1997 Solskjær Aage

1996 Høst

1996 - høstsesongen

ALLE ESSENE SCORET

Oppgjøret mellom Molde og Viking på Molde Stadion 7.juli ble en kjærkommen oppmuntring for de blå-hvite.Det ble ingen stor kamp, men det ble seier 3-0 etter scoringer av alle spiss-essene. Første mål kom alt etter 7 minutter, og det var Arild Stavrum som satte ballen i tomt mål. Det ble med dette ene målet i første omgang.

S nr.2 , Ole Gunnar Solskjær, slo til etter 56 minutter, og det tredje esset, Ole Bjørn Sundgot, fant veien til nettmaskene da det gjenstod seks minutter av kampen. Kanskje var dette et steg fremover for de blå-hvite som fortsatt hadde håp om å være med i medaljestriden. Trenerne endret formasjon i denne kampen, fra 4-3-3 til 4-4-2. Kanskje var det årsaken til at det igjen ble tre poeng på de blå-hvite.

3592 tilskuere var på Molde Stadion i fin sommersol..

Ole Gunnar Solskjær4

Innbyttere: Kjetil Pedersen 3 min for Ole Erik Stavrum.

BARE ETT POENG MOT MOSS

Molde burde hatt alle poengene i kampen på Melløs 14.juli. Med full pott ville de blå-hvite ha vært med for fullt i medaljekampen. Etter 1-1 og poengdeling var Åge Hareide fortsatt overbevist om at de blå-hvite ville være med i kampen om bronsemedaljene. Molde tok ledelsen ved Ole Bjørn Sundgot etter 28 minutter, og de blå-hvite ledet 1-0 ved pause. Etter 70 minutter kom hjemmelagets utligning.

Moldes eneste scoring kom da Mossekeeperen halvklarerte et skudd fra Arild Stavrum. Odd Inge Olsen stupheadet ballen i stolpen, og så var Ole Bjørn Sundgot påpasselig fremme og løp ballen i mål. Etter en halvtimes spill dundret Daniel Berg Hestad et frispark i tverrliggeren. I andre omgang skjøt Arild Stavrum utenfor et åpent mål fra to meters hold, og Molde-forsvaret nærmest "forærte" ballen til mossingene da de utlignet. Et par slurvefeil var grunnen til at Molde fikk bare det ene poenget.

TABBENES AFTEN

17.juli var det slutt på drømmene om cupsuksess. Tre forsvarstabber og tap 0-3 for Kongsvinger gjorde slutt på cupeventyret for de blå-hvite. Molde åpnet bra på hjemmebane og hadde seks store målsjanser det første kvarteret av kampen. Personlige feil i både forsvar og angrep preget Moldelaget, og Åge Hareide måtte bare konstatere at laget hans nå var inne i en blindgate. 2200 tilskuere så at Moldelaget gjorde tabbe på tabbe og at selv nesten proffklare Ole Gunnar Solskjær var helt ute av form. De blå-hvite virket lamslåtte og hjelpesløse etter at Kongsvinger hadde gått opp til 2-0. Første mål kom etter et kvarters spill, og det stod 0-1 ved pause. Gjestenes to siste mål kom etter 49 0g 90 minutter.

MFK-laget: Morten Bakke, Trond Andersen, Petter Chr. Singsaas, Ole Erik Stavrum ( Stian Ohr 9 min.), Knut Anders Fostervold, Daniel Berg Hestad, Petter Rudi, Odd Inge Olsen, Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær, Ole Bjørn Sundgot ( Kjetil Ruthford Pedersen 27 min.)Ronald Wenaas 18 min.

SOLSKJÆRS FARVEL MED MFK

- Nå skal jeg gå hjem og gråte en skvett, sa Åge Hareide etter at Molde hadde slått Start 5-1.

Det var ikke gledestårer over den store seieren Åge snakket om, men tårer fordi Ole Gunnar Solskjær hadde spilt sin siste kamp for MFK.

Fem minutter før slutt scoret Ole Gunnar sitt siste mål for MFK, rev av seg trøya, kastet den til publikum og gikk av banen. Den sympatiske spissen var klar for Manchester United. 3700 tilskuere trampeklappet Ole Gunnar inn i garderoben. Ole Gunnar spilte en flott kamp, og resten av laget fikk også honnør for måten de hadde reist seg på etter nedturen. Åge Hareide var fornøyd med gjennomføringen av 3-5-2 systemet, og han antydet at Odd Inge Olsen kunne være en mulig erstatter for Ole Gunnar.

Molde hadde utrolig mange store måsjanser, og Start var heldig som slapp med 1-5. Daniel Berg Hestad innledet scoringene med en suser i krysset etter 23 minutter. Ole Erik Stavrum stusset et hjørnespark fra Petter Rudi i mål i det 31.- minuttet.

Det gikk 21 minutter av andre omgang før Arild Stavrum kjørte karusell med Startforsvaret og dundret inn 3-0. I det 85 minutt kom Ole Gunnars mål nr. 41 i MFK-trøya, og hjemmelaget ledet 4-1. To minutter før slutt lekte Arild Stavrum igjen med Startforsvaret, og de blå-hvite kunne gå av banen med solide 5-1.

Arild Stavrum6

Innbyttere: Anders Hasselgård 5 min. for Ole Gunnar Solskjær.

KNEPENT TAP MOT DYNAMO

6.august var de blå-hvite på langtur til Tbilisi for å spille UEFA-cup. Ganske fremmedartede forhold møtte Molde-spillerne. 25 000 mennesker var på stadion, og 6000 av disse var uniformerte vakter. Man hadde tidligere hatt bråk på stadion, men denne dagen begrenset "uroen" seg til heiing og piping.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter og økte til 2-0 sju minutter senere. Etter dette jevnet kampen seg ut, Molde-spillerne slapp seg løs og var fullt på høyde med sine verter. Daniel Berg Hestad og Ole Bjørn Sundgot hadde gode scoringssjanser.

Etter pause var MFK det beste laget. Arild Stavrum skapte flere sjanser, og da 22 minutter gjenstod, la han inn til broder Ole Erik som sørget for redusering. Det kunne ha blitt 3-0 til hjemmelaget 19 minutter ut i andre omgang, men Morten Bakke reddet med en mesterlig benparade.

Trener Åge Hareide var svært fornøyd med resultatet. Seier 1-0 i Molde ville bety sammenlagtseier til de blå-hvite. Åge var meget fornøyd med laget sitt, og han trekte spesielt frem Daniel Berg Hestad, Petter Christian Singsaas og Knut Anders Fostervold.

MFK-børsen:

Trond Strande4
Petter Chr. Singsaas6
Kjetil Pedersen4
Knut Anders Fostervold5
Arild Stavrum5

Innbyttere: Sindre Rekdal tre minutter for Trond Strande. Ronald Wenaas ett minutt for Ole Bjørn Sundgot.

-HODELØST, SA HAREIDE

11.august tapte MFK 0-1 mot Strømsgodset. MFK hadde mange nok sjanser i begge omganger til å avgjøre kampen til sin fordel, men svært lite fungerte fremover. Ole Gunnar Solskjær var sterkt savnet i løperrekken.

Udyktighet og uflaks preget de blå-hvite denne dagen. Typisk var det da Ole Bjørn Sundgot headet mot mål fra kloss hold og traff medspiller Kjetil Pedersen som lå på målstreken.

Kampen ble avgjort seks minutter før slutt. Jostein Flo kranglet med et par Molde-spillere ved et frispark. Ole Erik Stavrum satte i gang spillet før motstanderne var kommet seg vekk. En Strømsgodset-spiller snappet opp ballen og scoret.

TOTAL MÅLTØRKE

Det ble nytt 0-1 tap for Molde da laget møtte Kongsvinger på Gjemselunden 17.august. Frustrasjonen begynte å bygge seg opp i Moldelaget. I skikkelig sommervarme sto de på og kjempet, men det så ut til å være fullstendig måltørke.MFK tok tak i kampen fra start, men det ville ikke lykkes foran mål. 10 minutter ut i første omgang ble Arld Stavrum felt i straffefeltet, og her burde det ha vært straffespark. I første omgang viste Petter Rudi storspill, men det hjelper lite når man ikke får mål. Fem minutter før pause gikk KIL opp til 1-0. I andre omgang måtte Morten Bakke vise spill av klasse et par ganger. Moldespissene stanget og stanget mot KIL-forsvaret uten å få til skikkelige avslutninger. Nøyaktighet i pasningen og fremspillene som skulle føre til avslutninger og mål manglet totalt .

2106 tilskuere på Gjemselunden.

MFK-børsen:

Petter Chr. Singsaas4
Knut A.Fostervold5
Ronald Wenaas3

Innbyttere: Kjetil Pedersen spilte siste kvarteret for Petter Rudi.

FARVEL TIL UEFA-CUPEN

Bare 1428 tilskuere var møtt fram da MFK skulle forsøke å holde seg i UEFA-cupen. Mot Dinamo Tbilisi hadde det holde med seier 1-0. Forestillingen endte 0-0, og de blå-hvite var ute av UEFA-cupen.

-I øyeblikket ser det ut til å hvile en forbannelse over scoringsevnen vår, sa en skuffet Åge Hareide etter Moldes tredje målløse kamp på rad. Hjemmelagets spill ble krampaktig, tilfeldig og nølende fremover på banen. Gjestene hadde en stor sjanse til å avgjøre kampen i begynnelsen av andre omgang, men Morten Bakke reddet mesterlig. Odd Inge Olsen var arbeidsjernet på hjemmelaget, mens Trond Strande var bestemann.

MFK-børsen:

Kjetil Pedersen3
Trond Strande5
Petter Rudi3
Knut Anders Fostervold3
Ole Bjørn Sundgot1

Innbyttere: Flaco 20 min. for Ole Bjørn Sundgot. Ronald Wenaas 14 min. for Daniel Berg Hestad. Stian Ohr 4 min. for Ole Erik Stavrum.

SVAKT PÅ HJEMMEBANE

Nå begynte det å spøke for MFK's fremtid. Det skulle ikke så mye til før de blå-hvite havnet i bunnstriden.

2946 tilskuere øynet håp da Arild Stavrum etter tre minutter ga Molde ledelsen over Bodø/Glimt etter tre minutter. Utligningen kom imidlertid åtte minutter senere, og i det 67. minutt skjøt Bodø/Glimt seg til seier 2-1.

Dagbladets spillerbørs:

Ole Erk Stavrum4
Anders Hasselgård3
Stian Ohr4

Innbyttere: Stian Ohr 45 min. for Anders Hasselgård. Ronald Wenaas 18 min. for Petter Rudi. Ole Bjørn Sundgot 18 min. for Kjetil Pedersen.

MOT TABELLBUNNEN

4.september spilte Molde bortekamp mot Lillestrøm. Det ble nok en dårlig dag for de blå-hvite. Klubben hadde nå kjøpt Andreas Lund, men han spilte ikke denne kampen. 3538 tilskuere på Åråsen kunne se at i Molde var det fortsatt måltørke. Hjemmelaget scoret tre ganger:
38.min.: 1-0
49.min.: 2-0
85.min.: 9-3
Når det gjelder målsjanser, gikk statistikken klart i vertenes favør: 9-3

Sindre Rekdal3
Ronald Wenaas4
Odd Inge Olsen2

Innbyttere: Stian Ohr 22 min. for Arild Stavrum

NEDTUREN FORTSETTER

Tromsø tok mot Molde 8.september, og Molde kunne reise hjem igjen med tap 1-3. Andreas Lund var nå kommet inn på Moldelaget, og etter sju minutter ga han det nye laget sitt 1-0 Da Andreas satte ballen i mål, var det den første spillemålet til de blå-hvite på åtte timer ! Dessverre gikk det galt igjen. Moldelaget så ut til å ha nerver, og ukontrollerte pasninger førte Tromsø inn i kampen. Det kunne virke som om de blå-hvite var fullstendig uten selvtillit etter den lange måltørken. Det var rett nok fremgang å spore fremover på banen, men denne dagen sviktet forsvaret. Alle Tromsø-målene kom etter individuelle feil i forsvaret.

Tromsøs utligning kom etter 49 minutter, og de andre målene kom i det 65. og 89.minutt.

Andreas Lund4

Innbytter: Kjetil Pedersen 11 min. for Arild Stavrum.

PÅ VEI OPP IGJEN ?

Molde og Stabæk spile 0-0 på Molde Stadion 15.august. De blå-hvite greidde fortsatt ikke å finne veien til mål, men denne dagen ble det ikke scoring for motstanderen heller. En viss fremgang kunne man spore, og det iallfall ett poeng. 2352 tilskuere kunne notere ni målsjanser til Molde og tre til Stabæk.

Ole Erik Stavrum6
Petter Rudi BB6

Innbyttere: Trond Andersen 16 min. for Trond Strande.

MOLDE IMPONERTE

- Du trenger ikke gni deg i øynene! Resultatet er helt korrekt - men burde vært langt større. Målkåte MFK-spillere imponerte på landskamparenaen i går kveld og gjorde Skeid til statister.

Dette skrev Romsdals Budstikke etter at Molde 18.september hadde slått Skeid 5-1. Trener Åge Hareide var rørt og forklarte seieren med god lagmoral, samhold og at samtlige var villige til å gi så mye av seg selv.

Men det hele begynte farlig. Etter 10 minutter hadde Skeid et par kjempesjanser til å score, men lyktes heldigvis ikke. Men så var det slutt for Skeid. Etter 13 minutter kom dagens fineste scoring, og den var Andreas Lund ansvarlig for med en imponerende stupheading. Så kom en liten kalddusj etter 26 minutter. Et frispark fra 30 meter gikk gjennom Molde-muren og rett i brystet på Morten Bakke. Han greide ikke å holde ballen, forsvaret maktet ikke å klarere, og Skeid kunne utligne. I det 31. og 33. minutt avgjorde Molde kampen med to scoringer. Det første mente mange at Ole Bjørn Sundgot burde krediteres for. Hans heading var over målstreken, men ballen ble måket ut på banen igjen. Ole Erik Stavrum skjøt på returen, en back på mållinjen bommet på ballen og denne gangen så dommeren at ballen var i mål. To minutter senere la Arild Stavrum et innlegg foran mål, og en forsvarer beinet ballen i eget mål.

I andre omgang ble Skeidspillerne utspilt. Daniel Berg Hestad gjorde 4-1 etter 46 minutter, og Andreas Lund fastsatte resultatet til 5-1 i det 90.minutt.

MFK-børsen:

Adreas Lund5

Innbyttere: Trond Andersen 23 min. for Trond Strande. Kjetil Pedersen 4 min. for Knut Anders Fostervold.

Tabellen:

Skeid2310 2 1131-5032
Molde239 4 1042-3231

TIPPELIGAPLASSEN BERGET

29.september ble det klart at Molde kom til å holde seg i Tippeligaen. Det var teoretiske muligheter for nedrykk, men de mulighetene var mikroskopiske. De blå-hvite reddet temmelig sikkert plassen ved å spille 0-0 mot Vålerengen i Oslo. Etter kampen roste trener Åge Hareide forsvarsspillerne sine for en heroisk innsats.

-Vi var villige til å ofre livet der bak, sa Ole Erik Stavrum og Knut Anders Fostervold.

Kampen var jevnspilt, og Vålerenga hadde bare to-tre store målsjanser i kampen. Oslolaget hadde kampens første store sjanse, men Morten Bakke reddet mesterlig. Andreas Lund og Petter Rudi hadde flere muligheter til å score, og etter et kvarters spill headet Ole Erik Stavrum i mål. Dessverre ble målet annulert for offside.

- Det ville vært for ille om en gammel mann som meg skulle avgjøre denne kampen, storlo Ole Erik i garderoben etter kampen.

MFK-børsen:

Andreas Lund3

Innbyttere: Kjetil Pedersen 10 min. for Petter Chr. Singsaas. Stian Ohr 8 min. for Arild Stavrum.

HAT TRICK AV SUNDGOT

Den første timen av kampen mellom Molde og Brann ble lite hyggelig for de 3310 tilskuerne som hadde funnet vegen til Molde Stadion 13.oktober. Tafatte og puslete Molde-spillere ble ydmyket da Brann scoret tre ganger.

Etter 25 minutter kom bergensernes første mål, og etter 43 minutter sørget gjestene for at de kunne gå til pause med ledelse 2-0. Brann fikk en spiller utvist etter elleve minutter, men selv med en mann mer på banen ble Molde utspilt. Brann gikk opp til 3-0 etter 47 minutter.

-Da vi lå under 0-2 ved pause, var jeg fast bestemt på å gå på banen igjen for å glede publikum, sa Ole Bjørn Sundgot.

Og Ole Bjørn greidde virkelig å få liv i publikum. I det 58.minutt dundret han ballen i nettaket. Etter 75 minutter skjøt Ronald Wenaas fra 20 meter. Keeper greidde ikke å holde ballen, og Ole Bjørn skjøt returen i mål. Ole Bjørn fullførte sitt hat-trick da to minutter gjenstod av kampen da han headet et innlegg fra Knut Anders Fostervold i krysset.

MFK-børsen:

Ole Bjørn Sundgot6

Innbyttere: Anders Hasselgård 18 min. for Kjetil Pedersen. Ronald Wenaas 41 min. for Arild Stavrum.