Molde Logo

2005 Oktober

Oktober 2005

TA VA FOLE ARTIG!!

Søndag 2.oktober fikk 5977 betalende (+1600) tilskuere oppleve  90 minutters festspill på Molde Stadion.. Odd måtte gå av banen med tap 0-4. Vi kunne faktisk gå til pause med hele 3-0 til Molde, og det er det lenge siden vi har opplevd.

Første mål kom etter 12 minutters spill. Ballen gikk fra Stian Ohr (mislykket skudd?) via hodet til Daniel Berg Hestad og til Marcus Andreassons tå. Og så kunne vi juble for første gang denne ettermiddagen. Minuttet før hadde Dag Roar Ørsal sjansen til å gi MFK ledelsen, men hans skudd ble for dårlig.

Det gikk bare sju minutter før vi fikk slippe jubelen løs igjen. Stian Ohr la en flott pasning, og kveldens største helt, Rob Friend, headet utagbart i korthjørnet.

Etter dette hadde Stian Ohr et skudd fra seks-sju meter, men skuddet gikk utenfor.

I det 44.minutt ville jubelen ingen ende ta. Et innlegg fra Trond Strande nådde Rob Friend som headet inn sitt andre mål.

RBs sjansestatistikk for 1.omgang viste 5-1 i Moldes favør.

I det 64.minutt satte Petter Rudi inn straffsparket etter at Dag Roar Ørsal var blitt felt inne i 16-metersfeltet.

Det ble med andre ord en strålende forestilling som ga publikum full valuta for inngangspengene.

Hadde det ikke vært for enkelte andre resultater i Tippeligaen, hadde kvelden vært fullkommen. Fredrikstad, Rosenborg og Aalesund vant sine kamper, og dermed var bunnstriden fortsatt uavklart.

VG kunne fortelle at etter Rob Friends store kamp var han tilbudt ny treårskontrakt med MFK. MFK-direktøren håpet at Rob ville bli her lenger enn ut neste år da hans gamle kontrakt ville gå ut.

-I like it here, sa Rob til VG, og det skulle antakelig bety at han likte seg i klubben. Avisen kunne i sitt korte referat ellers fortelle om Robs pappa som fulgte ivrig med i Canada!

Dagbladets kortversjon: - Kampen fikk terningkast fem og fortalte at Molde dominerte første omgang fra start til pause. –De vant duellene og spilte fin fotball med opprulling på kantene.

Om kampens profiler skrev Dagbladet: - Moldes Daniel Berg Hestad styrte midtbanen på en fortreffelig måte. Rob Friend er stor, sterk og har en herlig kampvilje. To nydelige mål før pause. Stian Ohr viser fart, teknikk og hode med sine løp på høyre og venstre flanke

SURT TAP FOR ANDRELAGET

Mandag 3.oktober ventet vi at andrelaget fulgte opp førstelagets suksess.  På bortebane skulle laget til Knut Hallvard Eikrem møte Brumunddal. Det ble en merkelig kamp og,  moldeguttene måtte returnere til Rosestaden med tap 3-6 . Ifølge RB var de blå- hvite på høyde med brumunddølene i spillet på banen, og de hadde også like mange målsjanser. Men hjemmelaget scoret altså dobbelt så mange mål som sine motstandere.

700 tilskuere så hjemmelaget ta ledelsen etter 19 minutters spill. Ledelsen ble økt etter 33 minutter. To minutter før pause reduserte Kai Røberg.

Tre minutter etter hvilen sørget samme mann for at det stod 2-2. I løpet av de neste fem minuttene hadde hjemmelaget gått opp til 4-2. Einar Helde reduserte ledelsen femten minutter ut i andre omgang, men i det 79. og 84. minutt fastsatte brumunddølene seieren sin til  6-3.

Dette passet Træff meget dårlig. Laget ble liggende fem poeng etter Brumunddal, og faren for nedrykk var overhengende.

ETT POENG MOT ULL/KISA

Det var ikke den store publikumstilstrømmingen til Moldes 2.divisjonskamper. Mandag 10.oktober var 100 fotballinteresserte på Kunstgressbanen for å se oppgjøret mellom MFK 2 og Ull/Kisa. De måtte vente 22 minutter på kampens første mål.

Det var Kai Røberg som laget sitt eget lille fotballshow. Fra egen banehalvdel løp han fra alle, rundet forsvarsrekken og keeper og avsluttet med et godt skudd.

Det gikk bar åtte minutter før gjestene utlignet, og ved pause stod det 1-1.

Etter 69 minutters spill var det Papa Pate Diouf som førte hjemmelaget opp til 2-1. Fem minutter etterpå utlignet gjestene.

Flere av Moldespillerne, deriblant femtenåringen Magnus Wolff Eikrem, kunne ha avgjort kampen til Moldes fordel.

Laget: Lars Ivar Moldskred, Ole Jakob Strandhagen, Johan Nås, Erlend Ormbostad, Knut Olav Rindarøy, Kai Røberg, Peter Berg Hestad, Øyvind Gram (Cato Valøy 33.), Øystein Reiten (Einar Helde 87.), Martin Høyem, Papa Pate Diouf  (Magnus Wolff Eikrem 69.)

RYKTEBØRSEN OKTOBER 2005

11.oktobr meldte Romsdals Budstikke at Svein Tore Brandshaug var lysten på spill i gamleklubben Molde. Kontrakten med Strømsgodset gikk ut etter denne sesongen, og spilleren bekreftet at han hadde vært i kontakt med MFK.

Bodø-backen Kristoffer Paulsen var også interessant for MFK- ledelsen. Han var nå Bossman-spiller, og han ville ikke forlenge kontrakten med Bodø/Glimt om laget skulle rykke ned.

I oktober ble det kjent at styret i Norsk Toppfotball ønsket å erstatte fotballpresident Sondre Kåfjord med Sven Mollekleiv. Leder for Norsk Toppfotball var moldemannen Olav Boksasp.

SPENNINGEN UTLØST 11.OKTOBER:

TARJE NORDSTRAND JACOBSEN NY DIREKTØR I MOLDE FOTBALL

Så ble det en gammel MFK-spiller som skulle ta over etter Espen Silseth i direktørstolen på Molde Stadion. Romsdals Budstikke kunne fortelle at ansettelsen av mange ble karakterisert som overraskende og spennede. Tarje selv gledet seg til å starte i drømmejobben. Han gikk fra jobb i finansieringsselskapet Investeringsrådgivning.

- Med min fotballbakgrunn er det også naturlig at jeg blir mer engasjert i den sportslige ledelsen enn hva kanskje Espen har vært, sa den nye direktøren

Mange navn hadde vært nevnt i forbindelse med direktørjobben, men nå kunne styrelederen i Molde Fotball, Leif Arne Langøy, fortelle at Tarje var den første og eneste som fikk tilbud om jobben. Det den nye direktøren ble husket best for fra fotballbanen, var at han scoret i cupfinalen mot Lyn i 1994.

Tarje hadde spilt for Molde, Hødd , Haugesund og  Løv - Ham. Nå spilte han for Notodden.

Kaptein Daniel Berg Hestad var også fornøyd med direktørvalget: - Det kom jo som en liten bombe, men jeg synes det er friskt av klubben, og det er positivt at en fremadstormende person, med fortid og følelser for klubben tar over.

Ansettelsen kom overraskende også på Daniel: - Her blir en god kompis ansatt, og så vet jeg ingenting om det før han står der.

Og dette er den nye direktørens vita:

Født 5.mai 1974. Bodde,.jobbet og studerte i Oslo, enslig.

Mastergrad i økonomi, med fordypning i finans fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

Lisensiert fotballagent av Norges Fotballforbund, styreleder i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon fra 2002 til 2003.

Jobbet som finansrådgiver i Investeringsrådgivning, spilte for Notodden i 2.divisjon..

Cupmester for Molde Fotballklubb i 1994.

Direktør i MFK etter sesongslutt.

POENGTAP MOT FREDRIKSTAD

Søndag 16.oktober hadde Molde FK muligheten til å komme unna den verste bunnstriden i Tippeligaen. På  Fredrikstad stadion hadde Molde de fleste og beste sjansene, og gjestene ledet også til det 83.minutt.

Molde hadde mange sjanser til å score. Daniel Berg Hestad hadde sjansen da han var alene med FFK-keeperen etter 19 minutters spill, men han mislyktes. Det gjorde også Rob Friend minuttet etter.

Tre minutter før pause fikk 8487 tilskuere se et vakkert Molde - angep. Petter Rudi åpnet opp FFK- forsvaret, Stian Ohr la en perfekt pasning fra dødlinjen til Daniel Berg Hestad..og Daniel misset ikke denne gangen.

I andre omgang bommet Dag Roar Ørsal fra femmeteren. Minuttet etter spilte Daniel Berg Hestad og Rob Friend seg til målsjanse, men FFK- keeperen fikk hindret skudd.

Ti  minutter senere hadde Peter Rudi sjansen foran mål, men skuddet ble for dårlig.

I det 83.minutt kom så Fredrikstads utligning

Etter dette hadde Materj Mavric sjansen, men også han mislyktes med skuddet.

Mange sjanser ble altså misbrukt….og MFK var fortsatt med i bunnstriden.

Romsdals Budstikkes sjansestatistikk viste 7-3 i Moldes favør!

Dagbladets kortversjon: - 1. omgang med stor fart, begge lag var svært villige til å komme på overganger. FFK overtok spillet mer i 2.omgang. Begge lag spilte godt i perioder, men pasningskvaliteten bølget veldig. Fredrikstad hadde det meste av spillet, men Molde skapte de største sjansene.

Matej Mavric444444,0

Innbytter: Matej Mavric for Trond Strande (46.)

John Andreas Husøy for Dag Roar Ørsal  (64.)

På benken: Lars Ivar Moldskred, Toni Kallio, Thomas Mork, Madiou Konate.

OG ANDRELAGET TAPTE

Mandag 17.oktober spilte MFK  2 bortekamp mot Nybergsund.

- Dette var ingen god kamp fra vår side, sa trener Knut Hallvard Eikrem da laget hans hadde tapt med hele 1-5. Sesongens nest siste kamp ble sett av 200 tilskuere.

MFK-spillerne virket uinspirerte og tunge, og ifølge treneren var ikke de blå-hvite ” i nærheten av å vinne kampen.” Det første kvarteret var bra, og stillingen ved pause var 2-0 til hjemmelaget. Pape Pate Diouf scoret Moldes eneste mål etter 66 minutters spill.

Ett gult kort  kampen…til Moldes Cato Valøy.

Molde stilte med følgende spillere:

Kristian Dolmen, Ole Jakob Strandhagen, Johan Nås, Erlend Ormbostad, Knut Olav Rindarøy, Kai Røberg ( Cato Valøy 46.),Peter Berg Hestad (Vegard Holand 66.), Øyvind Gram, Øystein Reiten (Einar Helde 61.), Martin Høyem, Papa Pate Diouf.

GUTTELAGET SEIRET I FLOMLYS

Mandag 17.oktober var det fylkesfinale for gutter 14-16 år på Molde Stadion. Høstkulden var kommet, men 200 tilskuere  hadde funnet vegen til Stadion for å se MFK i kamp mot Brattvåg.

Det begynte dårlig for hjemmelaget. Etter 18 minutter lå kaptein Tore Boksasp og kameratene hans under med 0-2 (ett spillemål og ett straffespark.) Nirut Mjøs reduserte til 1-2 i det 24.minutt. Tre minutter senere økte gjestene ledelsen til 3-1 på straffespark.

Men så kom moldeguttene sterkt tilbake. Nirut Mjøs reduserte til 2-3, Eirik Nerland utlignet…og lagene gikk til pause på 3-3.

I andre omgang var det ikke tvil om hvor seieren ville gå. Kaptein Tore Boksasp scoret Moldes  4.mål (straffe). Sju minutter senere sørget Jonas Klemetzen for 5-3…og så avsluttet Cato Sigvartsen scoringene da de var spilt i 80 minutter.

En meget godt fornøyd trener Ole Erik Stavrum mente at et par av spillerne nok ville bli å se på klubbens A-lag om noen år.

Disse var med:: Simen Gjerde, Kaspar Bordal, Andreas Harvold, Eirik Ranheim, Jonas Klemtzen, Magnus Wolff Eikrem, Tore Boksasp, Kristian Strandhagen (Magnus Magerøy 50.), Eirik Nerland (Magnus Pettersen 60.) Eivind Monsås, Nirut Mjøs (Cato Sigvartsen 75)

ÅRETS FOTBALLPROFIL: TINA WULFF EIKELAND, MFK

Onsdag 19.oktober kåret Romsdals Budstikke MFK-jenta Tina Wulff Eikeland til ” Årets fotballprofil.” Juryen bestod av Erik Brakstad (Kristiansund BK), Erik Hals (Nordmøre og Romsdals Fotballkrets og sportsredaksjonen i Budstikka.

Av kandidatene krevdes det bl.a. at de skulle ha utmerket seg på klubb- krets eller landslag gjennom sesongen. Alle seniorspillere av begge kjønn unntatt eliteseriespillere var med i vurderingen. Og vinner ble altså MFKs  17-årige Tina.

Hun var spådd en lysende karriere på fotballbanen. I 2005spilte hun for MFKs guttelag og på Træffs kvinnelag i 2.divisjon. Tina hadde så langt ni landskamper for J 17-laget og tre kamper for J 19-laget.

Tina ble født i Bergen, og hun kom til Molde som seksåring. Hvor lenge talentet ville bli i Molde, var usikkert. Toppklubber var alt interessert i henne. Asker hadde alt meldt sin interesse, og Tina var på vårparten med bergenslaget Sandviken på treningsleir til La Manga.

Men foreløpig var hun MFK’er….og glad var vi for det.

Et riktig valg av en flott idrettsjente!

FORFERDELIG FØLELSE

VG siterte Daniel Berg Hestad etter at de blå-hvite hadde sikret seg bare ett poeng på Molde Stadion 23.oktober. Kampen mot Hamar-Kameratene endte 1-1. Med seier hadde Molde vært ute av bunnstriden. Men nå måtte vi vente nok en uke for å få vite hvilken divisjon Molde skulle spille i neste år.

- Det blir knalltøft. En ”knokkelkamp”. Men vi skal klare det! Sa Daniel om årets siste Tippeligakamp mot Lillestrøm.

Dagbladets kortversjon om kampen som fikk terningkast 4.

- Gjestene startet best, og hadde en tidlig kjempesjanse ved Olsen. Etter 24 minutters spill tok gjestene ledelsen. Molde kom bedre med etter hvert. Gjestenes ledelse ble utlignet kvarteret ut i andre omgang da Berg Hestad fikk drømmetreff på volley. Deretter ble det mye frem og tilbake.

Under ”Profilene” skrev Dagbladet at Friend vant nesten alt i lufta, men han ble alene på stuss og foran mål. Og Dagbladet skrev at Daniel Berg Hestad aldri spilte en svak kamp hjemme.

- Sentral og viktig anker på midtbanen for Molde.

Også Romsdals Budstikke siterte Daniel Berg Hestads hjertesukk om den forferdelige følelsen.

- Jeg har vært med på dette før, og det er like jævlig denne gangen. Det er tøft å gå rundt og tenke på poeng og tabellsituasjon dag etter dag. Klubben er i en vanskelig situasjon, og det er en forferdelig følelse, sa kapteinen til RB.

- Moldelaget leverte ikke varene i det hele tatt gjennom gårsdagens førsteomgang, skrev lokalavisa.

- Laget hang ikke sammen, kombinasjonene satt ikke, bevegelsen offensivt var for dårlig og den defensive organiseringa var ikke betryggende, mente RBs Trond Hustad.

Men han slo fast at hjemmelaget hevet seg flere hakk etter pause.

6202 tilskuere på siste hjemmekamp i 2005.

Rob Friend455544,6

Innbyttere: Tommy Eide Møster 10 min. for Thomas Mork, Toni Kallio 4 min. for Øyvind Gjerde.

På benken, ikke benyttet: Lars Ivar Moldskred, John Andreas Husøy, Madiou Konate, Matej Mavric.

SOLID SEIER TIL MOLDE 2.

23.oktober hadde Molde 2 besøk av 2.divisjons bunnlag, Lillehammer. Som ventet ble det en solid hjemmeseier.   5-1 til de blåhvite..

Pape Pate Diouf ga Molde ledelsen etter en halvtimes spill.. Fire minutter senere la Øystein Reiten på til 2-0., og det var stillingen ved pause.

Øystein Reiten gjorde 3-0  etter 57 minutter, og bare sekunder etter sørget Diouf for 4-0.

I slutten av andre omgang hadde begge lag sine målsjanser uten å lykkes foran mål. Einar Olav Brakstad sørget imidlertid for scoring i det 72.minutt, og så fikk Lillehammer sitt trøstemål i kampens siste spilleminutt.

- Prestasjonene svingte mye, men vi vant da tross alt 5-1. Da kan vi være fornøyde, sa trener Knut Hallvard Eikrem.

Bare 30 tilskuere så oppgjøret på Kunstgressbanen.

TAP FOR 15-ÅRSLANDSLAGET

Moldes Magnus Wolff Eikrem var med da Norge tapte 1-2 for Frankrike  25.oktober.

Moldegutten spilte hele kampen, og 1000 tilskuere fikk se hjemmelaget vinne i Val-de- Marne.

DET BLE ET MARERITT

Lørdag 29.oktober….dagen da Molde FK skulle sikre seg fornyet plass i Eliteserien og Start skulle få gullmedaljene. Ingen av delene skjedde. Start rundspilte Fredrikstad og holdt på å skyte i stykker målstolpene….og tapte mot Drillo-elevene. Hadde Start greidd uavgjort, ville Molde vært sikret plass i Eliteserien. Ham-Kam greidde uavgjort, og Aalesund tapte. Sistnevnte måtte ned i 1.divisjon sammen med Bodø/Glimt. Med all respekt for prestasjonene på banene…Dagfinn Enerlys alvorlige skade overskygget alt.

Vi hadde ikke bilder fra kampene i siste runde, så vi måtte bite negler attmed radioapparatet.

Første  mål kom på Åråsen…Lillestrøm tok ledelsen mot Molde etter bare fem minutters spill.

Flere mål ble det ikke i første omgang.

Vi satt og håpet at alt ville snu seg i andre omgang…men  etter 76 minutters spill ble alt helsvart. Lillestrøm gikk opp til 2-0. Men så! Ett minutt etter reduserte Rob Friend, og vi fikk nytt håp. Og da samme mann sørget for 2-2 etter  nitti minutter, trodde vi at alt skulle gå bra.

Men så lenge som Start ikke greidde å utligne mot Fredrikstad, så ble det klart at Molde måtte spille kvalifiseringskamper…enten mot Moss eller mot Sandefjord.

Det var lite hyggelig for tomålsscoreren som hadde bestilt flybillett til Canada.

- Min dyreste uavgjorte noensinne, sa canadieren til VG. Og han mente det var skammelig at man med et slikt mannskap måtte spille kvalifiseringskamper.

VGs sjansestatistikk: Målsjanser: 9-3 til LSK. Hjemmelaget hadde 6 cornere mot Moldes 3.

LSK hadde 8 skudd på mål mot Moldes 5. Skudd utenfor: 7-6 til LSK. Lillestrøm fikk 17 frispark mot  seg. Molde fikk 11.

- Vi fortjener ikke bedre, det mente Daniel Berg Hestad da lokalavisa snakket med ham etter kampen.

- Vi har hatt mange sjanser til å ta de poengene som ville hindre at vi kom i denne situasjonen før siste serierunde. Vi har feilet i mange andre kamper. Sånn sett fortjener vi å havne på kvalik, tabellen lyger ikke….sa Daniel.

Petter Rudi var også skuffet, men han var allikevel optimistisk:

- Foreløpig er dette ingenting å deppe for. Hvis vi vinner cupfinalen og sikrer plassen, har vi gjort en av de beste sesongene i Molde Fotballklubbs historie, sa Petter til Budstikka.

Og helten fra Åråsen..Rob Friend, var svært optimistisk foran kvalifiseringen mot hans gamle klubb, Moss. Han mente det var kvalitetsforskjell mellom Moss og MFK.

Heller ikke Bosse ble skremt da han så oppgjøret mellom Sandefjord og Moss. Han mente Moss var omtrent på nivå med Hønefoss.

I Dagbladets kortversjon fikk kampen terningkast 3: - LSK klart best fra start. Molde virket svært tamme, fikk sjelden beholdt ballen i laget og hadde nok med å demme opp bakover,. LSK vant bortimot alt av dueller, men så fikk Molde løftet laget. Under ”Profiler” skrev Dagbladet at Friend vant mye, men Rudi og Berg Hestad var skuffende anonyme.