2006 August

August 2006

UTROLIGE TINA

- Hun er med på å sette standard i treningsgruppa vår. Jeg har aldri sett maken fra jentehold, sa Erling Moe, treneren for juniorlaget til guttene i MFK. Han siktet naturligvis til fotballtalentet Tina Wulf, 18-åringen som uten tvil ville gå helt til topps i sporten sin.

Suksessen kom ikke gratis, den unge damen drev intens egentrening, og hun spilte på flere lag: EM-kvalifisering med  J 19-landslaget, spill i juniorserien (guttelaget) til MFK, 2.divisjonsspill med Træff og Norway- cupdeltakelse for samme klubb.

Tina hadde allerede i 2006 tilbud om spill for lag i toppserien, men valgte å bli i Molde ett år til..

FØRSTE FLY HJEM ETTER FORHANDLINGENE

Moldes jakt på en spiss fortsatte i august. 2.august var Dante Lopez Farina fra Paraguay på Moldebesøk. Spilleren var imponert over Aker stadion, men det ble ingen trening på ham i MFK. Ifølge pressen ønsket spissen seg til MFK, men direktør Tarje Nordstrand Jacobsen var klar i sin uttalelse :- En overgang er helt uaktuelt. Spilleren har noen lønnskrav som ikke er i nærheten av det vi var forespeilet på forhånd. Kravet ligger på et så høyt europeisk nivå at vi ikke helt forstår hvorfor de tok turen til Molde. Det er bare å glemme.

Snipp,snapp snute, og så var Dante ute!

Molde FK og Finnsnes IL ble derimot enige om overgangsbetingelsene til unggutten Stafan Andersen. Ifølge RB fikk Finnsnes IL et beløp nå, et nytt beløp ved A-lagsdebut og mer om Andersen kom til å spille met visst antall kamper.

6.AUGUST: LYN - MFK: 2-0

TRENERBYTTE ER IKKE TEMA

Dette var Romsdals Budstikkes heading på referatet fra kampen Lyn - MFK. I andre klubber, og også i MFK ved tidligere anledninger, startet spekulasjonene om treneravgang når det gikk dårlig og nedrykksspøkelset kom fram. Start og Tromsø hadde dette året sparket sine trenere, men noe slikt var ikke aktuelt i Molde. Arild Stavrum hadde full tillit blant spillere og ledelse.

Spekulasjoner om treneravgang startet etter at MFK nå hadde fire tap på de fem siste kampene,  og de blåhvite lå på kvalikplass.

- Hvis jeg skal slutte som trener for MFK, er det fordi jeg blir fjernet fra stillingen. Presset øker på meg når vi ikke presterer, men jobben jeg gjør som trener er det opp til andre å vurdere.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen var klar i sin tale: - Arild sin posisjon er ikke blitt diskutert og er ikke et tema or oss. Vi vinner sammen, og vi taper sammen. Vi må jobbe knallhardt sammen for å komme ut av denne situasjonen.

Kaptein Daniel Berg Hestad var enig med sin sjef: - Vår sportslige situasjon er ikke et trenerspørsmål, det er vi spillere som taper denne kampen, ikke Arild. Å skifte trener har jeg ingen tro på i det hele tatt, sa Daniel til Romsdals Budstikke.

De blå-hvite var fullt på høyde med Lyn i første omgang. Men etter pause tok Oslo-laget over. Molde ble presset bakover på banen, og etter 55 minutter tok Lyn ledelsen på et fikst hælspark fra kort hold. I det 73.minutt kom mål nummer to for Oslo-laget. Bare 2563 tilskuere så Lyn klatre opp til midten av tabellen.

VG var også mest opptatt av treneren i MFK, men avisa fikk klart svar fra Stavrum:

- Jeg går ikke frivillig. Da må det være et ønske fra noen som betyr noe.

Til VG sa Stavrum at han var fornøyd med 1.omgang:- De første 45 minuttene ligger vi kompakt og forsøker på overganger som vi skulle gjøre, men når vi får overgangsmuligheter er ikke bevegelsen og pasningene gode nok. Vi ligger riktig, men samtidig skaper vi ingenting. Da er det jo noe som skurrer.

Dagbladets kortversjon: Første omgang var en rolig affære, preget av varme og feriestemning. I andre viste Lyn hva som bor i det unge laget. Molde var fryktelig tafatte og skapte nesten ingen ting.

Gult kort til følgende MFK-spillere: Daniel Berg Hestad og Thomas Mork

Innbytter: Matej Mavric for Trond Strande fra 66.min., Toni Kallio for Petter Rudi fra 58., Madiou Konate for Sandro Grande fra 63.

DETTE TJENTE TRENERNE I TIPPELIGAEN

Per Mathias Høgmo (RBK) og Tom Prahl (Viking) hadde mellom 2,5 og 3 millioner i årslønn. Kjetil Rekdal (VIF)hadde en årslønn på ca. 2 millioner. Følgende trenere hadde ca.,1,5 millioner i året: Uwe Røsler (LSK), Mons Ivar Mjelde(Brann), Henning Berg (Lyn) og Stig Inge Bjørneby  (Start). Knut Torbjørn Eggen (FFK) kunne heve 1,3 millioner, mens Arne Sandstø (Odd), Arild Stavrum og Jan Jønsson (TIL) lå mellom 1,1 og 1,3 millioner. Frode Grodås (HamKam) måtte greie seg med 900 000 i året, og Tor Thodesen  (Sandefjord)var helt nede på 650 000 kroner i årslønn.

PETER BERG HESTAD BANENS BESTE

I 4.divisjonsoppgjøret mellom MFK 3 og Eidsvåg 3.august ble det klar seier til moldelaget.

Peter Berg Hestad var banens beste, og  han scoret alle Moldes mål! Peters mål kom etter 29, 35, 44, 47, 52 og 72 minutter. Molde startet med flere andrelagsspillere, men byttet ut sju spillere og avsluttet med flere juniorer.

SURT TAP MOT NABOENE

Mandag 7.august møttes Molde 2 og Kristiansund på Molde Idrettspark. 300 tilskuere fikk se gjestene vinne 2-1, eter at Molde hadde ledet 1-0 ved pause. Moldes mål var det Odin Folke-Olsen som satte inn allerede etter fem minutters spill. De var en fortjent sier. Gjestene skapte flere målsjanser, og de brente to straffespark! Like før pause fikk Knut Olav Rindarøy rødt kort etter en nærkamp med Roar Henden.

Moldetrener Odd Berg raste mot dommeren i pausen, og i andre omgang måtte Odd sitte på tribunen. KBKs hjelpetrener måtte også tilbringe siste del av kampen på tribunen.

Seks gule kort, to av dem til Moldes Preben Møller og Peter Berg Hestad .

Moldelaget: Lars Ivar Moldskred, Einar Helde, Preben Møller, Marcus Andreasson, Knut Olav Rindarøy, Odin Folke-Olsen (Cato Valøy 68.), Ole Jacob Strandhagen, Tarje Nordstrand Jacobsen, Kristian Strandhagen (Stian Rødal 56.), Peter Berg Hestad, Tommy Eide Møster.

PUBLIKUM SVIKTET

Bare knappe 1500 tilskuere var på Aker stadion og så  2.kvailifserende runde i UEFA-cupen 10.august.

Skonto Riga imponerte ikke på noen måte, og hjemmelaget burde ha tatt en klar seier i dette første oppgjøret.

- Jeg skulle ha scoret flere mål, sa Daniel Berg Hestad og rev seg i håret. En trist førsteomgang ble etterfulgt av en sjanserik andreomgang. I førsteomgangen ble MFK snytt for flere gode målsjanser av en linjedommer som tydeligvis ikke kunne offsidereglene.

Romsdals Budstikkes sjansestatistikk: 6-0 til Molde

I andre omgang noterte vi gode sjanser for Thomas Mork, Toni Kallio, Rune Ertsås og Daniel Berg Hestad.

Trener Arild Stavrum mente sjansene var gode til seier i returoppgjøret i Riga.

Romsdals Budstikke merket seg storspill av Toni Kalluio, glimt av klasse fra Daniel og et positivt innhopp av Tommy Eide Møster.

Magne Hoseth var med på oppvarmingen, men en kneskade gjorde at han måtte se kampen fra tribunen.

Gult kort til Petter Chr. Singsaas

Romsdals Budstikkes spillerbørs:

7 poeng: Toni Kallio

6 poeng: Stian Ohr, Daniel Berg Hestad

5 poeng: Jan Kjell Larsen. Petter Chr. Singsaas, Petter Ruudi, Tommy Eide Møster

4 poeng: Trond Strande, Madiou Konate

3 poeng: Pape Pate Diouf

MANGLER OPPSKRIFTEN

Det sa trener Arild Stavrum til Dagbladet etter at laget hans var slått 2-0 av Rosenborg på Aker stadion 13.august.

- Vi var like gode som RBK, bortsett fra foran mål. Det handler om små marginer, vi jobber med problemet daglig. I dag tapte vi en veldig god fotballkamp, hvor vi i høyeste grad var med på å gjøre kampen god, sa Stavrum.

Det var naturligvis ingen glad trener som møtte pressen. MFK lå ubehagelig til helt nederst på tabellen.

Dagbladets kortversjon: - Molde presset og stresset RBK høyt på banen. Vant duellspillet og hadde størst vilje. RBK er i harmoni med seg selv og spiller trygg gulljaktfotball uten å imponere. Tett kamp hvor en pasningsfeil avgjorde i RBKs favør.

- Rudi våknet i spann med Hoseth og Berg Hestad på Moldes midtbane, skrev Dagbladet.

Det kunne 9215 tilskuere skrive under på.

- Aldri vært vanskeligere, var Budstikkas overskrift på kampreferatet etter intervju med Trond Strande. Trond var nå med i kampen mot nedrykk for fjerde året på rad., men han var overbevist om at årets lag var godt nok til å ri stormen av.

- Jeg tror det blir enda tøffere å vinne de viktige kampene. Det er så tett og jevnt at vi må heve oss for å ta nok poeng, sa veteranen til RB.

Lokalavisa merket seg også Moldes aggressive press det første kvarteret for at Rosenborg skulle knekkes med et tidlig mål. Men så skjedde det: En meget godt kjempende Daniel Berg Hestad slo en feilpasning, og Daniel Braathen gikk gjennom hele forsvaret og gjorde 1-0 til trønderne etter 43 minutter. Noen sekunder før pause var Daniel nære ved å utligne, men en mesterlig redning gjorde at RBK kunne ta pause med 1-0.

I andre omgang noterte vi gode målsjanser av Pape Pate Diouf og Tommy Eide Møster. To minutter på overtid skulle PC Singsaas hatt et klart frispark, men i stedet gikk RBK rett opp til 2-0.

VG mente Petter Rudi var Moldes beste og berømmet ham for stor innsats, gode pasninger og for duellstyrke. Ellers var VG mest opptatt av Rosenborg og Steffen Iversen. Dessuten kunne VG slå fast at Arild Stavrum satt trygt som Molde-trener.

- Det er ikke et tema å sparke treneren, sa direktøren.

Pape Pate Diouf455454,6

Innbyttere: Tommy Eide Møster for Thomas Mork (66.) og Rune Ertsås for Stian Ohr ( 87.)

ØYSTEIN NEERLAND PÅ SAGAØYA

Moldes jakt på forsterkninger fortsatte, og sportslig leder, Øystein Neerland, drog til Island for å sondere terrenget, og han fikk sett et par kamper. De var nok til at Tarje Nordstrand Jacobsen regnet med at man ville ha et par spillere klare i løpet av kort tid. RB mente å vite at det var 25-årige Marel Baldvinsson som var førstevalget, en stor og sterk spiss som kunne være target-man på Molde. Han hadde 14 landskamper bak seg, og etter en del skader var han nå tilbake som toppscorer på Sagaøya.

Om Baldvinsson kom, ville han bli den femte islending på MFK de siste 10 årene. Olafur Stigsson, Bjarki Gunnlaugsson, Andri Sigthorsson og Bjarni Thorsteinsson hadde alle spilt for de blå-hvite.

9.august ble det klart at lovende Øyvind Gram reiste til Danmark for å studere. Det ble spekulert i hvorfor den meget lovende moldegutten drog til Danmark. Øyvind var Moldespiller ut 2007, og om han spilte for en annen klubb, skulle MFK ha kompensasjon.

MFK- direktøren beklaget Grams beslutning , men godtok at han nå ville satse på utdanning fremfor fotball.

KVASS/ULVUNGEN - MOLDE 3:  1-4

Moldes Eirik Ranheim var banens beste da MFK besøkte Kvass/Ulvungen. Moldelaget kunne returnere til Rosebyen med solide 4-1. De blåhvites scoringer: 16.min: Stian Rødal, Jannik Weum, Cato Valøy og Vegard Ellingseter.

Molde åpnets sterkt og burde ha ledet mer enn  1-0 ved pause.

Etter at hjemmelaget hadde utlignet i det 52.minutt, ramlet laget sammen. Et ungt Molde-lag scoret på de sjansene man fikk og kunne reise hjem med fullt fortjente tre poeng.

NYTT TAP FOR MFK 2

14.august gikk MFK 2 på et surt tap på bortebane. Motstander på Grei kunstgress var Groruddalen, og 100 tilskuere så forestillingen. Hjemmelagets tilhengere kunne juble over hele 7-0 over Molde 2. Ved pause var stillingen 1-0.

- Vi ble totalt utspilt etter pause, og laget er ikke i nærheten av å prestere, sa trener Odd Berg etter nederlaget..

- Nå er vi bare nødt til å begynne å plukke poeng. Hvis ikke, kan vi stå i fare for å rykke ned, sa en skuffet trener.

Fem spillere fra A-troppen var med på tapet!

Laget: Knut Lillebakk, Eirik Ranheim ( Peter Berg Hestad 30.), Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde, Jannik Weum, Ole Jacob Strandhagen, Jorg Eric Jenset (Preben Møller 51.), Marcus Bakke, Stian Berg Rødal (Kristian Strandhagen 79.), Tommy Eide Møster, Cato Valøy).

A-SPILLERNE FIKK SVETTE!

"Fossi" tok en Joe Hooley, skrev Romsdals Budstikke 17.august. Ifølge avisen presset Knut Anders Fostervold spillerne så hardt at de ikke ville være fullt restituert før om fem dager!

Daniel & co måtte først løpe gjennom ei løype i skogen ved Lubbenes - og deretter måtte spillerne gjennom ei knallhard "doggis" - økt.

- Spillerne må gjennom dette for å holde den fysiske formen oppe, sa Fostervold, og han kunne godt tenke seg mer av dette hardkjøret.

MOLDE 3- MÅNDALEN: 6- 3

- Målmaskinen Peter Berg Hestad senket Måndalen, skrev Romsdals Budstikke 19.august. Ikke så rart det, kanskje. Peter hadde dagen før scoret fire mål i 4.divisjonskampen mot Måndalen, og han var ifølge referatene banens desidert beste spiller. En ny Berg Hestad hadde klare ambisjoner om å få spille toppfotball, og intet var vel bedre enn at han var en som visste hvor målet stod,.

- Det er artig å herje litt, sa Peter og håpet på foreløpig spill i 2.divisjon.

Toppoppgjøret mellom Molde 3 og Måndalen ble ingen velspilt kamp, men lenge var den ganske spennende. Gjestene var nemlig godt med i første omgang, men utover i andre omgang viste de blå - hvite hvem som skulle ligge på tabelltoppen.

Ved pause stod det 2-1 til hjemmelaget. Peter Berg Hestad scoret som nevnt fire mål. Moldes to andre mål ble satt inn av Kristoffer Telstad og Vidar Storvik.

HJEMMETAP MOT KJELSÅS I 2. DIVISJON

Mandag 21.august fortsatte nedturen for andrelaget til MFK. Kjelsås kunne dra fra Rosebyen med seier 2-1.

Odd Berg ble utvist forrige kamp, og han satt denne gangen på tribunen. Vikarierende Erling Moe kunne konstatere at gjestene gikk opp til 1-0 etter 13 minutters spill. Ledelsen økte til 2-0 i det 60.minutt. Åtte minutter før slutt reduserte Marcus Andreasson til 1-2. Så måtte Marcus forlate banen to minutter på overtid med to gule kort. Gjestene ønsket rødt kort da de mente Marcus hadde slått.

- Det var absolutt ikke et slag. Det var en situasjon  som oppstod etter en nærkamp i feltet. Vi gikk i hverandre bryst mot bryst, men det var ikke noe stygt, sa Marcus

Peter Berg Hestad og Tommy Eide Møster hadde sine målsjanser, men lyktes ikke.

Laget: Knut Lillebakk, Ole Jakob Strandhagen, Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde, Jannik Weum, Vidar Storvik, Marcus Bakke, Peter Berg Hestad, Stian Rødal (Tarje Nordstrand Jacobsen fra 46.), Tommy Eide Møster (Madiou Konate fra 46.), Cato Valøy ( Preben Møller fra 67.)

MAREL BALDVINSSON KLAR FOR MOLDE

MFKs jakt på en reddende spiss i kampen om å overleve fortsatte. Onsdag 23.august skrev islendingen under kontrakt med de blå - hvite, en kontrakt som ville gjelde om han kom seg gjennom de medisinske testene dagen etter. Dagen etter kunne en lykkelig sportslig ansvarlig, Øystein Neerland, fortelle at den 1,91 meter lange islendingen var godkjent av lege og fysioterapeut. Hvor mye MFK måtte betale til den islandske klubben Breidablikk, ville ikke klubbens ledere gå ut med. Det var heller ikke klart om overgangssummen skulle betales fra MFKs eget budsjett, eller om pengene skulle tas fra investeringsselskapet.

MOLDESPILLERE I LANDSLAGSTROPPENE

Moldes Gode keeper, Jan Kjell Larsen, ble tatt ut til Åge Hareides landslagstropp som skulle møte Ungarn og Moldova i EM-kvalifiseringen. Jan Kjell og Branns Håkon Opdal skulle være reserver for Thomas Myhre.

Knut Olav Rindarøy kom med i U21-troppen som skulle spille kvalifiseringskamper til EM mot Armenia og Bosnia-Herzegovina.

NY SEIER TIL MOLDE 3

31.august kunne Moldes lag i 4.divisjon notere gode 5-1 på hjemmebane over Gry/Kårvåg/AK 2. Budstikkas utsendte mente Cato Valøy var banens beste.  Molde ledet 2-0 etter bare seks minutter.

Moldes mål:

1.minutt: 1-0 Stian Rødal. 6.min.: 2-0 Cato Valøy, 65.min.: 4-1 Stian Eriksrud, 73.min.: 5-1 Cato Valøy. Moldes mål nr.3 var selvmål.

SKONTO-MOLDE: 1-2

Torsdag 24.august sørget kaptein Daniel Berg Hestad og hans lag for at det ville bli flere internasjonale kamper for MFK. 0-0 på Aker Stadion mot latviske Skonto Riga hadde vært litt skuffende. Nå drog de blå -hvite til Riga og slo det latviske laget 2-1 på hjemmebane!

Matej Mavirc ga Molde 1-0 etter 42 minutters spill.  Stian Ohr la på til 2-0 etter 60 minutter, og så reduserte Skonto i det 68.

Matej Mavric var en glad mann denne dagen. Han feiret fem års samvær med kjæresten, og før kampen ringte han sin Suzanna og lovet at han skulle score for henne!

Daniel og Madiou fikk se dommerens gule kort.

Og dette sa en lykkelig Arild Stavrum etter kampen: - Jeg mener laget har hatt veldig fin stigning de siste kampene, til tross for a resultatene har uteblitt. I dag var vi klart best, og det var utrolig deilig å vinne en kamp igjen.

Dessverre ble Petter Chr. Singsaas skadet og ble båret av banen, og en skuffet PC måtte bruke krykker de neste dagene. Man fryktet langt skadefravær for trønderen på grunn av kneskaden.

Trist var det også at moldespillere ble utsatt for rasehets. En skuffet Konate hadde denne kommentaren: - Det finnes rasisme over alt, og det finnes dumme mennesker over alt. Hyggelig var det at Moldes tre mørkhudete spillere kunne fortelle at de aldri hadde vært utsatt for noe lignende i Norge..

Ledelsen i MFK kontaktet UEFAs delegat om episodene.

- Vi må verne om våre egne spillere når de utsettes for slikt, sa Snorre Strand til pressen.

Og Budstikka hadde disse tallene på sin spillerbørs:

Jan Kjell Larsen:6, Matej Mavric:5, Petter Chr. Singsaas: 5, Toni Kallio: 6, Knut Olav Rindarøy: 5, Stian Ohr: 5, Petter Rudi: 5, Sandro Grande:5, Daniel Berg Hestad: 5, Tommy Eide Møster: 4, Magne Hoseth: 7 og Madiou Konate 4.

Pape Pate Diouf kom inn for Stian Ohr et kvarter før slutt, og i sluttminuttene kom Øyvind Gjerde inn for Petter Rudi.

SÅ TAPTE MFK 3

25.august kunne Vestnes Varfjell  glede seg over 3-1 seier over nabo MFK i 4.divisjon.

Moldes eneste mål kom etter 40 minutters spill.

RBs utsendte slo fast at hjemmelaget åpnet godt og styrte så å si hele første omgang. Etter pause kom hjemmelaget enda sterkere, og den klare seieren var fortjent. Laget hadde flere skudd i treverket. Moldes største sjanse kom helt i slutten av oppgjøret.

SØNDAG 27. AUGUST: BRANN-MOLDE:2-1

Moldespillerne mente de ble snytt for et straffespark da Magne Hoseth ble felt etter 55 minutters spill på Brann Stadion.  Mange av de vel 17 000 tilskuerne mente det nok også, men ikke dommer Svein Oddvar Moen..

Magne hadde for øvrig en stor sjanse til å gi Molde ledelsen allerede etter fire minutters spill, men han satte ballen rett på keeper.

Daniel Berg Hestad ga Molde ledelsen etter 34 minutter, og han var bare noen få centimeter unna å føre Molde opp i ledelsen igjen på stillingen 1-1. Kapteinen mente laget hans gjennomførte en meget bra førsteomgang, men etter pausen jobbet de blå -hvite for dårlig som lag. Trener Stavrum var skuffet over at lagets gode spill ikke ga poeng, men han mente den gode innsatsen i Bergen lovet godt før resten av seriekampene.

TAP OGSÅ TIL MFK 2

Mandag 30.august var Molde 2 i Steinkjer og tapte 0-2 mot hjemmelaget. Steinkjer ledet 1-0 etter en ganske jevnspilt 1.omgang. I andre omgang hadde MFK ifølge RB 80 prosent av spillet, men når gode spillere som Rune Ertsås, Madiou Konate og Pape Pate Diouf ikke greier å score, så blir det ikke mange poengene.

- Vi styrte hele andre omgang, men skapte nesten ingen ting. Da kan vi ikke skylde på andre enn oss selv, sa trener Erling Moe.

357  tilskuere gledet seg over hjemmelagets seire over følgende moldensere: Knut Lillebakk, Stian Eriksrud  (Christian Vågen 73.), Arnt Ole Mathisen, Øyvind Gjerde, Thomas Mork, Rune Ertsås, Marcus Bakke, Peter Berg Hestad, Vidar Storvik, Pape Pate Diouf (Cato Valøy 68.), Madiou Konate.