Molde Logo

2004 Oktober

2004: oktober

DOMMEREN ØDELA KAMPEN

Det mente Romsdals Budstikke og mange andre da Sogndal slo MFK 2-1 søndag 3.oktober. I kampens 45.minutt laget Alexander Ødegaard sitt andre mål for dagen. Mange mente Sogndal-spilleren skulle vært avblåst for frispark før han scoret sitt andre mål. Det mente også Matej Mavric. Han tok tak i drakta til dommeren, og dermed drog Ødegaard opp det røde kortet. For strengt, mente mange. Korrekt, mente dommeren.

Romsdals Budstikke var denne gangen mest opptatt av dommeren og slo fast over to sider at dommeren nektet å ha tatt feil, selv etter at han hadde sett videoopptak fra kampen.

Mavric stilte seg uforstående til utvisningen, og etter kampen var han sammen med direktør Silseth inne i dommergarderoben for å forklare hvordan han opplevde situasjonen.

Trener Vågnes reagerte også da det skjedde, men han ville ikke si så mye etter kampen. Men det lille han sa, var iallfall klart: - Dommere skal dømme fotballkamper, ikke avgjøre dem.

Budstikkas sjansestatistikk for de to omgangene: 2-1 og 5-2. Og avisa mente Sogndal var nærmere 3-1 enn Molde å utligne.

- Det hjelper oss i det hele tatt ikke å klage på det som har skjedd, sa Petter Rudi til Romsdals Budstikke.

- Vi må se fremover.

Noen forklaring på tapet hadde Petter ikke, men mente spillerne hadde vært alt for upresise og hadde mistet ballen alt for lett.

Etter at Mavric ble utvist , hevet moldespillerne seg, og i det 68.minutt reduserte Rob Friend til 2-1.

Vågnes var stolt over at spillerne taklet motgangen etter pause.

- Det er den egenskapen som kan berge MFK fra å rykke ned, sa treneren til RB.

Også VG var mest opptatt av dommeren. " Dommeren skulle kjeppjages" var headingen på reportasjen. Det var ifølge VG Torgeir Ruud Ramsli som hadde ropt dette da han passerte dommergarderoben etter kampen..

VG noterte sjansene til 8-3 for hjemmelaget.

VGs Best på børsen:

Keeper: Eddie Gustafsson på femteplass.

Forsvar: David Ljung på åttendeplass og Marcus Andreasson på tiende.

Midtbane: Magne Hoseth på tredje og Petter Rudi på fjerde.

Spiss: Fortsatt uten blå-hvite.

Som de andre avisene, var også Dagbladet opptatt av Sogndals andre mål.

Dagbladet slo fast at Molde så mest ut som et nedrykkslag av de to lagene på banen, og ifølge avisens utsendte var Sogndal best nesten hele tida.-Slapp Molde unødvendig innpå mot slutten. Under "Profiler" mente Dagbladet at Petter Rudi var helt borte på Moldes midtbane.

Innbyttere:

John Andreas Husøy for Anders Hasselgård (61.), Øyvind Hoås for Tommy Eide Møster (78.), Torgeir Ruud Ramslid for Erlend Ormbostad (85.)

UAVGJORT MOT SERIELEDEREN

Mandag 4.oktober spilte Molde 2 bortekamp mot serieleder Follo. Et forferdelig regnvær hadde satt store deler av banen under vann, og spillet ble preget av mange tilfeldigheter.

Hjemmelaget fikk utvist en spiller etter at Torgeir Ruud Ramsli ble felt i slutten av andre omgang. Samme Ruud Ramsli var lagets beste- sammen med Lars Ivar Moldskred.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre kampen til sin fordel, men kampen endte 0-0.

Molde 2 hadde nå tre lag bak seg på tabellen. Det var nå helt opp til guttene selv om de skulle beholde plassen i 2.divisjon.

Laget: Lars Ivar Moldskred, Øystein Reiten (Peter Berg Hestad 70.), Torgeir Ruud Ramsli, Torgeir Hoås, Anders Særvold (Odin Folke-Olsen 46.), Kai Røberg, Mitja Brulc, Øyvind Gram, John Andreas Husøy, Einar Olav Brakstad, Øyvind Hoås.

Gult kort: Mitja Brulc og Øystein Reiten.

HVOR MYE BETYR DOMMERNE?

Tirsdag 5.oktober hadde Romsdals Budstikke hele to sider med stoff om årets kamper og årets dommere.

" Ti - tolv poeng tapt for MFK" skrev sportsredaktør Jan Henrik Indbjør, og det gir jo grunn til ettertanke.

Indbjør har tatt for seg de dommeravgjørelsene som han mente hadde negativ betydning for MFK, men vil ikke la dette være hele forklaringen på lagets bedrøvelige innsats.

Indbjørs kommentar til kampene (forkortet):

Molde-Vålerenga 1-1:VIF utlignet på straffe etter å ha løpt på David Ljungs utstrakte ben.

Odd-Molde 1-1: Dommeren dømte straffe for Kai Røberg da MFK ledet 1-0, men han ombestemte seg.

Bodø/Glimt-Molde 0-0: Bodøspiller stanser heading fra Hulsker med hendene. Ikke straffe.

Molde-Brann 2-3: Brann får straffespark da en bergenser snublet over Trond Strandes utstrekte ben.

Lillestrøm-Molde 1-1: Hulsker header ballen i mål i sluttminuttene. Annulleres for armbruk.

Sogndal-Molde 2-1: Sogndal får mål nr.2 godkjent. Burde vært blåst for frispark. Mavric utvist.

Romsdals Budstikke fant en eneste avgjørelse som hadde gått i MFKs favør og som hadde innvirkning på resultatet. Var ballen inne da Viking- keeper Frode Olsen rotet inn skuddet fra Petter Rudi?

VI BEHOLDER HUMØRET

Mange var sikkert temmelig skuffet etter tapet mot Sogndal. Men i slike situasjoner gjelder det å finne fram til det positive og være innstilt på å kjempe med humør og innsatsvilje.

Fredag 8.oktober smilte MFK - ledelsen over fem spalter i Romsdals Budstikke, og avisa siterte trener Vågnes som skrytte av spillerne sine.

- Jeg synes at hele klubben takler motgangen på en veldig fin måte. Det er klart at vi er preget av at vi ligger utsatt til, men spillerne er flinke til å holde rett fokus. Godt humør er et viktig virkemiddel i tida som kommer.

Direktør Silseth hadde samme innstilling som treneren: - Vi må fokusere på spillegleden i stedet for frykten. Alle tanker om 1.divisjon må ryddes vekk fra spillernes hoder og erstattes med tæl, glede og optimisme.

MFK - SPILLERE I VM-KVALIFISERINGSKAMPER

Matej Mavric spilte hele kampen da Slovenia slo Italia på hjemmebane i VM-kvalifiseringen i oktober.

Toni Kallio spilte de siste 19 minuttene da Finnland slo Armenia 3-1 i VM-kvalifiseringen.

17/10: POENGDELING MOT HAM - KAM

- En kamp hvor samtlige spillere gir alt i 90 min., kan aldri bli kjedelig, skrev Dagbladet. Avisen roste også publikum: - Bra trøkk fra tribunen også, selv om publikum fikk hjelp av utdelte klappinstrumenter sendt fra en hovedsponsor på Hamar.

Dagbladet mente det var en "gloheit" forsteomgang med skyhøyt tempo og intensitet. Og Molde dominerte før pause, men lysten til å score var større enn evnen, mente Einar Lindbæk.

To MFK-spillere fremhevet seg ifølge Lindbæk: Toni Kallio ruvende og rask i Moldes midtforsvar. Kilhlberg dynamisk kraftsenter på midtbanen.

En god illustrasjon på fortvilelse: - En nedbrutt Trond Strande fotografert idet han forlater stadion.

Også VGs fotograf konsentrerte seg om Trond Strande, og avisa hadde følgende heading på sitt referat :- GRÅT for Molde. VGs Jostein Overvik: - Molde var fulle av innsats og skapte mest mot HamKam..

Ståle Solbakken til VG: - Molde var ikke bra foran mål, men spiller med stor innsats og entusiasme. Jeg er slettes ikke så sikker på at de taper for Stabæk på Nadderud. VGs sjansestatistikk: 6-4 til Molde.

VGs Best på Børsen:

Keeper: Eddie Gustafsson på 4.plass.

Forsvar: Marcus Andreasson på 9.plass.

Midtbane: Petter Rudi på 3.plass

Aftenposten ofret ikke mye plass på kampen i Molde. I NTB-referatet noterte man et dusin sjanser og ingen mål. Moldespillerne fikk ros for innsats og prestasjoner ute på banen. Molde hadde de fleste sjansene, og hjemmelaget tok tak i kampen fra start både i første og andre omgang, heter det i NTB-referatet. Og Moldes beste var Toni Kallio.

"Nekter å la seg knekke" skrev Romsdals Budstikke over fire spalter på førsteside. Lokalavisa konstaterte at det fortsatt var håp om eliteseriespill for MFK , selv om laget nå lå på direkte nedrykksplass. Budstikka spanderte nesten en hel side på en gråtende Trond Strande som forlot banen etter den målløse kampen. Budstikkas Eirik Heen mente MFK hadde sine muligheter til å avgjøre mot HamKam, men manglende teknikk og presisjon i det offensive spillet ødela for de blå - hvite.

- Det er ikke innsatsen eller vinnerviljen det skorter på, men dyktigheten foran mål og aggressiviteten i boksen, sa Odd Berg til RB. Men han hadde ikke på noen måte gitt opp håpet :- Nå er vi 11 mot 11 på Nadderud, og vi skal slå Stabæk. Det er vi bare nødt til.

Bernt Hulsker ble skadet og var ferdig med sesongen.

Romsdals Budstikkes "Øyeblikket": Da speaker annonserte at bunnkollega Bodø/Glimt bare fikk med seg ett poeng mot Lillestrøm.

Øyvind Hoås64335

Innbyttere: Øyvind Hoås for Bernt Hulsker (45.), Mitja Brulc for Anders Hasselgård (82.), John Andreas Husøy for Tommy Eide Møster (88.)

Ubenyttede reserver: Torgeir Ruud Ramsli, Martin Høyem, Arild Stavrum.

MOLDE 2 FORTSATT I 2.DIVISJON!

I årets siste kamp i 2.divisjon, spilte MFK 2 og Lillestrøm 2 uavgjort 1-1. En stor takk må gå til Nidelv som bommet på to straffespark mot Oslo Øst. Oslolaget vant 2-1, og dermed endte MFK 2 på 11.plass.

MFK burde ha tatt ledelsen før det var spilt 10 minutter. Mitja Brulc bommet på en sjanse, og Arild Stavrum mislyktes på to. Utover i omgangen tok Lillestrøm over spillet, og østlendingene kunne godt ha scoret et par mål med litt flaks. Ifølge referatet i Romsdals Budstikke opptrådte moldespillerne slurvete og puslete i første omgang. På overtid i første omgang gikk gjestene opp til 1-0.

MFK - spillerne hevet seg etter pause, og etter 15 minutters spill kunne Mitja Brulc utligne. Flere Moldesjanser fulgte, men kampen endte 1-1.

Romsdals Budstikke ga godkjent karakter til to mann: Øyvind Gjerde og Mitja Brulc.

Og nå var det opp til førstelaget å sørge for at spillerne til Knut Hallvard Eikrem fikk beholde plassen i 2.divisjon.

Moldelaget: Lars Ivar Moldskred., Øystein Reiten, Martin Høyem, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy (Anders Særvold 53.), Torgeir Ruud Ramsli (Peter Berg Hestad 46.), Torgeir Hoås, Stig Arild Råket, Mitja Brulc, Arild Stavrum, Einar Olav Brakstad (Odin Folke-Olsen 85.)

24.OKTOBER: MFK - SNADDER PÅ NADDERUD

Denne hyggelige headingen hadde Romsdals Budstikke etter at MFK på bortebane hadde slått Stabæk 3-1. De blå-hvite var nå kommet på rett side av nedrykksstreken etter å ha vist hvor mye som egentlig bor i laget. Allsangen runget i MFK-garderoben etter den viktige seieren, og nå ville MFK greie seg med uavgjort i siste hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

Klubbledelsen, spillerne og publikum håpet på en skikkelig festaften på Molde Stadion, og "hele Molde og halve Romsdal " ventet storspill , mange mål og fortsatt tippeligaspill i Rosebyen.

Å møte Stabæk i en så viktig kamp ble regnet som en meget vanskelig oppgave, men denne dagen gikk alt Moldes veg (for en gangs skyld!)

Nå kunne MFK- spillerne selv avgjøre sin skjebne i den siste kampen. Noen lett oppgave ville ikke dette bli heller, for motstanderen kjempet også for sin Tippeligaeksistens.

Etter 20 minutters spill på Nadderud, startet Trond Strande et angrep. Ballen gikk via John Andreas Husøy til Thomas Mork som sørget for Molde-ledelse.

Det gikk imidlertid bare fire minutter før hjemmelaget utlignet. Stian Ohr sørget for godt forarbeid før Henning Hauger kunne sette balle bak Eddie Gustafsson.

Seks minutter før pause var det Magnus Kihlberg som gjorde et godt forarbeid før han sendte ballen via Anders Hasselgård til Thomas Mork som sørget for sin andre nettkjenning.

Før lagene gikk til pause hadde Petter Rudi en stor sjanse til å øke til 3-1, men lyktes ikke.

I det 59.minutt fikk Petter sjansen igjen, og denne gangen viste han hvilken toppspiller han var.

Han fikk ballen fra Magnus Kihlberg, lurte to forsvarere trill rundt og satte ballen elegant i mål.

Reidar Vågnes var en lettet mann etter seieren. Spillet på Nadderud ville sikkert gi spillerne glede og selvtillit. Men han understreket at i årets siste kamp måtte det spilles mints like godt om man skulle holde seg i Tippeligaen.

Eddie Gustafsson spilte en stor kamp, og Romsdals Budstikke døpte ham straks til Tiger-Eddie!

" Ydmyket i skjebnekampen" skrev Aftenposten etter at Stabæk hadde tapt for Molde.

- Banens beste spiller, Petter Rudi, ydmyket Stabækforsvaret ved å gå forbi tre mann før han kaldt plasserte den tredje scoringen i John Knudsens høyre hjørne og ga moldenserne stor tro på fortsatt liv i Eliteserien, skrev Oslo-avisa.

Dagbladet siterte Petter Rudi: - Jeg klarer ikke å være fornøyd nå...... På lørdag skal jeg si deg om jeg er fornøyd. I dag kunne det faktisk vært over og ut med oss. ....Dette var et kvantesprang. Nå skal vi ut og knuse Glimt med fornyet sjøltillit.

Helt fornøyd med de blå - hvite var ikke Dagbladet: - For selv om Molde stort sett så ut som det bunnlaget de er, leverte de en angrepskamp med fart og vilje- anført av en glimtvis strålende Mork. Til Dagbladet sa Åge Hareide at det var et typisk bunnoppgjør der Molde spilte fornuftig.

Og Reidar Vågnes var selvfølgelig lykkelig da han møtte Dagbladet: - Det tok mye trykk fra skuldrene mine, en enorm lettelse. Nå handler det bare om å gjenskape dette en gang til!

Om enkeltspillerne skrev Eivind Sæter i Dagbladet: - Rudi jobber og sliter før han topper innsatsen med en kremscoring. Mork tidvis magisk i angrep.

- Vi har ofte vært for naive. Men nå spilte vi fornuftig og tok veldig godt vare på poengene, sa en glad Reidar Vågnes til VG. Avisa ofret ellers mesteparten av sitt referat på fortvilelsen i Stabæk.

På VGs "Rundens lag" finner vi Petter Rudi.

Rob Friend45455

Innbyttere: Tommy Eide Møster 19 minutter for Thomas Mork, Martin Høyem 15 minutter for Trond Strand, Øyvind Hoås 3 min. for Anders Hasselgård.

LØRDAG 30.OKTOBER: MFK - BODØ/GLIMT: 3-0

Verre tilfeller av neglebiting og inntak av beroligende midler har man aldri opplevd i Molde. Utrolig mye stod på spill da årets siste serierunde ble avviklet. MFK var i bunnstriden, og det var også dagens motstandere. De fleste håpet, men var ikke overbevist om, at Vålerenga skulle sende Stabæk ned i 1.divisjon. Og de aller fleste av de 8750 tilskuerne på Røkkeløkka håpet og trodde at hjemmelaget skulle sikre plassen i Tippeligaen. Men angsten lyste ut av øynene på de trofaste tribunesliterne. Det gikk bra, og årets siste kamp i Molde ble en festforestilling.

Verdens Gang hadde ofret mest plass på John Andreas Husøy som fikk sitt livs største opplevelse. Og John Andreas hadde all mulig grunn til å juble. I løpet av fem minutter gikk han fra å være syndebukk til helt..

Etter femti minutters spill felte han Glimt- spissen Stig Johansen, og dommeren pekte på straffemerket.

Et entusiastisk hjemmepublikum gjorde sitt beste for å forstyrre straffesparkeksekutøren, og en strålende Eddie Gustafsson reddet straffen. Noen forferdelige øyeblikk for spillere og tilskuere mens de ventet på 0-1.

Så gikk det bare fem minutter før Harøy-gutten kunne juble uhemmet på gressmatta. Han startet festkvelden med å gjøre 1-0, forøvrig hans første mål på klubbens førstelag.

Etter 72 minutter gjorde Rob Friend 2-0 etter pasning fra John Andreas. Så punkterte Thomas Mork kampen med scoring åtte minutter før slutt.

John Andreas Husøy kom også på VGs "Rundens lag."

- Mens et lettet Molde jublet for ny kontrakt, måtte Glimt- kaptein Runar Berg erkjenne at hans straffemiss ble avgjørende, skrev Aftenposten i sitt korte referat fra dramaet på Molde stadion..

Til. Aftenposten sa kapteinen følgende :- Hadde jeg scoret på straffen, så hadde vi vunnet kampen. Arnfinn Mauren i Aftenposten omtalte straffesparket som omdiskutert, og Eddie mente redningen var den viktigste i hans fotballkarriere. Referenten slo fast at Molde også denne gangen hadde vansker med å omsette sjanser i mål. I andre omgang festet Glimt grepet

og skapte målsjanser, men Molde stod for scoringene

- Fra helvete til himmelen, var Dagbladets heading på referatet fra Røkkeløkka. Og det var naturligvis til John Andreas Husøy avisa siktet. Dagbladet snakket om festfotball og berettet om et publikum som stod og klappet for spillerne sine de siste åtte minuttene av kampen.

Fridgeir Walderhaug i Dagbladet likte best andreomgangen da MFK - spillerne ble mer presise i pasningsspillet. Husøy var banens beste, og Kallio var solid bakover.

Romsdals Budstikke hadde naturligvis topp dekning av jubelkampen i Molde. John Andreas Husøy fylte alene nesten en dobbeltside under tittelen " Vant kampen og festen." Harøyingen ble midtpunktet denne fantastiske kvelden da MFK sikret seg fortsatt Tippeligaspill. Men de andre spillerne ble selvsagt heller ikke glemt. John Andreas trakk naturligvis fram Eddie som reddet straffesparket. Eddies redning ble også Budstikkas "Øyeblikket." De nye duskedamene ble også lagt merke til og ble ønsket tilbake neste år.

Eddie ønsket seg nå kontrakt med MFK, noe som fikk Lars Ivar Moldskred til å tenke nytt. Også han ønsket fast plass i Moldeburet,

- Jeg er ikke interessert i å sitte på benken, det kan jeg ikke leve med. MFK må velge mellom Eddie og meg, sa sunnmøringen til Romsdals Budstikke.

På lederplass konstaterte Budstikkas sportsredaktør Jan Henrik Indbjør at MFK-tilhengerne kom ut av skapet.

Og etter kampen var det mange som ville "være venner" med spillerne. De samme personene holdt seg langt borte da det buttet imot som verst.

En teaterdirektør sa en gang at man ikke måtte skylde på publikum om de ikke møtte opp i teateret.

Det same gjelder kanskje fotballen . . . prestasjonene på banen bestemmer publikumsfremmøtet.

Kanskje merket vi en liten endring under d en siste kampen . . . da var publikum på plass for å hjelpe spillerne.

Trener Reidar Vågnes mente at MFK nå hadde et "storlag" på gang, direktør Silseth hadde spart 5-10 millioner på at laget ikke rykket ned, og Rob Freiend fortalte at han nå endelig kunne sove skikkelig om natten igjen.

Kort og godt: Vi var alle kjempeglade!