Molde Logo

2002 September

HULSKERS DAG I MOSS

Det ble tre nye poeng til Molde da laget møtte Moss på Melløs 1.september. Men mossingene skremte spente radiolyttere da de gikk opp til 1-0 på straffespark etter bare fire minutters spill. Heldigvis gikk det bare seks minutter til de blå-hvite kunne utligne. Bernt Hulsker ble felt av keeper, og Magne Hoseth satte straffesparket sikkert i mål.

Nytt skremmeskudd kom etter 22 minutter. Et passivt Molde-forsvar greidde ikke å hindre Gard Kristiansen i å gi hjemmelaget føringen på nytt. Da halvtimen var spilt, nådde Magne Hoseth kollega Thomas Mork på hjørnet av 16-meteren. Keeperen ga retur på skuddet fra Mork, og så dukket Bernt Hulsker opp og utlignet til 2-2. Med foreløpig poengdeling gikk lagene til pause.

Så gikk det bare et par minutter før de blå-hvite viste hvordan fotball kan spilles. Bernt Hulsker scoret etter vakkert forarbeid av Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth.

- Det er sånn fotball skal spilles, sa en oppmuntret Bernt Hulsker til pressen etter kampen.

Tomålscoreren mente ellers at Molde-laget ikke hadde spilt noen stor kamp, men mente det var godt kjempet mot et desperat Mosse-lag.

Sterkt av de blå-hvite å gå av banen med tre poeng etter å ha ligget under to ganger.

Avstanden til Rosenborg var den samme, og det var utrolig at trønderne fikk med seg tre poeng etter å ha ligget under 0-1 med tre minutter igjen å spille.

- Jeg fryktet det verste. Moss kom sterkt tilbake, sa en lettet Gunder Bengtsson til Aftenposten som mente Molde hadde fått tre enkle mål. Ifølge Aftenposten var Bernt Hulsker banens beste.

VG fant plass til Daniel Berg Hestad og Bernt Hulsker på Rundens lag. Avisa hadde mye godt å si om en gress-allergi-plaget Bernt Hulsker. Det hender ofte at lag som skifter trener, gjør det bra i første kamp. Denne gangen hjalp det ikke at mossingene sparket Erik Brakstad. Aftenposten hadde kanskje forklaringen på motgangen til mossingene. De manglet en rask og teknisk avslutter som Bernt Hulsker!

Dagbladet fikk av samme mann vite at han manglet tenning! I Moss var han pisket i gang av kaptein Daniel Berg Hestad, og da ble det fart på spissen. Bernt mente han manglet guts, men at kampen i Moss var et vendepunkt.

-Det ble Hulsker for alle penga, skrev Dagbladet, men avisens utsendte valgte seg Daniel Berg Hestad som banens beste. Og Hulsker ble naturligvis "populær" på Melløs og fikk pipekonsert da han gikk av banen.

- Jeg tar det som et kompliment, sa tomålsscoreren.

Innbyttere:

Stig Arild Råket inn for Fredrik Gustafson ( 66.), Olafur Stigsson inn for Magne Hoseth (62.), Andre Schei Lindbæk inn for Bernt Hulsker ( 77.)

MOLDEDAMENE TAPTE

I 2.divisjon kvinner måtte MFK på bortebane gi tapt for Kvass / U /S. Hjemmelaget vant 4-2, og dermed havnet Molde-damene tredje sist på tabellen.

6.september var det ny kamp for Moldedamene. På hjemmebane vant Molde 2-1 over Stranda og klatret ett hakk opp på tabellen:

SOLID SEIER, SKULLE VÆRT STØRRE

2.september møttes Molde 2 og Frigg på Molde stadion. Hjemmelaget stilte med åtte spillere fra A-stallen, og de blå-hvite vant en komfortabel seier 3-0 Ved pause stod det 1-0 til Molde.

Ca. 100 tilskuere fikk seg MFK gjennomføre en god kamp, men seieren burde ha vært større. Hjemmepublikumet kunne glede seg over gjensyn med langtidsskadde Andri Sigthorsson. Han tegnet seg på scoringslisten allerede etter fem minutter med en lobb som gikk inn via tverrligger. Så måtte man helt fram til det 53.minutt før Einar Olav Brakstad kunne øke til 2-0. Siste målet scoret Øyvind Hoås fem minutter før slutt.

Hjemmelaget: Jakup Mikkelsen, John Andreas Husøy, Erlend Ormbostad, Anders Særvold, Steinar Guvåg, Anders Hasselgård (Einar Olav Brakstad 46.), Olafur Stigsson, Svein Tore Brandshaug, Stig Arild Råket (Mats Jørgenstuen 78.), Andri Sigthorsson (Øyvind Hoås 46.), Kai Røberg.

JUNIORTAP I KRISTIANSUND

3.september var Molde-juniorene i Kristiansund og møtte Clausenengen. Moldeguttene måtte returnere med tap 1-5, og de hadde nå bare tre lag bak seg på tabellen:

DE ALLER YNGSTE PR. 4.SEPTEMBER:

TINE-serien gutter 1.div.: Molde 1 slo Averøykameratene 4-2 og Træff 1 med hele 9-2. Etter dette ledet Molde-guttene serien med 36 poeng.

I Gutter 2.div. avd.1 lå Molde 2 på 3.plass med 16 poeng.

ISTAD-serien smg.1.div.avd.2: Moldeguttene besøkte Frei 1 og var ubeskjedne nok til å slå hjemmelaget med hele 10-0 og toppet etter det tabellen med 27 poeng på 10 kamper.

Smågutter 2.div. avd.4: Her var det snakk om mange mål! Molde 2 slo Eidsvåg 16-1, men tapte 1-9 mot Hjelset-Kleive. Med 15 poeng på 9 kamper lå Moldelaget på 3.plass.

Smågutter 2.div.avd. 5: Molde 4 tapte 2-4 på bortebane mot Vestnes/Varfjell, og etter 7 kamper lå laget på nest siste plass.

I klassen smågutter 2.div.avd.2/3 lå Molde 3 på nest siste plass etter 2 høstkamper..

ISTAD-serien småjenter avd.1: Etter 6 kamper lå Molde 1 på tredjeplass med 9 poeng.

ISTAD-serien småjenter avd.2: Molde 2 tapte 1-4 mot Eide/Omegn 1 og 0-3 mot Elnesvågen/O 7 . Med 0 poeng etter 10 kamper lå Molde-laget sist på tabellen.

MOLDE 3. TAPTE MOT EKKO/AUREOSEN

8.september tapte MFK 3 mot et hardt arbeidende hjemmelag på en tung og sleip bane. Hjemmelaget vant så klart som 4-1. Tommy Johansen scoret for de blå-hvite.

12Dahle/CFK 2194 2 1332-7014

TAP MOT PORS GRENLAND, SEIER OVER KJELSÅS.

Molde 2 tapte 1-2 mot Pors Grenland på Pors stadion 9.september. Hjemmelaget scoret etter 10 og 53 minutter og vant en fortjent seier. Moldes redusering kom ved Anders Hasselgård to minutter på overtid. Et hardtjobbende Molde-lag hadde noen målsjanser før pause, men lyktes ikke med de avgjørende pasningene.

-Et kjent problem for oss at samhandlingen lider når vi bytter mye på laget, sa trener Odd Berg til RB etter kampen. Trist for nylig friskmeldte Andri Sigthorsson som måtte gå av banen etter 28 minutter.

Moldelaget: Jakup Mikkelsen, John Andreas Husøy, Joar Harøy, Erlend Ormbostad, Anders Særvold, Kai Røberg, Anders Hasselgård, Svein Tore Brandshaug, Sverrir Gardarsson ( Mats Jørgenstuen 70.), Øyvind Hoås (Einar Olav Brakstad 75.min.), Andri Sigthorsson ( Tommy Eide Møster 28.).

16.september var det hjemmekamp mot Kjelsås, og her ble det Molde-triumf. Gjestene sjokkåpnet med 1-0 etter bare to minutter, men da dommeren blåste sluttsignalet, kunne de blå-hvite gå til garderoben med solid seier 5-2. Ved pause stod det 2-2.

Kampen ble underholdende, og publikum fikk se et teknisk godt moldelag.

Moldes mål: 8.min.: Svein Tore Brandshaug, 11.min.:Kai Røberg, 55.min: Øyvind Hoås, 69.min: Kai Røberg, 85.min: Svein Tore Brandshaug (straffespark.)

Molde stilte med følgende sterke lag:Jakup Mikkelsen, Steinar Guvåg (Anders Særvold 77.), Erlend Ormbostad, Joar Harøy, John Andreas Husøy (Tommy Eide Møster 69.), Anders Hasselgård, Svein Tore Brandshaug, Olafur Stigsson, Stig Arild Råket, Kai Røberg ( Einar Olav Brakstad 83.) Øyvind Hoås.

MOLDE MED I GULLKAMPEN

Dette var Aftenpostens heading etter at MFK hadde slått Start 2-0 på Molde Stadion 15.september. Etter at Rosenborg bare greide uavgjort mot Vålerengen dagen før, lå de blå-hvite nå bare 3 poeng fra gullplassen.

Gunder Bengtsson var ikke fornøyd med spillet.

-Det så ut til at vi hadde gått ledige i en måned, sa Gunder til NTB/Aftenposten.

Svak innsats, dårlig bevegelse og elendig utnyttelse av målsjansene , kunne man lese i Aftenposten.

Molde tok ledelsen et drygt minutt på overtid i første omgang ved Bernt Hulsker på et fint innlegg fra Thomas Mork. Tobias Carlsson headet inn nr. 2 etter en fin corner fra Fredrik Gustafson en halv time ut i andre omgang.

David Ljung var ifølge Aftenposten banens beste.

Karl Oskar Fjørtoft var banens beste, mente Verdens Gang. Avisa var for øvrig mest opptatt av dommerens klokke. Det var markert ett minutts tillegg til 1.omgang, og Moldes mål kom ett minutt og 26 sekunder på overtid. Vi tror vi har til gode å se en dommer blåse av en omgang nøyaktig på sekundet..

-Molde seiler videre mot medaljer tross en svært dårlig 1.omgang, mente VG, mens Bengtsson allerede var mer opptatt av neste kamp mot Vålerengen.

Karl Oskar Fjørtoft fikk plass på VG's Rundens lag.

-RBK er nervøse, var oppslaget til Dagbladet. Det var et sitat fra Karl Oskar Fjørtoft, spilleren som selv hadde 17 kamper i Rosenborg. Fjørtoft viste til Rosenborgs internasjonale kamper som ville kreve full innsats midt oppi serieinnspurten i Norge. Start-treneren var inne på det samme og mente Molde hadde god sjanse til å innhente trønderne.. Dagbladet mente Starts Rune Nilssen var banens beste.

-Det har vært nære på veldig mange ganger, men det har alltid stått en "jækel" på streken, sa målscorer Tobias Carlsson til Romsdals Budstikke. Lokalavisa mente MFK hadde vansker i 1.omgang og levde farlig, men at laget nok en gang vant på en dårlig dag.

-Spillet stinket spesielt i 1.omgang, med underholdningsverdi lik null, elendig bevegelse og høy feilprosent, skrev Eirik Heen i en "ny" Romsdals Budstikke.

Nettavisa siterte Gunder Bengtsson:-Den som hadde ballen, fikk ingen hjelp, de andre bare stod og så på.

-Jeg tror ikke på gull, sa Magne Hoseth til Nettavisa , mens treneren ville vente med å dele ut medaljene.

Molde spilte ingen god kamp, men Nettavisa utnevnte Magne Hoseth til banens beste og siterte Start-trener Thordarsson:-Mot slutten viste Molde oss hvor sterke de kan være, de spilte resolutt og veldisiplinert. Gunder kan sine ting!

5057 tilskuere så topp mot bunn på Røkkeløkka.

Magne Hoseth44447 BB

Innbyttere:Olafur Stigsson (86.min.) for Magne Hoseth, Andre Schei Lindbæk (73.)for Bernt Hulsker, Stig Arild Råket (86.) for Thomas Mork.

NYTT TAP FOR MOLDEDAMENE

Moldes damer i 2.divisjon gikk på tap mot VRF/SIL. De måtte reise hjem fra Sunnmøre med 1-5 i bagasjen. Moldejentene hadde nå bare to lag bak seg på tabellen som ble toppet av et suverent Træff-lag.

FORTJENT SEIER TIL MOLDE 3

13.september sikret Molde 3 seg tre nye poeng. Det gjorde laget ved å slå Bud 3-1. Molde vant en fortjent seier, og laget spilte seg til flere gode sjanser i kampen. Verdt å merke seg er at de blå-hvite stilte med fire førsteårsjuniorer.

Målscorere for MFK: Espen Skjegstad (2) og Tommy Johansen.

MFKS YNGSTE PR.18/9:

MFK's juniorer i 1.divisjon hadde sanket 17 poeng og lå på 6.plass. På topp lå Træff 1 med 36 poeng.

I TINE-serien gutter 1.div. lå MFK 1 på 2.plass med 37 poeng. Sunndal toppet tabellen med 41 poeng.

I Gutter 2.div.avd.2 lå Molde 2 på andreplass med 22 poeng. Tustna/Smøla lå seks poeng foran.

I ISTAD-serien smg.1.div.avd.2 vant Molde 1 på bortebane mot Surnadal med hele 15-0, og moldeguttene lå øverst på tabellen med 36 poeng. Træff 1 lå seks poeng bak.

Sågutter 2.div.avd.4: Molde 2 slo Reinsfjell/Batnfjorden 4-2. Moldelaget ble da liggende på 3.plass på tabellen med 18 poeng. Hjelset-Kleive ledet med 27 poeng.

Smågutter 2.div. avd.2/3 høst: Molde 3 vant hjemme over Eide/Omegn med 8-1. 4.plass på tabellen for moldeguttene. Småjenter avd.1: Molde 1 tapte 1-2 på bortebane mot Nordlandet

ISTAD-serien. Med 12 poeng lå Molde 1 på tredjeplass. Nordlandet lå på topp med dobbelt så mange poeng..

ETT POENG TIL MOLDE 2

Bare femti tilskuere stilte på Røkkeløkka 20.september for å se Molde 2 spille mot Strindheim. Noen god kamp ble det ikke, men den var jevnspilt og spennende.

Gjestene tok ledelsen etter 74 minutters spill, og Andre Schei Lindbæk utlignet 10 minutter før slutt.

Følgende Molde-spillere var med på poengdelingen:

Jakup Mikkelsen, Anders Hasselgård, Petter Chr. Singsaas, Erlend Ormbostad, Anders Særvold, Tommy Eide Møster ( John A.Husøy 74.), Olafur Stigsson, Svein Tore Brandshaug, Stig A. Råket (Mats Jørgenstuen 88.), Kai Røberg ( Einar O.Brakstad 78.), Andre Schei Lindbæk.

POENGENE BLE IGJEN PÅ GOSSEN

22.september var MFK's 3.divisjonslag på Gossen. Laget fra ilandføringsøya sørget for tre poeng da MFK ble sendt hjem med tap 2-4. Ved pause var stillingen 1-1. Thomas Jahr ga Molde ledelsen etter 13 minutter, men hjemmelaget fikk overtaket i banespillet og produserte de fleste sjansene. Utligningen kom etter 22 minutter. Einar Olav Brakstad førte Molde opp i ledelsen igjen etter 52 minutter. Så kom tre Gossen-scoringer etter 67, 80 og 92 minutter.

KLUBBENS YNGSTE PR.25/9 2002

Moldejuniorene i 1.divisjon tapte 3-9 på bortebane mot Sunndal. Etter 13 kamper lå Molde fortsatt på 6.plass med 17 poeng.

TINE-serien gutter 1.div.:Hjemme vant moldeguttene hele 10-1 over Tingvoll, og på bortebane ble det ny seier, 4-1 over Dahle. MFK på tabelltoppen med 43 poeng, to poeng foran Sunndal 1.

Gutter 2.div.avd.1:Molde 2 gikk på tap 2-5 hjemme mot Frei. MFK 2 lå nå på 3.plass med 22 poeng på 12 kamper.

ISTAD-serien smg.1.div.avd.2: Klar seier til Molde 1, 8-2 hjemme over Frei. Molde 1 lå nå på 1.plass, ett poeng foran Træff.

Smågutter 2.div.avd.4: Etter 11 kamper lå Molde 2 på 3.plass.

Smågutter 2.div. avd.5: Knepen 5-4 seier for Molde 4 over Isfjorden. Molde 4 lå nest sist på tabellen med 9 poeng på 10 kamper..

Smågutter 2.div. 2/3 Høst: Etter 5 kamper lå Molde3 på 4.plass med 9 poeng.

ISTAD-serien småjenter avd.1: Storseier til Molde 1 ! Hele 10-0 over Sunndal. Moldejentene lå på tredjeplass på tabellen med 15 poeng etter 9 kamper.

ISTAD-serien småjenter avd.2: Molde 2 sist på tabellen med 0 poeng etter 12 kamper.

HERLIG 3-POENGER I OSLO

29.september satt Kjetil Rekdal og så sitt lag Vålerenga avgi 3 poeng til "gamleklubben" Molde. For mange gule kort var årsaken til at Kjetil ikke var på banen. I den første delen av kampen gledet ex-proffen seg over Vålerenga.

-Den første halvtimen på Ullevaal i går lå i Vålerengas favn Og høyt press,solid duellspill og evner til å skape store målsjanser, Men mer enn sjanser ble det ikke sjøl om ballen to ganger gikk i treverket, skrev Dagbladet.

Og Gunder Bengtsson sa det slik:-Vålerenga var mye bedre enn oss før pause. De kunne fort ha ledet 2-0, og da ville vi fått en helt annen kamp. Men så scorer vi på veg til garderoben, får det løftet vi trengte, og derfra og ut var vi veldig profesjonelle. Og klart best.

Det var Tobias Carlsson som sørget for 1-0 like før pause.

Fem minutter ut i andre omgang sørget Andre Schei Lindbæk for 2-0. Etter 61 minutter fastsatte kaptein Daniel Berg Hestad resultatet til 3-0.

-Utover i andre omgang så de (MFK) ut som et europeisk topplag, og vi som et læreguttlag, sa Kjetil Rekdal til Verdens Gang.

Daniel Berg Hestad var mer forsiktig og var tvilende til om de blå-hvite var gode nok til mesterligaspill.

Verdens Gang mente Moldes seier var fullt fortjent etter at gjestene hadde dominert andre omgang.

Aftenposten mente at fra det 46.minutt og kampen ut var det stort sett enveistrafikk mot VIF's mål. Avisa merket seg at både statsminister Kjell Magne Bondevik og Kjell Inge Røkke var på plass og heiet på sine lag. Andri Sigthorssons dårlige straffespark og en dårlig avslutning ble også omtalt, men Aftenposten sa det slik: Men hvilken rolle spiller vel et par pølser i slaktetiden?

-Misfornøyd med sølv, skrev Romsdals Budstikke over ni spalter etter triumfen på Ullevaal og siterte kaptein Daniel:- Jeg har tre sølvmedaljer fra før, så jeg trenger ikke flere.

Naturligvis ønsket han seg seriegull og mesterligaspill.

-Moldes midtbane sviktet i plassering og press, mens den nykomponerte forsvarsfireren til tider var totalt utspilt, skrev RB.

-Molde skapte lite offensivt, men Magne Hoseth kunne likevel scoret to ganger, mente lokalavisens utsendte som var enig med de andre avisene om at Molde vant fortjent etter en god andreomgang. Og Gunder Bengtsson innrømmet overfor Budstikka at han hadde hatt en halvtimes mistrivsel på Ullevaal.

Magne Hoset56556

Innbyttere:Stig Arild Råket siste fem minutter for Magne Hoseth, Andri Sigthorsson for Andre Schei Lindbæk etter 62 minutter.

SEIER TIL MOLDE 3

Samme helg spilte Molde 3 mot Surnadal og vant 6-2. Seieren var fortjent, men kanskje i største laget. Hjemmelaget hadde nemlig sine sjanser til begrensing av tapet, men lyktes ikke i sine gode kontringer.

Målene:

3.min.: 1-0 Ulrik Rokstad

13.min.: 1-1 Selvmål

28.min.: 2-1 Tommy Johansen

45.min.: 3-1 Mads Jørgenstuen

52.min.: 4-1 Einar Olav Brakstad

67.min.: 5-1 Odin Folke-Olsen

77.min.: 6-1 Odin Folke- Olsen

88.min.: 6-2: Lars Jørgen Rindal (straffe)