Bildet bak f.v: Ivar Melsæther, Kjell Sandberg, Kåre Holen, Jon Berg, Håkon Windingstadm Arne Hemnes. Foran f.v: Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Sigurd Moe, Arne Legernes, Ulf Møller.

KassererHans Møller jr.
Oppmann: Kåre Harrang
Junioroppmann: Mikal Fosseide

Vi vet ikke om det var erfaringene fra innendørstreningen forrige år som gjorde at man denne våren forberedte treningen med et aktivmøte på Alexandra. 27 spillere møtte og ville gå inn for innendørstreningen. Ole Silseth redegjorde for oppbyggingen av formen.

Treningen begynte fra Kurbadet 27.januar. 18 mann møtte opp for å være med på løpetreningen.Utover våren hadde man to treningsdager i uken fra Kurbadet og i Utstillingshallen.

Lørdag 10.april leide MFK og Træff en buss og spilte kamp på Kleive. Man nøyde seg med 2 x 35 min, og MFK vant 2-0.

Årest første MFK-lag: Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Kåre Lindseth, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Kåre Kvalheim, Magnar Bugge, Arne Hemnes, Magnar Årø, Kåre Elvsaas og Per Sandhaug.

Søndag 25.april spilte MFK mot KFK i Kristiansund. Kampen endte 1-1, men oppmannen skrev i sin protokoll: Kampen viste at våre gutter er kommet godt i gang med treningen, og de var langt bedre enn sine motstandere i alle faser av spillet.

Guttelag (1954)

Bildet bak f.v: Asbjørn Moe, Helge Sæther, Sverre Hoftun, Langlo, Bjørn Nustad, ukjent. Foran f.v: Arnfinn Aune, Jan Fredrik Hovde, Petter Pettersson, Finn Kristoffersen, Odd Visnes.

UAVGJORT MOT ÅLESUND, MEN TAP MOT TRÆFF

I serieåpningen 2.mai møttes Ålesund og MFK i Ålesund. Det ble en innsatsfylt og velspilt kamp, og poengene ble delt etter 1-1. Sunnmørsposten mente MFK spilte glimtvis meget godt, og at moldenserne hadde store sjanser til å ta seriemesterskapet: -Det er en god keeper, to meget raske backer, en kondisjonssterk og frisk halfrekke og en strateg-Kåre Elvsaas i løperrekken.

Laget i serieåpningen: Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Ulf Myhre, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Magnar Bugge, Kåre Lindseth, Magnar Årø, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes.

Dagen etter var det trening, og bare 10 mann møtte!

Påfølgende onsdag spilte MFK privatkamp mot Træff, en kamp som Træff vant 2-1. De blå-hvite stilte med nesten samme lag som spilte uavgjort mot Ålesund. Magnar Vestad hadde tatt Sigurd Moes plass i mål, og Per Sandhaug var gått inn for Kåre Lindseth

Søndag 9.mai spilte MFK mot Halsa på Rivalbanen med dette laget:

Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Ulf Myhre, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Magnar Bugge, Ulf Møller, Magnar Årø, Kåre Elvsaas og Arne Hemnes. På benken:Kåre Lindseth, Alf Bækkelund, Kåre Kvalheim.

Molde og Ørsta møttes på Ørsta Stadion 23.mai, og 500 tilskuere fikk se en frisk og fartsfylt kamp. Molde vant 2-0 med nesten samme lag som i siste kamp. Per Sandhaug var kommet inn for Magnar Bugge.

Vi merker oss oppmannens melding til spillerne før avreise til Ørsta: Middag etter kampen. Ta med niste. Ledige plasser i bussen. Tur-retur kr.20,- (inkl.ferje.)

TIL TOPPS PÅ TABELLEN

Molde vant en fortjent seier 2-1 over Hødd på Høddvoll 27.mai. KFK slo Ålesund, og dermed overtok MFK tabelltoppen i landsdelserien. Hødd tok ledelsen, Per Sandhaug utlignet, og så scoret Magnar Årø seiersmålet for de blå-hvite.

-Molde spilte kjapt og bevegelig og forsøkte å spille virkelig fotball. Men enkelte ting virket for pertentlig, heter det i avisreferatene MFK stilte med nøyaktig samme lag som slo Ørsta i forrige kamp.

Ørsta131 3 913-395

30.mai var MFK klar for kvalifiseringskamper igjen. Det var nå gått fem år siden sist MFK erobret avdelingsmestertittelen forrige gang. I Molde ble Rollon slått så klart som 5-1 etter 3-0 til MFK ved pause.

Hjemmelaget åpnet kampen i et morderisk tempo, og det var ganske utrolig at det ikke ble mål i denne perioden.

Men målene kom da omsider, og i Molde så man nå fram til kvalifiseringskamp mot Ranheim.

Hjemmelaget benyttet samme spillerne som slo Ålesund et par dager tidligere.

RANHEIM FOR STERKE

Det ble ikke Hovedserie på MFK denne gangen heller. På KFK's gressbane slo Ranheim de blå-hvite fortjent 2-0. Trønderne var hurtigere enn sine motstandere, de var bedre i hodespill og mer kontant i taklingene. Moldes sentringer ble skrudd i høyden, og spillerne skulle på liv og død legge ballen til rette før de sentret. MFK hadde scoringssjanser, men lyktes ikke i å få ballen i mål. Terje Mjåseth fikk best kritikk av Molde-spillerne, og vi merker oss dessuten aviskritikken av Magnar Årø:-Han hadde både kondisjon og vilje, og var kanskje den eneste som var like kontant som motspillerne i taklingene.

Det var ikke gjort forandringer på laget etter forrige kamp.

20.mai var det nytt møte mellom moldensere og trøndere. Rivalbanen var arena for cupkamp mellom MFK og Wing. MFK hadde gjort en forandring på laget. Per Sandhaug var satt ut, og inn var kommet Arnvid Sannes.

-De forspilte sjansers kamp, skrev avisene om kampen som endte 0-0. Det var ikke engang cupstemning, ble det sagt.

24.juni vant MFK 7-0 over Virago med følgende lag:

Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Kåre Harrang, Ulf Møller, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Magnar Årø, Magnar Bugge, Birger Karlberg, Kåre Elvsaas og Arne Hemnes.

MFK TOK TRØNDERSKALP

De blå-hvite greide det ikke i Molde, men på Lerkendal slo de Wing ut av cupen i en jevn og svak kamp. Oppgjøret bød på mange pussige og morsomme episoder, så publikum hadde det riktig fornøyelig.

Molde tok ledelsen ved Arnvid Sannes etter 20 minutter. I løpet av fire minutter i begynnelsen av andre omgang gikk Wing opp i ledelse 2-1. MFK utlignet, og 15 minutter før slutt avgjorde Arnvid Sannes kampen..

Det var en forandring på Molde-laget fra første kampen mot Wing. Ulf Møller var ute, og Per Sandhaug var kommet inn.

ENDA EN TRØNDERSKALP!

4.juli kjempet MFK og Brage på Rivalbanen om avansement i cupen. I ULF's avisreferat dagen etter hette det imidlertid:-Kjempet er kanskje ikke det rette ordet, for i lange perioder syntes nemlig både spillere og publikum svært uberørt av stundens alvor.

Det var mange fine soloprestasjoner, men lagspillet var ikke mye å skryte av. Magnar Årø ga de blå-hvite ledelsen, men etter at kampen var kommet ned på et bedagelig tempo kom trønderne mer med. Det ble avansement for hjemmelaget etter 4-3 ved full tid. Tor Hammervoll var Moldes viktigste spiller, og han tapte ikke en eneste duell. Resten av forsvaret var under pari, mens Per Sandhaug og Magnar Årø spilte sin beste kamp for sesongen. Odd Harnes hadde igjen tatt over plassen som venstreback. Kåre Harrang var ute.

MFK utklasset hjemmelaget Rollon 1.august. Molde-guttene fikk herje som de ville, og det stod 4-0 til de blåhvite ved pause. Det var plan, fart og driv over angrepene, og avslutningene var på høyde med spillet for øvrig, hette det i avisreferatene. Særlig viste Kåre Elvsaas seg å være en farlig herre som fikk boltre seg temmelig fritt foran Rollonburet. I vind og regn bestyrket MFK sitt ry og viste spesielt i første omgang et overbevisende spill.

Laget: Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Ulf Myhre, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes. Magnar Årøe, Magnar Bugge, Per Sandhaug, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes.

I oppmannsprotokollen står det at det var ledige plasser på bussen til Ålesund: Kr.10,- tur-retur.

Til kampen mot Skeid i Oslo 7.august var det foretatt en forandring på laget fra forrige kamp. Magnar Bugge var satt ut, og inn var kommet Arnvid Sannes.

Molde-guttene tapte 0-3 for sine mer berømte motstandere på Ullevaal, men ifølge pressen gjorde de en god figur. En stor bane og motstandere som Nordahl og Hennum virket kanskje litt skremmende på enkelte.

Vi siterer en avsiskritikk: Dens løperrekke, hvor særlig y.v. Arne Hemnes ga et godt inntrykk, er sikkert farlig mot mer jevne motstandere. Og keeperen Sigurd Moe var helt overbevisende både i grepet på ballen og måten å møte ballen på. Ellers spilte forsvaret som helhet tappert, men man savnet jo av og til planen i forsvarsspillet.

15.august var de blå-hvite tilbake på hjemlige trakter. De møtte Clausenengen i Kristiansund, og Molde-guttene fikk akkurat samme tap som mot Skeid- 0-3. MFK var ifølge referatene det beste tekniske laget, men ingen hadde krutt nok i støvlene til å lage mål. 800 tilskuere var fornøyd med resultatet, men skuffet over Molde.

-I løperrekken var det bare Elvsås som skulle gjøre alt, vi har forresten sett ham mye bedre før,skrev Kurte i nordmørspressen.

Laget i Kristiansund: Sigurd Moe, Kåre Kvalheim, Odd Harnes, Ulf Myhre, Tor Hammervoll, Bjørn Legernes, Magnar Årø, Monrad Lange, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes.

ULF MØLLER SOM KEEPER

I en intens varme 22.august møttes MFK og Langevåg på Rivalbanen. MFK hadde et lite overtak gjennom hele kampen, men oppgjøret endte 1-1. Spillet var ikke overbevisende, og det ble for mye broderinger til at det kunne bli tellende resultater. Mannen som skulle skyte, var for sliten da han fikk mål i sikte.

ULF skrev det slik i sitt referat:-MFK-løperne siktet som nevnt dårlig, mens Langevåg verken siktet eller fyrte av, så de kunne ikke vente å få noe mål.

Om ikke oppmannen har skrevet feil, så var vel det mest oppsiktsvekkende ved kampen at centerhalf Ulf Møller hadde tatt Sigurd Moes plass i målet! Laget: Ulf Møller, Odd Harnes, Bjørn Legernes, Ulf Myhre, Terje Mjåseth, Magnar Bugge, Magnar Årø, Kåre Holen. Per Sandhaug, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes.

OG SÅ VAR HARRY ELVSÅS I MÅL..

29.august gjestet MFK Sykkylven. 300 tilskuere fikk se 10 minutter med vekslende spill, før Molde tok over og gikk til pause med 3-0. I andre omgang kom sunnmøringene mer med, men det var Molde som scoret og som kunne reise hjem med seier 4-0.

Kåre Elvsaas var banens beste spiller.

Det var noen endringer på laget: Harry Elvsås, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Ulf Myhre, Bjørn Legernes, Magnar Bugge, Per Staurseth, Kåre Holen, Magnar Årø, Kåre Elvsaas og Arne Hemnes.

SYDLANDSK STEMNING I ÅLESUND

1-1 ble resultatet da Molde møtte Ålesund på Aksla 5.september. Resultatet sier lite om den spenningen og den stemningen som rådet under og etter kampen. Ålesund tok ledelsen i det 20.minutt, og utligningen kom ikke før noen sekunder før slutt. Da kastet normalt sindige romsdalinger alle hemninger over bord og jubelen ville ingen ende ta,

Nå må det ha skjedd ting på banen som har lite med fotball å gjøre, for i avisreferatet står følgende: Gamle gode Ålesund får ha oss unnskyldt, men hele laget står ansvarlig for lite sporty opptreden av en spiller. Han anga tonen, og man må vel ha lov til å si at begge lag mot slutten fjernet seg mer og mer fra spillets ide.

Bjørn Legernes fikk god kritikk for klokt og fornuftig spill, og også andre fikk rosende omtale:-Videre var det en fornøyelse å se Hammervoll og Myhre. Førstnevnte er på sine gode dager nesten umulig å forsere..Bugge går også forbausende godt inn i ensemblet på den uvante halfplassen.

Laget: Harry Elvsås, Tor Hammervoll, Kåre Kvalheim, Ulf Myhre, Bjørn Legernes, Magnar Bugge, Magnar Årø, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes, Terje Mjåseth.

SMÅTT MED POENG PÅ SLUTTEN

12.september fikk de blå-hvite skikkelig juling av Hødd i Ulsteinvik. Tap 1-4 var dårlig bagasje hjem til Molde.

Og tapet kunne ha vært større! Etter en jevn start tok hjemmelaget over og ledet 2-0 ved pause. Molde begynte best i andre omgang, og Magnar Årø reduserte til 2-1. Så sendte MFKs centerhalf ballen i eget nett, og kampen var tapt. Bjørn Legernes fremhevet seg på et lag som spilte småpent ute på banen.

Laget: Harry Elvsås, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Kåre Kvalheim, Bjørn Legernes, Kåre Harrang, Magnar Årø, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes, Per Staurseth.

-Avkreftet MFK-lag klarte bare uavgjort mot KFK.

Dette var overskriften i Romsdals Budstikke etter at de blå-hvite og nordmøringene spilte 2-2 på Rivalbanen 26.september. 700 tilskuere så at hjemmelaget presset under hele kampen og at KFK scoret det første målet.

KFK var også oppe i 2-0 ledelse før Bjørn Legernes reduserte på straffespark. To minutter før full tid utlignet Magnar Årø. En sleip bane gjorde det vanskelig å få til skikkelig spill. MFK var minst dårlig og burde ha fått med seg begge poengene.

I avisen dagen derpå var det ikke mye ros å hente for de blå-hvite:-Vingene, Harrang og Kvalheim, var de svakeste leddene. Det var ikke bare deres feil, men mest UK som hadde satt dem der. På hvilkensomhelst annen plass ville begge ha gjort bedre nytte for seg. Brukbar kritikk bare til Bjørn Legernes og Terje Mjåseth.

Og dette var det avkreftede laget: Harry Elvsås, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Alf Bækkelund, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Kåre Kvalheim, Arne Hemnes, Magnar Årø, Kåre Elvsaas, Kåre Harrang.

10.oktober skulle MFK ha møtt KFK igjen, men kampen ble avlyst på grunn av dårlig vær og banens beskaffenhet.

Sesongens siste landsdelseriekamp gikk på Rivalbanen 14.oktober, og MFK laget sin svakeste forestilling for året. Det ble seier 1-0 til Hødd , og hadde det ikke vært for keeper Sigurd Moe, hadde sunnmøringenes seier vært atskillig større. Bare 500 tilskuere var møtt fram i det kalde høstværet, og ute på banen kjempet spillerne på en såpeglatt bane. I det negative referatet fra kampen får MFK-ledelsen kritikk for disponeringen av spillerne.

Backene fikk brukbar kritikk for jobbingen sin, og som nevnt: Sigurd Moe spilte en stor kamp. Kåre Harrang var ikke med på lagoppstillingen mot Hødd. Magnar Bugge var satt inn.