2005 April

"VI SKAL BITE FRA OSS!"

Det sa Petter Rudi til VG etter at MFK var slått 2-0 av Brann mandag 11.april.

Og Petter fortsatte: - Jeg synes det var en helt jevn kamp både ut fra sjanser og spill. Det er vanskelig å si at man er fornøyd når man taper, men vi spilte OK og skal ikke grave oss ned. Vi har blitt mye bedre de siste ukene. Bosse kommer til å bli knallbra for oss!

Statistikken gir faktisk Petter rett. 5-4 til Brann når det gjaldt sjanser, Brann hadde fire cornere, - Molde 8. Skudd på mål: Brann 9, Molde 10. Skudd utenfor: Brann 7, Molde 5.

Brann ble avblåst for offside fire ganger. Tre ganger var MFK-spillere i offside, blant annet da ballen gikk i mål! Det ble mange frispark; 21 til Brann og 16 til Molde.

De fleste av de 13 953 tilskuerne på Brann stadion var sikkert uenig med Petter Rudi.men det får vi skrive på patriotisme i patriotismens høyborg!

"POENGLØSE I BRANN SØRPA" var førstesideoppslaget i Romsdals Budstikke. Avisas utsendte mente MFK gjorde en hederlig figur i serieåpningen.

Trond Hustad i Budstikka skrev det de fleste av oss mente etter å ha sett/hørt kampen i Bergen: - Spillerne skal være stolte. Og Bosse , som nok var skuffet over at det ikke ble poeng, skrøt av spillerne sine etter kampen:

- Jeg mener at spillerne la ned en utrolig innsats i begge omgangene. De har all grunn til å være stolte av sitt eget arbeid i kveld. Her er det mye positivt som vi kan ta med oss videre.

Spillerne var også tydelig fornøyde med sin egen innsats, selv om de altså måtte reise poengløse fra Bergen.

Brann kjørte hardt ut fra start, men en god og heldig MFK - keeper holdt buret reint. Molde kom mer inn i kampen, og laget hadde sjanser til å ta føringen i kampen. En meget god Kai Røberg misset på to store sjanser ( det ble påstått at Kai var alt for rask for det våte gressteppet!). Etter 31 minutter kunne så Brann gå opp til 1-0 etter et hjørnespark fra Raymond Kvisvik. Paul  Scharner headet, Lars Ivar reddet, men måtte slippe inn returen.

I andre omgang var også MFK godt med, men fikk dessverre annullert en Rob Friend  - scoring.

( 2 centimeter offside ifølge Budstikka!),

Etter 63 minutters spill mistet Dag Ørsal ballen, og Robbie Winters kontret inn 2-0 til bergenserne. Stian Ohr hadde et par store målsjanser, og Marcus Andreasson headet i stolpen.

Men kampen endte med tre poeng til Brann, og MFK lå på tabellbunnen. Men alle var overbevist om at det skulle bli vanskelig for Start på Molde stadion i neste kamp.

VG ga kampen terningkast .Ingen MFK - spiller kom på VGs "Rundens lag." VG noterte seg videre at Moldskred hadde en redningsprosent på 71, lagformen var 0 %..og det ble notert en målsjanse. 0 mål ga da naturligvis 0 % effektivitet.

Dagbladets kortversjon: - Stort tempo til tross for regntung bane med overflatevann. Brann har ballen mest i 1. omgang, noe hele 11 avslutninger vitner om, men Molde er farlig frempå på overganger ved flere anledninger. I 2. omgang strammer bergenserne grepet, selv om Brann la seg litt bakpå de siste minuttene.

Dagbladet hadde dette året også "Trenertoppen."

Ståle Solbakken var på topp, fulgt av Tom Nordli, Ivar Morten Normark, Roy Hodgson, Mons Iavr Mjelde, Egil Olsen, Ola Haldorsen, Otto Ulseth, Arne Sandstø, Bo Johansson, Kjetil Rekdal, Uwe Røssler, Hans Knutsen og Per Joar Hansen.

Bosse var altså satt på 10.plass, og Dagbladet skrev: -  Fått fasong på laget etter kort tid i jobben. Det er lenge siden Molde har fremstått så løpsvillige fremover som i går. Tapte på individuelle feil.

Ståle Solbakken tronet alene på toppen med seks poeng. På sin 10.plass hadde Bosse  tre poeng. Helt nederst fant vi altså RBK-treneren med 2 poeng.

Heller ikke Dagbladet hadde plass til noen MFK - spiller på Rundens lag. Vi fant heller ingen blå-hvit på "Børstoppen."

Aftenposten siterte glade Brann-supportere som mente de alt nå hadde seriegullet i lomma:

- Vi e' berømte Brann fra Bergen,

vi vinne serien i år.

Ja, visst fan gjør vi det

som i 1963

Mye ros til Brann i Aftenposten, men avisens utsendte merket seg også at MFK hadde en del å fare med. "Skumle Molde" skrev reporteren og siktet til kombinasjonene mellom dag Roar Ørsal og Kai Røberg.

Stian Ohr-----44.00

Innbyttere: Stian Ohr 28 min for Thomas Mork, Torgeir Ruud Ramsli 4 min for D.R.Ørsal.

Ingen kort på MFK-spillere.

På benken, ikke benyttet: Knut Dørum Lillebakk, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy.

MOLDE NEDERST PÅ TABELLEN.

Vi var nokså sikre på forhånd: Det ville bli tre poeng hjemme mot Start. Men dessverre, ballen ville ikke i mål denne gangen heller. De blå - hvite var ikke like heldige som Aalesund som hadde fire poeng etter å ha blitt rundspilt i to kamper. Det ble naturligvis ikke det store førstesideoppslaget i Romsdals Budstikke etter at sørlendingene hadde reist med alle poengene. Og i sitt tosidige referat fra kampen, konsentrerte avisen seg om Stian Ohr som mente han nå var klar for laget. Ifølge Trond Hustad i RB fremstod MFK - laget tamt og småstresset i første omgang, og de blå - hvite ble til tider kjempet helt ut av stilen av en motstander som stengte rom og kjempet steinhardt. Som de andre referentene, mente også Hustad at andreomgangen var Moldes.

- Tilfeldigheter gjorde at det ikke ble scoring, skrev RB.

Det kunne sikkert de 6 087 tilskuerne skrive under på. Stemningen var god  på tribunen, og de nye "klapperne" laget skikkelig lyd på Stadion.

Starts mål kom i det 31. minutt.

- Thomas hadde en stor sjanse til å gi oss ledelsen, og scoring der kunne ha betydd mye for oss, sa Bosse til Budstikka. Og han fortsatte: - Ellers ser det ut til at vi må bruke mye tid på     teknisk trening i fortsettelsen. Det blir gjort alt for mange feil i forholdsvis enkle situasjoner.

Romsdals Budstikkes målsjansestatistikk: Første omgang 3-2 til Start, andre omgang 3-2 til Molde. Og "Øyeblikket" for Budstikka var Stian Ohrs inntreden en snau halvtime før slutt.                                                        I sitt referat fra kampen konsentrerte VG seg om en enkelt Startspiller.Moldespillerne ble knapt nok nevnt. Men avisens utsendte noterte iallfall sjanser: 4 til Molde og fem til Start. Molde hadde 8 cornere, mens sørlendingene hadde fem. Molde hadde 4 skudd på mål, og Start hadde ett mer.

Når det gjaldt skudd utenfor mål, hadde Start 2, mens hjemmelaget noterte seg for 7 !

Det siste var nok en bekreftelse på de blå - hvites store problem: Å finne vegen til nettmaskene.

Nettavisen mente de to lagene hadde hver sin omgang. Forskjellen var at Start hadde en målscorer, og det hadde ikke hjemmelaget.

- Media har spådd nedrykk for oss, så da må media være forberedt på at vi får det tøft nå i starten, sa Bosse til Nettavisen. Magnus Kihlberg ble også sitert : - Du mener du har sett det før ja, smilte Moldekaptein Magnus Kihlberg oppgitt da vi kom inn på temaet mange sjanser, få mål.

- Kampen var ellers preget av lavt tempo, mange dødballer, og pasninger som slett ikke alltid gikk dit de var beregnet, skrev Rune Nilssen i Nettavisen.

Dagbladet var mest opptatt av Bala Garba, men hadde også litt å si om kampen: - Molde åpnet best med god samhandling og fart. Etter at Start scoret på sin første sjanse, overtok sørlendingene. Start fikk fart på beina og ballen. Molde fikk nytt overtak med Ohr på banen siste halvtimen....Måltyven  Garba den mest synlige forskjellen mellom lagene.

Også Aftenposten mente at den største forskjellen på de to lagene var Bala Garba. Avisa mente Starts ledelse ved pause var fortjent, men at Molde styrte det meste i andre omgang, men spillerne var tafatte foran mål.

Stian Ohr-5---44,50

Bytter: Stian Ohr inn for Ørsal (64.), Knut Olav Rindarøy inn for Kai Røberg (76.)

Ubenyttede reserver: Knut Dørum Lillebakk. Øyvind Gjerde. John Andreas Husøy, Erlend Ormbostad, Torgeir Ruud Ramsli.

MFK 2 - EIDSVOLD TURN: 2-1

Dagen etter tapet mot Start var Bosse Johansson på kunstgressbanen og så MFKs 2.divisjonslag i aksjon. Han - og 100 tilskuere - fikk se Knut Dørum Lillebakk vise godt keeperspill, og Bosse merket seg sikkert også Mitja Brulc..

Eidsvold Turn tok ledelsen i kampen på straffespark etter 57 minutters spill. Ifølge RB s referat brukte noen MFK- spillere  for mye energi på å uttrykke misnøye med dommeren.

da han dømte straffespark.

I siste halvdel av andre omgang tok MFK over føringen og løp sine gjester i senk. Torgeir Ruud Ramsli utlignet på heading da det gjenstod 15 minutter, og Mitja Brulc og Peter Berg Hestad hadde sine sjanser til å føre MFK i ledelsen. Nå ble det Øyvind Gram som fikk æren av å score MFKs vinnermål et par minutter på overtid.

I førsteomgangen fikk de få tilskuerne lite å glede seg over. Det var få målsjanser, men Øyvind Gram hadde et skudd i stolpekrysset. Andreomgangen var Moldes, og vi fikk tre scoringer. Og når hjemmelaget fikk flest, så var vi egentlig ganske fornøyde.

Disse spilte årets første 2. divisjonskamp for Molde: Knut Dørum Lillebakk, Martin Høyem, Erlend Ormbostad (Peter Berg Hestad 7.), Øyvind Gjerde, Knut O. Rindarøy, Ole J. Strandhagen ( Odin Folke-Olsen 87.), Torgeir Ruud Ramsli, Øyvind Gram, John A. Husøy, Mitja Brulc, Torgeir Hoås ( Einar O. Brakstad 46.)

Og slik var tabellen etter at både MFK og Træff hadde vunnet sine åpningskamper:

SMÅNYTT  ETTER 2.SERIERUNDE

Dagen etter tapet mot Start ofret Romsdals Budstikke mye spalteplass på at Stian Ohr mente at han nå burde være med på MFK - laget fra start.

Øyvind Hoås gjorde det fortsatt bra i Fredrikstad. I første seriekamp var han lagets beste, og i andre kamp scoret han sitt lags første mål.

Tirsdag 19. april hadde Budstikka fokus på Moldes ensomme kriger, Rob Friend.

- Vi må ville vinne ballen hver eneste gang den er i nærheten. Vi må kjempe for livet. Det er den eneste måten vi kan snu dette på, sa kanadieren til RB to dager etter tapet mot Start.

Ex - moldenseren Ardian Gashi kom med i landslagstroppen til kampen mot Estland.

Ålesunderne plasserte en statue (inspirert av John Arne Riise) utenfor sitt nye stadion.

Det var hyggelig for moldenserne også, for Aftenposten kunne fortelle at John Arne var født i Molde. Mitja Brulc begynte å bli lei av å slite reservebenken. 25-åringen hadde lite spilletid på førstelaget, og i kampen mot Start var han ikke en gang på benken. Mitja antydet derfor overfor klubbledelsen at han ikke var fremmed for å skifte klubb om han ikke nærmet seg spill på førsteelleveren.

Tornekrattet var ikke fornøyd med seg selv etter åpningskampen på Molde Stadion. Bare ca. 100 av Krattets 350 medlemmer var på tribunen. Formann Thor Melsæther håpet det ville rette seg når VIF- klanen kom, en supporterklubb med tjue ganger så mange medlemmer!

REKORDLANG BILLETTKØ

Torsdag 21. april ble billettene til hjemmekampen mot Aalesund lagt ut for salg. Samtlige billetter ble revet bort i løpet av halvannen time. Romsdalingene stod i kø langs Stadion mot nord, mens sunnmøringene hadde sin egen kø på motsatt side. De første i køen fikk kjøpe seks billetter hver, men etter hvert gikk kjøperne over til færre billetter.i sympati med dem som kom lenger bak i køen. Senere ble det bestemt at ingen fikk kjøpe mer enn en billett. Trass i det, var det flere hundre som måtte gå hjem uten billett.  Det gikk rykter om at sunnmøringer ville kuppe hele billettsalget, men MFK- ledelsen hadde satt stopp ved snaue 3000 billetter til de oransje publikummerne. Av sikkerhetsmessige grunner fikk sunnmøringene kjøpe billetter til tribunen mot øst.

MOLDE 3 SERIEÅPNET MED SEIER

Torsdag 21. april møttes MFK 3 og Grykam/AK2 på kunstgressbanen i Molde. Oppgjøret endte med Molde- seier 2-1. MFK var det førende laget i 4.divisjonsoppgjøret, spesielt i første omgang. Men hjemmelaget var for ufarlige foran mål.

Stian Rødal ga hjemmelaget ledelsen etter 27 minutters spill. I det 66. minutt utlignet gjestene, og ett minutt før slutt sørget Einar Helde for tre poeng til Molde.

Romsdals Budstikke hadde for øvrig dette tipset for årets 4. divisjon:

1.Vestnes Varfjell, 2. Rival, 3. Halsa/Valsøyfjord, 4. Måndalen, 5. Kristiansund 2, 6. Molde 3, 7. Frei, 8. Træff 2, 9. Grykam/AK2, 10. Nordlandet, 11. Kvass/Ulvungen, 12. Søya.

SÅ NÆR, SÅ NÆR, MEN NYTT TAP.

6097 GLEDET SEG FOR TIDLIG.

Søndag 24.april var det mye romsdalsk på Molde Stadion. Vi hadde besøk av Kjetil Rekdal og Kjetil Siem sin hær.og siste utflytter, Bernt Hulsker var også på plass.. Og så hygget vi oss på tribunen og så hjemmelaget kjøre rundt med Vålerengen og vise topp fotball. Hjemmemål ble det også, og da trodde vi at de første tre poengene var sikret. Men så skjedde det igjen. Vålerenga scoret tre mål og tok med seg alle poengene til hovedstaden..

-I går så det lenge stygt ut for den ambisjonsrike Osloklubben, skrev Aftenposten.

- Men 13 minutter ut i andre omgang- på stillingen 1-0 til Molde- snudde alt. Mye takket være Steffen Iversen.

Aftenposten mente MFK hadde et lite spillmessig overtak i første omgang, men VIF hadde de fleste sjansene.

Målene kom slik: Fire minutter før pause: 1-0 Magnus Kihlberg, 63. minutt: 1-1  Morten Berre, 71. minutt: 1-2  Daniel Fredheim Holm,  73. minutt: 1-3 Ronny Johnsen.

"IVEREN FORSVANT MED IVERS" skrev Romsdals Budstikke som syntes det var ille at hjemmelaget skulle slippe inn tre mål på 10 minutter.

- Steffen skapte kaos, sa Magnus Kihlberg til Budstikka..

Og det var synd, for sesongens første MFK-mål kom etter meget flott spill. Petter Rudi avanserte i god fart og spilte fri Thomas Mork. Fra venstrekanten la Mork inn, og via en VIF - forsvarer gikk ballen til Kihlberg som smelte til på direkten fra 15 meters hold.

Budstikka mente at Molde med litt mer tur og dyktighet kunne ha ledet 3-0 etter 50 minutter. Stian Ohr og Rob Friend hadde gode målsjanser, og Matej Mavircs frispark kunne også vel ha gått inn.

Men så kom altså Steffen Iversen inn, og akkurat som faren, Odd Iversen, satte han en skikkelig støkk i MFK-spillerne...og så ga hjemmelaget fra seg hele initiativet.

VG konsentrerte seg også om Steffen Iversens innhopp:

- Vålerenga stinket i en time. Molde ledet fortjent 1-0 etter Magnus Kihlbergs drømmetreff, men så kom Steffen Iversen. Og Steffen-effekten.                                                                 Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med laget sitt før Steffen kom inn: - Jeg er ikke fornøyd med at vi er så svake, daue, tafatte, bortimot evneveike i perioder. Jeg sitter med et inntrykk av at vi har bly i ræva osv. Ellers var det veldig lite om MFK i VG-referatet.

Også Dagbladet registrerte at " Molde raste sammen som et korthus da Steffen kom inn."

- I ble forbanna, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet, og det var ikke rart. Det var ikke mye gullspill over Vålerenga før Steffen kom inn. Som kollega VG, ofret Dagbladet svært liten spalteplass på MFK i sitt hovedoppslag om kampen, men avisa siterte iallfall Bosse Johansson : - Vi må være tålmodige og tro på at dette kan snu seg. Hadde de tre tapene kommet midt i sesongen, ville ingen ha reagert.vi hadde muligheter til å rydde bort ballen ved flere VIF- scoringer, men var ikke besluttsomme nok. Dette må vi likevel tåle.

I Dagbladets kortversjon het det: Molde klart best i første omgang. Viljen bedre enn evnen til å lage målsjanser.

Dagbladet om profilene: - Rudi dominerte på midtbanen til Molde mistet grepet etter hvilen.løpsmaskinen Ohr et pluss for hjemmelaget.

Rob Friend5623554,3

Innbytter: Knut Olav Rindarøy inn  for Matej Mavric (77.) , John Andras Husøy inn for Kai Røberg( 77.)

BORTETAP FOR MOLDE 2

Mandag 25. april  møtte MFK 2 Raufoss i Krafthallen. 300 tilskuere så hjemmelaget vinne   4-2. Raufoss tok ledelsen i det 18. minutt ved Mamadou Latyr. Samme mann gjorde 2-0 i det 37. minutt og 3-0 i det 44. minutt. Et ekte hat trick i første omgang! Moldes redusering sørget John Andreas Husøy for i det 45. minutt. Moldes andre mål laget Torgeir Ruud Ramsli  på straffespark. Hjemmelaget gjorde så 4-2 sju minutter før slutt.

Spillemessig var det en jevn kamp på kunstgresset, men Molde slapp inn et par billige mål. To mål kom på heading etter corner, og det holder ikke ifølge Knut Hallvard Eikrem

Martin Høyem måtte forlate banen etter å ha pådratt seg to gule kort. Torgeir Ruud Ramsli fikk se det gule kortet en gang.

Laget som tapte mot serielederen: Lars Ivar Moldeskred, Peter Berg Hestad, Martin Høyem, Øyvind Gjerde (Reiten 80.), Knut Olav Rindarøy ( Odin Folke Olsen 60.), John Andreas Husøy,  Torgeir Ruud Ramsli, Dag Roar Ørsal, Øyvind Gram, Mitja Brulc, Torgeir Hoås (Einar Olav Brakstad 70.)

FORNÆRMEDE SUNNMØRINGER

Vi fikk et merkelig utspill fra Aalesundsupporterne etter billettsalget til kampen på Molde Stadion 16. mai. Sunnmøringene mente hjemmesupporterne var blitt overprioritert under billettsalget, og man var kritisk til måten billettsalget ble håndtert fra MFKs side. Sunnmøringene mente de ikke var velkomne på Molde Stadion, og de aktet å feste i Ålesund, se kampen i Molde og feste videre i Ålesund. Ikke én øre skulle legges igjen i Molde..

Vi skal ikke en gang forsøke å kommentere saken.

SEIER TIL MOLDE 3

Torsdag 28. april  var det lokaloppgjør i 4. divisjon. Molde 3 slo Træff 2 med 2-0. En jevn kamp i begynnelsen, men MFK tok etter hvert over banespillet på kunstgressbanen. Odin Folke- Olsen ga Molde ledelsen etter 44 minutters spill. Lasse Bugge Malme la på til 2-0 i det 72. minutt. Romsdals Budstikke mente Lasse Bugge Malme var banens beste.

JEG FULGTE HJERTET MITT

Det sa Daniel Berg Hestad etter at det var klart at han var på veg hjem til MFK. Vålerenga hadde vært ute etter Daniel om han bestemte seg for å forlate Nederland. Men heldigvis bestemte han seg for å gå tilbake til moderklubbe. Nå håpet man at Daniel ville være klar til innsats  mot Lillestrøm på Molde stadion 3. juli.

- Jeg har sterke følelser for klubben og stor tro på laget, sa Daniel da han var blitt enig med klubben om en femårskontrakt.

YDMYKET

Mandag 2. mai brukte Romsdals Budstikke nesten hele forsiden på Molde Fotballklubb. 1. maifeiring og fyllebråk ble presset sammen på en spalte, mens resten av siden slo fast at  tapet mot Lyn var " Verste tap på fem år."

- Molde ble latterliggjort av Lyn på Ullevaal i går og gikk på sitt verste tap på nesten fem år. MFK ligger nå helt sist på eliteserietabellen med null poeng og tolv baklengsmål etter fire serierunder, kunne man lese i lokalavisen. Og avisa siterte trener Boss: - Det aller verste var at vi regelrett ga opp!

Vi var overbevist om at Molde ville komme hjem med tre poeng etter møtet med Lyn, og vi førte opp en bombesikker B på tippekupongen.

Men etter 21 minutter ante vi at det ikke skulle gå denne gangen heller. Ex - MFK' er Øyvind Leonardsen gjorde 1-0 til Lyn. Et lite håp ble tent etter en halvtime da Magnus Kihlberg utlignet.

Ny Lyn-scoring etter 38 minutter, og med 2-1 til hjemmelaget tok man pause på Ullevaal, og vi håpet fortsatt på at de blåhvite skulle slå til.

Men så ramlet korthuset sammen, og baklengsmålene strømmet inn.

Romsdals Budstikke: -  Hjemmelaget var teknisk og tempomessig i en annen divisjon, og spesielt utover i 2. omgang lekte Oslo-laget seg.

68. minutt: 3-1, 84. minutt: 4-1, 87. minutt: 5-1, 90. minutt: 6-1 (straffe).

- Nå er jeg mer forbannet enn fortvilet, sa Marcus Andreasson.

- Det var en forferdelig opplevelse å stå i mål, sa Knut Dørum Lillebakk.

Bosse greidde å se lys i tunnelen: - Vi kommer til å få det tøft også videre. Det tror jeg de fleste forstår. Nå blir det viktig å jobbe med å gi spillerne tilbake troen før vi møter Tromsø. Husk at det snur fort i fotball. Og vi håpet..

VG brukte hele sitt dobbeltsidige referat på Lyn og Obi Mikel. Molde var så vidt vi kunne se nevnt en eneste gang, og det var i oversikten over sjanser, cornere osv. Og den statistikken viste 10 sjanser for Lyn og to til Molde. Lyn hadde 12 skudd på mål, mens Molde hadde bare tre.så da var det kanskje ikke så rart at avisen "glemte" Molde.

Dagbladet gjorde som VG i sitt hovedoppslag om kampen på Ullevaal. Men Dagbladet hadde sin kortversjon fra kampen som avisen ga terningkast 6.: Lyn ble bare mer og mer overlegne utover i kampen. Rundspilte tidvis Molde, sjøl om seieren var vel stor...Rudi best på et svakt Molde-lag.

Bare 4639 tilskuere var på landskamparenaen.