6/4Molde-Lillestrøm3-1Bryn
4/6Molde-Aalborg2-3
19/7Molde-Southampton1-1

HELTENT ANDREAS LUND SCORET TO

- En deilig følelse. Det var godt for meg personlig å vise at jeg er i god form. Det sa en glad Andreas Lund til Romsdals Budstikke etter at Tromsø var slått 4-0 10.april. Verdens Gang hadde nemlig skrevet at Coventry ikke ville skrive kontrakt med Lund fordi han var for tung og treg. Mot Tromsø laget Andreas to av målene.

MFK-laget en underholdende kamp i sesongdebuten på Molde stadion, og de blå¨-hvite hadde lett spill mot et Tromsø-lag som nesten ikke skapte sjanser foran Morten Bakke. 7507 tilskuere så Andreas Lund gjøre 1-0 etter 19 minutters spill. Knut Anders Fostervold la på til 2-0 i det 26. minutt. 10 minutter ut i andre omgang sørget Odd Inge Olsen for 3-0, og så avsluttet Andreas Lund scoringene etter 70 minutter.

Jo Tessem4

Innbyttere: Trond Strande 10 min. for Freddy dos Santos, Ole Bjørn Sundgot 16 min. for Jo Tessem, Thomas Mork 17 min. for Anders Hasselgård.

SEIER I VIND, SNØ OG SLUDD

Statsminister Kjell Magne Bondevik og Bjørn Rune Gjelsten var på plass i ufyselig vær på Gjemselunden 18.april. De angret sikkert ikke på besøket, selv om det var et forferdelig vær under kampen. Spillerne hakket tenner lenge etter at dommeren hadde blåst av forestillingen, men hva gjorde vel det når de blå-hvite kunne returnere til Molde med nye tre poeng.

Kongsvinger tok initiativet i kulingen, og etter 11 minutter stod det 1-0 til hjemmelaget. Halvveis ut i første omgang begynte MFK-spillerne å komme med i kampen, og etter 14 minutter ble det 1-1 på et selvmål. Molde tok mer og mer over, og det var en liten kalddusj i snøværet da Kongsvinger gikk opp til 2-1 etter 70 minutter. Mange mente målet burde vært annullert for offside. De blå-hvite ga imidlertid ikke opp, og det gikk bare tre minutter før Andreas Lund sørget for utligning. Erik Brakstad hadde da endret formasjon på laget, fra 4-3-3 til 3-5-2, en endring som var meget vellykket. Tre minutter etter utligningen vant Odd Inge Olsen en ball på midten. Han spilte til Jo Tessem som fant Andreas Lund med en pasning. Og Andreas headet inn 3-2.

Verdens Gang og Romsdals Budstikke mente at På Lydersen var best på den vanskelige banen, mens Dagbladet holdt en knapp på Anders Hasselgård.

1938 tilskuere så en kamp som kanskje ikke burde ha vært satt i gang.

Odd Inge Olsen4

Innbyttere: Ole Bjørn Sundgot 20 min. for Freddy dos Santos, Thomas Mork 28 min. for Anders Hasselgård.

TILLØP TIL PANIKK, MEN TABELLTOPP

Andreas Lund var etter Romsdals Budstikkes og Verdens Gangs mening banens beste da Molde 23.april slo Bodø/Glimt 2-1. 6978 tilskuere på Molde Stadion fikk se Molde ta tre poeng, men de blå-hvite ga dem noen nervepirrende minutter på slutten av kampen. Andreas Lund sørget for 1-0 på straffespark etter 29 minutter.

Daniel Berg Hestad la på til 2-0 da det var gått 21 minutter av andre omgang. Molde styrte kampen i halvannen omgang, og den dominerende spilleren var Andreas Lund. Etter 74 minutters spill reduserte Bodø/Glimt, og etter det hadde gjestene mange sjanser til å utligne. Det virket som om de blå-hvite i denne perioden var redde for å tape, og dermed ble det gjort mange feil. Litt flaks hadde hjemmelaget som berget poengene i sluttminuttene.

Pål Lydersen3
Knut Anders Fostervold4
Jo Tessem2

Innbyttere: Jarkko Wiss 8 min. for Karl Oskar Fjørtoft, Thomas Mork 20 min. for Jo Tessem, Ole Bjørn Sundgot 5 min. for Anders Hasselgård.

NUMMER TO I DUELLENE PÅ BISLETT

Molde overlot tabelltoppen til Vålerenga 3.mai. Oslolaget vant nemlig 2-0 på Bislett. Duoen Carew/Simpson spilte stort for Vålerenga, og moldespillerne ble avkledd og utspilt. De blå-hvite fikk kritikk for at de var pysete i taklingene og at det var lite samhandling i laget. Trener Erik Brakstad var naturligvis skuffet over tapet, og han benektet ikke at med litt flaks ville hjemmelaget ha sikret seg en enda større seier. Molde-spillerne hang godt med i begynnelsen av begge omgangene, men fikk senere aldri tid eller plass nok til skikkelig angrepsspill.

Bislett var tydeligvis ikke MFKs beste arena, og man trøstet seg med at flere kamper ikke skulle gå der i denne sesongen. Brakstad berømmet Vålerenga for at de hadde skaffet seg spillere som passet inn i klubbens spillestil. Men han la til at den stilen ville han aldri satse på.

Hele 9509 tilskuere så Oslo-laget gå til topps i tippeligaen.

Thomas Mork1

Innbyttere: Ole Bjørn Sundgot 24 min. for Freddy dos Santos, Jarkko Wiss 14 min. for Karl Oskar Fjørtoft, Thomas Mork 33 min. for Anders Hasselgård.

UTKLASSET SPJELKAVIK I CUPEN

Første runde i cupen gikk 5.mai, og Molde møtte Spjelkavik på bortebane. Fem "nye" spillere var på Molde-laget i Spjelkavika: Trond Strande, Petter Christian Singsaas, Jarkko Wiss, Ole Bjørn Sundgot og Thomas Mork. De gjorde alle en utmerket jobb i kampen som Molde vant 8-1, og man spekulerte nå i hvor mange av disse som ville stille fra start i neste seriekamp. Trond Strande viste ypperlig backspill, og Jarkko Wiss scoret sitt første mål for de blå-hvite.

Scoringene kom slik:
12 min: 0-1 Andreas Lund på retur etter skudd fra Daniel Berg Hestad
30 min: 0-2 Thomas Mork etter opplegg fra Andreas Lund.
32 min: 0-3 Andreas Lund headet inn etter et raid på 50 meter av Ole Bjørn Sundgot.
36 min: 0-4 Ole Bjørn Sundgot skjøt mellom beina på keeper.
46 min: 0.5 Jarkko Wiss scoret etter et langt innkast.
57 min: 1-5 Jan Erik Halkjelsvik
60 min: 1-6 Ole Bjørn Sundgot
81 min: 1-7 Odd Inge Olsen på brassespark etter oppspill fra Andreas Lund
88 min: 1-8 Andreas Lund etter samarbeid med Odd Inge Olsen.

TOTAL MOLDEDOMINANS

I neste seriekamp 8.mai fikk vi oppleve total Molde-dominans. Dessverre var det bare 5915 tilskuere som fikk se Strømsgodset bli utspilt på Molde Stadion. Gjestene fikk oppleve et voldsomt trykk fra et tent Molde-lag, og de fikk kun en målsjanse i hele kampen. Strømsgodset-spillerne oppholdt seg på egen banehalvdel det meste av kampen, og MFK burde ha sikret en atskillig større seier enn 3-0. Konsentrasjonssvikt i skuddøyeblikket var kanskje hovedårsaken til at gjestene måtte slippe inn bare tre mål. Dagbladet mente Strømsgodset hadde et stort problem. Det MÅTTE et lag ha når det fikk flere gule kort enn målsjanser.

Karl Oskar Fjørtoft scoret høyest på Dagblad-børsen, mens Verdens Gang mente Jo Tessem var banens dominerende spiller.

Thomas Mork5

Innbyttere: Thomas Mork 45 min. for Ole Bjørn Sundgot, Jarkko Wiss 3 min. for Karl Oskar Fjørtoft.

KONG KARL OSKAR AV MOLDE

13.mai møttes Molde og Skeid på Molde Stadion, og kampen endte med klar seier 3-0 til hjemmelaget. Skeid hadde omtrent hele laget sitt innenfor egen 16-meter, og det ble et konstant Molde-press. Andreas Lund, Anders Hasselgård og Jo Tessem hadde to sjanser hver som de misset på. De blå-hvite hadde minst 20 målsjanser, og laget scoret altså på bare tre av disse.

- Karl Oskar Fjørtoft spiller som en konge, sang Tornekrattet. Det kunne supporterne gjerne synge, for Karl skar spilte sin absolutt beste kamp i Molde-trøya.

- Han briljerte med vendinger og tunneler-og serverte lagkameratene med kirurgisk presisjon, skrev Romsdals Budstikke.

Jo Tessem ga Molde 1-0 etter 30 minutter, og det stod 1-0 ved pause. Seks minutter ut i andre omgang la Andreas Lund på til 2-0, og i det 68.minutt fastsatte Karl Oskar Fjørtoft resultatet til 3-0.

6820 tilskuere var på Molde Stadion. Og de fikk se to stolpeskudd på tre sekunder etter en halvtimes spill i andre omgang. Anders Hasselgård og Jo Tessem var ansvarlig for disse to "nesten-målene."

Pål Lydersen5
Karl Oskar Fjørtoft6
Jo Tessem5
Andreas Lund3

Innbyttere: Thomas Mork 16 min. for Trond Strande, Petter Chr. Singsaas 14 min. for Trond Andersen, Freddy dos Santos 6 min. for Anders Hasselgård.

ØDELA 17.MAI FOR BERGENSERNE

Ingen kan som bergenserne å feire vår nasjonaldag. 16.mai hadde Brann sjansen til å gi bergenserne en flying start på feiringen, men de blå-hvite fra Molde ødela hele vorspielet til grunnlovsdagen for hjemmepublikummet.

16477 bergensere fikk se bare ett mål, og det var det Andreas Lund som satte inn etter 49 minutters spill. Headingen til Andreas kom etter en corner fra Odd Inge Olsen. Det var få målsjanser i kampen og lite underholdning for det store publikummet. Andreas Lund var tatt ut til A-landslaget, og nå fikk også Trond Andersen beskjed om at han var med i landslagstroppen. Trond Andersen var ifølge Romsdals Budstikke og Oslo-avisene banens beste dagen før dagen i Bergen. Brann hadde muligheter til å utligne i slutten av kampen, men en god Morten Bakke stoppet forsøkene.

Trond Strande3
Jo Tessem4

Innbyttere: Petter Chr. Singsaas 19 min. for Pål Lydersen, Thomas Mork 1 min. for Anders Hasselgård.

SPOLERTE SJANSER OG TAP MOT RBK

12 914 tilskuere var på Molde Stadion 24.mai. Grunnen var naturligvis at erkefienden Rosenborg var på besøk. Det ble en meget fin forestilling med et godt kjempende hjemmelag. De blå-hvite presset og hadde mange store målsjanser. Hjemmelaget gikk aggressivt ut fra start og greidde å¨ryste gjestene. Rosenborg kunne ha tatt ledelsen da Petter Cchristian Singsaas spilte ballen tilbake til Morten Bakke. Han tok ballen med hendene, og trønderne fikk indirekte frispark. Trond Strande reddet på målstreken skuddet fra Sigurd Rushfeldt. Midt i omgangen hadde Molde et par store målsjanser ute å lykkes i å få ballen i nettet. Etter 26 minutter gjorde Sigurd Rushfeldt 1-0 til Rosenborg. Etter en halvtimes spill fikk Jo Tessem og Odd Inge Olsen sjansen til scoring, men mislyktes. To minutter før pause scoret Sigurd Rushfeldt kampens siste mål. Minuttet etter hadde Andreas Lund en heading fra fem meters hold, men headingen gikk rett på keeper.

I andre omgang hadde begge lag sine målsjanser. Daniel Berg Hestad headet en corner fra Odd Inge Olsen i stolpen tjue minutter før slutt, og han misset også fra fem meters hold alene med keeper Jamtfall. 2-0 til Rosenborg sendte trønderne til topps på tabellen.

Morten Bakke2
Petter Chr. Singsaas3
Jo Tessem3
Anders Hasselgård2
Dennis Schiller3
Thomas Mork3

Innbyttere: Dennis Schiller 45 min. for Trond Strande, Ole Bjørn Sundgot 3 min. for Jo Tessem, Thomas Mork 45 min. for Anders Hasselgård.

LETT MATCH I ANDRE RUNDE

2.runde i cupen gikk på Molde Stadion 8.juni. Molde fikk lett match mot Sunndal, og da dommeren blåste av kampen, stod det 6-0 på resultattavlen. Den første halvtimen misbrukte MFK seks store målsjanser, men før pause hadde hjemmelaget gått opp til 3-0. Det ble like mange mål på de blå-hvite i andre omgang, men det kunne godt ha vært dobbelt så mange.

Odd Inge Olsen var Moldes beste ifølge Romsdals Budstikke.

Bare 530 tilskuere så cupkampen.

Slik kom målene:
32 min.: 1-0 Daniel Berg Hestad fra 20 meter.
35 min.: 2-0 Thomas Mork scoret på innlegg fra Trond Strande
43 min.: 3-0 Andreas Lund fra 20 meter
55 min.: 4-0 Thomas Mork på innlegg fra Trond Strande
72 min.: 5-0 Andreas Lund på retur fra 16 meter
77 min.: 6-0 Odd Inge Olsen

Laget mot Sunndal:

Morten Bakke, Trond Strande, Trond Andersen, Petter Chr. Singsaas (Dennis Schiller 45 min.),Knut Anders Fostervold, Odd Inge Olsen, Karl Oskar Fjørtoft, Daniel Berg Hestad (Magne Hoseth 33 ), Jo Tessem ( Freddy dos Santos 19), Andreas Lund, Thomas Mork.

MENTAL SPERRE I AVSLUTNINGENE

- Kanskje vi bør oppsøke en psykolog for å score mål, sa en skuffet Daniel Berg Hestad etter 0-0 mot Stabæk på Molde Stadion 12.juni. Trener Erik Brakstad mente spillerne hans fikk en mental sperre når de kom inn i motstandernes 16-meter. Dagbladet mente Molde forsvarte seg som et topplag, men i avslutningene minte de blå-hvite mest om et frustrert bunnlag. Målsjansestatistikken viste nemlig 9-1 til Molde. Andreas Lund hadde et kanonskudd i tverrliggeren, og Verdens Gang mente tverrliggeren dirret til langt på natt. I tillegg til at Molde-spillerne ikke var dyktige nok foran mål, må det legges til at laget også var plaget av en del uflaks. Dessuten spilte landslagskeeper Frode Olsen en strålende kamp.

8156 tilskuere var enige med avisene om at Stabæk-keeperen var banens beste.

Jo Tessem2
Ole Bjørn Sundgot3

Innbyttere: Ole Bjørn Sundgot 31 min. for Jo Tessem, Magne Hoseth 17 min. for Thomas Mork.

MÅLTØRKE I MOLDE FK

16.juni ble det nok en målløs kamp da Odd og Molde møttes i Skien. Molde hadde nå ikke scoret i seriekamp siden 1-0 kampen mot Brann 16.mai. Selv om kampen var målløs, så ble den ganske velspilt. Det var sjanser nok til scoringer for begge lag. Odd var best før pause, men Molde hadde hånd om kampen etter pause. De to keeperne fikk hovedæren for at kampen sluttet 0-0. 5000 tilskuere var på Odd Stadion.

Verdens Gang mente Trond Andersen var banens beste, mens Dagbladet likte bedre Erik Holtan.

Trond Andersen4
Daniel Berg Hestad3
Jo Tessem3
Ole Bjørn Sundgot2

Innbyttere: Magne Hoseth 13 min. for Freddy dos Santos, Thomas Mork 28 min. for Ole Bjørn Sundgot.

OG SÅ KOM MÅLENE

20.juni klatret Molde opp på andreplass på tabellen, fem poeng bak Rosenborg. Det ble nemlig tre nye poeng etter seier 3-1 over Moss på Molde Stadion. 5375 tilskuere fikk oppleve at Molde scoret igjen og skjøt seg opp på medaljeplass. Andreas Lund scoret alle tre målene, og det var bar så vidt han ikke fikk sitt fjerde. Det første målet satte Andreas inn etter 9 minutters spill. Flere mål ble det ikke før pause. Hjemmelaget viste fin fotball det første kvarteret, men så begynte de blå-hvite å tape dueller. Moss hadde i denne perioden to store muligheter til å innhente hjemmelagets ledelse.

Det var ikke gått mer enn åtte minutter av andre omgang da Andreas Lund scoret sitt andre mål. Dessverre gikk det ikke mer enn tre minutter før Moss reduserte til 1-2, og da ble det ny spenning i kampen. Et kvarter før slutt scoret Andreas Lund sitt tredje mål, og kampen var avgjort.

Magne Hoseth spilte sin første eliteseriekamp fra start og kom godt fra oppgaven. Verdens Gang og Dagbladet var enige om at banens beste spiller hette Andreas Lund.

TRE GANGER LUND OG CUPSEIER

Molde kom seg gjennom 3.runde i NM ved å slå Strindheim 3-1. Kampen gikk på Lerkendal, og den kunne ha endt med at tippeligalaget forsvant ut av cupen. Erik Brakstad var sint i pausen, ifølge ham selv var han så het under topplokket at han ikke husket hva han hadde sagt til spillerne.

Molde tok ledelsen ved Andreas Lund etter 38 minutter, men bare tre minutter senere kunne 230 hjemmepublikummere juble over utligning. Like etter headet Daniel Berg Hestad i stolpen, og omgangen gikk ut med 1-1.

Trenerens tordentale i pausen hadde hjulpet, og etter 59 minutters spill headet Andreas Lund inn 2-1 etter en corner fra Magne Hoseth. Tre minutter før full tid headet Andreas Lund inn Moldes tredje mål, og æren var reddet for tippeligalaget.

Det var en moldenser som var banens beste, men han spilte fpr Strindheim. Den tidligere MFK-spilleren Ronald Wenaas spilte en strålende kamp og laget mye bry for sine gamle lagkamerater.

Laget: Morten Bakke, Trond Strande, Trond Andersen (Petter Chr. Singsaas 59), Jo Tessem, Knut Anders Fostervold, Daniel Berg Hestad, Karl Oskar Fjørtoft. Magne Hoseth ( Thomas Mork 9 ), Ole Bjørn Sundgot (Anders Hasselgård 45), Andreas Lund, Odd Inge Olsen.

DOMMEREN MÅTTE HA BESKYTTELSE

Det ble tre nye poeng til Molde 27.juni. Da slo de blå-hvite Lillestrøm 1-0 på Åråsen. Målet ble satt inn på straffespark av Andreas Lund etter 70 minutters spill. Rosenborg fikk med seg bare ett poeng i sin kamp, og dermed lå MFK bare tre poeng etter serielederen.

Det ble en jevnspilt førsteomgang. Molde hadde sine målsjanser, men verken Andreas Lund, Odd Inge Olsen eller Magne Hoseth lyktes foran mål.

I andre omgang tok Molde over spillet, og Daniel Berg Hestad, Andreas Lund og Jo Tessem misbrukte gode scoringssjanser. Det ble med det ene målet til Andreas Lund, men seieren burde ha vært større etter Moldes overtak og gode målsjanser. Lillestrømspillerne og publikum var rasende etter scoringen til Andreas Lund. De mente at dommeren burde ha blåst hands på moldenseren i forkant av scoringen. I tillegg fikk LSK annullert en scoring på grunn av en tvilsom offside.

I sitt referat fra kampen skrev Romsdals Budstikke at bare politiet var kompis med dommeren etter kampen. Kamplederen forlot stadion med flere livvakter enn statsminister Bondevik, het det i referatet. Jarkko Wiss var utlånt til Lillestrøm og spilte denne kampen mot gamle klubbkamerater.

4728 tilskuere var meget misfornøyd med poengtapet.

KLAR FOR FEMTE RUNDE I NM

Det var så vidt det holdt for MFK i fjerderundekampen mot Kjelsås. Hjemmelaget ledet 1.divisjon og hadde ambisjoner om opprykk til Tippeligaen. Etter kampen uttrykte trener Erik Brakstad at han ikke ønsket Kjelsås opp i toppserien. Laget hadde en spillestil som ikke tiltalte Molde-treneren. Uansett hva treneren til de blå-hvite måtte mene om spillestilen, Kjelsås rystet Tippeliga-klubben med lange baller på en elendig bane. Det var spennende kampen gjennom, og det var målsjanser begge veiene. MFK vant til slutt 3-2.

Andreas Lund scoret alle Moldes mål, det siste på straffespark ni minutter før slutt.

- Jeg skjønner ikke at noen gidder å se på dette her, sa Molde-treneren etter kampen.

- Jeg er bare ute etter resultater, sa Kjelsåstreneren.