Bildet juniorlaget: bak f.v: Olaf Eikrem, Kjell Bugge, Tore Holst, Torkild Brakstad, Harry Hestad, Jan Fuglset. Foran f.v: Kjetil Tofte, Arne Vestad, Einar Halle, Harald Jacobsen, Odd Magne Wean.

Kasserer: Magnar Bugge
Oppmann: Rolf Høgseth
Juniorformann: Fredrik Wold Erlandsen

TAP I ÅLESUND

16.april var MFK på Ålesundsbesøk, og de blå-hvite måtte returnere til Molde med tap 3-5. Det var tydelig at sunnmøringene hadde mer banetrening enn sine gjester, og ved pause ledet Ålesund hele 5-1 Noen av målene var ganske lettkjøpte.

MFK kom sterkere tilbake i andre omgang og pyntet på resultatet med to scoringer

NYTT TAP MOT AALESUND

For andre gang på en uke møttes Molde og Aalesund. 23.april gikk kampen på Reknesbanen, og også denne gangen trekte sunnmøringene det lengste strået. Dette var en treningskamp, og MFK stilte med et meget ungt lag. Kampen begynte med nølende spill av begge lag, og angrepene var ufarlige. Etter 10 minutters spill hadde Aalesund en ball i nettet, men scoringen ble underkjent p.g.a. offside. Like etter tok sunnmøringene ledelsen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter at Otto Trønningsdal hadde utlignet for romsdalingene.

Midtveis i andre omgang gikk Aalesund opp til 2-1, og etter denne scoringen hadde AAFK grepet på spillet. På slutten av omgangen fastsatte Aalesund resultatet til 3-1.

OG TAP I KRISTIANSUND

Det ble tap i serieåpningen for de blå-hvite. 30.april møtte de Braatt i Kristiansund, og nordmøringene vant 2-1.

I første omgang viste lagene godt spill, mens andre omgang var heller svak. Braatt hadde på denne tiden et bra tak på Molde, men akkurat denne dagen håpet moldenserne på å få med iallfall ett poeng hjem.Det andre Kristriansundslaget, KFK, fikk skikkelig juling av Langevåg. Sunnmøringene vant dette oppgjøøret 7-1.

Hødd var i skikkelig scoringshumør og slo Framtid 11-0. Ålesund slo Herd 3-2.

NY MÅLFEST AV HØDD

Det var ikke godt å være Molde-spiller denne våren, og et var ikke helt enkelt å være sportsreporter heller. Etter Moldes kamp mot Hødd på Molde Stadion 7.mai, skrev Romsdals Budstikkes mann: Vi så ikke de første ti minutter, da vi holdt på og lette etter parkeringsplass for bilen !

Nå var journalisten heldig, for det tok 20 minutter før det begynte å skje noe på banen. Da scoret Hødd sitt første mål for dagen. Spillet gikk i et bedagelig tempo med et par målsjanser til hvert av lagene. Et par minutter før sidebytte laget Hødd sitt andre mål...

Etter ett minutts spill av andre omgang gikk sunnmøringene opp til 3-0. Både Arne Lauvrak ogFinn Haukebø hadde målsjanser, men ingen av dem greidde å skaffe Molde en redusering.. Hødd scoret igjen i det 20. og det 21.minutt.

Molde hadde nå noen spredte oppløp, og Finn Rye og Pedersen skjøt begge i stanga. I det 35.minutt kom Hødds mål nr.6, og et par minutter før slutt fastsatte ulsteinvikingene ydmykelsen til 7-0. Det var ifølge referatet "gamlekarene" som sviktet i denne kampen. Ungguttene kom tålelig bra fra det: Halle var ikke heldig et par ganger, men hadde til gjengjeld flere god redninger. Begge backene, og spesielt Solemdal, var gode, og høyre half Svein Kanestrøm forsøkte også å spille.Ola Rimstad ryddet som vanlig godt opp på centerhalfplassen, og Otto Trønningsdal jobbet på halfplassen uten å komme opp mot sitt beste.

Løperrekken derimot, var ifølge avisa " totalt utenfor i størstedelen av kampen. "

UAVGJORT MOT NORD-GOSSEN

11.mai spilte B-laget til Molde mot Nord-Gossen i Pokalserien. Kampen gikk på Rivalbanen, og den endte 2-2.

Spillemessig lå Molde litt over, men løperrekken var tannløs foran mål.

Sigurd Moe var keeper. og Terje Mjåseth stilte som centerhalf i denne B-kampen.

ET LAG UTEN SPIRIT ?

Molde slet tungt utover våren, og det virket som om det ikke var spirit i det hele tatt i laget. Bare en uke etter at Hødd hadde slått de blå-hvite 7-0, kom Herd til Molde og vant 5-2 .

-Det er sjelden vi har lyst til å gå fra en fotballkamp før den er slutt, men det hadde vi denne gangen, skrev Hjp i sitt referat fra kampen. Det var bare noen få hundre tilskuere , og arrangørene håpet dette skyldtes at det var konfirmasjonssøndag, og at ikke publikum helt hadde mistet troen på laget.

Herd tok ledelsen etter 22 minutter, og tre minutter senere hadde debutanten Tore Holst sjansen til utligning. Keeper reddet mesterlig til corner. Det ble tre cornere på rad i dette angrepet, men ingen tellende resultat. I det 33.minutt scoret Tore Holst, og like før pause gikk Herd opp til 2-1.

Det gikk bare to minutter av andre omgang før Arne Lauvrak utlignet for Molde, og et par minutter senere hadde hjemmelaget en kjempesjanse til å ta ledelsen, men ballen smalt i stolpen to ganger. Herd lyktes bedre, og to scoringer fulgte etter 11 og 23 minutter. Begge disse burde ifølge pressen ha vært avverget. Like før slutt ble det så 5-2 til gjestene fra Ålesund.

Molde-laget var tydeligvis uten spilleglede, og innsatsen var dårlig. Romsdals Budstikkes reporter uttrykte sin skuffelse slik:-Skulle vi etter det som ble vist i går, nevne noen av spillerne, måtte vi faktisk si de minst dårlige.

En eneste spiller fikk god omtale, nemlig debutanten Tore Holst.

BRAKSTAD BANENS BESTE

I anledning klubbens 50-årsjubileum skulle det dette året arrangeres jubileumskamper for alle lag, fra lilleputt til eldste senior. 22.mai spilte juniorlaget sin kamp mot Fremad, Lillehammer. Kampen gikk på Rivalbanen, og Molde-juniorene vant 1-0. Målet kom på straffespark i 2.omgangs 23.minutt, og det var Harry Hestad som scoret. Molde-guttene var bedre enn sine motstandere på nesten alle plasser. Laget spilte nydelig fotball ute på banen, men foran mål klikket det. Spillerne klumpet seg sammen, og skyteferdigheten var heller ikke den beste. Etter spill og sjanser hadde 8-3 til Molde vært et riktig resultat. Centerhalf Torkild Brakstad var banens beste, og keeper Bjørn Frisvold gjorde også en god kamp. Det var ingen svake punkter på Molde-laget, og juniorene laget en fin innledning til 50-årsjubileet.

MOLDE BEST I YR OG REGN

Første runde i cupen gikk 22.mai i Rindal. Troll var regnet som et godt hjemmelag, og Molde-supporterne fryktet denne kampen. Men Molde gjorde forhåndstipsene til skamme. Det var vanskelige spilleforhold med yr og en kraftig vind på tvers av banen som var våt og sleip. Allikevel åpnet kampen i stort tempo. Det var mer plan over Moldes spill, og mange ganger var de blå-hvite nær scoring. Tore Holst og Finn Haukebø hadde flere sjanser uten å lykkes.

I andre omgangs femte minutt gjorde Peder Ranes 1-0 til Molde, og så gikk det bare fem minutter før Troll utlignet.

20 minutter ut i omgangen satte Otto Trønningsdal inn et straffespark, og så la Arne Lauvrak på til 3-1 etter en halvtimes spill. Molde hadde nok et straffespark, men keeper reddet.

Molde vant på bedre teknikk og bedre kondisjon. Det siste overrasket skiløperne fra Troll.

Samme helg spilte Molde B kamp i pokalserien, og kampen mot Eidsvåg endte 1-1. Moldes mål ble satt inn av Kåre Elvsaas.

TAP I SISTE SERIEKAMP

Vårens siste kamp i landsdelsserien gikk i Langevåg 4.juni. Hjemmelaget slo Molde 3-1 og var dermed klar til å møte Steinkjer i kvalifiseringskamp.

Molde overrasket i en jevn kamp, og de blå-hvite hadde til tider overtak i banespillet. Foran mål sviktet det imidlertid. Langevåg tok ledelsen tidlig i omgangen, og sunnmøringene la på til 2-0 like før pause. Det hadde ikke vært noe å si på om Molde hadde gått til pause med 1-1.

Like etter at dommeren hadde blåst i gang andre omgang, la imidlertid Langevåg på til 3-0. Molde reduserte til 1-3 på straffespark. Otto Trønningsdal tok straffesparket..

Hele Molde-laget fikk ros for helhjertet innsats og godt lagspill. Sigurd Moe spilte stort i mål, og Arne Lauvrak var et hakk bedre enn sine lagkamerater.

Moldes 14-16 årslag var samme helg i Tresfjord og slo hjemmelaget 8-2.

CUPTAP MOT HØDD

Nesten 1000 mennesker var møtt fram for å se 2.rundekampen mellom Molde og Hødd 18.juni. Etter spill og sjanser burde Molde ha ledet 3-0 ved pause, men hjemmelagets løperrekke var sørgelig ineffektiv. Molde startet i sterk medvind, og Pedersen og Svein Kanestrøm behersket midtbanen. Løperrekken kombinerte også godt, men ballen ville ikke i mål. Skuddene gikk i stanga eller like over, og dessuten gjorde Hødd-keeperen en god jobb.

Hødd hadde ikke en eneste målsjanse i første omgang.

I andre omgang hadde Hødd vinden i ryggen, og nå spilte laget seg til tre store målsjanser. Men Sigurd Moe leverte et par praktredninger, og det stod 0-0 etter ordinær tid.

I ekstraomgangene var det Høddspillerne som hadde initiativet, og etter 10 minutter scoret Hødd kampens eneste mål.

Molde-spillere og publikum var skuffet, for etter spill og sjanser i de første 90 minuttene burde Molde ha gått av banen med en 4-1 seier.

Svein Kanestrøm og Pedersen fikk best kritikk på Molde-laget som nå var ute av cupen.

LYKKEØNSKNINGER

I anledning klubbens 50-årsjubileum hadde lektor Osvald Gjendem følgende hilsen i Romsdals Budstikke 19.juni:

På 50-årsdagen for stiftelsen av byens eldste fotballklubb vil jeg bringe tilhengernes hilsen.

Når tankene dveler ved klubbens skiftende tilværelse gjennom alle disse årene, skal vi ikke falle for fristelsen til å framheve enkelte spillere som vi syns kan ha gjort en særlig god innsats. I stedet vil vi på denne merkedag i klubbens historie minnes gode lagprestasjoner gjennom svunne år.

Bare to klubber i vårt fylke har hittil greidd å spille seg opp i det som da kaltes Hovedserien, og av disse to avsluttet Molde Fotballklubb Hovedserieåret med den beste målaverage. Med glede og stolthet husker vi også seieren over Sverre, Levanger, i opprykningskampen for Hovedserien, uavgjorkampen mot sterke Asker på Askers bane og den uavgjorte kampen mot selveste Fredrikstad i Molde.

Klubbens spillemåte har i det hele ligget bedre til rette for seriekamper enn for de hardere cupkamper. Og vi hyller Molde Fotballklubb for sympatisk spill og fair opptreden. Vi takker spillere og ledere for deres arbeid og oppofrelse og for deres fotballhumør, som selv ikke delvis sur aviskritikk og manglende publikumsforståelse har kunnet ta knekken på.

Måtte Molde Fotballklubb gå lyse tider i møte, økonomisk og resultatmessig, til glede for klubben og for byen. Måtte klubben vokse seg sterk i år som kommer !

VELLYKKET JUBILEUMSFEST

19.juni ble Molde Fotballklubbs 50-årsdag feiret på Hotell Alexandra. Romsdals Budstikke hadde en fin og humoristisk beskrivelse av festen, og vi tillater oss å gjengi hele referatet som hadde følgende overskrift:

MFKs JUBILEUMSKAMP PÅ ALEXANDRA INNENDØRSBANE BLE USEDVANLIG VELSPILT.

STOR JUBEL FRA AVSPARK TIL FLØYTA GIKK FOR FULL TID.

MFK spilte i går sin 50 års jubileumskamp på Hotell Alexandras rommelige innendørsbane. Kampen ble vellykket fra første til siste stund, noe en først og fremst kan takke den gode klubbånd og det gode samspill for. Spillet på banen gikk som vanlig riktig bra, men denne gangen var det også snert og tyngde i angrepene, og en rekke talere scoret mål i tur og orden.

Otto Rasmussen foretok avsparket, og frk. Midthaugs fotballmarsj satte straks spillerne i d en rette stemning. I kampens første minutter hadde J.F.Dahl en fin scoring til ære for kongehuset. For øvrig gikk spillet nå i fiskecabaret.

Johan Furset var den neste som fikk ballen, og i et overdådig soloraid gjennom MFKs historie, fikk han vist at han ikke bare er keeper, han kan så visst lage mål også. Furset sa at hvis noen for førti år siden- da han fikk ris for å ha stått i mål med sin beste hvite genser-hadde sagt at han skulle stå som formann under jubileet, ville han for lengst ha gått over til krokket. Han beklaget for øvrig at historikken ikke kunne bli så fyldig som ønskelig, klubbens protokoller hadde tydeligvis vært brennbart stoff, ettersom de i tur og orden hadde strøket med under brann. Furset uttrykte også ønsket om at byen snart ville gi MFK en egen bane.

NYDELIG DIREKTESKUDD FRA ORDFØREREN

Ordfører Pettersson tok det nydelige opplegget fra Furset på direkten og repliserte at hvis MFK ville vinne landsdelsserien, skulle nok byen skaffe klubben egen bane. Pettersson hyllet MFK for en idrettsinnsats som savner sitt sidestykke i byens idrettshistorie. MFKs innsats hadde vært en løftestang og hadde vært med å binde sammen by og land. Ordføreren berømmet klubbens innsats for de unge, MFK var nok mer enn en klubb, sa han, den var blitt en institusjon.

Fotballforbundets representant, Odd Evensen, viste seg som en eminent ordbehandler, og la opp den ene rosende pasning etter den andre. Navnet MFK vaier like fritt og høyt i norsk fotball som klubbens flagg vaier på fra flaggstangen på Torvet i dag, sa han. (Godt at det blåste så sterkt i går). Evensen kom inn på ordtaket om at fotball gjør menn til gutter og gutter til menn, og avsluttet med et glimrende mål til ære for klubbens gutte- og juniorarbeid. Som takk for at han fikk være med å spille, overrakte Evensen fotballforbundets diplom og en krystallvase.

SPILLET JEVNET SEG UT

Spillet jevnet seg nå ut, flere spillere fikk låne ballen, og samspillet gled riktig godt mellom representanter for Sportsklubben Træff, Langevåg, KFK, Åndalsnes IF, Rollon og Køge. Administratorfløyen vartet også opp med fine detaljer, Ketil Solli fra Idrettskretsen, Gunnar Hagbø fra Fotballkretsen og Einar Larsen fra MFKs Aldermannsliga. Solli overleverte for øvrig Norges Idretssforbunds krystallvase med diplom for fremragende idrettslig innsats. Dette er en utmerkelse som henger meget høyt. Larsen overleverte et gavebrev på 500 kroner til gutte- og junioravdelingens arbeid. MFK fikk mange gaver, det ble etter hvert den reneste pokalkamp, noen av talerne " vaset " litt også.

Ulf Møller er en tekniker av klasse som forstår seg godt både på dame- og ballbehandling, og holdt en anslående tale for de tilstedeværende damer.

BEDRE ENN BLANDABALL

Sigurd " Snitten " Solstad, den eneste spiller som har fått ta et frispark fordi han snublet i sine egne bein, takket for maten og gikk så langt som til å si at bevertningen hadde vært enda bedre enn blandaball.

I kampens siste sekunder fikk Furset igjen ballen, han driblet innom alle de andre spillerne, og som den publikumsspiller han er, fikk han rett som det var latteren til å runge på tribunene. Den ordinære spilletiden sluttet med at Furset overleverte blomster til Klaus Andersen, J.F. Dahl og representanten for Langevåg- som en hyllest for avdelingsmesterskapet.

ORDEN UTDELT FOR FØRSTE GANG

Et morsomt innslag i kampen var utdelingen av MFKs blå-hvite orden, som ble utdelt for første gang. De som fikk den, var Terje Mjåseth ( 321 kamper på A-laget ), Arne Hemnes ( 233 ), Sigurd Moe ( 229 ), Jon Berg

( 227 ) og Kåre Elvsaas ( 224 ). Terje Mjåseth fikk også et brett fordi han hadde spilt over 300 kamper.

Selve hovedkampen varte i fire timer, men det så ut til at kondisjonen og spillegleden var på topp, og en fortsatte med ekstraomganger ut i de små timer.

Gi meg en blomst mens jeg lever, heter det så fint, og i går var det mange som sa det med blomster . Molde kommune, Elvsaas & Co, Molde Blomsterforretning, Clausenengen, Storyville Jazz Club, Haukebø Blomsterforretning og Molde Turnforening.

Alt i alt en jubileumskamp av de sjeldne og de store, det var stil og humør over det hele. Dommeren, Birger Karlberg, hadde en lett oppgave med å dirigere spillets gang, og han fortjener blomster for sin gode ledelse. Vel blåst, MFK !

En hel rekke av klubbens veteraner var til stede på jubileumsfesten. Klubbens stifter, Klaus Andersen og klubbens første formann, J.Ferdinand Dahl var selvfølgelig til stede. Andre veteraner som feiret klubbens 50-årsdag: Ole Lien, Richard Skogly, Angell Olsen, Ole Elvsås og Oscar Legernes.

Til stede var også langveisfarende gjester, nemlig to representanter for det danske laget Køge.

SUVERENE DANSKER

I jubileumsåret skulle som tidligere nevnt alle lagene til MFK spille jubileumskamp. 21.juni var det A-lagets tur, og motstandere var det danske laget Køge. Nesten 1000 tilskuere fikk se en skikkelig oppvisning i fotball av et dansk lag uten et eneste svakt punkt. Det ble sagt at danskene ikke bare kunne sin fotball-ABC, de kunne hele alfabetet fra A til Å. Molde-spillerne yppet seg de første minuttene, men da danskene kom i gang, ble de blå-hvite skikkelig rundspilt.

I Romsdals Budstikkes referat fra kampen leser vi: Nå klaget de (danskene) over at ballen var for hard, og det kom seg også betraktelig etter at det var sluppet luft ut av ballen !

De første minuttene av kampen var det ikke så stor forskjell på lagene, og målsjansene var nokså likt fordelt.

I det 23.minutt scoret danskene sitt første mål, og det andre kom bare fire minutter senere. Ranes burde ha redusert for Molde etter 30 minutter, men omgangen gikk ut med 2-0 til Køge.

Andreomgangen begynte med en stor Moldesjanse etter fire minutter, men ballen ville ikke i mål. Og dette var den eneste målsjansen hjemmelaget hadde i denne omgangen. Utover i omgangen var det bare Køge. Danskene valset rundt med Molde-spillerne, og utover i omgangene ble "rundvalsen" mer og mer overlegen.

Sju minutter ut i omgangen kom danskenes mål nr.3, og 10 minutter senere økte de til 4-0. Det ble enda to mål til danskene før kampen var over.

Spillere og publikum var begeistret for danskenes spill, og Budstikkas utsendte skrev om en av scoringene:

-Andersen var også mann for siste scoring, og spillet før var så nydelig at vi sto helt betatt og glemte faktisk å applaudere for prestasjonen.

Romsdals Budstikke var forsiktig med vurderingen av Molde-spillere som kjempet mot overmakten:-De ga det de hadde i 1.omgang og kjempet da riktig godt. I 2. omgang var det bare Moe som holdt koken.

FORMEN I ANMARSJ?

Det ble et forventet tap mot de danske ballartistene, og ingen ventet at de blå-hvite ville få de samme vanskene da de møtte norske lag. 5.juli spilte de treningskamp mot KFK, og MFK vant 3-2. Ved pause var stillingen 3-1 til Molde. Finn Rye stod for scoringene, og seieren var helt fortjent. Nå begynte man å ane at MFK hadde noe på gang, og håpet var at laget ville bli å finne i nest øverste divisjon når den nye serieordningen trådte i kraft i 1963.

NED PÅ JORDA IGJEN

Etter treningskampen mot KFK håpet man at det gode spillet ville fortsette når seriekampene startet igjen. Den første landsdelsseriekampen 30.juli ble en stor skuffelse. Langevåg vant hele 6-1 etter ha ledet 2-0 ved pause.

Sunnmøringene dominerte i omtrent hele kampen, og hos Molde var ikke forsvaret på høyden. Langevågspillerne fikk for stort spillerom, og gang på gang spilte de seg fram til store målsjanser.

Langevåg burde hatt iallfall ett mål til, men brente et straffespark.

STORSEIER, MEN SLETT SPILL

Avedlingens antatt dårligste lag , Skarbøvik, var Moldes neste motstander. Kampen gikk på Molde Stadion 13.august. Kampen endte med klar 7-2 seier til de blå-hvite, men ifølge avisreferatet var utgangen på kampen uklar helt til Molde fikk godkjent et grovt offside-mål.

Før sesongstart lanserte Molde en ny ungdomslinje i oppbyggingen av laget. Nå var de "gamle traverne" på plass igjen, og skal vi tro Budstikka var det lite vellykket:-Det er ikke mye igjen av det gamle Molde-laget. For å si det med en tribunerøst: Det er knapt nok navnene igjen. Det var rent trist å se hvor hjelpesløst disse "navnene" nå for omkring på banen. De var sist på ballen, pasningene gikk i de fleste tilfellene i hytt og vær. Pasninger? Nei, lyrer. Faktisk ingen har slag i ballen lenger. Et spark på ballen høres ut som et spark mot en ball uten luft.

Slik skrev altså Romsdals Budstikkes referent, og det høres jo unektelig litt rart ut når laget vant så klart som 7-2. Men ifølge avisa kom ikke målene av godt spill, men av tilfeldigheter.

Moldes mål ble satt inn av Ranes, Aslak Eikrem (3), Lauvrak (3).

HØDD BEST I SOMMERVARME

I vårkampen mellom Hødd og Molde ble det seier 7-0 til Hødd. 20.august møttes lagene igjen på Molde Stadion i en plagsom varme, og denne gangen ble det " bare " 4-0 til sunnmøringene. Ved pause ledet gjestene 2-0.

Tross varmen ble kampen åpnet i et brukbart tempo, men i andre omgang var spillet preget av varmen. Molde kjørte hardt ut de første 4-5 minuttene, men så tilrev Høddspillerne seg initiativet. Etter flere store målsjanser kom det første målet etter 12 minutters spill. Sigurd Moe gjorde en fin innsats i mål, og det ble med bare ett mål til i første omgang. Like før Hødds andre scoring hadde Peder Ranes en fin mulighet til å utligne, men skuddet gikk utenfor.

Tempoet gikk som sagt ned i andre omgang, men begge lag hadde sine målsjanser. Molde fikk ikke hull på byllen, men Hødd plusset på to mål og vant 4-0.

JUNIORENE STORSPILTE

20.august var det cupoppgjør mellom juniorene til Molde og Braatt. Publikum fikk en oppvisning i fotball, og i store deler av første omgang var det 20 spillere på Braatts banehalvdel. En eneste gang, etter et innkast, fikk Molde-målmannen Einar Halle den ære å få spille ut ballen etter noe som lignet på et skudd, skrev Romsdals Budstikke.

Det ble så folksomt foran Braattmålet at det var vanskelig å få til skikkelige skudd. Det ble ifølge referatet skutt mot Braatt-målet gjennomsnittlig annethvert minutt. Det ble med bare tre mål i første omgang, og de som scoret var Fuglset, Bugge og Eikrem.

Kristiansunderne kom bedre med i andre omgang, men Fuglset og Hestad hadde noen skudd som burde ha gått i mål. Fuglset skjøt blant annet i stanga så hele buret ristet, skrev Budstikka-journalisten

Det ble tre scoringer i andre omgang også, og ansvarlig for scoringene var Eikrem, Bugge og Hestad. Hadde Molde-spillerne hatt litt mer tur med avslutningene, kunne resultatet gjerne vært 20-0.

Ved siden av målscorerne var det en mann som utmerket seg med suverent spill, nemlig centerhalf Brakstad som brøt hvert eneste forsøk fra nordmøringene på å nærme seg mål.

MOLDE PRESSET, KFK VANT

-Sjelden har vel et lag vunnet en så ufortjent seier som KFK over Molde i går kveld, skrev Romsdals Budstikke 26.august.

KFK vant 2-1, og ifølge referatene kunne KFK takke sin keeper og fru Fortuna for at de ikke gikk på en riktig stjernesmell. Molde-guttene var bedre enn sine motstandere på så å si alle plasser. Over 1000 tilskuere fikk se KFK gå defensivt ut. Med Otto Trønningsdal som tilrettelegger spilte Molde-laget seg gang på gang fram til gode målsjanser. Ved pause var stillingen 1-1.

Molde fortsatte å presse i andre omgang, og Arne Lauvrak og Aslak Eikrem hadde store målsjanser. Men fotball er ikke alltid rettferdig, og mens Molde presset som verst, scoret KFK vinnermålet.

Sigurd Moe stod som vanlig godt i mål, og i løperrekken kjempet Otto Trønningsdal og Arne Lauvrak godt.

Godt spill, men nok et tap måtte bokføres.

NOK ET BITTERT TAP.

3.september var Ålesund motstander, og som i kampen mot Kristiansund, presset Molde i omtrent hele kampen.

Man snakket om urettferdig resultat da KFK tok to poeng mot Molde, og kommentarene var de samme etter at sunnmøringene vant 1-0 over de blå-hvite:

-Kan det i det hele tatt snakkes om at en seier er ufortjent, så må det vel kunne sies at den seieren Ålesund fikk over Molde var det, leser vi i Romsdals Budstikke.

Kampens eneste mål kom før ett minutt var spilt. Etter scoringen foregikk det meste på Ålesunds banehalvdel. Og i andre omgang var det et konstant press mot sunnmørsmålet. Det var så tett med folk innenfor 16-meteren at det ikke var store hullene å putte ballen inn i. Molde hadde flere målsjanser, blant annet på to frispark fra 16-meteren. Ålesund hadde en farlig sjanse som kunne ha ført laget opp til 2-0.

I siste del av kampen kunne alle Moldes løpere ha scoret, men enten var spillerne for sene i avtrekket eller så kom en fot i vegen.

Det gledelige, tross tapet, var at mye tydet på at Molde-guttene nå begynte å komme i form.

I løperrekken spilte Otto Trønningsdal nok en gang en stor kamp, og det samme gjorde Arne Lauvrak. Svein Kanestrøm var den beste av halfene. Sigurd Moe var også denne gangen sikker sisteskanse.

To bitre tap på rad var hardt å svelge, og Molde hadde kun to poeng.

SÅ VAR MOLDE HELDIG

I to kamper hadde Molde hatt utur og tapt oppgjør de burde ha vunnet. 10.september snudde lykken seg.

I Kristiansund vant de blå-hvite 1-0 over Clausenengen. Molde spilte med vinden i ryggen i første omgang, og Finn Rye scoret da kampens eneste mål. Han sendte en pole mot mål, og en uheldig keeper bokset ballen i nettet.

I andre omgang fikk Clausenengen en enda sterkere vind i ryggen, og nordmøringene hadde taket på det meste av omgangen. Flere ganger " så man ballen i mål", men i denne kampen hadde Molde fru Fortuna på sin side. Dessuten hadde laget Sigurd Moe i mål. Hele Molde-forsvaret spilte bra, og i løperrekken leverte Otto Trønningsdal, Finn Rye og Aslak Eikrem en solid innsats.

ARNE LAUVRAKS KAMP

Nå så det virkelig ut som om Molde-spillerne hadde funnet formen og kunne vise hva som bodde i laget. 24.september spilte Molde og Braatt på Molde Stadion i pøsregn på en såpeglatt bane. På dette underlaget spilte Molde sin beste kamp for året og slo nordmøringene 6-2.

De første minuttene var kampen jevnspilt, men så tok Molde mer og mer over. Etter 12 minutter fikk Arne Lauvrak et presist gjennomspill fra Svein Kanestrøm, og Arne fyrte av en kanon i høyre vinkel. Etter scoringen tok Molde over mer og mer av spillet, og fem minutter senere scoret Aslak Eikrem på et overlegg fra Ranes.

Hjemmelaget hadde nå flere målsjanser, og Svein Kanestrøm scoret etter 37 minutter på et skudd fra 20 meter.

I andre omgang jevnet spillet seg litt ut, men det gikk ikke mer enn tre minutter før Aslak Eikrem la på til 4-0 etter forarbeid av Otto Trønningsdal. En lang periode hadde begge lag sine scoringssjanser, men mål ble det ikke før Arne Lauvrak gjorde 5-0 etter 24 minutter. To minutter senere kom Braatts redusering. Så gikk det et lite minutt før Arne Lauvrak laget sitt tredje og Moldes sjette mål.

Hele laget gjennomførte en god kamp, og løperrekken ble fremhevet i referatene.Otto Trønningsdal kunne føye nok en god kamp til sin merittliste. Men først og fremst ble dette Arne Lauvraks kamp. Han spurtet, driblet og skjøt så det var en fryd. Dessuten var han lagspiller og var med i oppbyggingen av alle Moldes angrep.

TAP I SISTE KAMP

Høstens siste seriekamp i Molde ble spilt 1.oktober, og det var Molde og Langevåg som kjempet om poengene.

Molde-publikummet var spent på om det gode spillet fra Braatt-kampen ville fortsette. Og det gjorde det ! Molde fortsatte det fine pasningsspillet fra helgen før, og etter fem minutter kom kampens første scoring. Den var det Finn Rye som stod for, og etter scoringen fulgte flere målsjanser. Men som så mange ganger før, så sviktet det i avslutningene.

I andre omgang kom Langevåg mer med, og etter et kvarters spill kom to kjappe scoringer som knekte Molde-laget.

Dermed var høstsesongen 1961 over, og Molde sto med seks poeng på tabellen. Det hadde vært vist så mye positivt i de siste kampene, at man i Molde så fram mot vårsesongen 1962 med optimisme.