Gutte- og juniorstyret. Bak f.v: Magnar Bugge, Leif Sylthe, Helge Sæter, Steinar Geitnes, Snorre Strand, Arnfinn Aune. Foran f.v: Sverre Vasseng, Jon Hoem, Øyvind Ohr.

Jan Fuglset hadde ansvaret for treningen fram til 1. februar. Huib Ruygrok hadde sin første trening 2. februar.

Det var lagt opp til fire treningsdager i uken. Tre av dagene trente man på Reknesbanen, mens én dag var treningen lagt til Molde helsestudio.

Det var også planlagt treningskamp hver lørdag.

Spillerne ble delt i to grupper: A-gruppen: Inge Bratteteig, Per Vågan, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Åge Hareide, Knut Bjørnå, Stein Olav Hestad, Arnfinn Rye, Jan Fuglset, Tor Fuglset, Tor Gunnar Hagbø, Rune Ulvestad, Leidulf Lyngstad og Ståle Stavem.
Nye av året: Tor Fuglset, Leidulf Lyngstad, Ståle Stavem og Per Vågan.

U-gruppen: Terje Rye, Ivar Helge Mittet, Jo Nesbø, Per Arne Aase, Knut Olav Orøy, Finn Småge, Knut Inge Sotnakk, Bjørn Bergseth, Knut Harrang, Einar Talset, Robert Gjerde, Stein Erik Blikås, Vidar Lorentzen

Den første treningskampen gikk så tidlig som 10.februar, og A-laget vant mot U-laget med 2-1.

22/4MFK-Fredrikstad1-2

Treningskampene var ikke så mye å bli klok av, så spenningen var stor da Mjølner kom til Molde til årets første seriekamp.

MFKs førsteellever: Torleif Bergsås, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Ståle Stavem, Bertil Stranden, Knut Bjørnå, Tor Gunnar Hagbø, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset, Harry Hestad..

Innbytter:Rune Ulvestad.

På en sur aprildag ble begge poengene igjen i Molde etter hjemmeseier 2-0.

Jan Fuglset laget en praktscoring på hel volley, gjorde forarbeidet til scoring nr.2 som RuneUlvestad satte inn, og Jan fikk bestemannsprisen.

Mo10 0 10-20

6.mai gikk første utekampen for MFK, og det var mot Strindheim på vanskelige Lerkendal. Lagt reiste seg etter å ha ligget under 0-2. MFK vant 4-2 og beholdt plassen på tabelltoppen

Laget var det samme som i forrige kamp, og Rune Ulvestad og Arnfinn Rye var innbyttere.

-Kjempebragd av Jan Fuglset! Skrev pressen.

-Først utlignet han til 2-2, fikk en smell i beinet og bad om utskifting. Og mens Arnfinn Rye varmet opp, scoret Jan to ganger.

Åge Hareide gjorde ett mål

Tabellen ble bare mer hyggelig, nå med MFK alene på topp.

Strindheim20 0 24-70

2100 tilskuere stilte opp for å se MFK prøve krefter mot Lyn 13.mai.

MFK stilte med samme mannskap som i kampen mot Strindheim, bortsett fra at mannen i mål denne gangen var Inge Bratteteig.

Arnfinn Rye og Per Arne Aase kom inn i stedet for Tor Gunnar Hagbø og Ståle Stavem.

Stål Bjørkly ble utnevnt til Moldes bestemann.

Dessverre skulle det første tapet komme på hjemmebane. Et inspirert Lyn-lag slo et MFK-lag uten full innsats med 2-0, og MFK måtte gi fra seg plassen på tabelltoppen.

Stjørdalsblink20 1 10-31

19.mai gikk turen til Trondheim igjen, og denne gangen var det tabelleneren Nessegutten som var vertskap.

Det var noen få forandringer på laget som denne gangen var slik sammensatt:

Inge Bratteteig, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Leidulf Lyngstad, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

I løpet av kampen kom følgende spillere inn: Arnfinn Rye for Stål Bjørkly, Tor Gunnar Hagbø for Leidulf Lyngstad.

Det ble et knepent 0-1 tap, og det var en skuffet Huib Ruygrok som uttalte seg til pressen etter tapet:

-Jeg er skuffet over at vi ikke fikk med oss begge poengene herfra, samtidig må jeg få lov til å si at enkelte av mine spillere ikke yter den innsats de bør i en så viktig kamp som denne.

Treneren beklaget at han ikke hadde andre kandidater til førstelaget, så han fikk ikke bytte ut de spillerne han kunne ønske seg.

-Det er kun Harry Hestad og Jan Fuglset på dette laget som har kapasitet til de avgjørende finesser, sa den skuffede treneren.

MFK rykket ned til 3.plasssen på tabellen.

Stjørdalsblink40 1 32-71

Så ble det endelig en skikkelig seier på hjemmebane mot Hødd. Bestemannsprisen i 5-0 kampen 24.mai gikk til Einar Sekkeseter.

2500 tilskuere fikk se MFK spille så bra at pressen antydet et nytt toppserielag i emning. Einar Sekkeseter laget to mål, det samme gjorde Stein Olav Hestad mens storebror Harry måtte nøye seg med ett.

Treneren hadde etter forrige kamp ønsket å bytte ut enkelte spillere. I denne kampen var det to nye navn fra kampen mot Nessegutten: Rune Ulvestad og Kjell Arne Rød. MFK hadde igjen inntatt andreplassen på tabellen:

Mjølner31 0 23-52

28.mai tok Aalesund mot MFK på Kråmyra, og det ble en kamp med misbrukte sjanser fra begge lag. Pressen mente Rune Ulvestad var Moldes nyttigste mann, og det var ikke de 3000 tilskuerne uenig i. Rune laget MFK's eneste mål i kampen som endte 1-1 i sterk vind.

Det var gjort kun en forandring på laget som slo Hødd: Ut var gått Kjell Arne Rød, og Stål Bjørkly var på plass igjen i forsvaret.

Mjølner41 0 33-82

1.juni spiltes 1.runde i cupen mellom MFK og Træff, og MFK måtte ha straffespark for å gå videre. Kampens eneste mål ble satt inn av Harry Hestad.

Den eneste forandringen på laget var at Rune Ulvestad var gått ut, og inn var kommet Tor Gunnar Hagbø.

Jo Nesbø og Arnfinn Rye var innbyttere i cupkampen.

Knut Bjørnå var Moldes beste da Stjørdals Blink ble slått 2-1 i Molde 4.juni. Det var den svakeste motstanderen til MFK så langt, og seieren burde ha vært mye større. I denne kampen var ikke Einar Sekkeseter med, og Arnfinn Rye var kommet med fra start.

Innbyttere:Ståle Stavem og Jo Nesbø.

Harry Hestad hadde en god dag, og i perioder spilte han som i sine glansdager.

Bare 1000 tilskuere stilte på Guldbergaunet 9.juni for å se Steinkjer-MFK.

De som kom, fikk se en målfattig kamp. Da dommerens fløyte gikk for full tid, var det 1-1 og poengdeling. Stein Olav Hestad laget MFK-målet, og pressen utnevnte Einar Sekkeseter til Moldes beste.

Arnfinn Rye og Jo Nesbø var kommet inn på laget, og ute av laget var Åge Hareide og Stål Bjørkly.

Terje Rye og Kjell Arne Rød kom inn for Tor Gunnar Hagbø og Harry Hestad..

Steinkjer70 4 34-124

16.juni møttes MFK og Frigg på Molde Stadion. 1430 tilskuere så hjemmelaget vinne 2-0 etter scoringer av Einar Sekkeseter og Knut Bjørnå. Denne gangen innrømmet Huib Ruygrok at laget hans hadde vært heldige-Vi ble spilt trill rundt en periode i 2.omgang sa en glad trener.

Det var to utskiftninger på laget fra forrige kamp:Rune Ulvestad og Åge Hareide var inne på laget igjen, mens Jo Nesbø og Tor Gunnar Hagbø var ute.

Jo Nesbø spilte 32 minutter for Rune Ulvestad.

Inge Bratteteig fikk tittelen dagens MFK-spiller.

24.juni: MFK-Mo: 3-0

Et Mo-lag på Moldebesøk ble helt utspilt, og med to nye poeng klatret MFK igjen opp på 2.plass på tabellen. Harry Hestad ble kåret til banens beste spiller, og han scoret to av målene. Broder Stein Olav sørget for at alle scoringene ble i familien.

Disse elleve startet for MFK: Inge Bratteteig, Arnfinn Rye, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Rune Ulvestad, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Tromsø102 1 77-205

Kampen mot Mo lovet godt, og i neste bortekamp møtte MFK et annet nordnorsk lag. Tromsø var vertskap 1.juli. Tromsø ble utspilt i andre omgang, og de måtte tåle et stygt hjemmetap: 0-6. De blå-hvites oppmann hadde aldri sett MFK så overlegent i noen obligatorisk kamp tidligere, og pressen skrev at nordnorsk fotball ikke var noen målestokk for MFK. Moldenserne stilte med akkurat samme lag som mot Mo. MFK hadde nå en målforskjell på 13-0 mot de tre nordnorske lagene i avdelingen.

1300 tilskuere så brødrene Hestad score to mål hver, mens Bertil Stranden og Rune Ulvestad tegnet seg for en scoring hver.

Pressen mente Einar Sekkeseter og Jan Fuglset var banens beste spillere.

Tromsø112 1 87-265
Brødrene Stein Olav og Harry Hestad etter 3-0 over Mo på Molde Stadion. Trykt i RB 25.6.1979

Det skulle bli avansement til 3.runde i cupen. Samme spillerne som rundspilte Tromsø, slo KFK ut av cupen i Kristiansund 4. juli. KFK ledet 1-0 til midtveis i andre omgang. Da scoret Jan Fuglset to ganger, og æren var reddet.

I ferien møtte MFK Tornado i tippekamp. Det seirende lag ville fått 8000 kroner av Norsk Tipping. I kampen 14. juli ble det bare 6000 kroner på hvert av lagene etter resultatet 1-1. MFK-sjansene kom til tider tett som hagl, men målteften var borte.

Moldes mål ble headet inn av Åge Hareide etter bare ett minutts spill.

Laget som gjorde seg fortjent til 6000 kroner: Inge Bratteteig, Stål Bjørkly. Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Rune Ulvestad, Stein Olav Hestad, Åge Hareide, Jan Fuglset og Tor Gunnar Hagbø.

Leidulf Lyngstad og Terje Rye kom inn i 2.omgang for Arnfinn Rye og Knut Bjørnå.

Det ble også tid til en treningskamp mot Træff 18.juli. MFK vant byoppgjøret 4-2 på kunstgressbanen. Moldes scoringer kom ved Harry Hestad (3) og Kjell Arne Rød. Moldes beste:Harry Hestad.

Laget var en blanding av A og U-spillere:Runar Bratli, Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Einar Sekkeseter, Per Arne Aase, Kjell Arne Rød, Harry Hestad, Åge Hareide, Tor Gunnar Hagbø, Stein Olav Hestad og Kjetil Hoem.

Innbyttere: Stål Bjørkly og Knut Bjørnå for Arnfinn Rye og Åge Hareide.

25.juli gikk MFK videre til 4.runde i cupen etter seier på hjemmebane 4-2 over Skarbøvik.

-Molde sov lenge, men våknet tidsnok til å slå Skarbøvik, skrev Romsdals Budstikke.

Sunnmøringene hadde initiativet i hele første omgang, og de tok også ledelsen 1-0. Stein Olav Hestad utlignet 10 minutter før pause, og i andre omgang puttet Jan Fuglset på to mål og Stein Olav Hestad ett.

Cuplaget mot Skarbøvik:Inge Bratteteig, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Rune Ulvestad, Tor Gunnar Hagbø, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Høstsesongen begynte 28.juli med bortekamp mot Mjølner. Det ble ikke den starten på høstinnspurten som man hadde håpet på Det ble 2-2 og ikke full poenguttelling for de blåhvite som stilte med samme lag som i cupkampen. Arnfinn Rye kom inn i kampen for Tor Gunnar Hagbø. Rune Ulvestad og Stein Olav Hestad laget Moldes mål.

Tromsø122 1 99-315

I seriekampen mot Strindheim 5.august var det nok av målsjanser for de blåhvite på Molde Stadion, men kampen endte 0-0. MFK stilte med nesten samme lag som i forrige kamp. Eneste forandring var at Odd Ivar Moen var kommet inn fra start, mens Tor Gunnar Hagbø ikke stilte.

Einar Sekkeseter fikk bestemannsprisen.

MFK beholdt andreplassen på tabellen, fire poeng etter Lyn.

DOMMEREN LØP SÅ RØDKORTET SPRAKK

Dette var overskriften i en av avisene etter 4.rundekampen mello Bryne og Molde 12.august .Dommeren hadde nemlig en travel dag, og da han tok kortene ut av lomma etter kampen, var det røde kortet delt i to. MFK ble utspilt av Bryne - det var til og med Moldeoppmannen enig i. Men dommeren annullerte to Moldescoringer, og det var ikke videre populært selv om de var riktige. Men han fikk kritikk for ikke å ha stoppet spillet foran to av Brynes scoringer. To gule kort ble delt ut for munnbruk (Jan og Harry). 34 ganger blåste dommeren for frispark, og 19 ganger ble spillet stanset for offside. 16 ganger gikk MFK i offsidefella.

Inge Bratteteig fikk best karakter av Molde-spillerne. Startelleveren var stort sett den samme som i forrige seriekamp. Odd Ivar Moen var gått ut, og Åge Hareide spilte fra start.

Odd Ivar Moen og Tor Gunnar Hagbø ble byttet inn for Rune Ulvestad og Jan Fuglset i løpet av kampen.

2118 tilskuere så Bryne vinne 4.rundekampen på Jæren.

19.august gikk neste hjemmekamp i serien, og Nessegutten ble sendt hjem fra Molde med 1-4 tap. MFK stilte med samme lag som i cupkampen. Innbyttere:Arnfinn Rye for Knut Bjørnå, Lars Tennfjord for Åge Hareide.

Harry Hestad ble valgt til dagens spiller.

Til publikums store glede var de blå-hvite i godt, gammeldags angrepshumør, og trønderne var heldige som slapp med fire baklengsmål.

Tromsø153 2 1014-358

Neste seriekamp gikk 23.august mot serieleder Lyn på Ullevål med bare 832 tilskuere. Åge Hareide scoret etter 55 minutter, og de blå-hvite beholdt ledelsen til Lyn fikk straffespark etter 80 minutter. Inge Bratteteig og Åge Hareide fikk bestemannsprisen.

Laget mot serielederen: Inge Bratteteig, Per Arne Aase, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Stål Bjørkly, Odd Ivar Moen, Åge Hareide, Knut Bjørnå, Jan Fuglset, Harry Hestad og Stein Olav Hestad.

Det ble full pott mot Hødd på Høddvoll 29.august. MFK vant 3-1 i en god kamp.

Harry Hestad var syk, og Tor Gunnar Hagbø spilte fra start.Ellers var laget uforandret siden forrige kamp. Åge Hareide scoret to ganger mot sine gamle lagkamerater, og Rune Ulvestad fant målet en gang.

Rune Ulvestad og Arnfinn Rye gikk inn som reserver for Bertil Stranden og Odd Ivar Moen.

Om neste kamp mot Aalesund 2.september skrev oppmannen i sin protokoll: -En knokkelkamp der vi vant fortjent, men dessverre ble det benbrudd på Inge Bratteteig.

Dagens spiller i kamp mot sunnmøringer:Åge Hareide, som laget begge målene. Lagoppstilling som mot Hødd, med unntak av Harry Hestad som var frisk igjen. Tor Gunnar Hagbø var gått ut.

Leif Arne Frostad fikk prøve seg i målet etter at Inge brekte beinet, og Arnfinn Rye fikk også komme på banen.

MFK lå fortsatt på andreplass på tabellen, 4 poeng etter Lyn.

SKADESKUTT MFK-LAG HINKET SEG TIL 2-2

Dette var headingen til en av avisene sitt referat fra kampen mellom Stjørdalsblink og MFK 9.september.

Slik så det skadeskutte laget ut: Leif Arne Frostad, Arnfinn Rye, Bertil Stranden, Jan Fuglset, Stål Bjørkly, Knut Bjørnå, Odd Ivar Moen, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Rune Ulvestad og Tor Gunnar Hagbø.

Harry Hestad spilte 45 minutter for Knut Bjørnå, og Leidulf Lyngstad erstattet Stål Bjørkly de siste 40 minuttene.

1500 tilskuere fikk se hjemmelaget ta ledelsen med 2-0, men måtte finne seg i at Arnfinn Rye og Åge Hareide skaffet balanse i regnskapet. Lyn vant sin kamp og drog ytterligere fra MFK som fortsatt lå på en trygg 2.plass.

Tromsø184 3 120-4011

I kampen mot Frigg i Oslo 23.september var Einar Sekkeseter, Per Arne Aase og Harry Hestad tilbake på lagoppstillingen. Ute var Arnfinn Rye, Tor Gunnar Hagbø og Stål Bjørkly. Det ble en helsvart dag for Molde-guttene, og de virket uinspirerte. Tap 0-5 mot Frigg lovet ikke godt i kommende kvalifiseringskamper, men trener Ruygrok lovet andre takter når den tid kom.

Einar Sekkeseter og Jan Fuglset fikk ros etter kampen, og i løperrekken var ellers Harry Hestad bra i et ellers fantasiløst spill.

Bare 341 tilskuere så hjemmelaget nedsable Molde.

Scoringsserien: MFK-Rollon 3-0

Denne kampen gikk 26.september på kunsgressbanen i Molde, og spillerne var en lett blanding av A- og U-spillere:

Roger Marhaug, Stål Bjørkly, Bertil Stranden, James Mason, Per Arne Aase, Odd Ivar Moen, Knut Nesbø, Kjell Arne Rød, Tor Gunnar Hagbø, Kjetil Hoem og Harry Hestad.

Målene ble satt inn av Odd Ivar Moen, Tor Gunnar Hagbø og Harry Hestad.

30.september drog et reservespekket ungt MFK-mannskap nordover for å møte Mo. 1100 tilskuere kom for å se hjemmelaget som måtte ha poeng i denne kampen. Poeng ble det på mannskapet til Tore Hagh, men de måtte dele poengene etter uavgjort 2-2 på Sagbakken.

Det ungdommelige laget mot Mo: Leif Arne Frostad, Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Nesbø, Runde Ulvestad, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Tor Gunnar Hagbø og Lars Tennfjord.

Innbyttere: Arnfinn Rye og Odd Ivar Moen.

Best aviskritikk etter kampen: Bertil Stranden og Knut Nesbø.

Moldes mål: Einar Sekkeseter og Stein Olav Hestad/selvmål.

3.oktober: MFK-Steinkjer 3-0

-Vi spilte en god kamp som lover godt foran kvalifiseringskampene, noterte oppmannen i sin protokoll.

-Molde FK ikke i kvalifiseringsform, skrev Romsdals Budstikke etter kampen.

I referatet vises det til at Steinkjer kunne ha ledet 3-0 etter 10 minutters spill, og det virker jo noe betenkelig.

1230 tilskuere ble skremt over utviklingen i første del av første omgang, men kunne senere glede seg over scoringer av Jan Fuglset, Stein Olav Hestad og Rune Ulvestad.

MFK-laget: Roger Marhaug, Odd Ivar Moen, Bertil Stranden, Arnfinn Rye, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Rune Ulvestad, Knut Nesbø, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Lars Tennfjord spilte 12 minutter for Harry Hestad.

1360 tilskuere fikk oppleve festforestilling på Molde Stadion 7.oktober. Et MFK-lag i storform rundspilte Tromsø og sendte dem av banen med 0-7 tap.

Trener Huib Ruygrok var naturligvis storfornøyd etter 10-0 på de siste to kampene. Inge Bratteteig var fortsatt skadet, men treneren var ikke i tvil om hvem som skulle vokte målet i kvalifiseringskampene:-For øvrig lurte jeg på om vår keeper, Roger Marhaug, har en spesiell lykkegudinne. Når vi har sluppet unna baklengsmål i de siste to kampene-med så klare målsjanser som motstanderne har hatt-så må vi lure på hva som skal til for at ballen skal gå i mål!

Moldes målfarlige lag: Roger Marhaug, Odd Ivar Moen, Bertil Stranden, Arnfinn Rye, Per Arne Aase, Knut Bjørnå, Åge Hareide, Knut Nesbø, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Lars Tennfjord spilte en omgang for Knut Bjørnå.

Moldes scoringer: Stein Olav Hestad (3), Bertil Stranden, Odd Ivar Moen, Lars Tennfjord, Jan Fuglset (straffespark)

Før kampen var det blomsteroverrekkelse til Åge Hareide for spilte 150 kamper, Stein Olav Hestad 300 kamper og Knut Bjørnå 350 kamper.

14.oktober: Kvalifisering til 1.divisjon: MFK-Pors

Det ble hjemmekamp for MFK i første kvalifiseringskamp mot Pors, og disse spillerne stilte i årets viktigste kamp på Molde Stadion:Roger Marhaug, Odd Ivar Moen, Einar Sekkeseter, Bertil Stranden, Per Arne Aase, Knut Nesbø, Rune Ulvestad, Åge Hareide, Stein Olav Hestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Ekte idrettsglede

Roger Marhaug holdt buret rent også i denne kampen, og når Rune Ulvestad scoret to ganger og Harry Hestad en gang, så ble den første kvalifiseringskampen en fantastisk opplevelse for hele 4520 tilskuere.

Best kritikk av Molde-spillerne: Rune Ulvestad, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Spørsmålet var nå om 3-0 ville være nok å "flyte" på når returmatchen skulle gå i Porsgrunn. De fleste var nok overbevist om at nå var MFK allerede klar for 1.divisjon, men helt sikre var man liksom ikke.

20.oktober feide Molde-guttene unna enhver tvil med seier 4-0 med samme mannskap som i hjemmekampen. Tor Gunnar Hagbø og Lars Tennfjord kom inn for brødrene Hestad.

Bak f.v: Lars Tennfjord, Åge Hariede, Knut Nesbø, Knut Bjørnå, Einar Sekkeseter, Harry Hestad, Stein Olav Hestad, skjult, Inge Bratteteig, Leif Arne Frostad. Foran f.v: Jan Fuglset, Rune Ulvestad, Huib Ruygrook, Arnfinn Rye, Tor Gunnar Hagbø, Per Arne Aase, fysioterapeut Olaf Tangen, Odd Ivar Moen

-Dette er det største jeg har vært med på i fotball

"Vest side story" i Porsgrunn . Pors gikk rett vest-Molde klart best"

Det var headingen til Romsdals Budstikke.

Jo, MFK imponerte virkelig i Porsgrunn. Og den som imponerte mest ifølge Budstikkas utsendte, var Jan Fuglset:- Han fintet og fordelte og skapte gang på gang panikk i Pors' arme forsvar. Pors' midtstoppere virket som klossete skolegutter når Jan F satte i gang. Alle Molde-spillerne gjorde en fantastisk jobb, og nok en gang holdt Roger Marhaug buret rent. Tor Gunnar Hagbø kom inn i kampen for Harry Hestad, og hans innsats beskrives slik i Budstikka:-Et kapittel for seg var Tor Gunnar Hagbø som erstattet Harry Hestad. Tor Gunnar valset rundt med sin back i ekte "Harry-stil"..

Scorerne: Rune Ulvestad (2), Åge Hareide, Jan Fuglset (straffespark)

Roger Marhaug gjorde en fantastisk jobb da han måtte ta over for Inge Bratteteig. Siden han måtte gå inn i Moldes mål mot Steinkjer, hadde ikke "Helgenen" sluppet inn ett eneste mål. I tillegg til at han var dyktig, hadde han tydeligvis en god avtale med Fru Fortuna. "Helgenen" hadde alltid med seg en plastpose, og mange undret seg på hva han hadde i posen. Etter siste kvalifiseringskamp kunne Romsdals Budstikke avsløre at plastposen inneholdt et par ekte Lofothansker. Var det Lofothanskene som trollbandt Fru Fortuna?

Etter at Pors var slått på egen bane med 4-0, smalt naturligvis champagnekorkene i MFK-garderoben.

-Det var det jeg visste at Pors var bedre ute enn hjemme, smilte Knut Bjørnå som måtte stå over den siste kampen på grunn av gulkort.

Trener Huib Ruygrok var ganske taus, men lykkelig over opprykket. Kanskje var det vemodig å vite at han skulle forlate klubben hvor han hadde gjort en så god jobb.

Publisert: 08.05.2017, oppdatert: 23.09.2018
Skrevet av: Olaus Brunvoll