Bildet juniorlaget bak f.v: Tore Holst, Svein Kanestrøm, Torkild Brakstad, Kjell Øverland, Arvid Holst, Odd Magne Wean. Foran f.v: Finn Erik Øverli, Svein Samdal, Olaf Eikrem, Harry Hestad, Jan Fuglset.

Kasserer: Helge Rødseth
Oppmann: Ulf Møller
JuniorformannKåre Kvalheim

TAP OG SEIER MOT HERD

1.mai møttes Molde og Herd, en kamp som var imøtesett med stor spenning. Lagene hadde møttes tidligere på året i treningskamp, og da vant Herd. Molde hadde imidlertid spilt "drømmefotball" det første kvarteret, og nå håpet man på nitti minutters drømmefotball av MFK.

Akkurat det ble publikum snytt for, for Herd tok føringen fra start og hadde det meste av spillet den første halvtimen. Herd tok føringen på en heading etter corner et stykke ut i omgangen, og like etter gikk sunnmøringene opp til 2-0 på et selvmål.. Einar Halle hadde bøyd seg ned for å ta opp ballen, men Tore Pedersen ga den en ekstra stuss så ballen rullet rolig inn i mål.

Etter en halvtimes spill kom Molde mer med, og i det 44. minutt reduserte Otto Trønningsdal til 1-2..

Molde kom best i gang i andre omgang, og etter fem minutter kom utligningen på en ekte " Kåre Elvsås-scoring

Et stykke ut i omgangen gikk det i stå for Molde, Herd kunne overta spillet, og sunnmøringene fastsatte resultatet til 3-2.

Juniorene til de to lagene spilte på Reknesbanen, og her var det Molde som trekte det lengste strået. Molde vant 3-1, og Tore Holst besørget alle Moldes mål. Juniorlaget til Molde var redusert, da flere av spillerne skulle være med på A-kampen senere på dagen.

Etter en jevn førsteomgang kom en målrik andreomgang. Det begynte med at senterløper Tore Holst driblet seg forbi to utespillere + keeper og gjorde 1-0. Herd utlignet på straffespark et par minutter senere. Så laget Tore Holst to mål til, og juniorene fikk vist at reservene også holdt mål.

KLART FOR SESONGSTART

2.divisjonslagene hadde nå gjort unna treningskampene sine og var klar for vårens første viktige seriekamp.

Molde lå tredje sist på tabellen, så situasjonen var ikke akkurat lystelig. Før vårkampene så tabellen slik ut:

LOVENDE ÅPNING

Molde spilte vårens første seriekamp på Sunnmøre 6.mai, og det ble en flott sesongåpning for de blå-hvite.

Skarbøvik ble slått 2-0, og hadde løperrekken til Molde vært litt mer effektiv, hadde Skarbøvik fått et skikkelig braknederlag. Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm spilte strålende og drev sine medspillere fram til mange målsjanser. Men det ble bare med Kåre Elvsaas sine to mål. Molde hadde overtaket i kampen, spesielt i første omgang. Da slo spillerne presise pasninger, og de var først på ballen. Det ble en fortjent seier og kjærkomne poeng i en utsatt tabellposisjon.

SEIER OVER SINTE SUNNMØRINGER

Det ble seier til MFK også i vårens andre seriekamp. På Rivalbanen slo Molde Hødd med 2-1, og de blå-hvite klatret opp på 4.plass på tabellen. Hødd gikk opp i ledelsen etter 26 minutter, og Arne Lauvrak utlignet for Molde ti minutter senere. I andre omgangs 40.minutt skjøt Kåre Elvsaas et langskudd som Hødd-keeperen ikke greidde å holde, og unge, lovende Jan Fuglset satte inn returen.

Det man vil huske best fra kampen, var da Molde fikk den avgjørende scoringen da det gjenstod fem minutter av kampen. Høddspillerne protesterte og mente at ballen ikke hadde vært over mållinjen. Hødds keeper nektet å gi fra seg ballen. Etter et par minutters diskusjon med dommeren, greidde Hødds kaptein å få keeperen sin til å levere fra seg ballen så spillet kunne fortsette. Det var kanskje ikke så rart om Hødd-spillerne var iltre.

De hadde nemlig tidligere i kampen fått underkjent tre scoringer for offside.

TAP I SLETT FORESTILLING

I Moldes andre hjemmekamp, 20.mai, ble det tap 2-3 mot KFK. Trass i alle målene, ble det en svak forestilling på Molde Stadion. Likevel leverte Molde så bra spill de første 20 minuttene, at det egentlig lovet bra for senere kamper. De blå-hvite hadde et markert overtak, og KFK-angrepene var sporadiske. Torkild Brakstad la flere gode pasninger fremover, men løperne visste ikke å utnytte sjansene. Etter 29 minutter tok KFK ledelsen, og da det gjenstod sju minutter av omgangen, økte nordmøringene til 2-0.

Andre omgang begynte med et par MFK-sjanser, og Arne Lauvrak scoret på sin andre sjanse etter et par minutter. Så fulgte en periode med rotete spill fra begge lag før KFK gikk opp til 3-1. Arne Lauvrak reduserte til 2-3 like etter at spillet var satt i gang igjen.

MFK, spesielt forsvaret, skuffet i denne kampen. Det ble nøling og småpusling og lite byggende spill.

Otto Trønningsdal forsøkte med flere pasninger som burde bli til gode angrep, men alle unntatt Arne Lauvrak trakk seg unna der ballen ble levert.

Ifølge Romsdals Budstikke var dommer Ole Malmedal banens beste.

OLA RIMSTAD BANENS BESTE

27.mai ble det tap mot serieleder Ålesund på Aksla Stadion. Sunnmøringene vant 2-0, men Molde fikk mye ros for spillet sitt. Første omgang ble kjedelig, men keeper Einar Halle husker sikkert kampen. Vi siterer referatet i Romsdals Budstikke: "Det skjedde riktignok en episode, men den var ikke i positiv retning, og burde vært unngått. Moldes keeper Einar Halle fikk seg en knock-out så han ble liggende på banen. Heldigvis kom han til seg selv igjen og kunne fortsette kampen, men det tok seg ikke fint ut."

Ålesund hadde en stor målsjanse i første omgang, og da reddet Ola Rimstad "kaldblodig" på målstreken. Ola ble forresten betegnet som banens suverent beste spiller.

Ålesund tok ledelsen 10 minutter ut i andre omgang etter at Einar Halle ga retur på en kjemperedning.

"En fantomredning," skrev Romsdals Budstikke. Etter en halv time la Ålesund på til 2-0. I kampens siste minutter tok Molde over spillet, men de blå-hvite var for tannløse foran mål. I tillegg til Ola Rimstad fikk også Svein Kanestrøm og Torkild Brakstad god kritikk.

KÅRE RISTET OPPGITT PÅ HODET

Molde fikk to nye poeng da laget møtte Clausenengen på Molde Stadion 30.mai.Kåre Elvsaas scoret kampens eneste mål 17 minutter ut i andre omgang. De blå-hvite burde hatt flere mål, og Kåre Elvsaas ristet fortvilt på hodet fordi han ikke fikk nok baller å arbeide med. Han hadde en suser sekunder etter kampstart, men ballen gikk dessverre over. I tillegg hadde han en ball inne på et skudd fra 40 meter. Målet ble ikke godkjent fordi Harry Hestad eller Jan Fuglset stod i offside.

I første omgang hadde Molde 75 % av banespillet, men maktet ikke å omsette sjansene i mål. De største målsjansene hadde Otto Trønningsdal og Kåre Elvsaas..

Andre omgang var jevnere enn den første, men Molde hadde fortsatt et markert overtak.

Molde vant en fortjent seier, men 1-0 gir ikke det rette bildet av kampen. Det hadde passet bedre med 4-1 eller 5-2. Einar Halle spilte en god kamp som sisteskanse, og i løperrekken var Kåre Elvsaas eneren.

BRUTALT SPENNENDE

Det ble poengdeling da Braatt og Molde møttes på Atlanten Stadion 3.juni. Det ble en velspilt kamp som Romsdals Budstikke betegnet som "brutalt spennende." De to lagene stod godt til hverandre, og spillet bølget frem og tilbake. Etter åtte minutters spill gikk Braatt opp til 1-0.. I det 19.minutt førte Svein Moen hjemmelaget opp i 2-0. Det gikk imidlertid ikke mer enn ett minutt før Kåre Elvsaas reduserte, og etter en halvtimes spill utlignet Harry Hestad til 2-2.

Braatt åpnet best i andre omgang, og etter 11 minutter var hjemmelaget nok en gang i føringen. Nå kom Molde sterkere tilbake, løperne spilte fin teknisk fotball og hadde tyngde i angrepene. Det førte også til at Molde utlignet, og 3-3 ga et godt og riktig bilde av kampen.

KLAR FOR 2.RUNDE I CUPEN

11.juni gikk Molde lett videre til 2.runde i cupen. Laget hadde Skarbøvik på besøk, og sunnmøringene måtte reise hjem med tap 1-5. Ved pause var stillingen 3-0 til Molde.

På en glatt bane tok et teknisk godt MFK-lag kommandoen helt fra start, og i hele kampen foregikk det meste av spillet på Skarbøviks banehalvdel. Sunnmørslaget hadde et par korte perioder hvor de forsøkte seg, men noen trusel var ikke Skarbøvik.

Nok en gang var det Moldes sidehalfer som imponerte, og førsteprisen gikk til Torkild Brakstad.

Romsdals Budstikke: Torkild Brakstad spilte på hele fotballregisteret, dempet, fintet, la enkle fremspill, men gjorde det også enkelte ganger så lurt at publikum måtte gi ham applaus. Men Svein Kanestrøm var ikke langt etter.

UAVGJORT MOT LANGEVÅG

Molde hadde nå begynt å kvikne til, og effektiviteten i løperrekken var blitt bedre. 17.juni spilte de blå-hvite utekamp mot tabelltreer Langevåg, og Molde-laget kunne glede seg over ett poeng mot sunnmøringene. Ekstra hyggelig var det at de blå-hvite nå begynte å få orden på avslutningene, noe resultatet 3-3 skulle vitne om.

ULF MØLLER BEGRENSET TAPET

Gjøvik/Lyn hadde ikke store vansker med å sende Molde ut av cupen. 24.juni møttes de to lagene på Molde Stadion, og opplendingene vant 3-0. Hadde det ikke vært for storspill av Ulf Møller, hadde tapet vært atskillig større.

Gjestene hadde flere sjanser til å ta ledelsen de første ti minuttene, men etter denne perioden kom Molde bedre med og spilte en stund jevnt med Gjøvik/Lyn. I denne perioden scoret imidlertid Gjøvik/Lyn. Einar Halle prøvde å holde ballen i stedet for å bokse den ut. Den glatte ballen spratt fra ham, og gjestene scoret. Like etterpå hadde Jan Fuglset en stor målsjanse, men han fluktet ballen himmelhøyt over mål. Og fra nå av overtok Gjøvik/Lyn, og bare et hardt arbeidende forsvar, anført av Ulf Møller, forhindret flere scoringer.

Gjestenes overtak ble bare større i andre omgang. De første fem minuttene hadde de seks-sju gode målsjanser. Etter sju minutter kom scoring nr.2, en tro kopi av den første scoringen. Etter en kjedelig periode tok Gjøvik/Lyn-spillerne seg sammen, og nå rundspilte de hjemmelaget. Gjøvik/Lyns tredje mål var også et tabbemål. Ola Rimstad spilte tilbake til Einar Halle, en motstander snappet ballen og fastsatte resultatet til 3-0.

De siste minuttene hadde gjestene flere sjanser til å øke ledelsen, men nå viste Einar Halle storspill

Ulf Møller spilte som nevnt en stor kamp, og også Torkild Brakstad gjorde det bra. Han måtte dessverre gå ut med kneskade.

SEIER I FERIEKAMP

1.juli spilte Molde og KFK treningskamp på Rivalbanen. Molde vant 1-0 etter at det stod 0-0 ved pause. Kampens eneste scoring var en enkeltmannsprestasjon av Kåre Elvsaas. Han gikk gjennom hele KFK-forsvaret og nettet elegant. Det var kristiansunderne som viste det beste spillet, og ifølge Romsdals Budstikke hadde det mest rettferdige resultatet vært 0-0 eller 1-0 til KFK.

Ingen av lagene viste noe stort spill-dette var FERIEFOTBALL.

DÅRLIG HØSTSTART

Høstserien startet 29.juli med kamp mot Skarbøvik på Molde Stadion. Kampen ble en stor skuffelse for publikum, som nå trodde Molde hadde noe på gang. Tap 2-5 på hjemmebane var en skikkelig nedtur for de blå-hvite. Ved pause ledet Skarbøvik 2-1. Utrolig nok var Molde toneangivende det meste av kampen. I første omgang hadde de blå-hvite et markert overtak i banespillet. Det begynte bra også i andre omgang, men etter at Skarbøvik gikk opp til 3-1, tok sunnmøringene over dominansen ute på banen. Moldes førstekeeper, Einar Halle, ble skadet og måtte gå ut tidlig i kampen.

Publikum var mest skuffet over at Molde ikke fikk orden på angrepsspillet sitt. Hjemmelaget spilte mye "tversover", mens Skarbøvik gikk raskeste vei mot mål - og vant på det.

HØDD-MOLDE 7-0

Romsdals Budstikke hadde ikke referat fra Moldes kamp mot Hødd 5.august. Grunnen kan være at det ikke var mye å skrive hjem om fra Ulsteinvik, da tabelltoeren utklasset de blå-hvite og sendte dem hjem med tap 0-7.

CFK-Ålesund2-4
Langevåg-Braatt3-1
Skarbøvik-KFK1-3

MEN JUNIORENE VANT

Juniorkampen mellom Molde og Steinkjer 12.august var imøtesett med stor spenning. Man visste at Molde-juniorene var gode, og det ryktes også at trønderne under ledelse av Gunnar Dybwadvar i form.

Ingen av lagene viste frem sitt beste, men Molde-juniorene vant komfortabelt 5-1.

Harry Hestad åpnet scoringene ved å heade inn 1-0 etter en corner. Molde hadde føringen det meste av kampen, og en rekke fine angrep ble bygd opp. Steinkjer utlignet, og ved pause stod det 1-1. Med litt flaks hadde Molde ledet, for Eikrem smelte til med et skudd i tverrliggeren.

I andre omgang lyste det seiersvilje av Molde-guttene. Like etter at omgangen var blåst i gang, førte Eikrem Molde opp til 2-1. Så la Jan Fuglset på til 3-1, før lynraske Eikrem scoret sitt andre og Moldes fjerde mål. Harry Hestad avsluttet scoringene med et direkteskudd som keeper var sjanseløs på.

OVERRASKENDE MOLDESEIER

Molde var ikke levnet store sjanser da de møtte KFK i Kristiansund 17.august. De blå-hvites to siste kamper hadde endt 2-5 og 0-7, så det var ikke rart om kristiansunderne ventet hjemmeseier. Molde overrasket alle og kunne reise hjem med seier 1-0 og to kjærkomne poeng. Ifølge Romsdalsposten hadde Molde det meste av banespillet og de fleste målsjansene, og det hadde ikke vært noe å si på om gjestene hadde vunnet 3-0. Molde-guttene var raskere på ballen, og de fant hverandre atskillig bedre med pasningene enn vertene gjorde.

MFK BEST I BYEN

Molde og Træff møttes til privatkamp 21.august. Molde vant 4-0 etter scoringer av Kåre Elvsaas, Otto Trønningsdal og Olaf Eikrem. Første omgang ble spilt i et høyt tempo, og spillet var noe av det beste som var vist på Molde Stadion dette året. Andre omgang ble en del tammere, men begge lag spilte som om det gjaldt poeng, og publikum likte det de så. Ulf Møller spilte bra i forsvar, men lagets beste var Svein Kanestrøm. Han spilte høyre half og var godt med både i angrep og forsvar. Elvsås og Eikrem var best i løperrekken.

TURNERING I SKYBRUDD

I helga 25. og 26.august arrangerte MFK fotballturnering. Klubben var uheldig med været, og under lørdagskampene var det nærmest skybrudd. Kvik, Trondheim vant turneringen. Trønderne hadde det beste laget, men hadde i tillegg litt flaks som kom til finalen. Molde møtte trønderne i første kamp, og de blå-hvite spilte seg til flere gode målsjanser i åpningsminuttene. Lederlaget i 2.divisjon i Trøndelag kom etter hvert bedre med i kampen, men det var Molde som fikk det første målet. Senterløper Olav Eikrem løp fra hele forsvaret og scoret.

I andre omgang dominerte Molde kampen,og det meste av spillet foregikk på gjestenes banehalvdel. Mål ble det ikke tross mange gode tilbud. På en av Kviks få sjanser utlignet trønderne. Romsdals Budstikkes utsendte stod godt plassert og garanterte at ballen ikke hadde vært over mållinjen. Etter samråd med linjedommeren godkjente dommeren målet, og det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

Elvsås og Kanestrøm scoret, men Holst misset på sitt straffespark, og Kvik gikk til finalen.

Molde og KFK spilte jumbofinale, og den vant Molde 3-2. Det var end dårlig kamp som ble preget av sleivspark og dårlige pasninger. Ulf Møller hadde en fin redning med hendene da keeperen var på "bærtur." Det påfølgende straffesparket ble satt over. Denne kampen ble for øvrig dømt av Moldes egen Asbjørn Talsehagen, mens broder Gunnar var linjedommer.

NYTT STORTAP I SERIEN.

Med fem reserver på laget var ikke Molde levnet store sjanser da de 9.september møtte serieleder Aalesund på Molde Stadion. Ålesund vant oppskriftsmessig og sikret seg avdelingsmesterskapet. 5-1 ble det til sunnmøringene. Tre av målene ble betegnet som gavepakker fra Molde-forsvaret.

Ålesund fikk sin første scoring alt etter tre minutters spill da Einar Halle måtte gi retur på et skudd..

Molde gikk unødvendig defensivt ut med sju mann i forsvar.

Ålesunds andre mål kom 14 minutter ut i andre omgang etter at forsvaret sviktet. Ett minutt etter gikk gjestene opp til 3-0 på et praktskudd. Sunnmøringene la på til 4-0 og 5-0, og det femte målet kom også etter en forsvarstabbe. I kampens siste tretten minutter hadde MFK sin beste periode, og i tillegg til Arne Lauvraks scoring, hadde Molde et stangskudd og et par andre farlige måltilbud..

Ola Rimstad var bestemann i det indre forsvaret, Otto Trønningsdal spilte bra som half, og i løperrekken fikk Arne Lauvrak best karakter.

Molde-juniorENE TIL 3.RUNDE

9.september vant Molde 2.rundekampen mot Freidig på Molde Stadion. Det stod 1-1 etter full tid og etter ekstraomgangene, og det måtte straffesparkkonkurranse til. Molde scoret på alle sine tre straffespark, og da

keeper Kjell Øverland reddet Freidigs første skudd, var de blå-hvite klar for 3.runde.

Torkild Brakstad satte inn det første straffesparket, Harry Hestad dundret inn det andre, og Svein Kanestrøm løftet sitt straffefspark like under tverrliggeren. Svein ble båret av banen i triumf og til jubel fra tilskuere og medspillere.

CLAUSENENGEN-MOLDE: 2-2

Det ble poengdeling da Clausenengen og Molde møttes på Atlanten Stadion 23.september. Resultatet ble 2-2 etter at Molde hadde vært best i første omgang og nordmøringene i andre. Molde hadde flere målsjanser i åpningsminuttene, men en glimrende hjemmekeeper hindret scoringer. Etter 20 minutter gikk Clausenengen opp til 1-0, men fem minutter senere utlignet Kåre Elvsaas på straffespark.

I andre omgang åpnet Clausenengen best, og etter sju minutter scoret hjemmelaget på et frispark fra over 16 meter. Nå dominerte hjemmelaget, men det var Molde som scoret. Målet kom etter en corner, og det var Arne Lauvrak som satte det inn. Kåre Elvsaas var bestemann på Molde-laget med god teknikk,stor aksjonsradius og godt overblikk. I forsvaret spilte h.b. Ference Weisingergodt, og det samme gjorde keeper Einar Halle.

MÅLFEST MOT BRAATT

Siste dag i september laget Molde fest for sine tilhengere på Molde Stadion. Det ble ungguttenes dag, men de var godt understøttet av "gamlekarene" Ulf Møller, Kåre Elvsaas og Ola Rimstad. En annen "gammelkar", Otto Trønningsdal , var også med, men han ble sultefôret med baller. Molde vant med hele 6-1, etter at det ved pause hadde stått 4-0.

Det første målet kom allerede etter seks minutter. Så ble det måltørke et kvarter, før det kom tre mål med jevne mellomrom.

I andre omgang ble det "bare" to mål for de blå-hvite mens gjestene kvitterte en gang.

Det virket nå som om det begynte å bli skikkelig fasong på Molde-laget, som nå var en fin blanding av rutinerte spillere og svært lovende unggutter. Det var ikke uten grunn at publikum var spent på neste vårs kamper.

Lilleputtlaget (1962)

Bildet bak.f.v: Jan Petter Melsæther, Jan Henrik Indbjør, Erik Brakstad, Øystein Nygård, Nils Talstad, Frank Aarøe. Foran f.v: Tor Fuglset, Ingvar Rishaug, Raymond Aarø, Rolf Barlindhaug, Erik Furseth.