Molde Logo

2005 November

November 2005

 

DAGBLADET: DISSE VAR DE BESTE

Tirsdag 1.november hadde Dagbladet en vurdering av spillerne i sesongen 2005. Hva kunne vi finne av MFK-spillere?

På "Årets lag" var det ingen blå-hvite. Vi fant ingen under Årets komet eller Årets mål.

Men meget gledelig: Listen over Årets toppscorere så slik ut:

Ole Martin Årst, Tromsø 16 mål

Egil Østenstad, Viking     14  "

Thorstein Helstad,RBk     13  "

Arild Sundgot. LSK         11  "

Rob Friend, Molde.          10  " 

Enda gledeligere var vurderingen av "Årets skytterkonge." (Antall avslutninger.)

Rob Friend toppet listen med 97 avslutninger, foran Ole Martin Årst med 88 avslutninger.

Ikke fullt så gledelig, men…på listen over " Årets råtass"  fant vi Madiou Konate på delt 3.plass med 6 poeng ( 1 rødt, 3 gule) . Han spilte 134 minutter!

DANIEL BEST PÅ RB-BØRSEN

Daniel Berg Hestad toppet spillerbørsen i Romsdals Budstikke i 2005. Han hadde et snitt på 5,50 på 14 spilte kamper.

Videre rekkefølge:

Rob Friend: 5,28 på 25 seriekamper.

Petter Rudi: 5,20 på 15 seriekamper

Marcus Andreasson: 5,08 på 25 seriekamper

Matej Mavric: 5,04 på 24 seriekamper

Magnus Kihlberg: 5,00 p 25 kamper.

NYDIREKTØREN PÅ PLASS

Tirsdag 1.november satte Tarje Nordstrand Jacobsen seg i direktørstolen på Stadion. For en direktør som fortsatt spiller fotball, var det kanskje ikke så lett å slå seg til ro i stolen. To av arbeidstimene tilbrakte han nemlig på Lubbenesbanen og så MFK-treningen..

Men selv om det nok kriblet i beina, måtte den nye direktøren forberede seg på en del møtevirksomhet. Klubben skulle spille cupfinale og kvalifiseringskamper, og dessuten skulle klubben sikre seg trener for neste sesong. .

ROSENES HERRER

Søndag 6.november ble en ny flaggdag for Molde Fotballklubb. Da heltene kom hjem etter triumfen på Ullevaal burde alle flagg i rosestaden vært heist til topps….men det ville vært i strid med godkjent flaggskikk. Men tilbakekomsten til Molde i kveldsmørkret ble allikevel en stor opplevelse for Over 2000 mennesker fylte rådhusplassen og torget da heltene kom hjem etter en slitsom arbeidsøkt på en åker i hovedstaden.

Vi kommer aldri til å glemme den store dagen på landets hovedarena. Vi må innrømme at vi hadde helgardert kampen på tippekupongen…for vi var slett ikke sikker på at det ville bli Molde-seier. Ifølge en viss teatersjef er moldenserne nemlig ganske spesielle. Vi gleder oss ikke over at Molde leder 1-0….vi står og frykter for at snart kommer utligningen!

Det var mer blått enn gult på tribunene, og etter 26 minutters spill eksploderte den delen av publikum som hadde romsdalsk blod i årene…Rob Friend gjorde det alle håpet: Ga MFK en fortjent ledelse. ( Vi merket oss forresten at det var en del sunnmøringer som også viftet med MFK- flagg denne ettermiddagen!)  I det 46.minutt kom det vi fryktet….utligning…og den virket alt for lettvint på oss som så det på 100 meters avstand. Gode romsdalinger sukket allerede da: - Ja, det var det!

Men så kom forsørje meg de blå-hvite tilbake! Etter 65 minutters spill slo Madiou Konate til med en vakker scoring…og vi fikk se noen elegante dansetrinn ute ved cornerflagget. Vi var i himmelen igjen!

Men det er ikke langt fra himmel til helvete i fotball.  Det var spilt i nesten nitti minutter…banemannskapene gjorde seg klart til å slippe Lillestrøsupporterne ut…og så ble vi stående og se forundret på hverandre. Hadde dommeren blåst straffe? Hva hadde skjedd? Ingen i motsatt sving forstod noe…annet enn at nå var antakelig klart for ekstraomganger.

Den meget gode keeper Lillebakk var faktisk ikke så langt fra å redde straffen, men Sundgots skudd var for hardt.

Og så måtte slitne "gjørmebrytere" gå ut på åkeren for å gjennomføre enda en halvtimes blodslit.

Og nå var det kapteinen sjøl som sørget for at voksne romsdalinger gråt gledestårer på tribunen.

Journalist i VG, Truls Dæhlie, skildret scoringen slik: - Først et smart og godt timet løp inn i målfeltet, så en strålende heading i tverrliggeren, før han gjør det vanskeligste, som er å kontrollere returen inn i mål med venstre.

Og så kom det romsdalske lynnet igjen over oss: - Dette holder ikke…det kommer nok en utligning. Men det ville ikke Knut Dørum Lillebakk la skje. Avisene ville ha det til at keeperens antrekk var mer "grilldress" enn fotballdrakt. Men for oss måtte han gjerne ha stått i AaFK-drakt…bare han gjorde jobben sin. Og det gjorde han til fulle. Ypperlig av en flott keeper som nok har lidd litt under en del motgang.

Men han holdt buret rent i sluttminuttene, og når så John Andreas Husøy la på til 4-2, så var søndag 6.november 2005 blitt en av de største i klubbens historie..

Romsdals Budstikke spanderte hele forsiden + 16andre sider på gullguttene.

"Gullguttene festet med folket i natt- HENTET POKALEN HJEM IGJEN!" + bilde av en jublende Daniel fylte førstesida på Budstikka. Ja, selv lederen ble brukt på de blå-hvite.

Lokalavisa hadde naturligvis en stor stab på plass i Oslo, og journalistene jobbet på Ullevaal flere timer etter at vi andre hadde forlatt banen.

- Det er sterke følelser forbundet med å oppleve dette i en klubb jeg har vokst opp i og som jeg vil gi alt for. Vi har slitt i motgang lenge, og da er disse opplevelsene ekstra deilige , sa en sliten Daniel til RB.

John Andreas Husøy sa dette til RB om følelsene etter at han scoret: - Jeg var helt borte, jeg husker ingenting av det jeg gjorde under feiringa. Og jeg brukte alt for mye energi, ble helt tom. Jeg var uvel og utslitt resten av ekstraomgangen, men det holdt heldigvis.

Rob Friend  sa til Budstikka at oppgjøret på Ullevaal var den største fysiske prøven han noensinne hadde vært gjennom. 95 kilo sank dypt nedi gjørma på landskamparenaen.

- Dette er min første tittel som fotballspiller, og helt klart det største øyeblikket i karrieren så langt, sa Rob.

Budstikka berømmet også keeper Knut Dørum Lillebakk for innsatsen. Han var så sliten at han holdt på å sette seg på kongetribunen…og til lokalavisa hadde han dette å si: - Det jeg har vært med på er ubeskrivelig stort. Det er en vanvittig deilig følelse.

Under kampen undret vi oss på hvorfor Stian Ohr stadig holdt seg på øret, og etter kampen kunne han fortelle at han mistet hørselen på det ene øret etter at han ble truffet av en albue. Det viste seg at hele trommehinna hadde røket.

- Vi sto sammen og kjempet maksimalt. For min egen del håper jeg at jeg fikk bevist at jeg hører hjemme i startelleveren, sa Madiou Konate til RB.

Den som virkelig fikk følelsene i sving, var Magnus Kihlberg. Vi kan forestille oss tankene som raste gjennom hodet hans da han fikk dømt straffespark mot seg i siste spilleminutt…da

alle var forberedt på at MFK kunne forlate stadion som norgesmestre etter ordinær tid.

- Jeg var i sjokk, og jeg greide ikke å bli rasende en gang, jeg var knekt.. følte at vi ville tape kampen på grunn av meg, sa Magnus.

Heldigvis kom det to MFK-scoringer til….og de triste tankene ble erstattet av jubel.

Aftenposten spanderte også mye plass på MFK og finalen.  Mye dreide seg også her om kaptein Daniel. I innledningen nevnte vi "Våg å stå som Daniel" , og Erlend Nesje i Aftenposten tenkte kanskje i samme baner da han kalte kapteinen for "Moldefrelseren" da han satte inn 3-2-målet.

- Jeg var litt ice-cold da jeg satte inn returen, sa kapteinen til Aftenposten. Og Nesje fikk også md seg en annen side ved Daniel da dommeren blåste straffe.

- Jeg var forbannet på dommeren og oppførte meg ikke voksent. I ettertid vil jeg gi honnør til dommeren som verken ga meg eller noen andre kort i den situasjonen. Det kokte i hodet på de fleste av oss - men han taklet situasjonen mesterlig. Et rødt kort her kunne ødelagt kvalik-kampene både for meg og andre. Jeg må takke ham for at jeg ikke fikk rødt, erkjente Molde-kapteinen.

Til Aftenposten fortale Daniel mat han ville bli i Molde…og ett mål var å slå sin fars kamprekord i klubben. "Laffen" fikk med seg 680 kamper…junior stod nå med nesten 500.

Bosse Johansson brukte sjelden sterke ord etter en kamp. Men denne gangen sa han til Aftenpostens mann: - En merkelig straffeavgjørelse, må jeg si. Ingen spiller tar ballen med hånden når det er 30 sekunder igjen av en cupfinale. Litt logikk må det være i en dommers tenkemåte. Magnus blir jo dyttet først, men det eneste dommeren ser, er handsen.

Aftenposten kunne fortelle at Trond Strande satt på toalettet og leste programbladet i slutt-minuttene av kampen.

- Jeg fikk ikke med meg noe som helst. Men jeg fikk et hint om at det hadde blitt 4-2 til oss. Da kom jeg ut av mitt lille skjulested, sa Trond.

Dagen før finalen laget MFK-supporterne og Di Derre tidenes cupfinaleshow, der Laffen Hestad ble helt etter å ha utført et skikkelig stagedive…kastet seg ut fra scena over folkemengden. Heldigvis var det så tett av folk, at Laffen ikke hadde muligheter for å lande på golvet!

Spesielt inviterte var lørdag samlet til middag på Hotell Continental. Der ble Kjell Magne Bondevik, Åge Hareide, Jan Fuglset og Sondre Kåfjord utnevnt til æresmedlemmer i MFK.

Og for de helt spesielt interesserte: På banketten etter kampen var dette menyen: Buffet med kald og varm mat med dessert. Vinen til forretten var en Chardonney 2004. Rødvinen som ble servert: Gran Feudo Reserva 1998.

Og så var eventyret over…og hverdagen begynte igjen med trening frem mot to svært viktige opprykkskamper mot Moss.

Spillerbørsen:

 VGDagbladetAftenpostenRBSnitt
Knut Dørum Lillebakk77787,25
Trond Strande65676,00
Marcus Andreasson55776,00
Petter Chr. Singsaas56676,00
Øyvind Gjerde43454,00
Stian Ohr7 BB6666,25
Magnus Kihlberg657 BB8 BB6,50
Petter Rudi65766,00
Daniel Berg Hestad67 BB676,50
Madiou Konate55565,25
Rob Friend55776,00
Toni Kallio55565,25
Matej Mavric.56665,75
John A. Husøy5??665,67

Innbytter: Matej Mavric inn for Trond Strande (85.),

John Andreas Husøy  inn for Konate (81.)

Toni Kallio inn for Øyvind Gjerde (70.)

SUPER-MADIOU

Slik beskrev Romsdals Budstikke helten fra den første kvalifiseringskampen. Madiou Konate scoret to mål og la opp til det tredje da MFK vant sin første kvalifiseringskamp mot Moss med 3-2.

Senegaleseren Konate hadde en fantastisk slutt på sesongen. Han kom med i MFKs startsoppstilling først i cupfinalen. Og der spilte han som vi vet godt og scoret Moldes andre scoring.

Enda bedre gikk det i kvalifseringskampen i Moss. Moss tok ledelsen etter bare 7 minutters spill. I det 16.minutt utlignet Marcus Andreasson etter flott forarbeid av Konate.

Og så meldte den sympatiske seg på for fullt. Etter 39 og 42 minutter scoret Konate, begge ganger etter godt forarbeid av Rob Friend..

I det 67.minutt reduserte Moss på et omdiskutert straffespark, og sluttminuttene på Melløs ble spennende. Moss viste seg som et godt lag, og spesielt i andre omgang produserte laget gode målsjanser.

- For oss ble det mest jobbing, og lite spill i andre omgang. Vi har avgjort en hard jobb i vente på Molde Stadion, sa Bosse. Og Daniel Berg Hestad og de andre spillerne innrømmet at det var en heldig seier. De var klar over at det måtte skjerping til i returkampen.

Verdens Gang var også imponert over Konate og mente han var banens beste. Og I VG avslørte han seg som en meget religiøs mann:

-Jeg takker Gud for målene. Det er han som vil meg vel og gir meg mulighetene. Konate ønsket seg nå ny kontrakt med Molde. Han ville spille UEFA-cup- og kanskje nå sitt store mål: Spill på Senegals landslag.

" Feilkjøpet ble frelser" skrev Dagbladet. Og avisa siterer tomålsscoreren:- Foran kampen i går ba  jeg om at Gud måtte være med meg på Melløs. Nå vil jeg takke for seieren og de to målene og be om at han også er med meg i neste kamp.

Det håpet sikkert også Bosse og Daniel. De var iallfall enig om at Madiou Konate burde fortsette i klubben.

- De to målene i går viste hvor viktig han er, sa kapteinen.

Dagbladets kortversjon av kampen: - Moss FK spiller tidvis godt, men gjør enkle feil og forærer derfor Molde flere store målsjanser til Molde. Molde er effektive og scorer på de sjansene de får, noe som avgjør kampen. Sjanser: 6-3.

Spillerbørsen:

 RBVGDagbladet
Knut Dørum Lillebakk556
Matej Mavric444
Marcus Andreasson656
Petter Chr. Singsaas445
Øyvind Gjerde445
Stian Ohr555
Petter Rudi445
Magnus Kihlberg434
Daniel Berg Hestad444
Madiou Konate77 BB7 BB
Rob Friend543
Toni Kallio555
Thomas Mork446

OG DET SKJEDDE I DE DAGE..

Man ble høytidsstemt i Molde i november. Det har vært påstått at fotball for mange er en religion. Og reaksjonen blant "de troende"  en kald høstkveld i 2005 var nærmest ekstatisk.

For en fotballfrelst romsdaling kunne man ikke komme nærmere saligheten enn da MFK først ble cupmestre.. og senere vant to kvalik-kamper for fortsatt liv i Tippeligaen. For dem som skulle holde liv i klubben, betydde det utrolig mye at de blå-hvite holdt seg i toppdivisjonen.

Økonomisk betydde det naturligvis utrolig mye, og interessen ute blant folk ville ha dalt betraktelig om man skulle begynne å spille 1.divsjonsfotball på Røkkeløkka.

Lokalpressen var overbegeistret og ofret mye spalteplass på kavlik- kampene.

Hovedstadspressen var naturligvis ikke fullt så opptatt av MFKs fremtidige fotball-liv.

Dagbladet ofret mest plass på Rob Friend som ifølge avisen ville vekk fra MFK:

- Rob Friend har skutt Molde til NM-gull og ny kontrakt i Tippeligaen. Nå ønsker han nye utfordringer, helst i England eller Tyskland..

Men Rob la også til at han ikke ville se det som noe nederlag om han måtte bli i Molde og fullføre kontrakten sin..

Dagbladet mente at med 15-4 i målsjanser til Molde, var det både et rått og vått parti da klubben sikret seg ny kontrakt i iskaldt regn og vind på hjemmebane.

Hovedoppslaget til VG var at Bosse sa opp i august, og Daniel Berg Hestad sa dette til VG om den neste treneren: - Jeg vil ha en trener i mange sesonger, en som vil trille ball og spille fotball. I høst har vi ofret finspillet for å overleve.

Det var surt og kaldt på Røkkeløkka lørdag 19.november. Vi var overbevist om at MFK skulle greie oppgaven sin, men mange hadde allikevel sommerfugler i magen. Hjemmelaget dominerte kampen og skapte store målsjanser. Men ballen ville ikke i  Madiou Konate hadde ikke hellet med seg denne dagen, men innsatsen var det ikke noe å si på.

Vi gikk til pause på 0-0…og trøstet oss med at vi fortsatt var i Tippeligaen. Ja, vi ville være der selv om Moss skulle vinne 1-0.    

I andre omgang fikk vi den gode følelsen….nå måtte målene komme. Men vi måtte vente til det 71.minutt før vi kunne slippe jubelen løs. Da headet Rob Friend inn 1-0 på et innlegg fra Øyvind Gjerde.

- Jeg kan ikke huske sist vf misbrukte så mange store målsjanser, sa en lettet Daniel Berg Hestad.

I det 74.minutt sørget Matej Mavric for 2-0, og festen kunne begynne.

Romsdals Budstikke brukte forsida på MFK og fortalte at  det var " MFK-feiring natta lang" etter at klubben hadde sikret seg fortsatt eliteseriespill.

Ifølge RB gikk Molde-spillerne fra sted ti sted og ble hyllet av ekstatiske supportere natt til søndag.

RB brukte videre seks helsider inne i avisen for å skildre den store dagen.

Kaptein Daniel Berg Hestad var sliten etter den siste tidens press. Han var jo hentet hjem fra Nederland for å redde sin gamle klubb. Ikke så liten byrde å legge på en ung manns skuldre..

Trond Strande var alt begynt å glede seg til vintertreningen, og Magnus Kihlberg, som nå skulle forlate MFK, leverte en fin avskjedskamp på Røkkeløkka.

Magnus var positivt overrasket over folket i Molde, men la til at han hele tiden hadde vært klar på at byen var litt for liten for ham.

Bosse Johansson var rørt til tårer.

- Dette har vært et år med mange store øyeblikk som jeg har vært gald for å kunne ta del i, sa Bosse til RB. Publikum viste at de hadde satt pris på den gode svensken.

Publikumsfavoritten Madiou Konate scoret ikke denne gangen, selv om sjansene var der.

- Jeg var uheldig, sa Madiou..og håpet på fortsatt kontrakt med MFK.

Lederen av Budstikkas sportsredaksjon brukte en hel side selv for å komme med sine tanker etter triumfen over Moss.

Som mange andre, var Jan Henrik Indbjør opptatt av hvem som ville ta over trenerjobben etter Bosse. MFK hadde skiftet trener litt for ofte, noe sportsredaktøren ikke var noe begeistret over.

Og Budstikkas sportsredaktør avsluttet sin fotballsesong slik :- Til høsten ligger det spenstige oppgaver og venter på laget i UEFA-cupen, men nå trenger alle først og fremst en eliteseriesesong der det er alburom for å utvikle laget og dyrke kvalitetene uten angst. Konkurransen er tøffere enn noen gang, men forutsetningene skal være gode. Opptur 2005 er avsluttet, med stil. Forrige gang klubben tok cupmesterskapet, varte oppturen lenge.

Og slik spilte de blå-hvite:

 RBVG
Knut Dørum Lillebakk55
Trond Strande76
Marcus Andreasson65
Petter Chr. Singsaas64
Øyvind Gjerde55
Stian Ohr86
Petter Rudi65
Magnus Kihlberg74
Daniel Berg Hestad54
Madiou Konate64
Rob Friend66
Katej Mavric6-

Innbyttere:Matej Mavric for P.C.Singsaas (46.), John Andreas Husøy for Magnus Kihlberg (86.), Tommy Eide Møster for Madiou Konate (68.)

HVEM GÅR HVOR, OG HVEM KOMMER?

Etter at ny kontrakt i Tippeligaen var sikret, begynte spekulasjonene foran neste sesong. Bosse var reist til Sverige, og hvem skulle nå trene de blå-hvite? Ryktene svirret.

Nesten like interessant var det å få vite hvordan spillerstallen ville bli i 2006.

23.november ble det klart at Øyvind Gjerde hadde signert ny toårskontrakt. Etter en sesongstart med mye benkesliting, var Øyvind blitt bedre og bedre utover høsten. Strømsgodset var også interessert i å sikre seg venstrebacken.

Vålerenga fikk tillatelse til å forhandle med Rob Friend. Han hadde ett år igjen av kontrakten med MFK, og avisene kunne fortelle at prisen på Friend ville bli 10 millioner kroner.

Kai Røberg drog til Haugesund og trente med Fotballklubben Haugesund. Det var blitt få A-kamper for den raske vingen, og han ønsket nå å finne en klubb hvor han kunne få mer spilletid. Også Strømsgodset var interessert i lynvingen.

Ryktene gikk om at Tommy Øren skulle være på veg til Molde. Men han skrev kontrakt med Ham-Kam. Ryktene gikk om at Viking ønsket seg Marcus Andreasson, og Budstikka kunne fortelle at Christian Steen fra Aalesund var kontaktet av MFK like etter serieslutt.

SNORRE ARBEIDET MED TRENINGSKAMPER

Ikke mange dager etter at ny Tippeligakontrakten var sikret, hadde sekretariatsleder Snorre Strand klar flere treningskamper.

Pr.23.november var følgende motstandere klare:

21.januar:  Kristiansund BK

28.januar: Hødd

4.februar: Aalesund

11.februar: Stabæk

19.februar: Fredrikstad (?)

2.april: Brann

Også i 2006 skulle MFK på treningsleir til La Manga

FLOTT AV STADIONS VENNER!

Parkeringsgruppa i Stadions Venner delte hvert år ut overskuddet fra bilparkeringene på hjemmekampene til et veldedig formål.

I 2005 kunne Helge Riksfjord og Silvia Slenes overrekke en pengegave til Eide Ungdomsklubb. Pengene skulle benyttes til storskjermprojektor og lerret.

Flott!!

LILLEBAKK BLIR

Lørdag 29.november ble det kjent at keeper Knut Dørum Lillebakk hadde skrevet under ny ettårskontrakt med MFK. Knut hadde ønsket en lengre kontrakt, og hadde vært i tvil om han skulle fortsette i MFK.

Samme dag kunne Romsdals Budstikke fortelle at Steinkjer ikke vill selge Rune Ertsås til MFK. MFK ville fortsette å kjempe for å få stortalentet på plass i moldestallen.

Lokalavisa kunne også fortelle at MFK hadde tilbydd den svenske keeperen Rami Shaaban kontrakt. Hva sa så keeperen?

Molde er en utrolig vakker by, men helt øde.

Annonse fra Eliteserien: