Molde Logo

2003 Juli

MOLDEJUNIORENE PÅ HAMAR

I uke 27 var MFK-juniorene med på JET-turneringa på Hamar. 19 spillere var med, deriblant hospitantene Andreas Rødsand fra Kristiansund og Øyvind Gram fra Træff. I innledningspuljen skulle MFK møte sørafrikanske Jomo Cosmos, Ham Kam og Lyn.

I sin første kamp 1/7 spilte juniorene uavgjort 1-1 mot Lyn. Oslolaget tok ledelsen f ør ett minutt var spilt. Etter seks minutter utlignet Torgeir Hoås etter pasning fra Einar Olav Brakstad. MFK hadde flere målsjanser på et regnvått Hamar stadion, men flere mål ble det ikke.

Så ble det 1-3 tap mot Jomo Cosmos  ( målet laget av Anders Særvold) og seier 4-1 over Ham-Kam ( målene ved Torgeir Hoås, Arnor Smarason, Einar Olav Brakstad (str) og Anders Særvold.

I B-sluttspillet knuste moldejuniorene Hødd 6-1. Målene ble laget av: Torgeir Hoås, Einar Olav Brakstad (2), Frank Nakken (2) og Andreas Rødsand.

Dagen før tapte Molde 0-1 for Aalesund, og Aalesund vant 1-0 mot Hødd på fredag. Dermed gikk Aalesund til semifinalen.

DANIEL BERG HESTAD TAR FARVEL

I juli ble det kjent at Daniel Berg Hestad ville prøve seg som utenlandsproff. SC Heerenveen ville bli Daniel sin nye arbeidsgiver fra nyttår. MFKs tro tjener ville fullføre sesongen med Molde. Daniel hadde vært en solid spiller og en fin ledertype i klubben, og ingen vill legge hindringer i vegen for en av de "ekte" Molde-guttene når utlandet lokket. Det var synd at klubben ikke ville få noen godtgjørelse fra den nederlandske klubben. Daniel var nemlig ganske høyt verdsatt.

Trener Odd Berg beklaget naturligvis at han mistet en spiller med " god arbeidsmotor og arbeidsmoral, proff innstilling til arbeidet sitt og med gode ferdigheter i duellspill og i lufta."

Men Oddemann ønsket kapteinen lykke til på sitt nye arbeidssted.

EN KEEPER UT- EN TILBAKE

Jakup Mikkelsen bestemte seg i juli...nå ville han hjem til Klaksvik på Færøyene. Han fikk aksept for å avslutte arbeidsforholdet i Molde etter endt vårsesong. Nå ville han avslutte sin karriere i moderklubben Klaksvik.

Espen Silseth og Odd Berg drog forresten også til Færøyane. De skulle se Moldes UEFA-cupmotstander som var...ja, akkurat: Klaksvik.

Knut Dørum Lillebakk kom tilbake til moderklubben i juli etter en omflakkende tilværelse.

Når han nå kom hjem for å ta kampen opp med  Eddie Gustafsson, hadde han vært i Bryne, Hødd, Aalesund, Moss, Lillestrøm og Hønefoss.

NYE MOLDESPILLERE?

Frem mot sommeren begynte ryktene å gå om kjøp av nye spillere. Andre Schei Lindbæk var i samtaler med MFK-ledelsen, men det ble tidlig klart at han ikke ville bli å se på Røkkeløkka.

Trond Andersen stod også på MFKs ønskeliste som erstatter for Daniel Berg Hestad.

Rosenborgstopperen Martin Høyem var i Molde i juli og viste seg frem for MFK-ledelsen.

Det kunne komme påtale å leie spilleren resten av sesongen.

Svein Tore Brandshaug ville også gjerne ha vært i MFK nå, men han gikk som kjent til Strømsgodset for 150 000 kroner tidligere i sesongen. Svein Tore ville selv vekk da han fikk lite spilletid under Bengtsson. Hadde han visst at Oddemann ville ta over som trener, hadde han nok fortsatt vært i Molde.

THOMAS MORK PÅ VISNING

Midt i varmeste juli (ca.30 gr. i skyggen) drog Thomas Mork til England for å trene med Charlton Athletic. Engelskmennene hadde fulgt med Thomas lenge, og nå fikk han sjansen til å vise sine ferdigheter. Thomas hadde ett år igjen av kontrakten med MFK, men i en tid med knappe ressurser ville nok ikke moderklubben si nei takk til et skikkelig tilbud.

SÅ SCORET STAVRUM.

13.juli var Arild Stavrum på plass igjen på MFK-laget. De blå-hvite spilte treningskamp på Kråmyra, og denne gangen måtte sunnmøringene bite i gresset.

440 tilskuere fikk se Arild score etter bare tre minutters spill. Kristiansunderen  hadde vært fortvilet over å gå skadet nesten fra sin første dag i Molde. Nå skulle han få prøve seg en omgang på Kråmyra, men han plusset på et kvarter i andre omgang. Nå følte han seg i form til større oppgaver...kanskje mot formlaget Sogndal.....

Stig Arild Råket gjorde 2-0 til MFK sju minutter før slutt.

Det gjorde godt å få revansje etter tapet på Røkkeløkka, og nå hadde forhåpentligvis guttene fått tro på seg sjøl.

- Det var godt å få bevist at hjemmetapet bare var et lite arbeidsuhell, sa Kai Røberg til RB.

Arild Stavrum gjennomførte en god kamp, og vi tar med Erik Heens beskrivelse i RB av det første målet:

- Knappe tre minutter var gått da Daniel Berg Hestad fosset fram på venstrekanten i sin indreløperposisjon. Arild Stavrum lå og vaket inne i boksen, i et område kjemisk fritt for sunnmøringer. Innlegget ble millimeterpresist slått med yttersida av kapteinens høyrefot-og landet på innsida av scorinsgfoten til Arild Stavrum.

Og dette ville moldenserne gjerne se mere av................

Laget mot Aalesund: Eddie Gustafsson, Trond Strande ( Erlend Ormbostad 73.), Tobias Carlsson, David Ljung, Bjarni Thorsteinsson ( Anders Særvold 73.), Fredrik Gustafson ( Olafur Stigsson 58.), Magnus Kihlberg, Daniel Berg Hestad, Arild Stavrum ( Kai Røberg 58.), Bernt Hulsker ( Per Olav Inderhaug 77.), Thomas Mork ( Stig Arild Råket 45.)

NÅ KAN VI SE OPPOVER

Det sa en lykkelig målscorer Bernt Hulsker til Aftenposten etter at Sogndal lørdag 19.juli ble sendt hjem fra Røkkeløkka med tap 1-3.

7665 glade mennesker på tribunene fikk oppleve at tabelltoeren ble slått og at Molde denne dagen begynte klatringen på tabellen.

Førsteomgangen bød ikke på så mye spenning, men vi ante at denne ettermiddagen ville målene komme.

Etter 56 minutter kom Bernt Hulsker og Thomas Mork inn for Arild Stavrum og Anders Hasselgård. Og da begynte ting å skje.

Bernt hadde vært på banen i 12 minutter da han headet inn 1-0 til MFK. Tre minutter senere satte Magne Hoseth inn kveldens andre mål, og det kokte på tribunene.

Men så kom en liten kalddusj. Christian Kalvenes reduserte etter 78 minutter. Skulle gjestene greie å stjele poeng?

Daniel Berg Hestad fikk slutt på neglebitingen da han ett minutt før slutt laget sitt lille private show. Han avsluttet et soloraid med å sette ballen nydelig inn til høyre for keeper.

Vi følte at kampen stod og vippet, men vi mistet litt konsentrasjonen da Hulsker scoret, sa trener Jan Halvor Halvorsen.

-Vi må tåle å tape også, sa Halvorsen til Aftenposten.

Nettavisen/TV 2 var imponert over Molde-kapteinen: - Dribleraid som det Daniel Berg Hestad presterte i dag, ser man ikke ofte på Molde Stadion. Dagens kamp i Molde ble ikke den helt store  underholdningen, men Daniel Berg Hestads improvisasjon i beste jazzstil på høyrekanten som resulterte i Moldes tredje mål var alene verdt billettprisen.

" Forbannet Hulsker ordnet seier," skrev Adresseavisen og siterte målscoreren: -Jeg var forbannet fordi jeg ikke fikk spille fra start, og var derfor skikkelig tent da jeg kom innpå.

Og trønderavisa tok med at Hulsker hadde en finger (?) med i alle MFKs scoringer.

Jeg kjenner ikke den mannen, sa Bernt Hulsker til Dagbladet.

Uttalelsen kom da Bernt ble minnet på at hans tre møter med Raoul Kouakou alle hadde resultert i rødt kort til Sogndal-spilleren.

Denne dagen kom kortet etter en luftduell der de to hektet armene i hverandre. Det endte med at Hulsker fikk en albu i ansiktet.

Han ga meg en "kavring" etter en luftduell. Jeg vet ikke hvorfor, sa MFK-spilleren.

Daniel Berg Hestad ble også sitert i Dagbladet:- Det er ikke snakk om å spare seg for å¨unngå skader før jeg blir Herenveen-spiller. Jeg er Herenveenspiller fra nyttår selv om jeg kommer ned " halvdau."

Verdens Gang valgte Tobias Carlsson til banens beste, og avisen siterer svensken: - Jeg klarte å holde Håvard Flo borte fra ballen, så jeg er veldig fornøyd med kampen.

Ellers var VG mest opptatt av Kouakous tredje røde kort etter møte med Bernt Hulsker.

Kanskje har han noe imot meg, ikke vet jeg, sa Hulsker til VG. Etter kampen bekreftet Sogndals trener at Bernt ikke hadde "slengt med leppa", og han var oppgitt over temperamentet til mannen fra Elfenbenkysten.

Vi hadde en langt bedre struktur defensivt, og kommer til å bli bedre offensivt også, var Daniel Berg Hestads kommentar til VG. Denne avisen var den eneste som ikke hadde kapteinen som banens beste, men ga ham 4 poeng på børsen.

Romsdals Budstikke slo til med: H for Herlig Høststart, og avisen  slo fast at en av de fryktede S'ene var med, men det var de tre H'ene som satte i gang høstoffensiven.

Budstikka var meget imponert over Molde-kapteinen som "var høyt og lavt", og vi tar med Jan Henrik Indbjørs beskrivelse av Daniels mål:- Han tok med ballen fra hjørnet av 16-meteren, dro av en Sogndal-spiller, gikk mot dødlinja, gikk forbi enda en spiller, fortsatte inn mot mål langs dødlinja og klinte ballen inn mellom keeper Skjeldestad og stolpen. Budstikka ga også ros til Odd Berg for to perfekte bytter da han slapp innpå Hulsker og Mork.

Det var en glad gjeng spillere som møtte til Players Lounge etter kampen. Odd Berg fikk opp stemningen med sin vante Molde-sang, og fotballpresident Per Ravn Omdal, visepresident Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund kastet glans over forsamlingen. Presidenten var forøvrig meget imponert over målet til Daniel: Noe av det beste jeg har sett, sa han.

Ellers registrerte vi at humøret var tilbake og at fleipen satt løst. På spørsmål om hva de syntes om scoringen til Daniel, svarte Magne Hoseth og Bernt Hulsker:

6

Innbyttere: Bernt Hulsker for Arild Stavrum (56.), Thomas Mork for Anders Hasselgård (56.),

Øyvind Hoås inn for Hulsker (89.)

På benken: Knut Dørum Lillebakk, Andri Sigthorsson, Erlend Ormbostad, Stig Arild Råket

MARTIN HØYEM PÅ LÅN

I slutten av juli  ble det klart at RBK-spilleren Martin Høyem skulle inn i stallen til MFK. Leieavtalen skulle gå ut ved nyttår, men muligheten var til stede for forlengelse om partene ble enige om det.

IKKE KLAKSVIK FOR JAKUP

Ex-MFK-keeper Jakup Mikkelsen hadde tenkt seg hjem til Klaksvik, men slik ble det ikke. I slutten av juli skrev han under ettårskontrakt med skotske Partick Thistle.Han hadde trent med den skotske klubben og fått med seg et par treningskamper. Og Jakup overbeviste altså skottene.

BRAKSEIER TIL MOLDE 2

Mandag 21.juli ble en trist dag for Clausenengen. Nordmøringene hadde besøk av Molde 2, og moldenserne kunne ta med seg tre 2.divisjonspoeng hjem til Molde. Poengene var velfortjent etter at MFK vant med hele 7-1. Trener Knut Hallvard Eikrem var naturligvis fornøyd, og han ga spillerne ros for å ha greid en så rask overgang til 4-3-3. Treneren trekte fram tre spillere som gjorde det spesielt godt i kampen: Øyvind Hoås, John Andreas Husøy og Kai Røberg.

-Men hele laget jobbet hardt, presiserte treneren.

150 tilskuere fikk se  følgende Molde-spillere score;

9.min: Kai Røberg, 12.min.: Anders Særvold, 28.min: John Andreas Husøy, 40.min: Stig Arild Råket. 60.min.: Tommy Eide Møster, 67.min.: Stig Arild Råket, 69.min.: Kai Røberg.

Clausenengen fikk sitt mål etter 41 minutters spill.

Etter dette lå MFK på 6.plass på 2.divisjonstabellen.

-En naturlig plassering for oss. Vi kan jo uansett ikke rykke opp, sa Knut Hallvard Eikrem.

VI "SÅ" BALLEN I MÅL FIRE GANGER

27.juli ruslet vi poengløse fra Røkkeløkka igjen, og vi hadde en ubehagelig følelse av at Aalesund var krøpet alt for nær oss på tabellen. Brann også, dessverre.

Romsdals Budstikke var mest opptatt av Arild Stavrum som hadde lyst på mer spilletid. Ifølge RB lovet Odd Berg kristiansunderen mer spilletid i kampene som fulgte. Grunnen til at Odd ikke satte inn Arild tidligere, var at han  mente han hadde for liten kamptrening.

Laget fra Grenland gikk forsiktig ut og satset på kontringer. De blå-hvite skapte sjanser, men lyktes ikke i å få ballen i mål. Der stod nemlig en svært god Erik Holtan.

Etter sju minutters spill headet Thomas Røed inn kampens eneste mål. Daniel Berg Hestad burde ha utlignet etter 23 minutter,  men den ellers så sikre kapteinen maktet ikke å overliste Holtan. 10 minutter senere fikk Hulsker en kjempesjanse, men han avsluttet med et håpløst skudd.

Arild Stavrum fikk 10 minutter spilletid. På den tiden  hadde han to kjempesjanser. Hans første sjanse kom ett minutt på overtid. Han kunne ha skutt, men Holtan snappet ballen da Arild forsøkte å legge over til Hulsker. Tre minutter etter smelte Arild til  på halv volley, men Holtan gjorde nok en fantastisk redning.

- Vi spiller forknytt. Det er en stor utfordring å komme ut av sumpa, men dette skal vi greie, sa en fortsatt optimistisk Odd Berg til Romsdals Budstikke. Sympatiske trener Arne Sandstø lovet før kampen å underholde, og etter nitti minutter slo han fast at Odd alltid underholder.

-Hvis vi teller sjanser, var ikke seieren fortjent. Vi hadde flaks, sa Sandstø som naturligvis var svært så fornøyd med sin keeper.

Magne Hoseth fikk skadet en tå, og smertene var så store at han så stjerner. Etter 43 minutter måtte han hjelpes av banen.

Publikum kåret Trond Strande til Moldes mest effektive spiller. Han ble også "belønnet" med gult kort.

5574 tilskuere så forestillingen.

" Holtan berget seieren", skrev Nettavisen/TV 2. Samtidig slo Nettavsien fast at MFK fortsatt hadde et spissproblem. Odd-spillerne var overlykkelige for bortepoengene, og de innrømmet å ha spilt kynisk for å berge poengene på Røkkeløkka.

-Det blir ikke lett å komme ut av uføret, men vi har så mange kvalitetsspillere at dette må vi greie. På onsdag er det ingen andre lag enn oss og Viking som kan ta poeng, så vi får reise ned dit og reise kjerringa, sa Odd Berg til Nettavisen/TV2

Dagbladet, Verdens Gang og Aftenposten hadde NTB-referat ,og  Erik Holtan ble omtalt som den store redningsmannen for Odd.-Mens Molde slet med å score på opplagte sjanser, fikk Odd sitt seiersmål ut av nesten ingenting, mente NTBs referent.. Kjell Herskedal mente Daniel Berg Hestad var mye involvert i Moldes spill, men han lyktes ikke når det gjaldt. Lagets beste var høyreback Trond Strande. Ros også til Eddie Gustafsson for en klasseredning i andre omgang. Resten av Molde-forsvaret har spilt bedre kamper før, hette det i referatet til NTB. Og Herskedal nevner videre det mange andre også merket seg: -Men det var mange på Molde Stadion som undret seg stort over alle støttepasningene, spesielt i første omgang, som ga Odd rikelig tid til å organisere forsvaret når Molde kom på enkelte overganger.

3

Innbyttere: Anders Hasselgård 48 min. for Magne Hoseth, Arild Stavrum 8 min. for Erlend Ormbostad, Øyvind Hoås 3 min for David Ljung.

0-1

Tabell: Se tabell etter MFK-Viking (hengekamp) 30.juli.

TAP MOT AVERØYKAMERATENE

Det ble tap 1-2 for Moldes 2.divisjonslag da spillerne gjestet Bruhagen  28.juli. Trener Knut Hallvard Eikrem var ikke fornøyd.

200 tilskuere fikk se MFK's siste anskaffelse fra Rosenborg, Martin Høyem. Både han og trenereen var misfornøyd med debuten, og Martin regnet ikke med noen A-plass i nærmeste fremtid. Det er ikke gjort i en håndvending å spille seg inn blant fremmede spillere, og man regnet med at kamptrening ville få nyanskaffelsen inn blant dem som kjempet om tippeligaspill.

AK tok ledelsen etter 10 minutters spill. Stig Arild Råket utlignet i det 19,minutt, og så kom AK's siste scoring ett minutt før slutt.

Disse tapte for AK: Knut Dørum Lillebakk, Tommy Eide Møster, Martin Høyem, Per Olav Inderhaug, Knut Olav Rindarøy, John Andreas Husøy, Kenny Strandberg ( Ole Jacob Strandhagen 75), Torgeir Hoås ( Midhat Becic 77), Kai Røberg (Einar Olav Brakstad 65), Øyvind Hoås, Stig Arild Råket.

MAGNUS DEN STORES VIKINGFERD

Romsdals Budstikke utnevnte Magnus Kihlberg til konge på Stavanger  stadion 30.juli. Ikke dårlig av den blonde kjempen midt i vikingland. Rosverdig var også hans kommentar til RB etter kampen:- Dette var det laget som stod bak, og det er flere enn meg som er i god form. Vi har vært på riktig vei lenge, og laget var bra også mot Odd Grenland.

Men uansett hva helten selv sa: I denne utsatte kampen var Magnus konge. En scoring, godt forarbeid til scoring nr.2, regissør av MFK-offensiven og kaptein da Daniel måtte gå ut!

Forestillingen i Stavanger fikk en skremmende start. Etter bare ett minutts spill scoret vertene. Men MFK-spillerne kom seg fort etter sjokket og styrte kampen. Ifølge reporteren på NRK fikk ikke Viking til noe som helst. RB's utsendte var enig i dette og registrerte ikke en eneste Viking-sjanse utenom den som ga 1-0.

Magnus Kihlberg utlignet  etter 20 minutter da han etter fint angrepsspill dunket ballen opp i nettaket. I det 38.minutt besørget Bernt Hulsker seiersmålet.

Odd Berg var imponert over sine spillere som greide å reise seg etter kalddusjen, og treneren var tydelig fornøyd med spisstrioen Stavrum, Hulsker og Hoseth.

Det eneste triste på Stavanger stadion var at Daniel Berg Hestad ble skadet, og man fryktet at kapteinens fravær kunne bli langvarig. Magne Hoseth måtte også gå ut med skade, men man regnet med at han var klar igjen til neste kamp.

På tribunen satt også folk fra Charlton, og det var hyggelig for backen (!) Thomas Mork at de fikk se en god kamp av MFK.

En god, men kanskje ikke så gledelig kamp, fikk også 6290 tilskuere se.

Nettavisen skrev om " Stjernesmell på lys Molde-dag." Nettavisen var opptatt av skaden til Daniel og ga ham ros for den tiden han var på banen.

-Vi får en kalddusj, men står opp og vinner fullt fortjent. En arbeidsseier, sa Daniel til Nettavisen.

Magne Hoseth hadde bare en ting å klage på:-Jævlig unødvendig av publikum å pipe. Jeg legger meg ikke ned uten å være skadet..

Nettavisen mente Molde tok over dirigentstaven etter at Kihlberg utlignet, Hulskers seiersmål skildret Nettavisen slik: -Få minutter før pause spilte Hoseth ballen til Bernt Hulsker som serverte en teknisk lekkerbisken og en iskald avslutning.

Verdens Gang var mest opptatt av Magnus Kihlberg som forklarte fjorårets nedtur med overtrening.

-Med enorme ballvinneregenskaper, flott driv og så å si uten en eneste feilpasning var han tilbake til sitt gamle jeg, skrev VG. Og Magnus mente selv at han hadde spilt den beste kampen siden han kom til Norge.

-En kjempekamp av Magnus. Helt utrolig, var trenerens kommentar til VG.

Dagbladet brukte også mye plass på skaden til Daniel. Kristian Sørli bedyret at det ikke var vondt ment da han felte Daniel, og sa til Daniel at han var glad proffkontrakten var undertegnet.

Moldes første mål skildret Dagbladet slik:-Magne Hoseth fikk langpasse til en umarkert Arild Stavrum, som headet vakkert tilbake til Magnus Kihlberg. Han skjøt hardt og utagbart for Frode Olsen.

Aftenposten roste Magnus Kihlberg opp i skyene: -Foruten å lage en vanvittig viktig scoring for bortelaget, var Kihlberg en ødeleggende " revesaks" mot Vikings kreative midtbanelegger. Han stresset vettet av Bjarte Lunde Aarsheim.