Juli 2005

TORGEIR UTEN NYTT TILBUD

Torgeir Ruud Ramsli fikk ikke tilbud om ny kontrakt med MFK, og han var dermed kontraktløs fra 1.juli. Torgeir ville trappe ned fotballen og satse på studier. Høstsesongen skulle han spille for moderklubben Sunndal.

TO STORTAP FOR MOLDEDAMENE

I 3.divisjon kvinner tapte Molde 0-9 mot Bud/Bryn og 0-10 for Åndalsnes. Dermed hadde Moldedamene bare ett lag bak seg på tabellen:

UAVGJORT FOR MOLDE 3

1.juli var Molde 3 i Måndalen og sikret seg ett poeng etter resultatet 1-1. Ifølge RB var det en tett og fartsfylt kamp de 200 tilskuerne fikk se på Måndalen stadion. Jorg Jenset sørget for 1-0 til Molde etter 60 minutters spill, og Måndalens utligning  kom fem minutter senere. Stor diskusjon ble det da en moldespiller etter manges mening tok ballen med hendene. Det ble dømt frispark for Måndalen. Etter påfølgende diskusjon ble ÅIF-er Eskild Svensson sendt av banen med dagens andre gule kort.

FANTASTISK FØR FERIEN

Med kniven på strupen slo MFK til i sommervarmen på  Røkkeløkka. 3.juli sendte Magnus Kihlberg & Co Jan Åge Fjørtoft og hans kanarifugler hjem med  tap 0-2.

Hjemmelaget åpnet med spill som fikk oss til å ane at poengene ville bli igjen på Røkkeløkka.

Og Bosse likte det han så: - Jeg synes vi var gode, spesielt den første halvtimen. En del av spillerne ble tunge og trege utover i andre omgang, men de kjempet godt allikevel, sa treneren.

RBs Trond Hustad mente Matje Mavric var banens dominerende profil. Og det var nettopp han som iskaldt satte inn straffesparket etter at Stian Ohr var felt i det 26.minutt. Lokalavisa ga også keeper Moldskred ros.dette var da også årets første kamp uten baklengsmål. Utover i andre omgang presset Lillestrøm på for utligning, men da slo Konate til. Først fikk den overtente innbytteren gult kort, og så viste han seg skikkelig fram fire minutter før slutt. Han fikk en flott stikkball fra John Andreas Husøy. Han lurte en utrusende keeper med en liten touch, tok så igjen ballen på andre siden av keeperen og satte den elegant i mål. Ikke rart at Konate ble publikumsyndlingen i siste kamp før sommerferien.

Til Romsdals Budstikke hadde Daniel Berg Hestad følgende kommentar til sitt eget spill:        - Jeg er ute av matchtrening, og kom egentlig ikke helt med i kampen. Det går raskt å komme i form, men jeg var for lite involvert i det som skjedde.

"Seiersdans med Konate" hadde Romsdals Budstikke som heading over nesten hele første side. Og RB slo fast at Molde nå var vekk fra bunnstriden og at Madiou Konate danset seg rett inn i MFK-supporternes hjerter.

" Takker Gud for scoringen." Det var headingen på Dagbladets referat fra kampen. Og Madiou Konate var avbildet med hender og blikk mot det høye. Madiou ble naturlig nok midtpunktet for pressen etter sin debutscoring. Reidar Vågnes fikk æren for at senegaleseren var kommet til Rosebyen. Madiou pådrog seg forøvrig gult kort like etter at han kom på banen.

- Jeg var en smule overtent, sa Madiou.

- Deilig å vinne. Nå ser vi oppover tabellen, sa en sliten Daniel Berg Hestad fra badekaret til Dagbladet.

Dagbladets kortversjon: Sjansefattig kamp med mange dueller. Molde hadde trykket før pause. Lillestrøm etter. Ohr ordnet straffen. Mavric prikket scoringen fra krittmerket. Fin enkeltprestasjon av innbytter og debutant Konate på slutten som punkterte kampen.

Dagbladets profiler: Daniel Berg Hestad..og den største: Matej Mavric som spilte bunnsolid som stopper.

Verdens Gang konsentrerte seg om hjemvendte Daniel Berg Hestad.. " Bedre enn da jeg dro" sa Daniel til VG. Espen Silseth sa til VG at kjøpet av Daniel var det beste noen eliteserieklubb hadde gjort denne sommeren. Og Daniel var god, men kjente ifølge VG antydning til krampe i begge beina før det var spilt en halvtime.

- Ingen slipper inn flere mål enn Molde. Nå holdt vi tett. Fortsetter vi slik kan vi klatre på tabellen. Dette laget er alt for godt til å kjempe for å overleve i eliteserien, sa Daniel til VGs lyserøde sportsbilag.

Rob Friend555 5

Innbyttere: Madiou Konate 25 min. for Stian Ohr, Kai Røberg 11 min. for Tommy Eide Møster.

Ikke benyttede reserver: Knut Dørum Lillebakk, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy, Johan Nås, Mitja Brulc.

Gult kort: Toni Kallio og Magnus Kihlberg.

NYBERGSUND FOR STERK FOR MOLDE 2

MFKs førstelag slo Nybergsund ut av cupen. Molde 2 fikk stryk 1-4 på hjemmebane av samme lag 4.juli.

- Vi stilte veldig ungt i dag og ble for pinglete i mange av situasjonene, sa Reidar Vågnes til Romsdals Budstikke.

Bare 50 tilskuere stilte på Molde Idrettspark i sommervarmen, og de var ikke så veldig imponert over det de fikk se.

I første omgang greidde MFK å få et spillemessig overtak, og et tent hjemmelag skapte flere farlige sjanser foran gjestenes mål. Største sjanse hadde Torgeir Hoås, men headingen hans traff stolpekrysset. I det 45. minutt fastsatte Nybergsund pauseresultatet til 0-1.

Hjemmelaget greidde ikke å følge opp det gode spillet i andre omgang. Ti minutter var gått av omgangen da gjestene gikk opp til 2-0, og bare fire minutter senere laget Molde selvmål.

Moldes eneste mål ble satt inn av Johan Nås i det 62. minutt. Etter 76 minutters spill scoret så gjestene sitt fjerde mål.

Moldes keeper, Andreas Beinset, spilte sin siste kamp for Molde. Nybergsund skulle heretter bli hans nye klubb.

Laget; Andreas Beinset, Heine Bugge ( Ole Aleksander Ulvestad 56.), Johan Nås, Torgeir Hoås, Knut Olav Rindarøy, Øyvind Gram, Peter Berg Hestad, Øystein Reiten ( Jorg Jenset 80.), Odin Folke-Olsen, Kai Røberg, Vegard Holand (Kristoffer Nerland 76.).

14Lillehammer12  2  1  914-29  7

10.juli besøkte MFK 3 Grykam/AK 2. Oppgjøret endte med poengdeling, og MFK ble liggende på tredjeplass på tabellen. Stian Rødal førte MFK opp i ledelsen i det 65.minutt, og så kom utligningen i siste spilleminutt. Mye godt spill i en målfattig kamp. Gode forsvar. I RBs  referat heter det at Molde scoret på sin eneste sjanse i kampen sett med hjemmelagets øyne.

MAGNUS PÅ BØRSTOPPEN

Ettr vårsesongen summerte Romsdals Budstikke poengene på spillerbørsen. Og da viste det seg at kapteinen, Magnus Kihlberg,  hadde sanket flest poeng.  Kapteinen hadde et snitt 5,23p.

Budstikkas vårbørs så slik ut:

(Antall kamper i parentes):

Magnus Kihlberg 5,23 (13), Matej Mavric, Rob Friend, Stian Ohr: 5,00 (13), Marcus Andreasson 4,85 (13), Lars Ivar Moldskred: 4,82 (11), Toni Kallio: 4,60 (10), John Andreas  Husøy: 4,44 (9), Trond Strande: 4,42 (12), Petter Rudi: 4,40 (5), Thomas Mork: 4,22 (9), Tommy Eide Møster: 4,20 (5), Dag Roar Ørsal: 3,89 (9), Kai Røberg: 3,83 (6), Øyvind Gjerde: 3,67 (3), Erlend Ormbostad: 4,5 (2), Knut Lillebakk: 4,5 (2), Daniel Berg Hestad: 5 (1), Martin Høyem:5 (1), Knut Olav Rindarøy: 2 (1)

TRENINGSKAMP SOM GA HÅP

Mandag 18.juli testet MFK formen mot Ham-Kam på Molde Stadion. Det ble en skikkelig oppmuntring for hjemmelaget som kunne gå av banen med 3-2 over hedmarkingene. Bare 996 tilskuere ofret tiden på treningskampen.

De blå-hvite vartet opp med vakkert angrepsspill, spesielt i første omgang. Etter 17 minutters spill serverte kaptein Kihlberg et fint gjennomspill til Stian Ohr som ga hjemmelaget 1-0. I det 31.minutt tilrev John Andreas Husøy seg ballen og la på til 2-0 fra 17 meters hold.  To minutter før pause gjorde Rob Friend 3-0 etter fint forarbeid av Matej Mvric og Kai Røberg.

Mot slutten av kampen slo hedmarkingene tilbake og scoret etter78 og 90 minutter. Sannsynligvis ble det for mange spillerbytter på hjemmelaget i slutten av andre omgang.

- Jeg ble sliten, sa Daniel Berg Hestad, men han var optimistisk med hensyn til høstsesongen. - Hjemme kan vi slå hvem som helst!

Madiou Konate satt på innbytterbenken, sliten etter femten timers reise fra Afrika. Ellers  ble det kjent at Djurgården gjerne ville knytte til seg ex-MFKer Eddie Gustafsson.

Laget til Molde i treningskampen: Moldskred (Lillebakk 46,), Høyem, Andreasson, Mavric (Strandhagen 83.),  Kallio, Husøy, Kihlberg (Gram 60.), Berg Hestad, Ohr (Røberg 88.), Friend (Gjerde 72.), Røberg (Nås 67.).

( Kai Røberg startet kampen, ble byttet ut, men ble senere satt inn igjen!)

SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR

I Jazzfestivaluka sto det årlige storslaget på Molde Stadion.  Som vanlig var mye fint folk samlet- både på banen og tribunen. Ikke mange norske kamper kan skilte med statsministeren og landslagstreneren på banen og fotballpresidenten på tribunen!

Denne årlige samlingen av veteraner er tydeligvis populær, for gamle MFKere kommer hjem fra nær og fjern. Lagene, det hvite og det blå, ble valgt på samme måten som vi valgte lag i gym-timene. De beste ble plukket ut først. Denne femte veterankampen endte med seier 2-0 til de blå, og for første gang kunne statsministeren skryte av å ha vært på det seirende laget på Røkkeløkka. Som vanlig var det storspill i begge mål: Runar Bratlie og Inge Bratteteig serverte flere flotte redninger. En veltrent Morten Kristiansen  banket inn de to målene, men publikumshelt var uten tvil Kikkus Dørum. Vi tror Otto Trønningsdal og Audun Bondevik denne gangen  var superveteranene.  Krampa tok flere av spillerne, og vondest hadde tydeligvis landslagstreneren det. Vi merket oss også at statsministeren var førstemann som bad om å bli byttet ut. Men det gikk ikke lenge før han startet maset om å få komme inn igjen.De hvites bestemann, Laffen Hestad, var plaget av skade. Kanskje var det grunnen til at de blå vant?

GOD PUBLIKUMSOPPSLUTNING

Aftenposten hadde i juli en oversikt over hvilke Tippeligalag det var som hadde best publikumsbesøk (regnet i prosent i forhold til folketallet.)

Med sitt nye stadion toppet Aalesund listen med 26,04 % (10.495-40.295).

MFK: 25,51% ( 6154 -24.124). Så fulgte Ham-Kam, Lillestrøm, Start, Fredrikstad, Viking, Rosenborg, Bodø/Glimt, Odd, Tromsø, Brann, Vålerenga.og nederst med 1,31 %: Lyn

(6960- 529.846).

OG SÅ VAR DET KLÆRNE!

VG tok i juli for seg Tippeligaens klubber og deres reiseantrekk. Og så måtte man naturligvis gi terningkast. Start toppet listen med terningkast seks. Bala Garba representerte vinneren i flott dress. Molde, Ham-Kam, Odd og Tromsø fikk terningkast 5. Molde ble presentert gjennom Magnus Kihlberg i " rocka jakke, grove tekstiler, tydelige og tidsriktige. Avisen savnet mer farge. Aalesund og Fredrikstad var verstingene, begge med terningkast 1.  Om Aaleunds bekledning hette det: - Det nærmeste du kan komme klassisk grilldress. Kjip jakke. Nei, skaff dere nytt antrekk, skrev altså VG i fotballferien.

FANTASTISK START PÅ HØSTSESONGEN.

"Festspill av MFK"  var Romsdals Budstikkes førstesideoppslag etter høstesesongens første kamp. Brann var slått 3-1 foran nesten fullsatte tribuner Over en dobbeltside slo Jan Henrik Indbjør fast at " De var helt  fantastiske. Det var et sitat fra Petter Rudi, som etter å ha spilt en flott kamp, skrytte sine medspillere opp i skyene. Han kunne godt ha sagt VI i stedet for De, for Petter scoret, la målgivende pasning og viste solid spill i halvannen omgang.

Petter fikk virkelig vist sine fotballferdigheter etter ikke å ha spilt kamp på elleve uker.-Sammen med Daniel Berg Hestad og Magnus Kihlberg festet han et solid grep på midtfeltet nesten fra første minutt, og hadde solid hjelp av resten av laget også, mente RB. Indbjør mente at spillet de første 20 minuttene var så bra at hjemmelaget kunne ha ledet 4-0. Da Stian Ohr etter 13 minutter lobbet ballen elegant over keeper og i mål, ble det virkelig liv i de 10 309 som hadde valgt fotball fremfor Ane Brun. Mindre liv ble det ikke da Petter Rudi fem minutter senere headet inn et innlegg fra Trond Strande.

Fem minutter ut i andre omgang reduserte Brann, men hjemmelaget svarte kontant et par minutter etterpå. Toni Kallio scoret etter en 70 meteres spurt!

Dagbladet hadde Åge Hareide som hovedoppslag i sitt kampreferat fra Molde Stadion. Avisa hadde merket seg at Åge ville ha gode bortebanespillere. -I går fikk Åge Hareide se Molde spille festfotball-på hjemmebane- i en halvtime, anført av sin solide midtbane, skrev Dagbladet. Ifølge Oslo-avisen noterte Åge minst tre mann på blokka si: Daniel Berg Hestad, Stian Ohr og Petter Rudi. En optimistisk Åge ventet ifølge Dagbladet at MFK nå ville satse på å komme seg til cupfinalen.

På Dagbladets "Rundens lag" fant vi denne gangen Matej Mavric.

Dagbladets kortversjon: Terningkast 5 for kampen.- Molde utspilte Brann i halve første omgang og ble belønnet med 2-0 før gjestene meldte seg inn i kampen. Jevnere i 2.omgang, men Molde totalt sett klart best. Lagets midtbane er som en velsmurt motor etter Berg Hestads hjemkomst.. Under  "Profiler": Rudi og Berg Hestad styrte kampen så lenge kreftene holdt. Mavric patent i  Moldes forsvar.

Verdens Gang hadde denne gangen tre Molde-spillere på Rundens Lag: Matej Mavric, Daniel Berg Hestad og Stian Ohr. Kampreferatet i VG ble dominert av et tosiders bilde av Åge Hareide og Mons Ivar Mjelde, og med krigstyper slo Mjelde fast at dette var det tristeste han hadde sett.Kampen fikk terningkast fem, og som andre observerte også VG at Brann tapte kampen i løpet av den første halvtimen:-Molde gikk ut i turbotempo og tok bergenserne fullstendig på senga. VG siterte også Magnus Kihlberg:- Det var den beste halvtimen vi har spilt denne sesongen. Avisa hadde dessuten et "5 på-intervju" med Daniel Berg Hestad.