Nestformann: Johan Furseth
Sekretær: Moritz Moe
Oppmann: John Berg
Junioroppmann: Mikal Fosseide.

Dette året hadde MFK Reidar Kvammen som trener en periode. Allerede 28.januar startet man treningen for å opparbeide kondisjon til Kvammen kom i midten av april. Det var imidlertid så dårlig oppmøte på treningene på Kurbadet og Utstillingshallen, at man avsluttet disse treningskveldene. Gjennomsnittlig 10 spillere møtte til treningene! Treningen fortsatte imidlertid med løping fra klubbhuset.

15.april kom så Reidar Kvammen med et godt tilrettelagt treningsprogram som "spillerne som ville høre og ta etter , fikk lære meget av."

Før sesongstart ble det spilt to treningekamper. 19.april møttes MFK og Rollon i Molde, og det ble en grei seier 4-1 til vertskapet på en dårlig bane. Fra rederatet sakser vi: -Banen var tung og våt, og de mange sølepyttene gjorde det ofte vanskelig å beregne ballene, og man fikk oppleve atskillige bomspark..foran mål ble det ofte rent klyngespill, alle flokket seg sammen, og svært få holdt plassene sine.

Allikevel konkluderte referenten med at det ikke var tvil om at Kvammen hadde et godt materiale å arbeide med.

Og dette var materialet: Sigurd Kolmannskog, Kåre Harrang, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kjeld Sandberg, Bjørn Legernes. Magnar Bugge, Arne Hemnes, Arnvid Sannes, Kåre Elvsaas ogMagnar Årø.

Målscorerne: Arnvid Sannes (2), Kåre Elvsaas, Magnar Årø.

27.april spiltes siste treningskamp før seriestart, og denne gangen var det KFK som gjestet Molde. Nordmøringene vant 4-2, og det var ikke mye ros til de blå-hvite etter kampen:-Molde skuffet stort og de mange nye folkene på laget falt helt gjennom. Det var mest måking og lite fotball som Molde-laget viste i denne kampen. Arne Legernes, Arnvid Sannes, Magnar Årø og Kåre Elvsaas var de beste på Molde-laget.

Laget: Sigurd Kolmannskog, Harry Gjerde, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kåre Harrang, I.Årøe, Magnar Bugge, Arne Hemnes, Arnvid Sannes, Kåre Elvsaas, Magnar Årø.

MFK VAR MINST DÅRLIG

Åpningskampen i landsdelsserien gikk 3.mai på Aksla Stadion, og det var Ålesund FK som tok mot MFK. Ifølge avisreferatene var MFK minst dårlig og vant fortjent 2-1.

1000 tilskuere var på plass og fikk se et oppgjør som ble spilt i alt for stort tempo i forhold til tekniske ferdigheter. Kondisjonssvikt og planløshet preget kampen. Arne Legernes var banens beste, suveren både når det gjaldt taklinger og avleveringer. Ros også til Kjeld Sandberg, mens keeper ikke var helt patent:-Hadde hjemmelagets løpere forstått å skyte oftere, hadde han neppe sluppet med ett mål.

Laget i åpningskampen: Sigurd Kolmannskog, Kåre Harrang, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kjell Sandberg, Bjørn Legernes, Birger Karlberg, Arne Hemnes, Arnvid Sannes, Kåre Elvsås, Magnar Årø.

FRU FORTUNA BEST PÅ MFK

10. mai var det lokaloppgjør i landsdelserien, og MFK kunne gå av banen med en heldig 1-0 seier. I ULFs kampreferat står følgende beskrivelse av oppgjøret: -Rivals gressbane minnet mest om en høyfjellsslette da byrivalene tørnet sammen til årets første seriekamp der inne. Den var nok god å spille på, men gresset var dødt og svart, og slik som gresset var, ble kampen også.

Om Træff-laget hette det i referatet at fire mann i løperrekken spilte i langsom kino og var sjanseløse mot MFKs hurtige forsvarere.

Men i andre omgang dominerte Træff, men et frispark etter en unødvendig og stygg beinkrok førte til MFKs ene scoring. Vi vet ikke hva folk hadde ventet av dette oppgjøret, men ULF skriver til slutt i sitt referat:-Om kampen kan det ellers sies at den var helt fair, så de som kom for å se blod for pengene, ble skuffet.

Mot Træff var Kåre Holen kommet inn på laget, og Birger Karlberg var satt ut. Dessuten var Edvin Pedersen kommet i mål i stedet for Sigurd Kolmannskog.

TAP OG SEIER

Clausenengen tok begge poengene da laget gjestet Molde 14.mai. Det ble en fortjent 3-0 seier til nordmøringene, for gang på gang gikk de til angrep på Moldes mål. Mål ble det ikke før etter 32 minutter da ballen ble pirket over målstreken.

-Og for riktig å markere målet stormet en Moldeback til og satte ballen kontant i nettaket, skrev Romsdalsposten

I andre omgang la Enga på til 3-0. På Molde-laget kom Kjell Sandberg og Arne Legernes best fra kampen. Det var en forandring på laget fra siste kamp: Øyvind Bækkelund var kommet inn, og Bjørn Legernes var ute.

Neste kamp gikk 23.mai, og denne gangen ble det storseier til de blå-hvite. Hele 8-1 ble resultatet i silregn på Molde Stadion. Bare et par hundre tilskuere så en kamp der MFK hadde funnet fram til sin gamle spillemetode med småspill i lukene og spilte ut Ørsta. Begge lag hadde 3-4 reserver på grunn av sykdom.

Arne Legernes og Arnvid Sannes kom fullt til sin rett og matet sine løpere på en effektiv måte. Kjell Sandberg stilte ikke denne dagen, og ny på laget fra forrige kamp var Harry Gjerde.

LANGEVÅG AVDELINGSMESTER

Siste dag i mai sikret Langevåg seg avdelingsmesterskapet for Møre og Romsdal ved å slå MFK 3-0 i Langevågen. Hele 2000 tilskuere så oppgjøret, men ifølge avisene fikk de aldri sjanse til å bli begeistret. Reidar Kvammen var skuffet over spillet og mente at Langevåg ikke hadde noe i Hovedserien å gjøre.

Best på Molde var halfrekken.

MFK hadde fått inn igjen Sigurd Moe i målet, og nye på laget fra forrige kamp var dessuten Edvin Pedersen og Birger Karlberg. Kåre Holen og Øyvind Bækkelund var ute.

VIDERE I CUPEN

100 tilskuere så MFK slå Træff ut av cupen med 4-0. Førsterundekampen gikk på en såpeglatt bane og en ball tung som bly. Det ble ikke den store kampen, noe den vanskelige banen må ta noe av skylden for. Ex animo i Romsdals Budstikke mente at kampen ikke var så god at folk gikk glipp av noe om de holdt seg hjemme.

Sigurd Moe fikk vist at han hadde skjøttet treningen under militærtjenesten, og ex animo skrev i referatet: Hadde det ikke vært for Kåre Elvsaas som gjennom hele første omgang frydet tilskuerne med små finter og tverrvendinger, ville Sigurd Moe ha vært banens bestemann. MFK stilte med samme lag som mot Langevåg.

24.juni var det pokalkamp i Batnfjorden, og der tapte MFK 0-1 mot KFK etter ekstraomganger.

Alf Bækkelund spilte fra start, mens Birger Karlberg var satt ut.

MER CUP

2.runde i Norgesmesterskapet var lagt til Ørsta 28.juni. Etter ekstraomganger kunne MFK gå av banen med seier 2-0. Over 1000 tilskuere så et cup-preget, fartsfylt og spennende oppgjør. MFK hadde det meste av banespillet, mens sjansene foran mål var jevnt fordelt, og Ørsta kunne med litt hell ha vunnet kampen. Kåre Holen var tilbake i løperrekken, mens Edvin Pedersen var satt ut.

Landsdelsseriekampen mellom MFK og Langevåg 2.august ble en fin forestilling. MFK tok ledelsen i første omgang, men Langevåg fastsatte sluttresultatet til 1-1 i andre omgang.

Tre ganger på rad stod en MFK-spiller for åpent bur uten å makte å score. MFK hadde fortjent seieren etter spill og sjanser, uttalte dommeren etter kampen!

Arne Legernes var banens dominerende spiller. God kritikk også til Arnvid Sannes og Kåre Elvsaas. Bjørn Legernes spilte back i stedet for Harry Gjerde. Ulf Myhre og Birger Karlberg var i løperrekken fra start. Alf Bækkelund og Kåre Holen var ute.

UT AV CUPEN

9.august var Ranheim cup-gjester i Molde, og trønderne var ubeskjedne nok til å slå MFK 1-0. 2000 tilskuere var på plass på Molde Stadion, og de kunne som vanlig beundre banens suverent beste spiller, Arne Legernes. Også Kåre Elvsaas laget en bra kamp.

I Romsdals Budstikke skrev ULF etter kampen: Molde hadde 90 % av spillet, men Ranheim gikk videre.

Midtbanespillet sørget Molde for, men avslutningene, hvor ble det av dem? Bortsett fra et par "sugere" av Elvsås ble det mest "Hardangersøm." Molde hadde alt som var av spill på banen. men da fem minutter gjenstod av kampen, somlet man i MFK-forsvaret og Ranheim kunne lage målet sitt.

Laget som ble slått ut: Sigurd Moe, Kåre Harrang, Bjørn Legernes. Arne Legernes, Terje Mjåseth, Arnvid Sannes, Arne Hemnes, Ulf Myhre, Kåre Holen, Kåre Elvsaas og Magnar Årø.

Det ble tap i neste seriekamp også. Ålesund slo romsdalingene 2-0. Som i cupkampen, dirigerte Molde spillet i lange perioder. Men det hjelper lite når det er motparten som lager målene. Tre forandringer på laget etter cupkampen: Odd Harnes spilte back i stedet for Kåre Harrang. I løperrekken var Magnar Bugge og Birger Karlberg kommet inn i stedet for Kåre Holen og Arnvid Sannes.

Neste seriekamp gav to poeng til MFK. I bortekampen mot Halsa vant de blåhvite 4-0 . MFK benyttet småpent spill, mens vertene kjørte cup med lange baller. Moldes lag var teknisk overlegent, og som mange ganger før var Arne Legernes og Kåre Elvsaas de beste på dette laget:

Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Odd Harnes, Arne Legernes, Terje Mjåseth, Ulf Myhre, Birger Karlberg, Bjørn Legernes, Edvin Pedersen, Kåre Elvsaas og Arne Hemnes.

LANDSKAMPSTEMNING PÅ RIVALBANEN

30.august fikk 400 tilskuere se en spennende og skuddrik kamp på Rivalbanen. Ørsta var Moldes motstandere denne dagen, og for Molde-publikummet ble kampen en opplevelse. Det første kvarteret artet seg som en eneste lang kanonade mot sunnmørsmålet, og ifølge avisreferatene var det rene landskampstemningen på Rivalbanen.

Ørsta hadde kun ett skudd på mål i hele kampen. Det traff stanga, og dermed kunne MFK-spillerne gå av banen med solid seier 8-0.

"Landslaget": Sigurd Moe, Kåre Harrang, Odd Harnes, Arne Legernes, Terje Mjåseth, Ulf Myhre, Magnar Bugge, Bjørn Legernes, Magnar Årø, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes.

HAT TRICK AV KÅRE ELVSÅS

6.september laget Kåre Elvsaas alle målene i andre omgang da Hødd ble slått 3-0. Men skal vi tro ULF i Romsdals Budstikke, var det ikke noen stor forestilling av de blå-hvite: -Det går opp og ned her i livet-så også hos MFK. Vi kjenner neppe noe lag som gjør ballen så rund og som i den ene kamp kan begeistre sitt publikum med blendende spill, for neste gang å bringe det til fortvilelsens rand. Om ikke dagen i går kan innregistreres blant de aller svarteste, spilte laget periodevis utilgivelig svakt..det var rene Babels forvirring i Molde-forsvaret ved et par anledninger.

For en gangs skyld var ikke Arne Legernes på topp ... kun Kåre Elvsås fikk god kritikk.

For første gang på lang tid kjørte MFK med samme lagoppstilling to kamper på rad. Ingen forandringer etter kampen mot Ørsta.

12 MÅL PÅ SISTE FIRE KAMPER

Neste seriekamp gikk mot Rollon på Aksla 20.september. Også her scoret MFK tre mål, men denne gangen scoret motstanderen like mange, så det ble poengdeling. Det ble en jevn kamp til tross for at Rollon spilte en stor del av kampen med bare 10 mann. 500-600 tilskuere, og Kåre Elvsaas fikk best kritikk av Molde-spillerne. Til denne kampen hadde man igjen gjort forandringer på laget: Tor Hammervoll var kommet inn som venstreback for Kåre Harrang. Arne Legernes var ikke med, og Harry Elvsås var kommet inn i halfrekken.

Tre mål ble det også for de blå-hvite i neste oppgjør på Rivalbanen. Det ble et rivende oppgjør mellom vertene og KFK. I første omgangs siste tretti minutter var kristiansunderne dominerende på banen, mens MFK i andre omgang hadde et stadig press mot KFK-målet. Kampen endte 3-1, men lenge etter kampen diskuterte man et straffespark som MFK fikk tildelt. I Romsdals Budstikke hette det: -Det er særlig Moldes tildømte straffespark diskusjonen går høyest om. Her fremholder Romsdalspostens medarbeider at det var hands på en Molde-spiller. Vår medarbeider mener at Bjørshol i KFK-målet rev Moldes løper Årø over ende og holdt ham i benene.

Stor uenighet med andre ord, men begge poengene ble iallfall i Molde.

Arne Legernes var nå tilbake på laget, og Kåre Harrang var inne på venstreback for Tor Hammervoll.

I neste kamp var Tor Hammervoll inne igjen som venstreback, men ellers var laget uforandret. Også denne gang, 4.oktober, var det KFK som var motstandere. Kampen gikk i Kristiansund, på en gressbane som flere steder stod under vann. MFK vant også denne kampen 3-1, og denne gangen var avisene i Molde og Kristiansund enige om at seieren var fortjent. Molde-spillerne kjempet om hver ball, og Sigurd Moe hadde flere redninger av høyeste klasse.

Årest siste landsdelseriekamp gikk mellom MFK og Langevåg på Rivalbanen, og det ble en fargerik avslutning på sesongen. Vi siterer signaturen ULF: -I første omgang bølget spillet frem og tilbake. MFK hadde sine sjanser, men det ble for mye frøkenspill foran mål. Molde tok hånd om spillet de første minuttene av andre omgang, men byllen lå liksom bare og verket inntil Kåre Elvsaas sørget for "modningsprosessen" i det 5.minutt. Han tået elegant over keeper. Bare to minutter etter var samme mann frempå med en rett venstre som ikke levnet målmannen noen sjanse.

Arne Hemnes scoret MFKs tredje mål.

Sigurd Moe var god i mål, Arne Legernes var på høyden igjen, men ifølge ULF var det bare Kåre Elvsaas som hadde løst "jaktkort". Det var nemlig han som stod for skuddene.

Publisert: 08.05.2017, oppdatert: 07.11.2017
Skrevet av: Olaus Brunvoll