2002 0804 Daniel Berg Hestad

2002 August

TAP TIL MOLDE 3

2.august tok Molde 3 imot serieleder Averøykameratene, og gjestene kunne forlate Molde med seier 2-1. Frank Nakken scoret Moldes mål.

Første omgang var jevnspilt, og begge lag hadde sjanser til å score. AK fikk et tidlig mål i andre omgang og styrte kampen deretter. Molde ga seg imidlertid ikke, men hjemmelagets scoring kom for sent. Serielederen måtte slite for 2-1 seieren.

DANA-CUP

Småguttelaget til MFK slo Ælta i 8.delsfinalen, men tapte kvartfinalen mot Vidar med 2-3.

Guttelaget til MFK vant 32-delsfinalen mot Roystone Crowe, men tapte 16-delsfinalen mot Herts School med 1-3.

NORWAY CUP

Molde FK hadde tre lag med i Norway Cup.

FRA LANGT GJESP TIL TRO PÅ GULL

Bare 4902 tilskuere hadde funnet vegen til Molde Stadion for å se toppoppgjøret mellom hjemmelaget og serieleder Lyn. De fikk se et lag som startet friskt, men som sovnet hen utover i kampen. Etter 56 minutter kom TV-kommentator Egil Olsen med følgende sukk:-Vi venter spent på Moldes første mulighet.

Knut Nesbø forsøkte å forklare innsatsen med at det var 27 varmegrader på banen, men Drillo svarte at det så ut som om det var femti grader.

Det endte godt, og Romsdals Budstikke forklarte hvorfor i sein to-siders heading:-Råket fikk fram bråket.

Nok en Clausenenger viste seg fram i MFK-drakta, og Stig Arild Råket gjorde som sitt forbilde Ole Gunnar Solskjær: Scoret målene som skulle til for at de blå-hvite fortsatt kunne være med i kampen om medaljer.

Det ble innbytternes dag: Etter 44 minutter erstattet Fredrik Gustafsson Anders Hasselgård, og etter 75 minutter kom Stig Arild Råket inn for Thomas Mork. Ett minutt hadde Stig Arild vært på banen da han fikk en pasning fra den andre innbytteren, og så smelte han inn 1-0 til de blå-hvite. Et par minutter før slutt var igjen Fredrik Gustafson nest sist på ballen, og hans presise pasning gjorde Stig Arild om til nok et nydelig mål.

-Jeg tror vi er på gang igjen, sa banens bestemann, kaptein Daniel Berg Hestad.

-Det var en helt annen vinnervilje der ute enn mot Brann, Odd og Sogndal.men vi sliter fortsatt offensivt.

-Send inn fotballspillerne oftere! forlangte Romsdals Budstikke.

Vi synes det har vært irriterende lenge å vente på at Gunder Bengtsson skulle ta i bruk spisskompetansen i MFK-troppen, og det så ut som at han ventet i det lengste også i går, skrev sportslederen i RB. Skulle publikum fortsette å komme til stadion, måtte de blå-hvite vise mer angrepslyst og tekniske kvaliteter. Klubbens høye målsetting ville ikke bli nådd med støttepasninger, skrev RB.

Dagbladet var mest opptatt av "Superreserven som endelig går i Solskjærs fotspor." Avisa skrytte av gutten fra Clausenengen, og det gjorde også Gunder Bengtsson til Dagbladet:-Stig Arild har hatt utur, men i dag så vi hvilken dyktig avslutter han er. To mål på to skudd fra en innbytter har jeg ikke sett før!

Også Dagbladet merket seg innbytternes innsats, og det vanket ros også til Fredrik Gustafson og Magne Hoseth. Men best på banen mente Dagbladet at Daniel Berg Hestad var. Dagbladet mente Molde var spillemessig best i en underholdende første omgang.

-Fortjent Molde-seier i en av årets beste hjemmekamper, mente Einar Lindbæk i Dagbladet.

Aftenposten konstaterte at trener Gunder Bengtsson for første gang på halvannen måned kunne ta frem smilet. Avisa roste Råket som scoret "etter at Molde nærmest overfalt gjestene med det ene forsøket etter det andre...noen minutter senere var kampen avgjort..ny Molde-kanonade ble avsluttet med nytt skudd av Råket."

Også Nettavisen var opptatt av Stig Arild Råket og Fredrik Gustafson: -En innbytter som lager to mål på to skudd er helt enorm, sa Gunder Bengtsson til NA og mente ellers at laget hadde hevet seg fra nivået i de siste kampene.

-Vi maler på og maler på, og innsatsmessig er det mye bedre enn tidligere, sa kaptein Daniel Berg Hestad til Nettavisen som mente Trond Strande var banens beste.

-Den nye Solskjær holder liv i Moldes gullhåp, skrev Verdens Gang. Avisa mente kampen hadde vært et gjesp til kristiansunderen ble kastet innpå. Råket var beskjeden i sin kommentar til VG's sammenlitgning med Ole Gunnar Solskjær. Han mente han hadde vært heldig, og til sammenligningen med United-stjernen hadde han følgende kommentar:-Jeg bare flira av det!
Kjekt å se at helter kan holde beina på jorda.og der var han vel også lik Ole Gunnar.

VG kunne fortelle at Magne Hoset nå følte at han måtte bort fra Molde for å utvikle seg som spiller. Hoseth var skuffet over nok en gang å måtte starte på benken.

-Det er ganske utrolig at Magne Hoseth ikke får starte, sa Lyns Jonny Hanssen.

David Ljung66655

Innbyttere: Magne Hoseth for Andre Schei Lindbæk (73.), Stig Arild Råket for Thomas Mork (75.), Fredrik Gustafson for Anders Hasselgård (44.)

NY SEIER TIL MOLDE 2

Bare 70 tilskuere var på Molde Idrettspark da Molde 2 møtte FK Tønsberg . I nærmere 30 graders varme imponerte hjemmelaget, og de blå-hvite kunne bokføre seier 3-2. Romsdals Budstikkes utsendte var imponert, mest over Svein Tore Brandshuag. Imponert var også trener Odd Berg som mente Brandshaug var for god til å spille i 2.divisjon. KaI Røberg spilte også en stor kamp, og Gunder Bengtsson ble imponert over John Andreas Husøy.

Kai Røberg scoret Moldes første mål etter 34 minutter. Og Tommy Eide Møster la på til 2-0 i det 45.minutt.John Andreas Husøy sørget for 3-0 i det 62.minutt. Tønsbergs reduseringer kom etter 85 og 90 minutter.

Laget: Jakup Mikkelsen,Ole Jacob Strandhagen, Joar Harøy, Anders Særvold,Steinar Guvåg, Tommy Eide Møster, Svein Tore Brandshaug, Svedrrir Gardarsson, John Andreas Husøy, Kai Røberg (Heine Bugge 71.), Øyvind Hoås.

MOLDE 3- ÅNDALSNES: 7-4

9.august var det 3.divisjonsoppgjør på Kunstgressbanen mellom MFK 3 og Åndalsnes. Kampen ble ifølge referenten i RB preget av dårlig forsvarsspill og godt angrepsspill. Molde var best i 1.omgang, mens andreomgangen var mer jevnspilt.

Slik kom målene:

5.min: 1-0 Ulrik Rokstad

7. min:1-1 Arnt Olav Hønsvik

10.min: 1-2 Arnt Olav Hønsvik

25.min.:2-2 Tommy Johansen str.sp.

27.min: 3-2 Einar Olav Brakstad

34.min.:4-2 Ulrik Rokstad

41.min.:5-2 Mats Jørgenstuen

51.min.:5-3 Arnt Olav Hønsvik

59.min.:6-3 Andre Brandt

64.min.:7-3 Einar Olav Brakstad

86.min: 7-4 Tommy Nicolaysen

BRÅKETOPPEN

Lørdag 10.august hadde Dagbladet rangert Eliteserieklubbene etter hvor mye bråk det var i klubbene. Her var det om å gjøre å komme lengst ned på tabellen, og hyggelig var det at Molde bare hadde to lag bak seg. Og Dagbladet skrev om MFK: Mye tull og tøys i fjor, men i år har det ikke vært mye støy rundt Molde. Mest uro har det vært rundt toppscorer Andre Schei Lindbæk, som vil vekk fra klubben. Misnøye i spillergruppa mot litt for defensiv spillestil, særlig i hjemmekampene. Magne Hoseth er misfornøyd med sin situasjon i klubben, med lite spilletid, skrev Dagbladet.

VI SPILLER SOM PUDDINGER

Dette var Lillestrøm-kaptein Torgeir Bjarmanns ord etter at kanarifuglene var slått 2-0 av Molde på Åråsen. Dette var den eneste kampen som gikk på lørdag 10.august, og Molde spilte seg helt opp i ryggen på Lyn. Lillestrøm havnet rett i nedrykksstriden. Dagbladet ga kampen terningkast 3, og mente at et kvarters brukbart trøkk var alt LSK maktet.Etter denne perioden fikk Molde styre resten av omgangen med god fart, god presisjon og vilje til å flytte fram mange folk i overgangene. Dagbladet mente kampen falt til under middels i andre omgang. Avisa skrev at LSK fikk 0-1 gjennom hjernedødt forsvarsspill da Mork ga Molde 1-0 i det 33.minutt. Etter det gikk LSK opp i liminga. I det 44.minutt la Magne Hoseth på til 2-0 på en nydelig heading. Gunder Bengtsson bekreftet målsettingen om medaljer, og om neste kamp mot Rosenborg, sa treneren dette:- Rosenborg, ja, klart vi vil vinne. Men det er ikke bare å si det, du må gjøre det også. Dagbladet mente Karl Oskar Fjørtoft var banens beste.

Romsdals Budstikke slo fast av Averøyduoen fikk MFK til å se ut som en gullkandidat.

-Thomas Mork og Magne Hoseth er tilbake på MFKs rolleliste, og tolket rollene sine glitrende, skrev Jan H. Indbjør. Det vanket mye ros og helsides bilde på Magne Hoseth i lokalavisa. Og averøyingen fortjente rosen. Vi merket oss en elegant hælpasning som Thomas Mork holdt på å score på, og Hoseth holdt selv på å score like før den første scoringen. I NRKs referat ble Hoseth stadig trukket fram og gitt hovedæren for at Molde tok tre poeng på Åråsen. Men en mann vinner ikke en kamp alene. Alle de blå-hvite viste høy arbeidsmoral og skikkelig kampglød, laget satset på kjappe overganger og viste stor angrepslyst. Eddie Gustafsson spilte en strålende kamp i mål, og resten av forsvaret kjempet durabelig. På TV-skjermen virket det også som om David Ljung var høyt og lavt over alt.

-Vi måtte vinne. Nå skal vi forsøke å slå Rosenborg i neste kamp. Seieren i dag var viktig for selvtilliten, sa kaptein Daniel Berg Hestad til Aftenposten, og avisa mente at nå var Molde for alvor med i gullkampen. Også Aftenposten hadde Karl Oskar Fjørtoft som banens beste. Avisa brukte ellers mye plass på problemene og uroen i Lillestrøm.

VG var også mest opptatt av mulighetene for at Lillestrøm skulle rykke ned. Pessismismen var stor i LSK, og kaptein Bjarmann sa at nå måtte hver enkelt ta frem den svarteste djevelen i seg om de skulle unngå nedrykk.
- Magne Hoseth har fått gullukt i nesa, skrev VG. Averøyingen understreket at man ikke måtte tenke for mye på gullkampen. Da kunne det gå på trynet. -Som et ekko av Gunder Bengtsson, skrev VG.

-Lillestrøm var best i 20 minutter, men så våknet Magne Hoseth og viste hvorfor han er Norges mest talentfulle fotballspiller, skrev Nettavisen.

Avisen skrytte uhemmet av averøyingen som dro i gang det ene angrepet etter det andre. Men andre fikk også ros:- Anført av David Ljung i midtforsvaret, vant Molde-forsvaret duellene mot store sterke karer som Frode Kippe, Uwe Røsler og Rikhardur Dadason.

Og bak de fire står keeper, solide og reaksjonssterke Eddie Gustafsson. Redningen på frisparket fra Uwe Røsler var det Oliver Kahn-klasse over.

Innbyttere:

Knut Anders Fostervold 16 min. for Trond Strande, Olafur Stigsson 6 min. for Magne Hoseth, Bernt Hulsker 16 min. for Andre Schei Lindbæk.

KLART TAP FOR MOLDE 2

12.august var Molde 2 på besøk hos serieleder Bærum på Nadderud Stadion. De blå-hvite stilte med hele ni spillere fra A-stallen, men måtte allikevel returnere til Molde med tap 1-4.

En skuffet trener Odd Berg innrømmet at Bærum-spillerne ville mest i denne kampen. To Molde-spillere, Erlend Ormbostad og Petter Chr. Singsaas ble utvist etter henholdsvis rødt og to gule kort. Noe strengt dømt, mente mange, men uansett fikk de blå-hvite store vansker med bare ni spillere på banen.

260 tilskuere fikk se Svein Tore Brandshaug gi gjestene 1-0 etter seks minutter. Utligningen kom fem minutter seinere, og så puttet Bærum på tre scoringer til etter 27, 48 og 65 minutter.

Moldes lag: Jakup Mikkelsen, Erlend Ormbostad, Joar Harøy, Petter Chr. Singsaas, Knut Anders Fostervold, Kai Røberg (John Andreas Husøy 57.) Olafur Stigsson, Svein Tore Brandshaug, Steinar Guvåg (Tommy Eide Møster 67.), Bernt Hulsker (ØyvindHoås 83.), Stig Arild Råket.

LILLEBAKK TIL AALESUND FK

I august ble det kjent at en av Moldes keepere- Knut D. Lillebakk skulle leies ut til Aalesund FK, foreløpig ut sesongen. En fornøyd Lillebakk gledet seg til å få spille på formlaget Aalesund som var klar for kvartfinale i cupen og som hadde gode muligheter for opprykk fra 1.divisjon. Lillebakk hadde nå i løpet av ett år prøvespilt for Moss, Lillehammer og Hønefoss, og han hadde dessuten vært utleid til Hødd og Bryne.

SOGNDAL IMPONERTE

To eliteseriekamper ble avviklet 14.august:

Start-Sogndal: 0-3

Vålerenga-Bryne: 1-1

MOLDE 3- MIDSUND: 3-2

Det ble full uttelling for de blå-hvite i 3.divisjonsoppgjøret mot Midsund 16.august. Molde tok ledelsen i det 14.minutt ved Einar Olav Brakstad. Etter 61 og 69 minutter la samme mann på til 2-0 og 3-0. Så slo Midsund tilbake og reduserte to ganger.

MOLDE-ROSENBORG: 1-2

11 167 tilskuere var på plass for å se om de blå-hvite ville greie å tukte RBK på Molde stadion lørdag 17.august. Dessverre fikk RBK returnere til Trondheim med alle poengene etter å ha slått vertskapet 2-1.

Kaptein Daniel Berg Hestad og hans mannskap jobbet hardt og spilte opp mot sitt beste, men det var altså ikke nok. Det begynte bra for hjemmelaget, men så slapp Harald Martin Brattbakk fri nesten helt fram til 16-meteren, og han sørget for kalddusjen i sommervarmen.

Da var det spilt i 26 minutter. I det 30.minutt headet Frode Johnsen inn 2-0 mens keeper Gustafsson var sperret inne i feil posisjon.

I andre omgangs 59.minutt reduserte Thomas Mork til 1-2.

-Rosenborg vant fortjent, selv om Molde var det beste fotballaget både i perioden før de to baklengsmålene og gjennom hele andre omgang, skrev Romsdals Budstikke.

Men avisen understreker at det viktigste ved en fotballkamp er å skape sjanser og scoringer.

Og det var det Rosenborg som greidde denne gangen.

Kaptein Daniel var Moldes bestemann, og han var skuffet etter tapet.

-Men vi er fortsatt med i toppen. Vi må satse på medalje og europacup, sa kapteinen til Romsdals Budstikke.

Trener Gunder Bengtsson var full av lovord over sine spilleres innsats i andre omgang.

Eddie Gustafsson var slett ikke blid.han mente han ble holdt igjen og blokkert da Johnsen headet inn 2-0.

Verdens Gang var imponert over Rosenborg i den perioden laget fikk sine to mål, og avisens utsendte var ikke enig med Molde-keeperen som mente han ble holdt av Ørjan Berg. VG noterte at Molde kom sterkt tilbake etter pause:-Evighetsmaskinen Daniel Berg Hestad fikk en stor sjanse etter kun to minutter, men det var Thomas Mork som ga hjemmepublikum håp med sitt skudd som lurte en svak Arni Gautur Arason. Men bortsett fra et glimrende skudd fra Andre Schei Lindbæk, som Arason mesterlig slo til corner, var Rosenborgs triumf egentlig aldri truet.

Nettavisen skrev at RBK fikk en fortjent seier etter en jevn kamp, og at to kjappe mål i første omgang ble avgjørende. Denne omgangen fikk RBK etter hvert full kontroll over. Nettavsien mente Molde var best etter hvilen, men at RBK var best kampen sett under ett.

-For Molde var tapet trolig et siste farvel til gullkampen, skrev Nettavisen.

Dagbladet konstaterte at RBK var dødelig effektive i første omgang og scoret på to av tre sjanser. I andre omgang hadde Molde de fleste sjansene, mens RBK-maskinen ikke fungerte så godt etter hvilen.

-En kamp med muskler, vilje og hardt arbeid, pluss RBK's dødelige angrepsvåpen som tyder på at gullformen er inne, skrev Dagbladets utsendte.

-Hadde vi klart å score etter 70 minutter, er jeg sikker på at vi hadde vunnet kampen, sa trener Bengtsson til Aftenposten.

Avisen siterte også Ola By Rise:-Jeg tror mange av spillerne var glad da dommeren blåste av kampen. Flere av dem møtte veggen utover i 2.omgang.

Avisas referent noterte som sine kolleger at Molde var farlige etter pause, og at trønderne etter scoringen til Mork hadde mer enn nok med å sikre seieren.

Petter Chr. Singsaas5--4-

Innbyttere: Bernt Hulsker 22 min. for Magne Hoseth, Stig Arild Råket 10 min. for Fredrik Gustafson, Petter Chr. Singsaas for Trond Strande i det 62.min.)

MOLDE 2-TRÆFF: 1-1

Dagen etter var det klart for byderby mellom Molde 2 og Træff. Kampen endte 1-1, og de grønne fikk et kjærkomment poeng. Ifølge RB var det "bare ett lag på banen" i første omgang. MFK dominerte, men brente den ene store sjansen etter den andre mot en strålende Træff-keeper, Kristian Stranden.

Ole Jacob Strandhagen ga Molde 1-0 etter 56 minutter, og Anders Hustad utlignet for Træff i det 72.minutt. Med litt flaks kunne Træff i slutten av kampen ha sikret seg tre poeng, men ballen ville ikke i mål.

Trener Odd Berg var skuffet over sløsingen med sjansene i første omgang, men håpet for Molde-fotballen at Træff skulle holde seg i 2.divisjon.

Moldes lag: Fredrik Melby, Ole Jacob Strandhagen, Joar Harøy, Anders Særvold, Steinar Guvåg, Tommy Eide Møster, Sverrir Gardarsson ( Mads Jørgenstuen 46.), John Andreas Husøy, Stig Arild Råket, Kai Røberg, Øyvind Hoås ( Heine Bugge 83.)

MOLDES YNGSTE PR. 20/8:

Juniorene til MFK lå på 4.plass i 1.divisjon med 14 poeng etter 9 serieomganger. Træff 1 lå på topp med 27 poeng.

I Tine-serien gutter 1.divisjon lå MFK 1 på andreplass med 24poeng etter 10 kamper. Sunndal 1 ledet med 31 poeng og hadde en kamp mer spilt enn MFK 1.

I Istad-serien smg. 1.div.avd. 2 lå Molde 1 på topp med 21 poeng etter 8 kamper.

I Istad-serien småjenter avd.2 lå Molde 2 på sisteplass med 0 poeng. Åndalsnes ledet denne avdelingen med 24 poeng.

STORSEIER OG TAP FOR MOLDE 3

Det ble en jevnspilt førsteomgang da Dahle/CFK 2 og Molde 3 møttes 21.august. Referenten i Romsdals Budstikke betegnet første omgang som jevn og bedagelig. I andre omgang våknet Molde, og laget fikk skikkelig uttelling på sjansene sine.

Ved pause stod det 1-1, etter at hjemmelaget hadde scoret etter et kvarters spill. Molde utlignet ved Kristoffer Moen tre minutter senere.

Kampen endte med Molde-seier 7-3.

Scorere for Molde i andre omgang: Anders Fossholt (55.), Einar Olav Brakstad ( 63.,65.)Kenny Strandberg (71.), Ulrik Rokstad (82.) Thomas Jahr (90.)

I neste kamp gikk det ikke like bra. Det ble tap 1-4 på bortebane mot Sunndal. Einar Olav Brakstad førte Molde opp i ledelse etter 4 minutter, men etter hvert fikk Sunndal kontroll over kampen og scoret etter 37, 52, 60 og 72 minutter.