2007 Juli

Juli 2007

TORNEKRATTET TRÅR TIL

Før MFK drog til JET - turneringa på Hamar, spanderte Tornekrattet 5000 kroner for de blå -hvite skulle kunne få med tre spillere fra KIL/Hemne på laget. Det var Asgeir Snekvik, Vegard Forren og Stian Aae. Alle tre var med da KIL/Hemne slo MFK ut av årets cup. 10.juli kunne lagleder Odd Berg fortelle at man hadde med flere nye spillere til Hamar. I alt 10 hospitanter skulle være med til JET - turneringa. Fra Træff skulle Kristian Fauskanger og Andreas Ranvik være med. Stortalentet Marius Hagen fra Eid og fire andre som skulle begynne i toppidrettsklassen, skulle også være med.

SPILLERE PÅ UTLEIE?

14.juli bekreftet direktør Nordstrand Jacobsen overfor Romsdals Budstikke at klubben arbeidet med å få leie ut spillere. Tommy Eide Møster og Peter Berg Hestad var aktuelle for utleie, mens Marcus Bakke ønsket å være i klubben ut kontrakttiden. Tommy Eide Møster var for øvrig på Island og viste seg fram. Ifølge trenere i MFK var de nevnte spillerne for gode til å være fornøyd med spill i 3.divisjon, og utleie ville være en god løsning for dem.

KNEPEN SEIER I TRENINGSKAMP

MOLDE-SKEID 4-3

Mandag 16.juli, mens moldenserne feiret årets jazzfestival, møttes MFK og Skeid til treningskamp på Aker Stadion. 818 tilskuere var møtt fram, og i første omgang fikk de sett hjemmelaget valse rundt med gjestene sine. De blå - hvite viste glimrende spill, og allerede etter to minutter gjorde Pape Pate Diouf 1-0. Etter 20 minutter pirket Marcus Andreasson inn 2-0. Tre minutter senere var det Petter Chr. Singsaas sin tur til å komme på scoringslisten etter et flott forarbeid av Magne Hoseth..

I andre omgang foretok Kjell Jonevret fem bytter, og ifølge RB falt hjemmelaget veldig prestasjonsmessig. Erter 51 minutter reduserte Skeid til 3-1, før Toni Koskela fyrte av en kanon som gikk via Madiou Konate og i mål. Så scoret gjestene to ganger, og trener Jonevret var absolutt ikke blid. Han var tydelig irritert over at laget hans ikke greidde å følge opp det flotte spillet fra første omgang.

Moldes lag i treningskampen: Jan Kjell Larsen (Knut D. Lillebakk 46.), Trond Strande (Aksel Skjølsvik 59.). Marcus Andreasson ( Valter Tomaz jr. 54.), Petter Christian Singsaas, Knut Olav Rindarøy (Øyvind Gjerde 46.), Toni Koskela, Christian Gauseth, Magne Hoseth ( Madiou Konate 69.) Rune Ertsås, Daniel Berg Hestad, Pape Pate Diouf.

MOLDEJUNIORENE PÅ HAMAR.

Under JET - turneringen på Hamar fikk MFK- juniorene følgende resultater:

16.juli: MFK - Lyn: 1-1

17.juli: AIK - Molde: 2-0

18.juli: MFK - Start: 1-1

MFK måtte ha slått Start 3-0 for å gå videre til sluttspillet. Nå ble det plasseringskamp mot Stabæk 19.juli. Den endte med 2-1 til Molde.

ÅRETS STORKAMP PÅ AKER STADION

17.juli var d et veterantreff i MFK. Det var fest i klubbens restaurant, men før det møttes de hvite og de blå til oppgjør på banen.. Otto Trønningsdal imponerte med god form ute på gressmatta. Ikke dårlig for mannen som debuterte på MFKs A-lag for femti år siden. Ved ordinær tid stod det 1-1 i kampen mellom de blå og de hvite. Ekstraomganger ble droppet, og man gikk rett på straffesparkkonkurranse. Alle de nitten første straffene gikk i mål. Erik ”Kikkus” Dørum ble syndebukken da Runar Bratli reddet hans straffespark. Dermed ble Runar Bratli matchvinner for de blå. Scoringene i kampen stod Morten Kristiansen og Bjarte Skuseth for. Med til historien hører at Laffen Hestad ifølge RB misset på den største målsjansen i historien på Aker Stadion!

UNGT TALENT

19.juli hadde Romsdals Budstikke stort oppslag om 14-årige Marius Hagen fra Nordfjordeid. Han hadde trent med MFKs rekrutteringsgruppe siden februar, og nå hadde han debutert på MFKs juniorlag mot Start i JET -turneringen på Hamar. Jan Fuglset hadde sett gutten da han var 12 år gammel, og nå kunne Moldes nye talentspeider, Sverre Mauseth, fortelle om et nært samarbeid mellom MFK og guttens foresatte.

KLAR FOR ”DE SMÅ BLÅ.”

Tornekrattets leder, Eva Britt Mauseth, kunne 19.juli fortelle at Tornekrattets ” Minikratt” var klart til sin første innsats når LØV - HAM kom til Aker Stadion. Minikrattet var beregnet på unge supportere fra seks år og oppover. Foreldre fikk ingen adgang til barnas egen supportersving.

BALDVINSSON EKSTRA UHELDIG

Marel Baldvinsson var ekstra plaget med skader i 07-sesongen. Han fikk med seg bare seks av de første 14 kampene. 15.juli fikk islendingen nok en skade på trening, og det var usikkert når han kunne stille til kamp igjen.

DANIELS STORE DAG:

21/7: MOLDE-LØV-HAM:4-1

- På vårt beste holder vi eliteserienivå, men vi må bli mer stabile, sa Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke etter at gjestene fra Bergen var sendt hjem med stortap. Lokalavisens sjansestatistikk viste 4-1 og 6-1 til Molde, så seieren var fullt fortjent..

” På sporet av eliteserienivå” slo RB fast over to sider. Man hadde opplevd en festkveld på Aker Stadion, og publikum hadde frydet seg over hjemmelagets spill som ifølge RB gjorde Løv - Ham til løvtynn motstand. Men Daniel Berg Hestad og Kjell Jonevret advarte mot å tro at serien var avgjort. Det gjenstod mange kamper.

- Prestasjoner som i kampen mot Løv - Ham må gjenskapes, helst helg etter helg, sa Jonevret.

Kampen begynte med en kalddusj da gjestene scoret etter 8 minutter. Men kaptein Daniel svarte etter 16 minutter. Pape Pate Diouf førte Molde opp til 2-1 etter 25 minutter, og så ble Daniel tremålsscorer med to nye fulltreffere etter 66 og 79 minutters spill. Daniel var naturligvis overlykkelig over scoringene og seieren på jazzlørdagen. Kjell Jonevret hadde familien på tribunen, og han fikk vist dem hva som virkelig bodde i laget han trente. Det feststemte publikummet fikk oppleve fart, teknikk og gode individuelle prestasjoner.

Dagbladets kortversjon: - Molde startet i et forrykende tempo med Daniel Berg Hestad i spissen. Midtbanespilleren spilte en meget solid kamp og signerte for tre mål. Løv Ham fikk et billig mål tidlig i første omgang etter en forferdelig feilpasning av Magne Hoseth, som Saric snappet opp og satte kontrollert i mål. Men etter Løv - Ham målet var det bare ett lag på banen. Molde spilte til tider festfotball foran et feststemt jazzpublikum, og spissduoen Mame og Pate Diouf lekte til tider med Løv – Ham - forsvaret.

VGs lille lyserøde: - En feilpasning fra Magne Hoeth ga et våkent Løv – Ham - lag muligheten til å ta ledelsen. foran et stort og jazzstemt publikum, men gjestene maktet aldri å følge opp verken ledelsen eller den solide vårsesongen. I stedet fikk Molde overraskende f ritt spillerom i et Løv - Ham- forsvar som tydelig savnet Knut Walde., strategen som hadde gått til Brann. Daniel Berg Hestad, som har lagt en tung vårsesong med skader og tafatt spill langt bak seg, sørget sammen med senegalesiske ballartister for mange mål, godt spill og trampeklapp.

Toni Koskela6--6,0

Innbyttere: Vidar Henriksen for Trond Strande (84.), Toni Koskela for Rune Ertsås (69.) Madiou Konate for Mame Biram Diouf (78.)

Gult kort: Trond Strande og Toni Koskela.

MOLDE-SOGNDAL: 2-1

Etter at Molde 29.juli hadde slått Sogndal 2-1 på Aker Stadion, hadde Romsdals Budstikke følgende hovedoppslag: ” Får ikke ny MFK - kontrakt. Og i går forsvant kvaliteten med matchvinner Singsaas.

6692 tilskuere så MFK dra i land nok en seier o på hjemmebane og beholde tabelltoppen. Mame Biram Diouf ga Molde 1-0 etter 13 minutters spill. Det startet med et langt innkast fra Singsaas. Ballen spratt mellom med- og motspillere inn mot bakre stolpe. Mame headet inn 1-0. Etter en halvtime doblet Molde sin ledelse, og denne gangen var det PC som scoret etter et flott Hoseth -frispark. Ifølge RB spilte MFK oppvisningsfotball den første halvtimen, mens resten av kampen ble et slit med mye luftkrig. Men de blå - hvite holdt unna Sogndals motoffensiv og kunne beholde topp-plassen på tabellen.

RBs utsendte var også imponert over fantastisk samspill mellom Moldes to Dioufer i første del av kampen.

RB mente som sagt at kvaliteten på Molde-spillet forsvant da Singsaas ble skadet og måtte se andreomgangen fra tribunen.

Etter kampen kunne han fortelle pressen at han hadde fått nei fra klubben på spørsmål om ny kontrakt. PC ønsket svar allerede nå på grunn av at han hadde en sønn som skulle begynne på skolen. Nå tydet alt på at PC satte kursen mot Steinkjer når sesongen var over.

- Jeg måtte ha et svar fra MFK nå, og da ble svaret nei. Det er greit nok, sa den sympatiske trønderen.

VGs lille lyserøde: - Molde hadde mest trykk i starten av kampen og fikk lønn i form av to scoringer i løpet av en halvtime, begge på dødballer. Utover i kampen jevnet det seg ut, og begge lag hadde flere sjanser. Flo ble spilt fri og scoret like før pause. I andre omgang fortsatte et jevnt spill der begge lag jaget scoring, men det ble bare nesten for begge. Molde dro i land sin åttende seier på rad.

Dagbladets kortversjon: - Toppkampen mellom Molde og Sogndal startet meget forsiktig. Men så våknet Moldes senegalesere på topp. Mame Biram Diouf satte 1-0-målet, etter et langt innkast. 2-0 etter et lurt frispark av Magne Hoseth, som Singsaas dunket i nettaket. I det 41.minutt fikk Håvard Flo gå helt alene og plassere sikkert inn 2-1-redusering. I andre omgang var bortelaget betraktelig bedre, og spilte til tider ut Molde, men omsatte ikke sjansene sine til mål.