Molde Logo

2004 Juli

Juli 2004

PETER BERG HESTAD PÅ LANDSLAGET

16-årige Peter ble i juli tatt ut til å representere Norge på G-17-landslaget. 19.juli skulle han reise til Sverige for å delta i en turnering der Sverige, Irland, Slovakia og Norge skulle delta.

Unge Peter gikk i sine slektningers fotspor!  Kanskje ville det bli A-landslaget med tiden?

MOLDETAP MOT MIDSUND

2.juli spilte Molde 3 hjemmekamp mot Midsund. Gjestene vant 3-2 etter 1-1 ved pause.

Kampen gikk på KGB, og det var Molde som tok ledelsen ved Stig Roar Søbstad etter 20 minutters spill. 7 minutter senere utlignet Midsund.

I første omgang hadde hjemmelaget de største målsjansene og burde ha avgjort kampen.

I andre omgang tok Midsund over og gikk opp i ledelse i det 50.minutt. Ledelsen ble økt til 3-1 10 minutter før slutt. Stig Roar Søbstad reduserte til 2-3 da 89 minutter var spilt.

DAMENE: TO TAP OG EN SEIER

I 7-er -fotball tapte MFKs damelag 2-9 mot Ekko/Aureosen. Tap ble det også mot Midsund: 1-7. På bortebane slo MFK Elnesvågen 2-1, og tabellen så slik ut 5/7:

1Bud64  2  020-  514
2Midsund64  1  125-  913
3Ekko/Aureosen74  0  330-  912
4Molde72  1  415-35  7
5Elnesvågen60  0  6  4-36  0

HERLIG START PÅ FOTBALLFERIEN

" Kramgodt farvel" var Budstikkas dobbeltsidige overskrift mandag 5.juli. MFK hadde vært i Oslo og tatt 3 poeng etter 2-1 over Lyn. Og når Budstikkas utsendte denne gangen måtte gå til det svenske språket, skyldtes det naturligvis at David Ljung scoret i sin avskjedskamp.

Og det var en rørt David som tok farvel med sine lagkamerater. Svensken gjorde en meget bra kamp, og det var bare så vidt han ikke puttet på et mål nr. 2.

1612 tilskuere på Ullevaal så at David Ljung ga gjestene 1-0 etter 39 minutters spill, og det var også stillingen ved pause. Lyns Jan Derek Sørensen utlignet i det 64.minutt, og så gikk det bare to minutter før Marcus Andreasson ga Molde 2-1.

Lyn var best i første omgang og hadde de beste målsjansene, men gjestene syntes å ha kontroll, og det var sjelden farlig foran Knut Lillebakk. Vegard Flemmen Vaagbø i RB mente MFK var klart best etter pausen:-Effektive og flinke, med presise dødballer.

Det ble en  fin debut på backplass for Knut Olav Rindarøy, og Reidar Vågnes kommenterte debutanten slik:- Jeg er meget godt fornøyd  med Knut Olav, og da Jan Derek Sørensen til slutt byttet side, kan ikke Knut Olav få et bedre kompliment.

-Nå kan vi ta ferie med lave skuldre, sa Odd Berg..- Sju av ni poeng de siste kampene gir oss selvtillit før ferien, og nå skal vi stå godt rustet til høsten.

Magne Hoseth og Petter Rudi hadde muligheter til å punktere kampen, men lyktes ikke.

Budstikkas sjansestatistikk: 3-1 til Lyn i føste omganga, 4-2 til Molde i andre.

Verdens Gang var mest opptatt av Magne Hoseth og siterte Reidar Vågnes:- Han bør skru av mobilen, komme seg lengst mulig unna og tenke på alt annet enn fotball.

Landslagsspissen hadde vært under et voldsomt mediepress, og dessuten var han plaget med lyskeproblemer. VG syntes ikke Hoseth imponerte, men Vågnes mente det var imponerende at Magne holdt i 79 minutter. Osloavisa mente Lyn hadde vel så mye av spillet som Molde, men laget var ineffektivt. VG var svært imponert over David Ljung.

På Verdens Gangs " Best på børsen" fant vi Eddie Gustafsson på delt 6.plass. Magne Hoseth hadde samme plass blant midtbanespillerne. Her lå Petter Rudi på 10.plass. David Ljung var kommet opp på 8.plass blant forsvarsspillerne, mens listen over spissene var uten Molde-navn.

Dagbladet  hadde seks-spalters bilde av Magne Hoseth som "vinket farvel til Norge" og Kjell Magne Bondevik med ryggen til! Dagbladet  kunne nemlig fortelle at MFK-direktør Espen Silseth arbeidet med et konkret tilbud på klubbjuvelen.(Hoseth!)

-Jeg er like spent som alle andre, og det er ikke usannsynlig at jeg drar nå, sa Hoseth til Dagbladet. Han viste seg fra en meget sympatisk side da han ville ha tillatelse fra både Reidar Vågnes og Åge Hareide før han drog fra MFK:

-Jeg har kjent Reidar  fra jeg var 15 år. Han har fulgt utviklinga mi og er veldig flink pedagogisk. Da kan han hjelpe meg med å ta et slikt valg.  Det blir for dumt for meg å ikke bruke ham som rådgiver. Sier han og Åge nei til en klubb, er det lite sannsynlig at jeg går dit. Det blir for dumt å få for rått og råttent, slik det var for spillerne i Norge en stund..

Hyggelige ord til Reidar Vågnes på hans bryllupsdag!

-Fryktelig kjedelig før pause. Hakket bedre de siste 45 minuttene, men ikke noe å huske på vei inn i ferien, skrev Dagbladet

Om spillerne skrev avisa dette: Ljung var tryggheten selv. Stopperkollega Andreasson var like god. Hoseth var glimtvis strålende.

Aftenpostens Erlend Nesje mente Lyn var best før pause og at det ikke var fortjent at Molde ledet etter første omgang. Men kampen sett under ett, var seieren ifølge Nesje fortjent. Både Hoseth og Rudi var alene gjennom uten å få ballen i mål.

-I dag var de villige til å slåss. Spesielt Knut Olav Rindarøy som debuterte i eliteserien i dag, tok fullstendig luven av min favorittspiller Jan Derek Sørensen. Jeg er meget imponert, sa statsminister Kjell Magne Bondevik til Aftenposten.

Anders Hasselgård43435

Innbyttere: Øyvind Hoås inn for Magne Hoseth ( 81.), Arild Stavrum inn for Kai Røberg (88.), Stig Arild Råket inn for Bernt Hulsker (65.)

MANGE MÅL OG ETT POENG

2.divisjonslaget til MFK besøkte Lillestrøm 2, og spillerne var ikke helt tilfreds med ett poeng etter resultatet 3-3. MFK ledet nemlig med  to mål da ti minutter gjenstod av kampen. Trener Knut Hallvard Eikrem var heller ikke fornøyd, men kunne konstatere at Lillestrøm var et godt lag som gjorde en god kamp mot et godtspillende MFK-lag. Så poengdelingen kampen sett under ett- var kanskje ikke så galt allikevel. Lillestrøm 2 hadde flere førstelagsspillere med, og det hadde også de blå-hvite.

Lillestrøm tok ledelsen etter 12 minutter, og Arild Stavrum utlignet ni minutter senere. Flere mål ble det ikke før pause.

Øyvind Hoås førte Molde opp til 2-1 seks minutter ut i andre omgang, og Einar Olav Brakstad la på til 3-1 i det 68.spilleminutt. Lillestrøm reduserte i det 81.minutt, og så utlignet hjemmelaget på straffespark i det 90.minutt.

Moldelaget: Steffen Haraldsen, Heine Bugge, Joar Harøy, Erlend Ormbostad, Odin Folke-Olsen (Einar Helde fra 82.), Tommy Eide Møster, John Andreas Husøy, Stig Arild Råket, Arild Stavrum (Einar Olav Brakstad 40.), Øyvind Hoås, Torgeir Hoås.

MFK-KOLLAPS

Dette var førstesideoppslaget til Romsdals Budstikke mandag 26.juli. Hjemmetapet mot Brann i Hoseths avskjedskamp var hardt å svelge for avisens sportsjournalister. Det var hardt for alle andre fotballelskere også, og det kunne være fristende å lage sin egen heading: DU TROR DET IKKE SELV OM DU SÅ DET!

Vi har opplevd enkelte riktig bitre tap med MFK, og 2-3 mot Brann var kanskje det verste.

For denne gangen var vi sikre på at det ble tre poeng på hjemmelaget etter at halvtimen av andre omgang var spilt. Trond Strande tente håpet og fikk opp stemningen med sin perle i vinkelen  etter 6 minutters spill. Vi fikk en liten kalddusj i det 13.minutt da Robbie Winters utlignet for Brann. Og så tentes atter håpet da Magne Hoseth førte MFK i ledelsen igjen etter 29 minutter.

Førsteomgangen var meget god, og de to lagene presterte topp fjernsynsunderholdning. I  andre omgang virket det som om to nye og dårligere lag kom på banen. MFKs flyt i spillet og angrepslyst var fullstendig borte.

Ikke noe tydet på at Brann skulle greie å frarøve hjemmelaget poeng de første 85 minuttene.

Men så skjedde det allikevel. I det 85.minutt scoret Winters sitt andre mål for kvelden, og vi trøstet oss med at ett poeng iallfall ville bli igjen i Molde.

Men så skjedde det igjen. Idet den ordinære spilletiden var ute, fikk Brann straffespark, og Raymond Kvisvik sørget for at alle poengene havnet i Bergen.

- Dette var fra himmel til helvete på noen få minutter, sa Reidar Vågnes.og slik var det vel de fleste av oss følte det.

For Trond Strande ble det hele en merkelig opplevelse. Hans nydelige langskudd i det 6.minutt gjorde ham til helt, og så var det han som felte Kristian Ystås og forårsaket straffespark. Ikke alle var enig med dommeren, men TVs eksperter så reprise og mente dommeren hadde handlet korrekt.

Dommeren fikk nokså tidlig publikum imot seg, og lokalavisa mente også at Tommy Skjerven var svak i alle faser av kampen. Men vi kan ikke med  beste vilje forstå at det hjalp noe særlig at "Tornekrattet" satte i gang med fantasifulle " Dommerjævel, dommerjævel."

Magne Hoseth fikk gult kort, og det betydde at han måtte stå over neste kamp- mot Fredrikstad. Ennå ville ingen bekrefte Magnes overgang til FC København.

Ellers regnet man med at Torgeir Ruud Ramsli og Andre Nevstad ville bli klar til kampen mot Fredrikstad.

Dagbladet var mest opptatt av Raymond Kvisvik og Brann. Avisa ga kampen terningkast 5 og merket seg en førsteomgang med  giftig angrepsspill av Molde. - Ingen forstår hvorfor Kai Røberg skjøt i stanga for åpent mål, skrev Dagbladet.(Vi må bare innskyte at vi har sett større fotballstjerner enn Røberg misse på enda større sjanser!) Osloavisa fremhevde Petter Rudi og Magne Hoseth.. Begge gikk tom utover i kampen ifølge Dagbladet. Topp underholdning før pause og sirup i andre, mente Einar Lindbæk

"Ødela Hosets farvel- fest" hadde VG som heading på sitt dobbeltsidige referat fra kampen. Mesteparten av plassen opptok Raymond Kvisvik med bar overkropp. Han fikk gult kort for "strippingen", et påfunn som bare ble mer og mer komisk for hver gang bleke kropper ble avdekket!

Ifølge VG hadde ikke Magne Hoseth tillatelse fra Espen Silseth til å snakke med pressen om eventuell overgang til København.

- Det er ikke heldig for meg å snakke om dette. Det tapper meg for krefter og går ut over spillet mitt. Jeg fokuserer på feil ting, sa Magne ifølge VG.

Selve kampen sa VG heller lite om.

VGs "Best på Børsen":

Keepere: Eddie Gustafsson  på femteplass.

Forsvar: David Ljung på åttendeplass og Marcus Andreasson på 10.plass.

Midtbane: Magne Hoseth på tredjeplass og Petter Rudi på niende.

Spisser: Fortsatt uten noen fra Molde.

Aftenposten skildret kampen som dramatisk. Avisa merket seg at  Molde kom helt ut av rytmen etter at Magne Hoseth ble skiftet ut i det 83.minutt. Vågnes forklarte at Magne ble satt ut fordi han ikke orket å løpe mer.

- Hos Molde gjorde spesielt Petter Rudi, men også Magne Hoseth, en god kamp. Det gjorde også den offensive og viljesterke høyrebacken hos Molde, Trond Strande. Lars Ivar Moldskred debuterte som keeper for Molde og klarte seg godt, het det i Aftenpostens NTB-referat.

5019 tilskuere hadde god grunn til å være skuffet da de forlot stadion denne julikvelden.

John Andreas Husøy44?444

Innbyttere: Tommy Eide Møster inn for Magne Hoseth (83.), Arild Stavrum for Røberg (89.), John Andreas Husøy for Knut Olav Rindarøy (46.)

Ubrukte innbyttere: Knut Dørum Lillebakk, Joar Harøy

Gule kort: Magne Hoseth, Erlend Ormbostad, Lars Ivar Moldskred.

DEILIG Å  VÆRE NORSK I DANMARK?

Kampen mot Brann ble Magne Hoseths siste i MFK-trøya. Han skrev kontrakt med FC København fram til sommeren 2008. Salgssummen ble naturligvis ikke offentliggjort, men Romsdals Budstikke tippet seg fram til 15 millioner kroner.

Med København ventet Magne å få med seg spill i mesterligaen. Onsdag 4.august  gikk FCK på en kjempesmell(0-5) i kvalifiseringskamp på hjemmebane. Heldigvis var ikke Magne med !!!

30/7:

Klasse R: Byafossen-Molde: 1-6-Molde til semifinale.

Seriespill:

Klasse H: Molde Skedsmo: 2-4

UAVGJORT FOR ANDRELAGET

Det ble poengdeling da 2.divisjonslagene Molde og Elverum spilte 3-3 i Elverum 26/7.

Torgeir Hoås ga Molde ledelsen etter 19 minutter, og i den første halvtimen var det Molde som hadde taket på kampen. Men det siste kvarteret før pause tok Elverum over og scoret etter 33 , 39 og 43 minutter!

I andre omgang løftet MFK seg, anført av Tommy Eide Møster.

Arild Stavrum reduserte i det 65.minutt, og så utlignet Stig Roar Søbstad på overtid.

En mellomfornøyd Knut Hallvard Eikrem gledet seg over utligningen på overtid, men var skuffet over dårlig uttelling på sjansene.

Vi noterte fjorten sjanser til oss bare i andre omgang, og åtte - ni av dem var store, sa treneren etter poengdelingen.

Laget: Knut Dørum Lillebakk, Øystein Reiten, Joar Harøy, Martin Høyem, Odin Folke-Olsen, Torgeir Hoås, Tommy Eide Møster, Berg Hestad (Stig Roar Søbstad 75.), Arild Stavrum, Bernt Hulsker, Einar Olav Brakstad.

MOT EN TØFF HØST

- Nå blir det kynisk fotball, var topp- oppslaget i Romsdals Budstikke etter 1-2 mot Fredrikstad på bortebane.

Ifølge RB var MFK heldig som slapp unna flere baklengs, og trener Reidar Vågnes ville nå ha kynisk og defensiv fotball for å unngå nedrykk. Budstikkas sjansestatistikk: 4-1 til Fredrikstad i begge omganger.

Eddie Gustafsson var enig med sin trener: - Etter min mening er det bare en måte å klare dette på. Vi må legge oss bakpå og spille så kynisk som det går an. Vi bør faktisk spille mer grisefotball enn vi gjør i dag. Det spiller ingen rolle så lenge det kan sikre oss ny kontrakt i eliteserien.

Målene kom slik:

Etter 15 sekunder: 1-0 til Fredrikstad ved Roger Risholt.

Etter 24 minutter : 1-1 ved Thomas Mork

Etter 45 minutter : 2-1 til Fredrikstad ved Dagfinn Enerly

- Molde er nemlig ikke mye å la seg skremme av for tiden. Med Magne Hoseth borte, er mye av finessen og de forløsende ideene borte. Det kan gå mot en tøff høst for Molde, het det i Aftenpostens NTB-referat fra kampen Fredrikstad - Molde. For andre gang denne sesongen fikk bunnlaget full pott mot MFK, denne gang etter seier 2-1.

- Jeg vil ikke snakke om nedrykk, men vi må helt klart ta oss sammen. sa Trond Strande til NTB.

En liten enspalter var alt Aftenposten spanderte på kampen mellom rødt og blått.

6495 glade hjemmesupportere kunne notere nytt håp for rødbuksene.

MFK - supporterne fikk et tidlig sjokk da Fredrikstad tok ledelsen etter 15 sekunders spill. Bare tre ganger tidligere hadde noen scoret kjappere i toppserien. Arvid Nilsen, Snøgg scoret etter 12 sekunder mot Sparta i 1951. Kjell R.Kaasa, VIF scoret etter 13 sekunder mot LSK i 1998.

Leif Olsen, VIF lå på tredjeplass med scoring mot Odd etter 14 sekunder i 1952. Og nå kunne Roger Risholt innta fjerdeplassen med sin scoring mot Molde.

Den rankinglista kunne vi godt ha unnvært!

VG ofret ikke så mange ordene på MFK, men konsentrerte seg om Fredrikstad der Dagfinn Enerly hadde "Løst opp Fredrikstad-knuten."

Latter, humør og is i magen var tydeligvis resepten for å få rødbuksene til å senke skuldrene.

Sjansestatistikken til VG viste 8-2 til Fredrikstad.

I VGs Best på børsen lå nå Eddie Gustafsson på 7.plass blant keeperne.

Midtbane: Magne Hoset på 3.plass og Petter Rudi på 8.plass. David Ljung lå på 8.plass blant forsvarsspillerne. Fortsatt var det  ingen MFK-spillere blant de 10 beste spissene.

Dagbladet kunne fortelle at 2-1 over Molde var FFKs første hjemmeseier i toppserien på 20 år.

I sitt kampreferat er avisa mest opptatt av rødbuksene, men ofrer noen få linjer på Reidar Vågnes som jaktet på Hødd-kapteinen og Trond Strande som også mente det nå var nødvendig med forsterkninger.

Dagbladets kortversjon: - Mye kriging og mange feilpasninger. Fredrikstad var hakket hvassere i alt de fortok seg, hjemmelaget ville kort og godt mest, og sto for det meste av godspillet - og sjansene. Ifølge Dagbladet var det kun Petter Rudi som sto fram på Molde og fortjente å bli nevnt under "Profilene."