Leder: Lars Erik Frisvold
Nestleder/sportslig leder: Olav Boksasp
Styremedlemmer: Rolf M.Isaksen, Jarle Mellingen, Terje Sundsbø, Ola Betten
Varamedlemmer til styret: Alf Dahl, Aadne Orvik, Stein Hagen, Øystein Neerland, Peder Hustad, Stein Aksel Hoel. Administrasjon ansatt av Molde Fotball A/S

Dette året var Erik Brakstad trener, og Reidar Vågenes var assistenttrener. Paul Gabor var keepertrener. Tor Gunnar Hagbø fortsatte som oppmann, og Arild Folldal og Toralf Tungehaugvar assistentene hans. Det medisinske støtteapparatet bestod av Kjell Erik Strømskag og Svein Ivar Melsæther.

Treningen startet 5. januar, og det ble før sesongstart arrangert treningsleir i La Manga, Spania , i Belgia og i Danmark.

Årets spillerstall: Morten Bakke, Are Lervik. Dennis Schiller, Sindre Rekdal, Pål Lydersen, Knut Anders Fostervold, Petter Christian Singsaas, Ståle Rønningen, Per Olav Sætre, Freddy dos Santos ( ex Skeid), Daniel Berg Hestad, Trond Andersen, Karl Oskar Fjørtoft, Jo Tessem (ex Lyn), Stian Ohr, Anders Hasselgård, Ole Bjørn Sundgot, Thomas Mork, Bjarki Gunnlaugsson, Trond Strande, Geir Televik, Odd Inge Olsen og Andreas Lund.

TRE MÅL ETTER HJØRNESPARK

Sesongens første seriekamp gikk 13.april på utebane mot Haugesund. De blå-hvite måtte slite for seieren mot et aggressivt Haugesundlag. Det ble en famlende åpning av MFK. Haugesund tok kommandoen og gikk opp til 1-0 etter 13 minutters spill. Molde tok etter hvert over, og i det 30.minutt kom utligningen. Karl Oskar Fjørtoft tok en corner, Trond Andersen headet ned i feltet, ballen stusset beinet til Anders Hasselgård..og så skjøt Andreas Lund opp i nettaket.

Fem minutter etter var det Knut Anders Fostervold sin tur til å slå inn et hjørnespark. Ballen gikk til Ole Bjørn Sundgot og videre til Trond Andersen som sendte MFK opp i ledelsen igjen. Bala Garba utlignet igjen for Haugesund etter 80 minutter. I kampens siste minutt fikk MFK corner igjen, og også denne gangen skulle det bli mål. Karl Oskar Fjørtofts hjørnespark gikk via Jo Tessem til Trond Andersen. Keeper ga retur, og Ole Bjørn Sundgot scoret kampens siste mål.

Molde hadde en rekke sjanser i første omgang og burde ha avgjort kampen atskillig tidligere. Men tre poeng var sikret, og trener Erik Brakstad var fornøyd med serieåpningen:

-Vi har trent på dødballer i hele vinter, og i dag fikk vi lønn for strevet.

Dagbladet og Verdens Gang haddeTrond Andersen som banens beste.

4566 tilskuere så serieåpningen i Haugesund..

Andreas Lund2

Innbytter: Bjarki Gunnlaugsson 21 min. for Anders Hasselgård.

NYTT STADION OG TABELLTOPP.

-Et fantastisk stadion, et fantastisk publikum og en brukbar kamp, sa kaptein Knut Anders Fostervold etter at Lillestrøm var slått 4-0. Første seriekamp på Molde nye stadion 18. april ble en festopplevelse for 13010 tilskuere. Odd Inge Olsen og Jo Tessem herjet stygt med et skadeskutt Lillestrøm-lag utover i kampen.

Hjemmelaget fikk en heldig start da kampen var knappe fire minutter gammel. Lillestrøms Tommy Berntsen gjorde selvmål på et innlegg fra Daniel Berg Hestad. Odd Inge Olsen og Jo Tessem kombinerte fint og var på flere besøk ved LSK-buret uten at det ble scoring av det. Men etter 30 minutter la Odd Inge Olsen et frispark fra venstresida til Jo Tessem som kjempet inne i feltet. Daniel Berg Hestad satte retur fra keeper i mål. Så gikk det ikke mer enn sju minutter før mål nr.3 kom. Andreas Lund stupheadet ballen i mål etter glimrende forarbeid av Jo Tessem.

I andre omgang fortsatte Molde å dominere, og publikum frydet seg over fine dribleraid av Daniel Berg Hestad og Odd Inge Olsen. Etter 71 minutter spilte Freddy dos Santos opp Odd Inge Olsen. Ballen gikk via Jo Tessem til Andreas Lund. Keeper reddet skuddet fra Andreas, men Bjarki Gunnlaugsson var påpasselig fremme og pirket ballen i mål. Dennis Sciller slapp til det siste kvarteret, og han viste avslutninger som fikk Kanari-fansen til å synge "Vi tar med oss Dennis hjem igjen."

Dagbladet mente Daniel Berg Hestad var banens beste. Verdens Gang mente det var Pål Lydersen.

Dermed var Molde på tabelltoppen, og finere innvielse av klubbens flotte stadion kunne man ikke forlange.

Andreas Lund3

Innbyttere: Dennis Schiller 15 min. for Freddy dos Santos, Bjarki Gunnlaugsson 24 min for Ole Bjørn Sundgot, Thomas Mork ni minutter for Andreas Lund.

UAVGJORT MOT BRANN

-Dette var ikke bra. Mange av enkeltprestasjonene holder ikke mål, sa en skuffet trener Erik Brakstad da han 26.april forlot Brann Stadion. Kampen mot Brann endte 2-2, og ett poeng i Bergen var slett ikke dårlig. Det var bare det at Molde hadde seieren i lomma, ledet 2-1 og burde ha sikret bedre på slutten av kampen. Branns mål var billige og burde vært forhindret. Det begynte svært dårlig for de blå-hvite. Etter vel ett minutts spill ga Morten Bakke en retur, og Mons Ivar Mjelde takket for gratissjansen. Molde-spillerne lot seg ikke skiple av kalddusjen, men spilte tålmodig. Etter 20 minutter kom utligningen. Andreas Lund headet et perfekt innlegg fra Odd Inge Olsen i mål. Ti minutter før pause kom Moldes ledermål på en trippelsjanse. Brannkeeperen reddet en heading av Andreas Lund. Så skjøt Ole Bjørn Sundgot i stolpen, og da var Daniel Berg Hestad på plass og satte ballen i mål. Daniel fikk av en eller annen grunn pipekonsert fra publikum under kampen. Det ble sagt at grunnen var at Daniel var aktuell på landslaget, mens ingen Brannspillere var på Drillos blokk.

I begynnelsen av andre omgang hadde Daniel Berg Hestad og Andreas Lund sjanser til å punktere kampen, men mislyktes. I det 54.minutt utlignet Brann, og etter det virket det som om de blå-hvite mistet hodet, og enkelte var mer opptatt av å kjefte på dommeren enn av å spille fotball. Brann fikk tre store målsjanser uten å score, og Molde var nærmest seieren da Odd Inge Olsen skjøt i stolpen.

Dagbladet og Verdens Gang hadde begge Andreas Lund som banens beste.

1 885 tilskuere var på Brann Stadion.

Morten Bakke2
Trond Andersen4
Jo Tessem2
Ole Bjørn Sundgot2
Andreas Lund4

Innbyttere: Sindre Rekdal 27 min. for Trond Andersen, Thomas Mork 22 min. for Ole Bjørn Sundgot.

HELDIG POENG MOT STABÆK

30.april spilte Molde og Stabæk på Molde Stadion. Det ble en bra første omgang av de blå-hvite, og de hadde flere sjanser til å gå opp til 1-0. Det gikk 23 minutter før det ble scoring. Freddy dos Santos la inn til Odd Inge Olsen. Han slo tunnel på en forsvarsspiller og skjøt ballen opp i nettaket. Jo Tessem og Bjarki Gunnlaugsson hadde sjanser til å øke ledelsen, men ved pause stod det fortsatt 1-0 til hjemmelaget.

I andre omgang misset Andreas Lund og Odd Inge Olsen på en dobbeltsjanse, og etter det tok Stabæk over føringa i kampen. Østlendingene utlignet ti minutter ut i andre omgang. Stabæk spilte seg nå til flere store målsjanser, den største to minutter før slutt da Helgi Sigurdson skjøt i tverrliggeren.

8510 tilskuere fikk kjeft av speaker fordi det var for "dødt" på tribunene. Men kampen var kjedelig, og Molde var heldig som fikk det ene poenget..så det var vel ikke så rart om publikum ikke jublet.

Odd Inge Olsen var best på banen ifølge Verdens Gang.

Sindre Rekdal2
Knut Anders Fostervold2
Odd Inge Olsen3
Daniel Berg Hestad1
Jo Tessem1
Bjarki Gunnlaugsson2

Innbyttere: Geir Televik 5 min for Jo Tessem,OleBjørn Sundgot 23 min for Bjarki Gunnlaugsson

ÅRSBESTE MOT BODØ/GLIMT

-Dette var helt klart min beste kamp denne sesongen. Hele laget gjorde en kjempekamp, sa kaptein Knut Anders Fostervold etter 2-0 seier over Bodø/Glimt. Kampen gikk 3.mai på Aspmyra, og det var ingen tvil om at det var årsbeste for MFK. Romsdals Budstikke mente Fostervold var banens beste. Verdens gang mente Daniel Berg Hestad var bestemann, mens Dagbladet valgte Odd Inge Olsen.

Ole Bjørn Sundgot gjorde 1-0 etter bare 44 sekunders spill, og bedre åpning kunne man ikke få i den sure vinden i Bodø. Daniel Berg Hestad headet inn 2-0 etter en nydelig corner fra Knut Anders Fostervold fire minutter før pause.

Andre omgang ble kjedelig og målløs. Trener Erik Brakstad var svært fornøyd med laginnsatsen og mente laget denne dagen kunne ha vunnet med 3-4 mål.

Jo Tessem3

Innbyttere: Geir Televik 13 min. for Andreas Lund, Bjarki Gunnlaugsson 10 min. for Ole Bjørn Sundgot

ANDREAS LUNDS BURSDAGSFEIRING

Andreas Lund feiret sin 23-årsbursdag med 6-0 over Moss på Molde stadion 7.mai. Han stod selv for to av scoringene. 6251 tilskuere fikk oppleve en skikkelig festforestilling, og vi siterer Tore Johansen i Verdens Gang: - Moldes keeper Morten Bakke får 5 poeng på VG-børsen utelukkende for fremmøtet på Molde stadion. Han hadde bokstavelig talt ingenting å gjøre i denne fotballkampen som var hjemmelagets festforestilling fra ende til annen. Det tok en halvtime å åpne ketchupflaska. Da det skjedde, kom alt i en eneste strøm. Moss var en skygge av et eliteserielag, mens Molde fikk tid og rom til å gjøre alt de ville-og gjøre det riktig. Her var hælspark og vipper, fikse fremspill og giftige avslutninger i en eneste strøm. Det hører til sjeldenhetene at et lag ikke har en eneste avslutning mellom motstandernes målstenger i løpet av 90 samfulle minutter, men det hadde ikke Moss i går. Molde var fryktelig gode og kunne vunnet 10-0. Så ille var det.

Verdens Gang mente Odd Inge Olsen var banens beste, og det var Dagbladet enig i.

Målene kom slik:
30.min: 1-0 Odd Inge Olsen
34.min: 2-0 Andreas Lund
45.min. 3-0 Andreas Lund
58.min. 4-0 Ole Bjørn Sundgot
61.min. 5-0 Karl Oskar Fjørtoft
80.min. 6-0 Odd Inge Olsen

Andreas Lund6

Innbyttere: Dennis Schiller 25 min. for Knut Anders Fostervold, Thomas Mork 14 min. for Andreas Lund,Bjarki Gunnlaugsson 20 min. for OleBjørn Sundgot

DENNIS SCORET SITT FØRSTE

Det ble nok en solid seier til de blå-hvite 10.mai da laget gjestet Kongsvinger. På bortebane vant MFK 3-0.

Molde tok styringen i kampen fra start, og presset mot KIL-målet ble større og større utover i første omgang.

Jo Tessem og Odd Inge Olsen spilte strålende, og Andreas Lund var en konstant trussel mot hjemmelagets forsvar. Det gikk imidlertid hele 24 minutter før Molde fikk hull på byllen. Andreas Lund stod for den første scoringen etter godt forarbeid av Jo Tessem, Karl Oskar Fjørtoft og Ole Bjørn Sundgot.

Ti minutter før pause scoret Dennis Schiller sitt første mål i MFK-trøya. Målet kom etter et hjørnespark. I det 45.minutt sendte Odd Inge Olsen et perfekt innlegg foran mål. Der var Ole Bjørn Sundgot, og han satte inn Moldes tredje mål.

Molde fortsatte presset i andre omgang. Odd Inge Olsen hadde et skudd i stolperota, og Andreas Lund headet i krysset. På slutten av kampen kom hjemmelaget mer med, men scoringer ble det ikke. Molde hadde nå overlatt førsteplassen på tabellen til Rosenborg som hadde en bedre målforskjell.

Daniel Berg Hestad var banens beste ifølge Verdens Gang, og det var Dagbladet enig i.

3132 tilskuere var på Gjemselunden.

Dennis Schiller5
Freddy dos Santos4
Daniel Berg Hestad5
Jo Tessem4
Andreas Lund5

Innbyttere: Ståle Rønningen 7 min. for Dennis Schiller, Bjarki Gunnlaugsson 14 min. for Karl Oskar Fjørtoft, Thomas Mork 23 min. for Ole Bjørn Sundgot.

FJERDE SEIER PÅ RAD

Molde fortsatte med overbevisende seire. 16.mai var det ny hjemmekamp, og 17.maifeiringen ble innledet med 4-0 over Sogndal. Hele 10 100 tilskuere var med på målfesten. Sogndal var tydeligvis kommet for å sikre seg ett poeng, og Molde slet med å få inn den første scoringen. I omgangens siste minutt lyktes det for de blå-hvite. Andreas Lund stupheadet inn 1-0 på en pasning fra Odd Inge Olsen.

To minutter ut i andre omgang gjorde Ole Bjørn Sundgot 2-0 da han lobbet et overlegg fra Andreas Lund over keeper. Kampen var punktert, og nå var det bare såpørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Etter 66 minutter tegnet Jo Tessem seg på scoringslista, og elleve minutter senere bestemte Daniel Berg Hestad at resultatet skulle bli 4-0 til Molde. Moldepublikummet fikk denne dagen se sogndølen Eirik Bakke, og han imponerte stort.

Verdens Gang mente han var banens beste, mens Dagbladet var mer imponert over Andreas Lund. Det var også Romsdals Budstikke. Andreas var nå uttatt på U23-landslaget og skulle spille mot Romania og Sverige.

Dennis Schiller4
Jo Tessem4

Innbyttere: Bjarki Gunnlaugsson 6 min. for Freddy dos Santos,Anders Hasselgård 14 min. for Daniel Berg Hestad, Thomas Mork 10min. for Ole Bjørn Sundgot.

KLAR FOR 4.RUNDE I NM

Molde hadde full kontroll over Fana i 3.rundekampen i Bergen 3.juni. Odd Inge Olsen scoret Moldes første mål etter 31 minutter, og de blåhvite beholdt 1-0 ledelsen til pause. Åtte minutter ut i andre omgang la Knut Anders Fostervold på til 2-0. I det 67.minutt var det Ole Bjørn Sundgots tur. Han gjorde 3-0, og fire minutter etterpå scoret Bjarki Gunnlaugsson Moldes fjerde mål. Ti minutter senere reduserte Fana etter at Morten Bakke hadde misset på et overlegg. Da fire minutter gjenstod av kampen, serverte moldeforsvaret en skikkelig gavepakke til motstanderne, og Fana pyntet på tapet til 2-4.

Laget: Morten Bakke, Freddy dos Santos, Trond Andersen, Pål Lydersen, Knut Anders Fostervold, Thomas Mork (Anders Hasselgård fra 72.min.), Karl Oskar Fjørtoft, Daniel Berg Hestad. Odd Inge Olsen, Jo Tessem, Ole Bjørn Sundgot ( Bjarki Gunnlaugsson fra 67.min.)

480 tilskuere på Nesttun idrettspark.

GODT BETALT PÅ DÅRLIG DAG

Med 4-1 over Vålerenga på Molde Stadion kunne Molde ta sommerferie på tabelltoppen. Resultatet var naturligvis meget godt, men kampen ble ikke god. De blå-hvite åpnet bra, og etter 20 minutter fikk laget frispark. Odd Inge Olsen skrudde ballen knallhardt på bakerste stolpe. Trond Andersen headet inn foran mål, og Jo Tessem stupheadet inn 1-0.

Moldes andre mål kom ti minutter ut i andre omgang. Daniel Berg Hestad startet på midtbanen, driblet av forsvaret og brente av. Skuddet traff keeper som måtte gi retur, og Bjarki Gunnlaugsson scoret. Kjell Roar Kaasa reduserte for VIF i det 79.minutt. I siste minutt av ordinær tid scoret Odd Inge Olsen på halv volley, og Sindre Rekdal fastsatte resultatet til 4-1 to minutter på overtid på et "strømpskudd."

Verdens Gang mente Trond Andersen var banens beste. Dagbladet mente det var Jo Tessem.

8005 tilskuere så avslutningen av vårsesongen.