Kasserer: Magnar Bugge
OppmannSigurd Moe
JuniorformannAsbjørn Talsethagen

Molde spilte dette året i 3.divisjon, og vårens første seriekamp gikk mot Langevåg. Molde hadde "Langevågkompleks" dette året, og nok en gang trekte sunnmøringene det lengste strået.

Det var en god kamp av begge lag, og Langevåg vant 3-2 etter 2-1 ved pause. Langevåg vant fortjent, de var raskere på ballen og mer besluttsomme foran mål. 500 sunnmøringer så at Jan Fuglset ga Molde ledelsen etter 25 minutter. Ti minutter senere kom utligningen, og sekunder før pause tok hjemmelaget ledelsen 2-1

I andre omgangs 13.minutt utlignet Jan Fuglset. Resten av tiden ble det innbitt kjemping, og 10 minutter før slutt fastsatte Langevåg resultatet til 3-2.

Moldes beste fant man i løperrekken: Harry Hestad, Jan Fuglset og Otto Trønningsdal.

HUMØRLØST I MOLDE

Det ble seier over KFK 2-0 på Molde Stadion 9.mai, men det ble ingen stor kamp. Hjemmelaget viste godt angrepsspill i 20 minutter, men etter det så det ut som om gløden var borte. Et humørløst Molde-lag skapte mange sjanser, og det burde vært laget flere mål.

Etter 20 minutter overtok KFK midtbanen, men nordmøringene greide ikke skape de store målsjansene. I første omgang hadde hjemmelaget ni direkte skudd på mål, mens KFK hadde bare ett.

Andre omgang ble kjedelig, og KFK hadde en eneste sjanse etter 43 minutter. Men Molde greidde iallfall å score to mål og sikre seg to nye poeng. De siste ti minuttene var det ren kanonade mot KFK-målet.

Før kampen var det en høytidelighet da man mintes idrettsmenn som mistet livet under verdenskrigen. Formannen i Romsdals Idrettskrets, Peder Fuglset, holdt tale, og Presto spilte.

FARTSFYLT OG SPENNENDE

Molde og Herd møttes på Molde Stadion 16.mai, og det ble en fartsfylt og spennende kamp. God ble kampen ikke, til det var det for mange unøyaktige pasninger og bortsløste målsjanser.

Jan Fuglset ga Molde ledelsen 1-0 etter 14 minutter på en fin stikkball fra Harry Hestad. Så brakte Herds hurtige direktespill Molde ut av stilen, og da halvtimen var gått, stod det 1-1. Førsteomgangen var noenlunde jevnspilt, og fem minutter før pause gikk Herd opp til 2-1.

I andre omgang hadde Molde det meste av spillet, men forsvaret var ikke helt patent. Jon Palmer Austnes la opp til flere gode angrep, men avslutningene ble for dårlige.

Sju minutter før slutt sendte Svein Kanestrøm av gårde et løst, men velplassert skudd fra 25 meter, og det ene poenget var berget. Etter Moldes utligning var det målsjanser begge veier, og ett minutt før slutt måtte Helge Solemdal slå til med en fantomredning.

Avslutningene til løperrekken var fortsatt for dårlige, og det ble gjort flere blundere i forsvaret.

OPPREVET KAMP I CUPSTIL

Nord-Gossen og Molde møttes på Sør-Gossens gressbane 23.mai. Molde måtte slite for seieren, men de var aldri truet. Kampen endte med seier 3-0 til de blå-hvite, men hjemmelagets spillere kjempet som løver.

500 tilskuere måtte etter hvert innse at Molde var et hakk bedre enn hjemmelaget. To viktige spillere manglet på Molde, nemlig Ola Rimstad og Jon Palmer Austnes.

Leif Otto Vestad erstattet Rimstad, og Leif Otto gjorde en god jobb. Bjørn Terje Moen kom inn på laget for Jon Palmer Austnes. Bjørn Terje Moen, Otto Trønningsdal og Svein Kanestrøm hadde gode sjanser til å gi Molde ledelsen, men lyktes ikke med avslutningene.

Mål ble det ikke før Tore Pedersen snappet opp et utspill fra keeper, passet til Harry Hestad, som scoret. Like etter var det nær blitt 2-0.. Etter 14 minutter var det klyngespill foran Gossen-målet, en forsvarer skjøt ballen i brystet på Harry Hestad, og ballen føk i mål. Etter dette hadde Nord-Gossen flere gode sjanser, men Helge Solemdal i MFK-buret var både god og heldig.

Første halvdel av andre omgang var noenlunde jevnspilt, mens MFK dominerte det siste kvarteret. I omgangens 30.minutt headet Otto Trønningsdal inn 3-0 på et innlegg fra Bjørn Terje Moen. Torkild Brakstad var banens beste, Harry Hestad var bra, men de andre spilte ikke opp mot sitt beste.

De to lagenes lilleputter hadde et oppgjør, og det endte 1-1.

PÅ TABELLTOPPEN

Ålesund og Molde møttes på Aksla 30.mai. I pent vær, på en hard bane og med 900 tilskuere på tribunen slo de blå-hvite hjemmelaget med 2-0. Denne seieren førte Molde til topps på tabellen.

Som i tidligere kamper åpnet Molde bra, og denne dagen fullførte de hele kampen. Etter 15 minutter førte Jan Fuglset Molde opp til 1-0, og tjue minutter senere la Otto Trønningsdal på til 2-0.

I andre omgang tok ÅFK over midtbanen, men Molde hadde fortsatt de fleste og beste målsjansene. Gjestene ble ofte avblåst for offside, og flere ganger var det tvilsomme avgjørelser. Jon Palmer Austnes ble f.eks. avblåst for offside på egen banehalvdel.

Dette var en typisk lagseier, men Leif Otto Vestad, Torkild Brakstad og Tore Pedersen fikk pluss i karakterboka. I en jevn løperrekke var Otto Trønningsdal den beste.

SESONGENS BESTE KAMP

- Den løperrekken var så hurtig at det gikk rundt for oss.

Det sa Clausenengens centerhalf etter at nordmøringene hadde tapt 0-4 for Molde i 1.runde i cupen 7.juni. Dette var den beste kampen til MFK så langt denne sesongen, og resultatet burde vært minst 8-0. Det ene angrepet etter det andre i ren oppvisningsstil rullet mot Clausenengen sitt mål.

Otto Trønningsdal scoret Moldes første mål etter 7 minutter, og i det 20.minutt la Harry Hestad på til 2-0. Det var et under at det stod bare 2-0 ved pause.

I andre omgang hadde nordmøringene et par målsjanser, men de hadde mer enn nok med å forsvare seg i resten av kampen. Det vrimlet av Moldesjanser, men det gikk 10 minutter før Nils Bugge la på til 3-0. Jan Fuglset fastsatte resultatet til 4-0 etter 29 minutter. Molde hatt dessuten to anullerte mål.

Torkild Brakstad var suveren på centerhalfplassen, og Leif Otto Vestad var kommet inn som en forsterkning i forsvaret. Romsdals Budstikkes utsendte merket seg at ballgutter nå var på plass, men speakertjenesten manglet. Det var årsrekord med tilskuere på " Gratishaugen."

TILSKUERREKORD

13.juni var det publikumsrekord for året på Molde Stadion. 1200 tilskuere var på plass for å se Molde og ÅIF. Det var ventet en jevn kamp, men hjemmelaget var klart best i alt og hadde overtaket i hele kampen. Skuddene stod ikke i stil med spillet på banen, og mange målsjanser ble sløst bort. Det ble bare en scoring i første omgang, og det var Nils Bugge som ekspederte ballen i mål. Kampens beste prestasjon stod Helge Solemdal for da han hindret utligning like før pause.

I andre omgang hadde Molde et enda større overtak, men sjanse på sjanse ble spolert ved dårlig konsentrasjon i skuddøyeblikket.

15 minutter ut i omgangen økte Jan Fuglset til 2-0, og etter 36 minutter headet Jon Palmer Austnes inn Moldes tredje mål.

Torkild Brakstad var banens beste, Svein Kanestrøm var i ferd med å finne formen, og god karakter fikk også Tore Pedersen og Leif Otto Vestad. Harry Hestad var over alt, både i forsvar og i løperrekka. Jon Palmer Austnes var bedre enn på lenge , og Jan Fuglset viste hvor farlig han kunne være.

SOLEMDAL MÅTTE KAPITULERE.

I kampen mellom Clausenengen og Molde 20.juni måtte Helge Solemdal slippe inn sitt første mål siden 16.mai. Kampen i Kristiansund ble ikke god, men Molde fikk to nye poeng etter seier 4-1. Spillet ble opprevet og planløst, og pasningene ble for upresise.

Molde tok ledelsen tidlig i omgangen med en scoring av Otto Trønningsdal. Jan Fuglset ordnet 2-0 etter et kvarters spill. Fem minutter før pause la samme mann på til 3-0 på et skudd fra 20 meter. Like før pause reduserte Clausenengen til 1-3.

I andre omgang fikk Clausenengen tre uforståelige frispark etter hverandre, men ingen av dem ga tellende resultat. I andre omgangs 20.minutt fastsatte Harry Hestad resultatet til 4-1 til de blå-hvite

Molde B lå nå på andreplass i 5.divisjon avdeling B, ett poeng etter Eide.

AVANSEMENT I CUPEN

Cupens andre runde gikk 27.juni, og i en fartsfylt og spennende kamp slo Molde Langevåg 3-2.

Det var surt og kaldt, og med vinden i ryggen skapte Langevåg flere store sjanser. Molde hadde de farligste måltilbudene, men både Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes mislyktes foran mål. Etter 16 minutter scoret Langevåg mot et stillestående Molde-forsvar. Molde lå godt over i banespill, men lyktes ikke i avgjørende situasjoner foran mål.

Etter 55 minutter skulle det endelig lykkes, og Harry Hestad reduserte via tverrliggeren. Asbjørn Bjørset skjøt Molde opp i ledelsen etter 68 minutter. Begge lag satset nå i den rene cup-stilen, og Harry Hestad økte Moldes ledelse til 3-1. I det 81.minutt scoret Langevåg, og det ga sunnmøringene ny giv. Men kampen ebbet ut på 3-2 til Molde, og de blå-hvite var klar for 3.runde.

CUPEVENTYRET UTE

Molde fikk det atskillig verre i cupens 3.runde. Gjøvik/Lyn var vertskap da Molde besøkte Gjøvik 1.august.

Det ble seier til hjemmelaget med 5-2. Kampen gikk i et voldsomt regnvær med 2000 tilskuere på tribunen. Det var vanskelige spilleforhold, og begge lag åpnet nervøst. Harry Hestad løsnet det første skuddet, og det kom etter seks minutter.

Gjøvik/Lyn scoret på sitt første ordentlige angrep, og skuddet ble avfyrt på 25 meters hold. Det oppstod nå flere farlige situasjoner foran Molde-målet, og etter 18 minutter lå ball nr.2 i Molde-buret. Etter 33 minutter reduserte Nils Bugge for Molde, og det var nå tendenser til godt spill av de blå-hvite.

Tidlig i andre omgang økte hjemmelaget ledelsen til 3-1, men Molde ga ikke opp. Tore Holst reduserte til 2-3 i det 17.minutt, men så gikk det bare to minutter før Gjøvik/Lyn økte til 4-2. Nå fulgte en god Molde-periode hvor både Tore Holst og Nils Bugge burde ha scoret.

I slutten av kampen fikk hjemmelaget et meningsløst straffespark, og dermed gikk Gjøvik/Lyn til fjerde runde med 5-2.

Tore Pedersen var eneren på Molde-laget. Helge Solemdal gjorde en bra jobb i mål. Asbjørn Bjørseth og Otto Trønningsdal spilte bra i forsvaret, Svein Kanestrøm slet godt på midtbanen, og i løperrekken var Jon Palmer Austnes og Nils Bugge de beste. Molde savnet Torkild Brakstad, for i hans fravær ble det ikke den rette roen i forsvaret.

OTTO I SIN KAMP NR.200

15.august spilte Otto Trønningsdal sin kamp nr.200 på Moldes A-lag. Han fikk overrakt blomster og takket med å gjennomføre en god kamp mot Langevåg på Molde Stadion. Hele laget gjennomførte en god kamp, og de blå-hvite gikk rett til topps på tabellen.

Hjemmelaget hadde et markert overtak i første omgang, 1500 tilskuere fikk se nydelig posisjonsspill og løpere som nå var atskillig bedre foran mål. Harry Hestad slo an tonen med et skudd i tverrliggeren så det hørtes helt opp på gratishaugen, og like etter sørget Jan Fuglset for 1-0. To minutter før pause la Jan på til 2-0 på et flott innlegg fra Harry Hestad.

Bildet: Otto Trønninngsdal spilte sin kamp nr. 200 for MFK. Dette er et senere bilde - fra 50-årsfeiringa til Otto. F.v: Tore Pedersen, Guttorm Sylte, Otto, Åge Hareide og Rolf Navarsete.

Etter pause ble det 15 minutters hardkjør, og publikum " så " ballen i nettet flere ganger. Fra langt hold reduserte så Langevåg til 1-2, sunnmøringen kviknet til og det ble ubalanse i Molderekkene. Men Molde-spillerne kom seg til hektene igjen og produserte en rekke gode målsjanser. Jan Fuglset fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Torkild Brakstad var eneren på Molde-laget, og Tore Pedersen og Svein Kanestrøm leverte også solid innsats. I løperrekken var naturligvis Jan Fuglset den store med tre scoringer. Harry Hestad var av uvurderlig betydning på midtbanen, og han slet som en galeislave kampen gjennom.

MFK TRYGGER LEDELSEN

22.august møttes KFK og Molde i Kristiansund. Det ble en klar 5-1 seier til de blå-hvite over bunnlaget KFK.

DEN SVARTE DAGEN

Det store tilbakeslaget for MFK kom på Molde Stadion 29.august. Da slo Ålesund Molde 4-1.

Resultatet ga ikke det rette bildet av kampen, og Romsdals Budstikke gjenga en samtale mellom to av Ålesundspillerne da de ledet 4-1:

- Ta det med ro, kara. Dem får ikke fire mål no.

-Nei, det gjør de ikke, men de skulle no hatt det.

Molde begynte som vanlig bra, og Ålesundkeeperen ble satt på flere prøver. Det sørget Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes for. Etter tre minutters spill hadde Austnes en ball i mål, men en passiv Jan Fuglset ble avblåst for offside. Ålesund scoret etter 9 og 30 minutter, og da lagene gikk til pause, var ledelsen kommet opp i 3-0.

Molde gikk hardt ut i andre omgang, men det ble for mange fiksfakserier og liten fremdrift. Et par ganger hadde Ålesundkeeper Urke i tillegg englevakt. Og så kom Ålesunds fjerde scoring på en forsvarstabbe. Fem minutter før slutt scoret Jan Fuglset Moldes eneste mål.

Nesten alle Molde-spillerne var under pari, og selv Torkild Brakstad var helt utenfor. Einar Hallehadde noen fine redninger, og Tore Pedersen og Svein Kanestrøm dominerte midtbanen i lange perioder.

KLAR SEIER OVER NORD-GOSSEN

Molde og Nord-Gossen møttes på Molde Stadion 5.september. Kampen endte med klar 5-1 seier til hjemmelaget. Nord-Gossen holdt bra følge til det var spilt 50 minutter, men etter det kom nivåforskjellen fram.

Det ble ingen god kamp, for det var mye kjemping og lite spill.

I begynnelsen av kampen hadde begge lag sine sjanser til å score, men ingen av dem lyktes før keeper Helge Solemdal kastet ballen i beina på en Gossen-angriper som gjorde 1-0 til gjestene. Før det hadde Nord-Gossen satt en ball i egen tverrligger. I det 35.minutt utlignet Jon Palmer Austnes for Molde.

I andre omgang slo Jan Fuglset til med tre scoringer i det 5., 14. og 22.minutt. Like etter den siste scoringen fikk Nord-Gossen straffespark, men skuddet slo i tverrliggeren. Etter 39 minutter kunne Harry Hestad etter en femtrinns kombinasjon fastsette resultatet til 5-1.

Bestemann på Nord-Gossen var keeper Simon Nerbøvik som hadde noen utrolige redninger. Jon Palmer Austnes var Moldes beste. Tore Pedersen, Svein Kanestrøm og Torkild Brakstad spilte også opp mot sitt beste. Jan Fuglset og Harry Hestad var også gode. Svein Moen var ny på laget, og enkelte ganger fikk han vist hva han var god for.

BRA SPILL, MEN TAP MOT HERD

Begge lag åpnet i stort tempo da Herd på hjemmebane møtte Molde 12.september, men avslutningene var dårlig på begge lag. Molde hadde et spillemessig overtak i første omgang, og for Molde hadde både Jon Palmer Austnes og Jan Fuglset store målsjanser. Etter 30 minutter gikk Herd opp til 1-0 etter en corner. Ballen var innom en Molde-forsvarer før den gikk i mål.

Andre omgang åpnet med friskt spill av Molde, og Jan Fuglset var nære på å score i åpningssekundene. Herd hadde et meget godt forsvar som Molde hadde store vansker med å komme gjennom. 20 minutter ut i omgangen gikk Herd opp til 2-0. Kampen hardnet til, og spillet bølget fram og tilbake på midtbanen. Svein Moen hadde en kjempesjanse til å score på åpent mål, men skjøt utenfor. Ved den anledningen var Moen hardt presset, og underlaget var såpeglatt. Like før slutt handset en Herd-spiller inne i straffefeltet, men dommer og linjevakt så det ikke.

I sin kommentar skrev Romsdals Budstikke:-Dommeren bør kunne vite at når to spillere glir inni hverandre så vannspruten står, så er det ikke tilsiktet og følgelig ikke frispark. Dem var det mange av, de aller fleste i MFKs disfavør.

Dette skulle si noe om hvor vanskelig spilleforholdene var.

SØKKVÅTT OG SÅPEGLATT

Det var regn under hele kampen, og banen var søkkvåt og såpeglatt da ÅIF tok mot Molde 19.september.

Kampen endte med Molde-seier 3-1 etter 1-1 ved pause.

Molde burde ha ledet 5-0 etter 25 minutter. Spillet ute på banen var nemlig godt med fine pasninger og broderinger, men avslutningene var alt for dårlige. I første omgang var det et konstant press mot ÅIF-målet, men skuddene gikk på keeper, utenfor eller over.

Etter 25 minutter tok hjemmelaget ledelsen 1-0, og Harry Hestad utlignet fem minutter senere.

I andre omgang hadde Molde flere store målsjanser, Harry Hestad fikk et mål annulert for offside og skjøt deretter i stanga. Svein Kanestrøm sendte avgårde en kanon i tverrliggeren. Uttelling for Molde ble det ikke før en åndalsnesing gjorde selvmål. Siste scoring kom ved Harry Hestad. Han skjøt i stolpen, ballen spratt ut på banen igjen og dommeren dømte mål.

GOD DEBUT AV KNUT BJØRNÅ

Knut Bjørnå debuterte mot Clausenengen 3.oktober. Det ble en fin debut for Knut, og laget sikret seg to nye poeng ved å vinne 2-0.

-Det burde vært det firedobbelte, skrev Romsdals Budstikke. Clausenengen hadde en fenomenal keeper i Jon Strand, og han hadde en rekke utrolige redninger.

Det var en jevn kamp i begynnelsen, men så kom Molde i gang med sitt typiske småspill. Det var pent å se på, men det førte sjelden til mål. Etter 32 minutter satte Jan Fuglset inn ledermålet på et fint innlegg fra Jon Palmer Austnes.

Det gikk bare 15 sekunder av andre omgang før Nils Bugge dundret inn 2-0. Molde hadde nå utrolig mange sjanser som ikke førte til noe. Jon Palmer Austnes var eneren denne dagen, og gang på gang trillet han ball i hatt med Clausenengen-forsvarerne.