8/3Molde-Rosenborg1-1 (5-4 straffespark)Kunstgressbanen
9/3Molde-Hamarkameratene3-0Kunstgressbanen
16/4Randers-Molde1-1Randers
17/4Nørre Sundby-Molde2-2Nørre Sundby
20/4Molde-Haugar0-0Eresfjord

GOD START

Årets første seriekamp gikk hjemme mot Bryne 27.april, og her ble Stein Olav Hestad det store navnet. Kampen endte 2-2, og Laffen scoret begge Moldes mål. 5480 tilskuere fikk se MFK ta ledelsen i det 61.minutt. Bryne utlignet og gikk opp til 2-1, før Stein Olav via en Brynepiller sørget for utligning. Fra kampen husker man også Jan Fuglsets flotte cornere og frispark.

Gunnar Furu4

Odd Ivar Moen spilte 11 minutter for Gunnar Furu.

TAP OG UAVGJORT

I årets første kamp ble Stein Olav Hestad kåret til banens beste. I kampen mot Moss på bortebane 4.mai, var han ikke så heldig. Han misbrukte flere store målsjanser og fikk laveste poeng av MFK-spillerne i Oslo-pressen.

Moss vant kampen 2-0 foran et hjemmepublikum på 4727. Det første målet til Moss kom på straffespark.

Tor Gunnar Hagbø spilte 8 minutter for Gunnar Furu

11.mai spilte Lillestrøm og MFK uavgjort 1-1. Lillestrøm tok ledelsen 1-0 etter 12 minutter, og Rune Ulvestad utlignet for MFK to minutter før slutt. Resultatmessig ble dette en spesiell omgang, da alle fem kampene i 1.divisjon endte 1-1.

4011 tilskuere så poengdelingen på Åråsen.

Åge Hareide4

Knut Bjørnå spilte 2 minutter for Gunnar Furu.

TAP MOT SERIELEDEREN

15. mai kom serieleder Start på Moldebesøk. De tok med seg begge poengene hjem til Kristiansand etter seier 2-1.

Verdens Gang skrev etter kampen: Molde laget mål på det vanskeligste av alt-et imponerende brassespark av Rune Ulvestad, men de enkleste og klareste tok de ikke vare på.

En tilskuer sa det slik: -Molde scorer visst bare med ryggen til mål!

MFK misbrukte mange målsjanser, og vi må ta med Rolf Nerengs kampbeskrivelse i VG:

Det "regnet" med sjanser fra en ellers skyfri himmel, men de jordiske levninger tok uhyre dårlig vare på dem. Det som kunne blitt en "blåveis" for Start i Rosenes by, endte i stedet med en blomst i knapphullet til serielederen.

Jan Fuglset4

Per Arne Aase spilte 27 minutter for Gunnar Furu, og Ulrich Møller var på banen 15 minutter for Odd Ivar Moen.

FLAUT I OSLO

FLAUT! skrev Oslo-pressen etter at Skeid og Molde hadde spilt 0-0 på Bislett 18.mai. Det var ifølge avisene gørrkjedelig fotball, og både Skeid og MFK hadde skremmende lite å fare med.

-Slik fotball er ikke annet enn en hån mot publikum, skrev Åge Dalby i VG.

-Klubbenes ledere og trener må da bli skremt når publikum gang på gang ler overbevisende av spillernes krumspring?

2461 personer utgjorde tilskuerne til den målløse kampen.

Gunnar Furu3

Det ble uavgjort også i neste kamp, hjemme på Molde Stadion 25.mai. Fredrikstad var motstander, og resultatet ble 1-1. Rune Ulvestad headet inn 1-0 til de blå-hvite like før pause, og Fredrikstads utligning kom etter 60 minutter. Rune Ulvestad var banens beste.

Gunnar Furu kom inn for skadet Ulrich Møller.

2750 tilskuere så MFK spille sesongens dårligste hjemmekamp, og tabellsituasjonen var ikke mye å glede seg over.

NEST SIST PÅ TABELLEN

Etter kampen mot Viking i Stavanger 2.juni falt MFK ned til nest siste plass på tabellen. 6585 tilskuere så Viking slå MFK med hele 4-0.

-Endel av våre spillere er skadet, og utskiftinger må nå til skal det bli poeng, skrev en skuffet MFK-oppmann.

DE UNGES DAG

-De gamle best, de unges dag, skrev Verdens Gang etter at MFK hadde slått Vålerengen 8. juni. Kampen, som ble spilt i Molde, samlet 1592 tilskuere.

Åge Hareide dominerte som midtstopper, og på midtbanen dominerte banens beste, Jan Fuglset. Men ifølge sportspressen ble dette ungdommens dag på Molde Stadion. 17-åringen Lars Tenfjord spilte en god kamp og utlignet for MFK til 1-1. 20-åringen Gunnar Furu dundret til på direkten og ga MFK 2-1. I siste sekund snappet 19-åringen Tor Gunnar Hagbø opp en ball på midtstreken, avanserte til 25 meter fra mål og sendte ivei en kanon som suste over landslagskeeper Tom R. Jacobsen og inn helt oppe i vinkelen.

Dermed var sesongens første seier for de blå-hvite sikret, og to kjærkomne poeng ble igjen i Molde.

Lars Tenfjord6

Tor Gunnar Hagbø spilte 7 minutter for Stein Olav Hestad, og Ulrich Møller avløste Lars Tenfjord de siste fem minuttene.

5-2 OVER ROSENBORG PÅ LERKENDAL!

16.juni valset Jan Fuglset rundt med Rosenborgforsvaret og fikk landslagsspillere som Svein Grøndalen og Øystein Wormdahl til å se ut som statister. Det skrev Arvid Eriksen i Verdens Gang etter at MFK hadde slått Rosenborg 5-2 på Lerkendal. Jan scoret to mål, og var implisert i to av de andre. Rune Ulvestad, Lars Tenfjord og Ulrich Møller laget hver sitt mål. Nils Arne Eggen var sint og klar til "å skifte ut deler", mens MFK-trener Torkild Brakstad naturligvis var ganske så fornøyd. Kampen var historisk, det var første gang MFK tok poeng fra Rosenborg på Lerkendal, og det fikk 8700 tilskuere være vitne til. Jan Fuglset var banens beste.

Etter at de blå-hvite tok skalpen til trønderne, klatret de ett hakk oppover på tabellen, og MFK ble i VG kåret til rundens lag.

CUPAVANSEMENT

18.juni spilte MFK 2.rundekamp mot Ørsta, og det ble avansement i cupen etter hjemmeseier 2-1 til de blåhvite.

Ørsta tok ledelsen etter 7 minutter ved Paul A.Håskjold. Jan Fuglset utlignet, og Stein Olav Hestad fastsatte sluttresultatet til 2-1. I første runde hadde MFK slått ut Valder med 1-0.

Det triste med kampen mot Ørsta var at Inge Bratteteig brekte foten, og sesongen var ødelagt for ham.

Stein Hagen erstattet Inge i mål.

-Hagen er en god erstatter, ingen tvil om det. men Inge Bratteteig er blant de fire-fem beste burvokterne i landet, skrev Erling Kai Bolsø i Romsdals Budstikke.

Laget som gikk til 3.runde: Inge Bratteteig (Stein Hagen 20 minutter), Stål Bjørkly. Åge Hareide, Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Gunnar Furu ( Ulrich Møller 20 min.), Torgeir Vatten, Rune Ulvestad, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Lars Tenfjord.

Jan Fuglset var nok en gang banens beste.

TAP I BODØ OG TAP I OSLO

Fatale tabber i forsvaret var årsaken til at MFK ble poengløse i kampen mot Bodø/Glimt 22.juni. På hjemmebane tapte de blå-hvite mot seriens bunnlag. Ekstra bittert var det å tape, da de blåhvite ledet både 2-0 og 3-2. 2436 tilskuere fikk være med på skuffelsen på Molde Stadion.

Og selv med tap klatret MFK tre plasser opp på tabellen!

Åge Hareide6

Tap ble det også mot Lyn på Ullevaal 29.juni. Ifølge oppmannsprotokollen spilte MFK uten glød og innsats.

-Alt var bånn, skrev avisene om kampen der 774 tilskuere i pøsregn så bunnoppgjøret. Lyn vant 2-1. Torgeir Vatten scoret Moldes mål, og Åge Hareide var banens beste. Utenom scoringen hadde MFK nesten ikke skudd på mål, og angriperne virket giddesløse, ifølge avisreferatene. Etter gode kamper mot Vålerengen og Rosenborg, var nå MFK kommet brutalt ned på jorda igjen. Tabellen var trist lesing:

Bodø/Glimt113 2 610-208

MFK stilte med dette laget på landslagsarenaen: Stein Hagen,Odd Ivar Moen, Åge Hareide, Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Rune Ulvestad, Torgeir Vatten, Ulrich Møller (Tor Gunnar Hagbø 30 minutter), Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Lars Tenfjord.

MFK TIL 4.RUNDE

4.juli gik 3.rundekampen mellom Eid og MFK i Nordfjordeid. Kampen samlet temmelig nøyaktig dobbelt så mange tilskuere som Lyn og MFK gjorde i hovedstaden. 1500 elleville tilskuere fikk se at Eid ledet 1-0 ved pause. MFK-spillerne leverte en imponerende spurt og gikk til 4.runde med 3-1 seier.

Jan Fuglset laget to mål,- Åge Hareide ett.

Laget mot Eid: Roger Marhaug, Odd Ivar Moen, Bertil Stranden, Åge Hareide, Per Arne Aase, Rune Ulvestad, Torgeir Vatten, Ulrich Møller, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Lars Tenfjord.

Innbytter: Tor Gunnar Hagbø.

OG SÅ VAR DET FERIE

Hødd og MFK møttes til tippekamp på Høddvoll 19.juli. De to lagene delte pengene etter resultatet 2-2.

Bertil Stranden scoret begge Moldes mål.

MFK stilte med følgende mannskap: Runar Bratli, Odd Ivar Moen, Bertil Stranden, Åge Hareide, Per Arne Aase, Stein Olav Hestad, Torgeir Vatten, Rune Ulvestad, Gunnar Furu, Jan Fuglset, Tor Gunnar Hagbø.

Innbytter:Arnfinn Rye.

23.juli tapte de blåhvite 0-1 mot Sunndal i privatkamp. Laget i Sunndal: Runar Bratli, Odd Ivar Moen, Ivar Helge Mittet, Arnfinn Rye, Per Arne Aase, Lars Even Østigård, Torgeir Vatten, Knut Bjørnå, Tor Gunnar Hagbø, Rune Ulvestad og Lars Tenfjord.

VELLYKKET TRENINGSLEIR

En ukes treningsleir i Grimstad ble innledet med tippekamp mot Odd 27.juli. MFK vant 2-1 med følgende mannskap: Runar Bratli, Stål Bjørkly, Arnfinn Rye, Åge Hareide, Bertil Stranden, Ulrich Møller, Torgeir Vatten, Rune Ulvestad, Gunnar Furu, Jan Fuglset, Stein Olav Hestad.

Innbyttere: Tor Gunnar Hagbø og Lars Tenfjord.

Jan Fuglset laget begge Moldes mål..

Treningsleiren ble meget vellykket. Det sportslige utbyttet var godt, og et nydelig vær gjorde at koner og barn kunne kose seg mens spillerne trente.

Det ble spilt to kamper til under oppholdet i Grimstad. Et lokalt lag, Rygene(?) ble slått 8-0 av følgende mannskap:Roger Marhaug, Lars Even Østigård, Bertil Stranden, Arnfinn Rye. Per Arne Aase, Torgeir Vatten, Gunnar Furu, Ulrich Møller, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Lars Tenfjord.

Åge Hareide var innbytter og scoret tre mål. De øvrige målene ble laget av Per Arne Aase, Gunnar Furu, Ulrich Møller, Jan Fuglset og Lars Tenfjord.

Den siste kampen under treningsoppholdet i Grimstad gikk mot Start. Molde-laget imponerte og vant 2-1 over sørlendingene. 2000 tilskuere fikk se Start ta ledelsen etter et samspark av Åge Hareide og Svein Mathisen.Etter flott forsering av Jan Fuglset, kunne Rune Ulvestad seks minutter senere vippe ballen i mål. Seiersmålet ble satt inn av innbytter Lars Tenfjord.

Det var stor spillemessig fremgang, og det kunne nå se ut som Sekkeseter/Hareide ville bli Moldes midtstopperpar i kommende kamper.

Laget: Runar Bratli, Stål Bjørkly, Åge Hareide, Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Ulrich Møller, Torgeir Vatten, Rune Ulvestad, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Gunnar Furu.

Lars Tenfjord spilte andre omgang for Jan Fuglset, Einar Sekkester 35 minutter for Arnfinn Rye og Lars Even Østigård 15 minutter for Rune Ulvestad.

UT AV CUPEN

Alvoret begynte 6.august med 4.rundekamp mot Fredrikstad på Molde Stadion. Det ble 1-2 tap for de blåhvite, men ifølge lokalpressen burde MFK ha vunnet.

-Det var ikke Fredrikstads skyld at MFK ble slått ut, hevdet Romsdals Budstikke.

MFK dominerte nemlig kampen i store deler av begge omganger, men flere gode målsjanser ble sløst bort.

-Det er målene som teller, slo Torkild Brakstad fast etter tapet. Og det hadde han dessverre rett i

Åge Hareide var banens beste, og det var også han som laget MFKs mål. Det vanket ellers ros til Jan Fuglset og Ulrich Møller.

Moldes lag:Runar Bratli, Stål Bjørkly, Arnfinn Rye, Åge Hareide, Bertil Stranden, Torgeir Vatten, Ulrich Møller, Rune Ulvestad, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Gunnar Furu.

Lars Tenfjord spilte siste omgang for Gunnar Furu, og Einar Sekkeseter erstattet Rune Ulvestad i 28 minutter.

HØST, MEN DÅRLIG POENGHØST

10.august begynte høstens seriekamper, og det begynte dårlig for MFK. På Jæren tapte de blåhvite 1-2. Bryne gikk opp til 1-0 på et selvmål etter 22.minutter. Jan Fuglset utlignet i det 37.minutt, og så fastsatte Bryne resultatet til 2-1 to minutter senere.

Lars Tenfjord5

Innbyttere:Lars Tenfjord siste omgang for Rune Ulvestad og Odd Ivar Moen 11 minutter for Jan Fuglset.

Det var tett mellom kampene. og allerede 13.august var det klart for hjemmekamp for MFK mot Moss.

Det ble en god kamp av begge lag, og poengene ble delt broderlig etter resultatet 1-1. Oppmannen ante at nå var formen på veg for de blåhvite.

Laget mot Moss: Stein Hagen, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Åge Hareide, Bertil Stranden, Ulrich Møller, Torgeir Vatten, Gunnar Furu, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Lars Tenfjord.

Innbyttere: Odd Ivar Moen og Arnfinn Rye.

Jan Fuglset laget Moldes mål.

SEIER FOR OFFENSIV FOTBALL

Det var ny hjemmekamp på Molde Stadion 17.august. Etter kampen kunne Molde-guttene juble for 3-1 seier over Lillestrøm. Ifølge pressen seiret den offensive underholdende fotballen over den defensive.

-Lillestrøms taktikk i går var nemlig noe av det mest kjedelige og feigeste vi har sett på Molde Stadion på lange tider, kunne man lese i avisa etter kampen.

Lillestrøm hadde full kontroll over kampen etter at de gikk opp til 1-0. Men etter en halv time kom Odd Ivar Moen inn på Molde-laget, og da ble det raskt mer plan og formasjon i det hjemmelaget gjorde, skrev Verdens Gang.

Stål Bjørkly utlignet til 1-1 i det 53.minutt. Seks minutter senere la Gunnar Furu på til 2-1, og så laget innbytter Odd Ivar Moen Moldes tredje mål.

Etter seieren over Lillestrøm begynte man å ane at kanskje ville MFK unngå nedrykk.

3450 tilskuere fikk se et MFK-lag i klar fremgang.

SERIELEDEREN BLIR SLÅTT

En knepen borteseier ble det for de blåhvite i Kristiansand 24.august. MFK vant 1-0 etter scoring av Jan Fuglset.

3739 sørlendinger så MFK slå serielederen.

EN TORNEFULL ROSE

Molde er en tornefull rose. Det har en rekke lag fått føle denne høsten. Med Åge Hareide i full blomst på toppen av kvasse pigger, har Molde sanket ikke mindre enn syv av åtte mulige poeng på de fire siste kampene.

Dette skrev Verdens Gang etter at MFK hadde slått Skeid 2-1 på Molde Stadion 27.august. Arnfinn Rye fikk blomster før kampen for 100 spilte kamper i Molde-trøya. Dessverre kunne han fortelle at det ble Start for ham neste år på grunn av skolegang.

Torkild Brakstad sa til pressen at Åge Hareide var en selvsagt landslagskandidat, suveren i lufta og på bakken.

Kampen ble et durabelig ta-og-gioppgjør, og Åge Hareide var banens beste.

Jan Fuglset og Arnfinn Rye laget MFKs mål, og det så 2640 tilskuere.