1976: Da Jan Fuglset scoret seks mot Godset

Bildet bak f.v: Ukjent, Torkild Brakstad, Einar Sekkeseter, Harry Hestad, Bjørner Oshaug, Stein Olav Hestad, Bjørn Nilsen. Midten f.v: Jan Fuglset, Erik Brakstad, Kjell Westerdal, Kallen Johansen, Olav Nausthaug. Foran f.v: Svein Kanestrøm, Karl Jan Apneseth, Asbjørn Bjørseth, Knut Bjørnå, Ole Bjørn Kavli

Formann gutte- og junior: Kjell Havnes
1.varamann: Johan Sandøy
2.varamann: Gunnar Sæther

Det var ikke så enkelt på denne tiden alltid å stille med det beste mannskapet. Til treningen på slutten av forrige sesong var det mange av det faste mannskapet til MFK som manglet. Stål Bjørkly oppholdt seg i Bergen, fire mann var på militærtjeneste, og med ugunstige treningstider var flere forhindret på grunn av arbeid.

Fra 16. januar ble følgende registrert i A-stallen: Keepere: Inge Bratteteig, Frank Aadland (ex Arna), Bjørn Nilsen (ex Aalesund).

Backer: Stål Bjørkly, Einar Sekkeseter, Torkild Brakstad, Asbjørn Bjørseth ( ex Sunndal), Svein Kanestrøm, Bertil Stranden, Arild Haukaas.

Midtbanen:Ole Bjørn Kavli, Åge Hareide, Kjell Westerdahl, Knut Bjørnå, Olav Nausthaug, Kallen Johannesen (ex Aalesund).

Løpere: Carl Jan Apneseth (ex Sunndal), Stein Olav Hestad, Odd Ivar Moen, Bjørner Oshaug, Jan Fuglset, Harry Hestad.

Fra 16 .januar var det trening fire ganger i uka under ledelse av Torkild Brakstad og Jan Fuglset.

Fra Jack Johnsen kom det brev med ønske om å bli løst fra trenerkontrakten som var inngått for 1976. Ønsket ble imøtekommet, og Torkild Brakstad og Jan Fuglset ble engasjert som trenere.

To av MFK-spillerne var aktuelle for A-landslaget. Åge Hareide og Harry Hestad ble tatt ut til landskamp mot Ørgryte 25.januar. Harry måtte dessverre melde forfall, men Åge stilte. De to var med på landslagets treningssamling i Firenze en uke i februar.

Det var dårlig vær i mars/april, og det skapte store vansker med hensyn til trening og treningskamper.

4/5Sunndal-MFK0-5

Det var oppløftende resultater i treningskampene. Kun ett tap lovet bra, men MFK fikk spilt kun en kamp på gress før sesongstart.

TAP I FØRSTE HJEMMEKAMP

25.april begynte alvoret, og 4768 moldensere hadde møtt fram for å se hjemmelaget måle krefter med Lillestrøm.

Det ble tap 1-2 for de blå-hvite, og skuffelsen var stor. MFK hadde det meste av spillet, men Lillestrøm hadde Tom Lund. Hjemmelaget hadde nok s janser til at de normalt skulle ha scoret iallfall tre mål. Men goalgetteren manglet.

STAKKARS MOLDE

2.mai spilte MFK sin første bortekamp for sesongen, og Hamarkameratene var motstander. Det ble tap nr. 2 for MFK, og i pressen syntes man synd på Molde-laget. 2-4 tapet var smertelig nok, men kanskje verre var det at Inge Bratteteig brakk nesen i kampen på Hamar.

Det ble også uttrykt forundring over at Harry Hestad ikke spilte. Forklaringen fra trenerne var at Harry ikke var i form. Han hadde dessuten mye å gjøre med butikken i Molde, og han hadde bedt om å få slippe å dra til Hamar.

Disponenten var sterkt savnet!

3658 hedmarkinger gledet seg over hjemmeseieren.

Bjørn Nilsen4

Bjørn Nilsen spilte 59 minutter for Inge Bratteteig, og Karl J. Apneseth var på banen 5 minutter for K.J.Johannesen..

HJEMMETAP MOT BRANN

9.mai burde MFK tatt poeng på hjemmebane. Det ble en målrik kamp, men når motparten scoret ett mål mer enn vertskapet, så ble det også denne gang 0 poeng på de blåhvite.

SEKKESETER BANENS BESTE, MEN 0 POENG

-Å tape når vi fortjener det er en grei sak, men nederlaget i går var bittert, sa Molde-formann Jon Hoem etter at MFK 13.mai hadde tapt 0-1 på Lerkendal. Molde spilte sin beste kamp på trøndersk jord, og Dagbladets utsendte mente det spillemessig var blodig urettferdig at MFK ikke fikk poeng i denne kampen. De blå-hvite hadde flere klare målsjanser i første omgang, og også etter pause dominerte de kampen.

I Dagbladets spillervurdering toppet Einar Sekkeseter med 7 poeng.

FREMGANG, MEN TAP

19.mai var det celebert besøk på Molde Stadion. Det engelske 1.divisjonslaget Leicesster var på besøk. MFK ledet 1-0 ved pause, men Leicester kom sterkt i 2.omgang og vant 3-1. Moldensernes spill ga håp om poeng i neste seriekamp,

ENDELIG POENG!

23.mai kom endelig de første poengene på Molde Stadion. Det smakte godt med 2-0 over Bryne, og på tabellen overlot MFK sisteplassen til Vard. 3480 tilskuere håpet nå at de blå-hvite var på gang.

TAP IGJEN I KRISTIANSAND

Ett mål ble scoret i Kristiansand 27.mai. Målscorer var Sven O. Birkeland, og da han spilte på Start, ble begge poengene igjen i Kristiansand. I en jevn kamp fikk sørlendingene det nødvendige overtaket en kort periode i 1.omgang, og MFK hadde fortsatt kun to poeng etter 6 kamper.

TORKILD BRAKSTAD HEADET INN TO!

30.mai ble det nye poeng på de blå-hvite, og det var trenerduoen Jan Fuglset og Torkild Brakstad som besørget de tre målene som knuste Fredrikstad.. Torkild headet inn sine to mål etter corner, og det var spesielt artig etter at Torkild hadde terpet ganske mye på dødballsituasjoner med laget. Cornerstatistikken i kampen var 13-0 i Moldes favør. Det hører med til historien at Fredrikstad hadde flere nøkkelspillere skadet.

3239 tilskuere håpet nå på større uttelling også i bortekampene.

CUPSEIER OVER VARFJELL

918 hutrende tilskuere så MFK lett gå videre til 2.runde i cupen 2.juni. 4.divisjonslaget Varfjell hadde som ventet ikke mye å stille opp med mot MFK. Åge Hareide scoret to ganger i første omgang, og "Kallen" Johannesen plusset på to i andre omgang, og dermed var saken klar.

BORTEBANE= TAP

Mjøndalen hadde aldri slått MFK på Nedre Eiker stadion. Men 7.juni fikk 5323 tilskuere se Mjøndalen vinne fortjent 2-0 over de blå-hvite. MFK fikk ikke til spillet på bortebane, og mange begynte nå å snakke om 2.divisjon i Molde.

Åge var best på spillerbørsen:

Asbjørn Bjørseth5
Karl J. Johannesen4

J.Apneseth spilte 23 minutter for Stein Olav Hestad, og Knut Bjørnå erstattet Karl J.Johannesen i 7 minutter

SYDLANDSK PÅ MOLDE STADION

11.juni møttes MFK og Viking på Molde Stadion, og kampen ble sagt å være den største "thriller" i MFKs historie. 2507 tilskuere fikk full valuta for pengene. De blå-hvite hadde spillet i omtrent hele kampen, men Viking kunne gå til pause med ledelse 2-0. Det var ikke mange som da satset sine penger på hjemmelaget.

Harry Hestad viste landslagsform, og broder Stein Olav lå ikke langt etter. 16 minutter ut i andre omgang scoret Einar Sekkeseter, og med det presset MFK hadde, var det håp om utligning. Og så satte Åge Hareide i gang et enmannsshow. I løpet av fire minutter scoret han to ganger, og de 2507 på tribunen skrek ut i den vakre sommerkvelden som om de var ti ganger så mange.

MFK ble kåret til rundens lag, og Åge var banens beste og ble belønnet med 8 poeng på spillerbørsen.

Åge Hareide BB8
Stein Olav Hestad6
Stål Bjørkly5

Stål Bjørkly spilte andre omgang for Asbjørn Bjørseth

Og nå hadde MFK både Fredrikstad og Vard bak seg på tabellen.

BUNNLAGENE DELTE POENGENE

-Hareide spilte seg ikke direkte inn på landslaget med denne kampen, sa landslagssjef Kjell Schou Andreassen.

-Jeg var ikke akkurat hundre prosent fornøyd selv heller, innrømmet Åge Hareide.

Kampen de snakket om, var 0-0 oppgjøret mellom Vard og MFK i Haugesund 20.juni. MFK hadde flere sjanser til å avgjøre kampen. Tidlig i kampen hadde Åge en kjempesjanse, og Stein Olav Hestad var alene med keeper på femmeteren og headet ballen rett i beina på ham. Med uavgjort holdt de blå-hvite Fredrikstad og Vard bak seg på tabellen. 6394 tilskuere så bunnoppgjøret.

NOK EN UAVGJORT

Ett poeng forsvant for MFK 15 sekunder før slutt i kampen mot Strømsgodset 27.juni. 2-2 ble sluttresultatet, og samme resultat hadde det vært mellom disse klubbene fire ganger på rad tidligere! MFK hadde fullstendig kommandoen gjennom hele kampen og burde ha vunnet med minst tre mål ifølge sportsjournalistene.

Laget fikk kritikk for defensivt spill med landets kanskje sterkeste løperrekke.

Åge Hareide og Jan Fuglset var i storslag. De som førte statistikk, kunne fortelle at SIF hadde to målsjanser, mens MFK hadde tjue! 3600 tilskuere kunne skrive under på det. Åge Hareide og Jan Fuglset scoret målene, og Åge ble banens beste på Dagbladbørsen med 7 poeng.

SKREMT AV CLAUSENENGEN

30.juni var MFK i Kristiansund og ble skremt. Clausenengen ledet 2.rundekampen med 1-0 til 25 minutter gjenstod.

-Nå er vi ferdig med den verste kampen, sa en smilende kaptein Torkild Brakstad. Og han kunne gjerne smile, for han hadde lagt opp til begge målene til MFK. Åge Hareide og Jan Fuglset satte ballen i mål. Clausenengens mål var en gedigen tabbe av Inge Bratteteig.

Clausenengens trener Rolf Gimnes forklarte den s terke innsatsen til laget sitt slik:-Molde er noe spesielt å spille mot. Slik har det alltid vært. Det er nesten ikke nødvendig å holde spillermøter for å få mannskapet motivert. Torkild Brakstad og Stein Olav Hestad utmerket seg på Molde-laget.

SKUFFENDE HØSTSTART

26.juli innledet MFK høstsesongen på bortebane mot Lillestrøm. Hjemmelaget spilte opp mot sitt beste og vant hele 4-0, mens MFK spilte nitti minutter uten å fyre av et eneste skikkelig skudd på mål. MFK savnet Jan Fuglset, og dessuten måtte Harry Hestad gi seg etter en omgang med meniskplager.

Høstens første spillerbørs:

Stål Bjørkly3
Einar Sekkeseter3
Odd Ivar Moen4
Arild Haukaas3

Arild Haukaas spilte andre omgang for Harry Hestad.

En trist begynnelse på siste del av sesongen, men trøsten var at MFK fortsatt hadde Fredrikstad og Vard bak seg på tabellen.

CUP-SJOKK PÅ HJEMMEBANE

I andre runde i cupen skremte Clausenengen MFK, og skremt ble de blåhvite også i 3.runde. Nederlagsdømte Bergsøy var motstander på Molde Stadion, og sunnmøringene ledet 1-0 før kampen var ett minutt gammel.

Heldigvis kom MFK-spillerne til hektene igjen, og de vant 2-1 etter scoringer av Åge Hareide og Odd Ivar Moen.

SKADER, SKADER OG ATTER SKADER.

1.august skulle vårtapet mot Hamarkameratene hevnes på Molde Stadion. Kampen endte 1-1, så noen skikkelig revansje ble det ikke på kladdeføre etter tre uker med regn.

MFK var svært mye plaget med skader, og det var noen av de mest verdifulle spillerene som hadde det verst.

Jan Fuglset hadde kneproblemer, men scoret allikevel MFKs eneste mål. Harry Hestad hadde meniskproblemer, og broder Stein Olav var ennå ikke bra etter en smell mot Bergsøy. Spillet til hjemmelaget så ut til å være bedre, men når det blir med ett mål på 10 sjanser, så blir man liggende på tabellbunnen. Hamarkameratenes keeper, Tore Antonsen, ble for øvrig kåret til banens beste.

BRANN I ROSENES LEIR

Det skrev en av avisene etter at Brann 9.august-i siste spilleminutt-"pirket" en ball over mållinjen og fikk med seg alle poengene. Brann misbrukte mange sjanser mot et Molde-lag som bokstavelig talt "haltet." MFK fikk dog beholde sin tredje-siste plass på tabellen.

UT AV CUPEN I 4.RUNDE

-Hva som skjedde i ekstraomgangene er faktisk uklart ennå, skrev oppmannen i MFK etter at laget var slått ut av cupen av Bodø/Glimt.

4.rundekampen ble en merkelig kamp. Bodø/Glimt gikk opp i ledelsen 1-0, og så fikk Harry Hestad og Jan Fuglset inn fulltreffere. Men så var uhellet ute. En ball var borti ujevnheter på banen, Torkild Brakstad bommet på grunn av dette på en enkel ball, og Bodø-laget utlignet.

I ekstraomgangene puttet så hjemmelaget på tre mål til, og de blå-hvite var ute av cupen.

HAREIDES HODE KNEKKET ROSENBORG

Det var Verdens Gang som hadde denne overskriften på sitt referat fra kampen på Molde Stadion 22.august. Molde rundspilte Rosenborg, men det ble "bare" 3-0. 3929 tilskuere koste seg da MFK tok fram storspillet.

Vi fristes til å ta med noen flere av Osloavisens rosende ord:

-Åge Hareide er igjen hele Moldes yndling. Den slanke lysluggen beseglet i går Rosenborgs skjebne med to praktheadinger som høstet stormende applaus fra tribunen,- to mål som lover det aller beste foran Åges landslagsmøte med Danmark..

..i lufta har Åge neppe sin make er til lands, og da har vi IKKE glemt Odd Iversen.

..mye av æren må Åge dele med den unge reserven Odd Ivar Moen som kom inn etter 13 minutter da Harry Hestad ble skadd.. (scoret MFKs første mål).

Vi tar også med VGs beskrivelse av det perfekte frispark:-Jan Fuglset later som han skal skyte mot RBK-muren, men i stedet lobber han ballen ut til Kanestrøm på venstresiden. Moldebacken på sin side sender en perfekt pasning til Hareide som kommer stormende bakfra. Igjen "flyter" Åge gjennom lufta og header ballen knallhardt i mål.

Rosenborg spilte ifølge referatene "gampefotball", mens Molde-spillerne ble rost opp i skyene. Einar Sekkeseter ble kåret til banens beste, og ifølge VG var han i kjempehumør, sikkerheten selv, påpasselig og autoritær.

Asbjørn Bjørseth spilte fem minutter for Sekkeseter.

BRATTETEIGS NYE SØNDAG

Denne avisoverskriften sikter til Inge Bratteteigs strafferedning og storspill på Bryne 29.august. Dessverre hjalp ikke stort keeperspill, Molde måtte reise hjem med tap 0-1.

Når VG roser Inge, nevner de også at Moldekeeperen har vært en "vareheis" denne sesongen. Inge forklarte den ujevne innsatsen med at han hadde vært i militæret:- Det blir ikke mye keepertrening når man må stille med hjelm og gevær.

Asbjørn Bjørseth3
Inge Bratteteig BB6
Åge Hareide4

Odd Ivar Moen spilte 33 minutter for Harry Hestad.

TORKILD BRAKSTADS KAMP

Det ble full pott mot Start på Molde Stadion 12.september. 3950 tilskuere fikk se sola for første gang på lenge, og hjemmelaget slo Start 2-0. Denne dagen lå matchbanen innbydende og fin, men hjemmelagets treninger hadde den siste tiden måttet legges til baner ute på bygda.

Start var sjanseløse i d ette oppgjøret, og en stor del av æren for det får kaptein Torkild Brakstad. I Einar Sekkeseters fravær (forkjølet), måtte sjefen selv ta fram alt han hadde av kunnskaper om fotball. I pausen holdt han tordentale, og så gikk han selv på banen og scoret hjemmelagets andre mål. Det første målet var Åge Hareide ansvarlig for.

Spillernes innsats ble belønnet slik:

Svein Kanestrøm6

Bjørner Oshaug spilte 13 minutter for Karl J.Johannesen, og Odd Ivar Moen var på banen 9 minutter for Harry Hestad.