Molde Logo

2004 Juni

Juni 2004

 

DU TROR DET IKKE SELV OM DU SÅ DET

Tirsdag 2.juni skjedde noe vi ikke trodde var mulig. 29 minutter før slutt ledet MFK 1-0 på bortebane mot Odd. Hjemmelaget fikk utvist sin keeper, og en utespiller måtte vokte målet. Mot 10 mann regnet alle nå med at de blå-hvite ville cruise inn til seier og 3 poeng. Men i fotball kan man ikke regne med noe.

-En ut og 1-1.

Dette var Aftenpostens treffende overskrift på referatet fra kampen. For det utrolige skjedde: 4 minutter etter at Odd hadde satt utespiller Ronny Deila i mål, presterte laget å utligne. Sebastian Henriksson fikk ballen bokstavelig talt i fanget, og han sørget for mirakelet på Odd Stadion.

Stig Arild Råket ga Molde ledelsen etter bare ni minutters spill. Han snappet opp en feilpasning og scoret via beinet på Bent Inge Johnsen,

Aftenpostens utsendte mente at ide første 45 minuttene skiftet spillet fra det kjedelige til det underholdende og fra det dårlige til det gode.

Etter Moldes scoring ble gjestene presset bakover på banen, men MFK red av presset. Aftenpostens Sindre Olsen merket seg raske Kai Røberg som skapte problemer for Odd.

Etter en halvtimes spill fikk Kai gult kort for filming etter duell med Odd-keeperen. Mange mente at MFK her ble snytt for straffespark, og det mente også tidligere Odd-trener Tom Nordlie som stod godt plassert bak målet. I slutten av første omgang hadde Odd et par sjanser som burde ha gitt utligning. Aftenposten mente Odd fortsatte jakten på utligning etter hvilen, men mål ble det altså ikke før laget ble redusert til 10 mann og med en forsvarsspiller i mål.

4756 tilskuere hyllet Odd-spillerne som helter etter at de greidde å sikre seg det ene poenget.

Verdens Gang ga kampen terningkast 4 i referatet med følgende dobbeltsidige heading: "DEILA TOK GREP..da tredjekeeperen så rødt." Og VG mente Ronny Deila gjorde en meget god jobb i målet. Odds førstekeeper, Erik Holtan, var imponert over reserven, men ikke over Molde. - De hadde jo ikke vett på å skyte på Ronny. Og de startet med en kort corner av alle ting, sa Holtan til VG. Magne Hoset syntes også det var ille at de ikke hadde testet utespilleren i Odd-målet.

- Røberg ble helt og syndebukk, skrev VG. Han sørget for ett straffespark, og burde kanskje hatt ett til. Og så var han ansvarlig for at Odd utlignet.

VG fant ikke plass til noen MFK-er på Rundens Lag. Vi fant heller ingen av de blå-hvite på toppscorerlista.

Dagbladet var naturligvis mest opptatt av Ronny Deilas innsats i målet til Odd. Avisa ga kampen terningkast 3. Terningkast 4 til underholdningen, og Dagbladet skrev: -Etter det heldige åpningsmålet drepte Molde mye av underholdningen den første timen. Kampen og publikum våknet da Morten Olsen ble utvist og Deila måtte gå i mål

Dagbladet skrev også at Molde ville selge Magne Hoseth før EM. Hoseths agent hadde kontakt med et par Premier League-klubber i England.

- Jeg reiser om alt stemmer, men har det også bra i Molde, sa Hoseth til Dagbladet.

Det var ingen proffoppkjøpere på Odd Stadion, og Dagbladet mente det var greit , da Hoseth leverte en tam og svak forestilling. Heller ikke Dagbladet hadde plass til moldespillere på

Rundens lag.

Romsdals Budstikke var også opptatt av hurtigtoget fra Midsund, og avisa mente at " Det var Kais kamp på godt og vondt." Avisa var også opptatt av fellingen av Røberg som dommeren først blåste straffespark på, men siden ombestemte seg etter samtale med linjedommeren. Hadde MFK fått straffesparket og gått opp til 2-0, ville nok de blå-hvite ha fått med seg alle poengene.

En skuffet Reidar Vågnes forsøkte overfor Romsdals Budstikke å trekke fram det positive i kampen. Treneren mente det var svært uheldig med alle skiftene på laget som man hadde måttet foreta. Vågnes mente gulkortet til Røberg var feil. Det skulle vært enten straffespark, eller så skulle dommeren gitt frispark like før.

RB slo fast at MFK var preget av sjokk etter utligningen.

-Det er ikke mulig å skape noe når alle spillerne står stille, sa Odd Berg til RB om kamputviklingen den siste halve timen.

Spillerbørsen:

 AftenpostenVGRBDagbladet
Eddie Gustafsson6464
Martin Høyem44?5
Marcus Andreasson5556
David Ljung5565
Erlend Ormbostad4445
Petter Rudi4555
Magnus Kihlberg3554
Bernt Hulsker3435
Magne Hoseth4454
Kai Røberg6655
Øyvind Hoås3333
Stig Arild Råket4444

Innbyttere:Bernt Hulsker 33 min. for Magnus Kihlberg, Arild Stavrum 21 min. for Øyvind Hoås.

Gult kort: Kai Røberg.

Andre kamper:

Bodø/Glimt-Fredrikstad0-3
HamKam-Lillestrøm1-1
Lyn-Brann1-2
Tromsø-Vålerenga2-0
Sogndal-Rosenborg3-3
Stabæk-Viking0-1

Tabellen:

 1Tromsø96 1 218- 819
 2Odd94 4 116-1016
 3HamKam94 4 110- 716
 4Vålerenga93 5 1 9- 814
 5Brann94 1 413-1013
 6Rosenborg93 4 213-1313
 7Lyn93 3 3 8- 712
 8Viking92 5 2 7- 911
 9Lillestrøm92 4 311-1110
10Molde92 4 310-1110
11Stabæk93 1 510-1410
12Bodø/Glimt93 1 510-1510
13Fredrikstad92 2 513-19 8
14Sogndal91 3 512-18 6

MÅLDEBUTANT REDDET MOLDE

Vi velger overskriften til VGs referat som heading denne gangen. Avisa hadde bilde av måldebutanten med følgende tekst: Her redder Øyvind Hoås (21) Molde fra et skandalenederlag to minutter før slutt.

VG hadde rosende omtale av sunndalingen som kom inn 24 minutter før slutt og reddet ett poeng. Arne Rovick i VG mente Hoås skapte skikkelig trøkk i MFK-angrepet.

Moldetrenerne var selvsagt skuffet etter kampen mot bunnlaget:

-Det er skikkelig frustrerende at vi ikke får betalt for alle sjansene. Kanskje vi burde latt Øyvind Hoås slippe til tidligere, sa Odd Berg til VG.

Osloavisa hadde Magne Hoseth som banens beste, men han var sikkert like skuffet som de 5059 som satt på tribunene.

I VGs " Best på børsen" fant vi Eddie Gustafsson på delt 8.plass blant målmennene. David Ljung var på 9.plass blant forsvarsspillerne. Det var ikke plass til noen spisser på VGs børs, men blant midtbanespillerne var nå Magne Hoseth på en flott andreplass. Petter Rudi var her nr.8.

-Sogndals Robbie Russell scoret det merkeligste målet i Molde så langt i år, og Moldes keeper Eddie Gustafsson er klar til å ta selvkritikk, skrev Nettavisen.

Og merkelig var det. Etter 35 minutter slo Russell et frispark inn i feltet. Alle trodde at en eller annen ville slenge frem et ben og endre retning på innlegget. Men ingen rørte ballen.og den traff stanga og gikk i mål.

Flere mål ble det ikke trass i stort Molde-press. Så langt hadde MFK kun vunnet en hjemmekamp, åpningskampen mot Lyn. Nettavisen hadde ikke mye godt å si om kampen, og flere av spillerne uttrykte også sin misnøye. Odd Berg konstaterte at man hadde mye å jobbe med fram mot neste kamp. Nettavisen mente Magne Hoseth var banens beste.

Sogndalkaptein Håvard Flo var ikke fornøyd med ett poeng: -Vi hadde våre sjanser til å gå opp til 2-0 før Molde scoret, sa sogndølen til Nettavisen.

Dagbladet konsentrerte seg om Petter Rudi som hadde følgende å si:- Når flyten i spillet fører til at vi får en fortjent andel av poengene, er vi i toppsjiktet.

-Det er lite som skal til før vi er der vi skal være, også i hjemmekampene, sa Reidar Vågnes til Dagbladet.

Om underholdningen hadde Dagbladet følgende å si: Molde hadde vært medaljekandidat om man brukte stildømming i fotball. Driver likevel publikum til vanvidd med snille baklengsmål og tamme avslutninger. Avisa ga kampen terningkast 3 og mente Molde åpnet godt med stor bevegelighet. Utover i omgangen ble Sogndal mer jevnbyrdig. Molde hadde ifølge Dagbladet et klarere overtak etter pausen. Petter Rudi var banens beste etter Dagbladets mening.

Aftenposten mente Molde spillemessig var sine mostandere helt overlegne, spesielt i første omgang og siste halvdel av andre omgang. Allikevel var det langt mellom de opplagte sjansene, mente Aftenposten.

-Med en effektiv måltjuv i angrepsrekka ville årets Molde-lag trolig ha befunnet seg et helt annet sted på tabellen enn i bunnstriden, het det i Aftenpostens NTB-referat.

-Hoseth&Co vant sjansestatistikken 10-3, mente Romsdals Budstikke og slo fast at nok en gang så sløste MFK. Avisa antydet også at spissene ikke var "sultne" nok. Dette var ikke Øyvind Hoås enig i, og han var sikker på at laget snart kom på sporet igjen..

-Samhandlingen og trykket fremover på banen skremmer heller ikke vannet av noen motstandere for tiden, og både de taktiske valgene og tekniske prestasjonene er i blant svake, skrev Jan Henrik Indbjør. RB mente Petter Rudi var kampens ener. JHI merket seg også at dommeren avsluttet første omgang før tida var ute, og han mente også at dommeren la til for lite tid i andre omgang. Og slik som Molde presset helt på slutten, kunne et par minutter ekstra ha gitt hjemmelaget alle poengene..

Hvilke sjanser hadde Molde?

2.min.: Ormbostads heading ble slått til corner.

6.min.:Hosethfrispark til Hulsker. Sogndal klarerte.

22.min.: Hosethfrispark ved dødlinja. Flo headet unna.

30.min.:Råket skjøt høyt over mål fra 10 meter.

(36.min.: Sogndal scoret.)

42.min.:Hulsker ble felt. Mange ville ha straffe.

49.min.: Frispark fra Hoseth mot Ljung. Ljung traff ikke.

58.min.:Rudi skjøt via Sogndalfot over mål på Hosethcorner.

63.min.: MFK-spillerne stod i kø for å score inne på femmeteren. Endte med svakt skudd fra 16-meteren av Kihlberg.

72.min.: Dårlig skudd av Røberg på godt Molde-angrep.

76.min.: Sogndal centimetre fra selvmål.

83.min.: Røberg headet i stolpen foran åpent mål fra hjørnet av 5-meteren.

89.min.: Hoås scoret fra 6-7 meter.

90.min.: Voldsomt Molde-press, meget nær ledermål.

Spillerbørsen:

 VGAdressaNettavisenDagbladetAftenpostenRB
Eddie Gustafsson355354
Martin Høyem353556
David Ljung465555
Erlend Ormbostad343344
Thomas Mork243444
Petter Rudi4447 BB67 BB
Magnus Kihlberg455555
Magne Hoseth6 BB6 BB6 BB57 BB5
Kai Røberg445443
Bernt Hulsker355345
Stig Arild Råket243243

Innbyttere: Øyvind Hoås inn for Magnus Kihlberg (24 min.), Øyvind Gjerde inn for Stig Arild Råket (10 min.), Arild Stavrum inn for Kai Røberg ( 7 min.)

Ikke benyttede innbyttere: Knut Lillebakk, Peter Berg Hestad,Tommy Eide Møster, Joar Harøy

Andre kamper:

Rosenborg-HamKam5-0
Brann-Tromsø1-0
Vålerenga-Odd1-0
Fredrikstad-Lyn2-4
Viking-Bodø/Glimt1-1
Lillestrøm-Stabæk3-0

Tabellen:

 1Tromsø106 1 318- 919
 2Vålerenga104 5 110- 817
 3Rosenborg104 4 218-1316
 4Odd104 4 216-1116
 5Brann105 1 414-1016
 6HamKam104 4 210-1216
 7Lyn104 3 312- 915
 8Lillestrøm103 4 314-1113
 9Viking102 6 2 8-1012
10Molde102 5 311-1211
11Bodø/Glimt103 2 511-1611
12Stabæk103 1 610-1710
13Fredrikstad102 2 615-23 8
14Sogndal101 4 513.19 7

VESTNES VARFJELL VANT FORTJENT OVER MOLDE 3

Fredag 4.juni var Molde 3 på Vestnes og målte krefter med Vestnes Varfjell. I en jevn kamp laget hjemmelaget de fleste sjansene og vant fortjent 2-1. Ved pause stod det 1-0. Åge Viken laget Moldes mål etter 85 minutters spill. Hjemmelaget ble tildelt tre straffespark. Det første straffesparket ga direkte scoring, men det andre ble det ikke mål på. Det tredje, som ble idømt på overtid, ga heller ikke scoring på første forsøk, men returen ble satt i mål.

TABELL 4.DIVISJON PR. 8/6:

 1Elnesvågen87 0 132-1221
 2Vestnes Varfjell75 1 120- 816
 3Kristiansund 285 1 222-1416
 4Midsund85 1 223-1616
 5Molde 384 1 331-1913
 6Måndalen84 1 326-1613
 7Nordlandet74 0 327-2112
 8Træff 273 1 324-2310
 9Til/Fiks/Rek83 0 512-24 9
10Kvass/Ulvungen81 1 615-43 4
11Frei80 2 613-30 2
12Søya70 1 6 8-27 1

UNGDOMSLAGENE PR.. 4/6:

Gutter 1.div. avd.1:

Frei-Molde 1: 0-5

1KFK43 1 027- 310
2Molde 143 1 023- 410
3Træff 242 0 2 5-11 6
4Eide/Omegn 142 0 2 5-186
5Smøla/Tustna41 0 3 7-133
6Frei40 0 4 1-190

Gutter 1.div.avd.2

Molde 2-Surnadal 1: 3-2

Tabell pr. 4/6:

1Træff 143 1 024- 510
2Sunndal 142 2 013- 6 8
3Surnadal 142 0 217-10 6
4Tingvoll41 2 1 6- 5 5
5Molde 241 1 2 4-15 4
6Clausenengen40 0 4 4-27 0

Jenter avd.2:

Averøykameratene-Molde 2: 7-0

Molde 2-Ekko-Aureosen: 0-10

1Eide/Omegn44 0 014- 212
2Bryn43 1 027- 510
3Gossen53 0 226-13 9
4Ekko/Aureosen42 0 217-13 6
5Elnesvågen/O41 1 2 5- 6 4
6Averøykameratene51 0 411-28 3
7Molde 240 0 4 1-34 0

Jenter avd. 3:

Åndalsnes-Molde 1: 5-1

Tabell pr.4/6:

1Vestnes Varfjell43 1 015- 310
2Åndalsnes33 0 013- 6 9
3Molde 141 1 2 4- 8 4
4Eidsvåg21 0 1 9- 8 3
5Hjelset-Kleive21 0 1 6- 6 3
6Skåla31 0 2 5-12 3
7Reinsfjell/Batnfjord40 0 4 7-16 0

Smågutter 1.divisjon:

Kårvåg/Havørn 1/AK 1-Molde 1: 2-0

1Kårvåg/Havørn 1/AK 143 1 015- 610
2Træff 143 0 119- 5 9
3Vestnes Varfjell42 1 112- 6 7
4Molde 142 0 214-10 6
5Væring/Smøla32 0 1 6- 4 6
6KFK42 0 2 6- 7 6
7Sunndal 131 0 2 4-10 3
8Dahle41 0 313-23 3
9CFK 140 0 4 3-21 0

Smågutter 2.div. avd.4:

Hjelset Kleive-Molde 4: 8-1

Tabell pr.4/6:

1Eidsvåg43 1 037- 410
2Hjelset-Kleive43 1 027- 410
3Rival32 0 118- 6 6
4Træff 342 0 2 9-23 6
5Skåla31 0 214-15 3
6Molde 330 0 3 2-27 0
7Molde 430 0 3 3-31 0

Småjenter avd.2:

Molde-Gossen: 3-7

1Eide/omegn43 1 021- 110
2FR/TIL43 0 138- 3 9
3Gossen43 0 118- 8 9
4Træff 142 1 113- 2 7
5Træff 241 1 2 7-13 4
6Batnfjord/Reinsfjell31 0 210- 9 3
7Molde30 1 2 4-21 1
8Rival40 0 4 1-55 0

Menn junior 1.div.:

Clausenengen-Molde: 12-1

1Sunndal43 1 015- 810
2Clausenengen42 2 021- 9 8
3Træff 142 2 011- 3 8
4Averøykameratene42 1 110- 7 7
5Åndalsnes42 0 213- 7 6
6Dahle41 1 2 8- 9 4
7Molde40 1 3 6-30 1
8Surnadal40 0 4 1-12 0

STYGG SMELL PÅ HJEMMEBANE FOR MOLDE 2

Mandag 7.juni besøkte bunnlaget i 2.divisjon, Oslo Øst, Molde Idrettspark.

Forestillingen endte med hjemmetap 1-3, og trener Knut Hallvard Eikrem var meget skuffet over det han så .

-Det virket som om mange hadde det veldig, veldig tungt i andre omgang, uten at jeg kan forklare hvorfor det ble slik. Vi opptrådte veldig labert mot et lag vi absolutt burde slått hjemme, sa Knut Hallvard til Romsdals Budstikke..

Første omgang var jevnspilt, men det var Molde som tok ledelsen etter 35 minutters spill. Arild Stavrum nettet på volley på et innlegg fra Tommy Eide Møster som Einar Olav Brakstad stusset videre. Oslo Øst scoret to ganger i 1.omgang, etter 43 og 45 minutter.

Det tredje målet til Oslo Øst kom etter 65 minutter på straffe etter at Torgeir Hoås trodde det var dømt offside og tok ballen med hendene i feltet.

Den siste timen jobbet gjestene bedre enn vertene, og østlendingene ville tydeligvis mer.

1-3 mot bunnlaget var slett ikke ventet, og MFK 2 hadde nå bare fire lag bak seg på tabellen.

Laget: Steffen Haraldsen, Odin Folke Olsen. Joar Harøy, Øyvind Gjerde (Kenny Strandberg 46.), Knut Olav Rindarøy, Torgeir Hoås. Peter Berg Hestad. Tommy Eide Møster. Arild Stavrum (Øystein Reiten 60.), Stig Roar Søbstad ( Heine Bugge 75.), Einar Olav Brakstad.

Tabellen pr.9/6:

 1Lørenskog95 4 020-1219
 2Ull/Kisa96 1 220-1919
 3LSK 295 1 320-1116
 4Follo95 1 316- 716
 5Eidsvold T94 2 318-1914
 6Nybergsund93 4 210- 713
 7Gjøvik/Lyn93 3 315-1212
 8Jotun93 3 314-1412
 9Nidelv93 2 416-1611
10Molde 293 2 413-1711
11Drøbak/Fr.92 4 313-1410
12Skjetten92 4 314-1610
13Oslo Øst91 1 711-23 4
14Elverum90 4 5 6-19 4

KVINNER 7-er pr. 9/6:

Ekko/Aureosen-Molde:6-0

Molde-Elnesvågen : 6-2

Midsund-Molde : 8-2

Molde-Bud : 2-2

Tabell:

1Bud43 1 017- 310
2Midsund43 0 116- 6 9
3Ekko/Aureosen42 0 216- 6 6
4Molde41 1 210-18 4
5Elnesvågen40 0 4 3-29 0

FARVEL TIL ULLEVAAL

På papiret så det ut som om MFK skulle komme seg greitt gjennom 3.runde i cupen. Vard skulle være en grei oppgave for Tippeligalaget på Røkkeløkka. Men dessverre..587 tilskuere måtte rusle slukkøret hjem etter cuptap mot et bunnlag i 1.divisjon. Etter kampen tok seierherrene fra Haugesund en sigarett utenfor stadion og fleipet med at okysgenopptaket tydeligvis var nok til å løpe Molde i senk!

Trond Hustad i Romsdals Budstikke beskrev hjemmelaget slik: - Moldelaget klarte aldri å feste noe overbevisende grep om kampen. Bortsett fra et par strålende unntak, manglet MFK-laget både struktur, bevegelse, presisjon, vilje og humør i angrepsspillet. Misforståelser og elementært slurv ødela de fleste overgangene. Og passive forsvarere ble avkledd ved begge Vards scoringer.

Kampen var målløs helt til Anders Hasselgård kom inn. Han gjorde 1-0 til Molde etter 70 minutters spill. Så gikk det bare sju minutter før Vard utlignet. Kai Røberg burde ha scoret midt i ande omgang, men mislyktes. På overtid kunne Vard ha avgjort kampen, men Lillebakk reddet alene mot en Vard-angriper.

Ekstraomganger måtte til, og nå regnet alle med at hjemmelaget skulle vise seg å være det mest kondisjonssterke og avgjøre kampen.

Men allerede tidlig i første ekstraomgang rundspilte gjestene Moldeforsvaret og gikk opp til 2-1.

I andre ekstraomgang var MFK meget nær utligning. Magne Hoseth satte ballen i tverrliggeren og ned på målstreken. Etter dette var det Vard som var nærmest scoring, men Knut Lillebakk imponerte i mål.

Direktør Espen Silseth var naturligvis ikke i strålende humør etter forestillingen. Til Romsdals Budstikke sa han blant annet:- Profesjonelle spillere fortjener ikke lønna si når de møter på jobb og leverer noe så flaut som dette..Vi driver en bedrift der vi dyrker fram spillere som skal yte og skape resultater. Da må det gå an å forlange noe mer enn dette. Både laget og trenerne må stå til ansvar for denne kampen.

Klubbdirektøren var skuffet over inntektene man gikk glipp av etter å ha røket ut av cupen, og han var som alle andre skuffet over måten klubben røk ut på.

Odd Berg skjemtes også, og han mente tapet ikke hadde noe med uflaks å gjøre:

- Dette var pinlig, og jeg er fryktelig skuffa. Vi svikter våre supportere og vi svikter klubben, sa Odd.

Laget som skuffet : Knut Dørum Lillebakk, Martin Høyem, Marcus Andreasson, Øyvind Gjerde ( Erlend Ormbostad 76.), Thomas Mork, Petter Rudi, Magne Hoseth, Stig Arild Råket. Kai Røberg, Øyvind Hoås (David Ljung 46.), Bernt Hulsker ( Anders Hasselgård 66.)

Det var ingen trøst at andre Tippeligalag også tapte mot antatt svakere motstandere: Bærum-Vålerenga 3-2, Haugesund-Odd 5-3, Sogndal-Mandalskameratene 1-2 og Viking-Bryne 1-2.

JA TIL TRENINGSHALL, MEN HVOR?

Molde FK arbeidet med planer om treningshall i plast p.g.a. akutt mangel på treningsmuligheter vinterstid. Representanter for Molde kommune kunne onsdag 9.juni presentere 10-15 tomter som kunne være aktuelle. Så måtte ansvarlige i klubben arbeide videre med å finne den beste løsningen på tomtespørsmålet.

MOLDETAP I 4.DIVISJON

Torsdag 10.juni ble det hjemmetap på Molde 3. Frei fikk sine tre poeng etter seier 4-3.

Stygge MFK-feil defensivt gjorde oppgaven lett for gjestene. Ved pause ledet Frei 3-1. Alle de tre målene til Frei kom etter svake tilbakespill som Frei-spillerne nådde før keeper. I store deler av kampen var det MFK som dominerte banespillet, men det hjalp lite når laget "ga bort" scoringer til gjestene. Hjemmelagets Kenny Strandberg var banens beste.

Moldes scoringer:

28.min: 1-2 Thomas Hammerbach

36.min.: 2-3 Stig Roar Søbstad

85.min.: 3-4 Selvmål

Tabellen pr. 14/6:

 1Elnesvågen98 0 138-1224
 2Midsund96 1 228-1819
 3Vestnes Varfjell85 1 222-1116
 4Kristiansund 295 1 324-1916
 5Nordlandet85 0 330-2315
 6Måndalen94 2 327-1714
 7Molde 394 1 434-2313
 8Træff 283 1 425-2910
 9Til/Fiks/Rek93 0 612-30 9
10Frei91 2 617-33 5
11Kvass/Ulvungen91 2 616-44 5
12Søya81 1 614-28 4

KLUBBENS YNGRE

Resultater og tabellsituasjon pr.11/6:

Menn junior 1.div.:

1Sunndal54 1 016- 813
2Clausenengen53 2 029-1011
3Træff 152 2 114- 7 8
4Averøykameratene52 1 210- 8 7
5Dahle52 1 212-12 7
6Åndalsnes52 0 314-15 6
7Molde40 1 3 6-30 1
8Surnadal40 0 4 1-12 0

Gutter 1.div.avd.1:

Molde 1-Eide/Omegn 1: 6-1

1KFK54 1 039- 413
2Molde 154 1 029- 513
3Smøla/Tustna52 0 312-17 6
4Træff 252 0 3 6-23 6
5Eide/Omegn 152 0 3 6-24 6
6Frei50 0 5 5-24 0

Gutter 1.div. avd..2:

Clausenengen-Molde 2: 1-4

1Træff 154 1 028- 513
2Sunndal 152 3 017-10 9
3Surnadal 152 1 221-14 7
4Molde 252 1 2 8-16 7
5Tingvoll51 2 2 6- 9 5
6Clausenengen50 0 5 5-31 0

Jenter avd.2:

Eide/Omegn-Molde 2: 11-0

1Eide/Omegn55 0 025- 215
2Bryn43 1 027- 510
3Gossen53 0 226-13 9
4Ekko/Aureosen42 0 217-13 6
5Averøykameratene62 0 413-28 6
6Elnesvågen/O51 1 3 5- 8 4
7Molde 250 0 5 1-45 0

Jenter avd.3:

Molde 1-Hjelset-Kleive: 4-1

1Åndalsnes54 0 115-1012
2Vestnes Varfjell43 1 015- 310
3Molde 152 1 2 8- 9 7
4Hjelset-Kleive42 0 211-11 6
5Skåla52 0 310-13 6
6Eidsvåg21 0 1 9- 8 3
7Reinsfjell/Batnfjord50 0 5 7-21 0

Smågutter 1.div.:

Molde 1-Vestnes Varfjell 1: 6-1

1Træff 154 0 128- 612
2Kårvåg/Havørn 1/AK 153 2 016- 711
3Molde 153 0 220-11 9
4Væring/Smøla43 0 112- 5 9
5Vestnes Varfjell 152 1 213-12 7
6KFK42 0 2 6- 7 6
7Sunndal 141 1 2 5-11 4
8Dahle51 0 414-29 3
9CFK 150 0 5 4-30 0

Smågutter 2.div.avd.3:

Elnesvågen/O- Molde 2: 8-3

1Elnesvågen/O55 0 035- 715
2Ekko/Aureosen53 0 216- 9 9
3Gossen43 0 113- 6 9
4Bryn42 0 212-16 6
5Molde 241 0 315-17 3
6Træff 431 0 212-22 3
7Træff 240 1 3 2-12 1
8Eide/Omegn30 1 2 2-18 1

Smågutter 2.div.avd.4

Eidsvåg-Molde 3: 20-0

Molde 4-Træff 3: 2-2

1Eidsvåg54 1 057- 413
2Hjelset-Kleive43 1 027- 410
3Træff 352 1 211-25 7
4Rival32 0 118- 6 6
5Skåla31 0 214-15 3
6Molde 440 1 3 5-33 1
7Molde 340 0 4 2-47 0

Småjenter avd.2.:

Molde-Batnfjord/Reinsfjell: 0-2

1Gossen54 0 122- 812
2Eide/Omegn53 1 121- 510
3FR/TIL43 0 138- 3 9
4Batnfjord/Reinsfjell53 0 216- 9 9
5Træff 142 1 113- 2 7
6Træff 251 1 3 7-17 4
7Molde40 1 3 4-23 1
8Rival40 0 4 1-55 0

MFK-JUNIORENE MED CUPSEIER ETTER STRAFFEKONK

Molde-juniorene har tradisjoner å ta vare på i cupen. Juniorlaget har flere NM bak seg, og sjansen var der fortsatt til å sikre seg gull i årets cup. Men det var med nød og neppe laget kom seg videre til kvartfinalen. Kampen gikk på kunstgressbanen i Molde fredag 11.juni..

Heine Bugge startet det hele med et fantastisk langskudd som ga Molde 1-0 før det var gått ett minutt. Aalesund slo tilbake, utlignet og gikk opp til ledelse 2-1. Før lagene gikk til pause, sørget Einar Olav Brakstad for utligning til 2-2. I andre omgang hadde begge lag sine sjanser til å avgjøre kampen, men etter 90 minutter stod det fortsatt 2-2. Noen avgjørelse fikk man hellr ikke i ekstraomgangene, trass i flere store sjanser.

Den store helten i straffekonkurransen ble MFK-keeper Andreas Beinset da han reddet et avgjørende straffespark.

33 LAG MED PÅ MFK-CUP LØRDAG 12.JUNI

Over tre hundre deltakere var med på MFK-Cup på Kunstgressbanen. I et nydelig vær kunne ungene boltre seg på banen, og foreldre og andre interesserte var ivrige tilskuere. MFK stilte flere lag, og blant de påmeldte fant vi lag fra Træff, Rival, Hjelset -Kleive, Vigra og Blindheim. Alle lag fikk spille minst en kamp på Molde Stadion, og det var naturligvis ekstra stas. Populært var det også at spillere fra A-troppen stod for premieutdelingen.og alle fikk naturligvis premie. Et populært tiltak som gikk omtrent knirkefritt.

VERSTE DAG I MFKS HISTORIE?

Etter å ha leste avisreferat og hørt uttalelser fra trenere, ledere og spillere, er vi tilbøyelig til å svare ja på spørsmålet i overskriften. Romsdals Budstikke hadde følgende heading på sitt dobbeltsidige referat fra kampen mot HamKam: "Hakkemat på Briskeby." Kaptein Magnus Kihlberg til TB:-Vi ligner på en hønsegård.

Avisa noterte 5-1 i sjanser til HamKam i første omgang og beskrev de første førtifem minuttene slik: Molde fullstendig på hæla fra avspark. HamKam overlegen i det meste og scoret på sjansene. 3-0 til pause sier det meste.

I ingressen antydet Budstikka at det luktet nedrykk lang veg etter 1-5 tapet mot hedmarkingene.. Magnus Kihlberg hadde ikke tidligere opplevd noe verre tap, og hovedtrener Reidar Vågnes mente søndag 13.juni var en av de svarteste dagene i klubbens historie.

Hvordan kunne så et lag falle slik sammen? - Det er vi som lag som ikke tar ansvar, som ikke ofrer oss i duellene og som ikke springer nok, sa kaptein Kihlberg.

I andre omgang virket spillet til MFK fortsatt panisk og planløst, og RBs utsendte var ikke i stand til å se noen plan over angrepsspillet.

En skuffet hovedtrener var naturligvis bekymret, men han hadde ikke gitt opp håpet: -Jeg må understreke at jeg vet at det er så mye dyktighet i troppen at vi kan klare å komme tilbake.

Det eneste som gledet tilreisende moldensere på Briskeby, var Øyvind Hoås sin redusering sju minutter før slutt.

Dagbladet slo til med dobbeltsidig gledesutbrudd fra trener Ståle Solbakken:"Førsteomgangen er den beste på Briskeby på 100 år!"

Avisa var naturlig nok mest opptatt av gleden hos HamKam-spillere og trenere, men fant plass til Reidar Vågnes:- HamKam spilte akkurat som ventet, mens vi opptrådte som småguttspillere. Vi var nummer to i alt som heter duellspill, ble fraløpt og spilte skandaløst dårlig...Det vi presterte i går, er lavmål. Dette er en av de svarteste dagene i Moldes fotballhistorie.

Verdens Gang drog statsministeren inn i sitt oppslag: " Selv Bondevik kunne ha scoret for HamKam!" Det var ifølge VG et sitat fra Reidar Vågnes i garderoben etter kampen. Også Bondevik ble sitert: -Jeg tror nesten jeg kunne ha gjort det like bra som en del av dem utpå der i dag, sa han med et smil i pauseintervju på NRK 2.

I VGs "Best på børsen" fant vi nå Eddie Gustafsson på elt 6.plass blant keeperne. David Ljung var på delt 9.plass av forsvarerne. Magne Hoseth var falt ned på 4.plass blant midtbanespillerne, mens listen over spisser var uten MFK-spillere.

Aftenposten siterte en oppgitt statsminister: -Jeg kjenner ikke igjen laget. Det virker som de har mistet både humør og struktur. Nå tror jeg spillerne er glade for at det snart er sommerferie. Aftenposten slo fast at det nå var krise i Molde som nå stod med 11 poeng på 11 kamper og var slått ut av cupen av lille Vard.

5262 tilskuere så forestillingen på Briskeby. Blant dem var knappe 100 tilreisende romsdalinger.

Målene kom slik:

 1.min.: 1-0 Geir Frigård

27 min.: 2-0 Geir Frigård

35 min.: 3-0 Espen Haug

51 min.: 4-0 Geir Frigård

78 min.: 5-0 Jarl Andre Storbæk

85 min.: 5-1 Øyvind Hoås

Spillerbørsen:

 RBDagbladetVGAdressaNettavisenAftenposten
Knut Lillebakk323233
Martin Høyem334224
Marcus Andreasson434355
David Ljung335436
Erlend Ormbostad223234
Magnus Kihlberg546436
Petter Rudi354536
Magne Hoseth333444
Kai Røberg233335
Anders Hasselgård233344
Thomas Mork343345
Bernt Hulsker233244

Innbyttere: Øyvind Hoås 27 minutter for Anders Hasselgård. Øyvind Gjerde 14 minutter for Martin Høyem.

Gult kort: Bernt Hulsker.

Andre kamper:

Tromsø-Odd Grenland2-0
Bodø/Glimt-Lillestrøm0-4
Brann-Fredrikstad4-2
Sogndal-Vålerenga2-1
Stabæk-Rosenborg1-1

Tabellen:

 1Tromsø117 1 320- 922
 2Rosenborg125 5 222-1420
 3Brann116 1 418-1219
 4HamKam115 4 215-1319
 5Lyn115 3 314- 918
 6Vålerenga114 5 211-1017
 7Lillestrøm114 4 318-1116
 8Odd Grenland114 4 316-1316
 9Viking112 6 3 8-1212
10Molde112 5 412-1711
11Stabæk113 2 611-1811
12Bodø/Glimt123 2 711-2311
13Sogndal112 4 515-2010
14Fredrikstad112 2 717-27 8

HULSKER TIL STOCKHOLM

Dagen etter den flaue forestillingen på Briskeby, drog Bernt Hulsker til Stockholm for å trene med AIK. Hulskers kontrakt med MFK gikk ut dette året, og han var usikker med hensyn til fremtiden. MFK-direktøren bekreftet at klubben var villig til å drøfte eventuelle tilbud om kjøp av Hulsker. AIK lå nå som MFK på 11.plass i serien.

Men etter to dagers trening og en treningskamp , reiste Hulsker hjem igjen uten å ha overbevist svenskene.

-Hulsker er rett type, men overbeviste ikke like mye som vi hadde håpet, sa sportssjefen i AIK

2.DIVISJON: LØRENSKOG-MOLDE 2: 1-1

Mandag 14.juni besøkte MFK 2 serieleder Lørenskog. De blå-hvite gjorde en god kamp og kunne ta med seg ett poeng hjem etter 1-1.

Det var MFK som tok ledelsen da Einar Olav Brakstad scoret allerede etter tre minutter. MFK fikk flere store sjanser uten å lykkes i å øke ledelsen. Hjemmelaget utlignet i det 34.spilleminutt. Etter pausen var Lørenskog best, og trener Knut Hallvard Eikrem mente 1-1 var et greitt resultat.

Laget: Steffen Haraldsen, Heine Bugge ( Einar Held 60.), Joar Harøy, Øyvind Gjerde, Knut Olav Rindarøy, Peter Berg Hestad ( Stig Roar Søbstad 21.), Kenny Strandberg, Stig Arild Råket, Arild Stavrum, Tommy Eide Møster, Einar Olav Brakstad.

Gult kort: Steffen Haraldsen.

150 tilskuere så poengdelingen.

Tabell pr. 15/6:

 1Lørenskog105 5 021-1320
 2Follo106 1 320-1019
 3Ull/Kisa106 1 322-2219
 4Eidsvold Turn105 2 420-2017
 5LSK 2105 1 421-1316
 6Nybergsund104 4 212- 816
 7Jotun104 3 317-1615
 8Gjøvik/Lyn103 4 318-1513
 9Drøbak/Frogn103 4 316-1513
10Nidelv103 3 419-1912
11Molde 2103 3 414-1812
12Skjetten102 4 415-1910
13Oslo Øst101 1 814-27 4
14Elverum100 4 6 7-21 4

HVEM SKULLE FÅ NY KONTRAKT?

Fram mot sommeren begynte spekulasjonene om hvem som ville få ny kontrakt med MFK. Onsdag 16.juni gjorde Trond Hustad i Romsdals Budstikke et forsøk på å finne ut av klubbens planer. Hele 10 av førstelagsspillerne var nå "Bosman-spillere". En "Bosman-spiller" hadde rett til å forhandle med og signere kontrakt med en annen klubb før kontrakten utløp. I Norge gjaldt denne retten normalt det siste halvåret av avtalen.

Romsdals Budstikke delte Moldes Bosman-spillere inn i tre kategorier.

1. Thomas Mork, Kai Røberg, Anders Hasselgård. RB mente at disse tre var nærmest nytt  tilbud fra MFK.

2. David Ljung, Eddie Gustafssom. Begge hadde vært åpne for tilbud fra andre klubber. De ville ifølge RB bli vurdert først utpå høsten.

3.Erlend Ormbostad, Stig Arild Råket, Bernt Hulsker, Arild Stavrum, Tommy Eie Møster.

 Innsatsen de fire neste månedene ville bli avgjørende for tilbud fra klubben.

-Alle har sjansen til å vise kvalitet og holdninger i løpet av sommeren. Så får vi se hva vi sitter igjen med når høsten kommer, var direktør Silseths kommentar. Noe klart svar fikk avisen naturligvis ikke fra direktøren.

Om forhandlingene med spillerne hadde han dette å si: -Spillerne møter med egne rådgivere og store sportslige og økonomiske krav når de skal forhandle om sine kontrakter. Da må også klubben kunne kreve en profesjonalitet tilbake, i form av minimum av holdninger og ytelse.

Han understreket også at tiden med feite grunnlønninger var over. De alle fleste som heretter skrev kontrakt med klubben, måtte belage seg på lavere lønn.

UAVGJORT FOR MOLDE 3 I 4.DIVISJON

17.juni var Molde 3 på Kristiansundsbesøk. Det var Nordlandet som var motstander denne gangen, og oppgjøret endte 2-2. Nordlandet ledet 2-1 ved pause. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter ett minutts spill på et hjørnespark. Etter 24 minutters spill sørget Øystein Reiten for utligning på en nydelig scoring oppe i krysset.

Så gikk det bare ett minutt før hjemmelaget igjen var oppe i ledelsen.

Moldes siste mål kom ved Tor Olav Eidsæter i det 47.minutt.

Hjemmelaget hadde flere sjanser til å avgjøre kampen, men det effektive Moldelaget fikk med set ett poeng fra Kristiansund.

Tabellen pr. 20/6:

 1Elnesvågen109 0 141-1227
 2Midsund107 1 230-1922
 3Måndalen105 2 333-2117
 4Nordlandet 95 1 332-2516
 5Vestnes Varfjell105 1 425-1816
 6Kristiansund 2 95 1 324-1916
 7Molde 3104 2 436-2514
 8Træff 2104 1 530-3413
 9Til/Fiks/Rek103 0 712-33 9
10Frei102 2 620-33 8
11Kvass/Ulvungen 91 2 616-44 5
12Søya 91 1 718-34 4

KLUBBENS YNGSTE PR. 17/6:

JUNIOR 1.DIV.:

Molde-Surnadal: 4-3

Tabell:

1Sunndal54 1 016- 813
2Clausenengen63 3 031-1212
3Dahle63 1 216-1310
4Træff 152 2 114- 7 8
5Averøykameratene52 1 210- 8 7
6Åndalsnes62 0 415-19 6
7Molde51 1 310-33 4
8Surnadal60 1 5 6-18 1

GUTTER 1.DIV.PLASSERINGSSPILL:

1Eide/Omegn 111 0 05-13
2Tingvoll11 0 02-03
3Clausenengen00 0 00-00
4Molde 200 0 00-00
5Træff 210 0 10-20
6Frei10 0 11-50

JENTER AVD.2:

1Bryn65 1 041- 516
2Eie/Omegn65 0 125- 815
3Gossen53 0 226-13 9
4Elnesvågen/O62 1 3 7- 9 7
5Ekko/Aureosen62 0 418-23 6
6Averøykameratene62 0 413-28 6
7Molde 250 0 5 1-45 0

JENTER AVD.3:

1Åndalsnes54 0 115-1012
2Vestnes Varfjell53 2 016- 411
3Molde 152 1 2 8- 9 7
4Hjelset- Kleive42 0 211-11 6
5Skåla52 0 310-13 6
6Eidsvåg31 1 110- 9 4
7Reinsfjell/Batnfjord50 0 5 7-21 0

SMÅGUTTER 1.DIV.:

Molde 1-Væring/Smøla: 2-1

Dahle-Molde 1: 0-6

1Molde 175 0 228-1215
2Kårvåg/Havørn 1/AK64 2 018- 714
3Træff 154 0 128- 612
4Væring/Smøla53 0 213- 7 9
5Vestnes Varfjell 152 1 213-12 7
6 KFK52 0 3 6- 9 6
7Sunndal 141 1 2 5-11 4
8Dahle61 0 514-35 3
9CFK 150 0 5 4-30 0

SMÅGUTTER 2.DIV. AVD.3:

Molde 2-Ekko/Aureosen: 6-0

Molde 2-Bryn: 4-2

1Elnesvågen/O55 0 035- 715
2Gossen43 0 113- 6 9
3Molde 263 0 325-19 9
4 Ekko/Aureosen63 0 316-15 9
5Bryn52 0 314-20 6
6Træff 431 0 212-22 3
7Træff 240 1 3 2-12 1
8Eide/Omegn30 1 2 2-18 1

SMÅGUTTER 2.DIV.AVD.4:

1Eidsvåg54 1 057- 413
2Hjelset-Kleive54 1 029- 513
3Træff 362 1 312-27 7
4Rival42 0 220-11 6
5Skåla42 0 219-17 6
6Molde 440 1 3 5-33 1
7Molde 340 0 4 2-47 0

SMÅJENTER AVD.2:

1Gossen54 0 122- 812
2Eide/Omegn53 1 121- 510
3Træff 153 1 117- 210
4FR/TIL43 0 138- 3 9
5Batnfjord/Reinsfjell63 0 316-13 9
6Træff 251 1 3 7-17 4
7Molde40 1 3 4-23 1
8Rival40 0 4 1-55 0

20/6-04: DAGEN DA SCORINGENE KOM

Det ble mye Bernt Hulsker i Romsdals Budstikke etter at MFK hadde slått Stabæk 3-0.

"Hulsker gnistret, Molde vant," hadde RB på forsiden. Og over to sider inne i avisa slo lokalavisa fast at " AIK kan bare angre." Man siktet naturligvis til den svenske klubben som ikke benyttet anledningen til kjøp da Bernt prøvespilte noen få dager tidligere.

Bernt fikk nok en overskrift i RB: "Hulsker og MFK slo voldsomt tilbake."

Bare 4187 personer hadde kjøpt billett/sesongkort til det som endte som en festforetilling på Røkkeløkka.

Første omgang var målløs, tross flere gode scoringssjanser. Publikum fryktet at måltørken skulle fortsette, men heldigvis så tydet andreomgangen på at skuddføttene nå var innstilt.

Etter 74 minutter slo Magne Hoseth en corner. PetterRudi stusset videre og nådde David Ljung som headet inn 1-0. " Odd Berg hoppet rundt som en våryr kanin" (RB). Tre minutter etter var det Anders Hasselgård som stod for en flott prestasjon Han fikk ballen fra Hulsker på egen banehalvdel og fosset framover. Da han ikke fant medspillere i posisjon, smelte han til            og fikk drømmetreff. 2-0 ! " Et nydelig mål som fikk Odd Berg til å danse breakdance"(RB).

Kampens store spiller, Bernt Hulsker, fikk gleden av å sette inn mål nr.3 i det 90.minutt.

Romsdals Budstikke sjansestatistikk viste 4-1 til Molde i første omgang og hele 7-1 i andre.

Og nå kom heldigvis også målene.

Verdens Gang konsentrerte seg om Magne Hoseth og slo fast at han nå var moden for proffeventyret. Hoseth hadde fortalt pressen dette, og VG var enig med ham: -Engelske talentspeidere ville ikke ha blitt skuffet om de hadde sett Magne Hoseth i aksjon mot Stabæk i går. Da valset Magne Hoseth og Petter Rudi over gjestene.

VG hadde også sjansestatistikk: 11-2 til Molde.

En lykkelig Odd Berg uttalte til VG at han følte laget hans hadde god kontroll gjennom hele kampen. Jobbingen var kommet på plass, og seieren betydde mye for selvtilliten.

Reidar Vågnes var på trenerkurs i Portugal.

VGs "Best på børsen": Eddie Gustafsson på 6.plass blant keeperne, David Ljung på delt 9.plass av forsvarerne. Petter Rudi var nykommer på listen over midtbanespillere på 8.plass, mens Magne Hoseth lå på 4.plass. Listen over spisser var fortsatt uten MFK-spillere.

Aftenposten mente Petter Rudi var banens beste, og avisen ga også ros til Trond Strande og Bernt Hulsker for godt spill. Magne Hoseth spilte ikke opp mot sitt beste. Aftenpostens utsendte mente at angrepet ble styrket da Kai Røberg kom inn.

-Vi styrte deler av kampen, men Molde kjørte over oss etter den første scoringen, var Stabæks assistenttrener Knut Tørum sin kommentar til Aftenposten.

Odd Berg kunne fortelle at man hadde jobbet mye med de defensive strukturen siste uke, noe som nå resulterte i 0 baklengs og tre scoringer.

Dagbladet var mest opptatt av David Ljung som ville hjem til Sverige. Avisa mente kampen var jevnspilt på Stabæks premisser :.-til Molde fikk ledelsen og pøste på med mål og sjanser på slutten. Slik utviklet en kamp med mye finspill seg til effektivt, festlig Moldespill det siste kvarteret,

Under "Profilene" skrev Dagbladets Einar Lindbæk: -Imponerende av Rudi på midtbanen. Hoseth mangler litt på nøyaktigheten. Ljung viste veg til scoring da Molde famlet, og sikkert stopperspill. Røberg fikk en halvtime og viste at han var rett mann i rett kamp.

Avisen merket seg også som alle andre at publikum sviktet litt. Det var nemlig nokså glissent på det flotte stadionet.

Spillerbørsen:

 AftenpostenDagbladetVGAdresseavisenNettavisenRB
Eddie Gustafsson655655
Trond Strande555655
Marcus Andreasson565655
David Ljung565555
Erlend Ormbostad443444
Petter Rudi7 BB7 BB7 BB457
Magnus Kihlberg554546
Magne Hoseth656544
Anders Hasselgård454454
Bernt Hulsker65666 BB8 BB
Stig Arild Råket333333
Martin Høyem554445
Kai Røberg-65---

Innbyttere: Martin Høyem inn for Trond Strande (46.) Arild Stavrum inn for Anders Hasselgård (86.) Kai Røberg inn for Stig Arild Råket (62.).

Ubenyttede reserver: Knut Lillebakk, Joar Harøy, Knut Olav Rindarøy , Øyvind Hoås

Gult kort: Trond Strande.

Andre kamper:

Odd-Sogndal4-4
Tromsø-Fredrikstad3-2
Vålerenga-HamKam2-0
Lillestrøm-Lyn1-1
Viking-Brann (ma)4-2

Tabellen:

 1Tromsø128 1 323-1125
 2Rosenborg125 5 222-1420
 3Vålerenga125 5 213-1020
 4Lyn125 4 315-1019
 5Brann126 1 520-1619
 6HamKam125 4 315-1519
 7Lillestrøm124 5 319-1217
 8Odd Grenland124 5 320-1717
 9Viking123 6 312-1415
10Molde123 5 415-1714
11Sogndal122 5 519-2411
12Stabæk123 2 711-2111
13Bodø/Glimt123 2 711-2311
14Fredrikstad122 2 819-30 8

TAP MOT FOLLO

MFK hadde et meget sterkt lag på papiret da klubben møtte Follo i 2.divisjonsoppgjør 21.juni Navn som Arild Stavrum, Øyvind Hoås og Kai Røberg burde imponere i et 2.divisjonsoppgjør. Og MFK kom til noen gode avslutningsmuligheter de første minuttene. Men allerede etter åtte minutter gikk Follo opp i 1-0 etter en MFK-tabbe. I Romsdals Budstikkes referat var Knut Dørum Lillebakk usikker og uforsiktig, og backrekken var klønete og lite samspilt!

Også andre omgang startet med MFK-press og sjanser. Men tabbene kom også i denne omgangen, og i det 53.minutt fastsatte Follo resultatet til 2-0. Selv ikke da Follo fikk en mann utvist, greidde MFK å redusere. Trener Knut Hallvard Eikrem måtte innrømme at gjestene på Molde Idrettspark var et bedre lag

Tabell 2.divisjon pr.22/6:

 1Lørenskog116 5 027-1623
 2Follo117 1 322-1022
 3Ull/Kisa117 1 323-2222
 4Eidsvold Turn116 2 321-2020
 5Jotun115 3 319-1718
 6LSK 2115 2 422-1417
 7Nybergsund114 4 313-1016
 8Gjøvik/Lyn113 4 418-1613
 9Drøbak/Frogn113 4 419-2113
10Nidelv113 3 519-2012
11Molde 2113 3 514-2012
12Skjetten112 4 516-2110
13Elverum111 4 6 9-22 7
14Oslo Øst111 2 815-28 5

KLUBBENS YNGSTE PR. 26/6-2004

Menn, junior 1.div.:

1Sunndal65 1 022-1016
2Clausenengen73 3 131-1412
3Averøykameratene63 1 212- 810
4Dahle63 1 216-1310
5Træff 162 2 216-13 8
6Åndalsnes62 0 415-19 6
7Molde51 1 310-33 4
8Surnadal60 1 5 6-18 1

Gutter 1.div.Finalespill:

KFK-Molde 1: 1-0

Surnadal 1-Molde 1: 0-11

1KFK22 0 0 5-06
2Molde 121 0 111-13
3Smøla/Tustna00 0 0 0-00
4Træff 100 0 0 0-00
5Sunndal 110 0 1 0-40
6Surnadal 110 0 10-110

Gutter 1.div. Plasseringsspill:

Frei-Molde 2: 4-3

1Eide/Omegn 122 0 011-16
2Tingvoll22 0 0 5-06
3Frei21 0 1 5-83
4Molde 210 0 1 3-40
5Clausenengen10 0 1 0-30
6Træff 220 0 2 0-80

Jenter avd.2:

Molde 2-Gossen: 0-17

1Bryn76 1 050- 519
2Eide/Omegn76 0 128-1018
3Gossen74 0 343-2212
4Ekko/Aureosen73 0 422-26 9
5Elnesvågen/O72 1 4 9-12 7
6Averøykameratene72 0 516-32 6
7Molde 260 0 6 1-62 0

Jenter avd.3:

Molde 1-Eidsvåg: 1-5

1Vestnes Varfjell64 2 021- 414
2Åndalsnes64 0 215-1512
3Hjelset-Kleive53 0 214-11 9
4Eidsvåg42 1 115-10 7
5Molde 162 1 3 9-14 7
6Skåla62 0 410-16 6
7Reinsfjell/Batnfjord50 0 5 7-21 0

Smågutter 1.div.:

1Kår/Havørn 1/AK 185 2 121-1117
2Træff 165 0 131- 615
3Molde 175 0 228-1215
4Vestnes Varfjell 174 1 226-1913
5Væring/Smøla64 0 217- 912
6Sunndal 162 1 316-22 7
7KFK62 0 410-15 6
8Dahle71 0 618-43 3
9CFK 170 0 7 7-37 0

Smågutter 2.div.avd.3:

1Elnesvågen/O66 0 041- 718
2Ekko/Aureosen74 0 326-1712
3Gossen64 0 218-1312
4Bryn73 1 330-2510
5Molde 263 0 325-19 9
6Eide/Omegn51 1 3 6-32 4
7Træff 461 0 517-40 3
8Træff 250 2 3 6-16 2

Smågutter 2.div.avd.4

Molde 4-Molde 3: 13-1

Molde 3-Rival: 0-19

Skåla-Molde 4: 7-2

1Eidsvåg54 1 057- 413
2Hjelset-Kleive64 1 133-1013
3Skåla64 0 231-2312
4Rival53 0 239-11 9
5Træff 362 1 312-27 7
6Molde 461 1 420-41 4
7Molde 360 0 6 3-79 0

Småjenter avd. 2:

Eide/Omegn-Molde 13-0

Træff 1-Molde: 10-0

1FR/TIL65 0 162- 515
2Gossen65 0 149- 815
3Træff 164 1 127- 213
4Eide/Omegn74 1 236-1313
5Batnfj./Reinsfjell63 0 316-13 9
6Træff 261 1 4 7-33 4
7Molde60 1 5 4-46 1
8Rival50 0 5 1-82 0

SOLID SEIER TIL MOLDE 3

25.juni tok TIL/Fiks/Rek mot Molde 3 til oppgjør i 4.divisjon. Hjemmelaget begynte bra og tok ledelsen allerede etter to minutters spill.

-Men deretter gikk det den vegen høna sparker, het det i Budstikkas referat. MFK tok fullstendig over, og etter 90 minutter var resultatet 6-2 til Molde.

Moldes målscorere:

11.min.: 1-1 Vidar Storvik

20.min.: 2-1 Thomas Hammerbach

47.min.: 3-1 Dan Blekken (str)

50.min.: 4-1 Vidar Storvik

72.min.: 5-1 Kristoffer Nerland

82.min.: 6-1 Stian Amundsgård.

Hjemmelagets redusering til 2-6 kom på selvmål.

Banens beste ifølge RB: Jorg Jenset

4.divisjonstabellen pr. 28/6:

 1Elnesvågen1110 0 144-1230
 2Midsund10 7 1 230-1922
 3Kristiansund 210 6 1 329-1919
 4Molde 311 5 2 442-2717
 5Måndalen11 5 2 433-2417
 6Nordlandet 9 5 1 332-2516
 7Vestnes Varfjell11 5 1 526-2116
 8Træff 211 4 1 632-4113
 9Frei11 3 2 627-3511
10TIL/Fiks/Rek11 3 0 814-39 9
11Kvass/Ulvungen11 2 2 719-50 8
12Søya 9 1 1 718-34 4

BARE ETT POENG I BODØ

Det ble en målløs forestilling da Bodø/Glimt møtte Molde på Aspmyra 27.juni. Romsdals Budstikke kunne slå fast at MFK aldri vant to kamper på rad. Ett år og åtte måneder var det siden de blå-hvite kunne slå i bordet med en slik prestasjon.

-Vi kunne tapt denne kampen. Men vi burde samtidig avgjort den selv, spesielt i den beste perioden i starten av andre omgang. Mot slutten ble vi litt reserverte og redde for å tape, sa trener Reidar Vågnes til Romsdals Budstikke.

- Vi er så upresise at det nesten ikke er sant. Samtidig har vi nok sjanser til å avgjøre kampen, sa Petter Rudi.

Og det hadde han rett i. Sjansene var der. Han og Magne Hoseth hadde sine målsjanser. Bernt Hulsker hadde to store sjanser til å avgjøre kampen.

3695 betalende tilskuere ble snytt for scoringer. De kunne derimot se Bernt Hulskers heading som gikk via keeper, i tverrliggeren og ut.

Romsdals Budstikkes sjansestatistikk: 5-5

Dagbladet mente Bodø/Glimt hadde det meste av spillet, men Molde hadde de største sjansene. MFK åpnet begge omgangene best, mente Dagbladet. Osloavisa mente Magne Hoseth spilte under pari, og Petter Rudi var heller ikke på topp. Eddie Gustafsson var ifølge Dagbladet stø i mål.

Dagbladet sjansestatistikk: 6-6

Ingen Molde-spiller på Dagbladets "Rundens lag".

Verdens Gang ofret ikke mange ordene på kampen i Bodø. Avisen var mest opptatt av hjemmelagets måltørke, men siterte Magne Hoseth: -En middels kamp av oss. Vi er litt for upresise offensivt og skaper ikke nok store sjanser. Men det var en solid kamp defensivt.

Ingen MFK-spillere på Rundens lag.

Eddie Gustafsson var nå på 6.plass blant keeperne i " Best på børsen."

Midtbanen: Magne Hoseth på 4.plass og Petter Rudi på 7.plass.

Forsvaret: David Ljung på delt 10.plass. Og listen over de beste spissene var fortsatt uten spillere fra Molde.

Spillerbørsen:

 Romsdals BudstikkeDagbladetVGAftenpostenAdressa
Eddie Gustafsson55555
Martin Høyem43343
Marcus Andreasson56554
David Ljung54445
Erlend Ormbostad45544
Petter Rudi44555
Magnus Kihlberg45555
Magne Hoseth34545
Kai Røberg35444
Bernt Hulsker35454
Anders Hasselgård34444

Innbyttere: Øyvind Hoås inn for Anders Hasselgård (69.)

 Arild Stavrum inn for Bernt Hulsker ( 79.)

 Stig Arild Råket inn for Kai Røberg (85.)

Gult kort: Erlend Ormbostad, Magnus Kihlberg.

Andre kamper:

Brann-Lillestrøm1-5
HamKam-Odd2-4
Stabæk-Vålerenga2-0
Sogndal-Tromsø2-1
Fredrikstad-Viking0-0
Lyn-Rosenborg-ma0-2

Tabellen:

 1Tromsø138 1 424-1325
 2Rosenborg136 5 224-1423
 3Lillestrøm135 5 324-1320
 4Odd135 5 324-1920
 5Vålerenga135 5 313-1220
 6Lyn135 4 415-1219
 7Brann136 1 621-2119
 8HamKam135 4 417-1919
 9Viking133 7 312-1416
10Molde133 6 415-1715
11Sogndal133 5 521-2514
12Stabæk134 2 713-2114
13Bodø/Glimt133 3 711-2312
14Fredrikstad132 3 819-30 9

BARE UAVGJORT OGSÅ FOR MOLDE 2

Bare 100 tilskuere møtte opp for å se Molde 2- Drøbak/Frogn på Molde Idrettspark 28.juni.

Trener Knut Hallvard Eikrem var fornøyd med det ene poenget, men han hadde tydeligvis ventet seg mer av enkelte spillere. Flere av spillerne fra Tippeligalaget var med. Ifølge RB var treneren mest skuffet over innsatsen til Øyvind Hoås. Det var ventet mer av førstelagsspilleren som også var spiss på U 21-landslaget.

Gjestene skapte de største sjansene, og MFK burde være glad for at ikke alle poengene gikk til gjestene.

-Vi fortjente ikke noe bedre enn dette, sa Eikrem til Romsdals Budstikke.

-Etter en relativ jevn førsteomgang, hadde vi nesten ikke en mulighet på mål etter pause.

Drøbak/Frogn tok ledelsen etter fire minutters spill. Arild Stavrum stod for utligningen på straffespark i det 78.minutt.

Laget:

Knut Dørum Lillebakk, Heine Bugge, Tommy Eide Møster,Peter Berg Hestad, Knut Olav Rindarøy, Øystein Reiten, John Andreas Husøy (Torgeir Hoås 29.), Odin Folke Olsen fra 46.), Stig Arild Råket, Arild Stavrum. Øyvind Hoås, Einar Olav Brakstad.

Gult kort: Øyvind Hoås.

Tabell 2.divisjon avd.2 pr. 29/6:

 1Lørenskog127 5 029-1626
 2Ull/Kisa128 1 324-2225
 3Follo127 2 323-1123
 4Eidsvold T126 2 421-2120
 5Nybergsund125 4 316-1119
 6LSK 2125 3 423-1518
 7Jotun125 3 419-1818
 8Gjøvik/Lyn124 4 420-1716
 9Drøbak/Frogn123 5 420-2214
10Molde 2123 4 515-2113
11Nidelv123 3 620-2312
12Skjetten122 4 617-2310
13Oslo Øst122 2 816-28 8
14Elverum121 4 7 9-24 7

STORSEIER I BYOPPGJØRET

I 4.divisjonsoppgjøret mellom Træff 2 og Molde 3 tirsdag 29.juni ble det storseier til Molde.

Oppgjøret endte med seier hele 5-0 til de blå-hvite. Træff hengte bra med til pause (0-2), men etter hvilen tok Molde fullstendig over føringen i kampen.

Banens beste var Vidar Storvik.

Moldes mål kom slik:

 8.min.: Thomas Hammerbach

40.min.: Einar Helde

46.min.: Tor Olav Eidsæter

65.min.: Stig Roar Søbstad

70.min.: Stig Roar Søbstad.

Tabell pr. 1/7:

  1Elnesvågen1311  0  251-1733
  2Midsund10  7  1  230-1922
  3Kristiansund 212  7  1  432-2222
  4Molde 312  6  2  447-2720
  5Måndalen11  5  2  433-2417
  6Nordlandet10  5  1  433-2816
  7Vestnes Varfjell12  5  1  628-2616
  8Træff 212  4  1  732-4613
  9Frei11  3  2  627-3511
10Kvass/Ulvungen12  3  2  722-5111
11TIL/Fiks/Rek11  3  0  814-39  9
12Søya10  2  1  719-34  7

 

Annonse fra Eliteserien: