Molde Rosenborg1-1 (tap 4-5på str.sp.)Kypros
Molde-Mødling1-0Østerrike
Molde-Fyllingen3-1Stord
Molde-Rosenborg3-1Lerkendal

BRANN KNUST I BERGEN

Brann var med i kampen til Molde fikk sitt første mål. Utrolig nok gikk det hele 13 minutter før de blå-hvite fikk hull på byllen. De tre S-ene, Solskjær, Sundgot, Stavrum, spilte glimrende, og de kunne ha scoret allerede etter ett minutt. I denne perioden kunne begge lag ha scoret, men det stod 0-0 helt til Sindre Rekdal dundret en corner fra Tarje Jacobsen i mål. Dette var forresten elitedivisjonens første mål for sesongen. Etter 28 minutter ble Ole Bjørn Sundgot frispilt av Ole Gunnar Solskjær og la på til 2-0.

Ett minutt senere kjørte Ole Gunnar karusell med motstanderne og passet til Ole Bjørn som scoret Moldes tredje mål. Det gikk bare ett minutt før Ole Gunnar headet inn nr.4 på et presist innlegg fra Knut Anders Fostervold. Brannspillerne gikk til garderobene til pipekonsert fra hjemmepublikummet.

Molde fortsatte ydmykelsen av Brannspillerne også etter pause. Etter 81 minutter ble Ole Bjørn Sundgot revet over ende, og Arild Stavrum dundret inn 5-0 på straffesparket.

To minutter senere sendte Petter Rudi en fin stikkball til Ole Gunnar Solskjær som avsluttet dagens målkalas.

Dagbladet og VG mente Ole Gunnar Solskjær var banens beste. Og Dagbladet skrev: Solskjær blir stor- sterk med ball, kreativ og initiativrik. (ikke dårlig spådom av Dagbladet!)

Brann hadde sine sjanser, men mellom stengene til Molde stod fortsatt Morten Bakke, og han vartet opp med flere flotte redninger. 9902 tilskuere, hvorav mange gikk før slutt.

TRIUMF PÅ HJEMMEBANE

Det ble målfest også i Moldes andre kamp 29.april. Denne gang var det hjemmebane, og Viking var gjester. Det ble hele ni mål, og heldigvis fikk Molde fem av dem. Foran neste kamp lovet trener Åge Hareide å arbeide med forsvarsspillet, for det var ikke betryggende å slippe inn fire mål på hjemmebane.

Molde startet scoringene etter åtte minutter: Langt hjørnespark fra Petter Rudi, Daniel Berg Hestad header videre til Ole Bjørn Sundgot som scoret. Samme mann sørget etter 16 minutter for årets fineste scoring. Han dro seg elegant fri og skrudde ballen i mål via stolpen. Det ble 3-0 etter 24 minutter, og denne gang var det Solskjær som scoret etter å ha blitt frispilt av Stavrum. Det skulle bli 4-0 før Viking fant målet. Solskjær scoret fra 20 meters hold etter 26 minutter. Så kom Viking med scoringer etter 27 og 41 minutter, og lagene gikk til pause med 4-2 til hjemmelaget.

Det var spilt 74 minutter da Ole Gunnar Solskjær trygget ledelsen, etter at Arild Stavrum hadde forsøkt seg med to skudd. Tre minutter etter reduserte Viking til 3-5, og enda stod det 13 minutter igjen av kampen. Etter forsvarsrot i sist spilleminutt kunne Viking score sitt fjerde mål.

- De får la være å vaske målstolpen på ei stund, sa Ole Bjørn Sundgot da han etter kampen fortsatt kunne se merker i stolpen etter årets mål.

Åge Hareide var storfornøyd med laget, og spesielt med Ole Gunnar Solskjær: -Det må bli noe stort av slike spillere! sa treneren og var like sannspådd som Dagbladet.

Og Daniel Berg Hestad ventet bare på å få plass på OL-landslaget.

Flaco3

Innbyttere: Trond Andersen 3 minutter for Tarje N. Jacobsen.

ALENE PÅ TABELLTOPPEN

Det ble full pott også i neste kamp, mot Lillestrøm 3.mai. Kampen endte med 1-0 Til Molde, og det var en knepen, men fortjent seier. Laget var spillemessig førende gjennom det aller meste av kampen. Lillestrøm hadde sine sjanser en fem minuttersperiode midt i første omgang og i sluttminuttene. Vi må også ta med at hjemmelaget hadde to skudd i stolpen. Den første halvtimen var det god fotball på Åråsen med angrepslystne lag. Moldes formasjon denne dagen var ifølge Verdens Gang 6-1-3, og laget kunne omstille seg fra forsvar til angrep ganske raskt. Dette resulterte i hyperfarlige angrep, og etter 31 minutter scoret Arild Stavrum kampens eneste mål. Dagbladet mente Molde nå var så proppfulle av spisskompetanse at laget var omtrent umulig å kneble.

Dagbladet mente Arild Stavrum var banens beste, mens Verdens Gang valgte Daniel Berg Hestad.

Ole Bjørn Sundgot4

Innbyttere: Trond Andersen 9 min. for Ole Gunnar Solskjær. Flaco 9 min. for Trond Strande. Tor Gunnar Johnsen 5 min. for Tarje Nordstrand Jacobsen

PETTER RUDI IMPONERTE

Det ble ny triumf på hjemmebane da Molde tok mot Stabæk 7.mai. Det ble også denne gang "bare" 1-0 til de blå-hvite. Men det er som kjent nok til å få tre poeng.

Denne dagen var Osloavisene enige om at Petter Rudi var banens beste spiller. Verdens Gang:Rudi var hakket bedre enn Svindal Larsen, og dermed vippet denne kampen i Moldes favør.

Dagbladet: Petter Rudi ble bare større og større i denne kampen. Da han traff Daniel Berg Hestads hode med et perfekt frispark, hadde laget litt av den flaksen et topplag er avhengig av.

Og Romsdals Budstikke ga klar beskjed til Egil "Drillo" Olsen om at han burde ta en nærmere kikk på midtbaneeleganten fra Molde..

Underholdningsmessig ble kampen et steg tilbake for Moldepublikummet. For en gangs skyld var ikke de tre S-ene på topp, men da slo unggutten Daniel Berg Hestad til. Det skjedde etter en times spill, og kampens beste periode fulgte etter scoringen til Daniel.

OLE GUNNAR I SCORINGSHUMØR

Etter kampen mot Stabæk var det en sliten Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen. Tre dager senere la han Sunnmøre for sine føtter. I første NM-runde var kristiansunderen tilbake i scoringsform og laget to mål da Molde avanserte etter 4-2 mot Brattvåg. Da Ole Gunnar skulle forlate banen, la en ung sunnmørspjokk seg på kne og kysset Ole Gunnars skotupp. - Du er helten min! ropte åtteåringen.

1510 tilskuere var på plass i Brattvåg da årets kamp ble blåst i gang. Dette var ny publikumsrekord.

Og de fremmøtte fikk se følgende Molde-mål:
27 min.: Ole Gunnar driblet av tre mann og lobbet ballen over keeper.
36 min.: Daniel Berg Hestad fyrte av fra 20 meter, ballen sneiet en forsvarer og gikk i mål.
57 min.: Ole Gunnar smelte til med venstrefoten, og ballen gikk inn helt oppe i krysset.
75 min.: Ole Bjørn Sundgot bredsidet inn 4-0 et innlegg fra Ole Gunnar.

MFK førte det meste av kampen, men laget hadde vansker med å trenge gjennom et overbefolket forsvar.
Begge målene til Brattvåg kom etter forsvarstabber. Moldes baklengsmål kom etter 40 min (1-2) og etter 85 min ( 2-4).

FLERE MÅL FOR SOLSKJÆR

Moldes femte strake seier kom 14.mai da de blå-hvite vant 2-1 over HamKam på Briskeby stadion. Ole Gunnar Solskjær scoret begge Moldes mål.

Første omgang ble preget av unøyaktighet fra begge lags spillere. Heldigvis markerte Petter Rudi seg nok en gang på midtbanen, og Ole Gunnar Solskjær sørget for pauseledelse til Molde etter 26 minutter på en pasning fra Ole Bjørn Sundgot. Molde leverte toppspill på dette tidspunktet, og laget burde ha scoret flere ganger.

I andre omgang gikk hjemmelaget friskt ut, og etter bare seks minutters spill var utligningen et faktum.

-Ham-Kam kom ut som et uvær etter pause, mens våre spillere kom ut på banen i søvne. Det holdt på å koste oss seieren, sa trener Åge Hareide etter kampen. Flere praktredninger av Morten Bakke reddet Molde etter utligningen. Utligningsmålet vekte også de blå-hvite, og Sundgot, Stavrum og Strande hadde muligheter for å gi Molde ledelsen igjen. Fem minutter før slutt fikk Ole Gunnar Solskjær ballen fra Arild Stavrum. Ole Gunnar trakk seg fri foran 16-meteren og satte inn seiersmålet.

-Rene tyveriet, sa skuffede Ham-Kam spillere da de forlot banen. De hadde hatt serielederen i kne, men tapte.

Petter Rudi var nok en gang Oslo-avisenes "banens beste."

RUNDSPILTE HØDD

- Det meste lyktes i dag, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å slå tunnel på en forsvarer, score mål og vinne klart foran fullsatte tribuner på 16.mai, gliste Ole Gunnar Solskjær.

Og han kunne godt glise etter at Molde hadde knust Hødd med 7-2 på Molde Stadion. De to vennene fra guttedager i Clausenengen, Ole Gunnar Solskjær og Arild Stavrum, scoret tre mål hver mot Hødd.

-Men glem ikke resten av laget, formante Arild Stavrum journalistene.

Erik Brakstad hadde lagt opp til at Petter Rudi fikk spesialoppvartning, og det førte bare til at det ble lettere for Moldes berømte S-trio å lage show. Og målene kom slik:
16.min.: Arild Stavrum scoret fra spissen av 16-meteren
23.min.: Ole Gunnar Solskjær drog seg fri, slo tunnel på en forsvarer og scoret på en markkryper.
24.min.: Ole Gunnar vant duell med tre sunnmøringer, passet til Arild som scoret.
26.min.: Arild skjøt fra spiss vinkel. Retur. Ole Gunnar gjorde 4-0.
34.min.: Ole Bjørn pirket ballen i mål etter corner. 5-0.
52.min.: Ole Gunnar fintet ut Blakstad tre-fire ganger og scoret.
61. min.:7-0 ved Arild etter fint forarbeid av Ole Gunnar og Ole Bjørn.
Hødds to mål kom etter 62 og 78 minutter. 7300 tilskuere på Molde Stadion, og ingen gikk før kampen var slutt!

MFK-børsen:

Sindre Rekdal5
Knut Anders Fosetrvold5
Daniel Berg Hestad5
Tarje Nordstrand Jacobsen5
Flaco4

Innbyttere: Flaco 29 min. for Petter Chr. Singsaas. Trond Andersen 36 min. for Petter Rudi. Tor Gunnar Johnsen 6 min for Ole Gunnar Solskjær.

ÅRETS FØRSTE POENGTAP

- Ran på høylys dag, mumlet Tromsø-tilhengerne da de slukkøret tuslet ut fra Alfheim Stadion 21.mai. De følte seg snytt etter ett poeng mot Molde. Kampen endte 2-2, og trener Åge Hareide var fornøyd med det ene poenget. Hjemmelaget skapte store vansker for Molde-forsvaret, og denne gangen sviktet midtbanen til de blå-hvite. Selv Petter Rudi hadde en dårlig dag.

Molde tok initiativet fra start, men spillerne kom ikke lengre enn til halvsjanser. Tromsø gikk opp til 1-0 etter 10 minutter, men det gikk ikke mer enn fire minutter før Knut Anders Fostervold bredsidet inn utligningen. Fram til pause hadde Tromsø flere eventyrlige sjanser, men udyktighet foran mål og en opplagt Morten Bakke gjorde at det stod 1-1 etter 45 minutter.

Etter pause viste Molde friskere takter, og både Ole Bjørn Sundgot og Ole Gunnar Solskjær hadde sine store målsjanser. Men det var Tromsø som nok en gang tok ledelsen. Det skjedde etter 55 minutter, og det var Tore Andre Flo som scoret. Solskjær og Stavrum fikk flere sjanser til utligning, og etter 67 minutter utlignet Flaco etter at han hadde vært på banen i bare ett minutt. Nå tok Molde over banespillet, og det førte til flere store målsjanser. I sluttminuttet gikk et skudd mellom beina på Morten Bakke. Han kastet seg rundt og reddet akkurat på målstreken.

5967 tilskuere trodde at Da var tre poeng sikret, men dessverre for Tromsø......... Dagens gladeste mann var nok Ole Bjørn Sundgot. Han hadde fått beskjed fra "Drillo" om å stille på A-landslaget mot Ghana.

Flaco5

Innbyttere: Ole Erik Stavrum 9 min. for Trond Strande. Flaco 25 min. for Petter Chr. Singsaas. Trond Andersen 21 min. for Tarje Nordstrand Jacobsen.

OG SÅ KOM TAPET

- Jeg har sett Molde mye bedre tidligere, sa landslagssjefen etter at Vålerengen hadde slått de blå-hvite 1-0 på Molde Stadion 28.mai. Det var det nok mange som var enige i etter at Molde nå hadde spilt over 37 timer uten tap. Denne dagen fikk Molde bare i korte perioder vist hva laget er godt for.

Det ble en sjanserik kamp, men den eneste scoringen kom først i det 89.minutt. Det virket som om moldespillerne ikke våget å gå fremover på banen, og Vålerengen fikk etablert seg på de blå-hvites banehalvdel. Det ble egentlig en frisk første omgang, og både Petter Rudi og Daniel Berg Hestad viste fine ting. I andre omgang gikk det dårligere for Molde, og bare et par fantomredninger av Morten Bakke hindret totalhavari. Og så kom tapet ett minutt før slutt.

5830 tilskuere så oppgjøret.

MFK-børsen:

Ole Erik Stavrum4
Tarje Nordstrand Jacobsen3
Bjarte Skuseth3

Innbyttere: Trond Andersen 45 min. for Trond Strande. Bjarte Skuseth 32 min. for Tarje Nordstrand Jacobsen.

SOLSKJÆR SCORET TO I CUPEN

I cupens andre runde møttes Sunndal og Molde 1.juni. Et av bunnlagene i 3.divisjon burde ikke by på problemer for Molde, men første scoring kom faktisk ikke før etter 57 minutters spill. Molde fikk det ikke til i første omgang, selv om laget hadde trykket og de fleste målsjansene. Ingen av de tre S-ene lyktes foran mål, og det stod 0-0 ved pause. I andre omgan kom Petter Rudi inn på banen, og det hjalp. Etter 55 minutter vippet Daniel Berg Hestad ballen over Sunndalsforsvaret. Ole Gunnar dempet ballen på brystet og skjøt i mål. Ni minutter etterpå la Ole Bjørn Sundgot inn til Arild Stavrum på bakerste stolpe. Keeper fistet ballen ut til Ole Gunnar Solskjær som scoret sitt andre mål. Etter dette hadde Molde flere store sjanser. Arild Stavrum alene hadde fire-fem opplagte målsjanser uten å lykkes.

KONG RUDI AV START-LAND

3.juni tok Molde sin første seier på Kristiansand stadion siden 1987. På hjemmebane ble Start slått 1-3. Hjemmelagets lille store spiller var Erik Mykland, men Molde hadde en stor spiller som var større. Det ble etter hvert mange superlativer på Petter Rudi, og etter kampen måtte Åge Hareide ta hendene til hjelp for å vise hva han mente om sin midtbanejuvel: Han var såååååå mye større enn " Myggen", sa Åge og slo ut med hendene.

Start dominerte den første halvtimen, helt til Petter Rudi tok kommandoen på midtbanen og nøytraliserte Erik Mykland. Hjemmelaget hadde mange målsjanser det første kvarteret, men det var Molde som tok føringen etter 19 minutter. Frode Olsen reddet en heading av Arild Stavrum, og Ole Bjørn Sundgot besørget returen i mål.

Det tok bare fire minutter før Start utlignet, og sørlendingene holdt presset til det stod igjen et kvarter av første omgang. Tre minutter før pause tok Molde ledelsen ved Arild Stavrum .

I begynnelsen av andre omgang presset Start og hadde flere store målsjanser. Men så tok Molde mer og mer over.

14 minutter før slutt fikk Ole Gunnar Solskjær ballen fra Petter Rudi, han fintet bort en forsvarer og satte ballen i mål. Da begynte sørlendingene å forlate Kristiansand stadion. De hadde da sett hva Moldes hyperfarlige S-trio kunne prestere. Det ble ett mål på hver av dem.

6178 tilskuere gikk skuffet hjem.

MFK-børsen:

Flaco5
Knut Anders Fostervold5
Trond Andersen5

Innbyttere: Jan Berg 3 min. for Trond Andersen. Tarje Nordstrand Jacobsen 4 min. for Daniel Berg Hestad.

ANDRE HJEMMETAP PÅ RAD

Molde og Bodø/Glimt møttes på Molde stadion 11.juni. Det ble et nytt hjemmetap for de blå-hvite. 0-3 stod det på måltavla da dommeren blåste av kampen.

Det begynte bra for hjemmelaget som fikk de tre første store målsjansene. Ole Bjørn Sundgot hadde sjansen to ganger, og Arild Stavrum misset en gang.

Bodø/Glimt tok over mer og mer av spillet, og etter 32 minutter tok laget ledelsen på straffespark. Etter 43 minutter økte nordlendingene til 2-0. Dette ble også pauseresultatet.

I andre omgang kom Bodø/Glimts tredje mål da det gjenstod 10 minutter av kampen. Molde-forsvaret var temposvakt, og midtbanen ble stillestående. Ifølge Verdens Gang minnet Molde om Molde en halv time.

Morten Bakke var helt overbevist om at straffesparket som Bodø/Glimt fikk på sin første målsjanse, var feil idømt. De to andre målene var ifølge referatene gavepakker fra Molde-forsvaret.

5046 tilskuere så Molde havne seks poeng bak Rosenborg på tabellen.

MFK-børsen:

Ole Erik Stavrum2
Flaco2
Trond Andersen2

Innbyttere:Tor Gunnar Johnsen 24 min. for Ole Erik Stavrum. Tarje Nordstrand Jacobsen 23 min. for Daniel Berg Hestad. Bjarte Skuseth 6 min. for Trond Andersen.

BORTESEIER MED 10 MANN

- Poengene var viktigst for oss i dag. Dessuten fikk vi jo øvet oss i å spille med ti mann.

Det var Åge Hareides kommentar til pressen etter at laget hans hadde slått Strindheim 3-1 på Lerkendal 18.juni.

Den siste halvtimen av kampen måtte nemlig Trond Strande se fra tribunen etter utvisning.

Det ble en lite spennende kamp. Molde tok ledelsen ved Arild Stavrum på straffe etter seks minutters spill. Midtveis i første omgang satte Trond Strande i gang et angrep som Ole Gunnar Solskjær avsluttet med scoring., og lagene gikk til pause på 2-0 til Molde.

Etter at Trond Strande ble utvist i andre omgang, kom Strindheim mer med i kampen, men Molde-forsvaret ble ikke stilt på de helt store prøvene. Seieren syntes å være sikret, men i det 89.minutt reduserte hjemmelaget til 1-2.

På overtid fikk de 1100 på tribunene se en fin soloprestasjon av Ole Bjørn Sundgot da han fastsatte resultatet til 3-1 til de blå-hvite.

MFK-børsen:

Flaco4
Petter Rudi3
Daniel Berg Hestad2
Arild Stavrum2
Trond Andersen3

Innbyttere: Trond Andersen 30 min. for Tarje N. Jacobsen. Bjarte Skuseth 8 min. for Arild Stavrum. Tor Gunnar Johnsen 1 min. for Ole Gunnar Solskjær.

TIL 4.RUNDE MED ET NØDROP

Molde vant 3,rundeoppgjøret mot Ålesund på Molde Stadion 21.juni. Det ble en knepen 2-1 seier i en dårlig kamp. Romsdals Budstikke mente de blå-hvite hadde tatt fellesferie, for innsatsen var heller laber. Det var slurv og feil i alle lagdeler, og avisas referent mente kampen var et eneste langt gjesp. De blå-hvite viste en del fikse ting i første omgang. Etter 11 minutter ble Solskjær frispilt av Petter Rudi, og Ole Gunnar dundret ballen i mål.

Etter 32 minutter utlignet Ålesund etter å ha spilt seg gjennom et " sovende " forsvar. Ti minutter før pause scoret Ole Gunnar sitt andre mål på et innlegg fra Ole Bjørn Sundgot. 2-1 ved pause.

Like etter pause hadde Ålesund nær utlignet på et knallhardt skudd i stolpen. Molde hadde også sine nesten-mål: Solskjær hadde to skudd i stolpen, og Arild Stavrum traff tverrliggeren på hel volley.

SEIER PÅ GJEMSELUNDEN

25.juni var det bortekamp i serien. Kongsvinger tok imot Molde på Gjemselunden, og gjestene var ubeskjedne nok til å vinne 2-0. I 30 varmegrader gikk Kongsvinger voldsomt ut og løp Molde i senk på midtbanen. Hjemmelaget hadde taket på Molde den første halvtimen og skapte flere gode målsjanser.

Men det var Molde som fikk ballen i nota først. Etter 38 minutter ekspederte Trond Andersen en Rudi-corner i mål, og kampen skiftet karakter. Åge Hareide la om til fire mann på midtbanen, og etter denne vrien dominerte Petter Rudi & Co.

I andre omgang traff Arild Stavrum stolperota med et skudd, og like etter ble han avblåst for offside i klar scoringsposisjon. Daniel Berg Hestad misset på to hundreprosentsjanser. Etter 70 minutter ble kampen avgjort. Da scoret Ole Gunnar Solskjær sitt 13.mål for sesongen på et perfekt innlegg fra Arild Stavrum.