Molde Logo

2003 April

VÅRSESONGEN 2003

 

Rosenborg og Vålerenga åpnet Tippeligaen med sitt oppgjør på Lerkendal 12.april. Trønderne var dette året større favoritter til gullet enn noen gang. Det virket som om alle andre konsentrerte seg om sølvkampen.

Men oppgjøret i Trondheim ble ikke som forventet. Trønderne vant rett nok 1-0, men sannelig hadde Vålerengen sine sjanser til å ta poeng.

Ingen skulle overbevise oss om at det ikke er lag i Norge som greier å ta skalpen til Rosenborg. Det de presterte i årets første seriekamp, var ikke overbevisende.

Molde startet sesongen med kamp mot Odd Grenland i Skien. Det var kanskje ikke den beste åpningen for MFK, for Odd hadde skapt trøbbel flere ganger for de blå-hvite.

Avisene var usikre i sine forhåndstips. VG antydet uavgjort-nevnte at Molde stod uten seier i Skien på fire forsøk. Fjorårets kamp endte 1-1...og VG tippet altså jevnt oppgjør også denne gangen.

Romsdals Budstikke var enig med VG og satset på en U.

Tidligere møter mellom Odd og MFK:

16/6

1999

Odd-MFK

0-0

13/10

1999

MFK-Odd

1-0

  3/5

2000

MFK-Odd

3-2

  6/8

2000

Odd-MFK

3-0

20/5

2001

Odd-MFK

2-1

  9/9

2001

MFK-Odd

6-1

21/4

2002

Odd-MFK

1-1

20/7

2002

MFK-Odd

0-0

FRAVÆRENDE I ANGREP

Det var Romsdals Budstikkes heading etter at MFK hadde gjort unna årets føste seriekamp. Avisekspertene fikk ikke rett..kampen endte ikke uavgjort...og de blå-hvite skuffet stort.

Å reise hjem fra Skien med 0-1 tap var ikke den starten spillere og tilhengere hadde håpet på.

Budstikka og andre aviser var forundret over at Magne Hoseth satt mesteparten av kampen på reservebenken, og hadde det ikke vært for en strålende opplagt Eddie Gustafsson i Moldemålet, kunne MFK fått en skikkelig stjernesmell. 10-1 i sjanser til Skienslaget og strafferedning av Gustafsson!

-Det gikk ikke som vi hadde planlagt, sa Gunder Bengtsson til Romsdals Budstikke.

-Vi kom ikke i gang med vårt spill overhodet, først og fremst fordi det ikke var kontakt mellom våre midtbanespillere og spissene.

MFK skapte ikke en eneste målsjanse før  Magne Hoseth og Stig Arild Råket kom på banen halvvegs i andre omgang. Budstikka karakteriserte spillet i første del av kampen som det mest blodfattige angrepsspillet MFK noen gang hadde prestert i en åpningskamp!

Daniel Berg Hestad hadde sin forklaring på tapet. Lange innkast og dødballsituasjoner  skapte mange brudd i spillet.-Det bidro til at vi ikke kom skikkelig i gang. Laget ble liggende alt for lavt, både forsvar og midtbane, men dette var uansett syltynne saker. Jeg lover bot og bedring, sa kapteinen.

Skuffet var sikkert også Kjell Inge Røkke. Han var på veg inn i garderoben etter  kampen, men ombestemte seg.

Kampens eneste mål ble scoret i det 51.minutt av Odds van Ankeren

Tilskuere: 6636

VRAKET HOSETH MÅTTE TRØSTES AV RØKKE

Det skrev Aftenposten etter møtet mellom Odd og MFK. Avisen brukte mesteparten av referatet på Magne Hoseth som ble sittende på benken mesteparten av kampen.: En dresskledd Magne Hoseth på reservebenken med blikket ned i bakken. Smilet fikk han først tilbake da investor Kjell Inge Røkke satte seg ned, klappet stjernespilleren på ryggen og kom med noen oppmuntrende ord.

 Odd-trener Arne Sandstø var også forbauset over at Hoseth ikke var med fra start: -Magne Hoseth er en veldig god spiller, og han ville vært med fra start på mitt lag. Selv om han ikke hadde klart å gå, ville jeg sendt ham på banen fra start!

DØD OVER FEIGHETEN

 Sterke ord fra Dagbladet etter Odd-MFK. Avisens utsendte mente det var mye gøy for hjemmepublikummet, men tynne greier for alle andre.-Det kreves mer enn ett lag som har vilje og evne til å skape noe fremover for at det skal bli god underholdning.....Den offensive tafattheten som har preget Molde i vinter og vår, kom oppsiktsvekkende til uttrykk i går. Odd var best i alt.

Dagbladets kommentator Øyvind Monn-Iversen var ganske krass i sin omtale av MFK-spillet: ..jeg tror ikke mange tippeligalag vil fremstå som bleikere enn det Molde gjorde i seriestarten. Trener Gunder Bengtssons taktiske motiver skal respekteres-og de kan langt på veg forsvares. Hans resultatmessige suksess har handlet om å sette forsiktigheten i system.

Og journalisten skyter enda skarpere: -Det finnes ikke unnskyldninger for den tafatte feigheten Molde avslørte utover i kampen...for noen år siden hadde Molde tre S-er Solskjær, Sundgot og Stravrum. I år har de ikke andre enn de to i etternavnet til treneren. Og de er ikke mye å skryte av.

TAKKET BENGTSSON

Det var Verdens Gang sin overskrift på referatet fra kampen. Headingen gikk over to sider i krigstyper, og takken gikk til Moldetreneren for at han lot Hoseth sitte på benken. Og mannen som takket, var naturligvis Odd-treneren.

-Magne har vært syk. Han er på gang, men jeg valgte andre løsninger fra start mot Odd, forklarte Bengtsson Men han la til:- Men Magne hadde et bra innhopp. Han er absolutt på gang.

Magne selv var ifølge VG meget skuffet og mente at Molde kunne ha vunnet kampen om han hadde vært med fra start.

Sjølskryt? Nei, klar tale fra en topp spiller som hadde  tro på seg selv og laget, Og det var kanskje det som trengtes akkurat nå.

Verdens Gang  begynte med noe nytt denne sesongen: Best på Børsen.

Vi merker oss at Eddie Gustafsson kom på delt førsteplass som keeper med 6 poeng. Ingen av Moldes midtbanespillere nådde opp. I forsvaret kom David Ljung på delt tredjeplass med 6 poeng. Ingen MFK-er var med på listen over de beste spissene.

VG hadde også kåret beste utlending: På denne listen fant vi David Ljung  og Eddie Gustafsson på delt andreplass med en del andre. På delt 8.plass med en lang rekke spillere finner vi  Tobias Carlsson, Olafur Stigsson og Bjarni Thorsteinsson. På listen over de beste over 33 år fant vi ingen Molde-spiller, men på listen over spillere under 23 år fant vi Erlend Ormbostad på delt 6.plass sammen med en lang rekke andre.

VG hadde også en oversikt over målsjanser. Odd og Viking toppet med 8 målsjanser. Molde delte 8. og sisteplassen med 3 sjanser.

MFK-børsen:

 

Romsdals Budstikke

Aftenposten

Dagbladet

VG

Bergens

Tidende

Nettav.

TV 2

Adress-

avisa

Eddie Gustafsson

6

5

5

6

3

6

3

Erlend Ormbostad

3

4

3

4

4

3

4

Tobias Carlsson

3

5

4

5

5

5

5

David Ljung

5

5

4

6

5

3

5

Bjarni Thorsteinsson

4

3

4

5

4

4

4

Gredrik Gustafson

3

4

3

3

5

3

5

Magnus Kihlberg

4

4

4

4

5

4

5

Daniel Berg Hestad

3

5

4

4

5

4

5

Anders Hasselgård

2

3

4

3

5

3

5

Bernt Hulsker

2

4

3

3

3

2

3

Andri Sigthorsson

2

4

4

4

4

2

4

Olafur Stigsson

3

4

4

5

4

-

4

Innbyttere: Magne Hoseth for Hasselgård (fra 65.)  Stig Arild Råket for Daniel Berg Hestad (fra 65.) Olafur Stigsson for  Fredrik Gustafson (fra 50.)

Magnus Kihlberg fikk gult kort.

Andre kamper:

Rosenborg-Vålerengen (lø)

1-0

Lillestrøm-Bodø/Glimt

1-0

Sogndal-Stabæk

2-1

Viking-Bryne

3-0

Aalesund-Tromsø

2-3

Lyn-Brann (ma)

0-0

Tabellen:

  1

Viking

1

1  0  0

3-0

3

  2

Tromsø

1

1  0  0

3-2

3

  3

Sogndal

1

1  0  0

2-1

3

  4

Rosenborg

1

1  0  0

1-0

3

  5

Lillestrøm

1

1  0  0

1-0

3

  6

Odd Grenland

1

1  0  0

1-0

3

  7

Brann

1

0  1  0

0-0

1

  8

Lyn

1

0  1  0

0-0

1

  9

Aalesund

1

0  0  1

2-3

0

10

Stabæk

1

0  0  1

1-2

0

11Molde10  0  10-10

12

Vålerenga

1

0  0  1

0-1

0

13

Bodø/Glimt

1

0  0  1

0-1

0

14

Bryne

1

0  0  1

0-3

0

SUPERGAVE TIL HJEMMEPUBLIKUM!

Før kampen mot Lillestrøm 21.april  var MFK-ledelsen redd for sviktende oppmøte. Det skulle vise seg at frykten var ubegrunnet. 6302 betalende tilskuere var på plass da Kanarifuglene ble vingestekket på Røkkeløkka.

Ingen av de fremmøtte romsdalinger angret på besøket.

I sentrum for begivenhetene: En spillesugen Magne Hoseth  med helskjegg og hvite sko. La det nå sies med en gang: Det var et godt lag som vant-ingen enkeltspiller. Det understreket Magne selv på pressekonferansen.

Men i sentrum kom han naturligvis allerede etter 8 minutter: Et oppspill fra Bjarni Thorsteinsson ble stusset videre fra Bernt Hulsker til Magne Hoseth. Alene med keeper gjorde averøyingen ingen feil, og publikum fikk juble for sesongens første Molde-scoring. Og det skulle bli mer jubel. I det 14.minutt spilte Daniel Berg Hestad sin elegante spiss fri. Inne i feltet ble han klippet ned av Frode Kippe. Magne satte straffesparket i keeepers venstre hjørne. Keeperen var etter ballen, men kunne ikke forhindre 2-0.

I det 34.minutt var det Bernt Hulskers tur til å bli felt. Magne scoret på straffe..denne gangen i keeperens høyre hjørne.

Hoseth var også delaktig i det fjerde målet. 20 minutter før slutt la han inn til Daniel Berg Hestad som headet nydelig i mål.

Romsdals Budstikke brukte headingen " TRYLLEKUNSTNEREN" over nesten to hele sider, og ingen var i tvil om hvem man siktet til.

Romsdals Budstikke: Fire scoringer, tre poeng og ny selvtillit. Og ikke minst: Stor innsats, konstant angrepsvilje, god underholdning, noen hælspark og litt glimt i øyet.

Gunder Bengtsson var også fornøyd: -Alle spillerne ville ha ballen og jobbet hele tiden, sa Gunder.

Men han la til: -Vi falt for langt tilbake på banen med forsvaret. Vi lå for nær eget mål.

Godt at det er ting å rette på.for da er det sjanse for at det kan bli enda bedre!

Ellers var Bernt Hulsker misfornøyd etter at han fikk se sesongens føste gule kort og mente laget burde han scoret dobbelt så mange mål.

Også Verdens Gang var mest opptatt av Magne Hoseths gjeninntreden på laget:Den 22 år gamle Averøy-gutten viste et spill som du nesten aldri ser på norske fotballbaner. Det var latinske kroppsfinter. Det var effektive dragninger. Det var arrogante hælspark. Og det var utsøkt ballbehandling.

Magne var fornøyd med innsatsen sin, men mente spillet hans mot CSKA Moskva i 1999 var bedre.

På spørsmål fra VG om hva han fortjente på børsen, smilte Magne frem en nier.

Og VGstartet samme dag med avstemming blant leserne: Bør Magne Hoseth spille neste landskamp?

På VGs "Best på Børsen" fant vi Eddie Gustafsson på topp med 6 poeng. David Ljung på delt 6.plass med5,5 poeng. På listen over spisser var det ingen MFK-ere. Hoseth?

Best under 23: Ingen fra Molde. Beste utlending: Eddie Gustafson på delt 2.plass og David Ljung på delt 8.plass. Best over 32: Ingen fra MFK. Målsjanser: Molde på delt 7.plass med 9.

-Molde-juvel Magne Hoseth (21) rev av seg trøya i pur glede og viste frem operasjonsarrene på brystkassen etter gårsdagens hat-trick mot Lillestrøm.

Slik innledet Aftenposten sin reportasje fra MFK-LSK. Og avisen fortsatte: Magne Hoseth drev Lillestrøm-spillerne til vanvidd med ekte hat-trick i 1.omgang, målgivende pasning etter hvilen, og da han i perioder av kampen fremsto mer som balletttdanser enn norsk fotballspiller. Gunder Bengtsson var enig i at Magne spilte en stor kamp, men han la til:-Magne var involvert i det meste i dag, men de andre på laget bidrog også veldig sterkt til å gjøre ham god.

Hoseth var hovedpersonen også i Dagbladets referat: " Hoseths mentale triumf." Til avisen kunne Magne fortelle at han hadde begynt med mental trening, noe som hadde hjulpet ham til et lavere spenningsnivå og høyere sjøltillit. Takken for dette ga han til MFKs fysiske trener, Even Hollingen.

Dagbladet roste også Hulsker for samspillet med Hoseth og Daniel Berg Hestad for hans kontante spill.

"Spillekåte hjemmesåpillere lyste av innsatsvilje. LSK var tamme", slo Dagbladet fast etter festforestillingen. .

MFK-børsen:

 

Romsdals Budstikke

Verdens

Gang

Aften-

posten

Dagbladet

Bergens

Tidende

Eddie Gustafsson

5

6

5

6

6

Olafur Stigsson

3

4

4

3

5

Tobias Carlsson

5

5

5

5

6

David Ljung

5

5

6

5

7

Bjarni Thorsteinsson

4

5

4

5

5

Fredrik Gustafson

5

5

5

4

5

Magnus Kihlberg

6

4

5

4

3

Daniel Berg Hestad

7

6

6

7

6

Stig Arild Råket

6

4

5

3

6

Bernt Hulsker

7

6

6

6

7

Magne Hoseth

9 BB

9 BB

8 BB

9 BB

9 BB

Andre resultat:

Bodø/Glimt-Lyn

3-2

Bryne- Sogndal

0-1

Stabæk-Odd

4-1

Tromsø-Viking

2-2

Vålerenga-Aalesund

3-1

Brann-Rosenborg (on)

1-6

Tabellen:

  1

Rosenborg

2

2  0  0

7-1

6

  2

Sogndal

2

2  0  0

3-1

6

  3

Viking

2

1  1  0

5-2

4

  4

Tromsø

2

1  1  0

5-4

4

  5

Stabæk

2

1  0  1

5-3

3

6Molde21  0  14-13

  7

Vålerenga

2

1  0  1

3-2

3

  8

Bodø/Glimt

2

1  0  1

3-3

3

  9

Odd

2

1  0  1

2-4

3

10

Lillestrøm

2

1  0  1

1-4

3

11

Lyn

2

0  1  1

2-3

1

12

Brann

2

0  1  1

1-6

1

13

Aalesund

2

0  0  2

3-6

0

14

Bryne

2

0  0  2

0-4

0

PLAYERS LOUNGE EN SUKSESS.

Vi merker oss at Verdens Gang  var begeistret for MFKs  nye tiltak.. Under åpningen Av " Players Lounge" på Molde Stadion i går kveld-et konsept hentet fra  store europeiske ligaer-ble Hoseth trampeklappet inn i lokalet. Som et ledd i å bli en mer åpen klubb vil MFK samle spillere, sponsorer, supportere og frivlllige til mat og drikke etter hver eneste hjemmekamp. Med Magne Hoseth som midtpunkt ble premieren en kjempesuksess. Jubelen gikk i taket da tremålsscoreren tok mikrofonen og satte ord på det showet han hadde ledet an i ute på gressmatten: -Nok til å få reisning.!

KNUT HALLVARD UTVIKLER SPILLERE

I MFKs ferske talentgruppe var det dette året 12 spillere. Ansvarlig for treningen av talentene var Knut Hallvard Eikrem, ex-gossing med mange kamper for MFK.

Knut Hallvard hadde tro på spillerne sine som skulle utgjøre stammen på årets 2.divisjonslag: Einar Olav Brakstad (Eidsvåg), Heine Bugge (Rival), Anders Fossholt ( Sør Aurdal), Torgeir Hoås (Sunndal), Øyvind Hoås (Sunndal),John Andreas Husøy (Harøy), Oliver Ingvarsson (Ørsta), Fredrik Melby (Lisleby), Tommy Eide Møster (Eidsvåg), Knut Olav Rindarøy (Gossen), Kenny Strandberg (Lyngdal) og Anders Særvold (Follo)

Som tidligere ville flere A-spillere bli å finne på lagoppstillingen til 2.divisjsonslaget.

TORNEKRATTET PÅ FLYTTEFOT

Dette året satset Tornekrattet på Cafe Sting som oppvarmingssted før MFK-kampene. Kafeen ville holde åpent på dagtid foran MFK-kampene. Man ville da kjøre på storskjerm kamper fra Premier League og Champions League, og selvsagt fra de blå-hvites bortekamper.

MFK 2 SESONGÅPNET MED 2-0

Det ble ikke det helt store spillet da MFK 2 og Averøykameratene sesongåpnet  på Kunstgressbanen 22.april.

MFK tok ledelsen på straffespark ved Einar Olav Brakstad da det var spilt i  drøye 10 minutter. Det var et korrekt idømt straffespark da Kai Røberg ble felt.

10 minutter før pause førte Øyvind Hoås MFK opp i 2-0. Andre omgang ble kjedelig og målløs.

Trener Knut Hallvard Eikrem var fornøyd med poengene i åpningskampen, men han var ikke fornøyd med det offensive spillet i 2.omgang

-Vi må bli flinkere til å holde ballen i laget og angripe med trykk, sa Knut Hallvard.

Bare tre av spillerne på MFK var over 20 år: Jakup Mikkelsen, Kai Røberg og Per Olav Inderhaug.)

Laget: Jakup Mikkelsen ( Fredrik Melby 46.), Heine Bugge, Anders Fossholt, Anders Særvold, Per Olav Inderhaug, Kai Røberg ( Mido 72.), John Andreas Husøy, Kenny Strandberg, Eianr Olav Brakstad ( Torgeir Hoås 69.), Tommy Eide Møster, Øyvind Hoås.

Tabellen 2.divisjon, avd.2:

  1

Lørenskog

1

1  0  0

5-0

3

  2

Mercantile

1

1  0  0

3-0

3

  3

Nybergsund

1

1  0  0

3-1

3

  4

Skjetten

1

1  0  0

2-0

3

  5

Molde 2

1

1  0  0

2-0

3

  6

Ull./Kisa

1

1  0  0

2-0

3

  7

Kongsvinger

1

1  0  0

2-1

3

  8

Gjøvik/Lyn

1

0  0  1

1-2

0

  9

LSK 2

1

0  0  1

1-3

0

10

Eidsvold Turn

1

0  0  1

0-2

0

11

Clausenengen

1

0  0  1

0-2

0

12

Averøykameratene

1

0  0  1

0-2

0

13

Lillehammer

1

0  0  1

0-3

0

14

Byåsen

1

0  0  1

0-5

0

INGEN LØSNING I LØNNSFORHANDLINGENE

Klubbens ledelse og spillerne hadde vansker med å komme til enighet i de pågående lønnsforhandlingene. Som forutsetning for å diskutere lønnsreduksjon, hadde en del av spillerne trukket motkrav inn i forhandlingene.

-En del ting har vi ikke klart å komme til enighet om, og det virker som vi ikke kommer lengre akkurat nå. Både ledelsen og spillerne trenger mer tid for å tenke gjennom detaljene, sa direktør Silseth til Romsdals Budstikke 22.april.

-Det største problemet er at lønna varierer såpass mye, og derfor blir dette en veldig spesiell sak. Det er klart at enkelte vil slite mer enn andre etter et lønnskutt, sa kaptein Daniel Berg Hestad til lokalavisa.

NISO-leder Morgan Andersen forhandlet for spillerne.

STORMØNSTRING PÅ KGB

430 unge fotballspillere i alderen 6-12 år inntok Kunstgressbanen 26. og 27.april. Unger og foreldre stortrivdes på kunstgresset. Det var ikke alle som behersket spillet like godt, men alle gikk inn for oppgaven med liv og lyst. Og det var kanskje det aller beste ved kampene....alle fikk  prøve seg...ingen var for dårlige til å være med i kampen om ballen. Og så langt vi kunne se, var man heller ikke plaget av overivrige mammaer og pappaer. Det var bredde-og utviklingsavdelingen i MFK som stod bak "Aktivitetsturneringen 2003." Turneringsleder Geir Kristoffersen understreket verdien av den langsiktige rekrutteringen av spillere, og han hadde sikkert et par herlige dager på KGB.

40 lag var påmeldt fra Romsdal og Nordmøre. Det ble spilt femmerfotball for de aller yngste på lørdag og sjuerfotball for de litt eldre dagen etter.

20-30 lagledere og foreldre gjorde en flott innsats under turneringen.

Og da det hele var over, stilte Andri Sigthorsson opp som medaljeutdeler. Og denne dagen ble det medaljer til alle-naturligvis!

-Det er godt å se at fotball ikke bare er alvor, sa en populær Andri Sigthorsson.

BITTERT TAP I BODØ

26.april kom nedturen for de blå-hvite. De måtte reise hjem fra Bodø med tap 0-2 mot Bodø/Glimt. En skikkelig nedtur etter suksessen mot Lillestrøm. Kaptein Daniel Berg Hestad  måtte bli igjen i Molde på grunn av sykdom i familien, og savnet av kapteinen var stort. Når så Magne Hoseth måtte gå av banen bare få minutter etter at dommeren hadde blåst kampen i gang, så er det ikke vanskelig å finne unnskyldninger for tapet.

Stor glede blant 4345 tilskuere som så Roy Helge Olsen dirigere kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter seks minutters spill da Runar Berg klinte ballen i krysset på hel volley fra 10 meters hold.

Aftenposten skrev at Molde hadde noen spede forsøk ved Bernt Hulsker, men det var fullt fortjent da Fredrik Kjølner nikket inn 2-0 etter 70 minutter.

-På Aspmyra i går så Glimt ut som et medaljelag og Molde som en dumpekandidat, skrev Aftenposten

-Vraket Kjølner tok hevn, var Dagbladets femspalters overskrift til referatet fra Aspmyra. Avisa skrev at Bodø/Glimt fikk en gylden sjanse da Hoseth ble skadd og hjemmelaget tok ledelsen knappe minuttet etter. Molde hadde  ballen mest i første omgang, men Glimt hadde full kontroll i begge omganger .Dagbladets sjansestatistikk var 5-2 til hjemmelaget. Ellers merket vi oss Hoseths uttalelse etter skaden: -Jeg  klandrer ikke Hanssen. Taklinga var grei den.

Ingen syting fra balleleganten, og det taper man ikke på! Ellers mente Dagbladet at det mest underholdende med Moldes internasjonale startellever, var keeper Gustafssons rastafletter!

-0 mål og poeng på bortebane. Det skrev Verdens Gang og viste til at Molde skapte to fattige sjanser i Bodø. Avisa var mest opptatt av Moldes offensive vansker og viste til at Molde i treningskampene laget bare 9 mål på tolv kamper.

-Dette holder ikke til å være med å kjempe om medaljer, innrømmet Gunder Bengtsson til Verdens Gang og mente skadeproblemene fikk ta sin del av skylden.

Det var Romsdals Budstikke enig i og hadde følgende overskrift over to sider: -Syltynt uten toppene.

-Nei, dette var langt fra bra nok. Å miste både Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth ble for mye for oss. Begge to er kreative og viktige for oss, og uten dem slo vi for mange langpasninger, sa Bengtsson til Budstikka.

-Vi hadde ikke et eget spill i det hele tatt. Jeg er skuffet, sa Gunder. Budstikka viste også til at Thomas Mork og Trond Strande manglet på laget. Fire mann fra startoppstillinga mot LSK var dermed borte.

Budstikka mente at hjemmelaget fikk god hjelp av en speaker med "munndiare."

Best på børsen i VG:

Keeper: Eddie Gustafsson på 3.plass bak Skjeldestad og Johnsen.

Midtbane: Ingen fra Molde på listen På topp: Martin Andresen.

Forsvar:David Ljung på delt 4.plass. På topp:Amund Skiri.

Spiss: Ingen fra Molde på listen. På topp:Harald Brattbakk.

Beste utlending: David Ljung på 7.plass. Topp:Chr. Wilhelmsson.

Best over 30: Ingen fra MFK.Topp: Ørjan Berg.

Best under 23: Ingen fra Molde.  På topp: Seyi Olofinjana.

Målsjanser: Molde på 12.plass med 6. Topp Brann og Odd 22.

Spillerbørsen:

 

Romsdals

Budstikke

Verdens

Gang

Dagbladet

Aftenposten

Adresse-

avisen

Eddie Gustafsson

4

3

4

3

3

Olafur Stigsson

4

5

5

4

4

Tobias Carlsson

4

4

5

5

4

David Ljung

4

5

4

5

4

Bjarni Thorsteinsson

4

4

4

4

4

Fredrik Gustafson

3

4

4

4

4

Magnus Kihlberg

4

4

5

4

4

Anders Hasselgård

5

4

5

3

3

Stig Arild Råket

3

3

3

4

3

Bernt Hulsker

5

4

4

3

4

Øyvind Hoås

3

3

3

3

3

Innbyttere: Tommy Eide Møster inn for Råket i det 67.min. Øyvind Hoås inn for Hoseth etter 7 min.

Andre kamper:

Lillestrøm-Stabæk

0-2

Odd-Bryne

3-2

Sogndal-Tromsø

3-1

Viking-Vålerenga

2-0

Aalesund-Brann

3-3

Lyn-Rosenborg (sønd)

0-3

Tabellen:

  1

Rosenborg

3

3  0  0

10-1

9

  2

Sogndal

3

3  0  0

  6-2

9

  3

Viking

3

2  1  0

  7-2

7

  4

Stabæk

3

2  0  1

  7-3

6

  5

Bodø/Glimt

3

2  0  1

  5-3

6

  6

Odd

3

2  0  1

  5-6

6

  7

Tromsø

3

1  1  1

  6-7

4

  8

Molde

3

1  0  2

  4-3

3

  9

Vålerenga

3

1  0  2

  3-4

3

10

Lillestrøm

3

1  0  2

  1-6

3

11

Brann

3

0  2  1

  4-9

2

12

Aalesund

3

0  1  2

  6-9

1

13

Lyn

3

0  1  2

  2-6

1

14

Bryne

3

0  0  3

  2-7

0

STORTAP FOR UNGT MOLDE 2

24.april møttes 2.divisjonslagene Skjetten og Molde 2 på Jessheim stadion. 30 tilskuere fikk oppleve storseier til hjemmelaget. Det var så mye snø på banen at kampstarten ble utsatt og flyttet til kunstgressbanen.

-Ingen unnskyldning for tapet, sa trener Knut Hallvard Eikrem, men det var vanskelige spilleforhold.Moldeguttene holdt følge med sine eldre motstandere til pause og gikk til garderoben med hederlige 0-1. Men så kom en "kollektiv kollaps" i andre omgang. Hele fem baller gikk inn bak MFK-keeperen.

-Men vi lar oss ikke knekke av en slik smell, sa Knut Hallvard.

Laget: Oliver Ingvarsson- Heine Bugge, Erlend Ormbostad, Per Olav Inderhaug, Anders Særvold- Mido (  Anders Fossholt 75.), Kenny Strandberg ( Torgeir Hoås 50.), John Andreas Husøy, Kai Røberg-Tommy Eide Møster (Knut O. Rindarøy 60.) , Einar Olav Brakstad.

Andre kamper:

Byåsen-Kongsvinger

0-1

Gjøvik/Lyn-Mercantile

4-0

Averøykameratene-Lørenskog

2-1

Nybergsund-Clausenengen

3-0

Tabell 2.divisjon avd.2

1

Skjetten

2

2  0  0

8-0

6

2

Nybergsund

2

2  0  0

6-1

6

3

Kongsvinger

2

2  0  0

3-1

6

4

Lørenskog

2

1  0  1

6-2

3

5

Gjøvik/Lyn

2

1  0  1

5-2

3

6

Ull/Kisa

1

1  0  0

2-0

3

7

Mercantile

2

1  0  1

3-4

3

8

Averøykam.

2

1  0  1

2-3

3

9

Molde 2

2

1  0  1

2-6

3

10

LSK 2

1

0  0  1

1-3

0

11

Eidsvold Turn

1

0  0  1

0-2

0

12

Lillehammer

1

0  0  1

0-3

0

13

Clausenengen

2

0  0  2

0-5

0

14

Byåsen

2

0  0  2

0-6

0

" DER BOMBER" UTVIKLET TALENTER

Molde FK stilte lag også i 3.divisjon, et lag som bestod av svært unge spillere. Troppen hadde følgende sammensetning:

Målmenn: Jan Olav Indbjør Uggelstad, Andreas Beinset.

Utespillere: Stian Amundsgård, Kristian Benjaminsen, Andreas Berg, Martin Øie Berg, Dan Blekken, Andre Brandt, Thomas Hammerbach, Arne D.Heggset, Einar M.Helde, Håvard Øyan Henset, Peter Berg Hestad, Jorg Jenset, Steffen P. Landro, Heine B. Lossius, Becic Midhat, Frank Nakken, Kristoffer Nerland, Bjørn Ketil Olsen, Odin Folke Olsen, Thomas P. Ryther, Stian Rødal, Espen Skjegstad, Vidar Storvik, Eirik Svensli, Arne Håkon Tjelle, Ole Aleksander Ulvestad, Arnur Smarasson.

Disse spillerne kunne også benyttes på 2.divisjonslaget og juniorlaget.

Odd Berg hadde vist tidligere at han var ekspert på å utvikle unge fotballspillere, så ungdommene var i gode hender.

-Vi snakker ikke om å plukke poeng, men om å prestere god fotball, sa den gamle måljegeren.

-Greier vi det, kommer poengene av seg selv.

Med et lag av junior og guttespillere var målsettingen å berge plassen i 3.divisjon. I enkelte kamper ville det bli aktuelt å trekke inn enkelte spillere fra 2.laget.

Odd Berg hadde stor tro på verdien av å utvikle lokale spillere som publikum kunne identifisere seg med.

På treningene la " Der Bomber" vekt på individuelle prestasjoner , pasningsspill og bevegelse.

Vårens treningskamper hadde gitt følgende resultater:

Molde-Sel

5-0

Molde-Kristiansund

1-5

Molde-Åndalsnes

2-5

Molde-Bryn

1-4

Molde-Averøykameratene

0-6

TAP I SERIEÅPNINGEN FOR MOLDE 3

Det unge MFK-laget ble for lett i vinden på Sande Stadion 27.april. I medvinden i første omgang scoret hjemmelaget fire ganger. Andre omgang ble målløs.

Hjemmelagets mål kom etter 3, 22, 29 og 34 minutter.  Den solide 11-1 seieren til Træff plasserte de grønne på tabelltoppen

Kampene:

Sunndal-Molde 3

4-0

Eide-Åndalsnes

5-3

Kristiansund-Bryn

3-0

Bud-Surnadal

1-0

Gossen-Midsund

2-0

Træff/Kvass ulv.

11-1

Tabell 3.divisjon:

1

Træff

1

1  0  0

11-1

3

2

Sunndal

1

1  0  0

  4-0

3

3

Kristiansund

1

1  0  0

  3-0

3

4

Eide

1

1  0  0

  5-3

3

5

Gossen

1

1  0  0

  2-0

3

6

Bud

1

1  0  0

  1-0

3

7

Surnadal

1

0  0  1

  0-1

0

8

Åndalsnes

1

0  0  1

  3-5

0

9

Midsund

1

0  0  1

  0-2

0

10

Bryhn

1

0  0  1

  0-3

0

11

Molde 3

1

0  0  1

  0-4

0

12

Kvass/Ulv.

1

0  0  1

1-11

0

GOD START FOR JUNIORENE

Årets første motstander for Molde-juniorene var Sunndal. Hjemme i Molde seiret MFK med 3-1

Andre juniorkamper:

Clausenenga 1-CFK 2

9-1

Surnadal-Træff 1

1-3

ÅIF/IIL- Dahle

0-0

Tabellen:

1

Clausenenga 1

1

1  0  0

9-1

3

2

Molde

1

1  0  0

3-1

3

3

Træff 1

1

1  0  0

3-1

3

4

Dahle

1

0  1  0

0-0

1

5

ÅIF/IIL

1

0  1  0

0-0

1

6

Rival

0

0  0  0

0-0

0

7

Sunndal

1

0  0  1

1-3

0

8

Surnadal

1

0  0  1

1-3

0

9

CFK-2

1

0  0  1

1-9

0

GUTTENE ÅPNET SOM JUNIORENE

I TINE-serien gutter 1.div. møttes byrivalene MFK og Træff sine førstelag. Det ble seier 3-1 til MFK-guttene.

Andre guttekamper:

Træff 2-Rival

4-4

Tingvoll-Sunndal

3-5

Tustna/Smøla-KFK 1

2-0

TINE-tabellen::

1

Sunndal

1

1  0  0

5-3

3

2

Molde 1

1

1  0  0

3-1

3

3

Tustna/Smøla

1

1  0  0

2-0

3

4

Rival

1

0  1  0

4-4

1

5

Træff 2

1

0  1  0

4-4

1

6

Dahle

0

0  0  0

0-0

0

7

Surnadal 1

0

0  0  0

0-0

0

8

Vestnes Varfjell

0

0  0  0

0-0

0

9

Tingvoll

1

0  0  1

3-5

0

10

Træff 1

1

0  0  1

1-3

0

11

KFK 1

1

0  0  1

0-2

0

OG SMÅGUTTENE VAR ENDA BEDRE!

MFKs smågutter i INTERREVISJON-SERIEN 1.divisjon fikk en kjempestart da de møtte Væring/Smøla. Moldeseieren lød på hele 8-3. Molde 1 startet med dette sesongen på tabelltoppen.

Andre kamper:

Træff 1-Rival 1

4-7

Frei 1-Dahle

1-2

Sunndal 1-Surnadal 1

3-0

Og slik ble tabellen etter en serieomgang:

1

Molde 1

1

1  0  0

8-3

3

2

Rival 1

1

1  0  0

7-4

3

3

Sunndal 1

1

1  0  0

3-0

3

4

Dahle

1

1  0  0

2-1

3

5

CFK 1

0

0  0  0

0-0

0

6

Frei 1

1

0  0  1

1-2

0

7

Træff 1

1

0  0  1

4-7

0

8

Surnadal 1

1

0  0  1

0-3

0

9

Væring/Smøla

1

0  0  1

3-8

0

 

Annonse fra Eliteserien: