Bildet: Harry Hestad og Jan Fuglset sammen på landslaget. Foto: Odd Antonsen

Formann gutte/junioravdeling: Bjarne Øverland
1.varamann: Gunnar Hagbø
2.varamann: Svein Kanestrøm

GODE TRENINGSKAMPER

I 1971 var MFK klar for spill i 2.divisjon, og motstandere var Eidsvold Turn, Steinkjer. Aalesund, Skeid, Aurskog, Stabæk og Raufoss. Før sesongstart ble det spilt en del treningskamper.

12.april møttes Gossen og MFK, og kampen endte med 7-1 til Molde. Trener for Gossen dette året var for øvrig den gamle MFK-kjempen Kåre Elvsaas. Gossen tok ledelsen etter knappe fem minutter, men ved halvtid hadde Molde gått opp til 3-1. Da dommerEinar Halle blåste av kampen, hadde Molde scoret fire mål til.

Odd Berg laget fem av målene, og Torkild Brakstad nettet to ganger.

2.påskedag laget Clausenengen og MFK en severdig forestilling på en tung og vanskelig bane på Sunndalsøra.

De første 25 minuttene av 2.omgang viste MFK godt spill, og Odd Berg ga laget sitt 1-0. Clausenengen utlignet til 1-1, og det var et rettferdig resultat i surværet. Avslutningene var Moldes svakhet.

18.april var nok et nordmørslag motstander for MFK. Denne gangen var det KFK som måtte gi tapt 0-3 på Åndalsnes. Kampen ble ført i stort tempo, og anført av Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm viste de blå-hvite at laget ikke ville bli noen kasteball i 2.divisjon. Torkild Brakstad ga Molde 1-0, og Odd Berg ga Molde 2-0 ledelse før pause. 10 minutter ut i andre omgang scoret Odd sitt andre mål.

Neste kamp gikk mot Gjøvik/Lyn, og den forestillingen fikk Molde-tilhengerne til å frykte for seriestarten. Kampen endte 1-1, og det var Torkild Brakstad som scoret Moldes mål. Bjørner Oshaug var skadet, og man fryktet for at det ble en tannløs løperrekke som skulle kapre poeng mot Aalesund. Stein Olav Hestad forsøkte med innlegg fra dødlinjen, men en ensom Odd Berg maktet ikke å skape de store vanskene for keeperen.

Generalprøven gikk mot Herd, og her viste Molde tenner igjen. 3-0 ble det til de blå-hvite i vinden på Gossen.

Torkild Brakstad, Svein Kanestrøm og Knut Bjørnå leverte en solid innsats, og i løperrekken var Stein Olav Hestad bedre enn Odd Berg. Betryggende var det at Kolbjørn Sylthe og Torleif Bergsaas virket å være i form.

Målene ble scoret av Stein Olav Hestad, Knut Bjørnå og Odd Berg.

TAP I SERIEPREMIEREN

Det ble tap 0-1 i seriepremieren mot AAFK 1.mai. Torkild Brakstad & Co laget en bra kamp, og hadde fortjent det ene poenget. Første omgang var kjedelig, og bare Bjørner Oshaug skapte bry for sunnmøringene. MFK hadde overtaket i andre omgang, og Odd Berg og Erik Dørum hadde sjanser til å score. Uheldig var det at Stål Bjørkly og Erik Brakstad måtte gå ut med skader. Stein Olav Hestad spilte sin første "ordentlige" kamp på A-laget, og Laffen fikk vist sitt talent. Einar Sekkeseter nøytraliserte farlige Kallen Johannesen, og Bernt Roald, Knut Bjørnå og Svein Kanestrøm spilte godt i forsvar. Torkild Brakstad var nok en gang eneren, og Romsdals Budstikke var fortsatt forundret over at han ikke var på landslaget. John Risa kom inn etter 20 minutter, og han skapte mer tyngde i Moldes angrep.

-Det var grusomt. Jeg trodde aldri dommeren ville blåse for full tid. Flere ganger så jeg det ene poenget gli ut av hendene på oss, men heldigvis holdt det, sa AAFK's trener Knut Osnes.

2317 tilskuere på Molde Stadion på 1.mai.

TO POENG MOT STABÆK

-Når ikke Stabæk kunne vinne, var det naturligvis hyggelig at det ble Molde.

Ordene kom fra Stabæk-trener Arne Legernes etter at laget hans hadde tapt 0-2 mot hans gamle klubb.

Dette ble Bjørner Oshaugs kamp på en dårlig "sandbane" som var så myk at enkelte steder forsvant skoene i grusen. Og a propos sand og grus. Bjørner Oshaug kjørte rundt med hjemmelagets forsvar gang etter gang, og Stabæk-spillerne ble etter hvert temmelig frustrert . De ble så irritert at en av dem kastet sand i ansiktet på teknikeren fra Molde.

Det stod 0-0 ved pause, men Molde burde ha ledet med 2-3 mål. Magne Dørum, Bjørner Oshaug og Odd Berg burde alle ha scoret, mens hjemmelaget ikke hadde en eneste målsjanse før pause.

10 minutter ut i andre omgang kom Bjørner på et av sine raid, driblet av det som var av forsvarere og slo en pasning inn foran mål. Magne Dørum viderebefordret ballen i mål. Fire minutter før slutt lekte Bjørner igjen ball i hatt med motstanderne , og John Risa kunne gjøre 2-0.

Hele Molde-laget gjorde en fin innsats, og nok en gang beviste Torkild Brakstad at han sannsynligvis var landets beste midtforsvarer. Og Bjørner Oshaug imponerte stort. Romsdals Budstikkes utsendte undret seg på hva Bjørner ville prestere når han kom i form!

-Si meg, avler dere toppfolk der oppe, sa Stabæk-keeperen til Romsdals Budstikke. Det kunne han saktens spørre om. I tillegg til dem ute på banen, satt Tor Fuglset, Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes på tribunen og så på gamle lagkamerater.

HJEMMETAP MOT STEINKJER

4300 tilskuere kom på Molde Stadion 16.mai for å se Molde følge opp det gode spillet fra bortekampen. Men kampen ble en skuffelse. Den store spilleren fra Stabæk-kampen, Bjørner Oshaug, måtte gå av banen med lårskade alt etter et par minutters spill. Dermed ble det alt for tynt i de blå-hvites løperrekke.

Det gikk bare fem minutter før Steinkjer tok ledelsen i det som ble en kjedelig førsteomgang.

Tidlig i andre omgang la Steinkjer på til 2-0. Molde kom sterkere tilbake, men laget lyktes ikke foran mål Knut Bjørnå, Magne Dørum og Jon Risa hadde sjanser til å pynte på resultatet, men kampen endte 0-2.

Det ble ikke så mye ros i lokalsavisa til MFK-spillerne denne gangen. Forsvaret var famlende og usikkert.

-Selv Torkild Brakstad virket en smule forvirret, stod det i kampreferatet.

Rent arrangements messig var ikke forestillingen på topp. Det ble klaget på en sverm av unger som oppholdt seg bak bortelagets mål. Og tilreisende pressefolk klaget over at det ikke fantes en benk de kunne sitte på.

Slikt kunne ifølge RB bare skje i Molde.

23.mai kunne man lese i Ordet Fritt i Romsdals Budstikke: -Man kan ikke leve i den totale blåøydhet at det blant en ansamling på tilnærmelsesvis 5000 mennesker ikke vil kunne finnes elementer som sportsarenaen burde vært skånet for.

Innsenderen klaget på vaktholdet på Molde Stadion og mente at tilskuere som forlot banen under siste kamp på grunn av ubehageligheter, ikke ville komme tilbake. Det ble etterlyst skikkelig ordensvern. Om ikke arrangøren selv kunne stille skikkelig vakthold, måtte politiet innleies.

MÅLLØST MOT AURSKOG

Neste bortekamp gikk mot Aurskog 23.mai, og det ble en spennende og fartsfylt forestilling, men god ble kampen ikke. Aurskog hadde overtaket det første kvarteret, men så overtok Molde. Molde-laget begynte nå å få store skadeproblemer. Bjørner Oshaug forsøkte seg, men et kvarter ut i andre omgang hinket han av banen. Bernt Roald ble skadet, og keeperkjempen Kolbjørn Sylthe kom seg gjennom hele kampen med store smerter.

Den store spilleren på Molde-laget var Svein Kanestrøm, som tydeligvis var i sitt livs form. Han var hurtig, og han gikk en gang over hele banen og holdt på å score på avslutningen.

Torkild Brakstad var som vanlig god, men ble i denne kampen overskygget av Svein Kanestrøm.

1500 tilskuere kunne registrere at Molde var overlegne teknisk, men de blåhvite møtte et solid forsvar.

Moldes forsvar spilte også hardt og godt, og når løperrekkene var syltynnne,var det rimelig at kampen endte 0-0.

MOLDE-SKEID: 2-2

Skeid tok en tidlig ledelse da laget møtte MFK på Molde Stadion siste dag i mai. Odd Berg sørget for balanse i regnskapet, og lagene kunne gå til pause med 1-1. Første omgang hadde vært god med fint spill og målsjanser til begge lag. Andre omgang derimot ble ganske tam. Men det ble liv i de vel 3000 tilskuerne da Bjørner Oshaug løp fra Skeidforsvaret, fintet ut keeper Kjell Kaspersen og ga Molde 2-1. Da var det gått 20 minutter av andre omgang. I stedet for å fortsette med sitt spill, begynte de blå-hvite å hale ut tiden og ri på ledelsen. Det straffet seg to minutter før slutt da Skeid utlignet.

Erik Brakstad spilte en god kamp på midtbanen, mens Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm denne gangen ikke kom opp mot sitt beste.

Arrangørene hadde det ikke så enkelt på denne tiden. Svært mange stod utenfor gjerdet nord for stadion og var gratistilskuere. Når billettørene forsøkte å kreve inngangspenger, ble de møtt med grov kjeft.

MANGLET TEMPO OG HARDHET

10.juni møtte MFK det halvprofesjonelle laget Peterhead på Molde Stadion. Hjemmelaget stilte med flere reserver og tapte 0-3. Ved pause stod det 0-2. 1263 tilskuere kunne se at det var større tempo og mer hardhet i gjestenes lag. MFK var bra med i 20 minutt, og Bjørner Oshaug fikk motstandernes forsvar på gyngende grunn flere ganger. Dessverre fikk han for lite hjelp i angrepet. Første mål kom etter forsvarsrot, det andre burde keeper ha tatt og det tredje kom også etter usikkert forsvarsspill. Torkild Brakstad røpet stigende form, men best på Molde-laget var Svein Kanestrøm.

1971 Harry Nederland justert
Harry Hestad var proff i Haag. Til høyre: Harald Berg

SVAKT MOLDEFORSVAR

Raufoss tok imot MFK til seriekamp 13.juni, og de blåhvite måtte returnere poengløse til Molde.. Raufoss vant 3-1 etter å ha ledet 2-1 ved pause. Molde dominerte kampen fra start, men både Jon Risa og Bjørner Oshaug misbrukte målsjanser. Raufoss gikk opp til 1-0 etter rot i Molde-forsvaret der bare Svein Kanestrøm og Stål Bjørkly så ut til å bevare roen. Midt i omgangen la vertene på til 2-0, før Jon Risa reduserte etter 34 minutter.

I andre omgang hadde Raufoss en eneste sjanse, og den scoret de på. Typisk for Molde-laget nå var at spillerne måtte ha dusinvis av sjanser for å score, og viljen til å skyte manglet i løperrekka.

I siste sekund fikk Molde straffespark, men Torkild Brakstads skudd var for løst.

Torkild Brakstad ble en gang blåst av for offside etter at han mottok ballen fra en motspiller. Torkild forklarte domMeren at det ikke er offside når ballen kommer fra motstander. Dommeren presterte da å si følgende: -Det var ikke hans mening å sende ballen til deg!

FLOTT JUBILEUMSPRESANG

Molde Fotballklubb var 60 år, og 21.juni ga de aktive klubben sin en flott jubileumspresang. På Molde Stadion slo de blå-hvite Eidsvold Turn 4-0. De første 20 minuttene var kjedelige. Etter 29 minutter headet Jon Risa inn 1-0 på et innlegg fra Odd Berg. To minutter senere la Einar Sekkeseter på til 2-0.

To minutter ut i andre omgang ble Jon Risa felt i straffefeltet. Dommeren trekte ballen ut av straffefeltet og dømte indirekte frispark. Odd Berg fikk ballen og førte Molde opp i 3-0. I denne perioden spilte hjemmelaget fin fotball, og snart kom også mål nr. 4. Jan Risa scoret sitt andre mål for dagen. Det vanket godord i pressen til Einar Sekkeseter, Kolbjørn Sylte, Stål Bjørkly og Bernt Roald for godt forsvarsarbeid. På midtbanen jobbet Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm godt sammen. I løperrekka var Jan Risa den beste, og Odd Berg fikk til tider vist hvor farlig han kunne være.

Eidsvold Turn75-124

Gutter 10-12 i 1971: Bak f.v: Ove Heggem, Leif Olav Strand, Roger Hagbø, Knut Nesbø, Ulrich Møller, Arild Monsen, Ivar Helge Mittet, Stig Monsen. Foran f.v: Per Gjerde, Robert Gjerde, Geir Eivindson, Stein Helge Øverland, Jan Andersen, Geir Svinnset og Espen Silseth.

Gutter 10-12, bak f.v: Petter Dalseng, Dag Torhaug, Lars Tore Årø, Roger Røsberg, Mads Aure, Stein Erik Gurigard, Finn Småge. Foran f.v: Bernt Brattsberg, Hans Petter Birkeland, Roy Gjerde, Randulf Tverfjell, Terje Rye.

Gutter 10-12 Bak f.v: Knut Kvilekval, Eirik Bergsvik, Tor Gunnar Hagbø, Jonny Selnak, Arnfinn Rye, Jo Nesbø. Foran f.v: Inge Arild Oterhals, Tor Nausthaug, Geir Janbu, Ivar Johnsen, Stig Strand

Gutter 12-14. Bak f.v: Ukjent, Finn Tangen, Ingrebrigt Moldenæs, Stig Gjendem, Vinje, Arild Folland. Foran f.v: Bjørn Gjendem, Geir Åge Oterhals, Kjell Ove Sandhaug, Aksel Selmer, Kjell Arne Rød, Leif Roar Elshaug.

Gutter 12-14. Bak f.v: Tore Gravdehaug, Snorre Strand, Claus Møller, Sverre Beyer, Asbjørn Outzen, ukjent. Foran f.v: Jan Erik Ukkelberg, Steiner Fagerli, Knut Nilsen, Harald Stranden, Tore Monsen
Gutter 12-14. Bak f.v: Einar Bjørnshol, Roy Lien, Olav Nausthaug, Ove Rimstad, Knut Harrang, Ketil Hoem. Foran f.v: Terje Monsen, Per Olav Fredly, ukjent, Eddy Rekdal, Stein Hagen

KLAR FOR ANDRE RUNDE

I juni møttes MFK og Gossen i 2.rundekamp på Molde Stadion. Det skulle vise seg at MFK fikk større vansker med å komme seg videre enn mange hadde trodd. Kampen ble avgjort først etter 22 minutter av andre omgang. Da scoret Odd Berg kampens eneste mål på et frispark fra 20 meter. Romsdals Budstikkes reporter mente at dette var den eneste måten å få kampen avgjort på. Det ville ikke blitt spillemål om lagene hadde spilt til midnatt.

MFKs forsvar hadde en rolig dag, og Bernt Roald, Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm gjorde jobben sin. På midtbanen gjorde Einar Sekkeseter en kjempejobb.

Helt på slutten av kampen hadde Bernt Roald, Bjørner Oshaug og Odd Berg sine sjanser til å score. Men det hele ble altså avgjort på et frispark mot et godt kjempende Gossen-lag.

FERIEKAMP MOT STRYN

4.juli drog MFK til Stryn for å spille treningskamp. En ferierende Jan Fuglset forsterket laget.

Odd Berg gjorde 1-0 etter fem minutter, og tre minutter senere la landslagsspissen Jan Fuglset på til 2-0.

Stryn hadde vansker med tempoet til gjestene, og det skulle bli flere mål.

Åtte minutter ut i andre omgang la Odd Berg på til 3-0. Etter dette så det ut til at de blå-hvite ikke tok det så alvorlig lenger, og Stryn kom mer med i kampen. Mål fikk vertene imidlertid ikke. Molde, derimot, gikk opp til 4-0 ved Stein Olav Hestad. Helt på slutten fikk Molde straffespark, og keeper Torleif Bergsås fastsatte resultatet til 5-0. I denne kampen spilte Molde fin fotball og lot ballen gjøre arbeidet.

ÅRETS KAMP PÅ STADION

Bare 1000 tilskuere så "Årets kamp" på Molde Stadion 6.juli. MFK forsterket laget med Harry Hestad, Jan og Tor Fuglset og Jon Palmer Austnes. Motstandere var Romsdals Kretslag, forsterket med Bjørn Wirkola og Ola Dybwad Olsen.

Det høljregnet under hele kampen, men tilskuerne fikk alllikevel sett en kamp som ble ført i stort tempo. MFK tok initiativet fra start, og etter 24 minutter ga Jan Fuglset MFK ledelsen 1-0. Forut for scoringen hadde det vært rene kanonaden mot kretslagets mål.

Bjørner Oshaug la på til 2-0 før pause.

Andre omgang ble jevnere, og tre minutter ut i omgangen reduserte Steinar Nautnes for kretslaget. Odd Berg scoret Moldes tredje mål da tre minutter gjenstod av kampen.

På treningsleir i Leeds. F.v: Svein Kanestrøm, Torkild Brakstad, Laffen Hestad, Kikkus Dørum, Magne Dørum, Billy Bremner, Bjørnar Oshaug, Erik Brakstad, Tore Solemdal. Foran: Knut Bjørnå

UAVGJORT I TIPPEKAMP

Clausenengen og MFK delte pengene da de spilte tippekamp på Atlanten Stadion 11.juli. Det blåste en sjenerende vind på tvers av banen, og det vanskeliggjorde spillet. Første omgang var jevn, og andre omgang var tam. Og forestillingen endte 0-0

I juli meldte Asle Arntzen overgang fra Fredrikstad til MFK, og Dagbladet kunne fortelle at en proffklubb i Antwerpen var interessert i brødrene Fuglset.

TAP MOT SKARBØVIK

Asle Arntzen debuterte for MFK mot Skarbøvik 21.juli. Molde stilte med flere reserver i ferietida, og det ble tap 2-5 mot sunnmøringene. Einar Sekkeseter og Stein Olav Hestad scoret Moldes mål.

Svein Kanestrøm var Moldes bestemann, Asle Arntzen imponerte og Odd Berg røpet gryende høstform.

Torleif Bergsås misset på det første målet, men gjennomførte ellers en god kamp.

BLODSLIT I 30 GRADER

3.rundekampen mellom Neset og MFK ble et blodslit i 30 graders varme. Kampen ble spennende, men aldri god. Odd Berg ga Molde ledelsen etter 22 minutter. Så utlignet Neset, og en stund etter gikk trønderne opp til 2-1. Jan Risa sørget for Moldes utligningsmål like før slutt. Det ble ikke mål i ekstraomgangene. Spillerne var slitne etter kjempingen i den sterke varmen, og det så ut som om alle var interessert i at tiden skulle gå. Til tider lå 4-5 spillere samtidig på gressmatta med krampe.

Otto Trønningsdal var den positive overraskelsen på Molde-laget. Svein Kanestrøm var best i forsvaret. God var også Torkild Brakstad og Odd Berg. Bjørner Oshaug hadde frimerke i hele kampen.

1100 tilskuere måtte gå hjem uten å vite hvem som skulle komme til 4.runde.

TIL 4. RUNDE MED NØDROP

I omkampen mellom Molde og Neset 5.august ble det scoret ett mål. Odd Berg avgjorde omkampen da det var spilt i 22 minutter på Molde Stadion. Hjemmelaget hadde overtaket i hele første omgang, men angrepsspillerne klumpet seg for mye sammen når de kom på skuddhold.

Etter pause var kampen jevnere, og gjestene var et par ganger nær ved å sørge for ekstraomganger. Moldes forsvar virket da usikkert og likegyldig. En god keeper Kolbjørn Sylthe reddet laget sitt fra å måtte spille ekstraomganger. Bernt Roald var best av backene, og i løperrekken var Odd Berg friskest.

Molde vant en fortjent seier og var klar for 4.rundekamp mot Rosenborg.

2000 tilskuere på Molde Stadion.

SERIETAP PÅ AKSLA

Høstens første seriekamp gikk mot Aalesund på Aksla 8.august. Det ble seier 2-1 til sunnmøringene.

MFK begynte kampen best, og etter et kvarters spill burde de blå-hvite ha ledet 3-0.

Odd Berg førte laget sitt opp i 1-0 etter bare sju minutters spill. Etter det burde både Jan Risa og Erik Dørum ha scoret Første omgang var en av de beste omgangene Molde hadde spilt, og Aalesund fikk sin første sjanse først etter 30 minutter.

I andre omgangs 14.minutt utlignet Aalesund, og et kvarter senere tok hjemmelaget ledelsen 2-1. Dette ble også resultatet i en kamp som var underholdende for 2000 tilskuere. Toirkild Brakstad leverte nok en gang toppspill, Svein Kanestrøm var god , og Kolbjørn Sylthe spilte godt i mål før han måtte gå ut med skade. Ros for innsatsen fikk også Bernt Roald og Stål Bjørkly, og i løperrekken var Odd Berg den farligste.

RBK SENDTE MFK UT AV CUPEN

4000 tilskuere var møtt fram for å se 4.rundekampen mellom Molde og Rosenborg. De blå-hvite viste ingen respekt for sine mer berømte motstandere, og i perioder hadde Molde trønderne nede for full telling. Kampens eneste scoring kom da det gjenstod fem minutter av kampen, og den var det dessverre trønderne som stod for. Fram til da hadde Molde hatt flere sjanser til å detonere den store cupbomben. Noen minutter før scoringen hadde Erik Dørum en kjempesjanse etter godt forarbeid av Bjørner Oshaug. Torkild Brakstad "temmet" Bjørn Wirkola, og Svein Kanestrøm spilte nok en god kamp. Unggutten Stål Bjørkly leverte backspill i norsk toppklasse, og han burde være klar for U-landslaget. Stål hadde allerede flere kamper på juniorlandslaget.

Torleif Bergsås gjorde ingen feil i mål, og forsvaret spilte sin beste kamp for året.

Angrepstrioen Risa/Berg/ Oshaug gjennomførte også en bra kamp.

Men Rosenborg scoret, og dermed var de blå-hvites cupeeventyr ute for dette året.

ÅRETS SVAKESTE KAMP

Moldes kamp mot Stabæk 22.august ble en skuffelse. Forhåpningene til Molde-laget var store etter den fine innsatsen mot Rosenborg, men 2500 tilskuere var skuffet da de forlot Molde Stadion. Det ble ett poeng etter 2-2 mot Stabæk.

Åpningsminuttene lovet godt for Molde, men senre var det ikke reelle scoringsmuligheter i første omgang.

Etter 16 minutter "spaserte" motstanderne gjennom MFK-forsvaret og gjorde 1-0. I perioden som fulgte, kunne det blitt både 2-0 og 3-0 til Stabæk. Denne dagen sviktet det på midtbanen. I løperrekka forsøkte Jon Risa uten å lykkes.

Etter 70 minutter fikk Molde straffespark, og Torkild utlignet til 1-1.

Fem minutter senere gikk MFK oppt il 2-1. Målet kom etter en flott forsering av Bjørner Oshaug, innlegg foran mål og en nydelig heading av Odd Berg.

I det 88. minutt utlignet Stabæk. Romsdals Budstikke advarte i sitt referat mot at spillere fikk "klippekort" til førstelaget.

TAP PÅ GULDBERGAUNET

28.august spilte Steinkjer og Molde på Guldbergaunet. Kampen endte med hjemmeseier 3-1. Men også i denne kampen åpnet de blå-hvite meget bra, og i det første kvarteret ble Steinkjer helt utspilt.

Etter 7 minutter kjørte Bjørner Oshaug et av sine raids på linjen. Innlegget hans bredsidet Odd Berg i mål. Etter dette fulgte flere flotte Molde-angrep, men flere Molde-mål ble det ikke. Steinkjer utlignet, og tre minutter før pause gikk hjemmelaget opp til 2-1 og 3-1. Etter pause var det ganske jevnspilt, men Steinkjer hadde de fleste målsjanene. Det var næremere 4-1 enn 3-2.

Asle Arntsen dominerte på midtbanen, mens Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm ikke var hundre prosent patent.

Torleif Bergsås var uheldig, og forsvarstabber gjorde at begge poengene ble igjen i Steinkjer.

ODD BERG SCORET TO

2000 fornøyde tilskuere forlot Molde Stadion 5.september. Odd Berg hadde scoret to mål, og MFK hadde slått Aurskog 2-0. Begge målene kom etter fint forarbeid av Bjørner Oshaug.

1-0 kom etter fem minutters spill, og 2-0 ble det i andre omgangs 25. minutt. Seieren kunne ha vært atskillig større, for Erik Brakstad, Bjørner Oshaug og Odd Berg brente opplagte måltilbud.

Kampen var ikke god, men den var spennende. Alle de blå-hvite ga det de hadde på en våt og tung bane. Asle Arntsen var en av banens dominerende spillere, Kolbjørn Sylthe var god i mål, og på midtbanen gjorde Knut Bjørnå en kjempeinnsats. Men det var angrepsduoen Oshaug/Berg som stjal showet med ypperlig angrepsspill.

FOR LITEN BRODD I ANGREPET

11.september tapte Molde 0-2 mot Skeid i Oslo, men de blå-hvite hadde fortjent minst det ene poenget. Første omgang var jevn. Molde hadde overtaket i første del av omgangen, Skeid i den andre. Allerede etter åtte minutter kunne det ha blitt Molde-ledelse da Odd Berg tok et overlegg fra Bjørner Oshaug på direkten. Men skuddet gikk over mål. De blå-hvite hadde etter dette en god periode, men angriperne var for beskjedne foran mål.

To minutter før pause gikk Skeid opp til 1-0.

Etter pause fikk MFK et klart overtak, men greide ikke å skape målsjanser. Bjørner Oshaug var hele tiden hyperfarlig med sine raids oppover langs sidelinja. To minutter etter sidebytte reddet Skeid på målstreken. Etter 20 minutter headet Asle Arntzen mot tomt bur, men en liggende forsvarer reddet på målstreken.

Sju minutter før full tid scoret Skeid sitt andre mål.

Molde-forsvaret var ikke patent, men alle jobbet iherdig. Knut Bjørnå var en av lagets nyttigste spillere. Bjørner Oshaug var hyperfarlig, men "Skeidforsvarerne svermet rundt ham som bier," skrev Erling Kai Bolsø.

MOLDE TIL 3.DIVISJON ?

19.september ble man alvorlig redd for at Moldes dager i 2.divisjon var talte. Da tapte nemlig de blå-hvite på hjemmebane 0-2 mot Raufoss. De første 30 minuttene av kampen ble direkte kjedelig. 2000 tilskuere fikk se et tafatt og tannløst angrep. Selv Bjørner Oshaug var helt utenfor. Et hederlig unntak i alt det grå var Bernt Roald. Han fikk applaus for ypperlig backspill. Litt uflaks hadde nok hjemmelaget, og dessuten var mange plaget av nerver i den viktige kampen.

Etter 40 minutter laget Svein Kanestrøm selvmål. Svein var for øvrig den som kom nærmest opp til Bernts prestasjoner denne dagen.

I andre omgang ble det litt mer fart over Molde-laget, og etter 20 minutter scoret Odd Berg. Dessverre ble målet annulert for offside, en avgjørelse svært mange var uenige i.

Raufoss scoret sitt andre mål, og nå var ikke tabellen hyggelig lesning for MFK-tilhengerne.

17.MAI-STEMNING PÅ EIDSVOLL

2.oktober var det rene 17.maistemningen på Eidsvoll. Molde slo hjemmelaget 1-0 og berget plassen i 2.divisjon.

Det var "sydlandsk" stemning i Molde-garderoben, og en rørt oppmann Johan Sandøy fikk bare fram et kort "Takk, gutter!" Formann Sigmund Heggem sendte telegram til Skeid: Gratulerer med 1.divisjon-takk for hjelpen.

Skeids 1-0 over Aurskog hjalp Molde til å beholde plassen i 2.divisjon. Hadde kampen på Eidsvoll endt 1-1, ville Molde ha rykket ned.

Molde hadde et godt tak på Eidsvold Turn gjennom hele kampen, og det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde blitt på 5-0. Eidsvold hadde en eneste målsjanse i hele kampen.

Asle Arntzen scoret det avgjørende målet, og han spilte stort denne dagen. Torleif Bergsås var solid i mål, Stål Bjørkly var rask og hard, og Einar Sekkeseter spilte en stor kamp. Det var umulig å komme forbi duoen Brakstad/Kanestrøm, og det vanket også blomster til Erik Brakstad på midtbanen. Knut Bjørnå gjennomførte også en god kamp. Ifølge Romsdals Budstikke var Knut"som en trekk-opp-motor. Når den først startet, så gikk den." Odd Berg var mer aggressiv enn tidligere, og Bjørner Oshaug imponerte med sine raids. God innsats også av Erik Dørum og Jan Risa.

Raufoss-Stabæk1-3
Skeid-Aurskog1-0
Steinkjer-Aalesund1-0