2002 0428 Sigthorsson

2002 April

FULL POTT I FØRSTE KAMP

Lørdag 13.april tjuvstartet MFK og Brann årets tippeliga. 6204 tilskuere fikk se de blå-hvite ta tre poeng etter seier 2-0 over bergenserne. Det ble ingen stor kamp, og noe av grunnen til det var nok en del høye skuldre på Røkkeløkka.. Klubben kunne bokføre tre poeng, og en bedre start på sesongen kunne man naturligvis ikke fått.

Det var en sjansefattig kamp, men når kampens to mål ble laget av hjemmelaget, var det grunn til optimisme blant hjemmesupporterne.

Trener Gunder Bengtsson var naturligvis fornøyd: -Det viktigste i dag var å ta poengene, sa svensken etter kampen.

Andri Sigthorsson gjorde 1-0 etter 13 minutter. Magne Hoseth ble felt, og Karl Oskar Fjørtoft tok et kjapt frispark. Keeper ga retur, og da var Andri på plass og nettet kontant.

Det gjenstod bare et par minutter av kampen da Anders Hasselgård satte inn Moldes andre mål. Daniel Berg Hestad la inn til Bernt Hulsker inne i målfeltet. Bernt headet til Anders som satte ballen i krysset.

Jan Henrik Indbjør i Romsdals Budstikke var fornøyd med serieåpningen, og han ønsket seg samme defensive trygghet i fortsettelsen. Men sportsredaktøren ønsket seg flere angrepsvennlige opplevelser i kommende kamper.

Andri Sigthorsson5

Bernt Hulsker kom inn for Sigthorson (73.), Olafur Stigsson for Karl Oskar Fjørtoft (79.) og Bjarni Thorsteinsson for Magne Hoseth (79.)

STOR SPALTEPLASS TIL MFK

Ettersom det var kun MFK og Brann som spilte i eliteserien på lørdag, fikk kampen bred omtale i Oslo-avisene. Dagbladet slo fast på første side at Molde hadde en kanonstart. Daniel og Anders hadde også fått plass på forsiden, og de så slett ikke ulykkelige ut. Avisa brukte ellers mest plass på Anders Hasselgård , på hans skadeproblemer og hans hestespark som ga 2-0.

Dagbladet mente ellers at en stor del av kampen ikke var noe for minnebøkene. Avisa tok nok en gang opp MFKs mangel på vinnerkultur og mente at klubben nå kanskje var på rett veg. Dagbladet hadde følgende kommentar til åpningsforestillingen på Molde Stadion:- Fortsetter Molde som i serieåpningen, får de mange nye poeng- men ingen nye venner..

Verdens Gang hadde også MFK på topp på førstesiden. VG hadde valgt seg Andri Sigthorsson som illustrasjon og minnet om at han i sin tid ble vraket av Bayern Munchen. I kampreferatet slo VG fast at de blå-hvite denne gangen- i motsetning til i tidligere møter med Brann-konsentrerte seg om sikkerhet defensivt. -Det må ha vært en drittkjedelig kamp å se på, sa Raymond Kvisvik til VG.

Magne Hoseth mente at noe av årsaken til den relativt svake kampen var overtenning. Aftenpostens utsendte mente kampen var preget av lavt tempo og mange feilpasninger, spesielt i andre omgang.

Aftenposten lot seg som de andre avisene imponere av Anders Hasselgårds 2-0 scoring. Avisa siterte Gunder Bengtsson som mente at resultatet var bra, men at spillet ikke var noen højdare. Teitur Thordarsson ble også sitert: -Molde er et godt organisert lag.

SEIER OGSÅ TIL ANDRELAGET

Samme dag møtte Molde 2 CFK på gressbanen i Torvikbukt. Det ble en komfortabel 4-0 seier til de blå-hvite, og de hadde full kontroll gjennom hele kampen.

Målscorere: Joar Harøy, Stig Arild Råket, Steinar Guvåg og Per Olav Inderhaug

9000 SÅ POENGDELING I SKIEN

MFK-spillerne var forberedt på en vanskelig kamp da de møtte Odd i Skien 21.april. Og det ble en jevn kamp som Molde ledet og kunne ha vunnet. Det var nok av sjanser, men de blå-hvite ble for ivrige og upresise i avslutningene. Molde tok ledelsen etter 38 minutter. Karl Oskar Fjørtoft slo et frispark inn i feltet. Trond Strande var på plass ved første stolpe. Han fikk en dytt, ballen streifet han og var muligens borti en Odd-spiller før den gikk i mål. Trond ble kreditert målet, og han gjorde en god kamp før han måtte gå ut med en skade.

Odd hadde den første ballen i mål allerede etter to minutter. Scoringen ble annullert for ufint spill mot Knut Anders Fostervold. Odd fortsatte presset, men Eddie Gustafsson og resten av forsvaret ryddet opp.

Lagene gikk til pause med ledelse 1-0 til de blå-hvite.

Odd fortsatte å presse i andre omgang, men Molde-forsvaret spilte stort. Fremover på banen var det ikke like bra, og det var tydelig at nøkkelspillere fortsatt ventet på toppformen.

Etter 78 minutters spill utlignet hjemmelaget. Et innlegg gikk forbi hele forsvaret, og Eddie i målet var sjanseløs.

Gunder Bengtsson var skuffet over at de blå-hvite ikke greidde å holde ledelsen kampen ut. Han var fornøyd med spillerne sin, spesielt med forsvaret. Gunder mente 1-1 ga et korrekt bilde av kampen.

Dagbladet hadde lite pent å si om kampen. Første omgang var kjedelig, og Molde fikk et heldig mål på en av sine to sjanser. Odd hadde presset i andre omgang og utlignet fortjent. - Scoringen var til pass for Molde, som alt for tidlig forsøkte å ri inn en marginal 1-0 seier. Grøss og gru hvis dette er looken Molde vil fremstå med i år, skrev Roy Wahlstrøm. Og Dagbladet hadde ikke funnet plass til noen Molde-spillere på rundens lag.

Verdens Gang hadde heller ingen av de blå-hvite på Rundens lag. Kampreferatet dreide seg mest om statsministerens mening om MFK og om Åge Hareides nye trenerjobb. Og Kjell Magne Bondevik hadde naturligvis god tro på at MFK ville være med og kjempe om gullet. Seriestarten var statsministeren iallfall fornøyd med.

Aftenposten var også opptatt av statsministeren, og avisen kunne fortelle at Bondevik snakket med spillerne i over et kvarter. Bondevik hadde tro på at Rosenborg ville vinne serien, men ikke så overlegent som før. Avisen beskrev kampen som et sjansefattig oppgjør, der begge lag hadde vansker med å spille seg gjennom motstanderens forsvar.

Hvor mange poeng fortjente Moldespillerne?

Andri Sigthorssson5444,5 (2)

Innbyttere: Bjarni Thorsteinsson spilte femten minutter for Trond Strande, Olafur Stigsson seks minutter for Magne Hoseth og Andre Schei Lindbæk seks minutter for Sigthorsson.

KJEDELIG, MEN TRE POENG

Dagen etter poengdelingen mot Odd, stilte MFK med et på papiret meget sterkt lag i 2.divisjon. Bare 100 tilskuere fant vegen til Kunstgressbanen for å se Odd Bergs disipler mot Larvik. Det ble en kjedelig kamp med få virkelige målsjanser. Det ble kun ett mål, men det var nok til at alle poengene ble igjen i Molde. Målet stod Roger Nilsen for på et skudd fra kloss hold etter 71 minutters spill. Trener Odd Berg var skuffet over A-spillernes prestasjoner:-Det må være lov å kreve mer enn dette av spillerne, var hans kommentar til pressen.

Følgende spillere stilte på KGB: Jakup Mikkelsen, Erlend Ormbostad, Bjarni Thorsteinsson, Roger Nilsen, Per Olav Inderhaug, Kai Røberg, Fredrik Gustavsson, Olafur Stigsson, Stig Arild Råket (Joar Harøy 78.), Bernt Hulsker, Andre Schei Lindbæk Øyvind Hoås 46.).

PARKERINGSGAVE!

De som kjørte bil til kampene på Molde Stadion, var med på å støtte flere frivillige organisasjoner! I 2001 hadde MFK 25 000 kroner i parkeringsinntekter, og disse pengene ble delt mellom følgende organisasjoner: "Fredagsklubben" på Tomrefjord skole, prosjektet " Åpen idrettshall" i Vestnes, "Huset" ungdomsklubb på Bjørset, "Nattravnene" på Hjelset og Kleive og"Folkeaksjonen mot narkotika" i Fræna.

UEFA-BESØK I Molde

26.april var to representanter for UEFA på besøk i Molde. De var på befaring på Kunstgressbanen, "Gamlestadion" og Molde stadion. Ernie Walker er leder av UEFA's stadion- og sikkerhetskomite, og han var begeistret for det han så i Molde. Han skrøt uhemmet av Røkkeløkka, og han ønsket Molde i europacupen så han kunne få komme tilbake til Rosestaden. Walker kunne fortelle at kunstgress ville bli godkjent brukt i alle sammenhenger innen sesongen 2004-2005.

HØYERE OG HØYERE, MOLDE

Denne gangen har vi valgt Aftenpostens overskrift til referatet fra kampen mellom Molde og Viking. Hovedstadsavisen spanderte denne gangen nesten hele førstesiden av sportsbilaget på oppgjøret på Røkkeløkka.

Romsdals Budstikke spanderte naturligvis nesten hele forsiden på "Fest på stadion." Det var da også fest på Molde Stadion da Viking ble sendt hjem med 0-3. Dessverre var ikke sommervarmen kommet til Molde, og dessuten uteble en del av gjestene som var ventet. 5236 tilskuere på en toppkamp.det er skuffende.

Karl Oskar Fjørtoft hadde på forhånd lovet angrepsfotball, og han ledet da også an da hjemmelaget slo til med energisk og oppfinnsomt angrepsspill. Men selv med et solid grep om spillet, maktet ikke de blå-hvite å finne vegen til nettmaskene før første omgang var nesten omme. Ett minutt før pause fikk Andri Sigthorsson liv i publikum. Han fikk ballen fra Anders Hasselgård, dempet den på brystet, snudde seg og satte ballen i mål via tverrliggeren.

Moldedominansen fortsatte etter pause, og etter 10 minutters spill dundret Knut Anders Fostervold inn 2-0 fra spissen av femmeteren. Målet kom etter veggspill mellom Knut Anders og Daniel Berg Hestad. Etter at Molde gikk opp til 2-0, kom Viking bedre med i kampen og kunne ha pyntet på resultatet et par ganger.

De siste 10 minuttene slapp Olafur Stigsson og Bernt Hulsker til, sistnevnte fastsatte resultatet til 3-0 på overtid.

-Molde ser mer og mer ut som et topplag: -Solid defensiv og nå også underholdende på topp, skrev Aftenposten etter at de blå-hvite hadde inntatt andreplass på tabellen.

-Det er bare å konstatere at Molde er et topplag. De kommer til å ligge der oppe hele sesongen, sa Viking-trener Benny Lennartsson til Aftenposten.

Dagbladet ga uforbeholden ros til Molde-kaptein Daniel Berg Hestad. Avisen mente han var banens beste. Avisa siterer Knut Anders Fostervold:-Daniel har vokst personlig det siste året. Han er blitt både far og en lederfigur for oss andre både på og utenfor banen. Kjell Inge Røkke så sin første kamp for året, og også han kom med ros til den unge kapteinen. Og det siste ble til femspalters overskrift i Dagbladet: "Røkke-ros til kaptein Daniel."

"Spirit i Molde" var referatoverskriften til Verdens Gang. Og også denne avisen baserte headingen på en uttalelse fra Kjell Inge Røkke: -Så bra spirit har jeg ikke sett på lenge. VG har heller lite å si om selve kampen, men siterer Gunder Bengtsson:-Nei, stjerner har vi ikke. Her er det laget som gjelder. Ingen får lov til å ta av ,og ingen blir noen gang viktigere enn laget.

Andri Sigthorsson7666

Olafur Stigsson spilte siste 11 min. for Magne Hoseth, og Bernt Hulsker spilte samme antall minutter for Andri Sigthorsson.

På Dagbladets "Rundens lag" var følgende MFK-spillere med: Tobias Carlsson, Daniel Berg Hestad og Karl Oskar Fjørtoft. Sistnevnte var for fullt med i kampen om å bli Årets spiller i Dagbladet. Han lå nå på andreplass, 0,4 poeng bak Dime Jankulovski.

På "Rundens lag" i VG var to fra Molde med: Daniel Berg Hestad og Tobias Carlsson. Bare Daniel var med på VG's femten på topp etter tre runder. Daniel hadde poengsummen 5,67 og lå på delt 7.plass.

ROGER NILSEN TIL BRYNE

Dagen etter MFKs festforestilling mot Viking stilte Roger Nilsen på Bryne-trening. Roger hadde kontrakt med MFK ut oktober, men var misfornøyd med at han ikke fikk plass på førstelaget.

-Jeg hadde ingen fremtid i Molde, sa Roger, som i resten av kontrakttiden ble utleid til Bryne.

I intervju med Romsdals Budstikke gikk det tydelig fram at han følte seg forbigått, og at han var glad han nå fikk sjansen til å spille i Rogaland.

POENGDELING I TØNSBERG

2.divisjonsoppgjøret mellom Tønsberg og Molde endte 1-1. Det ble en merkelig kamp der Molde hadde fullstendig kontroll til langt ut i andre omgang. Andre Schei Lindbæk ga Molde 1-0 på straffespark etter 55 minutters spill. Etter scoringen ga Molde fra seg initiativet og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Hjemmelaget utlignet i det 67.minutt, og trener Odd Berg var fornøyd med poengdelingen slik kampen utviklet seg. Stig Arild Råket og Per Olav Inderhaug kunne begge ha sørget for at Molde fikk alle poengene.

Molde stilte med følgende lag: Jakup Mikkelsen, Ole Jacob Strandhagen, Joar Harøy, Erlend Ormbostad, Anders Særvold, Tommy Eide Møster, Sverrir Gardarsson (Mats Jørgenstuen 12.), Svein Tore Brandshaug, Per Olav Inderhaug (John Arne Husøy 73.), Stig Arild Råket (Ulrik Rokstad 90.), Andre Schei Lindbæk

LEDET MOT LYN, MEN BLE POENGLØSE

Før kampen mot Viking ble MFK kritisert for å spille for lite offensiv fotball. Den kritikken stilnet etter at Viking fikk juling på Røkkeløkka. Og det var stor optimisme blant Molde-tilhengerne da de blå-hvite drog til hovedstaden for å fortsette suksessen. Men dessverre- vi kom ganske raskt ned på jorda igjen.

-Forsvar i oppløsning, skrev Romsdals Budstikke etter at Lyn hadde vunnet 3-1.

-Det var ikke en eneste spiller som gjorde jobben sin i dag, sa Gunder Bengtsson til Budstikka.

Og RB-reporteren mente MFK's pottetette forsvarsenhet var forvandlet til en gjeng forvirrede enkeltindivider. Kraftig kost fra både treneren og lokalavisa.

MFK tapte ni av ti dueller, og da vinner man ikke fotballkamper. Molde kunne avgjort kampen i første omgang, men sjansene ble sløst bort. Molde gikk rett nok opp til 1-0 etter 10 minutter. Karl Oskar Fjørtoft slo en fin ball til Magne Hoseth. Han fintet ut Lyn-keeperen og scoret sikkert. Da så vi Molde på tabelltoppen. Men det gikk bare sju minutter før Oslo-laget utlignet på skudd fra skrå vinkel. Ikke noe stort forsvarsspill av Molde ved denne anledningen.Etter en halvtime hadde Hoseth sjansen til å gi Molde ledelsen etter samspill med Daniel Berg Hestad, men skuddet gikk utenfor. Fem minutter før pause hadde samme mann nok en sjanse da han ble spilt gjennom av Karl Oskar Fjørtoft. Heller ikke denne gangen fikk MFK tellende resultat.

Det stod 1-1 ved pause.

I andre omgang hadde MFK tre målsjanser. Andri Sigthorsson og Thomas Mork skjøt i nettveggen, og sjansen til mål var der også i mølja foran mål etter en corner.

Men det var Lyn som gjorde målene etter pausen.

Etter 10 minutters spill av andre omgang gikk hjemmelaget opp til 2-1. Somling med ballen og tapte dueller ga Per Egil Swift ro til å fyre av fra 18 meters hold.

To minutter på overtid scoret Frode Birkeland etter dårlig forsvarsarbeid fra de blå-hvite.

Dagbladets utsendte så en underholdende kamp hvor begge lagene var angrepsvillige og ønsket å score mål.

-Molde startet friskest og tok fortjent ledelsen, men en keepertabbe av Eddie Gustafsson slapp Lyn inn i kampen igjen, skrev Dagbladet og mente dette var dagen da det meste stemte for Oslo-laget. Verdens Gang mente også at Lyns første mål var en keepertabbe. VG siterte også Gunder Bengtsson:- Lyn er et bra lag og jobbet dobbelt så hardt som oss. Alt var dårlig denne dagen. Aftenposten berømmet Lyn for seieren, og naturligvis var det Per Egil Swift som fikk omtalen denne gangen. Swift unnskyldte forøvrig Molde-keeperen ved utligningsmålet:-Jeg var heldig, men målvakten ble litt forstyrret.

3174 tilskuere så oppturen for Oslo-fotballen.