Molde Logo

2002 Oktober

KLART HJEMMETAP FOR DAMENE

Moldedamene ble slått 1-5 på hjemmebane av Hessa/Herd. Ved inngangen til oktober hadde alle lagene spilt 14 kamper, og moldedamene lå tredje sist med 13 poeng. Træff ledet med 38 poeng.

KLUBBENS YNGSTE PR.2/10-02

Molde juniorene slo EMIL 4-1, og etter 14 kamper lå laget på 5.plass med 20 poeng. Træff ledet med nøyaktig dobbelt så mange poeng.

TINE-serien gutter 1.div.:Molde 1 slo Smøla/Tustna med hele 12-1, og etter 19 kamper lå moldeguttene på andreplass med 46 poeng, ett poeng bak Sunndal 1.

Gutter 2.div.avd. 1: Molde 2 tapte 2-5 hjemme mot Frei. Etter 12 kamper lå laget på 3.plass med 22 poeng, seks poeng bak lederlaget Tustna/Smøla.

ISTAD-serien smg.1.div.avd.2: På bortebane slo Molde 1 Sunndal 1 med 5-0. Molde lå på tabelltappen etter 15 kamper med 42 poeng, ni poeng foran Træff 1.

Smågutter 2.div.avd.4: Molde 2 lå på 3.plass med 18 poeng på 11 kamper.

Sågutter 2.div. avd.5: Molde 4 slo Fiks/Rek/TIL 3-2 i Molde. Etter 12 kamper lå Molde 4 på 5.plass med 13 poeng.

Smågutter 2.div.avd 2/3 høst: Med 5 spilte kamper lå Molde 3 på 3.plass med 9 poeng.

ISTAD-serien småjenter avd.1: Molde 1 slo Træff 2-0, og etter 10 kamper lå moldejentene på 3.plass med 18 poeng.

ISTAD-serien småjenter avd.2: Molde 2 tapte hjemme for Skåla med 0-4. Etter 15 kamper lå moldejentene på sisteplass med 0 poeng og målforskjell 4-101.

GULLJAKT MED PRAKTMÅL

Optimismen var så absolutt til stede i Budstikkas heading etter at MFK slo Bodø/Glimt 3-0 på Røkkeløkka 6.oktober.

Og Jan H. Indbjør i RB fulgte opp med denne ingressen:-MFK pøser på med krefter og scoringer, og setter Rosenborg under kraftig press i kampen om seriegullet. MFK gjør det dessuten med stil.

JHI var spesielt imponert over Magne Hoseths, både forspillet og Hoseths avslutning:-Hoseth startet perfekt ved midtstreken, skrådde inn mot mål med ballen, fintet Håvard Halvorsen og Christian Steen nesten inn i MFK-kontorene og satte ballen kontrollert inn ved nærmeste stolperot-med høyrefoten.

Om kampen ellers mente RB at den første halvtimen var kjedelig. Glimt hadde farlige kontringer, og hjemmelaget var ufarlig foran mål fram til første scoring. Andreomgangen ble preget av større tempo og høyere kvalitet.

Andre Schei Lindbæk dokumenterte fortsatt storform og scoret Moldes to første mål, etter 31 og 47 min. Hoseths scoring kom etter 66 minutter.

Litt skuffende med "bare" 6105 tilskuere.

Også Verdens Gang var imponert over Magne Hoseth, og det må være vanskelig for en ungdom å holde beina på jorda etter slikt skryt:-21-åringen har en latinsk touch på ballen som neppe noen andre her hjemme kan matche.

Verdens Gang merket seg at Bodø/Glimt skapte de første sjansene:- Men nordlendingene mangler noe Molde har flust av; kvalitetsspisser.

Avisen mente den sterke høstspurten startet for sent, men viste til Andre Schei Lindbæks fortsatte tro på gull til de blå-hvite. Tre moldensere på VG's Ukens lag:Magne Hoseth, Karl Oskar Fjørtoft og Bjarni Thorsteinsson!

Dagbladet mente Andre Schei Lindbæk var banens beste, og avisen siterte en skytter i form: -Jeg skal skyte Molde til gull før jeg reiser fra byen!

-Bodø/Glimt åpnet best, men Molde kom som vanlig sterkere utover i kampen og var totalt overlegne etter pause, skrev Dagbladets Einar Lindbæk.

Avisa mente at gjestene kunne ha ledet med et par mål før pause.

Bodø/Glimts trener, Øystein Gåre, ble også sitert i Dagbladet: -Det ble lett match for Molde i 2.omgang. Nå tror jeg de kan ta gull.

-Molde i toppen uten storspill, skrev Aftenposten og fortsatte:-Molde viste solid forsvarsspill og et par lekre scoringer. Det var nok mot Bodø/Glimt. Men det glimtet ikke gull av laget
Avisa var inne på det samme som sine kolleger: Det tok tid før Molde kom i gang med spillet sitt, og Bodø/Glimt kunne ha tatt ledelsen et par ganger. Aftenposten roste spissene til Molde, men glemte ikke de andre på laget: -Årsaken til Moldes høstsuksess ligger ikke bare i to spisser som finner veien til nettmaskene-når de får sjansen. Midtstopperne David Ljung og Tobias Carlsson rydder opp samtidig som keeper Eddie Gustafsson er blitt bedre og bedre.

-Norges beste hjemmelag denne sesongen, Molde, har virkelig funnet høstformen, skrev Nettavisa. Og Nettavisa trakk fram det samme som de andre avisene, Molde kom sent i gang, og Bodø/Glimt var med på notene den første halvtimen.

-Jeg gir honnør til Molde i dag, de leverte en solid match, sa nordlendingenes trener til Nettavisa.

Magne Hoseth77 BB657

Innbyttere: Bernt Hulsker for Andre Schei Lindbæk (77.), Olafur Stigsson for Magne Hoseth (82.)

STORE SMÅGUTTER

Lørdag 5.oktober var MFK's gode småguttelag på besøk i Kristiansund. I den andre KM-finalen på kunstgressbanen vant moldeguttene hele 9-1 og kunne vende hjem til Molde som kretsmestre. Stolte trenere, Ulrich Møller og Ole Erik Stavrum, kunne sole seg i målforskjellen 14-4 på to kamper!

Moldes målscorere i den siste kampen: Vegard Opstad (3), Tina Wulf (2), Magnus Wolff Eikrem (2), Lasse Malme Bugge, Kaspar Bordal.

RENDYRKING AV SUPERTALENT

Utover høsten kom det frem betenkeligheter ved at eliteklubbene satset så mye på utenlandske spillere. Klubbenes egne juniorer følte at sjansene til å komme på førstelaget var heller små, når klubbene importerte spillere. Trener Odd Berg var en av dem som uttrykte frykt for dårlig rekruttering.

Dette ville MFK gjøre noe med, og klubbens nestformann, Bertil Stranden, kunne fortelle at klubben nå ville satse på å sikre rekrutteringen. En elitegruppe av juniorspillere skulle opprettes. 10-12 av de beste juniorene skulle nå trene sammen med/parallelt med A-laget.

Ordningen med A-stall og U-stall skulle nedlegges.

SEIER TIL MOLDE 2

Om man leser MFK's historie, vil man finne at et av de lagene som har skapt mest vansker for de blå-hvite, har vært Langevåg.

7.oktober skapte ikke sunnmøringene de store vanskene for MFK, og denne gangen var det Moldes andrelag de møtte på kunstgressbanen. Hjemmelaget vant 3-0, og seieren burde hatt vært atskillig større. Langevåg hadde ikke en eneste stor målsjanse i hele kampen.

Den første scoringen kom ikke før etter 31 minutter, og den stod Bernt Hulsker for. 70 tilskuere fikk se enveiskjøring, og etter 56 minutter la Olafur Stigsson på til 2-0. Kai Røberg scoret det siste målet etter 63 minutter.

Laget: Jakup Mikkelsen (Andreas Beinset 85.),Anders Hasselgård, Joar Harøy,Erlend Ormbostad, Anders Særvold,Kai Røberg, Olafur Stigsson, Svein Tore Brandshaug (Ulrik Rokstad 83.), Stig Arild Råket, Steinar Guvåg (Tommy Eide Møster 53.),Bernt Hulsker (Einar Olav Brakstad 74.).

VÅRE YNGSTE

Pr.9.oktober 2002 lå Moldejuniorene i 1.divisjon på femteplass på tabellen med 20 poeng på 14 kamper. Træff lå å topp med 46 poeng på 16 kamper.

TINE-serien gutter 1.div.:Rival 1-Molde 1: 1-10. Suveren seier til moldeguttene, men fortsatt lå Sunndal 1 fire poeng foran på tabelltoppen. Vi merker oss Moldes målforskjell etter 20 kamper: 115-29.

Gutter 2.div. avd.1: Molde 2 lå på 3.plass etter 12 kamper, 6 poeng bak lederlaget Tustna/Smøla.

Smågutter 2.div.avd 2/3 Høst: På bortebane slo Molde 3 Bryn med 5-1. Etter seks kamper lå nå moldelaget på fjerdeplass med 12 poeng. Eide/Omegn toppet tabellen med 21 poeng etter 7 kamper.

MOLDES SMÅGUTTER BEST I FYLKET!

6.oktober spiltes fylkesfinalen for småguttelag i Sunnmørshallen. Motstander var Valder. Etter seier 4-0 sa en strålende fornøyd trener Ulrich Møller til RB:-Det var en maktdemonstrasjon i teknisk fin angrepsfotball og bunnsolid forsvarsspill!

Moldes scoringer: Vegard Opstad (2), Anders Kaldhussæther og Tina Wulff.

TAM GRATISFORESTILLING

13.oktober inviterte MFK til gratisforestilling på Molde stadion. Motstander var Aalesund, laget som nå var på full fart opp i landets fotballelite. Mange kamper har vært utkjempet mellom Molde og Ålesund, og går vi langt nok tilbake i tid, var sunnmøringene ganske overlegne. I 1931 møttes de to lagene to ganger, og sunnmøringene vant 10-0 og 12-0.

Det ble ikke målfest denne gangen, og det var Molde som trekte det lengste strået. Forestillingen sluttet med 2-1 til hjemmelaget.

Det var en rævva kamp med elendig tempo, sa Thomas Mork etter kampen, og Gunder Bengtsson var mest fornøyd med at ingen ble skadet.

Første omgang var ikke så aller verst, og i løpet av fire minutter scoret Bernt Hulsker og Petter Chr. Singsaas. Ålesund kom inn i kampen og scoret midt i andre omgang. I store deler av kampen var tempoet lavt, spillernes innstilling var slapp og spillet var preget av høy feilprosent.

- Men publikum slapp gratis inn og kunne dermed ikke forlange pengene tilbake, skrev Romsdals Budstikke.

Moldelaget: Eddie Gustafsson, Trond Strande, Petter Chr. Singsaas, David Ljung, Thomas Mork, Anders Hasselgård, Karl Oskar Fjørtoft, Daniel Berg Hestad (Magne Hoseth 62.), Stig Arild Råket, Andri Sigthorsson (Fredrik Gustafson 73.), Bernt Hulsker.

TAP OG UAVGJORT I 2.DIVISJON

Molde 2 møtte Verdal på Verdal stadion 12.oktober. Det var en viktig kamp med hensyn til hvem som skulle rykke ned i 3.divisjon. Molde tapte kampen 2-4, og Clausenengen og Langevåg likte det heller dårlig. Kritikken fra nord- og sunnmøringene gikk på at storklubbenes andrelag varierte så mye fra kamp til kamp. Denne helga ble Moldes lag redusert på grunn av førstelagets kamp mot Aalesund.

300 tilskuere så hjemmelaget ta ledelsen etter 10 minutter og øke til 2-0 fire minutter senere. Svein Tore Brandshaug reduserte etter 31 minutter. Verdal økte til 3-1 og 4-1 etter 64 og 72 minutter, og så satte John Andreas Husøy inn Moldes siste mål da fire minutter gjenstod av kampen.

Moldes lag: Fredrik Melbye, John Andreas Husøy, Erlend Ormbostad, Joar Harøy, Anders Særvold, Steinar Guvåg (Einar Olav Brakstad 58.), Tommy Eide Møster (Ulrik Rokstad 77.), Sverrir Gardarsson, Svein Tore Brandshaug, Kai Røberg (Anders Fossholt 58.), Øyvind Hoås.

En uke senere møttes MFK og Skarbøvik i Molde. Oppgjøret endte med 2-2, og etter 26 serieomganger så tabellen slik ut:

PÅ JAKT ETTER MOLDES SJEL!

Knut Anders Fostervold la som kjent fotballskoene på hylla denne høsten. I stedet for aktiv fotball skulle han sammen med andre MFK'ere jakte på sjela til Molde Fotballklubb. Et av problemene gruppa skulle konsentrere seg om, var hvorfor det var så få tilskuere på hjemmekampene til de blå-hvite. Med seg i arbeidet skulle Knut Anders ha med seg Leif Sverre Hoel, Oddne Hansen, Espen Silseth, Tor Fuglset, Kristin Molnes og Kalle Bjørklund.

Frem mot jul skulle gruppa kartlegge hva klubben stod for og hvilken oppfatning folk hadde av de blå-hvite. Startskuddet skulle gå med idedugnad blant 30-40 personer med ulik tilknytning til MFK.

SUKSESS FOR JAKUP

16.oktober spilte Moldes 2.sivisjonskeeper Jakup Mikkelsen landskamp. Han stod i mål da Færøyene overraskende holdt 1-2 mot Tyskland. Kampen gikk i Tyskland, og bortelaget fikk applaus da spillerne gikk av banen. Og Molde-keeperen fikk bestemannsprisen av sin trener.

Sterkt av keeperen som i år bare har en kamp i toppseriene, nemlig mot Brann.

SEIER TIL JUNIORENE I 1.DIVISJON

15.oktober var Molde-juniorene i Kristiansund og slo Nordlandet 6-0. Etter dette så tabellen slik ut:

NY SVENSKE I TRENERTEAMET

16.oktober kunne sportslig leder i MFK, Bertil Stranden, fortelle til Romsdals Budstikke at klubben hadde sikret seg nok en svensk trener. Jan Hansson skulle ta over som spillerutvikler og keepertrener. Hansson hadde to perioder i Branns trenerapparat bak seg, og han var sist engasjert som trener i 2.divisjonsklubben Nord. Manglende ressurser og svake resultater i Nord gjorde at Hanssen og klubben ble enige om å avslutte engasjementet sist sommer. Og nå var svensken klar for MFK.

Trenerteamet rundt A-stallen ( 22 A-spillere og 10 elitejuniorer) var nå slik:

Gunder Bengtsson: Hovedtrener

Kalle Bjørklund: Assistenttrener

Jan Hansson:Spillerutvikler og keepertrener

Knut Hallvard Eikrem:Talent utvikler

Even Hollingen:Fysisk trener

Odd Berg (Hovedkoordinator) og Jan Åge Mikalsen (Administrativ og Sportslig leder) skulle ta seg av breddeavdelinga (12-14, 14-16 og junior.)

Klubben ønsket også å knytte til seg flere tidligere spillere som trenere for aldersbestemte lag.

MFK SNUBLET NOK EN GANG

Det skrev en skuffet sportsredaksjon i Romsdals Budstikke etter at Stabæk 20.oktober hadde knust Moldes gullhåp. Avisens utsendte mente de blå-hvite tok et tafatt farvel med gullsjansen, og at det virket som om laget ikke hadde noe å spille for.

Etter tap 2-4 slo kaptein Daniel Berg Hestad fast:-Det er bare å slå fast at vi ikke er dyktige nok i avgjørende kamper-fortsatt.

Det ble en skikkelig sjokkåpning av kampen på Nadderud. Etter bare 3 minutters spill gikk Stabæk opp i 1-0, og så gjorde Tobias Carlsson selvmål to minutter senere. Molde kom til hektene igjen, og Magne Hoseth og Andre Schei Lindbæk var på offensiven. Magne hadde to baller i mål, men begge ble annullert for offside. En av disse var svært tvilsom.

Etter 29 minutter reduserte Hoseth på straffespark.

Tre minutter før pause økte Stabæk til 3-1.

Stabæk dominerte etter pause og økte til 4-1 fem minutter før slutt. Daniel Berg Hestad pyntet på resultatet med en nydelig heading på overtid.

Det lå mye snø på banen før kampen, og den måtte bort før kampen kunne settes i gang. I den forbindelse fikk representanter for Tornekrattet mye ros for hjelp med snøskuffene.

Dagbladet ga kampen terningkast 5 og karakteriserte oppgjøret som åpent og underholdende. Stabæk var ifølge avisen det beste laget, og Molde-spillerne virket tafatte i gullkampen. Stabæk dominerte på midtbanen, og laget skapte flere gode angrep.

Kjell Inge Røkke var naturligvis skuffet over tapet, men sa til Dagbladet: -Vi får glede oss over å ligge så høyt på tabellen som vi gjør. Vi tapte kampen for et bedre lag

-På tribunen slo eier Kjell Inge Røkke floke for å holde varmen. Litt lenger ned satt en småspak statsminister Kjell Magne Bondevik og klaget på dommeren, skrev Verdens Gang.

Avisen var for øvrig enig med statsministeren som mente Hoseths ene mål absolutt ikke var offside.

VG mente Stabæk var klokest, ivrigst og best og at Moldes gulldrøm gikk dit hesten (?) sparker. Ingen MFK-spillere kom på rundens lag i VG.

-Molde kunne presset Rosenborg til siste runde, men rotet bort alt og ble utspilt og avslørt av et sprudlende Stabæk-lag, skrev Aftenposten.

Også Aftenpostens utsendte mente at Magne Hoseth ble feilaktig avblåst for offside da han scoret på stillingen 2-0.

Avisen siterte Gunder Bengtsson som uttalte at MFK må trene mer.

-Vi trener nok, sa Magne Hoseth til pressen. Aftenposten mente for øvrig at samme Hoseth var Moldes mest kreative spiller.

-Først ryddet Stabæk snøen av banen. Deretter ryddet de vekk Molde-trener Gunder Bengtssons gullhåp-på bare fem minutters spill, skrev Nettavisen.

Gunder måtte medgi at dette ikke var Moldes dag, og han beklaget at hans elever lot Stabæk dominere nesten hele kampen igjennom. Nettavisen noterte fem sjanser for Molde og ni for Stabæk. Selv om de blåkledde viste seg fra en litt bedre side i andre omgang, vant Stabæk en fortjent seier, mente Nettavisen. Også Nettavisen nevner Gunder Bengtssons resept for å bli bedre neste år: -Vi skal trene mer!