Molde Logo

2004 November

2004 - november / desember

 

2005: LOKALOPPGJØR I 2.DIVISJON

Træff spilte seg opp i 2.divisjon, og dermed var det duket for "Best i byen" i Rosestaden. Molde 2 hadde vansker i 2004, men greidde å berge plassen i divisjonen. Og dermed ville det bli to møter mellom de blå og de grønne i Molde i 2005.

Avd.2 fikk denne sammensetningen:

Raufoss, Lillehammer, Brumunddal, Træff, Molde 2, Nybergsund, Gjøvik/Lyn, Eidsvold Turn, Ullensaker/Kisa, Lørenskog, Lillestrøm 2, Frigg, Kjelsås, Oslo Øst.

SPEKULASJONENE BEGYNTE SNART

2.november kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK alt var i gang med å planlegge neste sesong. Spillerstallen skulle styrkes, og det var klart at midtbanespiller Dag Roar Ørsal kom til MFK fra Hødd. Klubben hadde nå tre meget gode keepere. Eddie Gutsafsson hadde tidligere antydet at han ville skifte klubb, men han var nå kommet på andre tanker. Lars Ivar Moldskred var hentet inn for å bli Eddies erstatter, og Knut Lillebakk hadde fortsatt kontrakt med MFK. Molde hadde nå sju kontraktløse spillere, og RB kunne fortelle at Eddie Gustafsson, Bernt Hulsker og Thomas Mork helt sikkert ville få tilbud om kontraktfornyelse.

Men Bernt kunne tenke seg å gå til en annen klubb, og Thomas var ifølge ryktene aktuelle for en allsvensk klubb.

5.november kunne MFK- direktør Espen Silseth bekrefte at Eddie Gustafsson, Bernt Hulsker, Thomas Mork og Erlend Ormbostad hadde fått tilbud om ny kontrakt.

6.novemnber var det klart at Bernt Hulsker hadde bestemt seg for å gå til Vålerenga. Og det ble flere og flere romsdalinger i Osloklubben.....

- Det var følelsen av å ville prøve noe nytt, var Bernts begrunnelse for å forlate Molde.

ROMSDALS BUDSTIKKE: PETTER ER ÅRETS MFK - SPILLER!

I begynnelsen av november kåret Romsdals Budstikke Petter Rudi til Årets spiller i MFK. Og det var en optimistisk Petter som mottok kruset fra RB:

- Jeg tror det er fullt mulig å bli et topplag neste år, selv om vi ikke har vært langt unna 1.divisjon i år. Personlig mener jeg målsettinga er å være blant de to, tre eller fire lagene som kjemper helt øverst på tabellen.

Flere klubber hadde vært i kontakt med Petter utover høsten, men han ville spille for Molde. Sannsynligvis ville Petter ha fortsatt i Molde selv om laget rykket ned!

Krusvinneren spilte samtlige 26 seriekamper og fullførte alle bortsett fra to. Romsdals Budstikke mente Petter var den viktigste enkeltårsaken til at laget ikke rykket ned.

Petter Rudi ble årets MFK- spiller i RB også i 1995, og da var han også Norges beste spiller ifølge Dagbladet og VG.

Og slik ble Romsdals Budstikkes MFK- børs 2004:

(På grunn av avisstreik, er 24 kamper med i vurderingen. For å være med i kampen om kruset, må spillerne ha vært poengnotert i minst 12 kamper).

NavnSnittSamlet poengAntall kamper
Petter Rudi5,3812924
Marcus Andreasson5,1711923
Eddie Gustafsson5,1010721
Magnus Kihlberg4,898818
Magne Hoseth4,755712
David Ljung4,755712
Trond Strande4,737115
Thomas Mork4,538619
Bernt Hulsker4,378319
Erlend Ormbostad4,235513
Anders Hasselgård4,075714

Spillere med færre enn 12 kamper:

NavnSnittSamlet poengAntall kamper
Toni Kallio5,57397
John Andreas Husøy5,50224
Matej Mavric5,14367
Lars I. Moldskred5,0051
Martin Høyem4,404410
Rob Friend4,40225
Knut O.Rindarøy4,24174
Torgeir R.Ramsli4,25174
Tommy E.Møster4,11379
Stig Arild Råket4,00246
Knut Lillebakk4,0082
Øyvind Hoås3,86277
Mitja Brulc3,5072
Kai Røberg3,424112
Arild Stavrum3,20165

Vinnere av RB-kruset:

1983: Jan Berg, 1984 og 1985: Inge Bratteteig. 1986 og 1987: Ulrich Møller, 1988,1989,1990: Thor andre Olsen, 1991: Øyvind Leonhardsen, 1992: Ulrich Møller, 1993 og 1994: Morten Bakke, 1995: Petter Rudi, 1996: Petter Chr. Singsaas, 1997: Morten Bakke. 1998: Trond Andersen, 1999: Andreas Lund, 2000: Odd Inge Olsen, 2002: Daniel Berg Hestad, 2002: Eddie Gustafsson, 2003: Magnus Kihlberg, 2004: Petter Rudi.

TO HYGGELIGE MELDINGER

10.november ble det kjent at John Andreas Husøy var tatt ut på U 21-landslaget. Halvard Thoresen ringe John Andreas dagen før, og reaksjonen til John Andreas:

- Det første jeg tenkte på var at jeg må kjøpe meg solkrem.

Det er forhåpentligvis behov for det på La Mange.

I U21-troppen var fra før Tommy Eide Møster og Øyvind Hoås.

Den andre meldingen som gledet, kom fra Nederland. Daniel Berg Hestad var åpen for skifte av klubb. I Norge var MFK førstevalget, kunne Daniel bekrefte.

"FJØRTOFT-KOPI KLAR FOR MFK."

11.november var det klart at en ny sunnmøring var klar for MFK. Dag Roar Ørsal kom fra Hødd, og han ble ofte sammenlignet med tidligere MFK'er Karl Oskar Fjørtoft. Vågnes karakteriserte den nye spilleren som en veldig dyktig offensiv midtbanespiller. Han hadde blikk for spillet og var en flink avslutter.

Vågnes jaktet på flere gode avsluttere. En 22-åring som nettopp hadde avsluttet sin kontrakt med Benfica, skulle være interessert i Molde. Han var ventet til Molde 15.november, men han kom ikke. Men vi kan jo merke oss navnet: Antonio Pedro dos Santos de Jesus Valente. Kanskje ikke så rart at slike spillere tar seg kunstnernavn!

ALTERNATIV TRENING

Det ble litt annerledes trening på Molde-spillerne etter sesongslutt. I november prøvde de blå -hvite seg på både boksing og bryting. Dyktige instruktører sørget for at fortballspillerne fikk en allsidig og annerledes trening enn den de var vant med.

Den ansvarlige for fysisk trening i MFK, Even Hollingen, mente bryting hadde mye i seg som kunne overføres til fotballbanen: Duelltrening, styrketrening, beinflytting og balansetrening.

Reidar Vågnes var ikke redd for at den alternative treningen ville føre til flere gulkort på banen - Det er snakk om kontrollert aggressivitet i kamper mann mot mann, sa hovedtreneren.

"OPPTUR 2005": IMPONERENDE INITIATIV

- Dette er et imponerende initiativ, der spillerne viser at de forstår at klubben trenger penger for å opprettholde ambisjonene. Det er en involvering og en handling som vi setter utrolig stor pris på.

Det var direktør Espen Silseths kommentar til et nytt initiativ fra spillergruppa i klubben.

Midt i november satte MFKs A-lagsspillere i gang en aksjon som skulle gi mer penger i MFK- kassa. Spillerne var misfornøyde med sin egen innsats i sesongen 2004, men samtidig inspirert av en publikumsinteresse som ble vist på siste hjemmekamp. Nå ville spillerne gjøre en innsats også utenfor banen for å gjøre MFK til et topplag.

Petter Rudi, Trond Strande og Magnus Kihlberg stod i spissen for kampanjen for å skaffe penger til utvidet satsing neste sesong

I oppstarten spyttet spillerne inn nærmere 70 000 kroner. Så gikk spillerne ut til bedrifter og privatpersoner med bønn om støtte, og pr. 17.november var man kommet opp i 220 000 kroner. Spillerne selv stod for hele opplegget, og markedsavdelingen i klubben var ikke inne i bildet.

Trond Strande var klar til innsats som fjøsrøkter eller skogsarbeid. Bernt Hulsker påtok seg arbeid som vaskehjelp, Tommy Eide Møster og Erlend Ormbostad ville være barnevakter, mens Lars Ivar Moldskred og Øyvind Gjerde kunne arbeide som kokker/servitører. Thomas Mork stilte som privatsjåfør i luksusbil, Magnus Kihlberg ville være massør, og Marcus Andreasson kunne mikse drinker.

ORMBOSTAD SIGNERTE, MEN HVA MED MORK?

Etter sesongslutt gikk spekulasjonene om hvilke spillere som ville fortsette i MFK. Erlend Ormbostad signerte en toårsavtale 12.november. En av dem som på det tidspunktet ønsket å flytte på seg, var Thomas Mork. Han sa nei til tilbudet fra MFK, og avisene ville ha det til at han var på veg til Belgia, mens Eddie Gustafsson drømte om spill i England.

Nest siste dag i november var det klart at Thomas Mork hadde takket ja til et nytt og bedre tilbud fra MFK. Mork hadde vært i Kristiansand og Gøteborg, men nå hadde han altså bestemt seg for nye år i Molde.

Stig Arild Råket fikk beskjed om at han ikke ville få nytt tilbud om kontrakt, mens Kai Røberg signerte for en ny sesong i MFK.

HASSELGÅRD LA SKOENE PÅ HYLLA

I slutten av november ga Anders Hasselgård beskjed om at han ville kutte ut fotballen og begynne som heltidsstudent.. Dette var en bestemmelse han hadde tatt allerede året før. Ved siden av fotballen hadde Anders tatt grunnfag i psykologi og statsvitenskap ved Høgskolen i Molde, og nå ville han ofre seg helt for studiene.

Anders debuterte som 16-åring på MFK, og som 26 - åring hadde han nå nesten 150 kamper for de blå- hvite.

Direktør Silseth hadde mange godord om Anders etter at han ble orientert om spillerens beslutning: - Han stod fram og gjorde jobben i stedet for å melde seg av og fokusere på den avgjørelsen han allerede hadde tatt. Anders var en viktig bidragsyter og drog med seg miljøet i riktig retning i den vanskelige situasjonen vi var i,.

MISLIKER DOMMERNE MFK?

I november kunne Romsdals Budstikke slå fast at norske fotballdommere ikke liker MFK. Påstanden i lokalavisen kom etter at VG hadde gjort en undersøkelse blant norske dommere. 74 av 116 dommere svarte på avisens spørsmål.

Hva ble så resultatet av undersøkelsen?

Dommerne kåret Lillestrøm (34%) til det minst fairspillende laget i Norge. Molde og Sogndal (32%) delte andre plassen på verstinglista.

På spørsmål om hva som er det mest fairspillende laget, scoret Lillestrøm 0%. Nest dårligst var MFK med 4%.

Rosenborg ble favorittlaget til dommerne. 63% mente trønderne var det mest fairspillende laget. Her kom Brann på andreplass med 29%.

PÅ VEG OPP OG FRAM

Det mente dametrener Birgitta Sekkeseter om damefotballen i MFK. Over 100 jenter spilte fotball i MFK, og onsdag 24.november var de fleste av dem samlet til fest på Stadion. Foreldre var også med, og kalaset varte i tre timer.

- Vi er samlet for å inspirere og motivere hverandre og for å gi kvinnefotballen et ekstra løft. Gjennom denne festen ønsker vi å vise at fotball ikke bare er en idrett for gutter og menn. Det eksisterer et ganske bredt tilbud til jenter og kvinner også i MFK, og vi har et helt topp miljø, sa Annine Gjesvik som spilte på det nye 3.divisjonslaget til MFK.

Annonse fra Eliteserien: