2007 Ettersesongen

MFK ETTER SESONGSLUTT

 

- Vi kan ikke hevde oss økonomisk mot de beste klubbene i Eliteserien. Derfor må vi bli best på egenrekruttering.

Det sa Odd Berg til Romsdals Budstikke 15.november. "Oddemann", som han alltid vil bli hetende i fotballkretser, hadde sju år bak seg som ansvarlig for toppidrettsklassene ved Molde videregående skole.. Nå mente Odd at det var på tide med nytenking og opprusting. Dette gjaldt spesielt aldersgruppen 17-19 år.

Molde var først ute med toppidrettsklasser, og det kom talenter fra hele landet til Molde. Nå var det kommet tilsvarene klasser i mange andre byer, og tilstrømningen av talenter til Molde hadde minket.. Toppidrettsklassene var nå kommet inn under Aker Akademiet, og her satser man sterkt på egenrekruttering. Odd Berg antydet "en rød tråd" fra akademiets skolefritidsordning til toppidrettsklassene og opp til A-laget

Det har gått noen år siden Molde hadde norgesmestere i juniorklassen, men nå kunne Odd se tendenser til et godt lag i 2008.

I 2007 var A-lagsspillerne Elias Valderhaug, Vidar Henriksen og Fredrik Solberg elever i toppidrettsklassene i Molde.

"EL RIFLE" TIL BRYNE?

14.november kunne Jærbladet fortelle at Christian Gauseth var enig med Bryne om en treårskontrakt. Det eneste som gjenstod var at klubbene ble enige.

Christian ville ikke uttale seg om overgangen før alle formaliteter var klare. 23-åringen fikk mye skryt i Jærbladet: - Det er stort trykk i spillet hans, han er en ledertype, en kapteinstype, og det har vi kanskje savnet. Han er en spiller som står fram, som gir beskjed og tar tak.

Trener i Bryne var Rolf Teigen, og han kjent Christian fra tiden i Groruddalen.

FORTSETTER KONATE?

Det hadde vært tvil om hvorvidt Madiou Konate ville få fornyet arbeidstillatelsen sin. 14.november kunne direktør Tarje Nordstrand Jacobsen fortelle at det var godt håp om at Madiou kunne få bli i Molde. Konate hadde ett år igjen av kontrakten sin med MFK, og MFK- direktøren bekreftet at Konate fortsatt var med i klubbens planer.

NY STØTTE TIL AKER-AKADEMIET

I november ble det bekreftet at Aker ville gå inn med to millioner kroner til Aker- Akademiet også i 2008. En takknemlig leder for akademiet, Are Lervik, sa til Romsdals Budstikke at man måtte ha tre millioner til. For å kunne greie de oppgavene man ønsket å gjennomføre, ville budsjettet være på fem millioner. Virksomheten økte, og man trengte flere folk. Det begynte å bli mye å gjøre , og man hadde bare 2,5 stilling. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen så ikke bort fra at klubben kunne bidra økonomisk, men samtidig ønsket han andre aktører inn på finansieringen.

- Det er viktig å presisere at arbeidet vårt ikke bare handler om toppfotball. Vi jobber for breddefotballen ut i hele regionen, understreket spiller/trenerutvikler Erling Moe til RB

MFK SNUSER PÅ HULSKER

Det kunne Romsdals Budstikke berette 19.november. Bernt Hulsker hadde imponert i Start, og , Øystein Neerland kunne bekrefte at MFK var i dialog med Hulsker. Ikke mange dager etterpå ble det kjent at Bernt hadde tegnet ny treårskontrakt med Start..

MEN EN ANNEN STARTSPILLER KOM

Kristoffer Paulsen ble klar for MFK 17.november. Han undertegnet treårskontrakt med klubben. Høyrebacken fra Start var nå innstilt på å gjøre en innsats for MFK. I Start hadde han ikke fått spille mye på sin favorittposisjon, som høyreback. Nå hadde MFK -ledelsen lovet ham spill på ønskeplassen, og Kristoffer så frem til å vise seg fram fra sin beste side. MFK hadde vært interessert i Kristoffer i 2005 da han spilte for Bodø/Glimt.

- Vi har vært på utkikk etter en som kan erstatte Trond Strande, og den spilleren mener jeg vi har funnet nå, sa MFK- direktøren

OG SÅ KOM DET EN FRA VÅLERENGEN

Onsdag 21.november signerte Thomas Holm fra Vålerengen treårskontrakt med Molde. I møtet med pressen kunne Thomas fortelle at han hadde veldig god tro på MFK i kommende sesong. -Vi bør iallfall føre kampene på hjemmebane, sa han. Han innrømte at han nok syntes det var litt trist å forlate Vålerengen, en klubb han hadde tjent lenge og som hadde en stor plass i hjertet hans.

- Det viker som en veldig fin gjeng her, og jeg kjenner jo en del av spillerne fra før, sa Thomas som trodde han kom til å trives i Molde.

FINSKE MARKUS HALSTI PÅ STADIONBESØK

20.november var en kjenning av Toni Koskela på Moldebesøk.

- Håper MFK vil ha meg, sa Markus. Han kom fra storbyen Helsinki, men mente Molde hadde alt en fotballspiller hadde bruk for. De siste fem årene hadde Markus spilt for Helsinki JK. Han mente at å spille for Molde ville være et godt steg opp for ham. Markus hadde tidligere spilt noen kamper sammen med Toni Koskela på et finsk ungdomslandslag

MAREL BALDVINSSON SA TAKK FOR SEG

23.november ble det kjent at islendingen Marel Baldvinsson ville forlate Molde, ett år før kontrakttidens utløp. I 2007 spilte han 17 seriekamper for MFK, og han scoret seks mål i 1.divisjon.

HVORFOR VILLE CHRISTIAN TIL BRYNE?

24.november forklarte Christian Gauseth hvorfor han nå var klar for Bryne. Han hadde ikke fått klare nok signaler på at MFK ville satse på ham. Bryneledelsen derimot hadde kommet md tydelige signaler både når det gjaldt det sportslige og det økonomiske.

Christian bekreftet også at det var stor avstand mellom tilbud og krav når det gjaldt den økonomiske delen.

- For meg har det vært nødvendig å få en økonomisk trygghet i fotballjobben min og for eksempel kunne kjøpe meg en leilighet, sa Christian til RBÉ..om MFK hadde ønsket det - kunne klubben lett ha matchet det jeg har i min kontrakt med Bryne på den økonomiske siden.

Til RB sa Christian at det var trist å forlate det flotte miljøet i spillergruppa i MFK. Han mente han nok kom til å savne både byen og menneskene når han drog til Jæren.

Et par dager senere hadde Romsdals Budstikke et tosiders intervju med sportslig leder i MFK, Øystein Neerland. Han kunne fortelle at MFK gjerne ville beholde Gauseth, og at klubben hadde strekt seg langt for å få dette til.

- Dette handler ikke om at vi ikke vil satse på lokale spillere. Vi har strukket oss langt i forhandlingene, selv om dialogen har vært god, måtte vi bare sette grense et sted. Begge parter kunne presentere en langsiktig plan, og for oss måtte det økonomiske tilbudet stemme med det totale bildet. Jeg er komfortabel med det tilbudet Christian fikk, sa Neerland.

NY KONTRAKT FOR ØYVIND GJERDE

Samme dag kunne RB fortelle at Øyvind Gjerde hadde tegnet ny ettårskontrakt med MFK, og avisen kunne fortelle at Tromsø-spiller Christian Steen kunne være aktuell for MFK. Øystein Neerland bekreftet også at man fortsatt var interessert i Arild Sundgot,

IKKE FUTSAL!

29.november ble det klart at trener Kjell Jonevret ikke ville la spilene sine være med på futsal-turneringer i jula Han fryktet skader og la ned forbud mot innendørsfotball i juleferien. Flere spillere kunne nok tenkt seg å være med på innendørsturneringene og mente julen ville bli kjedeligere uten fotball.

CHRISTIAN STEEN TIL MFK?

Christian Steen ønsket å komme til Molde fra Tromsø. Ifølge RB 30.november hadde han signalisert til Molde at han kunne tenke seg å spille for de blå-hvite. MFK- direktøren kunne fortelle at klubben ikke ville gå inn på noe kjøp i størrelsesorden 4 til fem millioner. Han kunne fortelle at det ennå ikke var noen avtale mellom MFK og Tromsø når det gjaldt Christian Steen.

ØYSTEIN NEERLAND SLUTTER

Onsdag 19.desember kunne Øystein Neerland, fortelle til Romsdals Budstikke at han ville gi seg som sportslig leder i MFK. Han skulle begynne i ny privat jobb som ville kreve mer av hans tid, og det ville bli vanskelig å kombinere jobb med arbeid for MFK.

- Jeg har måttet ta i bruk andre timer av døgnet enn vanlig, men i all hovedsak har det vært en kjekk jobb, sa Neerland til RB. Han ville bli sittende som sportslig leder til årsmøtet. RB kunne også fortelle at lederen av styret for breddavdelingen i MFK, Per Lianes, ville trekke seg.

LA MANGA

MFK skulle på treningsopphold på La Manga i begynnelsen av mars, og i desember ble det klart at MFK skulle møte to finske lag under oppholdet. De var MyPŠ tirsdag 4.mars og TPS fredag 7.mars.

Salget av sesongkort gikk bra, og 19.desember kunne Terje Sorthe fortelle at noen av feltene holdt på å bli utsolgt.

ERLING MOE BLIR SPILLERUTVIKLER

20.desember ble det kjent at Erling Moe kom til å gå fra Aker-Akademiet og inn i ny stilling som spilleutvikler i MFK.

- Dette blir veldig spennende. Nå får jeg jo anledning til å påvirke spillere som er på et mye høyere nivå. Dermed blir det også rom for å terpe mer detaljer enn jeg har vært vant med, sa Moe til Romsdals Budstikke.

- Erling vil inngå i trenerteamet rundt A-laget, sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

- Vi håper også at han vil fungere som en fin brobygger mellom Aker-Akademiet, toppidrettsklassene og opp mot A-laget, sa direktøren.

RYKTER OM NYE SPILLERE

22. desember kunne Romsdals Budstikke fortelle at Vålerenga -spilleren Alexander Mathisen valgte Aalesund fremfor Molde. RB "visste" at spilleren hadde konkrete tilbud fra flere klubber, men visste ikke om Molde var en av disse klubbene.

I desember dukket sportslig leder Øystein Neerland ofte opp i RB. Det var i forbindelse med rykter om kjøp av nye spisser. Mandag 24.desember kunne han fortelle at man arbeidet iherdig for å skaffe fotballinteresserte romsdalinger en fin gave etter jul. Neerland kunne fortelle at man hadde jobbet spesielt med tre-fire utenlandske spisser. De var fra østerrike, Tsjekkia og Danmark. Han bekreftet også at norske navn var på listen, men at Arild Sundgot ikke var blant de sterkeste kandidatene nå.

- For øyeblikket teller A-troppen 21 spillere pluss tre keepere, og det trenger vi når treningsarbeidet starter i januar. Derfor skal det helst noen inn før flere skal ut. Men det kan bli aktuelt å leie ut spillere på et seinere tidspunkt, som har bedre av å spille på et annet nivå i stedet for å sitte på benken i eliteserien, sa den sportslige lederen til Romsdals Budstikke.

Annonse fra Eliteserien: