2002 0626 Trond Strande

2002 Juni

HERLIG SEIER OVER VÅLERENGA

2.juni var det full sommer i Molde. De blå-hvite hadde reklamert for seg selv med offensivt spill i de foregående kampene, laget lå på andreplass på tabellen -og en innbydende gressmatte lå badet i sol. Alt lå til rette for storkamp med skikkelig publikumstilstrømming. Og denne dagen kom publikum, hele 6868 tilskuere fikk se hjemmelaget slå VIF med 2-0.

Det ble en stor dag igjen for Andre Schei Lindbæk som scoret begge målene til MFK.

Litt spesielt med denne kampen var det at så mange ex-MFK'ere stilte på Vålerenga. Morten Bakke og Freddy dos Santos fikk blomster av Tornekrattet for det de har betydd for de blå-hvite, en gest som publikum tydeligvis satte stor pris på. Andre x'er var der også: Kjetil Rekdal, Petter Belsvik og Stian Ohr var alle på plass på Røkkeløkka.

-Det var ingen praktkamp, sa Gunder Bengtsson til Nettavisen.

-Vi tar en kamp av gangen, og fokuserer ikke på tabellplassering i det hele tatt, sa Gunder.

Men Gunder var i godlune og kunne konstatere at laget hans hadde gitt publikum valuta for pengene. Så han var nok ikke fullt så uinteressert i tabellen som han ga uttrykk for.

Det var avisstreik i Norge, så vi fikk ikke de vanlige spillervurderingene denne gangen.

Nettavisen hadde Daniel Berg Hestad som banens beste, og den vurderingen var det ikke vanskelig å slutte seg til.

Andre Schei Lindbæk7

Innbyttere: Olafur Stigsson for Anders Hasselgård i det 82.minutt, og Magne Hoseth for Bernt Hulsker i det 77. minutt

NÆRMERE OG NÆRMERE GULLET

Søndag 9. juni spilte Molde seg helt opp i ryggen på serieleder Lyn. Bare to poeng skilte de to lagene etter at Molde på bortebane hadde slått Bodø/Glimt 2-0. I ulidelig varme ble Andre Schei Lindbæk nok en gang mannen avisene konsentrerte seg om etter at han satte inn Moldes første mål... og det fortsatt var uklart om hvor han ville spille neste sesong,

Denne gangen måtte han imidlertid dele oppmerksomheten fra pressen med Kjell Inge Røkke som transporterte de blå-hvite til og fra Aspmyra i sitt private fly. Moldes seiersrekke var imponerende, men det var også finansmannen som fant tid til å følge laget sitt på så mange kamper.

Molde dominerte første omgang, men uten å score. 2909 tilskuere lot seg ikke imponere av hjemmelaget, som fikk svært lite til. Eneste målsjanse for hjemmelaget var et susende volleyskudd i krysset.

Moldes første mål kom etter 80 minutter, og nok en gang var det altså Andre Schei Lindbæk som scoret. Kjell Inge Røkke var imponert over laget, og han trekte spesielt frem Kai Røbergs "perle" som ga 2-0 til de blå-hvite da to minutter gjenstod av kampen.

-Jeg er kjempefornøyd med hele laget, sa Gunder Bengtsson til Romsdals Budstikke.

-Det laget viste mot slutten i dag, var imponerende, sa treneren.

Aftenposten brukte lite spalteplass på de blå-hvite, og avisen slo fast at "Superreserven slo til igjen."

- Andre Schei Lindbæk er i form, og den tidligere benkesliteren er i ferd med å skyte Molde til serieledelse, mente Aftenposten.

Nettavisen mente det meste av kampen gikk i sakte film på grunn av varmen: -De fraktet jo bare ballen rundt omkring en stund, som Molde-trener Bengtsson sa. Nettavisen mente Molde hadde et klart overtak i spillet den siste halvtimen, men at ting virkelig begynte å skje de siste ti minuttene. Og avisen siterte Bengtsson som ennå ikke ville høre snakk om gull:-Det lukter ikke gull i juni måned, vent til i oktober! slo svensken fast.

-Vi vinner serien, slo Dagbladet fast over to sider. Avisen siterte Andre Schei Lindbæk, Norges mest effektive spiss for tiden.

-MFK holder nå et drepende tempo i kampen for sin aller første ligatittel, skrev Dagbladet og siktet ikke til lagets raske tur-retur Molde-Bodø.

-Det gjør selvsagt ingenting om gullet kommer før tiden. Men andre får avgjøre om det lukter gull, sa Kjell Inge Røkke til Oslo-avisen.

-På første klasse, skrev Verdens Gang over seks spalter, og avisen siktet naturligvis til Røkkes transport av Molde-spillerne.

-Det har alltid vært artig å være med i MFK. Men det er mange gode lag som kan vinne eliteserien i år, sa Røkke til VG.

Magne Hoseth sa det slik:-De siste årene har vi sagt at vi skal ta alt og alle, og så har vi gått på ræva hver gang. Derfor prater vi ikke om seriegull lenger.

VG siterte også fotballeksperten Ivar Hoff: -Det lukter gull av årets Molde-lag . Gunder Bengtsson la mye av grunnlaget for det i fjor da han foretok en del grep som vakte reaksjoner i Molde. De har talent i troppen, en god keeper, og så slipper de jo ikke inn mål!

VG hadde med Knut Anders Fostervold og Karl Oskar Fjørtoft på " Rundens lag."

Olafur Stigsson54444

Innbyttere: Magne Hoseth inn i det 68.minutt for Bernt Hulsker, og Kai Røberg spilte for Andre Schei Lindbæk fra det 87.minutt.

Olafur Stigsson kom inn for en skadet Trond Strande allerede etter 28 minutter.

JUNIORSEIER FOR MFK

5.juni slo Molde-juniorene Surnadal 4-0 på bortebane. 12.juni ble det imidlertid tap for EMIL,

19.juni møttes MFK og Nordlandet i Molde. Her ble det poengdeling etter resultatet 2-2.

BRA OGSÅ AV DE YNGSTE

I TINE-serien gutter 1.divisjon slo Molde 1 Dahle med 5-1, men tapte neste kamp mot Smøla/Tustna med 1-2, og Molde-guttene lå nå på 2.plass med samme poengsum som Sunndal 1, men med to flere kamper spilt.

I Gutter 2.divisjon tapte Molde 2 med 2-3 for Frei, og laget lå på tredjeplass på tabellen.

I ISTAD-serien smågutter 1.div. avd. 2 ble det et målrikt oppgjør mellom Molde 1 og Træff 1. Træff vant 6-5. Men neste kamp, mot Tingvoll 1, endte med seier 4-1 til Molde, og etter 7 kamper lå Molde-guttene på førsteplass, tre poeng foran Træff.

I klassen smågutter 2.div. avd.3 tapte Molde 3 med 2-6 for Træff 3 og inntok 4.plassen på tabellen.

I Smågutter 2.div.avd.4 tapte Molde 2 med 2-3 for Skåla, og Molde-laget lå nå på 3.plass.

Smågutter 2.div.avd.5: Molde 4 vant borte 4-3 over Isfjorden og ble liggende på femteplass på tabellen.

ISTAD-serien småjenter avd.1: På hjemmebane tapte Molde 1 med 0-1 for Nordlandet, men i neste kamp ble det seier 5-1 over Sunndal. Etter det lå Molde-småjentene på fjerdeplass.

ISTAD-serien småjenter avd.2: Molde 2 tapte 0-4 mot Eide/Omegn, og Molde lå sist på tabellen med 0 poeng etter seks kamper.

CUPAVANSEMENT MOT TRÆFF

12.juni møtte MFK byrivalene Træff for å kjempe om fortsatt eksistens i cupen.

Moldespissene var i scoringsform, og hele 7 mål gikk inn bak Træff-keeperen. Magne Hoseth startet scoringene med et brassemål etter 13 minutter. Før det var kampen ganske jevnspilt. Men da de blå-hvite kom i gang, var det ingen tvil om hvem som skulle gå videre i cupen. Det ble stort sett spill mot ett mål, og etter 24 minutter var det Andre Schei Lindbæk sin tur til å finne nettmaskene. Så var det Bernt Hulskers tur. Han gjorde 3-0 og 4-0 i det 59. og 61.minutt. Fire minutter senere la Anders Hasselgård på til 5-0. Etter 69 minutter kom David Ljung på scoringslisten, og så fastsatte Magne Hoseth resultatet til 7-0 etter 72 minutter.

Bare 513 tilskuere var interessert i cupoppgjøret, og noen spennende kamp fikk de ikke se. Men hyggelig var det at MFK syntes å være i scoringsform. Magne Hoseth gjorde en god kamp trass i lite kamptrening, og han var nå i skikkelig kamphumør.

-Hele laget bobler av spilleglede for tiden, sa Magne til Romsdals Budstikke

Trener Gunder Bengtsson var fornøyd med seieren, men likte ikke at det tok så lang tid før laget hans kom i gang med skikkelig spill.

Laget som avanserte:Eddie Gustafsson, Erlend Ormbostad, Petter Chr. Singsaas, David Ljung, Knut Anders Fostervold (Karl Oskar Fjørtoft 79.), Kai Røberg, Olafur Stigsson, Daniel Berg Hestad , Anders Hasselgård (Bjarni Thorsteinsson 77.), Magne Hoseth, Andre Schei Lindbæk ( Bernt Hulsker 46.)

SLUTT PÅ BOHEMTIDEN

Det var Verdens Gang som hadde denne headingen på referatet fra kampen mellom Molde og Stabæk 16.juni. Molde gikk av Røkkeløkka med 1-0 og tre verdifulle poeng.

Vi var avhengig av en stor enkeltmannsprestasjon for å vinne kampen. Den stod Bernt Hulsker for etter fint veggspill med Andre Schei Lindbæk i det 64.minutt, sa Gunder Bengtsson til pressen etter kampen. Men treneren var ikke helt fornøyd med det som ble prestert ute på banen. Tempoet var lavt, og bevegelsen var dårlig. Verdens Gang hadde David Ljung som banens beste, og han og Trond Strande kom på avisens "Rundens lag."

Også Dagbladet hadde David Ljung som banens beste, og avisa hevdet at " Ljung sov seg i form." Svensken hadde nemlig fortalt avisa at han sov da Sverige tapte for Senegal i VM.

-Det er særlig det kompromissløse hodespillet og dyktige blikk for mulige farligheter som gjør at den ene av Moldes to svenske midtstoppere er selve krumtappen i Moldes jakt på seriegull, skrev Dagbladet om "Svenskekongen."

Ifølge samme avis var heller ikke målscorer Hulsker fornøyd:- Det var en møkkakamp, var hans kommentar.

David Ljung og Trond Strande var med også på Dagbladets "Rundens lag."

Romsdals Budstikke var av samme mening som Oslo-avisene: David Ljung var banens beste. De aller fleste av de 7810 tilskuerne var nok også enig i denne vurderingen. Budstikka mente at frem til Hulskers scoring var kampen et eneste langt gjesp. Forsvaret var godt, men i angrepet manglet både posisjon og trøkk. Men lokalavisa gledet seg over at Stabækkomplekset var overvunnet og at de blå-hvite nå vant kamper som de året før ville ha tapt. Budstikka døpte Trond Strande til "Samba-Strande." Ikke så rart det så mye fint som Trond vartet opp med den siste halvtimen: Flott veggspill, driblinger og finter som gledet folket på tribunene.

Aftenposten lot seg også imponere av David Ljung og kåret ham til banens beste.

-Hulsker ordnet målet, men mannen bak nok en Molde-seier beveger seg knapt over midtlinjen: Svensken David Ljung, skrev Arnfinn Mauren i Aftenposten. En beskjeden svenske tok imot rosen på denne måten:- For å gjøre en god jobb, er jeg avhengig av at vi spiller godt som lag. Og det gjør vi.

Heller ikke Aftenposten var imponert over spillet ute på banen, og avisens utsendte mente Stabæk var nærmest ledelse i første omgang.

-Ustoppelige Molde, skrev Nettavisen og slo fast at Trond Strande var banens beste. Gunder Bengtsson sa til Nettavisen at de blå-hvite hadde spilt en middelmådig kamp, men det var tydelig at svensken var fornøyd med tingenes tilstand.

-Kampen stod og vippet, og jeg stod faktisk og tenkte at det første målet vinner, sa hans kollega i Stabæk.

Molde hadde rundens nest høyeste besøkstall, og Nettavisen skrev om de 7810:- Kommer de tilbake, vil det være med gull i blikket.

NY SPONSORSJEF I MFK

En sunnmørskvinne fikk jobben som sponsorsjef i MFK i juni. Kristin Molnes, opprinnelig fra Vigra, hadde arbeidet 15 år i Oslo. Det meste av tiden hadde hun vært ansatt som sponsoransvarlig for Braathens. Før "overgangen" til MFK var hun ansatt i Sense Communications International.

STORSEIER TIL MOLDE 2

Samme helg spilte Molde 2 mot Spjelkavik, og det ble storseier til de blå-hvite. Hele 5-0 stod det da dommeren blåste av kampen. Etter 10 serieomganger lå Molde 2 nå på 7.plass i 2.divisjon avd. 2.

UAVGJORT OG SEIER MOT SUNNMØRINGER

19.juni var 2.laget på Sunnmøre og møtte Skarbøvik. Kampen endte 1-1, etter at hjemmelaget hadde overtaket i første omgang og Molde i andre.100 tilskuere så at Per Olav Inderhaug ga Molde 1-0 etter 72 minutter, og at hjemmelaget utlignet ti minutter før slutt.

Molde stilte med følgende lag:Fredrik Melby, Erlend Ormbostad, Joar Harøy, Petter Chr. Singsaas (Anders Særvold 75.), Per Olav Inderhaug, Tommy Eide Møster (John Andreas Husøy 45.),Ole Jacob Strandhagen, Sverrir Gardarsson, Steinar Guvåg, Stig Arild Råket, Kai Røberg.

21.juni spilte MFK's 2.lag mot Langevåg. Sunnmøringene var i flere år en vanskelig motstander for Moldes førstelag, men i 2002 måtte de strekke våpen for Moldes andrelag..

De blå-hvite vant 2.divisjonsoppgjøret 2-1.

MOLDETAP I 3.DIVISJON

21.juni hadde MFK's 3.lag besøk av Gossen, og gjestene vant 6-5. Molde tok ledelsen alt etter 7 minutter ved Tommy Johansen. Resten av Moldes scoringer: Espen Skjegstad, Tommy Johansen, Ulrik Rokstad og Martin Øye Berg. Hele fem scoringer for hjemmelaget, men det hjelper lite når bortelaget scorer seks! De blå-hvite ledet da ordinær tid var ute, men gossingene scoret to ganger på overtid!

MFK-DAMENE FALT AV

24.juni spilte Molde-damene mot VRF/SIL, og den kampen endte dessverre med tap for MFK. Moldedamene var best den første halvtimen og hadde flere muligheter til å sikre seg alle poengene. Sunnmøringenes større innsatsvilje ga resultater. Ved pause ledet gjestene 1-0, og da dommeren blåste av kampen, hadde VRF/SIL økt til 3-1.

STREIK- UTSATT 13.SERIEOMGANG.

Så skulle da også fotballklubbene bli rammet av streik.. I knappe to døgn fikk vi oppleve den første idrettsstreiken i Norge. Spillerorganisasjonen NISO tok ut et par hundre spillere i streik, og alle tippeliga og 1.divisjonskampene ble avlyst. Streiken satte sinnene i kok blant ledere, supportere og enkelte spillere. Det var ikke snakk om lønninger i denne streiken, man ville bevise at for toppspillerne var ikke fotball en hobby, man ville ha orden i forsikringsavtalene, og NISO krevde at spillerne skulle ha rett til eget navn og bilde i forholdet til sponsorer. Det kom fram mye kritikk av manglende informasjon til spillerne om hva de egentlig streiket for. Og da streiken var over, var man ikke enig om hvorvidt NISO hadde oppnådd noe i det hele tatt med arbeidsnedleggelsen.

En kamp ble avviklet i Tippeligaens 13. runde. Odd Grenland-Lillestrøm gikk som tippekamp på lørdag, og kampen endte med seier 3-1 til Odd. Det førte Odd helt opp i ryggen på MFK, kun ett poeng skilte nå 2. og 3.laget på tabellen. Lillestrøms tap gjorde at laget fortsatt lå på 10.plass.

3Odd138 1 422-1525
10Lilllestrøm133 4 612-1713

CUPEVENTYRET ENDTE PÅ HØDDVOLL

Årets drøm om cupfinale fikk en brå slutt onsdag 26.juni. Tabelltoeren i Tippeligaen var forberedt på tøff motstand i Ulsteinvik, da sunnmøringene også tidligere hadde skapt vansker for topplag i cupen.

Molde hadde et par virkelig store sjanser til å avgjøre kampen, men Andre Schei Lindbæk misset ved begge anledninger. Hødd ville mest i denne kampen, og sunnmøringene produserte de beste målsjansene. Eddie Gustafsson gjorde noen superredninger og holdt Molde inne i kampen, helt til i det 88.minutt. Da scoret Erling Ytterland kampens eneste mål.

1131 tilskuere så Tippeligalaget ryke ut av cupen, og gleden ble ikke mindre blant sunnmøringene da Ålesund slo ut Sogndal med 5-0.

-Vi var ikke gode nok i duellspillet. Vi spilte rett og slett ikke bra nok. Dette finnes det ingen unnskyldning for, sa en skuffet kaptein Daniel Berg Hestad.

I fjor tapte Rosenborg i cupen på Høddvoll, og trøsten for MFK var nå at det året vant Rosenborg serien.

Molde stilte med følgende lag: Eddie Gustafsson, Trond Strande, Tobias Carlsson, David Ljung, Knut Anders Fostervold, Bjarni Thorsteinsson, Karl Oskar Fjørtoft, Faniel Berg Hestad, magne Hoseth, Bernt Hulsker ( Stig Arild Råket 72.), Andre Schei Lindbæk.

NYTT UTLÅN

29.juni ble Per Olav Inderhaug leid ut til Fredrikstad. Inderhaug kom fra Træff vinteren 2002, men hadde tidligere spilt i MFK til og med junioralder. Etter returen til MFK var det bare blitt 2.divisjonskamper på Inderhaug, og han ville nå forsøke å spille seg inn på et Fredrikstadlag i fremgang.

MFK 2 fikk lett match da laget møtte Verdal 29/6. Resultatet ble hele 7-0 til Molde. Det må nevnes at Verdals keeper ble utvist etter 38 minutter.

Scoringene: 10 min.:1-0 Tommy Eide Møster, 35 min.: 2-0 Stig Arild Råket, 45 min.: 3-0 Ole J. Strandhagen, 48 min.: 4-0 Steinar Guvåg,, 62.min.: 5-0 Nils Gunnar Thomle, 66.min.: 6-0 Stig Arild Råket, 83.min.: 7-0 Stig Arild Råket.

Laget: Jakup Mikkelsen, Anders Fossholt, Joar Harøy, Anders Særvold, Steinar Guvåg (Heine Bugge 70.) Tommy Eide Møster, Fredrik Gustafsson, Sverrir Gardarsson, Ole Jacob Strandhagen, Stig Arild Råket, Nils Gunnar Thomle (Einar Olav Brakstad 70.)

29.JUNI: 11 MÅL I DAMEKAMP

29.juni møttes 2.divisjonslagene Hødd og Molde. Det ble en målrik forestilling som endte med Molde-seier 8-3. Ved pause stod det 1-1. Det var en stor prestasjon av Molde-jentene som stilte med en utespiller i mål, og da en spiller ble skadet, måtte laget fullføre med 10 spillere. Mari Klokk Leithe scoret fire mål, Mari Rangnes to og Magnhild Solli og Ingvill Flemmen Berg ett hver.

30.JUNI: SURNADAL-MOLDE 3: 4-0

I 3.divisjon gikk MFK 3 på et klart tapt mot Surndadal 30.juni. Ved pause var stillingen 2-0, og da dommeren blåste av kampen, hadde hjemmelaget doblet scoringene. Etter at alle lagene hadde spilt 11 kamper, var stillingen i 3.divisjon denne:

OI, HVILKEN NEDTUR !

I årenes løp har MFK spilt strålende kamper i Bergen. De har ankommet Brann Stadion som underdogs..og returnert til Molde som triumfatorer. Dette året var de blå-hvite favoritter. Seks seire på rad, og Brann hadde prestert lite hittil i serien. Mange hadde sikker B på tippekupongen, og MFK-patriotene håpet på at nå ville de blå-hvite passere Lyn på tabelltoppen.

Men så kom en skikkelig nedtur, og Romsdals Budstikke hadde følgende kommentar:- I dag starter fotballferien, men MFK tjuvstartet og tok fri i går!

Etter fire tabbemål av forsvaret måtte MFK reise hjem med tap 1-4.

Det begynte svært lovende da Magne Hoseth etter bare 36 sekunder gjorde 1-0 på straffespark. Fire minutter senere fikk Brann sjansen fra straffemerket, men Eddie Gustafsson reddet. Akkurat da var vi temmelig sikre på at det måtte gå Moldes vei. Men de blå-hvite virket tamme og ukonsentrerte, og Brann kunne utligne etter 27 minutter. Etter 49 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelse, og så plusset de på enda to tabbemål etter 53 og 76 minutter.

Budstikka slo fast at forsvaret lakk som en sil, og dagens visdomsord kom fra trener Gunde Bengtsson:-Attityd slår alltid klass!

Etter seks strake seire fikk Molde en real leksjon av Brann- som viste hvordan det skal gjøres den siste timen av kampen, skrev Verdens Gang. Avisen siterer også Eddie Gustafsson:-Jeg fatter ikke at det går an, sa Gustafsson og ristet på flettene sine. Han spilte nemlig en god kamp, men var skuffet over hjelpen han fikk av forsvaret sitt. Heltene på Brann stadion ble Nikosinathi Nhleko med årets mål og Alonso Solis. Men VG hadde Roy Wassberg som banens beste.

Dagbladet var også opptatt av Toni Nhleko:-På det mest sinnsyke soloraidet Bergen noen sinne har sett på stadion, skjøt superraske Toni Nhleko seg rett inn i Brann-hjertene i går. Avisa beskriver Molde-spillerne som tafatte, og tar også med Karl Oskar Fjørtofts straffemiss.

Aftenposten var også opptatt av den superraske nykomlingen i Brann:- Branns svar på Maradona, var avisas heading til referatet fra kampen.

-Dette var uten tvil årsverste av oss. Jeg har aldri sett spillerne mine så slappe som de var i 2. omgang i dag. Holdningene til spillerne var rett og slett for dårlig, sa Gunder Bengtsson til Aftenposten. Da hadde han sett de blå-hvite bli overkjørt de siste 45 minuttene..

Fantastiske scoringer, endeløse dribleserier og hasardiøse straffemisser. Tro det eller ei, det spilles sambafotball i Bergen også, skrev Nettavisen..

Avisen siterte også Daniel Berg Hestad som på forhånd ikke hadde levnet Brann noen sjanse, da Brann hadde mistet "trøkket" i løpet av sesongen.

Ifølge Nettavisen ble Molde-kapteinens ord gjort til skamme da "Brann etter pause sa takk for seg og til tider lekte med moldenserne."