1993 lagbilde 2

1993

MFK 1993

 

Styret: leder: Sondre Kåfjord , nestleder:Oddne Hansen, styremedlemmer:Einar Sekkeseter(sportslig leder),Steinar Knutsen ( økonomi ), Jan Svendsen ( leder u.avdeling), Frode Nakken (leder dame/pikeavdeling), 1.varamedlem : Tore Strande(tiltak/prosjekt), 2.varamedlem : Aadne Orvik ( arrangement ), 3.varamedlem: Rolf Meyer Isachsen(informasjon)

Jan Fuglset og Ulrich Møller fortsatte som trenere, og Tor Gunnar Hagbø fortsatte som oppmann. Det øvrige støtteapparatet: Steinar Tornes, Kjell Erik Strømskag, Svein Ivar Melsæther og Runar BratlieArild Foldal fortsatte som materialforvalter.

Treningen begynte 5. januar. Fram til da hadde det vært drevet styrketrening på Molde Treningssenter, og man hadde også arrangert aerobictrening.

De første kampene ble spilt i Nordlandshallen i Bodø 23. og 24.januar. Dette var et uoffisielt innendørsmesterskap. Molde kvalifiserte seg til finalen i Østfoldhallen 30. og 31.januar. Her ble det tap i finalen for Start.

Spillerstallen: Morten Bakke, Are Lervik, Erik Hoftun, Ulrich Møller, Sindre Rekdal, Jose Maria Glaria, Tarje Nordstrand Jacobsen, Sindre Eid ( fra Langevåg ), Andre Nevstad (fra Hødd ), Roar Strand ( fra Rosenborg), Trond Strande, Morten Kristiansen, Roger Svendsen, Jan Berg, Petter Rudi, Ole Bjørn Sundgot, Øystein Neerland, Kjell Gunnar Ildhusøy (fra egen juniorstall), Stig Hasselvold, Mads Kringstad.

Treningskamper før sesongstart:

23/1Molde-Bodø-Glimt

Vant på straffespark

1-1Nordlandshallen
24/1Molde-Viking2-1Nordlandshallen
13/2Molde- AK3-1KGB
2/3Molde- Ålesund5-1KGB
5/3Molde-Rosenborg4-3KGB
10/3Molde-Hødd1-3KGB
16/3Molde-Norrkøping1-4Kypros
18/3Molde-Brann1-1Kypros
21/3Molde-Spånga0-0Kypros
26/3Rosenborg-Molde3-1Strindheim KGB
3/4Molde-Strindheim0-0Harøy
7/4Molde-Ham-Kam0-0Harøy
14/4Hødd-Molde1-0Rekdal
18/4Bryne-Molde2-1Bryne
25/4Molde-Bodø-Glimt1-0Torvikbukt

DOMMERSKANDALE

-Dommerskandale felte MFK, skrev Romsdals Budstikke etter kampen mellom Molde og Fyllingen 2.mai.

-Dommeren satte en en ny standard for røde kort, skrev Dagbladet.

Avisene siktet til utvisning av kaptein Ulrich Møller to minutter før pause, og de aller fleste av 3350 tilskuere mente at det var altfor strengt å utvise Moldekapteinen.

I første omgang hadde Molde flere sjanser til å skaffe seg ledelsen. Alt etter 2 minutters spill hadde Øystein Neerland muligheten til å score, og hjemmelaget hadde kampen i sin hule hånd. Etter 14 minutter headet Roar Strand inn ledelse til Molde.

Molde kom sjokkskadet på banen etter pausen, og det viste seg snart at tapet av kaptein Møller var stort.

Bortelaget satte i gang stormløp mot Moldes mål, og Fyllingen trengte bare sju minutter på å utligne. Men bergenserne fikk ikke flere mål, for Morten Bakke var fantastisk i mål. Ett minutt på overtid hadde Petter Rudi sjansen til å skaffe Molde alle poengene, men Petter skjøt rett på keeper.

Dommeren forlot ifølge avisa matta før han hadde blåst av kampen (?) , og han begrunnet sin raske marsj til garderoben med at de regnet så fælt.

MFK-børsen:

Morten Bakke7
Erik Hoftun5
Flaco6
Ulrich Møller4
Stig Hasselvold4
Andre Nevstad3
Trond Strande4
Petter Rudi3
Roar Strand4
Øystein Neerland4
Ole Bjørn Sundgot2

Innbyttere: Sindre Rekdal inn i det 61.minutt og Morten Kristiansen i det 76. minutt

FIN START FOR DAMENE

MFKs damelag spilte i 2.divisjon, og de spilte også sin første kamp 2.mai. På hjemmebane møtte de Verdal, og det ble seier 3-1 til Moldedamene etter 2-1 ved pause.

Før pause var det en jevnspilt kamp med lik fordeling av sjanser, men etter hvilen hadde Molde overtaket.

Gjestene gikk opp til 1-0 etter 22 minutter. Ti minutter før pause utlignet Yvonne Råket.

Etter 44 minutter var Molde i ledelsen etter scoring av Hanne Sporsheim.

Eva Gussiås fastsatte resultatet til 3-1 i det 68.minutt

Jevnheten var Moldelagets styrke denne dagen, og best av de jevne var Torill Blakstad.

TROLLDOMSKUNST

8.mai møttes Ham-Kam og Molde på Briskeby, og de grønne og de blå laget en heller tam forestillling. Molde åpnet godt, men falt av etter et kvarters spill. Molde hadde to hundre prosentsjanser ved Roar Strand og Ole Bjørn Sundgot, og Morten Bakke måtte ta fram et par virkelige klasseredninger i den andre enden av banen.

3060 tilskuere jublet da Petter Belsvik i andre omgangs 15.minutt ga hjemmelaget 1-0.

Men ti minutter senere måtte de bare beundre de blå-hvite. Vi siterer Romsdals Budstikke: -Et lite stykke trolldomskunst fra Petter Rudi og Ole Bjørn Sundgot berget det ene poenget for MFK. Trolldom fra Rudi, nettsus fra Ole Bjørn Sundgot. Petter Rudi driblet av 3-4 HK-spillere, la en pasning på sølvfat til Sundgot som fra skrått hold skjøt i venstre hjørne..

Molde hadde spilt sin andre 1-1 kamp på rad.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke7
Roger Svendsen5
Sindre Rekdal6
Erik Hoftun6
Stig Hasselvold5
Trond Strande3
Petter Rudi7
Andre Nevstad5
Roar Strand4
Øystein Neerland4
Ole Bjørn Sundgot5

Innbyttere: Morten Kristiansen 2 min. for Øystein Neerland.

SEIER I CUPEN

Molde hadde ingen vansker med å slå Clausenengen i cupens 1.runde 12.mai. Kampen gikk i Kristiansund med 300 tilskuere på tribunene. Molde hadde kommandoen, men Clausenengen hang forbausende godt med vel en omgang.

Morten Kristiansen var tilbake på midtbanen. Han tok tak i kampen og ga de blå-hvite ledelsen på et kjempeskudd fra 16 meter etter 10 minutters spill. Seks minutter senere utlignet Ole Gunnar Solskjær.

Moldepresset fortsatte, og i det 30.minutt dundret Øystein Neerland inn Moldes andre mål. Etter dette kom tre raske Clausenengen-sjanser, men det ble ikke flere mål for nordmøringene. Molde plusset på fire til, og de kom slik:

58.min.: 1-3 Øystein Neerland på volley

70. min.: 1-4 Øystein Neerland

80.min.: 1-5 Petter Rudi

86.min.: 1-6 Roar Strand

Molde stilte med følgende lag: Morten Bakke, Trond Strande (Berdon Sønderland 20 min.), Sindre Rekdal, Ulrich Møller, Stig Hasselvold, Morten Kristiansen, Andre Nevstad, Petter Rudi, Roar Strand, Øystein Neerland (Tarje Nordstrand Jacobsen 15 min.), Ole Bjørn Sundgot.

DAGEN FØR DAGEN I BERGEN

Det er alltid en opplevelse å spille fotball på Brann Stadion dagen før 17.mai. Og Molde har alltid vært med og laget gode kamper når de slapp til før grunnlovsfeiringen.

Dette året var 23 163 tilskuere på Brann Stadion for å starte vorspielet til den store flaggdagen, og alle var innstilt på å støtte hjemmelaget. Det var pipekonsert da navnene på Molde-spillerne ble lest opp, og det var det også hver gang dommeren blåste i Moldes favør. Og så var det allsang av patriotiske bergensere.

Molde gikk respektløst til verks, men fikk et uheldig baklengs mål mot seg etter 39 minutter.

Det sier noe om spillefordelingen at Molde hadde fem cornere før Brann fikk sin første.

I andre omgang åpnet Brann best og presset Molde bakover på banen.

Men etter 52 minutter sørget radarparet Ole Bjørn Sundgot /Petter Rudi for at allsangen stanset brått og brutalt. Med en lærebok-scoring sørget duoen for å knuse drømmen om rødtrøyenes store vorspiel til 17.mai.

Det kunne ikke være enkelt å være bortelag med over 23000 hjemmepatrioter på tribunene, men kaptein Ulrich Møller sa etter kampen: -Det er utrolig inspirerende å spille her. Pipekonsert gir bare ekstra krefter.

På Brann Stadion kan det meste skje, og da Roar Strand ble liggende litt for lenge etter en takling, presterte en Branntilhenger å stille stadionuret ti minutter tilbake. Bergenserne greidde til og med å få Åge Hareide og Anders Giske til å stille opp som utstoppede sumo-brytere!

Dagbladets utsendte mente at Molde var snytt for et straffespark og at Ulrich Møller var banens beste.

Verdens Gang mente Ole Bjørn Sundgot var best, og Romsdals Budstikke vurderte slik:

Morten Bakke6
Erik Hoftun6
Ulrich Møller7
Sindre Rekdal4
Stig Hasselvold5
Andre Nevstad6
Petter Rudi7
Morten Kristiansen5
Roar Strand4
Øystein Neerland4
Ole Bjørn Sundgot6

NEDTUR I SOMMERVARME

23.mai kom sesongens første tap for Molde, og det kom på hjemmebane mot Bodø-Glimt. Det begynte å bli en vanlig oppfatning at Molde ikke tålte å spille i for sterk varme, og denne kampen styrket troen på at det var riktig.

Molde åpnet bra og skapte mange sjanser. Den ene målsjansen avløste den andre, og det var alt for svakt å ikke score på noen av de mulighetene de blå-hvite fikk. I løpet av de første 20 minuttene hadde hjemmelaget 6-7 store målsjanser. Det ble gjort mange personlige feil av Molde-spillerne, og Bodø-Glimt fikk sjansen til å skyte seg rett til tabelltoppen.

Det kom to scoringer i løpet av to minutter: 0-1 i det 25.minutt og 0-2 i det 27.minutt. Etter den andre scoringen hadde gjestene full kontroll med det som skjedde på banen. Det var ekstra uheldig at Ole Bjørn Sundgot ble skadet og måtte forlate banen like etter den andre scoringen.

Ifølge trener Jan Fuglset var det bare Petter Rudi av Molde-spillerne som fortjente godkjent karakter,

4602 tilskuere på Molde Stadion.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke4
Erik Hoftun2
Sindre Rekdal3
Ulrich Møller4
Stig Hasselvold2
Morten Kristiansen2
Andre Nevstad2
Petter Rudi5
Roar Strand3
Øystein Neerland2
Ole Bjørn Sundgot4
Hans Ivar Klefstad2

START VALSET OVER MFK

Det var ifølge avisene klasseforskjell da Start og Molde møttes i Kristiansand 20.mai. I sommervarmen valset hjemmelaget i store perioder over et blekt Moldelag, og kampen endte 4-0. Det kunne ha blitt verre !

Molde presterte bra banespill når de fikk tak i ballen, men det ble aldri noe resultat av det. Roar Strand hadde 2-3 gode skudd i første omgang, men fant ikke målet.

Start fikk sitt første mål allerede etter 4 minutter. De to neste kom i det 18. og 36. minutt, og stillingen ved pause var 3-0.

Start var mer overlegne i andre omgang enn i første, men var nå mer tafatte foran mål, så det ble bare med en 4.scoring i det 85.minutt

Det gledelige for Molde i denne kampen, var at ungguttene Berdon Sønderland og Daniel Berg Hestad gjorde det så bra. Berdon spilte hele kampen, og Daniel fikk med seg de siste 30 minuttene.

MFK-børsen:

Morten Bakke4
Sindre Rekdal2
Ulrich Møller5
Berdon Sønderland4
Erik Hoftun3
Morten Kristiansen2
Petter Rudi5
Andre Nevstad2
Stig Hasselvold3
Roar Strand5
Øystein Neerland3
Daniel Berg Hestad5

Tabellen etter fem kamper:

Bodø-Glimt53 2 08- 211
Start53 1 111-210
Viking53 0 211-59
Lillestrøm43 0 176-29
Brann52 1 29-67
Lyn52 1 26-47
Kongsvinger52 1 25-77
Rosenborg42 0 25-96
Fyllingen51 2 24-95
Ham-Kam51 1 34-34
Molde50 3 23-93
Tromsø50 2 34-92

KLAR FOR 3.RUNDE

Morten Bakke var heldigvis i praktslag da Molde 26.mai møtte Byåsen i Trondheim. Molde var til tider sterkt presset av 2.divisjonslaget, men Morten ordnet opp. Molde vant til slutt ganske greitt med 3-0.

Roar Strand laget de to første målene, etter 7 og 11 minutters spill.

Etter dette la Molde vekk alt fint offensivt spill og gikk bare inn for å hindre trøndersccoringer. Det kan være farlig å ri på en knapp ledelse, og Byåsen kunne ha redusert til 1-2. Romsdals Budstikke telte fire sjanser for MFK og 10 for Byåsen.

Verdt å merke seg er at Daniel Berg Hestad la den målgivende pasningen ved alle Moldes scoringer.

Bare 800 tilskuere så Molde avansere til 3.runde.

Moldes cuplag: Morten Bakke, Erik Hoftun, Sindre Rekdal, Ulrich Møller, Stig Hasselvold, Andre Nevstad, Petter Rudi (Sindre Eid 55), Morten Kristiansen, Roar Strand, Øystein Neerland ( Tarje Nordstrand Jacobsen 13 ), Daniel Berg Hestad.

TRIST PÅ ULLEVAAL

Molde gjestet landslagsarenaen 13.juni, og det ble et besøk de blå-hvite ville glemme så fort som mulig. De ledet 2-0 over Lyn, og så scoret Oslolaget fem mål på de siste tretti minuttene! Det var hard kost for det yngste laget i tippeligaen. Fire unggutter fikk sjansen i denne kampen, men det var ikke de som sviktet.

Det begynte bra for Molde. Etter 12 minutter scoret Andre Nevstad på straffe, og Molde gikk til pause med ledelse 1-0.

Fem minutter etter sidebytte la Daniel Berg Hestad på til 2-0, og nå regnet alle med at Molde fikk med seg alle poengene hjem. Men så ga Molde fra seg initiativet, Lyn fikk store rom på kantene og noen lette cornere.

Etter 60 minutter løp en Lyn-spiller på en liggende Molde-spiller, og Lyn reduserte på straffesparket som fulgte.

Så kom to Lyn-mål på to cornere hvor oppdekkingen var dårlig, og dermed hadde Lyn tatt over ledelsen i kampen.

I det 79.minutt fikk Lyn nok et straffespark, og dermed stod det 4-2. Moldeleiren fikk en liten oppmuntring da Flaco etter 83 minutter reduserte till 3-4. Men fire minutter før slutt satte Lyn inn sitt femte mål.

Sportsjournalistene mente Lyn hadde fått to gale straffespark, og Verdens Gang utnevnte dommeren til banens dårligste.

3323 tilskuere.

MFK-børsen:

Morten Bakke3
Flaco5
Roger Svendsen4
Ulrich Møller4
Erik Hoftun5
Andre Nevstad3
Petter Rudi5
Berdon Sønderland4
Tarje Nordstrand Jacobsen4
Roar Strand6
Daniel Berg Hestad5
Øystein Neerland3

Innbyttere: Morten Kristiansen 75.min for Andre Nevstad, Øystein Neerland fra 59.min for Daniel Berg Hestad.

Tabellen:

Lillestrøm64 1 111-413
Viking64 0 214-612
Bodø-Glimt63 2 19-511
Start63 1 212-410
Lyn63 1 211-710
Brann63 1 211-710
Rosenborg63 1 29-1210
Kongsvinger62 1 37-117
Tromsø61 2 38-115
Fyllingen61 2 35-125
Ham-Kam61 1 46-164
Molde60 3 36-143

SESONGENS FØRSTE SEIER

16.juni slo MFK Viking 3-2 på Molde Stadion. Dette var hjemmelagets første seier i årets serie, og det var nok til at sisteplassen på tabellen ble overlatt til Fyllingen.

Det var større innsatsvilje over laget enn tidligere, og Roar Strand og Petter Rudi løftet spillet over innsatsnivået. De to fikk mye av æren for at Molde endelig fikk en seier.

Roar Strand gjorde 1-0 etter 28 minutters spill.

I andre omgang kunne det virke som om hjemmelaget fikk problemer med nervene, og det ble mer fart i Vikingangrepene. Etter 58 minutter skjøt Roar Strand i stolpen, og like etterpå utlignet Viking.

Det gikk sju minutter før Molde igjen var i ledelsen, og scorer denne gangen var Petter Rudi. Det gikk ikke mer enn åtte minutter før det igjen stod uavgjort. Men så slo Roar Strand til igjen og sikret seier 3-2 til Molde.

-Nå kan vi slippe oss mer løs igjen. Nå har vi begynt snuoperasjonen, sa kaptein/trener Ulrich Møller etter årets første seier.

3012 tilskuere på Molde Stadion.

Budstikkas MFK-børs:

Morten Bakke5
Erik Hoftun5
Ulrich Møller4
Sindre Rekdal4
Flaco4
Daniel Berg Hestad5
Petter Rudi7
Andre Nevstad4
Trond Strande5
Tarje Nordstrand Jacobsen4
Roar Strand8

Innbyttere: Øystein Neerland 22 min for Daniel Berg Hestad og Morten Kristiansen 22 min. for Trond Strande.

Tabell:

Bodø-Glimt74 2 111- 614
Lillestrøm74 1 212- 613
Rosenborg74 1 213-1213
Viking74 0 316- 912
Brann73 2 211- 711
Start73 1 313- 810
Lyn73 1 312-1010
Tromsø72 2 310-128
Kongsvinger72 2 37-118
Ham-Kam72 1 49-177
Molde71 3 39-166
Fyllingen71 2 45-165

TIL BUNNS IGJEN

20.juni havnet Molde igjen på tabellbunnen etter at laget tapte 0-2 hjemme mot Rosenborg.

I første omgang var MFK det beste laget, hadde flere målsjanser og ble muligens snytt for et straffespark.

Molde vant kampen om midtbanen, og laget hadde mange og store sjanser til å ta ledelsen.

7029 tilskuere. Spillet til Petter Rudi og de andre blå-hvite skapte forventninger hos hjemmepublikumet, men ballen ville ikke i mål. Andre Nevstad og Roar Strand hadde sjanser som burde gitt scoring.

I andre omgang virket Molde-spillerne slitne, og Rosenborg viste effektivitet. Gøran Sørlot og Karl Petter Løken scoret etter 59 og 88 minutter.

- Vi har ikke flaks, men det handler mest om udyktighet, sa trener Jan Fuglset etter kampen.

Verdens Gang mente Petter Rudi var banens beste spiller, og nå startet spekulasjonene om A-landslagsplass for Petter og juniorlandslagsplass for Daniel Berg Hestad.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke6
Erik Hoftun7
Ulrich Møller5
Sindre Rekdal6
Flaco4
Daniel Berg Hestad6
Petter Rudi5
Andre Nevstad4
Trond Strande6
Tarje Nordstrand Jacobsen5
Roar Strand5

Innbyttere: Øystein Neerland 23 min for Daniel Berg Hestad. Morten Kristiansen 23 min. for Trond Strande.

Tabellen:

Bodø-Glimt85 2 119- 617
Rosenborg85 1 215-1216
Viking85 0 317- 915
Lillestrøm84 1 315-1013
Brann83 3 212- 812
Start83 1 413- 710
Lyn83 1 412-1810
Ham-Kam83 1 413-2010
Tromsø82 3 311-139
Kongsvinger82 2 410-168
Fyllingen82 2 410-198
Molde81 3 49-186

ENDELIG LITT FLAKS

Molde hadde ikke hatt fru Fortuna på sin side i årets kamper. Men i 3.rundekampen mot Strindheim på Molde Stadion 22.juni var hun på lag med de blå-hvite. Bortsett fra noen korte perioder var Strindheim det førende laget. Men trønderne rotet bort den ene feite sjansen etter den andre. Det var ingen formasjon over et svaktspillende Moldelag.

Men det er målene som teller, og kampens eneste mål sørget Daniel Berg Hestad for etter 70 minutter da han headet et nydelig innlegg fra Tarje Nordstrand Jacobsen i mål.

Cuplaget: Morten Bakke, Flaco, Sindre Rekdal, Ulrich Møller, Trond Strande, Erik Hoftun (Berdon Sønderland 58 min.), Andre Nevstad ( Morten Kristiansen 75 min ), Petter Rudi, Roar Strand, Tarje Nordstrand Jacobsen, Daniel Berg Hestad.

MYE ENVEISKJØRING

Det ble stort sett enveiskjøring da Lillestrøm tok mot MFK 27.juni. Dessverre gikk enveiskjøringen " feil" veg.

Molde holdt på å lykkes med sin kontringstaktikk, men greidde ikke å få ballen i mål.

Lillestrøm fikk etter hvert mange store målsjanser, spesielt på dødballsituasjoner. Molde forsvarte seg lenge bra, men etter Lillestrøms første scoring i det 65.minutt, var det ikke tvil om hvor seieren ville gå. Molde hadde en stund nok med å beine ballen lengst og høyest mulig vekk fra eget mål.

Lillestrøms to siste scoringer kom etter 76 og 90 minutters spill.

Molde hadde 2-3 brukbare kontringer, men Lillestrøm kunne ha scoret flere enn sine 3.

VG-børsen:

Morten Bakke4
Sindre Rekdal4
Ulrich Møller6
Flaco4
Erik Hoftun5
Trond Strande3
Petter Rudi6
Tarje Norstrand Jacobsen3
Berdon Sønderland4
Roar Strand4
Daniel Berg Hestad3
Morten Kristiansen3

Innbyttere: Morten Kristiansen 32 min. for Trond Strande. Stig Hasselvold 15 min. for Daniel Berg Hestad.

Tabellen:

Bodø/Glimt95 3 121- 818
Viking96 0 319- 918
Rosenborg95 2 217-1417
Lillestrøm95 1 318-1016
Start94 1 416- 813
Ham-Kam94 1 415-2113
Brann93 3 312-1012
Tromsø92 4 311-1310
Lyn93 1 513-2110
Fyllingen92 3 410-199
Kongsvinger92 2 511-188
Molde91 3 59-216

SKUFFET OVER PUBLIKUM

Molde-spillerne var skuffet over sitt eget publikum da de spilte 1-1 mot Kongsvinger 4.juli. Istedet for å hjelpe de blå-hvite i den vanskeligs situasjonen de var i, kom publikum med mishagsytringer og negative tilrop.

Spillet var langt fra godt, men reaksjonene fra publikum gjorde det ikke bedre.

Åge Hareide var nå gått inn i trenerteamet.

Begge lagene var i desperat poengnød, og innsatsen var stor. Moldes spill var ofte tilfeldig lagt opp, og prestasjonene var alt for ujevne.

Kongsvinger tok ledelsen etter 30 minutters spill, og det stod 0-1 ved pause.

I andre omgang endret Molde formasjon. Midtsstopper Sindre Rekdal ble tatt ut, og Daniel Berg Hestad ble satt på høyrekanten. Nå overtok hjemmelaget kommandoen, og Berdon Sønderland kunne utligne etter 69 minutter. Berdon var forøvrig en av dem som dette året avsluttet den første idrettsklassen i Molde. Kongsvinger hadde et par målsjanser i slutten av kampen, men Molde greide å beholde initiativet i kampen.

2465 tilskuere på Molde Stadion.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke4
Erik Hoftun6
Flaco6
Sindre Rekdal4
Ulrich Møller5
Tarje Nordstrand Jacobsen3
Petter Rudi5
Morten Kristiansen5
Berdon Sønderland6
Roar Strand5
Øystein Neerland4
Daniel Berg Hestad5

Tabellen:

Bodø/Glimt116 3 223-1021
Viking107 0 321- 921
Rosenborg116 3 223-1821
Lillestrøm116 1 421-1319
Start115 2 420-1117
Ham-Kam105 1 417-2116
Brann104 3 315-1215
Tromsø102 4 411-1510
Lyn113 1 715-2710
Kongsvinger112 3 612-209
Fyllingen102 3 512-229
Molde101 4 510-227

SLUGGERFESTIVAL

-Sluggerfestivalen på Alfheim hadde publikum liten sans for. Spesielt ettersom Tromsø ikke vant.

Det skrev Verdens Gang etter at Molde hadde slått Tromsø 1-0 i høstens første kamp. Kampen ble ingen stor fotballopplevelse. Det var stillingskrig i første omgang med Tromsø som det toneangivende laget.

Molde hadde sjansen til å ta ledelsen da Roar Strand ble felt, men Morten Kristiansen greidde ikke å sette inn straffesparket

Det ble nytt straffespark fire minutter ut i andre omgang, og Petter Rudi ga Molde 1-0. Morten Kræmer forårsaket straffesparket da han reddet et skudd med handa, og han fikk dessuten rødt kort.

Femten minutter ut i omgangen fikk Berdon Sønderland sitt andre gule kort, og dermed hadde begge lag 10 mann på banen. Femten knallharde minutter fulgte, men Tromsø var for ineffektive foran mål, og kampen ebbet ut med 1-0 til Molde

Dagbladet:-Molde-spillerne jobbet nesten livet av seg, spilte på grensen av det lovlige og fikk uttelling for det.

Dagbladet mente Petter Rudi var banens beste.

3881 tilskuere på Alfheim

MFK-børsen:

Morten Bakke6
Sindre Rekdal4
Ulrich Møller5
Flaco7
Erik Hoftun5
Morten Kristiansen4
Petter Rudi5
Trond Strande5
Berdon Sønderland4
Roar Strand5
Øystein Neerland4

Tabellen:

Viking117 1 322-1022
Rosenborg126 4 224-1922
Bodø/Glimt116 3 223-1021
Lillestrøm116 1 421-1319
Ham-Kam116 1 418-2119
Start115 2 420-1117
Brann114 3 416-1715
Lyn124 1 720-2813
Tromsø112 4 511-1610
Molde112 4 511-2210
Kongsvinger112 3 612-209
Fyllingen112 3 612-239

LETT SPILL MOT FANA

I 4.runde i cupen møttes Molde og Fana på Varden Amfi. Mole avanserte lett med enveiskjøring og 6-0.

De første ti minuttene var det total enveiskjøring, og Molde burde ha avgjort kampen allerede i denne perioden. Fana kom en stund inn i kampen igjen, men det var aldri fare foran Moldemålet.

Moldes mål kom slik:

29.min.: 1-0 Daniel Berg Hestad

44.min.: 2-0 Sindre Rekdal

50.min.: 3-0 Trond Strande

62.min.: 4-0 Petter Rudi (straffe)

63.min.: 5-0 Øystein Neerland

81.min.: 6-0 Kjell Gunnar Ildhusøy

I sluttminuttene hadde Fana et par skikkelige målsjanser. Da hadde Molde gått over fra joggetempo til gåtempo.

Laget: Morten Bakke, Erik Hoftun, Ulrich Møller, Flaco, Tarje Nordstrand Jacobsen, Roar Strand, Morten Kristiansen ( Kjell Gunnar Ildhusøy fra 64.min.), Sindre Rekdal, Petter Rudi, Trond Strande (Øystein Neerland fra 60.min.), Daniel Berg Hestad.

SESONGENS SJETTE TAP

Molde begynte kampen bra da laget møtte Fyllingen i Bergen 25.juli. I første omgang hadde Ulrich & Co god kontroll, og Fyllingen ble presset til flere personlige feil. De blå-hvite hadde tre kjempesjanser i første omgang ved Flaco, Trond Strande og Roar Strand. Det ble mål på den ene sjansen, da Roar Strand etter 28 minutter skjøt mellom beina på keeper.

Helt i begynnelsen av andre omgang var Roar Strand alene med keeper, men skuddet gikk rett på keeperen.

15 minutter ut i andre omgang skjøt Petter Rudi i stolpen. Noen minutter senere fikk Fyllingen straffespark og utlignet til 1-1. Et kvarter før slutt satte Fyllingen inn vinnermålet etter en corner.

Det konstruktive spillet manglet hos Molde-spillerne, og i tillegg hadde de en god porsjon uflaks.

1739 tilskuere.

MFK-børsen:

Morten Bakke5
Erik Hoftun4
Flaco6
Ulrich Møller4
Tarje Nordstrand Jacobsen3
Sindre Rekdal4
Petter Rudi5
Morten Kristiansen4
Roar Strand5
Øystein Neerland3
Trond Strande4

Tabellen:

Bodø/Glimt127 3 224-1024
Lillestrøm127 1 424-1322
Viking127 1 422-1322
Rosenborg126 4 224-1922
Ham-Kam127 1 421-2122
Start125 2 520-1417
Brann124 3 516-2015
Lyn124 1 720-2813
Kongsvinger123 3 615-2012
Fyllingen123 3 614-2412
Tromsø122 4 611-1710
Molde122 4 612-2410

MORTENS STORE DAG

 

Det var et formsterkt Ham-Kam lag som kom til Molde Stadion 1.august. Hedmarkingene hadde seks strake seire i seien. Men de møtte motstand, første og fremst representert ved Morten Bakke I Romsdals Budstikkes referat heter det:-Selv om Petter Belsvik brente løs fra 11-meteren, var Morten som et prosjektil nede og reddet straffen fra sin tidligere kamerat.

Første omgang var dårlig med famlende, nervøst spill. Morten Bakke markerte seg tidlig med en feberredning på et skudd fra 6-7 meter. Etter en halvtimes spill var det like før Øystein Neerland hadde gitt hjemmelaget ledelsen..

Andre omgang ble bedre, men det ble aldri godt spill på et sleipt underlag. Trass i målsjanser begge veier, endte forestillingen 0-0. Det skyldtes naturligvis gode keepere i begge ender. De første minuttene av andre omgang hadde hjemmelaget 2-3 brukbare målsjanser. Så kom straffesparket som tilskuerne ventet ville gi ledelse til gjestene, men Morten reddet mesterlig.

Etter dette var det flere muligheter foran mål til Erik Hoftun, Øystein Neerland og Roar Strand.

Begge lags forsvar kjempet godt, og Dagbladet og Verdens Gang hadde Morten Bakke som banens beste.

3082 tilskuere på Molde Stadion.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke8
Erik Hoftun4
Flaco5
Ulrich Møller5
Berdon Sønderland4
Andre Nevstad4
Morten Kristiansen3
Petter Rudi4
Roar Strand3
Øystein Neerland4
Trond Strande3
Daniel Berg Hestad4

Innbyttere: Daniel Berg Hestad 31 min for Andre Nevstad

Tabellen:

Bodø/Glimt138 3 229-1127
Rosenborg137 4 226-1925
Lillestrøm137 2 425-1423
Ham-Kam137 2 421-2123
Viking137 1 524-1622
Start135 3 520-1418
Kongsvinger134 3 618-2215
Brann134 3 616-2215
Lyn134 2 721-2914
Fyllingen133 3 715-2912
Tromsø132 5 611-1711
Molde132 5 612-2411

FORMUTLØSNING ?

Roar Strand scoret begge målene da Molde slo Brann på Molde Stadion 8.august. Dette ga kjærkomne poeng til Molde, men tabellsituasjonen var fortsatt like ille idet alle bunnlagene vant sine kamper.

Seieren var resultat av god laginnsats, og man lurte nå på om omslaget hadde kommet for Molde.

Roar Strand headet inn 1-0 etter 28 minutter. Hans andre scoring kom etter 80 minutter, i en periode hvor Brann hadde et visst overtak på slitne moldensere. Skuddet sneiet innom Ole Erik Stavrum og endret retning, og Thor Andre Olsen var helt utmanøvrert. Arthur Albiston var kommet inn, og det styrket laget.

Trond Strande storspilte på høyresiden til Molde i første omgang. Gang etter gang "fosset" han fremover og leverte presise innlegg.

I denne kampen ville Molde mest, og laget vant fortjent.

3940 tilskuere.

MFK-børsen:

Morten Bakke7
Erik Hoftun6
Ulrich Møller6
Flaco7
Arthur Albiston6
Petter Rudi4
Morten Kristiansen5
Berdon Sønderland7
Trond Strande8
Roar Strand8
Øystein Neerland7

Innbyttere: Andre Nevstad 21 min for Trond Strande, og Sindre Rekdal 13min for Øystein Neerland.

Tabellen:

Rosenborg148 4 229-2128
Bodø/Glimt148 3 330-1327
Ham-Kam148 2 423-2226
Lillestrøm147 2 527-1723
Viking147 1 625-1822
Start145 3 620-1718
Kongsvinger145 3 620-2318
Brann144 3 716-2415
Fyllingen144 3 718-2915
Tromsø143 5 613-1814
Lyn144 2 822-3114
Molde143 5 614-2414

VERDENS GANG: 3 MÅL FOR LITE

Hjemmelaget bestemte det meste i begge omganger da Bodø/Glimt møtte Molde på Aspmyra 15.august.

Kampen endte 3-0, og Verdens Gang mente hjemmelaget burde ha vunnet med det dobbelte.

Bodø/Glimt tok kommandoen fra start og hadde flere gode målsjanser. Petter Rudi hadde Moldes største sjanse i første omgang da han satte et frispark fra 18 meter over mål. Bodø/Glimt utnyttet dødballsituasjonene til fulle, mens Molde-spillerne virket uinteressert ved slike situasjoner. Roar Strand hadde et par sjanser uten å lykkes.

I forsvaret fikk Morten Bakke nok en gang vist sin klasse, og ved en anledning reddet Ulrich Møller på målstreken.

Etter sidebytte hadde Molde sine muligheter ved Daniel Berg Hestad, Petter Rudi og Kjell Gunnar Ildhusøy, og i kampens siste minutter mislyktes Flaco på en brukbar målsjanse. Den aller største sjansen hadde Petter Rudi da han brente et straffespark.

Bodøkeeperen ble kåret til sitt lags beste, og i tillegg hadde Moldes løpere en del uflaks.

På Moldelaget var Morten Bakke og Ulrich Møller de beste. " Krigerne " Trond Strande og Øystein Neerland var savnet.

-Vi er for omstendelige i angrep. Det blir for tynt fremme, sa trener Åge Hareide etter kampen.

Dagbladets karakteristikk av de to lagene: Molde elendig, Glimt sånn passe bra.

Morten Bakke6
Erik Hoftun3
Ulrich Møller6
Flaco5
Arthur Albiston5
Daniel Berg Hestad3
Andre Nevstad2
Morten Kristiansen4
Petter Rudi5
Berdon Sønderland4
Roar Strand4
Kjell Gunnar Ildhusøy2

Innbyttere: Kjell Gunnar Ildhusøy 45 min. for Andre Nevstad. Sindre Rekdal 11 min. for Daniel Berg Hestad..

Tabellen:

Rosenborg159 4 232-2331
Bodø/Glimt159 3 333-1330
Ham-Kam158 2 523-2426
Viking158 1 626-1825
Lillestrøm157 2 628-1923
Start156 3 622-1721
Kongsvinger155 3 722-2618
Brann155 3 718-2518
Lyn155 2 824-3117
Fyllingen154 3 818-3015
Tromsø153 5 713-2014
Molde153 5 714-2714

CUPFINALEDRØMMEN KNUST

12 320 tilskuere var på Brann Stadion da hjemmelaget spilte kvartfinale mot Molde 18.august.

Det ble seier 2-0 til Brann etter at Ole Erik Stavrum og Arild Stavrum scoret hvert sitt mål.

-Molde var som forventet. Ikke bedre enn da vi spilte mot dem sist. I dag var det imidlertid vi som hadde dagen, sa Arild Stavrum etter kampen.

Brann dominerte det første kvarteret, men så kom Molde inn i kampen igjen.. Petter Rudi var anonym i begynnelsen, men fikk etter hvert taket på midtbanen. Frem til pause var banespillet jevnt fordelt, men Brann var mer konstruktive og farlige foran mål.

Brann tok ledelsen etter 25 minutter ved Arild Stavrum. Broder Ole Erik scoret etter 40 minutter.

På Moldelaget kunne Roar Strand, Stig Hasselvold og Erik Hoftun med litt hell ha scoret. Like før slutt hadde Petter Rudi et skudd som hadde fortjent en bedre skjebne.

Og så var Molde ute av cupen og kunne konsentrere seg om å unngå nedrykk.

PANGSTART FOR KINSEY

Det ble to kjærkomne poeng til Molde på hjemmebane 22.august, og et hjemmepublikum på 2943 kunne glede seg over 1-0 seier mot Start.

MFK åpnet aggressivt, og spillerne virket overtente. Etter 20 minutter ble Berdon Sønderland utvist. Molde ble redusert til 10 mann, men startet en ren kanonade mot Start-keeperen. Fra det 23. til det 25.minutt hadde Roar Strand to muligheter til å score, og Trond Strande skjøt over fra 17 meter.. Et par minutter senere ble Moldes nye engelskmann, Steve Kinsey, felt, og dermed ble også Start-laget redusert til 10 mann.

I det 65 minutt kombinerte Roar Strand og Petter Rudi fint ved hjørnet av 16-meteren. Strand ga ballen til Steve Kinsey som sørget for kampens eneste mål ved å sette ballen mellom beina på Frode Olsen.

Etter kampen uttalte dommeren at Molde hadde grisespilt.

-Aldri verden om vi rykker ned nå, smilte trener Åge Hareide etter kampen.

-Berdon var overivrig, men han er i bunn og grunn verdens snilleste gutt, sa Åge om Moldes utviste spiller.

-En hard 1.omgang ble erstattet av en morsom 2. omgang med livlig kontringsfotball, var Dagbladets beskrivelse av oppgjøret.

Og nå hadde Molde lagt Fyllingen og Tromsø bak seg på tabellen.

Romsdals Budstikkes MFK-børs:

Morten Bakke8
Sindre Rekdal6
Ulrich Møller6
Flaco7
Trond Strande8
Erik Hoftun8
Petter Rudi6
Arthur Albiston6
Steve Kinsey7
Roar Strand7

Innbyttere: Morten Kristiansen 16 min. for Trond Strande, Daniel Berg Hestad 8 min for Steve Kinsey.

Tabellen:

Rosenborg169 5 232-2332
Bodø/Glimt159 3 333-1330
Ham-Kam168 3 526-2727
Lillestrøm168 2 630-1926
Viking168 2 629-2126
Start166 3 722-1821
Kongsvinger165 3 822-2818
Lyn165 3 824-3118
Brann155 3 718-2518
Molde164 5 715-2717
Fyllingen164 4 818-3016
Tromsø163 6 713-2015

ALLE BUNNLAG TAPTE

Det ble knepent 0-1 tap for Molde da laget gjestet Stavanger 29.august. Selv om Molde tapte mot Viking, bedret tabellsituasjonen seg . De andre bunnlagene tapte nemlig mer enn Molde gjorde mot Viking.

Viking åpnet best og satte trykk på Molde-forsvaret. Rogalendingene fikk flere cornere som resulterte i store målsjanser. Etter hver falt hjemmelaget lengre tilbake på banen, og Molde fikk spillet til å gli frem til 20 meter.

Men der stoppet det. Molde hadde en eneste skikkelig målsjanse før pause da Petter Rudi spilte fir Steve Kinsey. Morten Bakke var solid og ryddet opp i flere store Vikingsjanser.

Kvaliteten på spillet falt i andre omgang, men Molde-spillerne kjempet bra. Begge lag gjorde feil på midtbanen, noe som førte til flere kontringer.

I det 62.minutt scoret Viking kampens eneste mål. Etter scoringen hadde hjemmelaget flere sjanser, blant annet to skudd i stolpen. Steve Kinsey, Erik Hoftun og Roar Strand hadde scoringssjanser, men millimetrene var ikke på Moldes side denne dagen. Det var ikke noe å si på innsatsen, men dyktigheten og frekkheten foran mål manglet fullstendig.

Bare Morten Bakke, Flaco, Sindre Rekdal, Ulrich Møller og Arthur Albiston fikk fullgode karakterer.

6801 tilskuere.

MFK-børsen:

Morten Bakke6
Flaco5
Sindre Rekdal5
Ulrich Møller5
Arthur Albiston5
Erik Hoftun4
Morten Kristiansen3
Petter Rudi4
Roar Strand3
Steve Kinsey3
Trond Strande3

Innbyttere:

Daniel Berg Hestad 13 min. for Morten Kristiansen, Tarje Nordstrand Jacobsen 3 min for Steve Kinsey.

Tabellen:

Bodø/Glimt1711 3 737-1436
Rosenborg1710 5 237-2435
Ham-Kam179 3 532-2730
Lillestrøm179 2 633-2129
Viking179 2 630-2129
Start176 3 822-1921
Brann176 3 821-2821
Kongsvinger175 3 922-3018
Lyn175 3 924-3718
Molde174 5 815-2817
Fyllingen174 4 919-3516
Tromsø173 6 815-2315

 

MÅLFEST PÅ STADION

Det var høstvær og regn da Molde og Lyn laget målfest på Molde Stadion 5.september. Molde vant 6-3 og rykket to plasser opp på tabellen. Fire lag lå nå bak Molde.

Etter kampen sa trener Åge Hareide til pressen:- Spillerne falt nesten sammen av angst da Lyn reduserte fra 1-4 til 3-4. Men heldigvis løftet laget seg igjen, og det avgjørende: Det var VI som hadde Erik Hoftun på laget i dag. Han var STOR !

På en gjennombløt bane var det saftige taklinger, nærkamper med lovlige og ulovlige midler, diskutable domeravgjørelser og mye spenning. Lyns forsvar spilte dårlig, og i mål hadde Oslolaget en keeper som ikke hadde spilt toppfotball på tre år. Moldes unøyaktighet foran mål gjorde at det ikke ble tosifret. Men maken til angrepsfotball hadde ikke 2005 tilskuere sett på Molde Stadion denne sesongen.

Målene kom slik:

1 min.: Erik Hoftun headet inn 1-0 etter hjørnespark fra Albiston

24.min.: Lyn utlignet til 1-1

25 min.: Erik Hoftun gjorde 2-1 via stolpen fra 20 meter.

36 min.: Roar Strand økte til 3-1

41 min.: Samme mann la på til 4-1

45 min.: Lynredusering på tvilsomt straffespark.

52 min.: Ny Lynredusering etter forsvarstabbe

67 min.: Roar Strand headet inn innlegg fra Petter Rudi, 5-3

79 min.: 6-3 etter enmannsprestasjon av Erik Hoftun.

Verdens Gang: Molde gikk ut for å krige, men spilte mer fotball enn sloss og utnyttet perfekt Lyns fosvarstabber.

MFK-børsen:

Morten Bakke7
Sindre Rekdal7
Ulrich Møller5
Flaco7
Arthur Albiston7
Erik Hoftun9
Petter Rudi8
Tarje Nordstrand Jacobsen5
Trond Strande5
Steve Kinsey5
Roar Strand8
Daniel Berg Hestad7

Innbyttere: Daniel Berg Hestad 50 min for Steve Kinsey og Morten Kristiansen 21 min. for Trond Strande.

Tabellen:

Bodø/Glimt1812 3 341-1539
Rosenborg1811 5 241-2638
Lillestrøm1810 2 635-2232
Ham-Kam189 3 634-3130
Viking189 2 731-2529
Start186 4 822-1922
Brann186 4 821-2822
Molde185 5 821-3120
Tromsø184 6 819-2318
Kongsvinger185 3 1022-3418
Lyn185 3 1027-4318
Fyllingen184 4 1020-3716

SYKDOM, SKADER OG TAP

12.september møttes Rosenborg og Molde på Lerkendal, Molde stilte med et redusert lag og tapte 0-2.

Ifølge Romsdals Budstikke så Molde-spillerne livredde ut da de entret banen, og det gikk 25 minutter før de våget å nærme seg Rosenborgs mål.

Rosenborg tok ledelsen etter 4 minutters spill, og like etter hadde trønderne to store målsjanser. Heldigvis spilte Morten Bakke som vanlig stort i mål. Molde gjorde spede forsøk på scoring ved Erik Hoftun, Petter Rudi og Daniel Berg Hestad. Moldes første skikkelige sjanse hadde Roar Strand etter tretti minutter.

To minutter senere måtte Strand gå ut. Han hadde vært syk og greidde ikke å fullføre kampen. Da sju minutter gjenstod av første omgang, måtte også Trond Strande melde pass da han fikk slått opp en gammel kneskade..

Det siste kvarteret av første omgang kom Molde mere med i spillet, men fikk ikke uttelling på sjansene.

Molde åpnet friskt i andre omgang, men det ble bare spede forsøk på utligning. Etter 13 minutter fastsatte Kalle Løken resultatet til 2-0. Midt i omgangen fikk Rosenborg et mål annulert for offside.

-Hoftun og Strand, spilte de? Jeg så dem ikke i det hele tatt, sa Nils Arne Eggen etter kampen.

Det hadde naturligvis sammenheng med at de to trønderne muligens ville gå til Rosenborg.

Dagbladets kortversjon av kampen: Molde spilte mer aggressivt etter hvert, men i løpet av nitti minutter hadde de bare en eneste skikkelig målsjanse.

MFK-børsen:

Morten Bakke6
Flaco5
Sindre Rekdal3
Ulrich Møller4
Arthur Albiston4
Erik Hoftun6
Berdon Sønderland4
Petter Rudi5
Roar Strand4
Daniel Berg Hestad3
Trond Strande3
Tarje Nordstrand Jacobsen2
Andre Nevstad3

Innbyttere: Tarje Nordstrand Jacobsen 52 min for Trond Strande, Andre Nevstad 35 min. for Roar Strand

Tabellen:

Bodø/Glimt1913 3 343-1642
Rosenborg1912 5 243-2641
Lillestrøm1911 2 637-2235
Viking1910 2 732-2532
Ham-Kam199 3 734-3330
Brann196 5 822-2923
Start196 4 922-2022
Kongsvinger196 3 1028-3421
Molde195 5 921-3320
Tromsø194 7 820-2419
Lyn195 3 1128-4518
Fyllingen194 4 1120-4316

DÅRLIG BETALT FOR STREVET

Det ble målløst og poengdeling da Molde møtte Lillestrøm 26.september. Molde spilte en av sine beste kamper for året da de møtte tabelltoeren på Molde Stadion. Stillingen var uforandret på tabellbunnen etter denne runden.

Det var et blekt Lillestrømlag som denne dagen fikk notert bare tre gode målsjanser. Hjemmelaget hadde sju.

Det var ikke nok tæl i avslutningene til de blå-hvite, og denne dagen hadde de ikke marginene på sin side.De første ti minuttene var kampen ganske jevnspilt, og det meste av kampen var Molde det førende laget. Seks minutter før pause hadde Morten Krstiansen et skudd som ble slått ut via tverrliggeren.

Dagbladet mente at Petter Rudi var sjef på midtbanen, og avisa hadde ham også som banens beste..

Verdens Gang var overrasket over Moldes positive, offensive og sjanseskapende fotball, og mente det bare var målene som manglet denne dagen.

3556 tilskuere på Molde Stadion.

MFK-børsen:

Morten Bakke7
Erik Hoftun7
Ulrich Møller6
Flaco7
Arthur Albiston5
Berdon Sønderland6
Petter Rudi5
Morten Kristiansen5
Trond Strande4
Roar Strand6
Steve Kinsey4

Innbyttere:Daniel Berg Hestad 20 min for Trond Strande og Andre Nevstad 27 min for Morten Kristiansen.

Tabellen:

Rosenborg2013 5 245-2744
Bodø/Glimt2013 3 444-1842
Lillestrøm2011 3 637-2236
Viking2011 2 733-2535
Ham-Kam209 3 835-3530
Kongsvinger207 3 1030-3524
Start206 5 924-2223
Brann206 5 922-3023
Molde205 6 921-3321
Tromsø204 8 820-2420
Lyn205 4 1130-4719
Fyllingen204 5 1120-4317

PETTER RUDI MIDTBANESJEF

- I perioder så det ut som om Petter Rudi drev en annen idrett enn de andre på banen, skrev Romsdals Budstikke i referatet fra kampen Kongsvinger-Molde 3.oktober.

Dagbladet hadde Petter som banens beste, mens Verdens Gang valgte seg Morten Bakke.

Kongsvinger hadde nylig slått Øster 4-1 i UEFA-cupen, og laget hadde nok regnet med full pott mot Molde.

Molde sjokkåpnet med 1-0 etter bare tre minutter. Trond Strande laget målet. Det gikk bare vel 10 minutter før hjemmelaget utlignet. Molde tok føringen igjen etter 29 minutter da Trond Strande "kriget" til seg ballen og passet til Roar Strand som headet i mål. Berdon Sønderland var alene med keeper, men skuddet ble for svakt.

Ny utligning ble det fire minutter før pause, og det målet smakte det offside av.

Morten Bakke hadde " som vanlig " en rekke glimrende redninger.

Det gikk hardt ut over spillerstallen: Morten Kristiansen ble skadet og gikk ut etter første omgang. Trond Strande gikk ut 20 minutter før slutt, og Ulrich Møller så de siste 10 minuttene fra benken med mulig slitt leddbånd.

Han måtte uansett stå over neste kamp da han fikk sitt tredje gule kort.

Morten Bakke7
Flaco5
Sindre Rekdal5
Ulrich Møller7
Arthur Albiston5
Erik Hoftun4
Morten Kristiansen4
Petter Rudi7
Roar Strand5
Berdon Sønderland4
Trond Strande5
Andre Nevstad3

Innbyttere:Andre Nevstad 45 min. for Morten Kristiansen, Øystein Neerland 20 min. for Trond Strande.

Tabellen:

Rosenborg2114 5 247-2847
Bodø/Glimt2113 3 547-2342
Lillestrøm2112 3 642-2539
Viking2112 2 736-2738
Ham-Kam219 3 936-3930
Brann217 5 928-3126
Kongsvinger217 4 1032-3725
Start216 5 1025-2423
Tromsø215 8 824-2523
Molde215 7 923-3522
Lyn215 4 1232-5019
Fyllingen214 5 1221-4917

TAP I SISTE SERIERUNDE

Moldes siste seriekamp gikk 17.oktober mot Tromsø på Molde Stadion. Tromsø vant 1-0, og det store samtaleemnet blant publikum etter kampen var to straffespark som " alle" mente Molde skulle hatt. Både Petter Rudi og Roar Strand ble felt inne i straffefeltet, men dommeren mente det var skuespill.

Molde reddet kvalik.plassen på at Brann fikk et tvilsomt straffespark i Bergen !

Sigurd Rushfeldt scoret Tromsøs mål ett minutt ut i andre omgang, og samme mann rotet bort Tromsøs beste sjanse i første omgang.

I andre omgang lempet Molde ball etter ball inn mot midten, men ingen greidde å gjøre noe med disse fremspillene. Ulirch Møller var sterkt savnet i den avgjørende kampen.

Dagbladet mente Sigurd Rushfeldt var forskjellen på Molde og Tromsø, og at Molde fikk panikk etter Tromsøs scoring.

Og Dagbladet var ikke imponert over hjemmelaget:- Moldes måking lignet mest på banemannskapets innsats før kampen for å rydde banen for snø.

2740 tilskuere bak brøytekantene.

MFK-børsen:

Morten Bakke7
Sindre Rekdal4
Erik Hoftun4
Flaco5
Arthur Albiston6
Berdon Sønderland6
Andre Nevstad7
Petter Rudi5
Trond Strande3
Roar Strand4
Øystein Neerland4

Innbytter: Daniel Berg Hestad 12 min. for Sindre Rekdal

Tabellen etter serieslutt:

Rosenborg2214 5 347-3047
Bodø/Glimt2214 3 551-2445
Lillestrøm2213 3 647-2642
Viking2213 2 738-2741
Ham-Kam2210 3 942-3933
Tromsø226 8 825-2526
Brann227 5 1031-3826
Kongsvinger227 4 1133-4125
Start226 5 1126-2923
Molde225 7 1023-3622
Lyn226 4 1239-5322
Fyllingen224 5 1321-5517

UAVGJORT 2-2 MOT BRYNE

I første kvalifiseringskamp spilte Bryne på hjemmebane mot Molde. Det ble en kamp med dramatikk, tempo og spenning. Da lagene gikk av banen på resultatet 2-2, hadde dommeren delt ut ett rødt kort og seks gule.

Første omgang fortonet seg som et mareritt for et rundspilt Moldelag. Laget hadde en eneste stor målsjanse i første omgang. Den kom etter 15 minutters spill, og Trond Strande ga Molde ledelsen 1-0. Dessverre sviktet konsentrasjonen etter scoringen, og det gikk bare ett minutt før Bryne utlignet. Bryne hadde mange feite målsjanser, men Morten Bakke var i praktslag.

Mye rettet seg for Molde i andre omgang. Laget kontrollerte spillet og skapte en rekke målsjanser.

Fem minutter ut i andre omgang flikket Petter Rudi ballen videre med hælen til Berdon Sønderland, og han ga Molde ledelsen 2-1.

Etter 65 minutter felte Sindre Rekdal en Bryneløper, og dommeren dømte straffespark. Brynes keeper satte straffesparket i mål, og utligningen var et faktum Roar Strand burde ha skaffet Molde alle poengene da han fikk sjansen fra 5-meteren. Men han traff en liggende keeper.

Brynes målmann ble utvist i slutten av kampen da han løp over halve banen og dyttet dommeren.

Molde skuffet i denne kampen, men Romsdals Budstikkes utsendte ga et pluss til Morten Bakke, Petter Rudi, Berdon Sønderland og Roar Strand.

SÅ BLE DET 1.DIVISJON....

Molde hadde fortsatt sjansen til å holde seg i toppdivisjonen, men da måtte Strømsgodset slås 27.oktober. Molde hadde fordel av hjemmebane, og 3520 tilskuere var på plass for å støtte de blå-hvite.

Strømsgodset vant kampen 2-0. Molde hadde mange målsjanser nok til å få et skikkelig resultat. Men selv ikke sjansene som bød seg etter 10-12 cornere var ikke nok. Flere av de sentrale spillerne var tydeligvis ute av slag.

Kampen startet i et drepende tempo, og etter fem minutter hadde hjemmelaget et solid grep om spillet.

Etter 16 minutter kom Strømsgodsets første scoring, og etter den gikk det 15 minutter før de blå-hvite kom seg igjen etter sjokket. Gjestene la seg i forsvar etter scoringen, og Molde hadde store vansker med å komme seg til målsjanser. Og de målsjansene man fikk, ble spolert.

I det 58.minutt kom Strømsgodsets andre mål, og etter den greidde ikke de blå-hvite å reise seg igjen. Roar Strand hadde en kjempesjanse mot slutten av kampen, men han skjøt over mål fra en meters hold!

Bare Sindre Eid, Andre Nevstad og Trond Strande kom opp mot sitt beste i denne skjebnekampen.

Og det var bare å konstatere at i neste sesong ville det bli 1.divisjonskamper på Molde Stadion.

Annonse fra Eliteserien: