Molde Logo

2003 November

LEDEREN FOR BREDDEAVDELINGEN SLUTTET

 

1. november sluttet Jan Åge Mikalsen  som daglig leder for breddeavdelingen i MFK.

-En udramatisk beslutning som er tatt. Utover det har jeg ikke lyst å kommentere saken, sa Mikalsen til RB. Styreleder Per Lianes i breddeavdelingen til samme avis:- Vi har hatt noen samarbeidsproblemer som jeg  ikke vil gå i detalj på, og har kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet. Det er en løsning som begge parter er fornøyd med.

Tre personer hadde sluttet i stillingen etter at den ble opprettet i 1999 ( i tillegg til Mikalsen: Rune Hoem og Frode Nakken.)

STOR INTERESSE FØR SOGNDAL-KAMPEN

Interessen for kampen i Sogndal viste seg også i Romsdals Budstikkes "Ordet fritt". Torsdag 30.oktober tok en tribunesliter, Fred Aarøe , også et lite tilbakeblikk:

Kjære fotballgutter i MFK.

Det er lenge siden jeg flyttet fra Molde. Men MFK er og blir mitt "hjemmelag." Jeg glemmr aldri de gamle gutta som la grunnlaget for toppfotballen i Molde. Jeg kan enda føle atmosfæren rundt kampene den gang, i slutten av 50- og begynnelsen av 60-åra.

De kriblet i hele kroppen da laget entret banen i sine flotte blå/kvite drakter. Vi stod som sild i  tønne og brølte da gutta la for dagen en innsats som det luktet svidd av.

-Ingen skudd gikk inn på Sigurd Moe.

-Bolle Lange ruvet som back selv om han var liten av vekst.

-Ulrik Møller ( skal være Ulf!) den eldre skremte bort motstanderne med sine tacklinger og sin vakre, brølende stemme.

-Arne Legernes fikk oss til å dåne med sine finurlige driblinger og nydelige skudd.

-Kåre Elvsaas med sine lange, spenstige ben og nydelige raid fikk ballen i mål fra alle umulige vinkler.

-Putte Eikrem skjøt med et tilslag som en olm okse. Tigersenter!

Ja, det var mange flere som var med på å legge grunnlaget for MFK, men jeg nevner bare et utvalgt knippe her.

Til dagens lag: La ikke disse gutta oppleve at dere spiller MFK ned i 1.div. Senk skuldrene og knus Sogndal.

MFK: SLETT OG SPOL TILBAKE

Pål Eilert Bang, reporter og Moldefan,hadde også sine tanker om MFK før Sogndalkampen:

-Jeg har  blitt fortalt at dagdrømmer er viktig for å holde motet oppe i en grå og kald hverdag.

At Molde gjør det dårlig, er med på å gjøre hverdagen min trist og lei. Derfor denne dagdrømmen: Drømmen om en annen avisreportasje, om et annet MFK.

- Molde Stadion 27.10.2003.

  11234 tilskuere.

-Molde -Viking 5-0 (3-0)

Odd Berg og Erik Brakstad kunne ta bølgen sammen med resten av et fantastisk Moldelag foran et fullsatt stadion i går kveld.-Dette er bare utrolig, medgir en kjempeglad Daniel Berg Hestad, etter at Molde i går sikret det 3.seriemesterskapet på rad, og tilføyer: - Nå blir det gøy å møte Barcelona i Champions League om 3 uker!

En feiende flott forestilling foran 11 000 elleville moldensere var det siste vi fikk se av seriefotball for i år. Viking ble torpedert etter alle kunstens regler.

Budstikka har kastet et blikk bakover, og tatt en prat med de viktige nøkkelpersonene etter dette 3.seriemesterskapet. Personene som har tatt de viktige og riktige avgjørelsene for at dette kunne bli en realitet. For å ha overtatt hegemoniet etter RBK er en fantastisk prestasjon i seg selv. Hvordan i all verden var det mulig?

Etter å ha kollidert med en Colaautomat i ren jubel, utdyper klubbeier Røkke: -Det har lenge vært fristende å selge spillere som Andreas Lund, Trond Andersen og Jo Tessem. Riktignok er jeg glad i fortjeneste, men dog. Men jeg ser at suksess fordrer en viktig ting; behold stammen i laget! Alle disse spillerne kunne vært aktuell for eksempel i England, men jeg har brukt penger på å beholde dem! Se hvordan Strand, Hoftun og Skammelsrud utgjorde den viktige stammen i Rosenborg. Det sier seg selv at tar du bort stammen,  ramler laget sammen.

Vi kan med letthet takke Røkke for en visjonær og framsynt politikk. Han var jo lenge på tanken om å kjøpe en utenlandsk klubb, og bruke MFK som leverandør til  denne, men heldigvis, han valgte å satse på ett kort!

En av jokerne på MFK sitt svært gode lag denne mandagskvelden var Stian Ohr.

-Jeg takker Erik Brakstad for at han hadde tro på meg, sier lynvingen med den eminente teknikken og hurtigheten.

-Takk og pris for at jeg ikke gikk til lag som Start for en latterlig sum av kanskje 300 000 for så å bli solgt videre, nei ,det er i Molde jeg har hjertet mitt.

Erik Brakstad fortsetter:-Ja, jeg hadde virkelig tro på Stian hele veien. Lenge var det jo de andre i " kyllingrekka" som fikk sjansen, men det viste seg at det kun var Stian som var en plass verdig. Hadde de andre i den rekka spilt i dag, tror jeg vi hadde tapt 1-2. Erik Brakstad var jo selv i en utsatt posisjon for noen år tilbake, da krefter innad i klubben ville ansette Gunder Bengtsson.

-Det var nok en genistrek å tenke kontinuitet også den gangen, sier klubbdirektør Silseth.-Dessuten fant vi ut at Bengtsson stod for en kjedelig og lite publikumsvennlig fotball.

Den mangeårige stjernebacken Knut Anders Fostervold, nå pensjonist, grøsser:-Ja, tenk om vi var blitt så defensive og publikumsfiendtlige at klubben måtte ha nedsatt et utvalg for å analysere hva som hadde gått galt, og hva som måtte gjøres videre!? Haha, ja det hadde vært latterlig for hele byen! Kanskje til og med Krattet hadde droppet en kamp i ren protest?!

Vi grøsser sammen med Knut Anders og lar Laffen Hestad få ordet:-Ho-i! Detta va artigere enn da i slo innlegget til han Steinar (Henden red.anm.) i Cupfinalen i 1982.

Nei, for å være ærlig så trekker jeg hele klubbmoralen fram. Her er det høyt under taket, demokratiske kanaler, og beslutninger tas i fellesskap. Aldri om jeg ville ha trukket meg i protest mot policy og drift av Molde Fotballklubb. Aldri!

En av hovedprofilene i går, Karl Oskar Fjørtoft, som var aktuell for en svensk klubb før sesongen, var  glad han ikke ble solgt for den latterlige summen av 500 000 kroner Molde ble tilbudt.-Det hadde vært en tabbe å selge Karl Oskar, medgir Silseth. Han kan være forskjellen på et nesten identisk lag, bare i hver sine ender av tabellen.

-Ellers er jeg glad vi har greidd dette med i all hovedsak norske spillere, sier Odd Berg, treneren som kom inn i teamet sammen med Brakstad før sesongen, for å styrke Moldes profil som en lokalt forankret klubb, med aktiv bruk av egne ressurspersoner.- Mange klubber mister identiteten ved å hente mange svensker og islendinger, men heldigvis har vi greid å beholde både norske og lokale spillere, påpeker han også. En av dem som stod fram i går, Stig Arild Råket, en spiller med stort potensial, som helt fornuftig har fått mye mer spilletid enn i fjor.-Han mangler bare selvtilliten han får ved å spille kamper, og det er derfor han blir bedre og bedre nå, tilføyer Berg.

Røkke får siste ord før matchomtalen:-Jeg er veldig stolt av guttene, men føler også at selv om et lag bygges med mennesker, må det også settes inn kapital. Pengene jeg har sprøytet inn gir nå penger i kassen gjennom Champions League-spill, og store sponsorinntekter som følge av suksessen. Heldigvis tok vi de rette valgene da vi nærmet oss RBK i 1998. Hadde vi solgt stammen den gangen, og kun tenkt profitt, hadde mye vært ødelagt.

Budstikka sier seg enig, og  med en defensivt orientert trener som kanskje hadde brakt mange utlendinger inn på laget, ville nok hverdagen vært en annen en den rosenrøde som ligger over Molde Stadion i dag. Ja, kanskje det hadde blitt slik Brakstad sa det; at vi hadde tapt 1-2, og at spillere som Mork og Hasselgård hadde spilt seg til 2 og 3 på børsen. At stammen, Ohr og Fjørtoft, var borte for en forduftet sum, og regnet høljet ned og vi kanskje kunne rykke ned om vi tapte mot Sogndal i siste runde, og kanskje Aalesund hadde  rykket opp og overlevde og ble storebror, bare fordi Tromsø vant  en utrolig kamp mot serieleder og cupfinalist RBK i siste kamp?

Nei,huff og huff. Det hadde blitt en VOND Drøm, et Mareritt!

DAVID LJUNG VILLE VEKK FRA MOLDE

Dagen før kampen mot Sogndal annonserte David Ljung at han ville bort fra MFK. Han  hadde ett år igjen av kontrakten. Til  svenske Aftonbladet hadde han sagt følgende: -Da jeg kom til Molde var målsettingen å vinne eliteserien og komme til kvartfinale i Mesterligaen. De ambisjonene finnes ikke lenger. Jeg har høyere  ambisjoner enn det klubben har og ønsker å utvikle meg videre.

TO TIMERS SJØLPINING

Også Romsdals Budstikkes nyhetsredaktør, Øyvind Brunvoll, hadde nerver før kampen mot Sogndal. Han så for seg TV2s ekspertkommentator Ivar Hoff.

- Når du leser dette, er det trolig bare noen små timer igjen til du skal sette deg ned for å følge fotball-ekstra på TV. Jeg har gruet meg helt siden mandag kveld, da jeg gikk kald, våt og skuffet hjem fra Molde Stadion. Da var det bare fire dager og noen timer til jeg skulle i torturkammeret med Ivar Hoff. Nå er dagene gått- bare timene er igjen. Jeg har samme følelsen som da vi skulle ta pirke hos helsesøster eller som da tannlegeassistenten på Sellanrå  kom inn og hentet førstemann med etternavn på A. Jeg hadde B-og jeg visste at  marerittet var nær forestående. Jeg stålsatte meg den gang-nå stålsetter jeg meg for mitt mediemareritt. Følgende kommer til å skje:

Klokka 13.00: TV 2's populistiske ekspertkommentator sier at han "tipper Molde går ned-og hvem hadde trodd det for noen måneder siden? Slik det ser ut i dag, tror jeg faktisk Aalesund klarer seg. Og Tromsø har slått Rosenborg før, så de kan godt gjøre det igjen.

Klokka 1310: Aalesund FK scorer, og 10 000 sunnmøringer er i ekstase. Ivar Hoff sier "du verden så moro-dette går veien. Jeg glemmer aldri den mottakelsen jeg fikk i jugendbyen-så varme mennesker." I Sogndal er det stillingskrig, og i Trondheim har Rosenborg allerede misbrukt en rekke sjanser.

Klokka 1325: Sogndal får et tvilsomt idømt straffespark, og setter det kontant i mål. Ivar Hoff knegger og sier at "straffesparket er opplagt, men burde ikke  MFK-spilleren ha vært utvist?"

AaFK scorer igjen, og glemt er Pan Fish-krakk, møbelkrise og annen dævelskap. Nå kommer straffen. Straffen for at vi har Bondevik, straffen for at vi har Røkke, straffen for at romsdalinger de siste åra har overtatt rollen som sunnmøringene hadde for noen år siden. Den gang NRK startet sine sendinger og folk mente de så sunnmøringer og tomflasker over alt. Nå hører de folk som sier " I " hver eneste dag-om de hører statsministeren, Hydro-sjefen, Guro på TV 2, Linn i Pokerfjkes, Rosenborgtreneren, Vålerengatreneren eller Vålerenga-direktøren.

Nå kommer straffen. Ydmykelsen er nær, og bøddelen heter Ivar Hoff. Det er pause, og det mangler bare en uventet scoring på Lerkendal før Hoff kan trekke i snora.

Klokka 1415: Pavlovic scorer for Bryne, og usikkerheten brer seg i Ålesund. Samtidig scorer Rosenborg mot Tromsø. Ivar Hoff erklærer at Tromsø har vært et bunnlag hele sesongen og fortjener å gå ned.

Klokka 1345: Magne Hoseth scorer tippeligamål nummer 1000 for Molde. Ivar Hoff sier at Magne Hoseth er  Norges mest undervurderte spiller. På Lerkendal har Rosenborg avskjedsfest med Tromsø, og scoringene triller inn.

Klokka 1444: Bryne utligner i Ålesund der det blir taust som i graven. Ivar  Hoff sier at AaFK fortjener å rykke ned på grunn av at Ivar Morten Normark hele sesongen har sagt at de er "læregutter" i år. " Men han er en fargeklatt, det skal han ha!"

Klokka 1446: Daniel Berg Hestad header inn seiersmålet på overtid i Sogndal. Ivar Hoff vil ha Daniel med på landslaget og mener Hestad vil utvikle seg ytterligere i Herenveen.

Sola kikker fram igjen over Romsdalsalpene, og det begynner å lukte middag. Høsten har vært en prøvelse. Vi stod han av og er klar for en ny sesong med Ivar Hoff. Men først skal vi slå Benfica og spise bacalao.

SÅ GIKK DET BRA TIL SLUTT

Lørdag 1.november gikk siste serierunde. Bryne var alt klar for nedrykk, og flere lag lå i faresonen. MFK gjorde jobben sin og slo Sogndal 3-2 etter å ha ledet 3-0 ved pause! Tromsø greidde det utrolige, slo Rosenborg på Lerkendal og berget plassen. I Ålesund trodde man kvalikplassen var sikret da spillerne gikk av banen etter å ha slått Bryne. Og så kom meldingen om at Tromsø hadde vunnet. Fotball kan være en brutal fritidsbeskjeftigelse!

Men MFK holdt seg altså i Tippeligaen, og i Molde brøt jubelen løs da de blå-hvite triumferte foran 2203 tilskuere på Fosshaugane.

-Med kniven på strupen framsto Molde som et hardtarbeidende, høytpressende og aggressivt mannskap som var en klasse bedre enn bleke sogndøler. Hoseth og co leverte nær årsbeste før pause. 2. omgang var et langt gjesp inntil Flo reduserte to ganger, skrev Dagbladet.

Avisa roste Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad etter innsatsen og mente Magne var en spiller som på sitt beste kunne avgjøre en kamp alene. Han ble kåret til banens beste, og han kom på Dagbladets "Årets lag" som angrepsspiller sammen med Frode Johnsen.

Magne Hoseth ga Odd Berg en stor del av æren for at laget fortsatt kunne spille i Tippeligaen, og han håpet "Oddemann" ville fortsette som trener.

Tordentalen som vekket Molde, var hovedoppslaget i Verdens Gang etter at Molde hadde sikret ny kontrakt.

Avisa siktet til Trond Strandes utblåsning etter Vikingkampen. VG siterte også kamphelten, Magne Hoseth: -Nå er det på tide å tenke fremover. Hvordan vi skal gjenerobre posisjonen som Norges nest beste fotballag. Da må klubben først og fremst fornye kontrakten med Odd Berg. Han har spillernes fulle tillit.

Magne Hoset fikk 8 på VG's børs og ble kåret til banens beste. Og på "Rundens Lag"  fant vi tre MFK-spillere: Magne Hoset med 8 poeng, Daniel Berg Hestad med 7 og Trond Strande

med 5.

Andre tall fra årets serie:

Best på VG-børsen: Magnus Kihlberg på 9.plass og Daniel Berg Hestad på 10.

Målpoeng: Magne Hoset på tredjeplass  med 18 poeng.

Råtassen:  1 rødt kort: Daniel Berg Hestad og Olafur Stigsson

Storscoreren: Magne Hoseth på delt 4.plass med 11 mål.

Beste keeper: Eddie Gustafsson på 5.plass.

Beste midtbane: Magnus Kihlberg på 5.plass og Daniel Berg Hestad på 6.plass.

Beste utlending: Magnus Kihlberg på 1.plass, Eddie Gustafsson på 4.

Beste spiss: Magne Hoset på 4.plass

Målsjanser: Molde på 11.plass med 130. Rosenborg på topp med 212.

Aftenposten konsentrerte seg om " Oddemann.":- Odd Berg som overtok etter svenske Gunder Bengtsson i sommer, gjorde jobben med å sikre laget til Kjell Inge Røkke ny kontrakt. Nå er det mulig han tar en sesong til som trener. Også Aftenposten siterte Magne Hoseth  og hans ønske om at Oddemann skulle fortsette som trener.

Romsdals Budstikke brukte naturligvis hele forsiden på kampen. jublende Magne Hoset og Odd Berg strålte om kapp under headingen "ENDELIG!"  Hoseth-show da MFK berget plassen.

Og en dobbelside inne i avisen hadde bilde av lykkelige spillere med sprudlende sjampagne.

- Vi fortjente å sikre oss ny kontrakt i eliteserien. Molde er en stor klubb med stort stadion. Vi hører til i eliteserien, sa Petter Chr. Singsaas til Romsdals Budstikke.

Det var naturligvis stor stemning på bussturen hjem. På Furneset sluttet Tornekrattet seg til, og sangen ljomet på turen over fjorden. På stadion ventet en spontan velkomstkomite, og så gikk turen til fest på Alexandra med fest for spillere og deres respektive, ledere, supportere og støtteapparat.

Til Budstikka sa direktør Silseth at nedrykk ville kostet MFK rundt 10 millioner kroner, så det var ikke rart at det var glede blant de blå-hvite. Odd Berg hadde hatt sitt livs største dag på fotballbanen, og kaptein Daniel kunne fortelle om en " jævlig uke." Og Trond Strande var så sliten at han droppet seiersfesten! Så gjett om det hadde vært nerver blant spillere og ledere!

Spillerbørsen:

 DagbladetVGAftenpostenAdresseavisenNettavisenRB
Knut Lillebakk555455
Bjarni Thorsteinsson355445
Petter C.Singsaas646556
David Ljung566566
Trond Strande555456
Magnus Kihlberg465657
Daniel Berg Hestad675677
Magne Hoset7 BB8 BB8 BB67 BB8
Stig Arild Råket454455
Thomas Mork455555
Fredrik  Gustafson465545

Innbyttere: Erlend Ormbostad inn for Fredrik Gustafson (67.), Anders Hasselgård inn for Stig Arild Råket (87.)

Ubenyttede reserver: Olafur Stigsson, Bernt Hulsker, Kai Røberg, John Andreas Husøy, Lars Ivar Moldskred.( Hødd-keeper innleid som reserve for Knut Lillebakk i siste serierunde-leieavtale ut november.)

Gule kort: Magnus Kihlberg og Stig Arild Råket.

Andre kamper:

Brann-Vålerenga3-1
Lyn-Lillestrøm0-3
Odd-Bodø/Glimt2-4
Rosenborg-Tromsø0-1
Viking-Stabæk3-1
Aalesund-Bryne2-0

Tabellen:

1Rosenborg2619  4  368-2861
2Bodø/Glimt2614  5  745-3047
3Stabæk2611  9  651-3542
4Odd Grenland2611  5 1046-4338
5Viking269 10 746-3437
6Brann2610  7  945-4737
7Lillestrøm2610  7  933-3537
8Sogndal269  8  943-4635
9Molde269  4 1332-4131
10Lyn268  6 1234-4530
11Tromsø268  5 1330-5229
12Vålerenga266 10 1030-3328
13Aalesund267  7 1230-4328
14Bryne267  1 1835-5622

 

HjemmeBorte
LagKSUTMålfors.KSUTMålfors.KSUTMålfors.Diff.P
Rosenborg26194368-281392232-1813102136-104061
Bodø/Glimt26145745-301372420-141373325-161547
Stabæk26119651-351364325-161355326-191642
Odd261151046-431364331-191351715-24338
Viking26910746-341363426-151337320-191237
Brann26107945-471371530-231336415-24-237
Lillestrøm26107933-351374219-121333714-23-237
Sogndal2698943-461374227-131324716-33-335
Molde26941332-411362521-161332811-25-931
Lyn26861234-451343619-211343615-24-1130
Tromsø26851330-521344515-161341815-36-2229
Vålerenga266101030-331345420-171325610-16-328
Aalesund26771230-431345419-181332811-25-1328
Bryne26711835-561371528-181300137-38-2122

OG RYKTENE FLORERTE

Mens spillere og trenere forberedte seg på kamp mot Benfica, begynte ryktene å svirre om hvem som skulle trene Molde Fotballklubb. Avisene kunne fortelle at Reidar Vågenes hadde sagt opp jobben sin som sportslig leder i Aalesund FK, og han fortalte at han var forespurt fra MFK om han kunne tenke seg en trenerrolle.

Sportslig leder Bertil Stranden sa til RB at også han hadde "hørt ryktet" om Vågenes. Han skulle ha trenerkabalen klar til klubbens hjemmekamp mot Benfica. Bertil var forøvrig fornøyd med jobben som Odd Berg og Jan Hansson hadde gjort

- Vi leter etter et team som sikrer kontinuitet i vår sportslige satsning, og som spillestilen kan forankres i....Trenerløsningen vår må også være økonomisk forsvarlig, sa Bertil Stranden til RB 4.november.

Dagen etter kunne Romsdals Budstikke fortelle at lanseringen av Reidar Vågenes som hovedtrener kom overraskende på Odd Berg og Jan Hansson..

Lars Ivar Moldskred ble lånt fra Hødd som reserve for Lillebakk i Molde-målet. 25 åringen skulle være med i troppen til Portugalkampen.

TAP, MEN HÅPET LEVDE

Torsdag 6.november gikk 1.kamp i UEFA-cupens  2.runde i Lisboa. På Estadio a Luz var    35 385  tilskuere på plass for å se hjemmelaget leke seg til 3.runde. Og det så lenge stygt ut for gjestene fra Molde. Spillerne ble møtt av teknisk fotballartisteri og bredt angrepsrepertoar, og etter åtte minutters spill ledet hjemmelaget 3-0. Scoringene kom etter 19, 49 og 53 minutter. Portugiserne bak målene var Nuno Gomes (1. og 3.) og Geovanni.

MFK avsluttet imidlertid kampen på en imponerende måte, og Daniel Berg Hestad reduserte til 3-1 i det 75.minutt.

-Men etter reduseringsmålet ble Benficaspillerne faktisk skikkelig engstelige utpå der og fikk panikk da vi sendte fram mange spillere i sluttminuttene. Jeg begynner å glede meg til returkampen allerede, sa Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

To av målene kom etter at Lillebakk måtte gi retur på skudd fra Gomes. Moldekeeperen tok på seg skylda for den siste scoringen.

Og trener Odd Berg så fortsatt muligheten for avansement, selv om sjansene ikke var så alt for store. Det viktigste ble å hindre portugiserne i å score på Molde stadion.

Bustikkas MFK-børs:

Knut D.Lillebakk3
Trond Strande4
Petter Chr. Singsaas5
David Ljung4
Bjarni Thorsteinsson5
Daniel Berg Hestad6
Magnus Kihlberg6
Olafur Stigsson4
Fredrik Gustafson5
Stig Arild Råket3
Thomas Mork5
Kai Røberg3

Innbyttere: Bernt Hulsker for Råket (65.), John Andreas Husøy for Stigsson (87.), Kai Røberg inn for Gustafson (55.)

NOEN HAR DET BÅDE I HODET OG BEINA

I 2002 vant Bernt Hulsker Dagbladets " Hodeduell". I finalen slo han Jan Frode Nordnes fra Odd med 15-14 i spørrekonkurransen om fotball. I 2003 slo nok en MFK-spiller til. Arild Stavrum vant Hodeduellfinalen mot Fredrik Winsnes med 22-18. Suverent resultat med 22 av 25 mulige.

-Jeg er ikke noe mindre konkurransemenneske enn at jeg kjenner adrenalinet pumpe. Såpass ære må man ha, sa Winsnes etter tapet.

MOLDE 2 PÅ MANGE ØSTLANDSTURER

I november ble det klart hvem som ville bli motstanderne til MFK 2 i 2004. Mange lange turer ble det med følgende motstandere i avd. 2: Drøbak/Frogn, Eidsvold Turn, Elverum, Follo, Gjøvik/Lyn, Jotun,Lillestrøm 2, Lørenskog, Nidelv, Nybergsund, Oslo Øst, Skjetten, Ullensaker/Kisa.

NYTT I NOVEMBER

Ex-MFK'er Åge Hareide ble lansert som landslagstrener..til Rune Bratseths store fortvilelse. Dagbladet kunne fortelle at Åge forlengst hadde inngått muntlig kontrakt med fotballforbundet, noe Åge nektet. Han hadde kontrakt med RBK og kom til å forholde seg til denne.

Arild Stavrum aktet også å bli trener, og han var med på NFFs trener-II-kurs. Magne Hoseth ble tatt ut til landslagstroppen mot Spania 20.november, og ryktene om MFKs kommende trenerteam for neste sesong fortsatte. Reidar Vågenes skulle visstnok trene MFK. og Odd Berg var tilbudt assistenttrenerjobben. 18.november tillyste MFK pressekonferanse, og klubbens nye trener ble presentert. Som ventet ble det Reidar Vågnes .Odd Berg telte på knappene, og det tok tid før han bestemte seg. Ved midnatt  18.november bekreftet Odd Berg at han aksepterte jobben som assistenttrener for Reidar Vågnes.

Noen mente at Erik Brakstad burde ta over trenerjobben, men han havnet i Kristiansund der man nå hadde fått KFK og Clausenengen til å samarbeide om et lag.

Magnus Kihlberg skrev under kontrakt med MFK ut 2005, mens Tobias  Carlsson bestemte seg for å reise hjem til Sverige.

Petter Christian Singsås bestemte seg også for å reise hjem. Han skrev under kontrakt med Steinkjer som spillende trener. David Ljung arbeidet også for å finne seg ny klubb.

Den gamle fotball-storheten Eusebio meldte at han kom til Molde sammen med Benfica, og mange var glade for at han nå var på old-boys laget til portugiserne.

Mer ukjente Christian Johnsen var ifølge ryktene på veg tilbake til Molde. Han var juniorspiller på MFK midt på 90-tallet og spilte nå på Raufoss.

MFK måtte betale kr.26 000 i bot til UEFA eter hjemmekampen mot Leiria 15.oktober. To fotografer skulle ha beveget seg på banen etter kampslutt, og det var "brudd på regelverket."

SÅ MÅTTE ROSENBORG BITE I MOLDEGRESSET

16.november spilte trønderne treningskamp på Molde stadion. Den endte med seier 3-2 til de blå-hvite. Seieren gjorde godt og var god å ha med seg i forberedelsene til kampen mot Benfica. Moldespillerne var overlegne i hele 1.omgang, og Norges beste midtbane(?), Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth og Magnus Kihlberg, satte sitt preg på kampen.

Etter 20 minutter la Bernt Hulsker en flott pasning til Stig Arild Råket som headet inn 1-0. Det gikk bare tre minutter før MFK fikk mål nr.2. Magne Hoseth la en corner til Daniel Berg Hestad som headet inn 2-0. I  løpet av de første 45 minuttene hadde hjemmelaget sjanser til å øke ledelsen, men det stod 2-0 ved pause.

Etter pause var Moldelaget uten Petter  Chr. Singsaas, Magne Hoseth, Eddie Gustafsson og Trond Strande. Utover i omgangen ble det dessuten foretatt flere utskiftninger, og en rekke urutinerte unggutter slapp til. I det 54. og 67. minutt sørget Harald Martin Brattbakk for utligning. Bernt Hulsker sørget for hjemmeseier i det 72.minutt.

Odd Berg ga ros til  ungdommene Erlend Ormbostad, Anders Særvold, John Andreas Husøy, Martin Høyem, Øyvind Hoås og Torgeir Hoås for deres innsats mot trønderne.

Bare ca. 1000 tilskuere så kampen.

MFK-børsen:

Eddie Gustafsson6
Trond Strande6
Petter Chr. Singsaas6
David Ljung5
Per Olav Inderhaug4
Daniel Berg Hestad6
Magnus Kihlberg6
Magne Hoseth7
John Andreas Husøy5
Stig Arild Råket5
Bernt Hulsker5
Martin Høyem5
Erlend Ormbostad5
Øyvind Hoås5
Knut D.Lillebakk5

 

KOMMER ENTUSIASMEN TILBAKE?

Administrasjonen i MFK hadde stor tro på hva den nye treneren kunne utrette. Administrerende direktør Espen Silseth hadde følgende å si om Vågnes:

Han har kvalitetene som skal til for å gjenskape en større entusiasme og patriotisme. Engasjementet rundt MFK er vanvittig stort, men utfordringen blir å få det mer positivt ladet. Sportslig har Reidar stor kompetanse, men han er også ansatt på grunn av sitt intellekt og sine personlige egenskaper.

MAGNUS PÅ BØRSTOPPEN I BUDSTIKKA

I slutten av november hadde Romsdals Budstikke funnet fram til "Årets spiller" på MFK, Ikke uventet ble det sympatiske og meget dyktige Magnus Kihlberg som fikk avisas tinnkrus. En glad svenske svarte Budstikka slik:- Dette er utrolig kult. Jeg har aldri fått slik utmerkelse før. Det nærmeste er plassen på "Årets lag" i VG i 2001.

Magnus mente  han aldri hadde prestert på høyere nivå enn dette året i MFK:-Det gikk nesten bedre for hver kamp, spesielt etter at Odd Berg tok over som trener.

Også MFK kåret Magnus til Årets spiller på en tilstelning i desember. Ved samme anledning ble John Andreas Husøy kåret til beste spiller i aldersgruppen 17-23 år.

For å være med i kampen om tittelen " Årets spiller",  kunne bare spillere med poeng i minst halvparten av kampene delta. Spillerne måtte være på banen minst 30 minutter for å få karakter ( 1-10).

Og slik ble rekkefølgen og gjennomsnittet blant spillerne i 2003:

NAVN:SNITT:KAMPER:
Magnus Kihlberg5,4624 kamper
Daniel Berg  Hestad5,3821 kamper
Eddie Gustafsson5,2623 kamper
Trond Strande5,0017 kamper
Magne Hoseth4,7722 kamper
David Ljung4,7326 kamper
Tobias Carlsson4,5022 kamper
Bjarni Thorsteinsson4,1817 kamper
Fredrik Gustafson4,1724 kamper
Thomas Mork4,1322 kamper
Bernt Hulsker3,9418 kamper
Anders Hasselgård3,5221 kamper

Spillere som hadde for få kamper til å kunne kjempe om sammenlagtseieren:

John Andreas Husøy6,001 kamp
Stig Arild Råket4,673 kamper
Petter Chr. Singsaas4,5812 kamper
Knut Lillebakk4,504 kamper
Kai Røberg4,176 kamper
Arild Stavrum4,004 kamper
Erlend Ormbostad3,805 kamper
Øyvind Hoås3,502 kamper
Olafur Stigsson3,2010 kamper
Andri Sigthorsson2,001 kamp

 Tidligere vinnere av RB-kruset:

1983Jan Berg
1984Inge Bratteteig
1985Inge Bratteteig
1986Ulrich Møller
1987Ulrich Møller
1988Thor Andre Olsen
1989Thor Andre Olsen
1990Thor Andre Olsen
1991Øyvind Leonhardsen
1992Ulrich Møller
1993Morten Bakke
1994Morten Bakke
1995Petter Rudi
1996Petter Chr. Singsaas
1997Morten Bakke
1998Trond Andersen
1999Andreas Lund
2000Odd Inge Olsen
2001Daniel Berg Hestad
2002Eddie Gustafsson

 

ET LIV ETTER FOTBALLKARRIEREN?

I november 2003 ble MFK-spillerne dirigert på skolebenken. De store økonomiske vanskene som norske toppklubber nå stod foran, krevde nytenkning. Blant annet ville det bli aktuelt med kombinasjon fotball/ opplæring i det lokale næringsliv. En gruppe var satt ned for å arbeide videre med dette: Espen Silseth, Terje Heggem (Tibe), Karstein Fauskanger (Glamox) og Bjørn Magne Amundsgaard ( Adecco).

Onsdag 19.november hadde Guro A Johnsen (direktør for PR og kommunikasjon i Adecco) følgende budskap til MFK-spillerne: -Vær godt forberedt den dagen fotballskoene må legges på hylla. Hvis ikke, kan det bli et stort gap mellom hva man ønsker å jobbe med-og hvilke kvalifikasjoner man faktisk har.

Det ble lagt opp til at hver enkelt utøver skulle få en personlig veiledning rettet mot fremtidig yrkesvalg.

OG SÅ KOM BENFICA

Torsdag 27.november kom det portgisiske topplaget til Molde for å møte revansjelystne moldensere. Romsdals Budstikke hadde dobbeltsidig "reklame" for kampen, og spillerne stod på stands for å få opp interessen. Trener og spillere var optimistiske, og to timer før kampen var klubbens restaurant full av forventningsfulle sponsorer. En spent Odd Berg forsikret middagsgjestene at spillerne hadde senket skuldrene og ville stå på for å slå gjestene.

Dessverre møtte bare fire og et halvt tusen opp for å se avskjedskampen til Daniel Berg Hestad og Petter Chr. Singsaas. Tornekrattet hadde hengt opp et stort banner med hilsen til kapteinen: TAKK, DANIEL.

Dessverre endte UEFA-cupeventyret for de blå-hvite denne kvelden.

-Bare publikums hyllest gledet Daniel Berg Hestad og Petter Christian Singsaas i avskjedsforestillingen på Molde stadion, skrev Romsdals Budstikke.

Molde startet bra i returkampen, og Magne Hoseth viste seg tidlig fram med et langt raid,og Daniel Berg Hestad slo til med en nydelig heading og et hardt skudd fra 20-meteren. Gjestene fra Portugal drepte spenningen med scoringer etter 30 og 43 minutters spill.

Romsdals Budstikke beskrev andreomgangen som et langt gjesp. MFK glimtet til i sluttminuttene, men da var det for sent. Budstikkas referent mente hjemmelagets prestasjoner til tider var pinlig, og at enkelte av spillerne så ut som om de var langt inne i fotballferien.

Bare 4560 tilskuere hadde funnet veien til Molde stadion. Hvorfor ikke flere møtte opp, vet ikke vi. Hadde et topplag som Benfica stilt i Molde for 10 års siden, ville publikumstallet vært det dobbelte. I dag kan man på TV se alle verdens store lag, så kanskje er vi ganske enkelt blitt bortskjemt.

Slik mente RB at spillerne gjorde jobben sin:

Eddie Gustafsson5
Trond Strande3
Petter Chr. Singsaas4
David Ljung4
Bjarni Thorsteinsson3
Daniel Berg Hestad6
Magnus Kihlberg5
Magne Hoseth5
Bernt Hulsker3
Stig Arild Råket3
Thomas Mork4
Kai Røberg4
Olafur Stigsson4

Innbyttere: Olafur Stigsson for Daniel Berg Hestad (56.), Kai Røberg for Bernt Hulsker ( 51.), Anders Hasselgård for  Stig Arild Råket (85.)

Gult kort: Magne Hoseth

HVEM KOMMER.....HVEM GÅR?

Utover høsten minket det på MFK-spillere. Lørdag 29.november var det klart at Bjarni Thorsteinsson ville forlate Molde. Misfornøyd med kontrakttilbudet fra MFK, pakket han kofferten og drog til Danmark for å studere og prøvespille.

På toppen av MFKs ønskeliste stod Petter Rudi som nå spilte i Austria. Petter hadde fått lite spilletid i Wien, og direktør Espen Silseth mente han burde komme tilbake til moderklubben. Vegen til landslaget ville også være kortere fra Molde-klubben hvor han var tiltenkt en betydelig rolle.

Fredrik Gustafson fikk tilbud fra en  svensk klubb, og Olafur Stigsson var i slutten av november ikke sikker på om han ville fortsette i MFK. Og David Ljung ventet på tilbud fra Odense Boldklub. Noe tilbud kom ikke, og David Ljung kom sannsynligvis til å fortsette sin karriere i Rosebyen.

I begynnelsen av desember ble det klart at  Ålesund-spilleren Øyvind Gjerde var klar for MFK.

Åndalsnesingen hadde spilt fire år for Aalesund, og nå gledet han seg til spill i Romsdal igjen.

Reidar Vågenes var meget godt fornøyd med nyervervelsen, en solid forsvarsspiller og en kjempefin type og miljøskaper utenfor banen.

Amund Skiri var også ønsket til MFK, men tidlig i desember gjorde han det klart at han ikke ville skrive kontrakt med de blå-hvite. Han følte seg ikke sikker på klubbens sportslige muligheter neste sesong!

Avisene kunne også fortelle at John Andreas Husøy fra Harøya ennå ikke hadde skrevet kontrakt med klubben. MFK's økonomiske tilbud var så dårlig at han ikke hadde råd til å si ja til ny kontrakt. John Andreas hadde kontrakt ut sesongen 2004. Hans  økonomiske betingelser var de samme som de andre spillerne utenfor A-stallen. Midt i desember skrev imidlertid Husøy treårskontrakt med MFK etter at årslønna var skrudd opp "et par hakk." Selv om John Andreas var fornøyd med det økonomiske tilbudet fra klubben, var han på jakt etter en sivil deltidsjobb.

-Jeg tror det bare er sunt å ha noe annet å gjøre ved siden av fotballen, sa John Andreas.

Sunne toner fra en flott harøying!

MFK-ledelsen vurderte å gi Martin Høyem kontrakt (utlånt fra RBK), og man hadde alt bestemt seg for å gi kontrakttilbud til Raufoss-spissen Christian Johnsen

Ardian Gashi var også et kjent og interessant navn for MFK.

Annonse fra Eliteserien: