Molde Logo

2005 Desember

Desember 2005

 

MOTSTANDERNE TIL MOLDE 2 I 2006

Skeid, Kristiansund, KIL Hemne, Korsvoll, Rosenborg 2, Steinkjer, Levanger, Strindheim, Byåsen, Ranheim, Kolstad, Kjelsås og Groruddalen.

MANGE HEDRET PÅ ÅRETS JULEBORD

Bl.a. ble Marcus Andreassen kåret til årets spiller i MFK. John Andreas Husøy fikk prisen til beste spiller mellom 17 og 23 år. Denne prisen var innstiftet av Arne Legernes og Sigurd Moe.

HVEM BLIR TRENER-OG HVEM SKAL TRENES?

Det knyttet seg naturligvis stor interesse til hvem som skulle ta over etter Bosse som hovedtrener i MFK..

30.september var Jan Halvor Halvorsen navnet i nyhetene. Ifølge lokalavisa hadde MFK vært i kontakt med ham, men nå hadde han skrevet under kontrakt med 2.divisjsonsklubben Notodden- og dermed glemte vi ham.

Romsdals Budstikke kunne 5.desember fortelle at sjefene i MFK var ”gått i dekning.” Avisa fikk ikke svar på mobiltelefonene til Oddne Hansen, Øystein Neerland og Tarje Nordstrand Jacobsen..

Kanskje befant de seg på et sted uten telefondekning, eller kanskje synes de det er dumt å svare ”ingen kommentar” i lengden, skrev RB.

Det heteste navnet var nå den tidligere Tromsøtreneren Steinar Nilsen. Han befant seg på Kanariøyene og kunne fortelle at han ikke trengte å gå til arbeidskontoret for å få jobb. Men MFK? Ingen kommentar.

6.desember: - Ennå ingen MFK-trener, var Budstikkas melding til fotballfolket. Steinar Nilsen hadde ikke bestemt seg.

Vi har bestemt oss for ikke å kommentere noen navn som lanseres som aktuelle, sa Øystein Neerland….og vi gjettet videre.

Nå hadde Steinkjer gitt beskjed om at man var klar til å forhandle med MFK om Ertsaas, og Kai Røberg var på treningsbesøk hos Bodø/Glimt.

7.desember kunne Budstikka fortelle at Steinar Nilsen ikke ville bli MFK-trener.

Klubben og jeg tenker på mange måter likt om fotball, og det hadde vært en kjempespennende jobb å ta, sa Nilsen, men han ville allikevel ikke komme til Rosebyen. MFK hadde vært i kontakt med Haugesund om klubbens keeper, Jan Kjell larsen. Larsen var fast spiller på landslagets U-21, og flere klubber var ute etter ham  

Aftenposten kunne 8.desember foretelle at Stian Ohr var frustrert over at ledelsen i Molde ennå ikke hadde klart å finne ny trener. Stian mente det ikke var bra at det drøyet så lenge med å finne trener. Det ble vanskeligere å skaffe nye spillere, og forsterkninger trengtes. Stian mente resten av spillergruppa pluss hele byen mente det samme som han.

Vi ønsker mer kontinuitet etter å ha hatt fire trenere på tre sesonger. Det kan være en av årsakene til at dette drøyer, sa direktør Nordstrand Jacobsen i en kommentar til Aftenposten

Samme dag hadde sportssjefen i Romsdals Budstikke, Jan Henrik Indbjør, følgende oppfordring til ledelsen i MFK: - Bare bruk tida!

Indbjør var like spent som resten av det fotballinteresserte Romsdal, men han uttrykte tillit til at MFK-sjefene ville finne en god løsning og at de brukte tida godt.

Og samme dag ble det kjent at Rami Shaaban, keeperen som hadde viste seg fram for MFK, nå hadde signert kontrakt med Fredrikstad.

9.desember: Fortsatt ingen oppklaring med hensyn til trenerjobben i MFK og ingen avtale med Steinkjer om Ertsås.

15.desember: Romsdals Budstikke kunne heller ikke denne dagen fortelle hvem som var blitt ny MFK- trener.  Men avisen dementerte det som kom fram på ryktebørsen dagen før: Trond Strande ville bli ny trener. Avisa kunne fortelle at Trond hadde fleipet da han angivelig skulle ha sagt a han ønsket trenerjobben i MFK.

17.desember: Romsdals Budstikke kunne vise bilde av Rune Ertsås da han skrev under kontrakt med MFK. Trønderen hadde vært redd avtalen skulle gå i vasken., men nå var han klar for fire år i MFK-drakta.

20.desember: Det nærmet seg jul, og denne dagen kunne RB lansere ny kandidat til trenerjobben. Det var en av de berømte tre S’ene til MFK, Arild Stavrum. Han trente nå Bærum, og i den klubben satte d e Arild svært høgt. Han fikk ros også fra andre trenere.

Den sportslige lederen i Bærum, Tor Berntsen, sa dette om Arild: Han er det største scoopet vi noensinne har gjort på trenersida. (Og klubben hadde hatt trenere som Tom Nordli, Gaute Larsen og Lars Tjærnås)

- Jeg har fortsatt ingen kommentar, sa MFK-direktøren.

ROSENBORG OG BRANN FIKK 17.MAI-KAMPENE

Fotballforbundet mente bergenserne og trønderne var flinkest til å ta vare på 16.maifesten i Fotball-Norge. Derfor fikk Brann og Rosenborg hjemmekamp dagen før nasjonaldagen.

Rosenborg skulle få besøk av Odd, og Tromsø skulle få besøke Lerkendal. Molde fikk bortekamp mot Lillestrøm.

Rosenborg hadde nå hatt hjemmekamp 16.mai siden 1981. Brann hadde hatt 16.maikamp siden 1987.

I 2005 var det Vålerengen som trakk fleste tilskuere 16.mai. 23054 tilskuere møtte opp. Rosenborg hadde 21390 tilskuere, og Brann hadde 17503. Hvorfor fikk så ikke Vålerengen hjemmekamp 16.mai 2006? Grunn: Denne gangen var det Lyn’s tur i hovedstaden!

I MFK var man godt fornøyd med serieoppsettet. Klubben fikk hjemmekamp både i første og siste serierunde.Klubben skulle åpne med hjemmekamp mot Tromsø og avslutte med hjemmekamp mot Sandefjord. Ønsket om hjemmekamp under Jazzfestivalen var også imøtekommet…22.juli ville Odd komme på jazzbesøk.

I tre av de fire siste serierundene var MFK satt opp med hjemmekamper!

Ikke rart at man var fornøyd!

BUDSTIKKAS HEDERSPRIS TIL MFK

Fredag 16.desember ble Molde Fotballklubb tildelt Romsdals Budstikkes hederspris for fremragende idrettslige prestasjoner i 2005.

- MFK har vært vurdert ved flere anledninger, men cupmesterskapet var den utløsende faktoren for at vi nå gir klubben denne prisen, sa ansvarlig redaktør Arnt Sommerlund i Budstikka.

Budstikkas sportsleder, Jan Henrik Indbjør, hadde følgende å si: - Vi har hatt MFK på lista lenge, helt siden MOI fikk den for første gang i 1992. Blant annet vurderte vi det da MFK ble cupmester for første gang i 1994, samt da klubben kvalifiserte seg for mesterligaspill i 1999. Nå mener vi at det var på høy tid å gi den til en klubb som har vært på toppnivået i over 30 år, og som har levert flere idrettslige prestasjoner på høgt nivå over lang tid.

Til stede ved overrekkelsen var direktør Tarje Nordstrand Jacobsen, klubbleder Oddne Hansen og kaptein Daniel Berg Hestad.

Tidligere vinnere av prisen:MOI, Kjetil Rekdal, Jim Svenøy, Kurt Arve Arvesen, Andrine Flemmen, Birgitte Sættem, Henriette Birkeland, Håvard Bjerkeli og Mette Solli.

ØYVIND IMPONERTE FRANSKMENNENE.

I desember fikk banemesteren på Molde Stadion, Øyvind Kormeseth, bevis for at han gjorde en god jobb på Røkkeløkka. Han pakket kofferten og drog til Frankrike for å  fortelle franskmennene om hvordan man lager en god fotballbane.

Halvannet år tidligere hadde kampdirektøren i det franske fotballforbundet besøkt Molde Stadion, og han var overrasket og imponert over teknologien som var tatt i bruk på Røkkeløkka. Han mente at Frankrike hadde mye å lære, og nå ble Øyvind Kormeseth og en representant for firmaet som hadde levert banedekket invitert til Auxerre. Anlegget der var valgt ut til å være mønsterarena for franske fotballbaner, og dit var det nå Øyvind var invitert.

En fantastisk anerkjennelse av arbeidet til Øyvind!

OG DER UTGIKK ET BUD…..

Og der utgikk et bud…ikke fra keiser Augustus, men fra de ansvarlige i Molde Fotballklubb.

   - En ny trener er ansatt….hans navn er Arild Stavrum, og han tar over de blå-hvite når vi går inn i et nytt år. Arild var en av de tre S’ene i MFK’s stidligere storlag, og han skulle nå være klubbens ledestjerne i to år. Hans komme ville forhåpentligvis bringe heder og ære til klubben fra Rosestaden…under hans ledelse ventet alle nå at klubben ikke bare ville bli cupmestre,men også seriemestre. Og mange snakket allerede om at nok en S ville komme tilbake  til Molde….selveste Ole Gunnar Solskjær!

Meldingen om at klubbens vise menn hadde ansatt trener, kom på selveste julaften. Mange mente dette var den beste gaven romsdalingene kunne få…

- En ære å bli spurt, sa Arild til pressen.

- Jeg bestemte meg endelig for denne jobben på julaften, og ser det som en ære å bli spurt om å trene Norges beste klubb, sa Arild til Romsdals Budstikke.

Ville det bli noe problem å ”styre” gamle lagkamerater?

- Det blir uproblematisk. Jeg skal klare å stramme dem opp, selv om jeg er på fornavn med spillerne fra før!

Direktør Nordstrand Jacobsen var klar: - Arild er krystallklar, han er en sterk og tydelig trener som er mer autoritær enn hva vi har hatt i år. Samtidig er han godt taktisk skolert, dyktig på den fysiske treningen, og han vet hva som skal til for å bli best. Arild har en sult som er alfa og omega, han vil vinne og han vi det samme som klubben. Han er ikke fornøyd med noe annet enn seier i hver kamp.

Moldes nye trener ble født 14.april 1972, og Clausenengen var barndomsklubben hans.

Hans seniorkarriere:

1991-1993: Brann

1994-1996: Molde

1997:           Stabæk

1998-1999: Helsingborg

1999-2001: Aberdeen

2001-2002: Besiktas

2003-2004: Molde

2005            Bærum (trener)

2006            Molde (trener)

MARCUS ETTERTRAKTET

Marcus Andreasson var en svært ettertraktet spiller i desember. Men MFK var ikke villig til å gi avkall på midtstopperen. Viking forsøkte seg, men rogalendingene fikk nei fra Molde…og

takk for det!

På årets siste dag var det fortsatt uklart om Petter Christian Singsaas ville få ny kontrakt med MFK

Annonse fra Eliteserien: