JuniorformannTore Pedersen
1.varamannGunnar Hagbø
2.varamann: Ola Rimstad

FØRSTE STYRKEPRØVE

Årets første skikkelige styrkeprøve på gress gikk 18.april mellom hjemmelaget Bryn og Molde.

Gjestene vant 3-1 etter å ha ledet 1-0 ved pause. Det ble en bra kamp der Bryn holdt forbausende godt følge helt til sluttminuttene. Begge lag spilte bra fotball, og det ble verdifull kamptrening for begge lag. Begge lag hadde sine måltilbud i første omgang, men det ble med ett mål innsatt av Magne Arnestad.

I andre omgang kjørte Bryn sterkt ut og tilrev seg kontrollen over midtbanen, og utligningen kom tidlig i omgangen. Magne Arnestad avgjorde kampen med to scoringer til.

SEIER OVER SIL

Neste treningskamp gikk 21.april på Sunndalsøra mot Sunndal. Molde viste gryende form og vant 3-0. Ved pause ledet de blå-hvite 1-0. Molde lå over i spill gjennom hele kampen, og seieren kunne gjerne vært større. På en meget vanskelig bane fikk Molde til mye godt spill. Magne Arnestad scoret i f ørste omgang, og scoringene i andre omgang var signert Johan Eikrem og Tor Fuglset.

- Vi er fornøyd med resultatet og spillet guttene presterte, sa trener Gunnar Talsethagen som var skeptisk til all snøen som fortsatt lå på Molde Stadion. Han håpet at Bjørner Oshuag, som var i marinen, ville bli spilleklar for de blå-hvite.

LOVENDE MOT GOSSEN

Treningskampene til Molde lovet godt for det kommende seriespillet. 22.april møtte laget Gossen, og det ble seier med hele 5-0 til de blå-hvite etter 2-0 ved pause. Laget hadde overtaket i store deler av kampen, og periodevis ble det vist meget godt spill. Forsvaret var sikkert, og Svein Kanestrøm og Tore Pedersen ryddet godt opp. På midtbanen ble det vist solide ting av Knut Bjørnå, Tor Fuglset og Harry Hestad.

Magne Arnestad var eneren i løperrekken, og han hadde noen herlige skudd. Magne Arnestad scoret tre mål, mens Harry Hestad nøyde seg med to scoringer på frispark.

Det var spennende å se hvordan det ville virke inn på spillet når flere gode spillere hadde forlatt klubben. Torkild Brakstad var gått til HamKam, Jon Palmer Austnes var i Lyn og Jan Fuglset i Fredrikstad. Otto Trønningsdal spilte 3.divisjonsfotball i Sogndal, og Bjørner Oshaug var i marinen. En spiller var gått il Sverige, nemlig Asbjørn Bjørseth.

Følgende spillere skulle forsøke å greie seg etter spillereksporten: Torleif Bergsaas, Kolbjørn Sylte, Bernt Roald, Ola Rimstad, Tore Pedersen, Svein Kanestrøm, Harry Hestad, Tor Fuglset, Knut Bjørnå, Helge Melsæther, Magne Arnestad, Johan Eikrem, Olaf Eikrem og Andreas Strande jr.

HEDERLIG MOT HØDD

- Vi er meget godt fornøyd med 1-1 i Ulsteinvik, sa trener Gunnar Talsethagen etter vårens siste treningskamp mot Hødd 28.april.

-I uken som kommer, skal det trenes spurt og atter spurt, sa treneren som var svært glad for å ha fått Bjørner Oshaug på laget.

Spillerne fikk virkelig prøvd kreftene på en gjennomvåt gressbane. Kolbjørn Sylthe spilte en flott kamp i mål, og på midtbanen leverte Tore Pedersen en av sine beste kamper. Moldes beste på Høddvoll var imidlertid Harry Hestad. God innsats også av Magne Arnestad, Bjørner Oshaug og Knut Bjørnå.

Bjørner Oshaug ga Molde 1-0, og Hødd utlignet minuttet før pause.

Molde hadde de fleste sjansene etter pause, og både Harry Hestad og Magne Arnestad var nære på å sikre seieren for Molde. De blå-hvite fikk dessuten et mål annulert for offside.

SØRGELIG SERIESTART

Molde fikk ikke den starten på sesongen som mange hadde ventet etter fine treningskamper. Første seriekamp gikk mot Clausenengen på Atlanten Stadion 5.mai, og Molde måtte reise hjem med tap 1-4.

Ifølge Romsdals Budstikke ble kampen skjemmet av en meget sjenerende vind og CFK's uthalingstaktikk. Clausenengen dominerte hele første omgang, og ballen var omtrent hele omgangen på Moldes banehalvdel. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter. Like etter skjøt Magne Arnestad i mål, men målet ble annulert for offside. CFK la på til 2-0, og like etter tok en kristiansunder ballen med seg med handa uten at dommeren så det, og det stod 3-0. Molde-spillerne var tafatte, og pasningene gikk i hytt og vær. Etter 30 minutter økte Clausenengen til 4-0 mot det meget svaktspillende Molde-laget

I andre omgang tok Molde over, men trass i mange måltilbud ble det med bare ett mål. Det var det Helge Melsæther som besørget.

Molde-laget skuffet i første omgang, og kun Harry Hestad fikk godkjent karakter. Heldigvis ble det mer orden på laget i andre omgang, og Harry Hestad, Tor Fuglset og Knut Bjørnå viste seg fra en bedre side. Magne Arnestad var best i en svak løperrekke. Kolbjørn Sylthe kunne ikke gjøre noe med målene.

Andre resultat i 3.divisjon:

KFK-Åndalsnes4-1
Herd-VRF0-2
Langevåg-Skarbøvik0-0

Et par dager etter den bedrøvelige sesongpremieren fikk Molde en hyggelig melding: Torkild Brakstad ville spille for Molde fra høsten.

SESONGENS FØRSTE POENG

13.mai tok Molde sesongens første seriepoeng. I et gledesdrepende regnvær og på en bane som det nesten ikke var grønne gresstuster igjen på, slo Molde VRF 1-0. På den trøstesløse banen ble det stor innsats og lite spill.

I en 10 minutters periode midtveis i første omgang var gjestene farlige, men resten av kampen kontrollerte Molde. Første ball lå i VRF's mål etter 10 minutter, men Magne Arnestad ble avblåst for offside.

Fem minutter før slutt fik Molde frispark like utenfor 16-meteren, og dette satte Harry Hestad sikkert i mål.

Andre omgang ble målløs og atskillig tammere enn førsteomgangen. Romsdals Budstikke ga et pluss til Harry Hestad, Magne Arnestad, Tore Pedersen og Knut Bjørnå. Og avisas reporter avslørte seg som en god spåmann -Tor Fuglset later til å bli en spiller MFK vil få glede av.

OPPJAGET PÅ ÅNDALSNES

Det ble to nye poeng på Molde da laget gjestet Åndalsnes 19.mai. Det ble 1-0 til de blå-hvite etter scoring av Tor Fuglset midt i første omgang. Åndalsnes hadde de farligste målsjansene, men milimetrene var ikke på vertenes side, eller så tok en god Kolbjørn Sylthe seg av skuddene. Åndalsnes brente også et straffespark. Det ble en oppjaget kamp der to ineffekktive løperrekker ikke greide å benytte seg av forsvarernes blundere. Foran en god Kolbjørn Sylte jobbet backene Bernt Roald og Ola Rimstad godt. Svein Kanestrøm hadde en god dag som stopper, og Tore Pedersen gjorde også manns jobb. Harry Hestad var banens dominerende spiller, og Knut Bjørnå og Einar Sekkeseter greidde seg bra. Løperrekken var tynn. Denne gangen var Tor Fuglset plassert i angrepsrekken, og det var et vellykket eksperiment. Og nok en gang slo Romsdals Budstikke fast at Tor Fuglset hadde stoff i seg til å bli den helt store spilleren.

AKSLAKOMPLEKSET

-Ingen av disse lagene hadde fortjent poeng. Man skulle heller ha delt dem mellom Hødd og AAFK, sa en tilskuer etter at Herd hadde slått Molde 2-0. Det ble et svakt oppgjør, og man snakket igjen om Moldes Akslakompleks.

Herd tok ledelsen etter fem minutter. Keeper Torleif Bergsaas tok et utspill fra femmeteren. Svein Kanestrøm sendte ballen for løst tilbake fra 16-meteren, og en sunnmøring snappet ballen og scoret. Etter dette spilte Molde bra i en 25 minutters periode, og et par ganger var Tor Fuglset nære ved å utligne på headinger.

I andre omgang ommøblerte Molde laget, og Herd fikk mer og mer tak på spillet. Molde brukte ikke sine gode vinger Magne Arnestad og Bjørner Oshaug, og Tor Fuglset ble sørgelig alene i midten.

Etter usikkert forsvarsspill av MFK økte Herd sin ledelse til 2-0 etter 31 minutter av andre omgang.

Svein Kanestrøm var best i forsvaret, og Otto Trønningsdal og Ola Rimstad jobbet også bra.

Harry Hestad var lagets bestemann, men han måtte ofre seg for mye på midtbanen, og laget fikk ikke benyttet seg av hans skuddferdifghet. -Unge Einar Sekkeseter er en spiller klubben får mye glede av, skrev Erling Kai Bolsø i Romsdals Budstikke. Og det fikk han jo rett i.

TOR FUGLSET STADIG BEDRE

500 tilskuere var på Molde Stadion 26.mai da Molde slo Skarbøvik 5-1. Sterk varme og en elendig bane fikk skylden for at spillet ikke ble som man hadde håpet.

Skarbøvik tok ledelsen etter 14 minutter, og Harry Hestad utlignet etter en halvtimes spill. Spillet i første omgang var tamt, og beholdningen var faktisk bare de to scoringene.

Andre omgang begynte like kjedelig. Molde startet best, men så overtok gjestenen og spilte seg til scoringssjanser. Men det ble Molde som tok ledelsen etter 26 minutter av omgangen ved Harry Hestad. Tor Fuglset la på til 3-1 og 4-1 et par minutter senere og like før slutt fastsatte Magne Arnestad resultatet til 5-1.

Harry Hestad var igjen Moldes beste, og hans innsatsvilje smittet over på lagkameratene. Magne Arnestad og Bjørner Oshaug var ikke helt på topp i løperrekken, og forsvaret virket ikke patent. Unge Tor Fuglset utmerket seg igjen. Han ble bedre for hver kamp, og hans hodespill var imponerende.

UAVGJORT I CUPEN

Molde og Spjelkavik møttes i 1.runde i cupen på Moa 3.juni. Det var 2-2 ved full tid, og det ble ikke flere mål i ekstraomgangene.

Etter første omgang var det 0-0, etter at Molde hadde hatt de fleste og farligste sjansene. Det ble en tam andreomgang med sjanser til begge lag. Tor Fuglset skjøt Molde i ledelsen etter 10 minutter. Like etter fikk de blå-hvite annulert et mål fordi angriperen slo ballen i mål med handa. Magne Arnestad headet inn 2-0, og dette resultatet holdt seg til det gjenstod fem minutter av kampen. Spjelkavik reduserte til 1-2, og sunnmøringene øynet sjansen til utligning. I løpet av ett minutt hadde laget tre cornere, og to minutter før slutt kom utligningen. Molde hadde flere brukbare målsjanser i ekstraomgangene, men spissene lyktes ikke i avslutningene. Tore Pedersen og Ola Rimstad spilte godt i forsvar, og i angrepet var det Harry Hestad og Bjørner Oshaug som utmerket seg.

MOLDE VANT OMKAMPEN

7.juni gikk omkampen mellom Molde og Spjelkavik på Molde stadion. Det ble seier 3-0 til Molde, men noen stor kamp ble det ikke. Første omgang var elendig, og vi siterer Romsdals Budstikke: -Spillet som ble servert var nemlig trøstesløst, og man kunne bli fristet til å bruke klisjeen " bondefotball." Lange poler uten adresse, håpløse pasninger og dasking fram og tilbake på midtbanen særpreget omgangen.

Ved pause stod det 0-0.

Andre omgang ble bedre. Etter 18 minutter gjorde Magne Arnestad 1-0. I det 26.minutt ble Arnestad felt, og Harry Hestad satte påfølgende straffespark i mål. Like før slutt traff Spjelkavikkeeperen Magne Arnestads hode med et utspill, og Molde-spilleren kunne bare styre ballen i mål.

Svein Kanestrøm var eneren i forsvaret, og hele laget fikk brukbar kritikk for sin andre omgang.

ÅRSREKORD: 900 TILSKUERE

Molde spilte en meget god kamp da laget møtte Langevåg på Molde Stadion 9.juni. Hele 900 tilskuere fikk være med på de blå-hvites triumf over Langevåg. Det ble klar 4-0 seier , og Molde lå nå bare ett poeng bak lederlaget Herd på tabellen.

Harry Hestad ga Molde 1-0 etter 26 minutter, og like etter la Magne Arnestad på til 2-0. Dette ble også pauseresultatet.

I andre omgang fikk Molde frispark etter at keeper hadde syndet mot 4-skrittsregelen, og Magne Arnestad førte Molde opp i 3-0 ledelse. Det fjerde målet satte Harry Hestad inn på straffespark etter at en back hadde bokset ballen over mål.

Asbjørn Bjørseth var på plass igjen på laget, og det var en klar forsterkning. Ellers fikk alle spillerne nå god kritikk for sin innsats. Best kritikk fikk Harry Hestad, og Romsdals Budstikke beskrev ham slik: Harry Hestad er gull verdt for sitt lag. Han er hjernen i angrepet. Han vandrer stadig rundt, narrer med seg oppasserne, og plutselig slår han til med en spurt og det er ikke mange som greier å følge ham.

KLAR FOR 3.RUNDE

Over 1000 tilskuere ruslet fornøyde hjem etter at Molde hadde slått Herd 3-0 i cupen 12.juni.

Molde hadde kvittet seg med " Herd-komplekset ", og avansementet til 3.runde var fullt fortjent.

Knut Bjørnå scoret Moles første mål ti minutter før pause etter forarbeid av Harry Hestad.

I andre omgang økte Magne Arnestad Moldes ledelse til 2-0, og etter en halvtimes spill satte Bjørner Oshaug inn Moldes tredje mål. Alle spillerne fikk ros for en solid innsats. Romsdals Budstikke ga en ekstra blomst til Bernt Roald som ble bedre og bedre for hver kamp.

MOLDE PÅ TABELLTOPPEN

Det ble seier 3-1 til MFK da laget møtte KFK på gressbanen i Kristiansund 16.juni. MFK tok initiativet fra start og spilte seg til store sjanser. Det sviktet i det avgjørende øyeblikk, men i det 15.minutt besørget Magne Arnestad et innlegg fra Bjørner Oshaug i mål. Kampen jevnet seg nå ut en periode.

Men etter 33 minutter var det klart for ny Moldescoring: Harry Hestad og Tor Fuglset kombinerte seg fikst framover, og det hele ble avsluttet med at Tor Fuglset satte ballen i mål.

Kolbjørn Sylthe spilte en strålende kamp, men i andre omgangs 21. minutt forårsaket han et straffespark. Ifølge avisreferatet tok han en KFK-spiller i beina og vippet ham rundt. Straffesparket som fulgte, ga redusering til 1-2. Fem minutter før slutt løp Helge Melsæther fra forsvaret og fastsatte resultatet til 3-1.

KLAR FOR 4.RUNDE

For første gang siden 1964 spilte Molde seg fram til 4.runde i cupen. Det skjedde da laget på Aksla Stadion 27.juni slo Herd 1-0.

Førsteomgangen ble jevnspilt, og det stod 0-0 ved pause.

Tre minutter ut i andre omgang slo Magne Arnestad en lang pasning frem til Harry Hestad. Han forserte seg forbi to forsvarere og dundret ballen i mål. Magne Arnestad hadde også ballen i nettet like etterpå, men målet ble annulert for offside. Nå overtok Herd en del av spillet, men mål fikk ikke sunnmøringene.

Dermed kunne hele Romsdal juble over å ha fylkets eneste lag i 4.runde i NM. På slutten av kampen fikk Molde applaus fra sunnmørspublikumet.

Hele laget fikk ros for strålende innsats. Kolbjørn Sylte var en sikker sisteskanse, og hans feltarbeid var av høy klasse.

MFK BEST I BYEN

Træff og Molde spilte privatkamp 1.juli, og den endte med 3-1 til MFK. Træff tok ledelsen etter 25 minutter.

Jon Palmer Austnes gjestespilte, og han utlignet fem minutter før pause.

11 minutter ut i andre omgang ble Jan Fuglset (ferierende), felt, og Tore Pedersen ga Molde ledelsen på straffespark. Fire minutter før slutt fastsatte Andreas Strande resultatet til 3-1. Gjestespillerne Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes fikk vist at de kunne sin fotball-ABC. Av de faste spillerne ble det gitt et pluss til Svein Kanestrøm, Tore Pedersen og Knut Bjørnå. Mest positivt var det kanskje at Tor Kristiansen fikk vist at Molde hadde en god erstatning for Kolbjørn Sylthe.

SEIER OVER SANDEFJORD

14.juli spilte Molde treningskamp mot Sandefjord. I Sandefjord presterte Molde å slå hjemmelaget 3-1.

Molde tok ledelsen etter fem minutters spill, og etter en snau halvtime økte de blå-hvite til 2-0.

Senere økte de blå-hvite ledelsen til 3-0.

Sandefjords mål kom i slutten av andre omgang, og det kom på denne måten: En ufarlig ball ble sendt mot Molde-målet. Keeper ble stående og fumle med ballen, og en av Molde-spillerne syntes han måtte rydde opp og få ballen ut på banen. I stedet for å rydde opp, plasserte han ballen i nettet med fynd og klem.

På tribunen ble det sagt at det var hyggelig av Molde å hjelpe et hjemmelag uten målteft.

MANGE MÅL I MOLDE

-Du verden for et patriotisk publikum dere har i Molde. Noe av det verste vi har opplevd.

Det sa en Hødd-spiller i garderoben etter at sunnmøringene hadde slått Molde 5-3 i tippekamp 21.juli

1100 tilskuer fikk oppleve en meget god kamp på Molde Stadion.

Det var ikke gått mange minuttene da Magne Arnestad dundret ballen i tverrliggeren, og utover i kampen fikk publikum oppleve godt spill og farlige sjanser foran begge mål. Molde hadde et markert overtak det første kvarteret, men det sviktet foran mål. Hødd tok ledelsen etter 16 minutters spill. Få minutter etter utlignet Magne Arnestad. Etter denne scoringen kunne publikum glede seg over et aggressivt Molde-lag anført av Harry Hestad.

Ved pause stod det fortsatt 1-1.

Andre omgang begynte bra for hjemmelaget. Etter ett minutt dundret Magne Arnestad ballen i nettmaskene. Et dårlig tilbakespill fra Bjørner Oshaug førte til at sunnmøringen kunne utligne. 10 minutter var gått av andre omgang da Hallbjørn Hasund førte Hødd opp i ledelsen igjen, og sunnmøringene tok mer og mer over.. Midt i det verste sunnmørspresset utlignet Tor Fuglset til 3-3. I løpet av to minutter scoret Hødd to mål og kunne kassere inn det største beløpet fra Norsk Tipping. Harry Hestad og Torkild Brakstad fikk et ekstra pluss i karakterboka.

Det var lovende før høstkampene at det ikke fantes svake punkt på Molde-laget.

MOLDE-TRÆFF: 4-0

Det var to reservespekkede lag som møttes på Molde Stadion til privatkamp 27.juli. Molde hadde et markert overtak i hele kampen, og kunne bokføre en solid 4-0 seier. Harry Hestad og Torkild Brakstad var Moldes beste

Torkild scoret to mål, Harry ett og ett var selvmål.

FRÆNA-MFK: 2-3

28.juli spiltes den første fotballkampen på Tornes stadion. 5.divisjonslederen Fræna ga Molde god motstand, og de blå-hvites seier ble ikke større enn 3-2. Men Moldes første mål kom raskt. Magne Arnestad scoret det første målet på Tornes stadion etter 44 sekunder. Fræna hadde en stor sjanse til utligning, og Molde hadde en rekke store sjanser, men det stod 1-0 ved pause.

I andre omgang økte Harry Hestad Moldes ledelse. Bjørn Terje Moen reduserte for Fræna, før Johan Eikrem gjorde 3-1 til Molde. Så ble det stor jubel da hjemmelaget nok en gang reduserte Moldes ledelse. Flere mål ble det ikke, og det var betenkelig at 3.divisjonslaget ikke vant en klarere seier over et 5.divisjonslag.

Best på Molde-laget var Harry Hestad, Johan Eikrem og Tor Fuglset.

HERD PÅ TABELLTOPPEN

Det ble spilt kamper i 3.divisjon 6.august, men Moldes kamp mot Clausenengen ble utsatt.

KJEDELIG MOT VRF

Romsdals Budstikke var ikke nådig mot dommeren etter kampen mellom Velledalen/Ringen og Molde 11.august: -En del av oppløpene ble tatt av vinden, men de fleste og fineste stoppet dommeren med de forunderligste begrunnelser.

Molde tok ledelsen etter en halvtimes spill da Magne Arnestad satte kneet til et langt fremspill fra Torkild Brakstad.

15 minutter ut i andre omgang gikk Harry Hestad gjennom hele forsvaret, driblet av keeper og satte ballen rolig i mål. Resten av kampen artet seg som en håpløs kjemping fra Moldes side. Helt mot slutten av kampen var det nær blitt redusering, men Otto Trønningsdal reddet på målstreken. Otto Trønningsdal og Svein Kanestrøm gjennomførte en fin kamp. På midtbanen gjorde Knut Bjørnå og Torkild Brakstad jobben sin. I løperrekka hadde Harry Hestad alltid minst to oppassere. Kolbjørn Sylthe var en sikker sisteskanse.

ÅIF98-282

Etter seier 4-1 i den utsatte kampen mot Clausenengen 18.august var Molde igjen på toppen av 3.divisjonstabellen.

Molde tok ledelsen etter 21 minutters spill. Det var Harry Hestad som scoret. Minuttet etter fikk Harry en nydelig pasning fra Tor Fuglset, og Harry la på til 2-0. Molde spilte seg til flere målsjanser, men det ble Clausenengen som scoret og reduserte til 1-2. Nå fikk de blå-hvite nerver, og Clausengen fikk et lite overtak.

Andre omgang åpnet med et stolpeskudd av Harry Hestad, og like etter måtte keeper Tor Kristiansen slå en ball i stolpen. Etter 21 minutter avgjorde Otto Trønningsdal kampen på en scoring fra skrått hold. Åtte minutter senere slo Otto Trønningsdal inn et fint innlegg, og Tor Fuglset headet inn Moldes fjerde mål.

Harry Hestad var banens beste, Tor Fuglset fikk ros for at han jobbet mer enn tidligere og Otto Trønningsdal jobbet godt som ving. Torkild Brakstad herjet i stor stil på midtbanen, og Svein Kanestrøm var velsignet rolig og stø. Ros fikk også Bernt Roald, Tore Pedersen og Ola Rimstad.

OTTO MATCHVINNER

Det ble en knepen 2-1 seier til Molde da laget møtte Åndalsnes på Molde Stadion 26.august. I det første kvarteret så det ut til å bli enveiskjøring. Otto Trønningsdal ga Molde ledelsen, men etter det var det slutt på Moldes overtak. Åndalsnes utlignet, og like etter var det bare et tigersprang av Kolbjørn Sylthe som hindret Åndalsnes i å ta ledelsen. Ved pause stod det 2-1. I andre omgang var spillet til de blå-hvite nervøst og oppjaget. Det gikk imidlertid bare fire minutter før Otto Trønningsdal scoret Moldes seiersmål.

Dette var en av Moldes svakeste kamper i sesongen. Ola Rimstad var best av backene. Harry Hestad hadde ikke dagen sin og fikk lite til i andre omgang. Best kritikk fikk Svein Kanestrøm, Tore Pedersen, Torkild Brakstad og Tor Fuglset. Kolbjørn Sylthe hadde en kjemperedning, men virket denne gangen usikker ved et par anledninger.

Før kampen ble tre av Molde-spillerne overrakt blomster av formann Hans Møller. Ola Rimstad spilte denne dagen sin kamp nr.250 for MFK. Tore Pedersen og Svein Kanestrøm spilt kamp nr.200.

CUPEVENTYRET UTE

500 moldensere var på plass da Fredrikstad tok imot MFK til cupkamp 1.september. Det ble en kamp full av dramatikk, og den var ikke avgjort før tre minutter før full tid. Og da var det moldenseren Jan Fuglset som sikret Fredrikstad seieren 4-3.

Hjemmelaget hadde det meste av spillet og de største sjansene i begynnelsen av kampen. Hjemmepublikum fikk en kalddusj da Tor Fuglset på et frispark fra vel 16 meter ga Molde 1-0. Fredrikstad kjørte nå hardt på for å utligne, og da kom kalddusj nr.2 . Harry Hestad gjorde 2-0 etter 37 minutter. Fredrikstad reduserte like før pause.

Etter pausen startet Fredrikstad i et forrykende tempo, og utligningen kom raskt. Sju minutter ut i andre omgang tok Fredrikstad ledelsen, men det gikk ikke lenge før Molde kvitterte. Bjørner Oshaug la inn foran mål, og Magne Arnestad dundret ballen i mål på direkten. Og så avgjorde Jan Fuglset kampen like før slutt.

Cupeventyret var ute, men Molde kunne være stolte av innsatsen.

SERIERUNDE UTEN MOLDE

Da Molde var opptatt med cupspill, gjennomførte de andre 3.divisjonslagene den 11.serierunden.

GODE Molde-juniorER

8.september gikk MFK-juniorene enkelt videre i cupen etter 5-0 over Rindal på Molde Stadion.

300 tilskuere kunne se at Molde-guttene var sine motstandere teknisk overlegne. Finn Bolsønesgjorde 1-0 etter 3 minutter. Petter Melsæther fulgte opp med scoring etter et kvarter, og så sørget Finn Bolsønes for at Molde kunne gå til pause med 3-0. I andre omgang gjorde Erik Brakstad 4-0, og Odd Berg fastsatte resultatet til 5-0.

KNAPP SEIER OVER SKARBØVIK

Både Molde og Herd vant i sin 11.seriekamp, og Herd hadde tabelltoppen med bedre målforskjell enn Molde.

I kampen mellom SIF og Molde, hadde sunnmøringene et godt overtak den føste halvtimen. Men så jevnet spillet seg ut, og Molde tok ledelsen ved Magne Arnestad på en fin pasning fra Harry Hestad.

I andre omgang hadde Molde et solid overtak. Torkild Brakstad og Knut Bjørnå fikk taket på midtbanen, men løperrekken lyktes ikke i avslutningene. Magne Arnestad headet i stolpen, og Otto Trønningsdal hadde et skudd som gikk i stanga og trillet langs mållinjen. Tore Pedersen fikk best kritikk i forsvarsrekken. Harry Hestad var en konstant trussel, og alle kjemptet bra mot en mostander som var i god høstform.

2200 PÅ MOLDE STADION

Toppoppgjøret mellom Molde og Herd på Molde Stadion 15.september samlet hele 2200 tilskuere.

Herd kjørte opp i et morderisk tempo fra start, og etter fire minutter ledet sunnmøringene 1-0. Molde hadde vansker med å komme seg etter kalddusjen, og Herd fortsatte kjøret. Sakte, men sikkert kom Molde inn i kampen, og i de siste minuttene av første omgang hadde MFK flere gode måltilbud.

Man hadde spilt i 11 minutter av andre omgang da Tor Fuglset ble lagt ned i straffefeltet, og på straffesparket som fulgte scoret Harry Hestad sikkert. Molde hadd et solid overtak i andre omgang, og det hadde ikke vært noe å si på om alle poengen var blitt igjen i Molde. Men det endte 1-1, og dermed var ingenting avklart på tabellen. Harry Hestad hadde to oppassere, og dermed slapp han lite til. Tor Fuglset var best i løperrekken.

Tabellen:

Herd1226-1019
Molde1225-1119
KFK1215-289
ÅIF1214-412

POENGTAP I SISTE SEKUND

I den meget viktige kampen mellom Molde og Langevåg 22.september ledet Molde 1-0 til bare sekunder gjenstod. Langevåg fikk frispark, MFK dannet mur og ventet en lobb over muren. Så kom et overraskende skudd, ballen skrenset borti en forsvarer og gikk inn bak en utmanøvrert Kolbjørn Sylthe. Kampen ble preget av mye urent spill, og begge lag var like gode til å lage frispark. Det var stort tempo i kampen, og Molde spilte til tider meget bra. Molde overlot midtbanen til Langevåg og kjørte på raske kontringer.

I den første halvtimen hadde Langevåg det meste av spillet, men Molde-forsvaret red stormen av. Sjansene var ganske likt fordelt. Etter en halvtime skrenset Tor Fuglset ballen i Langevågnettet etter frispark, og etter det var det Molde som hadde initiativet.

Det ble en jevn andre omgang, men Molde hadde et par kjempesjanser til å øke til 2-0. Et skudd fra Harry Hestad ble reddet på målstreken av en back, og Tor Fuglset satte ballen over fra 3 meters hold.

Og så kom frisparket som kanskje ødela Moldes sjanser til å nå 2.divisjon.

Kolbjørn Sylthe var Moldes beste. Alle fire backene spilte godt. I løperrekken gjorde Tor Fuglset mye bra, mens Harry Hestad ikke hadde dagen sin.