Juniorlaget 1976: Bak f.v: Øystein Nygård, Arne Inderhaug, Manne Aaeø, Einar Sekkeseter, Tor Fuglset, Stål Bjørkly, Benno Zalik. Foran f.v: Ottar Rekdal, Erik Brakstad, Erik Dørum, Hans Petter Hammer, Erik Furseth.

Asbjørn Talsethagen

Styret:

FormannAsbjørn Talsethagen , NestformannBernhard Hestad, Sekretær: Hans Vestneshagen, KassererBernt Roald, Oppmann: Sigurd Moe. JuniorformannIvar Melsæther

DEMONSTRASJONSFOTBALL

-Vi har sett MFK i et utall kamper gjennom årene-aldri har vi sett laget spille så riktig, så fullstendig sammenhengende fra keeper og helt frem til fremste angrepsspiller.

Det skrev Romsdals Budstikkes ex animo etter at Molde 7.mai hadde slått Spjelkavik 1-0. Sunnmøringene spilte sin første kamp på eget gress, og før kampen overrakte MFK blomster.

MFK hadde full kontroll i hele kampen, men greidde bare å score en gang. Hjemmelaget lå til tider med åtte mann i eget straffefelt, og da sier det seg selv at det måtte bli vanskelig å komme fram til mål. RB-journalisten mente det hele hadde løst seg om Molde-spillerne hadde fyrt av skuddene utenfor forsvarsmuren.

-Ska sei deg dei spela no, sa en sunnmøring på tribunen og var mektig imponert over den fotballen de blå-hvite demonstrerte ute på banen.

Andre kamper:

KFK-Herd0-0
Ålesund-Clausenengen1-0
VRF-Langevåg3-2

STORSEIER OVER KFK

Molde slo KFK hele 5-0 da lagene møttes på Molde Stadion 15.mai. Molde-spillerne var nå kondisjonssterke, og de hadde fart og teknikk. Det eneste som manglet, ifølge referatet i Romsdals Budstikke, var evnen til å gjøre det siste frispillende trekk for skuddposisjon.

Molde hadde overtaket i hele kampen, men KFK bet godt fra seg i første omgang.

I andre omgang hadde imidlertid nordmøringene lite å stille opp med. Og da trillet målene inn med jevne mellomrom.

Fuglset satte et firspark nydelig i mål. Jon Palmer Austnes sørget for 2-0, og så headet Magne Arnestad inn 3-0 etter en corner. Mål nr.4 kom også etter corner, og denne gangen var detWestad som scoret. Bjørner Oshaug fastsatte resultatet til 5-0.

NOK EN STORSEIER

-Det beste laget som har gjestet bygda på mange, mange år. Spiller MFK slik framover, må det uflaks til om laget skal tape poeng.

Dette var publikums enstemmige dom da Molde 21.mai knuste VRF med solide 6-0.

Jon Palmer Austnes scoret allerede etter ett minutt da keeper måtte gi retur på et skudd fra Jan Fuglset. VRF ble nå fullstendig utspilt. Moldes spill gikk fremover i opptil 10-12 trekk. På midtbanen hadde Svein Kanestrøm og Harry Hestad kommandoen. Jon Palmer Austnes førte Molde opp i 2-0 etter fint forarbeid av Jan Fuglset. Og like før pause satte Jan Fuglset inn et straffespark.

Det ble enveiskjøring også i andre omgang, og Jan Fuglset tegnet seg for nok to scoringer. Like før slutt avsluttet Magne Arnestad scoringene med å sette inn 6-0.

Jan Fuglset spilte sin beste kamp for året. Svein Kanestrøm og Harry Hestad dominerte som nevnt midtbanen. Og ifølge Romsdals Budstikke " slet Tore Pedersen på midtbanen som en gårdsgutt i høyonna."

Ikke noe å si på innsatsen med andre ord. Molde hadde nå 12 scoringer på tre kamper, og det var ikke rart at fotballinteresserte i Molde var spente på fortsettelsen.

KLAR FOR 2.RUNDE I CUPEN

MFK var klar for 2.runde i cupen etter 3-0 seier over Clausenengen 28.mai. Nordmøringene hang bra med i første omgang, og stillingen ved pause var 0-0. Det var en sjansefattig omgang, men Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes hadde et par kanoner som gikk like over mål.

I andre omgang ble tempoet skrudd opp, og Moldes fine pasningsspill førte til flere gode angrep. Moldes tre scoringer ble besørget av Magne Arnestad, Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes. Molde hadde sine beste spillere på midtbanen i Svein Kanestrøm, Tore Pedersen og Torkild Brakstad.

Jon Palmer Austnes var farligst i løperrekka, og Jan Fuglset, Bjørner Oshaug, Harry Hestad og Magne Arnestad kunne være fornøyd med innsatsen.

1200 tilskuere så cupoppgjøret.

AVBRUTT KAMP

4. juni skulle det spilles full runde i 3.divisjon. Moldes kamp ble avbrutt, men selv med en kamp mindre enn konkurrentene lå de blå-hvite fortsatt på tabelltoppen.

SEIER I SLITTE DRAKTER

Det ble klar seier og to nye poeng til MFK da laget møtte Clausenengen på Molde Stadion 11.juni. Kampen endte 3-0 etter scoringer av Jan Fuglset, Harry Hestad og Jon Palmer Austnes.

Jan ga Molde ledelsen i første spilleminutt, og de andre scoringene kom etter 33 og 55 minutters spill.

Om Molde hadde den tidligere landslagscenteren Ole Stavrum følgende å si:-Dette laget er fullt på høyde med de beste 2.divisjonslagene i landet..det ville forundre meg meget om ikke Molde blir å finne i 2.divisjon neste år. Dessuten burde ungdomslandslagets UK ta en titt på en mann som Jan Fuglset.

1300 tilskuere fikk se et Molde-lag som var sterkt på alle plasser. Laget hadde kontante stoppere, ypperlige midtbanespillere og målsugne løpere.

Øy-no i Romsdals Budstikke hadde bare en negativ kommentar til Molde-laget: Om laget nå skulle rykke opp i 2.divisjon fra neste år av-spander nye nummer på draktene. I dag ser overdelen mildest talt utvasket ut.

KALAS-SEIER OVER KFK

Molde ledet serien etter fem serierunder, og laget hadde en målforskjell på 15-0 på fire kamper. Og laget fosset videre frem i cupen. 14.juni gikk 2.runde i cupen, og 1300 tilskuere på Molde Stadion fikk se hjemmelaget rundspille KFK og gå videre til 3.runde med hele 9-0. Og seieren kunne ha vært større, for de blå-hvite brente flere store målsjanser. Publikum frydet seg over trekantkombinasjoner, raske stikkballer og krossballer som satte nordmøringene helt ut av spill. KFK hadde ett skudd i stolpen, og i en kort periode i første omgang skapte gjestene vansker for Molde-forsvaret. Samtlige Molde-spillere fikk fin kritikk etter kampen, og det ble klarere og klarere for hver kamp at Torkild Brakstad var moden for landslagsspill.

OG SÅ KOM SMELLEN

2000 tilskuere var på plass på Aksla Stadion 18.juni for å se toppoppgjøret mellom Ålesund og Molde. De gikk fornøyde hjem etter at ÅFK hadde påført de blå-hvite sesongens første tap og inntatt tabelltoppen. Kampen ble spillemessig svak, men med mye dramatikk.

Begge lag hadde gode målsjanser i første omgang, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det lette,ledige spillet som hadde kjennetegnet Molde så langt i sesongen, var borte. Tore Pedersen var satt som frimerke på Magne Fylling, noe som sannsynligvis var årsaken til at Ålesund vant midtbanen. Hjemmelaget greide å rive opp Moldes småspill og satset selv på polespill. Molde-forsvaret virket usikkert og famlende, og spissene gikk sure da Ålesund-forsvaret spilte hardt og kontant og ofte over streken.

Ålesund tok ledelsen etter ett minutt i andre omgang. Jan Fuglset utlignet på et kjempeskudd etter vel en halvtime. Og da det bare var sekunder igjen av kampen, kom et løst skudd mot Molde-målet. Der stod Torleif Bergsås og Otto Trønningsdal på målstreken. Bergsås trodde Trønningsdal ville stoppe den løse ballen, men han bommet, og ballen trillet rolig i mål. 2-1 og tabelltopp for Ålesund.

GOD KAMP MOT ROSENBORG

25.juni møtte Molde Rosenborg på Lerkedal. Det ble klart 1-4 tap mot lederen av 1.divisjon, men de blå-hvite gjennomførte en fin kamp.

-Jeg vet ikke om jeg har hatt så mye å gjøre før i år, og du verden hvor god fotball Molde spiller. Men de mangler en mann som kan lage mål.

Ordene kom fra Rosenborgs keeper, Tor Røste Fossen. Molde hadde flere rene, store målsjanser enn Rosenborg, men Rosenborg hadde Odd Iversen. Det var nemlig ren og skjær uflaks at Molde ikke ledet 2-0 etter 15 minutter.

Jon Palmer Austnes var alene men skjøt utenfor etter fem minutter. Like etter var Bjørner Oshaug alene med keeper, men han ble stoppet av en tvilsom offsideavblåsning. Etter 10 minutter handset Nils Arne Eggen i straffefeltet uten at dommeren reagerte. Og så scoret Rosenborg på sitt første skikkelige angrep. Bare sekunder etter var Austnes alene med keeper uten å score, og så skjøt Jan Fuglset i stanga.

Rosenborg fikk etter hvert taket på midtbanen, og Torleif Bergsås hadde et par flotte redninger. Han kunne ikke forhindre at trønderne gikk opp til 2-0.

Jon Palmer Austns hadde den første målsjansen i andre omgang, men mislyktes. Og så slo Odd Iversen til med to kjempescoringer, mens Harry Hestad reduserte for Molde.

Teknisk var Molde helt på høyde med Rosenborg, men moldenserne hadde ikke den nødvendige hardheten og det tempoet som skulle til.

Torleif Bergsås jobbet bra i mål, og forsvaret hadde også en god dag. Torkild Brakstad hadde et godt tak på Odd Iversen, og Svein Kanestrøm og Harry Hestad kjempet godt på midtbanen. Jon Palmer Austnes var best i løperrekken.

ÅLESUND PÅ TABELLTOPPEN

Det ble spilt tre kamper i 3.divisjon 26.juni. Molde-Langevåg var utsatt til 2.juli, og kampen mellom Herd og Molde skulle avvikles 5.juli.

STORSEIER I TAM KAMP

Den utsatte kampen mellom Molde og Langevåg ble spilt 2.juli, og Molde tok to nye poeng etter oeverbevisende 5-1 seier. I første omgang fikk 1422 tilskuere se Moldes bevegelige og farlige løperrekke på sitt beste. Oppskriften var lange driv på vingene og farlige innspill foran mål. Det ble imidlertid Langevåg som nettet først, etter 15 minutters spill. Rett fra avspark fikk Svein Kanestrøm en ønskepasning og dundret ballen i nettet. Etter utligningen tok Molde helt over. Jon Palmer Austnes ga Molde ledelsen etter 32 minutter, og to minutter senere økte Magne Arnestad ledelsen til 3-1. Ti minutter før pause la Jan Fuglset på til 4-1.

Moldes femte mål kom ikke før det var gått 22 minutter av andre omgang.

Det ble en laber andre omgang, og trener Gunnar Talsethagen forklarte det med at spillerne sparte seg til neste kamp mot Herd. Jan Fuglset brente for øvrig et straffespark.

Tabellen så da slik ut:

Molde65 0 121-310
Herd63 3 08-29
Langevåg73 2 214-138
VRF72 1 46-216

TAP I UTSATT KAMP MOT HERD

Molde spilte to utsatte kamper på en uke. Det ble som kjent storseier mot Langevåg, mens det ble atskillig vanskeligere mot Herd. Sunnmøringene slo Molde 2-0, og dermed passerte Herd Molde på tabellen da vårsesongen var ferdigspilt.

To Ålesundslag lå nå foran Molde:

AAFK75 2 021-412
Herd74 3 010-211
Molde75 0 221-510

GOD START PÅ HØSTKAMPENE

Det ble to poeng på Molde i den første høstkampen. 7.august slo de blå-hvite til med 5-0 over Spjelkavik.

Bjørner Oshaug startet scoringene etter 27 minutters spill. 20 minutter senere la Jon Palmer Austnes på til 2-0.

Bjørner Oshaug laget sitt andre mål da han forandret retning på et skudd fra Jon Palmer Austnes. Moldes to siste mål ble satt inn av Helge Melsæther.

Torkild Brakstad var best på Molde-laget. Forsvaret hadde en rolig dag. Harry Hestad og Svein Kanestrøm hadde kontrollen på midtbanen, men pasningene deres var for dårlige. Løperne gjennomførte en bra kamp med Bjørner Oshaug som bestemann. På minussiden til karene i løperrekken kom sløsing med sjanser, noe som kunne bli skjebnesvangert i møte med sterkere lag. Dessuten virket det som om Molde-laget var lett å få ut av stilen.

2-2 MOT BUNNLAGET

Kampen mot bunnlaget KFK 13.august viste at Molde-spillerne ikke var i form. Det ble poengedeling etter 2-2 på nordmøringenes bane. Molde lot seg dra med på KFK's cuplignende spillt, og akkurat det behersket ikke de blå-hvite.

Det begynte bra med en Jon Palmer Austnes-scoring etter 8 minutter. KFK's utligning kom da Torleif Bergsås mistet den glatte ballen rett i beina på en KFK-spiller. Nordmøringene tok ledelsen på et frispark fra 35-40 meter, og Harry Hestad utlignet fra halve distansen. I omgangens siste minutter presset de blå-hvite, og Helge Melsæther skjøt milimetre utenfor for blank goal.

I andre omgang vekslet oppløpene, og begge lag hadde sine målsjanser. Det siste kvarteret var Moldes. Bjørner Oshaug skjøt i stolpen, og returen fra Jon Palmer Austnes ble reddet på målstreken. Like etter satte Svein Kanestrøm ballen i mål, men målet ble annulert for offside på Jan Fuglset og Bjørner Oshaug. Backene fikk god kritikk etter kampen, og på midtbanen hadde Svein Kanestrøm sin store dag. Som så mange ganger før, var det Torkild Brakstad som var eneren på Molde-laget. Bjørner Oshaug og Jan Fuglset var best i løperrekken.

1-0 I ÅRETS SVAKESTE KAMP

Molde vant 1-0 over VRF 20.august i årets svakeste kamp av de blå-hvite. Mange av spillerne virket helt ute av form, ja det kunne se ut som om laget hadde resignert i kampen om seriemesterskapet. Kampens eneste mål ble satt inn av Harry Hestad på et skudd fra 17 meter.

Kolbjørn Sylthe var tilbake i mål og hadde lite å gjøre. Det ble også en rolig dag for backene Ola Rimstad og Asbjørn Bjørseth. Torkild Brakstad var ikke i vanlig slag, men jobbet allikevel bra sammen med Otto Trønningsdal. God kritikk ble det også til Tore Pedersen og Svein Kanestrøm. Jon Palmer Austnes, Jan Fuglset og Bjørner Oshaug hadde ingen stor dag, og de burde ha sørget for en større seier til Molde over et svakt VRF-lag.

ANDRE TAP MOT HERD

27.august ble det klart at drømmen om 2.divisjon måtte oppgis. Da Molde gikk på banen for å møte Herd, visste spillerne at Ålesund hadde slått VRF 2-1 og trygget serieledelsen. Kanskje la dette et ekstra press på moldespillerne. Og da de blå-hvite gikk av banen etter 0-2, var liksom alt håp ute.

1475 tilskuere fikk se en velspilt kamp der Herd var flinkest til å ta vare på sjansene som bød seg. I første omgang hadde sunnmøringene overtaket på midtbanen. I andre omgang fikk de blå-hvite bedre tak på midtbanen,, og Jan Fuglset fyrte av noen skudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Harry Hestad hadde en kanon i tverrliggeren, men noe nærmere kom ikke Molde scoring. Herd scoret to ganger i andre omgang, etter 59 og 88 minutter.

Kolbjørn Sylthe hadde noen fine redninger, og Torkild Brakstad og Otto Trønningsdal gjorde en utmerket jobb. Men best av alle var Svein Kanestrøm som alltid var med i forsvar og angrep. Ingen i løperrekken utmerket seg.

Jan Fuglset, Helge Melsæther og Bjørner Oshaug viste enkelte fine ting, men jobben deres var jo å score mål.

Flere spillere skulle nå forlate klubben. Det var Jan Fuglset, Otto Trønningsdal, Jon Palmer Austnes og Torkild Brakstad. Håpet om 2.divisjonsspill var ute, og det var ingen fare for nedrykk. Ville man i neste kamp få se nye ansikter på Molde-laget?

"NYE MFK" VANT 4-1

Clausenengen ble første motstander for det "tappede" Molde-laget, og 700 kristiansundere regnet med enkel match for Clausenengen. På en bløt og tung bane gjorde reservene det klart at Molde fortsatt skulle regnes med.

De blå-hvite fikk også denne dagen til sitt lette, tekniske småspill, og de kom lett gjennom et tregt forsvar.

Knut Bjørnå ga Molde ledelsen etter 18 minutter. Etter en halv time gikk Harry Hestad gjennom forsvaret og skjøt i stolpen. Bjørner Oshaug scoret på returen.

I andre omgang kom CFK sterkere tilbake, men Molde-forsvaret jobbet bra. Bjørner Oshaug la på til 3-0, og Moldes fjerde mål ble satt inn av Helge Melsæther. Clausenengen fikk et trøstemål helt i slutten av kampen.

Hele Molde-laget gjennomførte en flott kamp.

STORTAP I SISTE HJEMMEKAMP

Årets siste hjemmekamp ble ingen fornøyelse. Serieleder Aalesund var på besøk på Molde Stadion og nedsablet hjemmelaget med hele 6-2. Ved pause var stillingen 6-1. Fire støttespillere var borte, forsvaret virket panisk og løperne var ikke dyktige nok foran mål. Allerede før det var gått ett minutt av kampen hadde Molde laget selvmål. Leif Bugge Aarøe scoret fire ganger i 1.omgang, og Magne Fylling fant veien til nettmaskene en gang.

16 minutter ut i første omgang scoret Magne Arnestad for Molde.

Andre omgang ble kjedelig, men litt mer positiv for Molde. Hjemmelaget vant faktisk denne omgangen etter at Helge Melsæther scoret etter 29 minutter. Forsvaret jobbet bedre i andre omgnag, mye takket være en opplagt Svein Kanestrøm. Tore Pedersen, Ola Rimstad og Ingar Røstberg viste også mer resolutt spill.

Harry Hestad og Magne Arnestad jobbet bra fremover på banen, og ute på vingen gikk en sulteforet Helge Melsæther.

Romsdals Budstikke ventet nå at det ble utskiftinger i spillerstallen før neste sesong. Om Ålesund rykket opp i 2. divisjon, ville 1968 kanskje være året da Molde ville gå til topps.

VRF133 1 915-337

Denne helgen spilte Molde-juniorene cup mot Vålerengen i Oslo. Molde-juniorene spilte sin svakeste kamp for året og tapte 0-1 på landskamparenaen.

Torleif Bergsås spilte godt i mål, og han gjorde ifølge Romsdals Budstikke et godt inntrykk på landslags-UK. Ottar Rekdal var best i halfrekken, mens Einar Sekkeseter og Erik Brakstad ikke spilte opp mot sitt beste. I løperrekken skuffet Odd BergErik Dørum viste mye pent, men farligst var nok Johan Eikrem.

Jan Fuglset gjorde det bra for sin nye klubb, Fredrikstad. Han debuterte mot Vålerengen, og åtte minutter ut i andre omgang fikk han virkelig vist seg fram. Jan driblet elegant to VIF-forsvarere, og fra 18 meter smelte han ballen i mål.

SEIER I SISTE KAMP

Langevåg var favoritter da laget tok mot MFK i siste seriekamp. Molde stilte med en rekke nye spillere, og de spilte over forventning. Det ble en overraskende seier 3-0 for de unge blåhvite, og en lykkelig trener Gunnar Talsethagen merket seg at hans gutter var langt raskere enn sine motstandere. Molde hadde sterk motvind i første omgang, men lyktes i å holde ballen langs bakken. I andre omgang hadde vinden stilnet av.

Molde tok ledelsen ved Andreas Strande jr. etter en halvtimes spill. Fem minutter senere økte Harry Hestad til 2-0. Midt i andre omgang laget Magne Arnestad Moldes tredje mål.

Moldes lag i sesongens siste kamp: Torleif Bergsås, Ola Rimstad, Bernt Roald, Svein Kanestrøm, Tore Pedersen, Knut Bjørnå, Asbjørn Bjørseth, Andreas Strande, Helge Melsæther, Harry Hestad, Magne Arnestad.