2008 April

April 2008

MFK GIR BORT 1000 SESONGKORT

Det kunne Romsdals Budstikke kunngjøre 1.april. Et stort bilde av Tarje Nordstrand Jacobsen og Jan Arild Byttingsvik økte troverdigheten på aprilspøken, og mange "gikk fem på."

Jan Byttingsvik hadde avtale med Romsdals Budstikke om at man skulle gi opp klubbens vakttelefon. RB ga i stedet opp Byttingsviks privattelefon, og markedsdirektøren fikk flere "hyggelige" telefoner i løpet av natta!

PÅ STUDIETUR I ARGENTINA

I begynnelsen av april reiste direktør Tarje Nordstrand Jacobsen og daglig leder i AkerAkademiet , Are Lervik , til Buenos Aires. De hadde også med seg Petter Rudi som klubben ønsket å knytte til seg som spillerutvikler og talentspeider.

De tre skulle være en uke I Buenos Aires og blant andre besøke storklubben River Plate

MAGNUS PÅ G19

3.april kunne vi notere at Manchester United- spiller Magnus Wolff Eikrem var aktuell for EM-kvalifisering med G19-landslaget mot Bulgaria, Island og Israel. NFF hadde foreløpig tatt ut en tropp på 27 spillere, og der fant vi Magnus. Senere skulle troppen reduseres til 18 spillere.

KJETIL PÅ MFK-TRENING

4.april kunne Romsdals Budstikke fortelle at Kjetil Rekdal hadde vært på trening med MFK. Nå viste det seg at Kjetil var med sønnen Niklas (12) på treningen som Svein Erik Wenaas ledet. Men Kjetil hadde hjulpet til og kommet med gode råd. Men det var altså ikke til Daniel & Co, men til MFKs tolvåringer!

ARILD STAVRUM IN TOWN

Kjetil Rekdal var som nevnt bare på trening med Moldes guttelag, og var ikke innom A-lagets trening. Det var heller ikke Arild Stavrum da han var på snarvisitt i byen som han ifølge boka hans ikke hadde så mye til overs for..

- Boka var ingen hevnaksjon overfor Molde og MFK fra min sideÉ.jeg ønsker MFK alt godt, sa romanforfatteren til RB.

Nå hjelper det så lite å ønske, Stavrum!

FREDRIKSTAD-MOLDE:2-1

Søndag 6.april var MFK i Fredrikstad og tapte 1-2.

VGs utsendte mente Molde kom best i gang. Pape Pate Diouf var aktiv på venstrekanten og var involvert i det meste i starten av kampen. Etter 10 minutter fikk Daniel Berg Hestad en kjempesjanse. En langpasning fra Øyvind Gjerde traff veteranen inne i feltet til Fredrikstad. På hel volley smelte han til ballen, men skuddet ble bokset til corner.

Fem minutter før pause hadde FFK et skudd i tverrliggeren. Elyounoussi åpnet scoringsballet etter 69 minutter. Innbytter Raymond Kvisvik lirket en pasning gjennom Moldeforsvaret, og 20-åringen lurte offsidefellen til gjestene. Deretter rundet han keeper Jan Kjell Larsen i målet til Molde og satte kontant inn ledermålet. Syv minutter senere så det imidlertid mørkt ut for hjemmelaget. Abgar Barsom fikk det røde kortet etter en felling av Brian Waltrip som kom alene mot keeper Lasse Staw. Fredrikstad ble redusert til 10 mann, og Magne Hoseth scoret sikkert på det påfølgende straffesparket. Men med en mann mindre kjempet Fredrikstad seg tilbake i kampen, og sju minutter før full tid dukket Elyounoussi opp igjen. Andreas Tegstrøm kjempet seg fri på høyrekanten og sendte av gårde et innlegg foran Molde-målet. Jan Kjell Larsen klarte ikke å holde innlegget. I stedet dukket Elyounoussi opp igjen og noterte seg for kveldens andre scoringÉMolde presset på mot slutten av kampen, men greide ikke å spille seg til de store sjansene.

"Tapte etter keepertabbe", skrev Romsdals Budstikke. Lokalavisen mente de ble en trist utgang, spesielt for landslagsaktuelle Jan Kjell Larsen. På tribunen satt landslagtreneren!

Selv sa "syndebukken" til RB: - Jeg følt det gikk bra gjennom hele kampen. Men må bare innrømme at jeg ikke løste den siste og avgjørende oppgaven. Ballen var sleip, gresset var sleipt, men jeg skulle naturligvis ha tatt den.

Trener Jonevret forsvarte keeperen sin: - Jan Kjell gjorde en kanonkamp før han misset på den siste. Det var dumt at det skjedde, men han skal ikke ha skylda for tapet. Det var utespillere som også slurvet i denne kampen.

Toni Koskela---44,0

Innbyttere: Brian Waltrip 17 min. for Mattias Mostrøm, Toni Koskela 23 min for Pape Pate Diouf. Mame Biram Diouf 6 min. for Øyvind Gjerde.

DAHLE-MOLDE 2: 5-3

I en treningskamp i Kristiansund vant Dahle 5-3 over MFK 2.

For Molde scoret Emil Dahle to mål, mens Ronny Farstad Fredriksen satte inn de blå-hvites 3.mål.

MFK-SKOLE PÅ GRAN CANARIA

I april kunne Are Lervik i AkerAkademiet komme med flotte planer for de yngste fotballspillerne. I november skulle MFK arrangere fotballskole på de spanske øya i samarbeid med norskeide Gran Canaria Football Center. Lignende opplegg hadde tidligere vært arrangert av RBK, VIF og Flo Fotballskole. Gutter og jenter mellom åtte og femten år ville få sjansen til et opphold på varmere breddegrader i tiden 19. til 26.november. Deltakerne ville bo på firestjerners hotell og ville bli trent av MFKs egne folk. 144 deltakere ville få plass på fotballskolen.

ARGUENIGUIN-MOLDE: 0-9

Under sitt opphold på Gran Canaria i april vant MFK- juniorene hele 9-0 over det lokale juniorlaget til Argueniguin. Målscorere for MFK- juniorene: Kristoffer Folland (2), Emil Dahle (2), Kristoffer Hildrestrand, Eirik Nerland, Tore Boksasp, Ronny Fredriksen og Kristian Klemetzen.

MOLDE-TROMSØ: 0-0

Søndag 13.april møttes MFK og Tromsø i årets tredje serierunde. Kampen gikk i Molde med 7375 tilskuere på plass. 0-0 og poengdeling var ikke det romsdalingene hadde håpet på.

Dagbladets kortversjon: - Hadde forventet mer av Tromsø. Molde viser at de har fått en egen hjemmestil - står høyt og gjør det de kan for å drepe spillestilen til motstanderen. Molde scorer ikke mål. Sjansefattig kamp. Mame Biram Diouf får stå alene etter 21 minutter, men skyter høy over. Daniel Berg Hestad får også en stor sjanse, men ingen Molde-spiller greier å finne nettmaskeneÉ.Daniel Berg Hestad er jevn og sterk. Magne Hoseth ville mye, men fikk det ikke helt til.

Til Romsdals Budstikke sa MFK- kapteinen etter kampen: - Jeg kan bare beklage, dette er tungt både for oss og for tilhengerne våre. Vi var klart best også i denne kampen og skulle selvsagt hatt alle tre poengene.

Lokalavisa slo fast at MFK fortsatte med sjansesløsingen og at laget fikk for dårlig betalt for sitt spillmessige overtak.

Jose Mota-4--4,0

Innbyttere: Thomas Mork inn for Knut Olav Rindarøy fra 46., Toni Koskela inn for Mattias Mostrøm fra 8., Jose Mota inn for Mame Biram Diouf fra 62.

LILLESTRØM-MOLDE: 1-1

Søndag 20.april møttes Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion. Kampen endte 1-1.

Det var Lillestrøm som scoret først. I det 25.minutt gjorde O.Occean 1-0. Jose Mota utlignet for Molde i det 52.minutt.

Dagbladets kortversjon: - Ingen stor forestilling av disse to lagene i poengnød. Lillestrøm styrer det meste, mens Molde ligger tålmodig bakpå og satser på å slå kontra når sjansen byr seg. Det lykkes de med.

Dagbladet mente LSK endelig lignet litt på seg selv med stor aggressivitet og duellstyrke, men mente også at Molde ikke var ufarlige. Molde burde ha utlignet like etter at LSK tok ledelsen. Magne Hoseth var nemlig alene med keeper, men skjøt utenfor. Thomas Holm misset også like etterpå. Ifølge Dagbladet var Molde farligst etter pause. Et sleivskudd fra Magne Hoseth dalte ned foran Jose Mota som tuppet ballen i mål. Dagbladets utsendte mente Molde ble snytt for straffespark fem minutter før slutt. Like etter handset Vegard Forren, men heller ikke da ble det blåst.

VG laget en egen sak på Vegard Forren som ifølge avisen fulgtes av utenlandske klubber. Kjell Jonevret mente 20-åringen burde bli i Norge en stund til. Det var bare ett år siden Vegard spilte 3.divisjonsfotball i KIL/Hemne. Mot LSK stod Vegard ifølge VG som et fjell mot Arild Sundgot og Oliver Occean i LSK - angrepet.

VG mente Lillestrøm begynte best, men skrev at LSK fikk et heldig poeng på hjemmebane.

- Etter pause rullet Molde opp det ene angrepet etter det andre og fikk en fortjent utligning ette 52 minutter, da Jose Mota ekspederte Magne Hoseths innlegg i mål. Og selv om hjemmelaget gjorde et spedt forsøk på å jakte et seiersmål, var gjestene langt nærmere å dra hjem med alle poengene. 4-8 i sjansestatistikk sier det meste.

Christian Steen---44,0

Innbyttere: Christian Steen 15 minutter for Øyvind Gjerde, Pape Pate Diouf tre min. for Jose Mota, Brian Waltrip 29 min. for Mattias Mostrøm

Gult kort: Toni Koskela, Thomas Holm, Daniel Berg Hestad.

MFK-TRENERE TIL DAR ES SALAAM?

I april var Tarje Nordstrand Jacobsen og Are Lervik på en femdagers "rekognoseringstur" i Tanzania. Med seg hjem hadde de to MFK-erne flere skisser til mulige samarbeidsprosjekter mellom MFK og Tanzania.

Under sitt besøk møtte Tarje og Are flere av toppene i fotballforbundet i Tanzania, den norske ambassadøren, flere klubbledere og en industrileder som sponser fotballen i landet.

Om det ble aktuelt å opprette et akademi i Tanzania, ville det sannsynligvis bli delfinansiert av industrilederen og MFK.

MFK - direktøren understreket at et eventuelt samarbeid med Tanzania ikke ville gå ut over satsinga i Molde.

PETTER RUDI BACK IN TOWN

I april kunne Tarje Nordstrand Jacobsen fortelle at den tidligere MFK- spilleren Petter Rudi var tilbake i moderklubben. 34-åringen skulle begynne som spillerutvikler i AkerAkademiet og være talentspeider for klubben. Petter var for øvrig med på turen til Tanzania.

Med sine mange år som utenlandsproff, hadde Petter gode kontakter i den europeiske fotballverden. Petter fullførte i 2007 C-trenerkurset, og han gledet seg til å begynne å arbeide med unge talenter. Petter ble engasjert for tre år.

MOLDE 3-SUNNDAL: 1-4

Det ble klar borteseier da MFK 3 og Sunndal møttes på Kunstgressbanen i Molde. I referatet fra kampen het det at Molde hadde ballen mest, men de blå-hvite var ikke effektive nok foran mål. Moldes ene mål ble scoret av Emil Dahle

MOLDE-STRØMSGODSET:0-0

27.april spilte MFK sin tredje hjemmekamp for sesongen. 7179 tilskuere måtte nok en gang forlate Aker Stadion med ett poeng, men ingen mål. Ifølge Aftenposten vant Molde sjansestatistikken 7-3, og da er det synd at man ikke en eneste gang fikk ballen bak burvokteren til gjestene.

Kjell Jonevret var naturligvis ikke fornøyd med resultatet, men forsvarsarbeidet fungerte bra.

- Ellers ergrer det meg at vi "slarver" på egne dødballer. I fjor satte vi 27 mål på 30 kamper etter dødballsituasjoner. Hittil i år har vi bare scoret ett mål, og det kom etter straffespark.

Vi er sterke i det defensive spillet, men vi sliter i den siste tredjedel av spillet vårt, sa treneren til Aftenposten.

Romsdals Budstikke brukte nesten hele forsiden for å fortelle om "16 bom på hjemmebane."

- Akkurat nå vil det seg bare ikke for oss. Forhåpentligvis opplever vi snart ketsjupeffekten, men vi må terpe avslutninger i tida som kommer, sa Daniel Berg Hestad til lokalavisa.

RB minte Kjell Jonevret om at VIF, Viking, RBK og Brann ventet i de neste kampene.

- Vi har møtt LSK, Stabæk, TIL og FFK. Det er ikke akkurat enkle kamper det heller. Jeg synes det er herlig å ha slike storoppgjør like rundt hjørnet, sa Kjell.

Treneren mente MFK hadde spilt sin svakeste kamp for året, men allikevel hadde de vært bedre enn Strømsgodset.

- Jeg hadde vært langt mer bekymret hvis vi ikke skapte sjanser, sa han til RB.

- Det er det samme hvem vi møter. Vi skal spille vårt eget spill uansett. Vi kan ikke tenke at disse fire kampene er uoverkommelige, for det er de ikke. Dette er noe vi skal snu, sa en optimistisk Daniel Berg Hestad til Budstikka.

VG: - Kampen mot Strømsgodset viste til fulle hva som er Moldes problem. Mens Jan Kjell Larsen i Moldes mål knapt hadde noe å gjøre, skapte Molde ni målsjanser. Men kampen endte 0-0.

Dagbladet: - Strømsgodset startet best. Molde overtok føringen etter rundt 20 minutter og holdt den kampen ut. Molde hadde fem enorme målsjanser men greide aldri å omsette de til mål. Motas brassespark etter 20 minutter var en av fem virkelig store sjanser Molde hadde. Også Daniel Berg Hestads avslutning i siste spilleminutt som gikk via Espen Johnsen og i tverrliggeren, fikk publikum til å gispe.