2007 August

August 2007

KONDISJONSTEST

Etter at MFK hadde holdt på å gi fra seg poeng i slutten av noen kamper, ble trenerne litt bekymret. Spillere virket slitne, og i første uka av august begynte man med testing av kondisjonen til spillerne. Det er naturlig at spillere som har vært skadet, kan få problemer med kondisjonen, men testene var tilfredsstillende. Knut Anders Fostervold var ansvarlig for kondisjonstreningen, og han var da også til stede på testene. Han understreket viktigheten av å vedlikeholde kondisjonstreningen utover i sesongen.

Kjell Jonevret sa det slik til RB: - Det er da ingen mening i å trene knallhardt gjennom hele vinteren, og så la formen forfalle utover i sesongen. Spillerne skal jo bli sterkere og sterkere i løpet av seriespillet.

FØRSTE POENGTAP BORTE:

MOSS-MOLDE: 0-0

Søndag 5.august ble ”historisk” for Molde FK. Sesongens første poengtap på bortebane var et faktum. 2102 tilskuere fikk sett en målløs kamp som startet med dramatikk alt etter fire minutters spill. Keeper Jan Kjell Larsen reddet en ball, men dommer Roy Helge Olsen mente det var Trond Strande som hadde tatt ballen med handa. En uskyldig Trond måtte forlate banen med rødt kort, og Moss fikk straffespark. Heldigvis gikk straffen i treverket.

VGs kortversjon: Moss kunne fått en kjempestart på denne kampen, etter at Strande ble sendt i dusjen med rødt kort og straffe etter bare fire minutter, men Askar satte straffen i tverrliggeren. Moss eide denne kampen, men Molde dro ned tempoet så godt de klarte gjennom hele kampen og lyktes med det. Dermed endte det uavgjort i en fartsfylt kamp på Melløs.

Dagbladets kortversjon: - Molde fikk Trond Strande utvist etter bare noen sekunder av oppgjøret, og det preget naturligvis deler av Molde-laget. Likevel hadde gjestene fra rosebyen god kontroll defensivt, og glimtet til tider med positive tendenser fremover på banen. Moss var upresise og slurvete, spesielt foran mål, og med straffemiss og bom på åpent mål blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Alt i alt var det en kamp av den kjedelige sorten på Melløs i går.

Christian Gauseth--44,0

Innbyttere: Øyvind Gjerde 81 min. for Rune Ertsås, Christian Gauseth 22 min. for Mame Biram Diouf, Atle Berget Skjølsvik 10 min. for Thomas Mork.

Dagbladet mente Øyvind Gjerde spilte 5 min for Rune Ertsås, og han fikk ikke poeng. Rune fikk 4!

HVILKEN BURSDAG!

Onsdag 8.august fylte Magnus Wolff Eikrem 17 år, og han feiret dagen med å debutere på Manchester Uniteds A-lag. Moldegutten var yngstemann i troppen til United, og det var en tropp som hadde navn som Wayne Rooney, Paul Scholes og Ryan Giggs. Magnus erstattet sistnevnte et stykke ut i andre omgang. United vant treningskampen mot Dunfermline med 4-0 Vi har lenge vært stolt over at Magnus har gjort det så bra. Aner vi nå en ny Solskjær?

LARS IVAR PÅ UTLÅN

9.august kunne MFK og Lillestrøm bekrefte at MFKs eminente keeper, Lars Ivar Moldskred, var utlånt til Lillestrøm for resten av sesongen. Mange mente det var synd at humørsprederen fra Sunnmøre forlot klubben, men de blå-hvite hadde fortsatt to gode burvoktere i Jan Kjell Larsen og Knut Lillebakk.

TAP FOR MOLDE 2:

VESTNES VARFJELL - MOLDE 2: 2-0

I sin 12.seriekamp for året fikk Molde 2 et overraskende tap på bortebane mot Vestnes Varfjell.. Etter dette tapet var det klart at Molde 2 ikke hadde opprykksmuligheter. Pape Pate Diouf hadde muligheten til å redusere hjemmelagets 2-0 ledelse da Molde fik straffespark 10 minutter før slutt. Men Pape satte ballen over mål.

EGENTLIG HAR JEG JO SONET EN KAMP

Det sa Trond Strande da det ble bestemt at han ville slippe karantene etter den horrible utvisningen mot Moss. Resultatet i kampen ble imidlertid stående, og rødkortet til Trond ville for alltid stå i statistikken.

MOLDESPILLERE I LANDSLAGSTROPPEN

10.august kom det hyggelig melding om at to MFK- spillere var tatt ut til landslagtropper.

Fredrik Solberg var i troppen til U17-laget, og denne troppen skulle på turnering i Tsjekkia i slutten av august.

Vidar Henriksen var tatt ut til troppen som skulle møte Tyrkia 22 og 24.august.

De blåhvites rekruttering var det med andre ord ikke noe å si på.

SEIER TIL MOLDE 3:

4-3 OVER DAHLE 2

Oppgjøret gikk i Kristiansund, og det ble en jevn og underholdende kamp. Ifølge RB festet Molde grepet i løpet av den første halvtimen av andre omgang. Hjemmelaget sørget imidlertid for spenning i sluttminuttene etter to reduseringsmål.

Moldes mål:

18.min: Tore Klokset

36.min: Cato Valøy

60.min: Vegard Ellingseter

75.min.: Cato Valøy

Valøy var ifølge avisreferatet banens beste.

MOLDE-SPARTA SARPSBORG: 1-0

- Vaksinert mot å score, mente Romsdals Budstikke over sitt dobbeltsidige referat fra kampen.

Og sjansene var der. Eneste scoringen stod Mame Biram Diouf for etter 11 minutters spill. Deretter ble det mye bom. Marcus Andreasson skjøt i tverrliggeren. Marel Baldvinsson skjøt over fra to meters hold. Når så begge Dioufene bommet på gode sjanser, så stoppet det på 1-0. Nå kunne faktisk Molde ha mistet det ene poenget like før slutt. Men heldigvis for Molde maktet ikke Spartaspilleren å få ballen i mål da han var alene med Jan Kjell Larsen. Kjell Jonevret var fortvilet på sidelinjen over dårlig skuddferdighet, men ville ikke være med på Budstikkas ønske om mer skuddtrening. Men målforskjellen var ikke mye å skryte av.

- Så lenge vi har flere poeng enn de andre, er det vel ingen grunn til å bekymre seg over målforskjellen, sa Joneveret til RBs utsendte. Og egentlig burde man ikke klage så lenge de blå - hvite lå på tabelltoppen og kunne skilte med ni seire og en uavgjort på de siste 10 kampene.

RB noterte sjansene: 3-1 og 6-1 til Molde, og da var det vel kanskje ikke grunn til å juble over en eneste fulltreffer?

Dagbladets kortversjon: - I denne lite underholdende og sjansefattige kampen var det MFK som sikret seg 3 poeng. En jevn første omgang der MFK tok best vare på mulighetene. Mame Biram Diouf viser seg sterkest på corneren slått etter 11 minutter og setter ballen sikkert i nettet. Etter scoringa er resten et stort gjesp Hjemmelaget skapte klart flest sjanser uten å omsette det i tellende resultat. Sparta hadde mulighet til å stjele med seg ett poeng på slutten av kampen, men Wiig brente kjempesjansen alene med keeper. Tre viktige poeng for MFK som klatrer opp på tabelltopp igjen i Adecco- ligaen.

Dagbladet ga kampen terningkast 1. Avisen kunne også avsløre hvorfor Mame og Pape gjør det så bra sammen i Moldeangrepet: Ingen forstår hva de sier, og de kan legge sine planer på senegalesisk.

VGs Lille Lyserøde strekte seg helt til terningkast 4 i sin kampvurdering: Gjestene fra Sparta stod så langt fra med ”lua i handa” mot den nye serielederen på Aker Stadion. Laget viste en herlig og sjelden vilje til å angripe på bortebane. Molde fikk sine åpninger og produserte store sjanser, men bortsett fra det ene målet i åpningen viste hjemmelaget liten evne til å finne nettmaskene. I løpet av kampens fem siste minutter bommet først Martin Wiig alene med Jan Kjell Larsen. og et par minutter senere satte Marel Baldvinsson ballen skyhøyt over et åpent Sparta-mål.

Vidar Giske Henriksen--44,0

Innbyttere: Vidar G. Henriksen for Trond Strande (71.), Aksel Berget Skjølsvik for Christian Gauseth (75.), Marel Baldvinsson for Mame Biram Diouf (82.)

MOLDE 2-DAHLE: 2-1

Øyvind Gjerde var banens beste da Molde 2 slo Dahle 2-1 på Aker Stadion. Men det var gjestene som kom best i gang, scoret etter 8 minutter og ledet 1-0 ved pause. Trener Odd Berg endret formasjon til 4-3-3 i pausen, og så satte han inn en spillesugen Madiou Konate. Madiou slo til med to kjappe scoringer i det 51. og 57.minutt. Han hadde dessuten flere sjanser til å score videre utover i kampen.

19/8-07:HØNEFOSS-MOLDE: 0-3

I sin kamp nr.350 for Molde slo Thomas Mork til og satte to baller bak navnebror Thomas i Hønefossburet. Denne prestasjonen ble også hovedoppslaget på sportssidene til Romsdals Budstikke.

Marel Baldvinsson, som i kampen før feilet fra femmeteren, sørget denne gangen for ledelse til de blå -hvite etter bare to minutters spill. I perioden som fulgte fik 988 tilskuere se at det var klasseforskjell på de to lagene.

- Dette var rett og slett en stor opptur for meg, sa Thomas Mork til Romsdals Budstikke. Han hadde så langt hatt en tung sesong med skader, og han hadde slitt for å komme i form.

Marel Baldvinsson var naturligvis også en lykkelig mann etter kampen på Hønefoss Stadion.

- Den scoringen trengte jeg virkelig,. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan jeg klarte å bomme på sjansen jeg fikk mot Sparta, sa islendingen til lokalavisa.

Trener Kjell Jonevret var naturligvis overlykkelig over å ha lyktes så bra i to vanskelige bortekamper. Det er lov å være glad når laget ikke har tapt på elleve kamper. Også treneren ga mye ros til tomålsscoreren.

Senere på dagen tapte Bodø/Glimt mot Skeid, og det var det ingen i Molde-leiren som hadde noe imot.

Dagbladets kortversjon:

- Molde tok en komfortabel 3-0 seier mot et Hønefoss-lag i krise. Hjemmelaget ligger faretruende nær nedrykkstreken og var i realiteten sjanseløse på å ta poeng i gårsdagens kamp. Molde ledet 2-0 til pausen og slapp seg ned etter pause, men til tross for stort ballinnehav klarte ikke hjemmelaget å sette ballen i mål. I stedet var det Thomas Mork som punkterte kampen etter en kjempetabbe av Solvoll i HBK- målet minutter før slutt.

VGs Lille Lyserøde:

- Effektiviteten var den største forskjellen på lagene i Hønefoss Idrettspark. Vertskapet produserte vel så mange sjanser som gjestene fra Romsdalen, men slet nok en gang med å omsette mulighetene i tellende resultater. Molde på sin side utnyttet et par stygge forsvarsglipp hos HBK, i tillegg til at de fikk godkjent scoring av Thomas Mork som burde ha vært avvinket for offside.

Aksel Berget Skjølsvik4343,6

Innbyttere: Rune Ertsås 16 min for Christian Gauseth), Aksel Berget Skjølsvik 30 min. for Pape Pate Diouf.

24/8: MOLDE 3-KVASS/ULVUNGEN: 4-1

Molde hadde et klart overtak gjennom hele kampen og vant så klart som 4-1. Men det var gjestene som scoret først, etter 32 minutter. Robin Gjerde scoret for Molde i det 44.minutt, og lagene gikk til pause med 1-1.

Fem minutter ut i andre omgang gjorde Tore Boksasp 2-1. Det virket som om gjestene begynte å bli slitne, og etter 84 minutter laget Kvass selvmål. Cato Valøy fastsatte resultatet tre minutter senere.

Romsdals Budstikkes utsendte mente Moldes Emil Dahle var banens beste.

VEGARD FORREN FRA KIL/HEMNE TIL MFK

25.august var det klart at 19-årige Vegard Forren fra Kyrkseterøra hadde signert kontrakt med MFK. Vegard var med og slo Molde ut av cupen i 2007 og sørget for at MFK fikk en av de svarteste dagene i klubbens historie. Kontrakttilbudet fra MFK fikk han etter at han imponerte stort på MFK- laget på JET - turneringa på Hamar..

- Han er en spennende spiller med et stort potensial. I forhold til alderen har han kommet veldig langt i sin utvikling som spiller, sa Kjell Jonevret.

POSITIVE INVESTORER

25.august kunne Romsdals Budstikke fortelle at Røkke & Co ville være med og forsterke MFK- stallen. MFK- direktør Tarje Nordstrand Jacobsen kunne fortelle at pengene var der utenom budsjettet om klubben ville sikre seg en klassespiller. Azar Karadas var en klubben hadde vært i forhandlinger med, men denne spilleren endte i Brann.

DUSINET FULLT, MEN INGEN DUSINVARE!

26/8-07: MOLDE - MANDALSKAMERATENE 12-1

På grunn av et voldsomt regnvær valgte mange fotballinteresserte å holde seg borte fra Aker Stadion da Mandalskameratene var på besøk. Det skulle de komme til å angre på. Til Dagbladet fortalte MK - treneren at laget var kommet til Molde for å få et minne for livet. Og det fikk de. Daniel Berg Hestad sa i samme intervju at man allerede var fokusert på neste kamp, mot Hamarkameratene. Kapteinen satte ellers lite pris på at hjemmepublikum sang ”Tufte, Tufte ” til et lag som sikkert hadde det vondt ute på gressmatta.

- Jeg vet hvordan det føles å slite, og det snur seg fot, sa en ydmyk kaptein til Dagbladet.

Dagbladets kortversjon: - En underholdende kamp for alle fremmøtte, bortsett fra de få Mandal- supporterne som tok turen til Molde. Allerede etter ni minutter startet målkalaset, og Molde ga seg ikke før de kom opp i 12 mål. Kampen viste tydelig at det var topp som møtte bunn, og hvor stor forskjell det er mellom lagene i årets Adeccoliga. Molde dominerte hele kampen, og spillerne stod i kø for å score. Dermed er Mandalskameratene enda nærmere en plass i 2.divisjon kommende sesong, mens Molde tok et stort steg mot Tippeligaen. Dagbladet ga kampen terningkast 6, og Daniel Berg Hestad fikk 9 på spillerbørsen.

Romsdals Budstikke spanderte nesten hele førstesiden på MFK - triumfen og slo fast at man hadde opplevd tidenes målfest i Molde og at MFK lekte med gjestene sine.

På sportssidene til RB serverte man målsjansene: 7-1 og 10-0 til Molde i de to omgangene.

Lokalavisa minnet om at ellevemålseieren var den største i norsk toppfotballsammenheng siden Hødd slo Haugar 15-2 i 1992.

Om kapteinen skrev RB:- Kaptein Daniel var selv strålende i sin offensive midtbanerolle i går. Han scoret MFKs viktige 4-1 mål, etter at gjestene hadde scoret sitt mål. Daniel Berg Hestad blåste altså nytt liv i MFKs drømmekamp og sendte sørlendingene tilbake til sin skrekkverden.

Og Daniel var klar for neste oppgave: - Vi gjorde den jobben vi skulle i dag, men vet at det blir som å komme til en helt ny verden når vi skal møte HamKam på Briskeby. Derfor gjelder det å ikke ”ta av” etter denne kalasseieren , men jeg tror vi har en bra virkelighetsoppfatning av egen og andres styrke.

Også Kjell Jonevret var tidlig ute med forberedelsene til Briskebykampen. Han byttet ut Toni Koskela, Knut Olav Rindarøy og Mame Biram Diouf. Alle var i faresonen for gult kort. Daniel Berg Hestad manglet også bare ett gult kort på karantene, men han fikk fullføre kampen.

- Han lovet meg å oppføre seg, gliste Kjell Jonevret til Budstikkas utsendte

VG spanderte denne gang 1/3 side på MFK etter kalas- seieren, og avisens utsendte slo fast at topp mot bunn i førstedivisjon ble et møte mellom to forskjellige verdener.

- Det var voldsomt, og det er sjelden det blir slik. Vi har slitt litt med uttellingen i år, men vi har visst at det bare var et tidsspørsmål før det skulle løsne, sa Tore Hagh til VG. Avisa ga også mye ros til Daniel.for måten han ledet laget sitt på.

VGs kortversjon: - Molde dominerte kampen fra start, og Mandalskameratene hadde aldri noen reell sjanse på den sleipe gressmatta i regnværet. Som tabellen skulle tilsi, var det divisjonsforskjell mellom topp og bunn, da Molde kjørte over Mandalskameratene. Moldespillerne stod i kø for å score, og før kvarteret var gått., ledet Molde 3-0. Hjemmelaget holdt trøkket hele kampen og scoret like mange mål i begge omganger.