På årsmøtet var det vedtatt en ny organisasjonsplan for Molde Fotballklubb fra og med 1987. Et eget fotballstyre var valgt, og det bestod av Svein Rødal (sportslig leder),Einar Sekkeseter (oppmann), Per Gimnæs(styremedlem) og Einar Flaathe ( representant for Ungdomsavdelingen).

Foreslå treneransettelser.

Foreslå lege/ fysioterapeutansettelser.

Spillerstallen 1987: Inge Bratteteig, Stein Olav Hestad, Knut Halvard Eikrem, Ulrich Møller, Ole Erik Stavrum, Tor Gunnar Hagbø, Kjetil Rekdal, Marvin Arnesen, Jan Berg, Johan Høgset, Åge Hareide, Finn Renna (ex Mjøndalen), Lasse Møller, Geir Sperre, Thor Andre Olsen ( ex Mo IL ), Geir Heggdal, Atle Strande, Jostein Flo (ex Stryn), Øystein Neerland (ex Skåla).

Harry Hestad og Åge Hareide ble reengasjert som trenere på sin fritid. Åge skulle være spillende trener.

Treningen startet 12.januar, og den var lagt opp etter følgende skjema: Tre dager var det trening på Kunstgressbanen, en dag i uken var det løpetrening. Dessuten spilte A-laget treningskamper på lørdager, mens U-laget benyttet søndagene til kamper.

I tidsrommet 5.-11.april var laget på treningsleir i DEen Haag.

FRUSTRERTE OG IRRITERTE

MFK-spillerne var frustrerte og irriterte på seg selv etter sesongpremieren på Molde Stadion 2.mai. Til tross for meget gode resultater i Nissan-Cup, hadde Oslo-pressen dømt de blå-hvite nord og ned.

3860 tilskuere måtte gå skuffet hjem etter hjemmetap 1-2 mot Start.

Molde hadde mange sjanser i første omgang, og etter sjansene burde hjemmelaget ha ledet med et par mål ved pause. I stedet var det gjestene som kunne ta pause med 1-0 ledelse etter scoring på overtid i første omgang.

10 minutter ut i 2.omgang økte Start sin ledelse til 2-0, før Jan Berg kunne fastsette sluttresultatet til 1-2.

MFK hadde flere sjanser til utligning, men spissene ble for ineffektive foran mål.

På overtid i 2. omgang stod Kjetil Rekdal og Jostein Flo alene foran mål. De presterte å sparke i hverandre, og ballen som burde gitt 2-2, rullet utenfor mål.

KJEMP I 90 MINUTTER !

9.mai var MFK på Jæren og fikk stryk av Bryne med 2-1. I Romsdals Budstikkes referat fra kampen fikk spillerne følgende råd: Skal det tas poeng i 1.divisjon, må det kjempes i 90 minutter.

Avisa mente dessuten at det var galt å ha Åge Hareide, en av Norges beste spillere, sittende på benken en hel omgang.

Oppmannen sa det slik: Lagene førte en omgang hver, men grunnet usikkerhet i forsvaret og dårlig utnyttelse av egne scoringsmuligheter ble poengene igjen på Jæren.

Moldes resept var høye oppspill til Jostein Flo. Men Jostein fikk lite til da oppspillene mislyktes.

Bryne tok ledelsen etter 14 minutter, og fem minutter senere la jærbuene på til 2-0.

Det gikk bedre i 2. omgang da Åge Hareide kom inn, og 10 minutter før slutt reduserte Jan Berg til 1-2. Molde hadde sine sjanser til utligning, men mislyktes. Jostein Flo var alene med Brynekeeperen fem minutter før slutt, men heller ikke da fikk man ballen i mål.

Trenerne mente det ikke var grunn til panikk etter to tap, og begge var sikre på at den første seieren snart ville komme.

Johan Høgset spilte 15 minutter for Øystein Neerland

Åge Hareide spilte andre omgang for Stein Olav Hestad.

ENDELIG !

16.mai skulle det endelig lykkes for de blå-hvite. Mjøndalen var på besøk på Molde Stadion, og østlendingene måtte reise poengløse hjem.

Heller ikke i denne kampen kom MFK skikkelig i gang før i andre omgang, og seieren satt langt inne.

Einar Halle skrev det slik: -Vi hadde tittelen klar i det kampens glimrende dommer Torbjørn Aass så på sin klokke for å blåse av: "Innmarsjen best på stadion." Så dukket Jostein Flo opp som troll av eske. Fikk den aller lengste tåa på ballen som stusset forbi Steinar Aunli. Med to kjempekliv var Flo forbi og satte ballen rolig i hjørnet. Da stod det 26 sekunder igjen på dommerens klokke.

Det ble en lykkelig slutt, men starten var heller dårlig. Verken forsvar eller midtbane fungerte, og fremspillene gikk i hytt og pine.

Andre omgang ble bedre, men de blå-hvite hadde fortsatt vansker med å få ballen i mål. Fem minutter før slutt burde Åge Hareide ha avgjort kampen, men han ble forvirret av at han trodde dommeren blåste for frispark.

Takket være Jostein Flos scoring forlot MFK bunnplassen på tabellen.

Jostein Flo4

Molde-pressen var enig i at Åge Hareide var best på Molde-laget, men i den lokale vurderingen ble også Tor Gunnar Hagbø gitt samme poeng som Hareide: 6

Lasse Møller debuterte på MFKs serielag. Han fikk spille 10 minutter for Kjetil Rekdal. Øystein Neerland var på banen 6 minutter for Jan Berg.

POENGTYVERIET !

Dette var overskriften til Romsdals Budstikkes referat fra kampen der MFK fikk med seg to poeng fra Tromsø.

Kampen gikk 20.mai, og ved full tid var stillingen 0-0. På Valhall Stadion var hjemmelaget det førende i store deler av kampen. Tre ganger reddet Molde-spillere på målstreken.

Første omgang hadde MFK-spillet et sterkt defensivt preg, mens man i andre omgang gikk mer offensivt til verks. 10 minutter ut i andre omgang traff en heading av Marvin Arnesen innsiden av stolpen. I denne perioden spilte MFK hurtig og presist i kontringene, anført av Marvin Arnesen.

Tromsøspillerne var skuffet og mente poengene burde blitt igjen i Tromsø etter ordinær tid. Men MFK vant straffesparkkonkurransen 6-5, og to poeng ble med til Molde.

Trener Harry Hestad var glad for poengene, men mente straffesparkkonkurranse var noe tull.

Øystein Neerland ble skadet, og på veg til sykehuset hadde han følgende å si:-Jeg måtte vel tåle å få litt juling, når jeg ga så mye selv!

2975 tilskuere så hjemmelaget gå poengløse av banen.

Romsdals Budstikkes vurdering av spillerne:

Geir Sperre4
Tor Gunnar Hagbø4
Marvin Arnesen5
Øystein Neerland6

Johan Høgset spilte 24 minutter for Åge Hareide. Lasse Møller fikk 2 minutter for Øystein Neerland.

POENGRAN I MOLDE

Einar Halle sa det slik i sitt referat fra kampen Molde-Kongsvinger 23.mai: "Stjal" MFK poengene i Tromsø onsdag, så ranet iallfall Kongsvinger poengene på Molde Stadion søndag.

På et banedekke som minnet mest om bølgeblikk, gikk Molde inn for å lage en skikkelig forestilling på Molde Stadion. I første omgang hadde Åge Hareide to skudd som strøk stolpen på utsiden. Kongsvinger hadde også sine sjanser tross i Molde-overtaket. Inge Bratteteig gjorde en god jobb i mål, og en gang reddet Tor Gunnar Hagbø på målstreken.

32 minutter ut i andre omgang headet Åge Hareide i mål etter ypperlig forarbeid av Johan Høgset. Fem minutter etter utlignet Kongsvinger etter at Knut Halvard Eikrem bommet på en ball. Skylden for den bommen gikk helt og holdent til banedekket.

Åge Hareide hadde kjempesjanser , og Jostein Flo skjøt mot åpent mål, men ballen ble reddet på målstreken.

Det måtte altså straffesparkkonkurranse til, og den konkurransen ble et mareritt for de 2545 tilskuerne.

KIL-keeperen reddet straffesparkene til Kjetil Rekdal, Johan Høgset og Ole Erik Stavrum og ble KIL's helt.

Thor Andre Olsen var kommet inn for Inge Bratteteig for å stå i mål under straffesparkkonkurransen, men han var ikke så heldig som mannen i motstandernes mål. 3-1 vant Kongsvinger, og det føltes urettferdig etter det store overtaket MFK hadde i den ordinære spilletiden.

Ole Erik Stavrum spilte en glimrende kamp, og gode var også Ulrich Møller, Kjetil Rekdal og Åge Hareide.

Den samme Hareide var som kollega Harry Hestad lite begeistret for straffesparkkonkurransen som Tom Schanke hadde ansvaret for ble innført: Disse straffesparkene er rett og slett idiotiske. Hadde jeg hatt denne "sirkusdirektør " Schanke for hånden skulle jeg sagt ham noen sannhetens ord. Dette er rett og slett fesjå.

NEERLANDS DAG

30.mai fikk man et vanskelig cupoppgjør i Kristiansund mot KFK. Lokale cupoppgjør er vanligvis vanskelige, og dette 1.rundeoppgjøret ble intet unntak. Et tent hjemmelag ga Molde skikkelig motstand, og det måtte ekstraomganger til for å avgjøre hvem som skulle komme seg videre i cupen.

Første del av første omgang var jevnspilt, men så begynte MFK å ta mer og mer over. Etter 34 minutters spill ga Øystein Neerland Molde ledelsen.

I andre omgang hadde KFK et par gode sjanser som kunne ha gitt mål. En av disse sjansene endte med en enhåndsredning av Ole Erik Stavrum, men KFK fikk ikke straffesparket. Om denne episoden skev Romsdals Budstikke: Klarere straffespark finnes ikke, men fortsatt finnes dessverre både blinde og feige dommere.
Avisa amente videre at Jostein Flo burde hatt straffe, og at det burde vært delt ut rødt kort for nedklipping av Kjetil Rekdal.

Ekstraomgangene begynte med en stor KFK-sjanse etter MFK-slurv, men MFK slapp heldigvis med skrekken. Etter dette tok de blå-hvite over , og Øystein Neerland og Jostein Flo avgjorde kampen med to flotte scoringer.

1200 tilskuere så cupoppgjøret.

Moldes lag: Inge Bratteteig, Geir Sperre, Ole Erik Stavrum, Knut Hallvard Eikrem, Tor Gunnar Hagbø, Marvin Arnesen, Ulrich Møller, Inge Rekdal ( Johan Høgset fra 89.minutt), Jan Berg (Odd Ivar Moen fra 119.minutt), Jostein Flo, Øystein Neerland.

NESTEN RÅTT PARTI!

18.juni kom serieseieren man hadde ventet på. Og den kom på bortebane- i lekegrinda til Vålerengen. I sitt referat fra kampen i Romsdals Budstikke, mente KAI at Bislett var i ferd med å bli Moldes lekegrind, og han mente det var nesten rått parti da Vålerengen og Molde møttes til dyst: -I mesteparten av kampen i går sprang 11 frustrerte VIF-gutter rundt og fikk nesten ikke lånt ballen. I perioder var det nesten rått parti.

Som i tidligere kamper, begynte det dårlig for MFK. I de første 20 minuttene bestemte Vålerengen det meste. Molde-forsvaret gjorde en god jobb, og så begynte MFK å komme bedre med. I det 31.minutt laget Kjetil Rekdal 1-0 . Videre utover i føærste omgang hadde VIF -forsvarerne skikkelig trøbbel med høyvokste Neerland og Flo.

I andre omgang handlet det mest om MFK, og etter 53 minutter la Kjetil Rekdal på til 2-0.

I denne perioden spilte MFK fin fotball, og spillerne ble belønnet med trampeklapp fra tribunen.

Ett minutt før slutt scoret Vålerengen på straffespark.

SEIER FOR OFFENSIV FOTBALL

Etter oppgjøret mellom MFK og Rosenborg i Molde 13.juni skrev VG: Meget god kamp. Glimrende underholdning etter pause da Molde storspilte og burde hatt flere scoringer enn utligningen til 1-1. Men Rosenborg kunne faktisk ha avgjort kampen før pause. Trampeklapp fra 3200 tilskuere på tribunene for den GODE fotballkampen.

Harry Hestad mente oppgjøret var en seier for den offensive fotballen. I løperrekken dominerte luft-radarparet Jostein Flo og Øystein Neerland, og før halvtimen var gått hadde de to hatt et par store målsjanser.

Midtveis i omgangen tok Rosenborg over, og etter 30 minutter ga Sverre Brandhaug gjestene ledelse 1-0. Nå fulgte flere gode RBK-sjanser, men mot slutten av omgangen tok så MFK over spillet igjen. En opplagt Kjetil Rekdal sørget for flere fine oppspill til løperne, men Øystein og Jostein lyktes ikke i å få ballen i mål.

Andre omgang ble meget underholdende. Kjempesjanser på den ene siden av banen gikk plutselig over til livsfarlige kontringer. Etter en times spill holdt Kjetil Rekdal på å score på "liggende volley", og på kontringen reddet Ulrich Møller på målstreken i liggende ishockeystil.

Utligningsmålet til MFK stod Kjetil Rekdal for i det 76.minutt.

Og så vant MFK straffesparkkonkurransen 4-2. For Molde scoret Åge Hareide, Kjetil Rekdal, Ole Erik Stavrum og Tor Gunnar Hagbø.

Etter kampen trakk Harry Hestad fram Jan Berg og Ulrich Møller som toneangivende på MFK-laget.