April 2007

PÅSKEGRØSS I EN OMGANG

AALESUND-MOLDE: 3-1

Det var Romsdals Budstikkes overskrift på referatet fra Moldes møte Med Aalesund 2.april.

3473 sunnmøringer koste seg på Color Line stadion da hjemmelaget vant 3-1. Trener Kjell Jonevret trøstet seg med ordtaket om dårlig generalprøve og god premiere.. Ifølge RB valset sunnmøringene over de puslete og tafatte gjestene sine de første 45 minuttene. Og 3-0 ved pause var fullt fortjent.. Heldigvis ble andreomgangen bedre for romsdalingene. De blå- hvite fikk opp tempoet og spilte langs bakken. Et nydelig reduseringsmål av Mattias Mostrøm gjorde også godt for humøret.

Aalesunds andre mål var det Øyvind Gjerde som satte inn. Lange baller mot Rune Ertsås var dårlig medisin mot lange sunnmøringer.

Fem-seks faste spillere manglet på Moldelaget, men Jonevret brukte ikke dette som unnskyldning for tapet. Han mente erstatterne var gode nok

Moldelaget som tapte i generalprøven: Jan Kjell Larsen, Tommy Eide Møster, Marel Baldvinsson, Øyvind Gjerde, Trond Strande, Thomas Mork, Aksel Berget Skjølvisk (Peter Berg Hestad 76.), Magne Hoseth, Mattias Mostrøm, Rune Ertsås (Christian Gauseth 46.), Pape Pate Diouf.

REKORDSALG AV SESONGKORT

12.april kunne markedssjefen i MFK, Terje Sorthe, foretelle at det alt var solgt 4500 sesongkort. Året før var det solgt 3400 kort.

- En del av salget kan vi selvfølgelig takke mobiliseringa rundt Prosjekt Tilhørighet for, sa Terje Sorthe til Romsdals Budstikke.

UAVGJORT FOR MOLDE 2

10.april møtte andrelaget Kristiansund. Kampen endte 2-2. Kristiansund tok ledelsen på straffespark, og Rune Ertsås utlignet. Kristiansunderne tok ledelsen 2-1, og så headet Vegard Opstad inn ny utligning for MFK et par minutter før full tid..

BORTESEIER I FØRSTE SERIEKAMP

SOGNDAL-MOLDE: 2-3

Moldes første kamp i Adeccoligaen var imøtesett med stor spenning. Sogndal på Fosshaugane var ikke regnet som noen enkel oppgave. Det ble en spennende kamp i snøvær, og det begynte dårlig for MFK. Det var startvansker også denne gangen, og etter fem minutter gikk hjemmelaget opp til 1-0. Dagbladet mente Sogndal var best i 1.omgang og var farlige med sine giftige overganger. Men Oslo-avisen hadde dette å si om andre omgang :- I 2.omgang var det en mann som var forskjell på lagene. Magne Hoseth avgjorde kampen i løpet av drøye ti minutter. Først satte han et straffespark sikkert i mål. Deretter var han

tilrettelegger på Moldes to siste fulltreffere. Dagens kamp viser at Hoseth og Molde blir å finne i toppen i år.

VG mente Sogndal med litt hell kunne ledet mer ved pause, men at Molde kom sterkt tilbake i andre omgang.

- En meget opplagt Magne Hoseth dominerte laget i andre omgang, skrev VG i sin lille lyserøde.

” Hoseths herlige hevn” var Budstikkas seksspalter etter suksessen i Sogndal. RBs utsendte skrev følgende: - Han rotet vekk ballen i 45 minutter og ble hånet av publikum. Likevel kom Magne Hoseth ut på banen etter pause og vant kampen for MFK.

Sjøl sa Magne det slik: - Det var helt forferdelig. Jeg var helt usynlig i de første 45 minuttene.

Sogndals scoring etter fem minutter var et tabbemål, der forsvaret ifølge lokalavisa bare stod og så på.. Moldes utligning kom på straffespark av Magne Hoseth etter 62 minutter, og så fikk Sogndal nok et gratismål.

Romsdals Budstikke: - Men Magne Hoseth nektet å la seg knekke. Han fortsatte å valse rundt med slitne Sogndal-forsvarere og viste stor klasse da han gjorde alt selv og fant Rune Ertsås som skled inn en ny utlikning på bakerste stolpe et kvarter før slutt.

Fem minutter etter fant Magne Toni Koskela på bakerste stolpe, og dermed var det 3-2 til de

blå- hvite.

En meget godt forsnøyd Kjell Jonevret hadde dette å si om Magne: - Magne var en glimrende fotballspiller i andre omgang. Han var rett og slett strålende i alt han foretok seg.

Lite hyggelig var det at MFK fikk en bot på 10 000 kroner etter at supportere tente bengalske lys under kampen. Tornekrattet understreket at det ikke var organiserte supportere som stod bak forseelsen.

Aksel Berget Skjølsvik--44,0

Innbyttere: Pape Diouf 9 min. for Mostrøm, Aksel Skjølsvik 28 min.for Mame Diouf, Rune Ertsås 28 min. for Thomas Mork.

Gult kort: Mattias Mostrøm, Toni Koskela.

MOLDE-MOSS: 3-0

Lørdag 14.april møtte 6240 tilskuere opp på Aker Stadion.. Vi tror ikke noen angret på besøket. Nydelig vær, landets fineste gressmatte og entusiastiske tilskuere laget en flott ramme rundt kampen. Og dette var en kamp som hjemmelaget VILLE vinne.

Tidlig i kampen annullerte dommeren to scoringer, først en for Molde og ikke lenge etter en for Moss.

Men etter 17 minutters spill fyrte Christian Gauseth av et skudd som gikk i stolpen. Mame Biram Diouf fulgte opp og fikk ballen i mål.

Etter 58 minutter var det klart for 2-0. Etter godt forarbeid av Magne Hoseth, Mattias Mostrøm og Mame Biram Diouf dunket Thomas Mork ballen i mål med høyrefoten.

Så fikk det bare fire minutter før Magne Hoseth ble klippet ned av Mosse- keeperen, og Magne satte selv straffesparket i mål. En strålende fornøyd Kjell Joneveret lovet enda bedre spille i de neste kampene.

- Vi skal blant annet prioritere å få ballen til å rulle enda fortere fra mann til mann, sa hovedtreneren til RB: - Det har vært en fryd til nå, sa Trond Strande, men advarte mot å skryte for mye.

- Det er tøffe og slitsomme kamper i 1.divisjon og litt av en jobb som gjenstår, sa veteranen.

Ikke alt som skjer på en fotballbane er like fint. I sluttminuttene fikk Magne Hoseth skadet nesen etter slag fra El Haj. Magne måtte til sjekk på sjukehuset, og det ble konstatert brudd i nesebeinet. Men Magne ville være klar til neste kamp.

VGs kortversjon: - Molde var mye bedre enn Moss gjennom hele kampen, selv om østfoldingene så ut til å ha skumle hensikter helt i åpningen. Begge lag fikk et mål annullert i løpet av kampens første kvarter. Men det var Molde som fikk det første godkjente. 1-0 kom etter et Strande- innkast. Utover i kampen ble det mer og mer klart at mossekråkene ikke kunne stoppe hjemmelagets friske og offensive spill. 3-0 var ikke ett mål for mye.

Dagbladets kortversjon: - Kampen startet i et meget høyt tempo av hjemmelaget som Moss ikke klarte å holde følge med.. Spesielt Christian Gauseth og Magne Hoseth på Moldes midtbane virket lett på tærne. Det første målet kom etter et godt skudd av Gauseth som gikk i treverket. Mame Biram Diouf var på rett plass på returen og hadde en enkel jobb med å sette sitt første mål i 1.divisjon. Etter Moldes mål kom Moss mer inn i kampen, men begge lag hadde problemer med å omsette sjansene sine til mål. 2.omgangen eier Molde ballen stort sett hele tida. Hoseth og Diouf herjer med Mosseforsvaret. Ballen Hoseth serverer til Mattias Mostrøm før 2-0 lukter klasse. Dagens flopp blir innbytter El Haj som slår ned Hoseth og skubber ned Ertsås i løpet av de 25 minuttene han er inne.

Torsdag 26.arpil ble det kjent at at Mahmoud El Haj fikk to kampers karantene etter episoden med Magne Hoseth.

SPARTA-MOLDE: 1-2

Søndag 22.april var MFK forberedt på en vanskelig bortekamp. Vel var MFK store favoritter, men trenerne advarte mot å ta lett på oppgaven. Flere av de ”faste” spillerne måtte stå over med skader, bl.a. Magne Hoseth og Trond Strande.

Bare 631 tilskuere var på Sarpsborg Stadion

VGs kortversjon av kampen: - Vertene åpnet kampen best, mot et tannløst Molde-lag. Sparta stod for det som var av sjanser i de første 45 minuttene, og det burde vært større ledelse. Etter hvilen kom det et sterkere Molde-lag på banen. To vellykkede bytter, og hurtigere angrepsspill gjorde sitt til at Molde scoret de to nødvendige målene.

Dagbladets kortversjon: - Sparta gikk av banen for tredje gang uten poeng. For øvrig hadde hjemmelaget fortjent minst ett poeng for den gode førsteomgangen der Molde var heldige at det bare stod 1-0 til Sparta. Men bortelaget fra Sunnmøre (!!!!!!) viste utover i kampen at de så absolutt blir å regne med i opprykkskampen da de snudde til seier.

( Reporter som trenger et kurs i geografi: Steinar Martinsen. Men vi unnskylder ham litt, da Molde etter åtte minutters spill måtte ha på seg oransje overtrekksdrakter. Men det skal mer til for å gjøre romsdalinger til sunnmøringer!)

- Vikargjengen slapp billig, mente Romsdals Budstikke over sju spalter.

- Det var ingen som ville ha ballen, sa Marcus Andreasson til Romsdals Budstikke. - Nå har vi hatt svake førsteomganger i begge bortekampene våre. Det må vi lære av og skjønne at vi må utnytte den farta og de ferdighetene vi egentlig har i laget.

Sparta tok ledelsen etter 26 minutters spill, og Molde måtte nok en gang starte opphenting. Lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget. Heldigvis kunne Øyvind Gjerde utligne etter 54 minutters spill. Og så avgjorde Rune Ertsås med sin scoring fem minutter etter.

”Vikargjengen” hadde en snittalder på vel 23 år i pøsregnet på Sarpsborg stadion Øyvind Gjerde var eldstemann med sine 30 år. Og yngst var Fredriks Solberg med 16 år.

Rune Ertsås6444,6

Innbyttere: Rune Ertsås 45 min. for Aksel Skjølsvik, Valter Tomaz jr 45 min. for Christian Gauseth, Pape Pate Diouf 11 min for Mame Biram Diouf

KOMMER MAVRIC TILBAKE?

Torsdag 26.april spekulerte Romsdals Budstikke i om utleide Matej Mavric ville returnere fra tyske Koblenz til MFK. Leieavtalen ville gå ut 1.juli, og i april var ingen ny avtale inngått. Til avisen sa Matej at det kunne bli aktuelt med retur, det kunne bli ny avtale med Koblenz eller kontrakt med andre klubber. Da Budstikka snakket med Matej, hadde han ikke fått spilletid i de siste seks kampene.. Men på det slovenske landslaget hadde Matej fortsatt tillit. Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen hadde ikke hørt noe om noen forlengelse av avtalen med tyskerne, og i utgangspunktet skulle Matej returnere til Molde 1.juli. Direktøren mente Matejs rutine kunne komme godt med, men la til: - Samtidig er det ingen garanti for at han går inn på laget om han kommer tilbake, det er prestasjonene som til enhver tid vil gjelde.

MOLDE 2-VARFJELL: 7-0

Molde 2 startet sitt opphold i 3.divisjon på en overbevisende måte . De blå- hvite stilte med et meget sterkt mannskap som valset over sine gjester på Kunstgressbanen 23.april. Gjestene forsvarte seg bra i starten av kampen, men da hjemmelaget fikk større fart på ballen, rant målene inn. Romsdals Budstikke roste Peter Berg Hestad som gjorde tre av målene. God var også Peter Christian Singsås som etter skade gjennomførte halvannen omgang. Fra A-stallen stilte ellers Jan Kjell Larsen, Pape Pate Diouf og Tommy Eide Møster.

Moldes mål: 11.min.: Peter Berg Hestad, 31.min.: Peter Berg Hestad, 37.min.:Pape Pate Diouf, 38. min.:Kristian Klemetzen, 56.min.: Pape Pate Diouf, , 87.min.: Peter Berg Hestad, 89.min.: Vegard Opstad.

NYTT TAP FOR MOLDE 3

I sin andre kamp i 4.divisjon tapte Molde 3 for Dahle 2 med 0-2. Ifølge RB- referatet var dette en jevn kamp som kunne ha bikket begge veier. Allerede etter fem minutter bommet MFK på et straffespark. Mot slutten av kampen var Dahle- spillerne meste effektive, og lufta gikk ut av Molde-spillene. Ett av målene var selvmål. Målene kom etter 75 og 80 minutters spill.

MOLDE-HØNEFOSS: 1-1

Søndag 29.april ga Molde bort sitt første poeng i Adeccoligaen. Hønefoss var på besøk på Aker Stadion, og gjestene var frekke nok til å ta ledelsen etter 11 minutters spill, og Hønefoss ledet 1-0 ved pause.

Petter Christian Singsaas kom inn etter sitt skadefravær da det var spilt 14 minutter. Etter kampen hadde han denne kommentaren til Romsdals Budstikke:

- Det er for tidlig å kalle det en trend at motstanderne scorer først, og det er mange tilfeldigheter som har spilt en rolle i de første kampene. Men uansett tror jeg vi bør se på hvordan vi opptrer defensivt, spesielt i starten av førsteomgangene. I garderoben er vi enige om at vi aldri skal ta noen sjanser bak, men vi må kanskje avklare enklere og tidligere så vi slipper å få enkle baklengsmål imot. Det blir så tungt å snu kampene etterpå.

Gjestenes mål kom etter klabb og babb og slurv i Moldes defensive organisering, mente Budstikka. Moldes første åpne målsjanse kom elleve minutter ut i andre omgang, og Marel Baldvinsson sørget for utligning.

Lokalavisen mente det mest gledelige ved kampen, var at Petter Christian Singsaas var tilbake etter skadeavbrekk. Spillerne fikk også pluss for at de kom tilbake i kampen etter å ha ligget under.

Romsdals Budstikkes sjansestatistikk de to omgangene: 1-1 og 3-0

Kortversjonen til VGs Lille Røde: - Molde åpnet igjen meget svakt. Spillerne virket overtent, til dels nervøse og pasningene gikk i hytt og pine. Velorganiserte Hønefoss med to flate firere satte hjemmelagets midtbane mer eller mindre ut av spill fra start, selv om kampen endret noe karakter utover i omgangen. I andre omgang var Molde mer bevisste i det de foretok seg, jobbet mer helhetlig som et lag og fikk lønn for strevet. I sluttfasen bølget spillet frem og tilbake og uavgjort var helt OK.

- Baldvinsson reddet ett poeng for Molde, slo Dagbladet fast og kom inn på det samme som alle andre: Molde hadde for vane å ligge under ved pause. Hjemmelaget ble ifølge Dagbladet tatt på senga av et godt forberedt Hønefosslag, og Molde-spillerne virket umotiverte. Publikum var misfornøyd med at Molde ikke presterte bedre- og med at gjestene gjorde det de kunne for å dra ut tiden.

Dagbladets kortversjon: - Molde virket bedøvet første halvdel av kampen, og dette visste Hønefoss å utnytte. Hønefoss spilte klokt i første omgang, og det virket som om Molde aldri skulle våkne opp av dvalen. Men som i tidligere spilte kamper, reiser Molde seg betraktelig i 2.omgang. Det resulterer i et utligningsmål, men mer maktet de ikke. Og keeper Solvoll drøyer Hønefoss til poeng.