Bildet: Bak f.v.:Trener Gunnar Talsethager, Einar Halle, Otto Trønningsdal, Svein Kanestrøm, Ola Rimstad, Tore Pedersen, Helge Solemdal, Torkild Brakstad. Foran f.v: Jon almer Austnes, Tore Holst, Kåre Elvsaas, Harry Hestad og Jan Fuglset.

Oppmann: Sigurd Moe
Juniorformann: Asbjørn Talsethagen

Hans Møller jr.

GODE JUNIORER

Dette året feiret Træff 40-årsjubileum, og som en del av feiringen arrangerte klubben en turnering for juniorer 25. og 26.april. Lørdag gikk kampene på Reknesbanen med dårlig publikumsoppslutning. Det kom ikke så mange tilskuere på søndagens kamper på Molde Stadion heller, for det var riktig survær. Lørdag slo MFK ÅFK 1-0 , og målet var et selvmål. Søndag gikk finalen mellom Molde og Træff, og den endte med 2-0 til MFK etter en scoring i hver omgang. Ch. Røsberg var Moldes beste spiller sammen med Bror Bugge. Vi merker oss at på Træffs lag spilteKolbjørn Sylte og Bjørner Oshaug.

Juniorlaget 1964: Bak f.v: Ingard Røstberg, Nils Olav Kringstad, Ivar Jacobsen, Asbjørn Bjørseth, Helge Solemdal, Jan Ivar Trønningsdal. Foran f.v: Knut Bjørnå, Odd Valgard Dørum, Nils Ingar Bugge, Petter Solemdal, Magne Arnestad.

DÅRLIG GENERALPRØVE

Lørdag 25.april møttes Molde og ÅFK i treningskamp, og for begge lag ble det en dårlig generalprøve foran seriestarten. ÅFK vant 3-0. Sunnmøringene var mer effektive foran mål, og derfor kunne fjorårets 2.divisjonslag trekke det lengste strået. Tore Legernes og Jon Palmer Austnes gjorde mislykkede forsøk på å få ballen i mål, og løperrekken skuffet stort. Det sviktet også på flere plasser, og det var bare Torkild Brakstad som fikk nesten godkjent karakter. Man merket seg også lovende " Bror " Bugge på ytre høyre.

FLOTT PREMIERE

Etter den dårlige generalprøven var man spent på hva Molde ville makte mot Herd i seriestarten. Det ble en kamp med få målsjanser, men Molde noterte seg iallfall for tre scoringer. Herd nøyde seg med en, og dermed kunne Molde glede seg over full pott i årets første kamp.

Andre kamper:

Hødd-KFK4-2
Braatt-Langevåg1-2
Åndalsnes-Ålesund0-4

MFK PÅ TABELLTOPPEN

Molde var helt overlegen i neste kamp mot Braatt. kampen gikk på Molde Stadion 10.mai, og den endte med klar 3-1 seier til vertskapet. Spennende ble kampen aldri, til det var MFK for overlegne. Sidehalfene Svein Kanestrøm og Otto Trønningsdal spilte i stor stil og tillot ikke Braatt å komme i gang med noe spill.

700 tilskuere fikk se et MFK-lag som åpnet med en rekke farlige angrep. Vi gjengir litt av Romsdals Budstikkes referat for å illustrere hvor overlegne de blå-hvite var i dette oppgjøret: Vi startet optimistisk med å notere store måltilbud, men etter hvert som MFKs overlegenhet ble større og større, våre fingre blåere og blåere og papiret våtere og våtere måtte vi bare gi oss med det.

Den første scoringen kom først etter 34 minutters spill, og det var Jon Palmer Austnes som scoret.

20 minutter ut i andre omgang la Jan Fuglset på til 2-0, og ti minutter etter dette gjorde Alf Pedersen 3-0. Fem minutter senere slapp keeper Helge Solemdal en ball rett i beina på en Braattspiller, og nordmøringene reduserte.

John Palmer Austnes arbeidet for to og hadde en stor del av æren for at Molde tok to poeng

Før kampen overrakte oppmann Sigurd Moe blomster til Ola Rimstad for 150 spilte kamper.

HARD KAMP MOT ÅIF

Pinseaften sikret Molde tabelltoppen ved å vinne 3-0 over Åndalsnes. Den første halvtimen viste Molde hva som bor i laget. Etter et kvarter scoret Jan Fuglset Moldes første mål , og etter en halvtime la Otto Trønningsdal på til 2-0 på et kjempeskudd fra 25 meter. Dessverre ble Torkild Brakstad skadet i første omgang, og han ble erstattet av Tore Pedersen.

Andre omgang ble skjemmet av stygge etterslenger og grovt munnbruk. Midt i omgangen smelte Otto Trønningsdal nok en gang til fra langt hold, og det stod 3-0 til Molde. Molde hadde enda en ball i nota, men scoringen ble annulert for offside. Andre omgang bød også på noen gode målsjanser til Åndalsnes, men de ble for dårlig utnyttet

Best på Molde-laget nok en gang: Halfene Otto Trønningsdal og Svein Kanestrøm. Torkild Brakstad spilte godt til han ble skadet, og i løperrekken var Jan Fuglset eneren..

TAP MOT LANGEVÅG

Molde drog til Langevåg med et sterkt reservespekket lag 24.mai. Sterke spillere som Torkild Brakstad, Ola Rimstad og Alf Pedersen kunne ikke stille, og Moldes lag bestod av følgende spillere:

Helge Solemdal. Gunnar Hagbø, Otto Trønningsdal, Harry Hestad, Ulf Møller, Svein Kanestrøm, Nils Olav Kringstad, Jon Palmer Austnes, Jan Fuglset, Nils Bugge og Knut Bjørnå. Flere av spillerne var juniorer, og hele laget måtte stokkes om.

Nå greide det unge mannskapet seg bedre enn man hadde fryktet, og etter en jevn første omgang ledet Langevåg 1-0. Molde hadde overtaket den første halvtimen, selv om de blå-hvite fikk seg en ordentlig kalddusj da hjemmelaget tok ledelsen alt etter tre minutters spill.

I andre omgang hadde Langevåg et klart overtak, og etter 10 minutter gikk sunnmøringene opp til 2-0. Det ble 3-0 ti minutter senere. Molde spilte en god kamp, men kjempet forgjeves mot Langevågs sterke forsvar. Ulf Møller var Moldes beste denne gangen, og Helge Solemdal og Svein Kanestrøm spilte en god kamp. I løperrekken var Jan Fuglset og Jon Palmer Austnes de beste. Bortimot 1300 tilskuere så oppgjøret.

KLAR SEIER OVER KFK

Siste dag i mai tok MFK mot KFK på Molde Stadion. Nesten 700 tilskuere møtte fram, og det var bra været tatt i betraktning. Snøbygene kom tett, og det var surt og kaldt. Torkild Brakstad og Ola Rimstad var ennå ikke spilleklare, men MFK hadde fått tilbake sin centerløper Tore Holst. Molde viste mye bra spill den første halvtimen, og de første minuttene var det det reneste stormløpet mot gjestenes mål. Etter ni minutter scoret Tore Holst Moldes første mål. I minuttene som fulgte, hadde Tore Holst, Harry Hestad og Jan Fuglset store muligheter til å øke ledelsen. Like før slutt måtte Helge Solemdal vise sine kunster på et farlig KFK-skudd.

Lagene gikk til pause på 1-0 til Molde.

I begynnelsen av andre omgang yppet nordmøringene seg, men Helge Solemdal lot seg ikke lure bak et godtspillende forsvar.

Etter sju minutter satte Svein Kanestrøm et straffespark i mål, og sju minutter før slutt avgjorde Harry Hestad kampen på et skudd via stangen og i nettet.

Alle på MFK-laget gikk inn for oppgaven i en svært viktig kamp, og lokalavisen mente det ikke var riktig å trekke fram enkeltspillere.

KALAS-SEIER I CUPEN

Molde og Braatt møttes til førsterundekamp på Molde Stadion 7. juni. Molde utklasset nordmøringene med hele 9-0, og seieren kunne faktisk ha vært større !

Allerede de første sekundene var Molde-spillerne farlig frempå, og Jan Fuglset, Bror Bugge og Tore Holst burde alle ha scoret tidlig i kampen. Jon Palmer Austnes fikk hull på byllen etter 12 minutters spill. Like etter gjorde han 2-0 etter fint forspill av Harry Hestad. Det hadde gått 27 minutter da Bror Bugge la på til 3-0, og samme mann la på til 4-0 etter 35 minutter. Flere mål ble det ikke før pause.

I andre omgang var det total utklassing, og Helge Solemdal frøs i Molde-målet. Fem minutter etter sidebytte gjorde Harry Hestad 5-0, og tre minutter senere scoret Jon Palmer Austnes. nr.6. Så var det Jan Fuglsets tur å sette inn nr.8, før Jon Palmer Austnes avsluttet scoringene.

Det ble en kalasseier, men den burde ha vært mye større. Det var nemlig mange opplagte målsjanser som ble sløst bort av de blå-hvite. Det sier kanskje litt om kampen at Braatts keeper var beste nordmøring på banen.

TAP MOT TOPPLAGET

Etter det fine resultatet i cupen, tentes håpet om at de blå-hvite kunne gjøre noe med Hødd som lå på tabelltoppen.

Det kunne de dessverre ikke, og sunnmøringene kunne notere nok en seier, denne gangen 4-1 over Molde.

HEKTISK OG OPPJAGET.

Det ble målløst og poengdeling da Molde og Ålesund møttes på Molde Stadion 21.juni. Molde hadde hånd om spillet det meste av kampen, men ifølge Romsdals Budstikke hadde Ålesund fru Fortuna som centerhalf og Sigurd Tafjord i mål. Molde hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, men uflaks og dårlig konsentrasjon gjorde at det ikke ble mål. Spillet var hektisk og oppjaget, og Molde-spillerne bandt seg i avgjørende øyeblikk.

Molde hadde en ball i nettet etter 28 minutter, men dommeren annulerte da Tore Holst ropte og narret ÅFK-forsvaret.

I andre omgang fikk ingen av lagene til noe spill. Det var jevnt i starten, men Molde tok over kommandoen på midtbanen. Det siste kvarteret la gjestene opp til en defensiv taktikk for å berge det ene poenget. Spillet hardnet til, og dommeren ga advarseler til et par Ålesund-spillere for usportslig opptreden.

Som så ofte før, var det Otto Trønningsdal og Svein Kanestrøm som bar dagens byrder, og Svein var uten tvil banens beste. Romsdals Budstikke mente Svein nå var moden for større oppgaver. I løperrekka var Jan Fuglset og Harry Hestad de beste.

SKUFFET I TIPPEKAMP

26.juli var det tippekamp på Molde Stadion. Nessegutten var gjester, og trønderne sørget for at det ble borteseier på kupongen. I en svak kamp vant Nessegutten 3-2.

Det var første gang disse to lagene møttes, og kampen ble preget av at det var to lag som kjente hverandre dårlig.

Molde hadde nok sjanser til å vinne kampen, men det sviktet foran mål. Ubesluttsomme og famlende løpere var så absolutt ikke på topp denne dagen. Det var heller ikke forsvaret, og selv en mann som Svein Kanestrøm var langt under pari.

Etter atten minutter kom det første trøndermålet, og ikke mange minuttene etter var Nessegutten oppe i 2-0. Etter dette kom Molde mer med, og de blå-hvite spilte seg fram til flere målsjanser. Etter en halvtime dundret Harry Hestad ballen i mål, etter nydelig forarbeid av Jan Fuglset og Kåre Elvsås. Jon Palmer Austnes sørget for at det stod 2-2 ved pause.

I pausen gikk en skadet Gunnar Hagbø ut, og det ble gjort rokkeringer på laget.

Andre omgang ble ifølge lokalavisen et eneste rot fra begynnelse til slutt. Løperne på begge lag rotet vekk klare målsjanser. 23 minutter ut i andre omgang scoret Nessegutten igjen, og tippetegn 2 var klart.

500 tilskuere gikk skuffet hjem etter at de fleste på hjemmelaget hadde sviktet. Og så trøstet man seg med at en dårlig generalprøve er et godt tegn. Det man tenkte på, var naturligvis kommende cupkamp mot selveste Fredrikstad.

CUP-BOMBE I MOLDE !

Så var det riktig dette med dårlig generalprøve..

Søndag 2.august detonertes en skikkelig cupbombe på Molde Stadion. Hjemmelaget slo ut selveste Fredrikstad med 3-2 etter kjempeinnsats. Det var tydelig alt fra start at Molde ville yte maksimalt på en sleip og tung gressmatte. Skuffelsen kom imidlertid i det 28.minutt da Fredrikstad gikk opp til 1-0. Ikke mange hadde tro på noen cupbombe akkurat da. Kåre Elvsaas hadde ikke gitt opp, og ti minutter etter Fredrikstad-scoringen headet Kåre inn utligningsmålet på et nydelig innlegg fra Tore Holst. Og da var det jubel på tribunene! Det stod fortsatt 1-1 da lagene tok pause.

Molde kjørte friskt ut i andre omgang, og ganske tidlig var sjansene til mål der. De blå-hvite hadde tydeligvis mistet all respekt for sine berømte motstandere. Etter fem minutter av andre omgang fikk Tore Holst en løpeball fra Harry Hestad, og til enorm jubel ga han Molde ledelsen 2-1. Spillet hardnet nå til, og det var riktig cupstemning på banen.. Begge lag spilte seg fram til store målsjanser, og i det 20.minutt utlignet Fredrikstad på en forsvarstabbe. Begge lagene tok nå ut de siste kreftene i forsøk på å hale i land seieren. Og så skjedde det vidunderlige nok en gang. Etter en halvtime smelte Tore Holst ballen i nettaket bak Fredrikstadkeeperen, og Molde var for første gang i historien klar for 4.runde i cupen, og seieren ble sagt å være den største bragd i klubbens historie..

MFK vant kampen først og fremst på grunn av laginnsatsen. Keeper Helge Solemdal fikk en stor del av æren etter stort spill da det røynet på som verst. Torkild Brakstad spilte stort i andre omgang, og Tore Holst scoret to mål !

4000 tilskuere fikk være med på feststunden.

Bak f.v: Kåre Elvsaas, Torkild Brakstad, Tore Holst, Jon Palmer Austnes, Harry Hestad, Jan Fuglset. Foran f.v: Tore Pedersen, Otto Trønningsdal, Helge Solemdal, Ola Rimstad, Svein Kanestrøm.

OVERBEVISENDE MOT HERD

Så var det å konsentrere seg om seriekampene. 9.august begynte høstsesongen med Molde-Herd på Molde Stadion. Og Molde viste nok en gang sin styrke. Første omgang ble imidlertid ikke god i et oppdrevet tempo i sommervarme. Men Tore Holst sørget iallfall for at Molde gikk til pause med 1-0.

Spillet tok seg opp i andre omgang, og åtte minutter ut i andre omgang scoret Kåre ElvsaasMoldes andre mål.

Kåre hadde en stor dag på Molde stadion, og han puttet på enda to mål, i det 22. og det 40.minutt. Jan Fuglset og Harry Hestad hadde sjanser til å score, men de var ikke like skuddsikre som Kåre Elvsaas denne dagen.

400 tilskuere så høstens første seriekamp.

CUPEVENTYRET SLUTT

MFK detonerte ikke flere cupbomber, men laget hadde mange sjanser til å gjøre det da Vålerengen kom til Molde.

23.august. Molde hadde så mange gode målsjanser i første omgang, at det ikke hadde vært noe å si på om de blå-hvite hadde ledet ved pause. Tjue sekunder før pause fastsatte Vålerengen pauseresultatet til 1-0. Alle Molde-løperne hadde sjansen til å gi Molde ledelsen i første omgang, men skuddene var ikke gode nok.

Andre omgang ble tammere, men det var nok målsjanser til begge lag. Ved en anledning var Tore Holst alene med keeper, men heller ikke da ville ballen i mål.

Halvveis ut i andre omgang gikk Vålerengen opp til 2-0, og kampen var i realiteten avgjort, selv om Molde hadde flere sjanser til å redusere.

Dermed var cupeventyret ute for denne gang. Hadde Molde fått mål på noen av sine mange sjanser i første omgang, kunne kampen gjerne ha endt med hjemmeseier.

Torkild Brakstad var eneren på MFK-laget og kanskje banens beste. I mål gjorde Helge Solemdal en god jobb, og Svein Kanestrøm arbeidet som vanlig godt. Tore Holst var den mest aggressive i løperrekken, men både han, Kåre Elvsaas og Jan Fuglset fikk vansker i det avgjørende øyeblikk. Godt jobbet også Harry Hestad og Jon Palmer Austnes.

FRISK KAMP MED ÅTTE MÅL

800 tilskuere fikk se åtte mål da Molde tok mot ÅIF på Molde Stadion 2.september. Molde vant kampen 5-3, og resultatet var fullt fortjent, for Molde hadde kontrollen over banespillet det meste av kampen. Begge lag gikk offensivt ut, og resultatet ble en frisk, cuppreget kamp.

Aslak Eikrem ga Molde ledelsen etter åtte minutters spill, og tre minutter senere la Jon Palmer Austnes på til 2-0.

Etter enda tre minutter reduserte Åndalsnes på en gavepakning fra Helge Solemdal. Etter denne scoringen falt Molde-spillerne sammen, og feilpasningene florerte.

ÅIF startet best etter pause, og femten minutter ut i omgangen kom gjestenes utligningsmål. Svein Kanestrøm og Tore Pedersen kjempet Molde inn i kampen igjen, og i det 26.minutt førte Jan Fuglset Molde opp i 3-2. Aslak Eikrem økte til 4-2 tre minutter senere. Så handset Ola Rimstad, og ÅIF scoret på straffespark. To minutter før slutt fastsatte Svein Kanestrøm resultatet til 5-2 på et skudd fra 25 meter. Svein Kanestrøm og Harry Hestad arbeidet godt på midtbanen, og centerhalf Torkild Brakstad var best av dem alle.

MANGE MÅLTILBUD, MEN TAP

I kampen på Molde Stadion 6.september hadde Molde de fleste sjansene, men Langevåg vant 1-0.

Molde tok initiativet i kampen fra start, og utover i første omgang hadde hjemmelaget mange sjanser der publikum " så ballen i mål. " Både Harry Hestad, Aslak Eikrem og Jon Palmer Austnes burde ha scoret i første omgang, men ved pause stod det fortsatt 0-0.

Med litt flaks kunne Langevåg like før pause ha sikret seg ledelsen. Romsdals Budstikke mente også at Molde burde hatt et straffespark da en sunnmørsforsvarer handset i kamp med Kåre Elvsaas. Avisas utsendte anbefalte linjedommerne løpetrening så de kunne greie å holde seg " på høyde" med spillet.

I andre omgang jevnet spillet seg ut, og begge lag hadde sine målsjanser. Svein Kanestrøm og Jon Palmer Austnes hadde muligheter til å føre Molde i ledelsen. Men det ble Langevåg som avgjorde kampen med et mål i andre omgangs 20.minutt. Like etter scoringen hadde Jan Fuglset og Kåre Elvsaas muligheter til å utligne.

Harry Hestad og Jon Palmer Austnes fikk brukbar kritikk for sin innsats. Til Moldeløpernes unnskyldning skal det sies at Langevågs keeper var banens beste og vartet opp med "fantomredninger."

I underkant av 1000 tilskuere så temmelig mange misbrukte sjanser.

Braatt110 0 119-410

Samme helg merker vi oss at MFK har spilt et par guttekamper. I klassen 12-14 år tapte MFK 0-1 for Tresfjord i Træffs pokalturnering. I seriekamp gutter 12-14 år slo MFK nabo Træff med 2-1

POENGDELING I TAM KAMP

14.september møttes KFK og Molde på KFKs gressbane. Påe en meget vanskelig bane, der ballen ofte stanset i sølepytter, laget de to lagene en kjedelig forestilling. I første omgang var det kun en stor målsjanse, og den var det KFK som hadde. Helge Solemdal slo det gode skuddet til corner.

Andre omgang bød på litt bedre fotball, og etter ni minutter gikk hjemmelaget opp til 1-0. I det 20.minutt headet Jon Palmer Austnes inn utligningsmålet etter en corner. Etter dette hadde begge lag sine sjanser til å avgjøre kampen til sin fordel. Kåre Elvsaas burde ha scoret da han var alene med keeper.

Helge Solemdal gjorde en flott jobb i Moldes mål, og på centerhalfplassen kjempet Torkild Brakstad svært bra. Løperrekken var en skuffelse.

Braatt120 0 1210-440

I helga slo Molde B seriemester Isfjorden 2-0 på Rivalbanen. Knut Bjørnå og Magne Arnestad scoret for Molde.

HEDERLIG MOT HØDD

Molde spilte en god kamp mot serievinner Hødd på Molde Stadion 27.september. Med litt tur kunne hjemmelaget faktisk tatt begge poengene. Nå ble det poengdeling etter resultatet 1-1.

Hødd tok ledelsen ved Hallbjørn Hasund etter 18 minutters spill. Molde utlignet i det 30.minutt ved Kåre Elvsaas.

Like etter var det nære på at Kåre Elvsaas, godt hjulpet av Jan Fuglset, hadde gitt Molde ledelsen. En Hødd-spiller nærmest snublet ballen i eget mål, men en linjevakt hadde allerede vinket for offside. Dommerens avblåsning for offside utløste en skikkelig pipekonsert. Det mest gledelige ved kampen var moldensernes vilje til å skyte. Ofte ble det dessverre løsnet skudd fra for langt hold.

GLIMRENDE SPILL MOT ÅFK

Det ble bare ett poeng på de blåhvite i deres neste kamp mot sunnmøringer. Kampen gikk mot ÅFK på Aksla Stadion 4.oktober. Spillet til Molde i første omgang var det beste som var vist på Aksla denne sesongen, og resultatet 1-1 ga ikke det rette bildet av kampen.

I det 10.minutt sendte Harry Hestad en flott stikkball til Jan Fuglset, som fluktet ballen direkte i mål. I det 22.minutt utlignet hjemmelaget etter møljespill foran Helge Solemdal i Molde-buret.

Spillet ble ikke så bra i andre omgang, og det må banen ta en del av skylden for. Det er ikke lett å spille presis fotball på en "hengemyr". Ålesund var best de første tjue minuttene, og så tok Molde over igjen. Flere mål ble det ikke tross flere gode sjanser.

Hele Molde-laget fikk god kritikk. Harry Hestad utmerket seg med glimrende spill, og han og Svein Kanestrøm var banens dominerende spillere.