1/4Molde-Øvergras8-1Malta
3/4Molde-Malta3-2Malta
9/4Molde-Brann1-1Bergen

TAP PÅ LERKENDAL

Rosenborg var Moldes første motstander i serien, og kampen gikk på Lerkendal 13.april. Hjemmelaget vant 2-0, og Molde havnet nederst på tabellen. De blå-hvite hadde et par kjempesjanser i første omgang, men mål ble det ikke. Rosenborg var det beste laget i første omgang, men heller ikke trønderne fant vegen til nettmaskene. Det stod 0-0 ved pause. I andre omgang var Molde fullt på høyde med Rosenborg spillemessig, men denne omgangen greidde Rosenborg det Molde ikke maktet, nemlig å score. Det gjorde trønderne to ganger, etter 70 og 90 minutter. -Spissene våre spolerer ikke slike sjanser i fortsettelsen, sa Åge Hareide og tenkte på store sjanser som Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær og Ole Bjørn Sundgot hadde. En gang skjøt Ole Bjørn mellom beina på RBK-keeperen, og Jamtfall falt bakover og reddet med ryggen!

18950 tilskuere så serieåpningen på Lerkendal.

På tribunen satt det tyske proffoppkjøpere og gransket Ole Gunnar Solskjær. Men verken Ole Gunnar eller ansvarlige i klubben hadde kontakt med dem.

-Dette er vel bare en av mange talentspeidere som ser oss i løpet av en sesong. Og det kommer sikkert ikke til å bli den siste, sa Ole Gunnar. Og det fikk han jo rett i!

SØNDERSKUTTE MOSSEKRÅKER

I neste kamp spilte Molde seg fra sisteplass til tredjeplass på tabellen. 21.april ble Moss valset ned på Molde Stadion og måtte reise hjem med tap 0-8. Denne dagen viste S'ene seg fram igjen. Arild Stavrum og Ole Gunnar Solskjær scoret tre ganger hver, mens Ole Bjørn Sundgot scoret "bare" to.

Etter kampen dundret musikken i garderoben, og spillerne danset til og fra dusjen mellom lykkelige ledere og ivrige journalister..

I kampen hadde Molde 30 avslutninger, dvs. en hvert tredje minutt. Sju avslutninger gikk utenom stengene. De tre S'ene stod for 22 av avslutningene. 19 av disse traff innenfor stengene, og åtte gikk i mål.

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten var på plass og fikk se at det ble resultater av investeringene.

Ole Bjørn Sundgot6

Innbyttere: Trond Strande 18 min. for Trond Andersen.

TAPTE DUELLENE, TAPTE KAMPEN

27.april kom Molde brutalt ned på jorda igjen. På Kristiansand stadion vant Start 4-2 over de blå-hvite. Den som sikkert kom til å huske denne kampen best, var Kjetil Pedersen. Molde-spilleren fra sørlandet hadde en svært uheldig dag. Han pådro seg straffespark, fikk gult kort, laget selvmål og ble tatt av banen. Og da han forlot banen, ble han møtt av pipekonsert fra Start-publikummet.

Den unge spilleren tok dette tungt, og i galgenhumør sa han: - Jeg skjønner ikke helt hvorfor de peip. De burde applaudert, for jeg ga dem jo alle poengene.

Pedersen spilte ingen dårlig kamp, men denne dagen gikk alt imot ham. Da det ble dømt straffespark mot ham, dæljet han ballen i bakken- og fikk gult kort. Og så var han uheldig og scoret selvmål.

Start tok ledelsen etter 12 minutter da Totto Dahlum løp gjennom et sovende Molde-forsvar. Det gikk to minutter, og så utlignet Ole Bjørn Sundgot etter fint forarbeid av Arild Stavrum.

I det 27.minutt sendte Odd Inge Olsen Molde i ledelsen. Etter dette falt Molde ut av stilen, og Start scoret tre ganger, etter 57 (straffe), 70 og 75 minutters spill. I forsvaret til Molde ble det begått grove feil, og fremme var det ikke vanlig driv over de tre S'ene.

Ole Bjørn Sundgot2

Innbyttere: Trond Strande 19 min. for Ruthford Pedersen. Ole Erik Stavrum 7 min. for Odd Inge Olsen

SKUFFET STORT PÅ HJEMMEBANE

Siste dag i april fikk de blå-hvite en skikkelig nedtur. Før sesongstart var Molde tippet blant gullkandidatene.

På Molde Stadion fikk de nå sitt tredje tap, og denne gangen ble det 0-1 mot bunntippede Skeid.

Romsdals Budstikke hadde etter hver kamp funnet fram til kampens høydepunkt. I kampen mot Skeid var høydepunktet ifølge avisa da dommeren blåste av kampen.

Kanskje var det forventningspresset ungguttene i Molde ikke taklet. Før sesongstart hadde Romsdals Budstikke lansert Molde som gullkandidat, og andre aviser hadde også tippet Molde langt oppe på tabellen. Den store seieren over Moss skapte også forventningspress, og skuffelsen var selvsagt stor da spillerne ikke greide å leve opp til forventningene.

Skuffelsen var stor også for trener Åge Hareide, og Moldes garderobedør ble ikke åpnet for pressen før etter 20 minutter.

Are Lervik2

Innbyttere: Are Lervik 70 min. for Morten Bakke. Ronald Wenaas 30 min. for Odd Inge Olsen

FØRSTE BORTESEIER

5.mai fikk Molde sin første borteseier siden 25.juni året før. Det ble 3-1 til de blå-hvite over Strømsgodset.. Første omgang var dårlig, men både Ole Bjørn Sundgot og Arild Stavrum hadde sjanser til å gi Molde ledelsen. Ole Bjørn hadde en kjempesjanse fem minutter før pause, men mislyktes.

Det var gått ett minutt av andre omgang da Strømsgodset gikk opp til 1-0 på straffespark. Nå tente moldespillerne til og begynte å vinne duellene. Vi fikk se fint veggspill av S'ene,men det ble Daniel Berg Hestad som sørget for utligningen fem minutter etter sidebytte. Petter Rudi tok fram storspillet og fyrte av en markkryper som keeper måtte gi retur på. Ole Gunnar Solskjær la inn igjen foran mål, og Ole Bjørn Sundgot presset SIF-backen så han måtte gi selvmål. Moldepresset fortsatte, og både Solskjær og Sundgot var milimetre fra scoring. Etter 71 minutter kom det tredje målet. Arild Stavrum scoret da keeper måtte gi retur på et Sundgot-skudd. 3119 tilskuere.

TRENINGSGLAD TRØNDER

Det ble hjemmeseier 2-0 da MFK 9.mai tok imot Kongsvinger på Molde Stadion. 3083 tilskuere fikk se Odd Inge Olsen kjempe til krampa tok ham. Den treningsglade trønderen var Moldes beste denne dagen.

Kampen var bare ett minutt gammel da Ole Bjørn Sundgot sørget for 1-0 etter at Daniel Berg Hestad først hadde skutt i stanga. Nå slapp de blå-hvite seg riktig løs, og publikum foreberedte seg på målkalas. Det ble det ikke, men MFK fikk vist hva som bodde i laget og at spillerne kunne kjempe om poengene.

MFKs overtak fortsatte i andre omgang, og etter 14 minutter kom 2-0 på en Solskjær spesial. Hjemmelaget hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men det ble med 2-0.

Romsdals Budstikkes høydepunkt: Odd Inge Olsens dribleraid midtvegs i andre omgang da halve KIL-laget ble liggende igjen bak ham.

MFK-børsen:

Ole Erik Stavrum3
Daniel Berg Hestad3
Odd Inge Olsen5
Ole Gunnar Solskjær4
Ole Bjørn Sundgot4

Innbyttere: Kjetil R. Pedersen 24 min. for Ole Erik Stavrum. Bjarte Skuseth 7 min. for Odd Inge Olsen.

OPP PÅ TREDJEPLASS

Molde fortsatte det gode spillet fra Kongsvingerkampen, og 12.mai fikk de blå-hvite sin første seier i Bodø på mange år. Molde slo Bodø/Glimt med overbevisende 3-1 på bortebane. Osloavisene var enige om at Arild Stavrum var banens beste. 3956 tilskuere så hjemmetapet.

Ole Gunnar Solskjær5

Innbyttere:Ole Erik Stavrum 13 min. for Kjetil R. Pedersen. Trond Strande 1 min. for Daniel Berg Hestad.

MÅLLØS TOPPKAMP

Åge Hareide var svært skuffet etter kampen mot serieleder Lillestrøm 16.mai. Kampen endte 0-0.

Molde-treneren beklaget at et så godt lag som Lillestrøm la seg i forsvar fra start av og ikke skapte en eneste målsjanse i hele kampen.

-Vi ville gjerne spille mer offensivt, men Molde-spillerne var for gode, sa LSK-lederne. Molde-spillerne var virkelig gode, og det var skapt sjanser nok til at gjestene godt kunne ha vunnet 8-0.

MFK-børsen:

Innbyttere: Trond Strande 18 min. for Ole Bjørn Sundgot.

ET BILLASS MED SJANSER

Et heltent Moldelag møtte Tromsø på Molde Stadion 19.mai. Kampen endte med MFK-seier 3-0, og det kunne ha vært mye mer. Ifølge referatene hadde Molde et billass med sjanser, men de ble sløst bort.

Molde gikk opp til 1-0 ved Ole Gunnar Solskjær. Han headet inn en nydelig pasning fra Petter Rudi. Etter denne scoringen slapp de blå-hvite seg riktig løs, og det ble en kanonade mot Tromsømålet. Det ble utrolig nok ikke flere scoringer i første omgang. Ola Gunnar Solskjær økte til 2-0 etter 15 minutters spill i andre omgang. Ett minutt før slutt gjorde Odd Inge Olsen 3-0.

Moldes tre S'er viste at formen var like om hjørnet. Petter Rudi var involvert i to av scoringene, og han var en viktig brikke om lagspillet skulle fungere. Petter Christian Singsaas hadde full kontroll over Stein Berg Johansen og Sigurd Rushfeldt, og Tromsøspillerne "stod stille" når "Turbo-Olsen" aksellererte.

MFK-børsen:

Morten Bakke5

Innbyttere:Trond Strande fem minutter for Ole Gunnar Solskjær. Kjetil Pedersen fire minutter for Daniel Berg Hestad.

LETT VIDERE I CUPEN

Molde kom seg lett gjennom første runde i cupen 21.mai. På Bruhagen stadion vant de blå-hvite 3-0 over Averøykameratene. Det første kvarteret spilte MFK med pondus og glød, men deretter dabbet innsatsen av. Kampens første mål stod Ole Bjørn Sundgot for etter sju minutters spill. Det ble med dette ene målet i første omgang. Arild Stavrum nettet etter 53 minutter, og så avsluttet Sindre Rekdal scoringene etter 88 minutter. Den siste halvtimen spilte hjemmelaget med 10 mann etter at Ole Bjørn Sundgot var blitt stoppet med et brytegrep.

Moldes lag: Morten Bakke, Trond Andersen, Petter Chr. Singsaas, Kjetil Pedersen, Trond Strande, Daniel Berg Hestad ( Bjarte Skuseth 2 min.), Petter Rudi ( Sindre Rekdal 45 min.), Odd Inge Olsen, Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær ( Anders Hasselgård 3), Ole Bjørn Sundgot.

FRA 0-2 TIL 3-3

27.mai møttes Stabæk og Molde i en spennende match. Det begynte ganske ille for de blå-hvite, og hjemmelaget ledet 2-0 på Nadderud stadion etter sju minutters spill.. Før pause hadde MFK utlignet til 2-2, og ved kampslutt stod det 3-3. Med den bedrøvelige starten var de blå-hvite rimelig fornøyde med ett poeng.

4025 tilskuere var på Nadderud .

Moldes mål:
21min: 2-1 Ole Gunnar Solskjær
28min: 2-2 Daniel Berg Hestad
80min: 3-3 Arild Stavrum (straffe)

Verdens Gangs spillerbørs:

Morten Bakke6
Petter Rudi6
Ole Gunanr Solskjær5

Innbyttere: Sindre Rekdal ett min. for Arild Stavrum. Trond Strande 13 min. for Ole Bjørn Sundgot.

RUNDSPILTE VÅLERENGEN

5.juni hadde Molde besøk av Vålerenga, og det ble en tam forestilling på Molde Stadion. 3590 tilskuere så forestillingen som endte med hjemmeseier 2-0. Vålerenga ble rundspilt denne dagen, og hjemmeseieren burde ha vært atskillig større. Det var imidlertid nok til at Molde inntok andreplassen på tabellen, 3 poeng bak Rosenborg. VG og Dagbladet var enige om at Petter Rudi var banens beste spiller.

Dagbladets spillerbørs;

Trond Andersen6
Petter Rudi BB8
Arild Stavrum7

Innbyttere: Trond Strande 14 min. for Petter Rudi. Kjetil R. Pedersen 8 min. for Daniel Berg Hestad.

NEDTUR I BERGEN

MFK ble skikkelig rundspilt da laget møtte Brann i Bergen 9.juni. 11 207 tilskuere så hjemmelaget slå MFK med de blå-hvites egen medisin: Fart, innsats, samhandling og utnyttelse av dødballsituasjonene. I hele første omgang var Molde regelrett overkjørt. Etter 7 minutter gjorde Roger Helland 1-0, og etter 16 minutter var det Tore Andre Flos tur til å finne nettmaskene. Før det hadde han brent et straffespark. I det 39. minutt slo Roger Helland til igjen og fastsatte pauseresultatet til 3-0.

I andre omgang forsøkte Molde å komme inn i kampen, men det ble bare med forsøket. Etter 75 minutter kom kampens siste scoring, og den var det Tore Andre Flo som stod for. Moldelaget skuffet over hele linjen, og ingen forsøkte å bortforklare stortapet.

Det store samtaleemnet nå var imidlertid Manchester Uniteds interesse for Ole Gunnar Solskjær. Ingen ting var avgjørt, men man snakket om en overgangssum på over 20 millioner kroner. Ole Gunnar tok det hele foreløpig med fatning og gjorde jobben sin på MFK.

515 KJEDET SEG

I cupens andre runde 12.juni spilte Molde mot Orkanger. 515 tilskuere kjedet seg, selv om hjemmelaget scoret fem mål. Knut Anders Fostervold spilte spiss i denne kampen, og han scoret sitt første mål på nesten to år. Trener Åge Hareide eksperimenterte med laget, da han ville være forberedt om Ole Gunnar Solskjær forsvant til Manchester.

Molde hadde massevis av målsjanser i første omgang, men det stod bare 1-0 ved pause. Det var Ole Erik Stavrum som scoret etter 9 minutter på et innlegg fra Knut Anders Fostervold.

Ett minutt etter sidebytte la Knut Anders på til 2-0, og bare tre minutter senere scoret Odd Inge Olsen Moldes tredje mål. I det 62.minutt sørget Arild Stavrum for 4-0, og da ett minutt gjenstod av kampen, slo Odd Inge Olsen til igjen.

MFK stilte med følgende lag: Morten Bakke, Trond Andersen, Ole Erik Stavrum ( Sindre Rekdal 14 min.), Petter Chr. Singsaas, Knut Anders Fostervold (Kjetil Pedersen 17 min.), Daniel Berg Hestad, Petter Rudi, Odd Inge Olsen, Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær, Ole Bjørn Sundgot (Trond Strande 45 min.)

CUPSEIER I TRONDHEIM

Også i tredje runde i cupen fikk Molde trøndere som motstandere. 27.juni møtte de blå-hvite formlaget Byåsen i Trondheim, og Molde kom hjem med en knepen 2-1 seier. Det ble ingen stor kamp av MFK, og trener Jarl Torske hadde spillerne mistenkt for å ha litt for mye av oppmerksomheten rettet mot neste kamp mot Rosenborg.

Trønderne hadde en brukbar start på begge omgangene, men det var Molde som hadde kommandoen på banen. 647 tilskuere fikk se at Ole Erik Stavrum ga gjestene ledelsen etter 12 minutter, og at Ole Gunnar Solskjær la på til 2-0 i det 31.minutt.

I begynnelsen av andre omgang kom trønderne inn i kampen igjen, og det ble ny spenning da hjemmelaget reduserte til 1-2 etter 58 minutter. Petter Rudi spilte en god kamp for de blå-hvite, og god karakter ble det også på Trond Andersen, Odd Inge Olsen og Arild Stavrum.

Moldes lag: Morten Bakke, Trond Andersen, Ole Erik Stavrum, Petter Chr. Singsaas ( Kjetil R.Pedersen 24 min.), Knut Anders Fostervold, Daniel Berg Hestad, Petter Rudi, Odd Inge Olsen, Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær, Ole Bjørn Sundgot.

HJEMMETAP MOT TRØNDERE

Etter at Molde hadde slått ut tre trønderlag i cupen, var det 30.juni klart for seriekamp mot Rosenborg. Kampen gikk i Molde, og 7110 tilskuere var på tribunen. Rosenborg vant oppgjøret 3-0, og etter kampen sa trener Åge Hareide: -Vi sliter fælt nå, og nå må vi virkelig få sving på "tenkehetta."

Det var tydelig formsvikt hos flere av spillerne, og treneren var skuffet over innsatsen til enkelte. Molde hadde taket på kampen de første 20 minuttene, men etter hvert tok Rosenborg over midtbanen og Moldelaget falt sammen. Mini Jacobsen scoret første omgangs eneste mål etter 33 minutter. Samme mann la på til 2-0 etter 67 minutter, og Harald Brattbakk laget kampens siste mål da tre minutter gjenstod.

Det ble av forståsegpåere satt fram mange teorier om grunnen til Moldes "sammenbrudd." Det var mye snakk om proffplanene til Ole Gunnar Solskjær, og nå var også Petter Rudi i proffagentenes søkelys. Spillerne selv mente at alt snakket om proffspill ikke hadde innvirkning på prestasjonene.

En skuffet Åge Hareide vurderte nå utskiftinger på laget.