Styremedlemmer: Olav Boksasp, Rolf M.Isaksen, Vivian N. Orset, Jarle Eik
Varamedlemmer: Ivar Kaspersen, Harry Hestad, Aadne Orvik, Halstein Larsen, Arve Tovan
Administrasjon ansatt i Molde Fotball A/S.

MFK spilte i Tippeligaen, og trenere dette året var Åge Hareide og Erik BrakstadTor Gunnar Hagbø var oppmann, og han ble assistert av Arild Folldal og Toralf Tungeshaug. Det medisinske støtteapparatet bestod av Leif Arne Lyst, Svein Ivar Melsæther, Runar Bratli ogKjell Erik Strømskag. Leif Arne Lyst hadde permisjon fra april.

Årets trening ble innledet med et møte 2.januar. I februar var laget på treningsleir i Italia, og i f ebruar var MFK med på nordisk turnering på Kypros.

Årets spillerstall: Morten Bakke, Are Lervik, Dennis Schiller (ex Lillestrøm), Petter Chr. Singsaas, Sindre Rekdal, Kjetil Pedersen, Ole Erik Stavrum, Knut Anders Fostervold, Trond Strande, Per Olav Sætre, Daniel Berg Hestad, Ronald Wenaas, Stian Ohr, Henrik Berger ( ex Degerfors, Sverige), Anders Hasselgård, Tomas Mork, Andreas Lund, Lee Robertson (ex Start), Geir Televik(ex Hødd), Terje Lervik, Odd Inge Olsen, Trond Andersen.

TAP I FØRSTE SERIEKAMP

Molde skulle ha møtt Bodø-Glimt i første seriekamp, men dette oppgjøret ble utsatt. Moldes første motstander ble da Strømsgodset på Marienlyst Stadion. Det ble tap 0-2 i et oppgjør der de blå-hvite savnet spissen Andreas Lund som var skadet. Nå var trener Åge Hareide på jakt etter en angriper som kunne erstatte Lund mens han var skadet. Det var snakk om å hente en spiss fra Øst-Europa.

Morten Bakke spilte en god kamp mot et aggressivt Strømsgodset-lag, men resten av de blå-hvite skuffet. Hjemmelaget tok ledelsen på straffespark etter 18 minutter, og mål nr.2 ble satt inn i siste spilleminutt. Molde hadde et par gode målsjanser de siste fem minuttene, mens sjansestatistikken frem til da viste 8-3 til hjemmelaget. Jostein Flo var involvert i de fleste av Strømsgodsets sjanser, og han syntes han fikk nok oppmerksomhet av Molde-spillerne.

Tomas Mork3

Innbyttere: Thomas Mork 45 min. for Trond Strande, Anders Hasselgård 20 min. for Lee Robertson.

TO PRAKTMÅL AV DANIEL

25.april spilte MFK sin andre bortekamp. Motstander denne dagen var bunnlaget Skeid, og de blå-hvite kunne returnere hjem til Molde med en klar 3-0 seier. Det ble ingen god fotballkamp der feilpasningene florerte. Mangel på innsats ga få målsjanser. Daniel Berg Hestad scoret kampens første mål etter 56 minutter på et knallskudd rett i krysset fra 20 meter, og han sørget for 2-0 på en elegant lobb da det var gått 77 minutter. To flotte scoringer, og Odd Inge Olsens 3-0 mål lå ikke langt etter. Odd Inge spilte ut hele Skeidforsvaret alene og skjøt knallhardt i mål fra 16 meter. Det ble severdig fotball etter at Daniel hadde scoret Moldes første mål, og VG hadde dette å si om Daniel:-Molde har Daniel Berg Hestad, og bør takke høyere makter for det. Uten ham hadde det vært tynt der også.

Åge Hareide vurderte nå å bruke Daniel som midtspiss. Åge drog til Riga for å se et annet spissalternativ i aksjon, nemlig Vitas Rimkus som hadde kontrakt med Nurnberg. MFK-ledelsen ønsket seg også Kjetil Rekdal hjem fra Frankrike, og man så også gjerne at Petter Rudi returnerte fra Italia.

Rudi,Hestad, Rekdal og Fjørtoft var drømmemidtbanen for de blå-hvite. Knut Anders Fostervold fikk rødt kort, og han måtte nå sannsynligvis stå over to kamper.

Lee Robertson3

Innbyttere: Per Olav Sætre 15 min. for Dennis Schiller, Anders Hasselgård 20 min. for Lee Robertson og Stian Ohr 8 min. for Geir Televik.

MOLDE MINST DÅRLIG

4.mai spilte MFK sin første hjemmekamp i tippeligaen mot Viking, og det ble ingen stor opplevelse for 3319 tilskuere. Kampen endte 0-0. Ifølge Verdens Gang ble første omgang et eneste langt gjesp. Både Molde og Viking manglet sentrale spillere, og erstatterne hadde ikke den nødvendige pondus, iallfall ikke foran mål. I andre omgang gikk hjemmelaget over fra 4-4-2 til 4-3-3, og med hele "kyllingrekka" på plass ble de blå-hvite litt farligere. Stian Ohr skapte flere sjanser på kjappe oppløp og innlegg foran mål. På et av disse innleggene kunne Daniel Berg Hestad ha avgjort kampen kvarteret før slutt, men han headet utenfor. Daniel Berg Hestad ble delvis nøytralisert av Egil Ulfstein, og dette var sannsynligvis hovedgrunnen til at Viking fikk med seg ett poeng til Stavanger.

Stian Ohr3

Innbyttere: Thomas Mork 62 min. for Geir Televik, Stian Ohr 45 min. for Sindre Rekdal og Per Olav Sætre 7 min. for Dennis Schiller.

MOLDE SAVNER EN SPISS

8.mai fikk MFK sitt sjette tap på rad på hjemmebane. Serieleder Brann slo hjemmelaget 2-0, og målene ble scoret etter 3 og 4 minutters spill. Ifølge Verdens Gang burde gjestene ledet 3-0 ved pause. Molde hadde en målsjanse før pause. I andre omgang spilte hjemmelaget seg til drøssevis av sjanser, men det var tydelig at goalgetteren manglet på Moldelaget.

Vi tapte på to drittmål, sa Ole Erik Stavrum, og Åge Hareide trøstet seg med at laget nå hadde ett poeng mer enn på tilsvarende tidspunkt året før. Når det gjaldt opplegget for neste match, ville Åge Hareide sove på det..om han greidde å sove etter forestillingen på Molde Stadion.

Thomas Mork3

Innbyttere: Stian Ohr 45 min. for Sindre Rekdal, Thomas Mork 45 min. for Anders Hasselgård.

TROND ANDERSEN BANENS BESTE

I kampen mot Brann fikk Trond Andersen bunnkarakter av avisene. 11.mai viste nordmøringen sitt potensiale da Molde besøkte Lillestrøm. Etter kampen, som endte 1-1, ble Trond kåret til banens beste i Romsdals Budstikke, Dagbladet og Verdens Gang. Pål Lydersen debuterte i Moldedrakta, og sammen med Sindre Rekdal og Ole Erik Stavrum gjennomførte han en nesten prikkfri kamp.

3487 tilskuere på Åråsen fikk se Daniel Berg Hestad gi Molde ledelsen etter ni minutters spill da han satte ballen frekt mellom beina på Lillestrømkeeperen. Fire minutter senere hadde Daniel sjansen til å legge på til 2-0, men skjøt utenfor.. 17 minutter ut i omgangen hadde Trond Andersen sjansen, men en våken keeper avverget scoring.

I første omgang fikk Morten Bakke vist sine kunster da han reddet gode skudd fra Frank Strandli og Arild Sundgot

Andre omgang ble dårligere, og etter 59 minutter utlignet Frank Strandli. Daniel Berg Hestad og Sindre Rekdal hadde begge sjanser til å avgjøre kampen i minuttene etter LSK's utligning.

- Trond Andersen kan nå veldig langt som fotballspiller, sa en fornøyd Åge Hareide etter kampen. Og det fikk han jo rett i.

Verdens Gang mente Åge Hareide nå var tilbake med sin gamle "ræva-fotball-formasjon", men unnskyldte ham fordi han var tvunget til det med seks angrepsspillere skadet.

Pål Lydersen5
Sindre Rekdal5
Trond Andersen6
Trond Strande4
Ronald Wenaas2

Innbyttere: Per Olav Sætre 79 min. for Dennis Schiller, Ronald Wenaas 70 min. for Stian Ohr, Kjetil R. Pedersen 8 min for Ronald Wenaas.

ODD INGE SCORET TO MOT TIL

Det ble en jevn kamp på Molde Stadion da hjemmelaget møtte Tromsø 16.mai. 3914 tilskuere gledet seg over 2-1 seier til de blå-hvite, en fortjent seier etter antall målsjanser. Dette var for øvrig Moldes første hjemmeseier siden Ole Gunnar Solskjær forlot klubben. Molde manglet fortsatt den store goalgetteren, men Odd Inge Olsen begynte nå å finne scoringsformen fra sin tid i Nardo. Det ble to mål på ham denne dagen, etter 43 og 86 minutter. Mellom disse scoringene hadde Tromsø ballen i mål i det 62.minutt.

-Full trøkk og masse sjanser var oppskriften som ga gevinst, skrev Dagbladet, som hadde Pål Lydersen som banens beste. Denne vurderingen var også VG og Romsdals Budstikke enig i.

Pål Lydersen6
Trond Strande3
Karl Oskar Fjørtoft4
Geir Televik2

Innbyttere:Ole Erik Stavrum 1 min. for Trond Strande, Stian Ohr 11 min. for Geir Televik.

ODD INGE SCORET TO IGJEN !

19.mai fikk Kongsvinger sitt første hjemmetap på på 11 måneder. Det sørget MFK for da laget slo hjemmefavorittene 3-1. Odd Inge Olsen var fortsatt i scoringsform, og som i forrige kamp, ble det to scoringer på MFKs nye måltyv.

- Odd Inge vil alltid være i MFKs lagoppstilling så lenge jeg er trener, slo en jublende Åge Hareide fast. Mannen som var kjøpt inn som spiss fra Nardo, viste nå at han var en ypperlig høyrewing. Romsdals Budstikke, VG og Dagbladet hadde Odd Inge Olsen som banens beste.

Hans første mål kom på en iskald lobb over KIL-keeperen etter 12 minutters spill. Etter 35 minutter utlignet hjemmelaget. Det gikk bare ett minutt før Odd Inge etter godt forarbeid av Geir Televik førte Molde opp i ledelsen igjen. På overtid hadde Odd Inge sjansen til å gjøre sitt tredje mål, men han la over til Stian Ohr som fikk score sitt første eliteseriemål.

Molde fikk en fortjent seier etter å ha dominert fullstendig i første omgang. Sjansestatistikken viste 7-2 i Moldes favør.

Geir Televik4

Innbyttere:Trond Strande 25 min. for Dennis Schiller, Stian Ohr 11 min. for Geir Televik.

KLAR FOR ANDRE RUNDE I NM

22.mai fylte Kjetil Ruthford Pedersen 24 år. Bursdagen feiret han med å sette inn Moldes eneste spillemål i cupkampen mot Kristiansund i det 90. minutt. Sindre Rekdal hadde da alt sikret Molde billett til 2.runde ved å sette inn to straffespark, etter 60 og 71 minutters spill på Gressbanen i Kristiansund. To innbyttere sørget altså for scoringene, og begge håpet naturligvios nå på mer spilletid på førsteelleveren.

Første omgang var kjedelig med to-tre halvsjanser for de blå-hvite. I begynnelsen av andre omgang kunne KFK ha tatt ledelsen, men det ble med skremmeskuddet fra 3.divisjonslaget.

-Det første målet satt langt inne, og det var like før vi fikk oss en på trynet, sa Åge Hareide som mente at de blå-hvite hadde undervurdert sin motstander.

Moldes lag: Morten Bakke, Per Olav Sætre, Ole Erik Stavrum, På Lydersen ( Sindre Rekdal fra 35.min.), Trond Strande, Karl Oskar Fjørtoft, Trond Andersen ( Kjetil R. Pedersen fra 80.min.), Knut Anders Fostervold, Odd Inge Olsen, Geir Televik, Stian Ohr (Ronald Wenaas fra 46.minutt.)

ÅRSVERSTE, MEN SEIER 2-0

Molde meldte seg på i medaljekampen da laget 25.mai slo Sogndal 2-0. Molde hadde en kamp mindre spilt enn de tre lagene som lå foran på tabellen. 3660 tilskuere fikk se de blå-hvite spille sin dårligste kamp for året. Men det var godt nok til tre nye poeng. Begge målene kom på straffespark, og det var Daniel Berg Hestad som satte inn begge. Straffesparkene kom etter at Sogndalkeeperen hadde felt Odd Inge Olsen og etter at Jarle Flo hadde revet Knut Anders Fostervold over ende.

Det virket som om flere av nøkkelspillerne var slitne etter et hardt kampprogram, og til tider var kampen rett kjedelig. Nok en gang fikk man se at Molde snarest burde skaffe seg en målfarlig spiss om laget ville henge med i tetstriden..

Dagbladet mente Odd Inge Olsen var banens beste, mens Verdens gang holdt en knapp på Karl Oskar Fjørtoft.

Og Romsdals Budstikke ga følgende poeng:

Innbyttere: Stian Ohr 15 min. for Geir Televik, Ole Erik Stavrum 5 min. for Knut Anders Fostervold.

KJEMPESMELL I NORD

30.mai kunne vi lese følgende i Romsdals Budstikke: -MFK-spillerne kom til et solrikt Aspmyra stadion med tre strake seirer i bagasjen og med tanker om å klatre opp på foreløpig medaljeplass. I stedet ble de utspilt av et topptent hjemmelag, ydmyket, slått sønder og sammen, og til slutt hånet.

Det var harde ord etter 0-4 tap mot Bodø/Glimt, men faktum var at en opplagt Morten Bakke reddet de blå-hvite fra et enda større nederlag Håningen var det hjemmepublikum som stod for, og akkurat det kunne man ha vært spart for. Men hjemmelaget fikk en fullt fortjent seier. I første omgang hadde MFK en målsjanse, hjemmelaget hadde sju.

3420 tilskuere så hjemmelaget gå opp til 1-0 etter 9 minutter. Mål nr. 2 kom ikke før i det 61.minutt, men så fulgte to raske i det 63. og 64.spilleminutt.

Det ble altså årsverste for de blå-hvite, og nå var mannskapet til Åge Hareide havnet nede på sjuendeplassen på tabellen.

Stian Ohr1

Innbyttere: Ronald Wenaas 15 min. for Odd Inge Olsen, Ole Erik Stavrum 15 min. for Petter Chr. Singsaas.

"RONALDO" AVGJORDE

Molde tok mot Haugesund på Molde Stadion 1.juni. Kampen endte med hjemmeseier 1-0, etter at Molde hadde dominert kampen i begge omganger. Molde hadde utallige målsjanser, og kampen burde ha vært avgjort tidlig i første omgang. Men de blå-hvite var håpløst ineffektive foran mål og brente sjanse etter sjanse.

Da 12 minutter gjenstod av kampen, ble Ronald Wenaas satt inn i stedet for Geir Televik. På sitt første spark på ballen sørget Ronald Wenaas for tre poeng til MFK. Ikke rart at han umiddelbart ble omdøpt til "Ronaldo".

Ti minutter gjenstod av kampen da Daniel Berg Hestad headet et innlegg fra Pål Lydersen ned til "Ronaldo". Han sendte ballen knallhardt i keepers høyre hjørne.

Ronald Wenaas hadde debutert i Moldedrakta for ti år siden, men hadde vært på gjesteopphold i Kristiansund og Strindheim. De tre siste vårsesongene hadde han fått ødelagt på grunn av skader, og han slet nå med å få fast plass på MFK.

Haugesund var det dårligste laget som denne sesongen hadde gjestet Molde Stadion, og laget noterte seg for en eneste målsjanse på nitti minutter. Hjemmelaget slet i avslutningene, og alt for ofte ble angrepene avsluttet med en lang ball inn i motstandernes felt. Og der tapte MFK som regel hodeduellene.

Dagbladet mente Dennis Schiller var banens beste, mens VG holdt på keeper Per Haftorsen ! Pål Lydersen var Romsdals Budstikkes valg.

3094 tilskuere på Molde Stadion.

Knut Anders Fostervold3
Stian Ohr3

Innbyttere:Stian Ohr 30 min for Trond Strande, Ronald Wenaas 12 min. for Geir Televik.

SLITNE MENN SLÅTT AV STRYN

-MFK skremmer ingen i øyeblikket, skrev Romsdals Budstikke 12.juni. Dagen før hadde Molde vært i Stryn og blitt slått ut i andre runde i cupen. Stryningene vant 1-0 over et MFK-lag uten angrepsbrodd og fart, og cupvinnerne fra 1994 måtte tåle et forsmedelig tap. De blå-hvite var denne gangen første Tippeligalag som røk ut av cupen. Åge Hareide var ikke med til Stryn, og det ble assistenttrener Erik Brakstads jobb å forklare hvorfor de blå-hvite tapte. Akkurat det var ingen enkel oppgave, men spillerne var tydelig slitne og ute av form. Alle de tre midtbanespillerne hadde lørdag spilt U-21 kamp i Ungarn, og Moldes spissproblem var heller ikke løst.

Stryns seiersmål kom etter 70 minutters spill.

Moldes lag (4-5-1): Are Lervik, Trond Strande, Petter Chr. Singsaas, Pål Lydersen, Knut Anders Fostervold, Karl Oskar Fjørtoft, Trond Andersen, Daniel Berg Hestad, Odd Inge Olsen, Geir Televik (Ronald Wenaas 45 min.), Thomas Mork (Stian Ohr 45 min.)

KARL OSKARS FØRSTE MOLDEMÅL

15.juni skulle de blå-hvite reise kjerringa etter det forsmedelige cuptapet mot Stryn. Motstandere denne dagen var Stabæk på Nadderud Stadion. 2886 tilskuere fikk se Molde vinne 1-0 etter scoring av Karl Oskar Fjørtoft.

Etter kampen roste Åge Hareide spillerne sine, men ville ikke gå inn på enkelspillerne.

-En lagseier. Spillerne fulgte vårt taktiske opplegg perfekt, sa treneren.

Verdens Gang hadde lite godt å si om kampen:- En lidelse av en fotballkamp før pause, men dessverre kom intet skybrudd og stanset kampen i Bærum. 1-1 i antall målsjanser dersom vi var "snille."

Avisa mente at spillet tok seg opp etter pause da Daniel Berg Hestad og Karl Oskar Fjørtoft overtok det meste av forestillingen. VG mente at Daniel Berg Hestad var banens beste, mens Dagbladet likte best Karl Oskar Fjørtoft.

Fjørtofts avgjørende scoring kom etter 60 minutters spill.

Det var ikke bare morsomt å være MFK-spiller etter cuptapet, og spillerne klaget over at de hadde måttet tåle mye "dritt" i hjembyen.

Fredag før kampen hadde MFK morgentrening klokken 0.8.00, og spillerne hadde tydeligvis godt av å komme seg opp av dyna litt tidligere enn vanlig. Geir Televik forsov seg til morgentreningen, og dermed fikk han ikke være med til Nadderud.

På Lydersen5
Ronald Wenaas3

Innbyttere:Dennis Schiller 29 min. for Trond Strande, Petter Chr. Singsaas 10 min. for Ronald Wenaas.

MOLDE PÅ TREDJEPLASS

De blå-hvite satset friskt og presset høyt fra start da de møtte Lyn på Ullevaal 18.juni. Med litt hell kunne faktisk MFK ha ledet 3-0 etter bare et kvarters spill. Odd Inge Olsen, Daniel Berg Hestad og Sindre Rekdal hadde alle sine klare målsjanser uten å lykkes. Etter 17 minutters spill tok imildertid Lyn ledelsen. Det gikk ikke mer enn åtte minutter før Sindre Rekdal headet inn utligningsmålet for Molde. Lyn spilte godt, og en strålende opplagt Morten Bakke fikk flere ganger vist sin klasse. Romsdals Budstikke og Dagbladet hadde da også moldekeeperen som banens beste. I andre omgang stod kampen og vippet, helt til Knut Anders Fostervold fra åtte meters hold dundret ballen i nettaket. Det siste kvarteret presset Lyn for utligning, men det ble Molde som scoret. Da ett minutt gjenstod av kampen, la Odd Inge Olsen på til 3-1

Åge Hareide var naturligvis strålende fornøyd med tre poeng, men innrømmet at kampen var preget mye av hawaiifotball.

Bare 1290 tilskuere var på landskamparenaen.

Morten Bakke6
Petter Chr. Singsaas3

Innbyttere: Trond Strande 45 min. for Petter Chr. Singsaas, Ole Erik Stavrum 14 min. for Dennis Schiller, Geir Televik 33 min. for Ronald Wenaas.

TAP OG RASENDE SUPPORTERE

Hele 8100 tilskuere var på plass på Molde Stadion da Rosenborg gjestet rosebyen. Og de fikk se en merkelig kamp. Molde fikk registrert 8 målsjanser, en mer enn Rosenborg. Molde hadde 8 cornere, Rosenborg bare tre.

Rosenborg vant 4-0 ! Molde fikk kampen inn i sin gate, og lite stemte for trønderne. Men Molde manglet fortsatt mannen som kunne omsette sjanser i mål. Rosenborg derimot scoret på sin første målsjanse. Kreftene tok slutt for hjemmelaget, og mot slutten av kampen scoret Rosenborg tre mål på 10 minutter. Mini Jacobsen ga trønderne ledelsen etter 18 minutters spill, og ved pause stod det 1-0 til gjestene. De tre siste målene kom etter 75, 80 og 86 minutter. Og da Rosenborg kom i gang med spillet sitt, kunne det godt ha blitt et par mål til.

Det var imidlertid dommeren som kom i fokus denne dagen etter noen tvilsomme offsideavgjørelser.. To av disse avgjørelsene førte til trønderscoringer. Publikum reagerte med tilrop til linjedommeren, og en supporter kastet en flaske etter ham ved 2-0 scoringen. Etter kampen måtte dommertrioen sendes ut bakveien fra Molde Stadion, men en gjeng supportere fikk øye på dem og fortalte hva de mente om dømmingen. Også trener Nils Arne Eggen måtte tåle ukvemsord fra moldesupporterne.

Romdals Budstikkes MFK-børs:

Ronald Wenaas4
Karl O.Fjørtoft3
Knut A. Fostervold3

Innbyttere: Trond Strande 29 min. for Petter Chr. Singsaas, Stian Ohr 12 min. for Ronald Wenaas.

KNUT ANDERS MED BRASSESPARK

29. juni fikk Molde revansje over Bodø/Glimt etter det forsmedelige 0-4 tapet en måned tidligere. På Molde Stadion vant de blå-hvite 2-1 og havnet på bronseplass på tabellen. Etter noen nølende åpningsminutter tok hjemmelaget kommandoen. Bodø/Glimt haadde en stor sjanse etter et kvarters spill, men de blå-hvite slapp med sjokket. Så fikk Daniel Berg Hestad, Odd Inge Olsen og Knut Anders Fostervold sine sjanser til å gi MFK ledelsen, men ingen av dem lyktes i avslutningen. Ti minutter før pause ble Karl Oskar Fjørtoft felt, og Daniel Berg Hestad førte laget sitt opp til 1-0 på straffespark. Molde beholdt overtaket i andre omgang, og 20 minutter ut i omgangen slo Dennis Schiller en corner via Daniel Berg Hestad til kaptein Knut Anders Fostervold. Han ga Molde 2-0 på et ekte brassespark. Tretti minutter ut i omgangen reduserte Bodø/Glimt, og på slutten av kampen var gjestene nære utligning.

Verdens Gang hadde Karl Oskar Fjørtoft som banens beste, mens Dagbladet valgte Daniel Berg Hestad.