2002 Veteran Statsm

2002 Juli

JUNIORENE ÅPNET STERKT PÅ HAMAR

2.juli spilte MFK-juniorene sin første kamp i JET-turneringen på Hamar. Juniorene røk dette året uvanlig tidlig ut i cupen, og en seier i turneringen i Mjøsbyen ville smakt godt. Og det begynte godt.

Molde møtte Haugesund i første kamp og vant 3-0. Trener Odd Berg var fornøyd, men litt skuffet over effektiviteten. Målscorere: Einar Olav Brakstad, John Andreas Husøy og Tommy Eide Møster.

MOLDE MIDT PÅ

3.juli spiltes to kamper i 2.divisjon. Frigg slo Bærum 3-2, og Tønsberg og Pors delte poengene etter 1-1. 5.juli slo Kjelsås Larvik 2-1 og klatret til topps på tabellen.

7.juli vant Strindheim 2-1 over Langevåg, Træff tapte o-1 mot Clausenengen og Verdal slo Spjelkavik 2-1.

NUMMER ÅTTE AV TOLV

3.juli spilte Gossen og Bryn 1-1, og etter denne poengdelingen var tabellen slik i 3.divisjon:

5.juli vant Averøykameratene 4-2 over Kristiansund, og Ekko/Aureosen vant 3-1 over Sunndal. 7.juli slo Bud Midsund 4-2, og Surnadal slo Åndalsnes 5-3. Etter at de fleste hadde spilt 12 kamper, var stillingen denne:

JUNIORENE IMPONERTE, MEN TAPTE FINALEN

3.juli spilte MFK-juniorene sin andre kamp under JET-turneringa på Hamar. De slo da Strømsgodset med hele 5-0. Ved pause var stillingen 1-0.

Målscorere: Tommy Eide Møster (2), Kristoffer Totev, Einar Olav Brakstad og Johan Naas.

Trener Odd Berg var naturligvis fornøyd etter den klare seieren, og laget var nå så å si klart for kvartfinale i turneringen.

Dagen etter var kvartfinaleplassen helt klar. Da slo Molde-guttene Moss med 4-1. Det ble gruppeseier med tre seire og ni poeng. Motstander i kvartfinalen ble Odd, et meget godt lag med sisteårsjuniorer og med tre spillere med tippeligaerfaring . Trener Odd Berg mente turneringen på Hamar var mer prestisjefylt enn NM for juniorer, og guttene var skikkelig tente foran møtet med favorittene fra Skien.

Målscorere mot Moss: Steinar Guvåg, Tommy Eide Møster, Einar Olav Brakstad og Ulrik Romstad (straffespark.).

En overlykkelig Odd Berg førte sine juniorer til semifinalen. Storfavoritten Odd ble slått 2-1 i kvartfinalen, og guttene var klare for kamp mot Rosenborg. MFK tok ledelsen mot Skiens-laget etter 10 minutter. Olav Einar Brakstad var scorer. Like før pause utlignet Odd på straffespark. Fem minutter ut i andre omgang headet Malvin Sandbakk inn seiersmålet på en heading etter et fint hjørnespark fra Steinar Guvåg.

Lørdag 6.juli fortsatte juniorene suksessen og banket Rosenborg 3-0. Dermed var det klart for finale mot Brann dagen etter. Men nå var det brått slutt for de blå-hvite. De dominerte banespillet og bommet tre ganger alene med keeper. Men i kampens aller siste spilleminutt fikk bergenserne et billig seiersmål.

-Vi kan ikke skylde på andre enn oss selv når vi ikke får ballen i mål, sa en skuffet Odd B.erg. Men treneren var optimistisk for fremtiden:-Hvis ikke flere av de som spilte finalen for oss blir eliteseriespillere, så vet ikke jeg.

200 tilskuere så disse MFK-spillerne på Briskeby stadion: Fredrik Melbye, Heine Bugge, Malvin Ivar Sandbakk, Anders Særvold, Anders Fossholt, John Andreas Husøy, Sverrir Gardarsson, Steinar Guvåg. Tommy Eide Møster, Øyvind Hoås, Einar Olav Brakstad (Ulrik Rokstad 75.)

At MFK har talentene, fikk laget beskjed om etter turneringen på Hamar. Øyvind Hoås og Steinar Guvåg ble tatt ut til U19-EM som startet 21.juli. Lysten til videre satsing ble sikkert ikke mindre etter meldingen fra landslagssjefen.

Bjarni Thorsteinsson4,2

TILSKUERTALL:SNITT PÅ MOLDES KAMPER: 5998 (6)

BEST BESØKTE KAMP I MOLDE: MFK-STABÆK:7810 (16/6)

DÅRLIGSTE BESØKTE KAMP: MFK-MOSS:4817 (16/5)

MOLDES TOPPSCORERE:

6 MÅL: ANDRE SCHEI LINDBÆK

4 MÅL: BERNT HULSKER, ANDRI SIGTHORSSON

KORTSTOKKEN: ETTER VÅRSESONGEN HADDE IKKE MFK RØDE KORT, MEN HADDE SAMLET 10 GULE.

Romsdals Budstikke har regnet ut at MFK scoret de fleste av målene sine mellom det 80. og 90.minutt. De blå-hvite hadde ikke scoret mellom det 20. og 30.minutt. Laget har scoret tre i fire 10-minuttersperioder: I de 10 første minuttene, fra det 30. til det 40., det 60. til det 70. og fra det 70. til det 80

SLUTT PÅ FERIEN

10.juli begynte hardkjøret igjen for de blå-hvite. Alle hadde sikkert sørget for nødvendig egentrening i den korte sommerferien, og nå begynte igjen det systematiserte hardkjøret med løping og styrketrening.

Tirsdag 16.juli spiltes treningskamp mot danske Viborg, og Molde vant 2-1.

Ifølge lokalavisa så det ut som om MFK fortsatt var på ferie, iallfall i de første 45 minuttene.Etter 19 minutters spill tok danskene ledelsen, og det gikk enda 10 minutter før Molde fikk skudd mot mål. Og langskuddet fra Magne Hoseth var ganske ufarlig. En misfornøyd Gunder Bengtsson byttet så ut hele sju mann, og andre omgang snudde MFK kampen. Daniel Berg Hestad, Fredrik Gustafsson og Andre Schei Lindbæk kom inn i kampen etter 46 minutter, og de satte sitt preg på andreomgangen. Andre Schei Lindbæk sørget for utligning et par minutter ut i andre omgang på en heading etter frispark fra Fredrik Gustafsson. Tempoet i kampen ble større presisjonen ble bedre, og danskene ble presset bakover. Det siste kvarteret var helt og holdent Moldes, og Andre Schei Lindbæk og Magne Hoseth kunne ha gitt Molde ledelsen.

Etter 79 minutter ble Kai Røberg satt inn. Han ble felt i straffefeltet, men Magne Hoseth misset på straffesparket.

Tre minutter før slutt kom seiersmålet. Daniel Berg Hestad sendte en langpasning til Fredrik Gustafsson. Han fulgte opp med et fint innlegg, David Ljung hoppet over ballen, og Andre Schei Lindbæk kunne gi Molde den første seieren etter ferien.

Hyggelig var det at Fredrik Gustafsson var skadefri og gjorde en god kamp med to målgivende pasninger.

Laget: Eddie Gustafsson ( Jakup Mikkelsen 46.),Trond Strande, Tobias Carlsson (Petter Christian Singsaas 46.), David Ljung, Bjarni Thorsteinsson ( Knut Anders Fostervold 46.), Anders Hasselgård (Fredrik Gustafsson 46.) Karl Oskar Fjørtoft (Daniel Berg Hestad 46.), Olafur Stigsson, Stig Arild Råket ( Kai Røberg 79.), Magne Hoseth, Bernt Hulsker (Andre Schei Lindbæk 46.)

Bare 500 tilskuere var interessert i ferieoppgjøret.