Bildet bak f.v: Kolbjørn Sylthe, Abjørn Bjørseth, Otto Trønningsdal, Tore Pedersen, Torkild Brakstad og Leif Otto Westad. Foran f.v: Nils Bugge, Svein Kanestrøm, Jan Palmar Austnes, Harry Hestad og Jan Fuglset.

Kasserer: Magnar Bugge
Oppmann: Bernhard Hestad
Juniorformann: Ivar Melsæther

SEIER OVER ÅLESUND

-Vi får trene på dette med å score når vi er alene med keeper, sa Jon Palmer Austnes etter at Molde hadde slått Ålesund 8.mai. Kampen endte med Molde-seier 2-0, men det burde ha vært mye mer. Etter at Molde hadde gått opp til 1-0 etter 20 sekunder ved Jon Palmer Austnes hadde både han og Jan Fuglset et par ganger store sjanser foran blankt mål, men de nølte for lenge før de avfyrte skuddene.

Harry Hestad laget Moldes andre mål 11 minutter ut i andre omgang. Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm var enerne på Molde-laget denne dagen. Løperrekken fikk det ikke helt til, men det var gledelig å se at Harry Hestad var i ferd med å komme i form etter skade.

MOLDE PÅ TABELLTOPPEN

Etter to serieomganger toppet Molde tabellen i 2.divisjon. Herd lå på andreplass med samme poengsum.

TO POENG I SISTE SEKUND

Molde var heldig som fikk med seg to poeng fra kampen mot Åndalsnes 19.mai. Kampen gikk på Molde stadion, og til 10 minutter gjenstod, var stillingen 1-1. En ÅIF-spiller som trodde ballen var ute og at dommeren hadde blåst, tok ballen med hendene, og de blå-hvite fikk straffespark. Det satte Torkild Brakstad i mål.

Molde presset i nesten hele kampen, og laget burde ha avgjort kampen atskillig tidligere. Molde hadde tre stangskudd, og dessuten brente Svein Kanestrøm et straffespark.

Harry Hestad ga Molde ledelsen på et herlig skudd som føk via tverrliggeren og i nettet. Men etter bare to minutters spill i andre omgang gikk Dagfinn Svensom solo gjennom hele MFK-forsvaret og utlignet.

Molde-lagets spill ble skjemmet av upresise pasninger og mas og jag. Torkild Brakstad var den eneste som kom opp mot sitt beste.

SLØSERI, MEN SEIER

Langevåg hadde ikke et eneste skikkelig skudd på mål da laget møtte MFK på Molde stadion 22.mai. Bortsett fra de første fem minuttene av andre omgang, hadde Molde kontrollen i kampen. Men de blå-hvite sløste bort målsjansene gang etter gang. Jan Fuglset, Harry Hestad og Jon Palmer Austnes hadde alle sjanser til å gi Molde ledelsen. men lagene gikk til pause med 0-0.

Jon Palmer Austnes førte Molde opp i ledelsen 9 minutter ut i andre omgang. Fire minutter senere la Jan Fuglset på til 2-0. Men så var det stopp på scoringene. Sjansene var der: To ganger reddet en back på målstreken, og så satte Torkild Brakstad et straffespark i stolpen.

Molde-spillerne fikk ros for spillet sitt i denne kampen. En spiller ble trukket spesielt frem. Det var Torkild Brakstad som nok en gang spilte en strålende kamp. Romsdals Budstikke mente Torkild nå var klar for landslagsspill. I løperrekken var det ikke fullklaff for verken Jan Fuglset, Harry Hestad, Jon Palmer Austnes eller Svein Moen. De viste til tider fint spill, men effektiviteten manglet.

På grunn av sløsingen med målsjansene lå Molde fortsatt bak Herd på tabellen.

TAPTE PÅ SELVMÅL.

30.mai møttes Clausenengen og MFK i Kristiansund, og hjemmelaget vant 1-0. Kampens eneste mål kom allerede i åpningsminuttene. Torkild Brakstad headet bakover mot keeper, men dessverre var ikke Kolbjørn Sylthe der Torkild trodde, og ballen gikk i mål.

Resten av kampen dominerte MFK, men mål ble det ikke. Dessverre mistet dommeren taket på kampen, og den ble rå og stygg. Ifølge Romsdals Budstikke holdt Molde-spillerne hodet kaldt, og de viste god oppførsel også etter kampen. Torkild Brakstad var igjen banens beste spiller.Kolbjørn Sylte var god i mål, og Jan Fuglset var best i løperrekken.

SOLID SEIER OVER SØYA

Molde gikk videre til 2.runde i cupen da laget 5.juni slo Søya 8-0. Det stod 3-0 ved pause.

Trass i målene var det ikke noen stor kamp av Molde-laget. Det sviktet i forsvaret, og selv solide Svein Kanestrøm var under pari. Torkild Brakstad var som vanlig solid og god. Kolbjørn Sylte ble ikke satt på noen alvorlige prøver, og Asbjørn Bjørseth var best av backene. Løperrekken viste noen fine ting i andre omgang, men Austnes/Hestad/Fuglset var fortsatt for ineffektive.

Harry Hestad scoret fem av målene, Jan Fuglset to og Jon Palmer Austnes ett.

3-400 tilskuere så de blå-hvite avansere til 2. runde.

SEIER I TROPISK VARME

Gradestokken viste 25 plussgrader i skyggen da VRF og Molde møttes 12.juni. Tross varmen ble kampen kjørt i stort tempo. MFK var best i begge omganger, og laget tok en fortjent 2-0 seier. Seieren burde ha vært dobbelt så stor, for nok en gang sløste de blå-hvite med målsjansene. Molde viste mye bra spill, spesielt i første omgang. Jan Fuglset scoret på et innlegg fra Jon Palmer Austnes. Moldes andre mål stod også Jan Fuglset på. Han headet et frispark fra Otto Trønningsdal i mål. Molde-spillerne viste stor fremgang fra forrige kamp, men skyteferdigheten var fortsatt for dårlig. Forsvaret spilte godt. Backene Asbjørn Bjørseth og Ola Rimstadgjennomførte en fin kamp, og Tore Pedersen spilte sin beste kamp for året. Torkild Brakstad overbeviste nok en gang med suverent hodespill og flotte avleveringer. I løperrekken var Harry Hestad bestemann. Jan Fuglset røpet gryende form,og Otto Trønningsdal gjennomførte også en god kamp. Jon Palmer Austnes viste enkelte bra ting, mens Svein Moen virket å være ute av form.

Bortimot 400 tilskuere valgte Molde stadion fremfor badestranda.

Andre kamper:

Braatt-Herd2-3
Langevåg-ÅIF7-1
ÅFK-CFK4-1

MOLDE TAPTE TOPPKAMPEN

Molde slapp Herd ytterligere to poeng foran seg da laget tapte 0-1 på Aksla stadion 19.juni. Det ble en dårlig kamp av de blå-hvite, og det virket som om innsatsviljen var fullstendig borte. Herd hadde de farligste sjansene med et skudd i tverrliggeren og et skudd som Otto Trønningsdal reddet på målstreken. Herds mål var imidlertid en billig scoring, og det kom etter 39 minutters spill. Molde hadde ett eneste skudd på mål, og det var det Svein Kanestrøm som avfyrte. Noen minutter før slutt kunne Svein ha sørget for ett poeng, men skuddet hans gikk i beina på keeper. Tross skade viste Torkild Brakstad nok en gang sin klasse. Den vanligvis så sikre Svein Kanestrøm var helt utenfor i den sure vinden på Aksla. Jon Palmer Austnes var skadet, og Harry Hestad hadde oppvartning av to-tre mann kampen gjennom. Jan Fuglset forsøkte å skape noe, men når Harry Hestad ikke slapp fri fra oppasserne sine, ble det tynt i løperrekka.

CUPTAP MOT NIDELV

Siste dag i juli forsvant Molde ut av cupen. 2000 tilskuere var på plass på Molde Stadion. og de gikk skuffet hjem. Molde tapte 1-5, og bare Tore Pedersen og Jan Fuglset fikk brukbar kritikk. Kampen ble en stor skuffelse, for de blå-hvite hadde spilt gode tippekamper i ferien.

Nidelv tok ledelsen etter 23 minutters spill og økte til 2-0 før lagene tok pause. Molde hadde sjanen til å redusere på straffespark, men keeper reddet Svein kanestrøms skudd. Ifølge Romsdals Budstikke ble Svein forstyrret av at keeper var kommet nesten ned før skuddet kom, noe dommeren burde ha sett.

I begynnelsen av andre omgang reduserte Jan Fuglset til 1-2 på et overlegg fra Ola Rimstad. I løpet av kampens site ti minutter scoret Nidelv tre ganger, og de blå-hvite var ute av cupen.

-Og dermed var den triste og kjedelige kampen slutt, og godt var det, for hadde den fortsatt hadde nok nederlaget blitt enda større, skrev Romsdals Budstikkes Kai.

DOMINERTE KAMPEN,MEN TAPTE

Molde hadde 75% av spillet da laget møtte Ålesund 7.august. Allikevel tapte de blå-hvite 0-2. Tåka lå tjukk som graut før kampen, og det var lenge uvisst om det i det hele tatt skulle bli kamp på Aksla Stadion.

Kampen kom i gang, og etter en halvtimes spill lettet tåka.

Erling Kai Bolsø skildret det slik: -Vi så bare siste halvdel av første omgang, og da tåka lettet etter 26 minutters spill, oppdaget vi faktisk at det var 3-400 mennesker på tribunene.

Etter et kvarters spill tok AAFK ledelsen, og denne ledelsen holdt til pause. I pausen måtte Kolbjørn Sylthe kjøres på sykehuset med smerter i en arm, og Torleif Bergsås tok over keeperplassen. Han hadde ingen mulighet til å redde da Ålesund gikk opp til 2-0. Molde-forsvaret virket usikkert, og hjemmelaget hadde nok en ball i mål. Denne scoringen ble annulert for offside. Dommeren var ikke på Moldes side denne dagen. I andre omgang tok en AAFK-spiller ballen med hendene i straffefeltet, men dommeren reagerte ikke. Nils Bugge ble felt stygt bakfra. AAFK fikk frispark, mens Bugge fikk advarsel. Publikum på Aksla syntes det gikk for vidt, og selv om hjemmelaget hadde all fordel av avgjørelsen, ble det pipekonsert.

Etter tapet mot Ålesund havnet Molde på tredjeplass på tabellen.

STORSEIER OVER BRAATT

Det ble målkalas på Molde Stadion da hjemmelaget møtte Braatt 21.august. 700 tilskuere fikk se seks scoringer av de blå-hvite. Fem av målene kom i første omgang. Etter bare fire minutters spill scoret Jan Fuglset, og fire minutter senere la han på til 2-0. Så var det Jon Palmer Austnes sin tur til å score etter 16 minutter. I det 27.minutt scoret Jan Fuglset sitt tredje mål på et skudd som gikk via tverrliggeren i mål. Ett minutt før pause la Jan på til 5-0 på et frispark fra 20 meter.

Seks minutter ut i andre omgang gjorde Jon Palmer Austnes 6-0. Flere mål ble det ikke tross en rekke kjempesjanser. Magne Arnestad debuterte i kampen , og både han, Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes burde ha gjort seieren atskillig større. Etter en førsteomgang med ypperlig og oppfinnsomt løperspill, ble andre omgangen kjedelig. Jan Fuglset var bestemann i angrepet med sine fire scoringer. Forsvaret fikk også god kritikk, og spillet i første omgang ga håp om flere poeng i kommende kamper.

TAP MOT BUNNLAGET

Åndalsnes fikk to nye poeng da laget møtte Molde 28.august. Molde hadde overtaket i størstedelen av kampen, men hjemmelaget hadde viljen til å vinne. Kampen endte med 2-1 til Åndalsnes, og laget hadde nå kontakt med lagene foran seg. Molde var tydeligvis inne i en blindgate, og Romsdals Budstikke anbefalte omorganisering av laget. Blant annet burde Svein Kanestrøms rolle ikke være spiss, men midtbanespiller..

Åndalsnes tok ledelsen etter 20 minutters spill på et skudd som keeper Torleif Bergsås ikke hadde noen mulighet for å ta. Han burde kanskje ha tatt skuddet som ga 2-0. Det var nemlig et frispark fra langt hold.

Ved pause stod det 2-0 til Åndalsnes.

I andre omgang hadde Molde mange muligheter til redusering og utligning, men som i tidligere kamper var løperrekken for ineffektiv. 27 minutter ut i andre omgang reduserte Jan Fuglset til 1-2, men noe nærmere kom de blå-hvite ikke. Åndalsnes stod imot et sterkt Moldepress i slutten av kampen og kunne bokføre to nye poeng. Molde spilte siste del av andre omgang med 10 mann etter at Tore Pedersen ble utvist.

Moldes forsvar var ikke patent denne dagen. Selv ikke Torkild Brakstad lyktes i lokalderbyet. I forsvaret var Otto Trønningsdal god, og i løperrekken var Jan Fuglset den farligste. DebutantenJohan Eikrem fikk få baller å arbeide med, og Jon Palmer Austnes ble rådet til å holde seg lengre ut mot sidelinjen og praktisere vingspillet riktig. Da kunne han bli en vingløper av stort format

700 tilskuere koste seg i 23 varmegrader.

DRAMATISK I LANGEVÅG

Det ble et hardt og dramatisk oppgjør da Langevåg og Molde møttes 4.september.

Langevåg åpnet best og fikk de første målsjansene. Men Torleif Bergsås var sikker i mål og hadde flere flotte redninger. Molde kom etter hvert mer med i banespillet, og Jan Fuglset var en stadig trussel mot Langevågforsvaret. Han ga Molde ledelsen etter 35 minutter. Fem minutter senere gjorde Harry Hestad 2-0 på et flott skudd som gikk via stolpen og inn. To minutter før pause scoret Svein Kanestrøm Moldes tredje mål.

I begynnelsen av andre omgang reduserte Langevåg på straffespark, og etter dette tok Langevåg initiativet. Molde ble presset bakover på banen, og bare en god Torleif Bergsås hindret ytterligere reduseringer.Midt i dette sunnmørspresset førte Svein Kanestrøm de blå-hvite opp i 4-1. Da det gjenstod 2 minutter av kampen var stillingen fortsatt 4-1. I løpet av de siste to minuttene scoret Langevåg to mål !

Moldes beste var Torleif Bergsås. Ros også til Otto Trønningsdal, Jan Fuglset og Harry Hestad.

Tore Pedersen, Torkild Brakstad og Asbjørn Bjørseth var ikke med.

SEIER I STRIREGN

Molde tok en solid seier 6-1 da laget møtte Clausenengen på Molde Stadion 11.september. Banen var håpløs, det striregnet og det ble ganske surt for publikum. Men hjemmelaget leverte spill som varmet.

Magne Arnestad ga Molde ledelsen etter 13 minutter etter fint forarbeid av Jon Palmer Austnes. Etter 26 minutter utlignet kristiansunderne. Rett før pause ga Magne Arnestad på nytt Molde ledelsen.

Det gikk ikke mer enn sju minutter av andre omgang før Jon Palmer Austnes økte ledelsen til 3-1. Tolv minutter senere var det Harry Hestads tur til å score på en fin lobb. I andre omgangs 35 og 43.minutt scoret Jan Fuglset, og de blå-hvite kunne forlate banen med solide 6-1. Alle spillerne fikk fin kritikk for sin innsats. Ingar Røstberg gled fint inn på laget, og et ekstra pluss i margen for sterk innsats ble det til Tore Pedersen.

424 tilskuere likte seg til tross for skikkelig survær.

UAVGJORT MOT VRF

Velledalen og Ringens bane stod under vann, og sunnmøringenes hjemmekamp mot Molde måtte spilles i Sykkylven. Det ble en underholdende kamp som endte 3-3.

Jan Fuglset ga Molde ledelsen etter 20 minutter. Det gikk bare fem minutter før hjemmelaget utlignet. Molde hadde flere sjanser til å ta ledelsen, men lagene gikk til pause på 1-1.

16 minutter ut i andre omgang tok VRF ledelsen på et lettkjøpt mål. Fire minutter senere satte Jan Fuglset et frispark knallhardt i stolpen, og Magne Arnestad besørget ballen i nettet.

Det gikk seks minutter, og så var Molde i føringen med 3-2 etter en nydelig heading av Magne Arnestad.

VRF fikk så straffespark, og dermed endte en morsom kamp med resultatet 3-3.

I denne kampen manglet Molde Torkild Brakstad og Ola Rimstad. Benno Zalik debuterte som ytre høyre.

JAN FUGLSET SCORET FIRE

De to beste 3.divisjonslagene møttes til sesongens siste seriekamp på Molde Stadion 2.oktober. Det ble en god kamp der Molde kunne gå av banen med seier 4-3 over Herd. Molde var det beste laget denne dagen, og det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde vært et par mål større. Kanskje hadde Herd-spillerne kvalifiseringskampene i bakhodet, men det forringer ikke Moldes innsats.

Begge lagene viste mye fint spill på en våt og sleip gressmatte.

Molde tok ledelsen etter bare to minutters spill. Det var Jan Fuglset som scoret på en flott pasning fra Svein Kanestrøm. Jan Fuglset og Svein Kanestrøm hadde sjanser til å øke ledelsen, men mislyktes. I stedet ble det Herd som gikk opp til 1-1. Også sunnmøringene greide nå å rote bort klare målsjanser. Jan Fuglset sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med 2-1.

Fem minutter ut i andre omgang scoret Jan Fuglset sitt tredje mål for dagen. Herd reduserte til 2-4, og da slo Jan Fuglset til igjen med dagens fjerde Molde-mål. Noen sekunder på overtid fastsatte Kallen Johansen resultatet til 4-3 til Molde.

Jan Fuglset var nå kommet i storform. Hadde formutløsningen kommet tidligere, kunne Molde nå ha vært klar for kvalifiseringskamper mot Kvik. Molde-forsvaret var ikke på topp mot Herd.

ÅFK-Åndalsnes5-1