12. Sogndal
13. HamKam
14.Fredrikstad.

TA VA FOLE ARTI!

"Maestro i storslag" hadde Romsdals Budstikke som heading på sin første Tippeliga -reportasje 2004. Og den RB siktet til, var naturligvis Petter Rudi. Han var eneren på et godt Molde-lag som kunne forlate stadion etter 90 minutter til øredøvende jubel og trampeklapp.

Det var vel 6000 tilskuere på Moldes åpningskamp. Det burde ha vært det dobbelte. Det er lenge siden vi har hørt publikum applaudere enkeltmannsprestasjoner ute på banen. Det lyste innsatsvilje og spilleglede av årets blå-hvite. Godordene haglet på tribunen.

-Sjå på'n Petter. No e'n forsyne me på andre sida igjen!

-Såg du kor'n tok ned ballen?

Jo, Petter var over alt og nådde alt. Og hans lagkamerater fulgte opp.

-Lekne Molde kjørte i perioder over medaljekandidaten Lyn, skrev RB. Og det var nettopp det som var så gledelig. Det så ut som om spillerne koste seg og lekte fotball.

Etter 15 minutters spill holdt Øyvind Hoås en privat oppvisning på venstrekanten før han la et perfekt overlegg til Petter Rudi. Fra spiss vinkel sørget Petter for ledelse til de blå-hvite. De første 25 minuttene dominerte hjemmelagte, men sp sank kvaliteten og intensiteten. MFK hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men Lyn ga seg ikke. Selv med godt MFK-spill ute på banen, følte publikum seg langt fra trygge på tre poeng. Lyn hadde sine sjanser, men de lyktes ikke i å få ballen i mål. Det greidde imidlertid Marcus Andreason tre minutter før full tid med en heading etter en perfekt Hoseth-corner.

Thomas Mork leverte kanskje sin beste kamp på backplassen, og det lover godt.

Nå skal vi ikke trekke inn for mange enkeltprestasjoner. Dagens mann, Petter Rudi, fremhevet da også LAGET.

Reidar Vågnes og Odd Berg strålte om kapp.

- Vi var ballsikre, kraftfulle og kloke. I perioder fremstod Molde akkurat som vi ønsker, sa Reidar og håpet å få oppleve stående applaus flere ganger utover i sesongen.

Og på tribunen satt både Fotballpresident Sondre Kåfjord og landslagstrener Åge Hareide.

Begge fikk mye å glede seg over!

Verdens Gang siterte Petter Rudi på en helside:-Minnet meg om storhetstiden.

Men Petter ville ikke ta av enda:- Spiller vi som i dag, er vi med i toppen. men det gjør vi ikke. Godt at noen har beina på jorda. Det kan ikke være lett når VG slår til med følgende beskrivelse av den hjemvendte sønn: -Han var en åpenbaring i sitt coemback i norsk fotball, med herlige dempinger, frispillinger, en vanvittig løpskapasitet og scoringen etter 16 minutter

VGs Best på Børsen:

Keepere: Eddie Gustafsson på delt andreplass

Midtbane: Petter Rudi på førsteplass, Magne Hoseth og Magnus Kihlberg på delt 4.plass

Forsvar: Thomas Mork på delt 2.plass.

Spiss: Bernt Hulsker på delt 3.plass.

" Konge i comebacket"  var Aftenpostens heading.

-Tre år etter at han forlot Molde og norsk fotball var Petter Rudi (30) i går tilbake med et brak. Comeback-gutten lekte, fintet, løp og scoret da Molde slo Lyn 2-0, skrev Erlend Nesje i Afteposten.

-Anført av Petter Rudi var det Molde som hadde spillet og de feteste målsjansene, slo Nesje fast. Han merket seg at Lyn kom mer og mer inn i kampen da Magnus Kihlberg måtte forlate banen. Molde er avhengig av at laget ikke får for mange skader.

Adresseavisen var mest opptatt av Rosenborg, og avisen ofret ikke mange ord på Molde. Men trønderne slo fast at Molde var klart best og slo Lyn fortjent. Tondhjemsavisa mente Lyn ble  et nummer for små for et inspirert lag anført av en glitrende Petter Rudi.

Dagbladet: -Lagene følte seg frem i fem minutter før før Molde satte opp et drepende og aggressivt tempo som blåste Lyn fullstendig på ryggen. Molde utnyttet rom på flankene og scoret fortjent. Lyn nølte og slurvet både med og uten ball. Petter Rudi gjorde coemback med løpskapasitet og klokhet som gjør ham til en naturlig ener utover våre. Kagnus Kihlberg er blant Tippeligaens beste midtbaneankre. magne Hoseth viste viljestyrke-og løp fra folk med ball!

Dagbladet ga terningkast fem og slo fast at Vågnes/Berg hadde gravd fram gladfotballen.

Anders Hasselgård544344

Innbyttere:Martin Høyem inn for Trond Strande (76.), Kai Røberg inn for Arild Stavrum ( 72.), Anders Hasselgård inn for  Magnus Kihlberg (60.).

Gule kort: Øyvind Hoås, Magne Hoseth og Trond Strande.

MINDRE MUSIKK, MEN MERE SANG

Fotballforbundet forlangte før seriestart at det måtte bli sluttnpå musikksnutter under kampene. Ifølge Romsdals Budstikke jublet Tornekrattet over forbudet, mens Molde Fotball ikke var det minste begeistret. Mns ksulle fortsatt få lov til å spille jubelsnutt i femten sekunder etter scoring. Arrangementssjef Aadne Orvik kunne ikke forstå at noen korte musikksnutter kunne være til sjenanse. Innringere til Romsdals Budstikke sa seg glad for "snuttforbudet." Vi tipper at det er volumet på snuttene som har irritert. På enkelte steder på tribunen er nemlig lydnivået sjenerende for enkelte.

EN SKIKKELIG NEDTUR

Etter åpningskampen mot Lyn, var det mange som fikk tro på MFK i årets kamp om edelt metall. De blå-hvite har tidligere gjort store ting i Bergen, men denne gangen gikk det riktig ille. Verdens Gang ga kampen terningkast 5, men det var ikke for det MFK prsterte på banen. Brann fikk 15 000 supportere til å ta riktig av, og bergenserne var allerede sikre på gull. M;en for Molde ble det altså en skikkelig nedtur. Australieren Dylan Macallister i hvite hansker og Raymond Kvisvik i hvite sko overskygget Moldes landslagsaktuelle spillere med Stig Inge Bjørneby på tribunen.

Bergenserne hadde 9 målsjanser, mens MFK nådde opp i to. Brann hadde 13 skudd på mål mens Molde nøyde seg med tre. Og så fikk Brann tre mål, mens de blå-hvite reiste hjem målløse.

Det var gått bare fire minutter av kampen da Macallister gjorde 1-0. Seks minutter senere la samme mann på til 2-0. Molde holdt unna til et 81.minutt da Olofinjana fastsatte resultate til 3-0.

Nettavisen refererte kampen fra minutt til minutt. Ved pause konkluderte avisen med at det hadde vært en livlig omgang. Brann hadde mange sjanser og fortjente ledelsen.

Tre minutter etter pause hadde Molde sjanse på corner, men ingen uttelling. Ifølge Nettavsien hadde Brann full kontroll på Moldeleaget også i andre omgang.  Molde viorket tafatte når de hadde sjansen til å bryte. Molde slet, men greidde ikke å komme helt inn i kampen. Brann vant fortjent over et tafatt Moldelag, konkluderte Nettavisen med.

Dagbladets kortversjon: Brann gikk ut i 110 og vant ballen langt inne på Moldes banehalvdel. Anført av Kvisviks pasningsfot og Macallisters luftstyrke ble det en trampeklappomgang. Molde farlige på et par kontringer. Brann ordnet opp i defensivt småplukk i andre. I sin omtale av profiler ble Kihlberg, Hoseth og Rudi temmet av Branns aggressivitet.

Aftenposten brukte ikke mange ordene på MFK. Alt dreide seg om Brann og Macallister.

- Molde kom til Bergen med stor selvtillit etter 2-0 triumfen mot medaljetippede Lyn i seriepremieren. De dro derfra uten å skapt mer enn et par sjanser. Modlenserne fikk adlri til overgangsspillet, de slruvet og de var iukke i nærheten av å utfordre Brann, som skapte sjanser på sjanser fra første til siste spark.

Det var alt om Molde i Aftenposten 19.april.

Også Romsdals Budstikke måtte innrømme tapet: "MFK ble slaktet i Bergen" skrev lokalavisa på forsida.

" Utspilt og ydmyket" var headingen til Romsdals Budstikkes to siders referat. Det var ikke akkurat det vi hadde ventet å lese etter at Lyn  ble slått i første runde. Men nå var alt egentlig over etter 10 minutters spill på Brann stadion.

Reidar Vågnes kommenterte det slik til RB:- Det er ikke noe å si på resultatet. Brann var klart mye bedre enn oss. Jeg er ikke skuffet over å tape, for det må man bare akseptere at vil skje innimellom. Det er måten det skjedde på som er så overraskende. Vi ble tatt opå akkurat det vi var så gode på mot Lyn. Brann løp mer enn oss, de løp fortere og var først på ballen. Vi var for pinglete og stasjonære.

Budstikka noterte fem målsjanser for Brann i første omgang og 2 sjanser for Molde. I andre omgang hadde brann tre målsjanser, mens Molde ikke hadde en eneste. Budstikka har etter hver kamp noe som kalles "Øyeblikket" .Etter Brann-kampen stod det følgende: Sett med Molde-øyne: Ingen. MFK spilte nesten ikke ball og skapte nesten ikke sjanser.

Så her var det bare å se  fremover og håpe at Fredrikstad skulle få merke " hevnen."

Bernt Hulsker323343

Reserver: Knut Lillebakk, Martin Høyem, John Andreas Husøy, Erlend Ormbostad, Stig Arild Råket, Anders Hasselgård.

Stig Arild Råket spilte 26 min. for Øyvind Hoås, Anders Hasselgård spilte 17 minutter for Magnus Kihlberg og John Andreas Husøy var på banen 4 minutter for Petter Rudi..

VGs Best på børsen:

Keeper: Eddie Gustafsson på delt 3.plass.

Midtbane: Petter Rudi på delt 2.plass

Forsvar: Ingen fra MFK

Spiss: Ingen fra MFK.

Tabellen etter to serierunder:

Lillestrøm og Viking med en utsatt kamp.

ELVERUM KNUST PÅ KGB

Mandag 19.april var det sesongpremiere for Moldes lag i 2.divisjon. Og ca. 100 tilskuere fikk se et meget sterkt hjemmelag. Hele 4-0 lød seieren på, og flere av spillerne fikk vist at de aspirerer til Tippeligalaget. Kai Røberg, skuffet over å ikke få spille mot Brann, slo til med to scoringer, og han skaffet også laget sitt et straffespark. Men det var Anders Hasselgård som laget det første målet. Kai Røberg slo et nydelig frispark, og Anders Hasselgård headet i mål. Da var det gått 19 minutter av kampen. Så slo Kai Røberg til: 28 minutter: 2-0 og 45 minutter 3-0. Dette var pauseresultatet. Tommy Eide Møster satte inn mål nr.4 på straffespark i det 62.minutt.

Molde stilte med et "toppet" lag, og det kommer til å skje flere ganger utover i sesongen. Knut Hallvard Eikrem og Odd Berg var klare i sin tale: -Det er meget viktig å ha et andrelag så  høyt oppe i divisjonene som mulig.  Her får spillere i "grenseland" anledning til å vise seg fram. Trenerne ønsket ikke at andrelaget skulle risikere å havne i nedrykksfare, så MFKs oppgjør io 2.divisjon kunne bli severdige oppgjør denne sesongen. En flott sesongstart for laget til Knut Hallvard!

BOM, BOM OG ATTER BOM

Det var Romsdals Budstikkes førstesideoppslage etter at MFK hadde tapt 0-1 mot Fredrikstad.

Og over dobbeltside inne i avisa : Sto i kø for å bomme.

Det var enkle, og korrekte beskrivelser av det som skjedde på Røkkeløkka søndag 25.april. RB kom til at sjansestatistikken var 4-3 til Molde i 1.omgang, og den viste hele 7- 1 til hjemmelaget i andre omgang.

Det var nesten utrolig at moldespissene ikke greidde å score mot rødbuksene fra Fredrikstad. Minst seks MFK-spillere burde ha scoret i løpet av 90 minutter, men det ble bare med Fredrikstads ene mål.

Bernt Hulsker mente manglende scoringer hadde med manglende selvtillit og dårlig psykisk tro på å lykkes. Mental sperre var også Reidar Vågnes forklaring på at hjemmelaget unngikk å score. De utroligste sjansene ble misbrukt, og dessuten hadde ikke de blå-hvite milimetrene på sin side. Skudd og heading i tverrliggeren.uflaksen var der i tillegg til den mentale sperren.

-Det utvikler seg litt i hodet ditt for hver gang du bommer, og slike ubevisste tanker er ofte nok til  at du treffer et par milimeter feil neste gang du får ballen, sa Bernt Hulsker til RB.

At hjemmelaget ikke scoret  i det siste kvarteret av kampen, er nærmest ubegripelig. Trener Knut Torbjørn Eggen innrømmet da også at laget hans hadde griseflaks som ikke fikk baklengsmål det siste kvarteret. Sjansene ble misbrukt, og Øyvind Hoås hadde kanskje kampens største sjanse da han fra fem meters hold sendte ballen langt utenfor et " åpent" mål.

Midt oppi skuffelsen over misbrukte sjanser, må vi ikke glemme at hjemmelaget viste fin angrepsfotball fram til avslutningene.

-Uflaks, sa suverene Severin! Og denne gangen mener vi han hadde rett, selv om Fredrikstadtreneren mente at store deler av kampen var jevnspilt.

4920 betalende tilskuere var sikket enig med RB om at " Øyeblikket" var Petter Rudis tverrliggerskudd. Hadde den ballen havnet i mål, tror vi det ville blitt en ganske solid seier til hjemmelaget.

-En bra fotballkamp mellom to lag som er best når de spiller hurtig langs bakken. FFK var ikke så underlegne som sjansestatistikken sier selv om det ble vel mye antifotball etter pause, skrev Dagbladet i sin kortversjon.

Om sjansene sskrev Dagbladet: Det haglet med Molde-sjanser på slutten, hvorav fire store på overtid. Molde 2-1 i stangskudd. Sjanser: 12-4.

Verdens Gang ofret nesten en dobbelside på kampen, men det meste handlet om Fredrikstad.

-Seieren var kanskje ikke fullt fortjent. Molde vant sjansestatistikken 13-4, nevnte VG.

-Molde hadde et spillmessig overtak, og anført av Petter Rudi og Magne Hoseth skapte de en rekke sjanser, fortsatte VG.

Avisa var ellers opptatt av Magne Hoseths "apasjesveis" og kritiske røster som mente Hoseth ikke tok klubbfotballen like seriøst som landslagsfotballen. Det siste tilbakeviste naturligvis Molde-spilleren.

Aftenposten ofret ikke store plassen på kampen. Hovedpoenget var at det var en jubeldag for Fredrikstad-20 år etter.

-Allerede tidlig ikampen viste Knut Torbjørn Eggens menn at de var farlige og jaget sitt første mål.

Slik begynte Aftenposten, men fortalte også at hjemmelaget hadde den største sjansen tidlig da Petter Rudi skjøt i tverrliggeren. Avisa slo fast at spillerne til Reidar Vågnes intensiverte spillet etter pausen, Molde hadde mange sjanser og Magne Hoseth fikk gult kort og måtte skjerpe seg for ikke å få ett til!