Bildet bak f.v.  Kjell Sandberg, Bjørn Legernes, Arne Hemnes, Odd Legernes, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arnvid Sannes og Magnar Aarø. Foran f.v: Birger Arnestad, Fridtjof Ødegård og Terje Mjåseth.

SekretærMoritz Moe
Oppmann: John Berg
JunioroppmannAlf Bekkelund

Fredrik W. Erlandsen (1952)

Treningen for årets sesong startet 17.januar. Spillerne møttes på Kurbadet, og så løp de til Utstillingshallen der Ole Silseth ledet gymnastikken. 12 treninger ble gjennomført før påske, og ca. 20 spillere deltok. Etter påske startet man treningen fra klubbhuset- løp og spurttrening på landevegen og fotball på en snehvit bane.

Søndag 27.april fikk spillerne testet formen i en turnering sammen med Kleive, Olymp og Træff. De slo Kleive 2-1 og Træff 2-0 med dette vårlaget: Fridtjof Ødegård, Magnar Årøe, Terje Mjåseth.,Ole Silseth, Kåre Harrang, Arnvid Sannes, Bjørn Legernes, Monrad Lange, Kåre Elvsås, Kåre Holen og Arne Hemnes.

Tirsdag 29.april var Clausenengen i Molde og vant 3-2 over MFK. Det var ikke store forandringene på laget fra turneringen. Sigurd Kolmannskog var kommet i målet i stedet for Fridtjof Ødegård. Terje Mjåseth var gått ut, og inn var kommet Jon Berg.

I oppmannsprotokollen står det at Kåre Elvsaas scoret MFKs ene mål og at det andre var selvmål.

I Romsdalsposten stod det slik: Det var særlig etter at Clausenengen hadde skaffet seg ledelse 2-0 det ble riktig brodd i Molde-angrepene, og til slutt mente en av Engabackene at Molde hadde fortjent scoring og satte derfor like godt ballen i eget mål!

VANSKER PÅ SUNNMØRE IGJEN

Landsdelsseriekampen 4.mai mellom Langevåg og MFK endte med hjemmeseier 2-1. Arne Legernes laget MFKs mål på straffespark. I avisene hette det at det var pent banespill, men dårlige avslutninger. Langevåg var overrasket, der hadde man trodd MFK var atskillig svakere.

Disse var med på første tapet mot sunnmøringene denne våren: Fridtjof Ødegård, Kåre Harrang, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Harry Elvsås, Arnvid Sannes, Bjørn Legernes, Monrad Lange, Kåre Elvsaas, Kåre Holen, Arne Hemnes.

STORE SJANSER FOR NEDRYKK

Sunnmøringene fortsatte å skape problemer for MFK. 11.mai møttes MFK og Hødd på Molde Stadion, og ifølge Romsdals Budstikke fikk 400 tilskuere sjokk da sunnmøringene tok initiativet i kampen. Molde-guttene gadd ikke anstrenge seg, mens Hødd-guttene kjempet om hver ball. Jon Berg var den eneste som fikk ros på hjemmelaget. Det ble hjemmetap 2-3, og faren for nedrykking var nå virkelig stor.

Etter den slette innsatsen på hjemmebane skrev Romsdals Budstikke at Molde-laget ikke hadde krav på annet fra publikum enn en oppgitt hoderysten. Det var to forandringer på laget siden kampen mot Langevåg: Ut av laget Bjørn Legernes og Harry Elvsås. Inn var kommet Ole Silseth og Jon Berg.

B-laget var i aksjon 15.mai og vant 5-2 over Kleive med dette mannskapet: Sigurd Kolmannskog, A.Holst, Kåre Kvalheim, Alf Bækkelund, Birger Arnestad, Arne Melsæther, Jon Berg, Magnar Bugge, Birger Karlberg, Bjørn Legernes og Ingvar Outzen.

Dagen før nasjonaldagen feiret A-laget med seier 6-1 mot Clausenengen i privatkamp.

Målscorere: Kåre Elvsaas 2, Kåre Holen, Arne Legernes, Arne Hemnes, Magnar Årøe.

Laget mot Clausenengen: Fridtjof Ødegård, Tor Hammervoll, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Birger Arnestad, Jon Berg, Kåre Holen, Arnvid Sannes, Magnar Årøe, Arne Hemnes, Kåre Elvsås.

CUPSEIER OG FIRE POENG PÅ TO SERIEKAMPER

Første kvalifiserende runde ble spilt mot Veblungsnes 22.mai. Det ble klar 5-1 seier til de blå-hvite.

Målene: Arne Hemnes, Magnar Årøe, Kåre Holen, Kåre Elvsaas + et selvmål.

Det var to forandringer fra laget som slo Clausenengen: Sigurd Moe stod i mål, Bjørn Legernes var med fra start, og Jon Berg var ute av laget.

Viktigere enn cupen var kampen om å unngå nedrykk. 25.mai tok MFK mot KFK på en gjennombløt bane og med en sjenerende vind. Bare 400 tilskuere var møtt fram for å se den sjansebetonte kampen på "vanndamman" på Molde Stadion. Det ble seier 3-2 til MFK, og ex animo i Romsdals Budstikke var fornøyd: -For oss moldensere var det rent ut sagt hyggelig å se at MFK for en gangs skyld kunne kjempe for en sak som alle har ansett for mer eller mindre tapt. Alle ledd i laget gikk inn for kampen med alt de hadde, og det viste seg da også at det er bare full innsats fra hver mann som skal til for at resultatet skal komme.

MFK stilte med samme laget som slo Veblungsnes, bortsett fra at Monrad Lange var kommet med og Bjørn Legernes var gått ut.

Magnar Årøe scoret to mål, Kåre Holen ett.

Det ble to nye poeng til MFK da laget gjestet Ålesund. Etter seier 1-0 til de blå-hvite, mente Romsdals Budstikke at det nå var 99 % sjanse for at laget ville holde seg i landsdelserien. Det ble en spillemessig dårlig kamp der MFK tok ledelsen før tre minutter var gått. Målet kom på straffespark, tatt av Arne Legernes.

Utover i 2.omgang slappet MFK-spillerne av, og ifølge referatene var det bare flaks og en god keeper som reddet poengene for Molde.

Laget: Sigurd Moe, Tor Hammervoll, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Birger Arnestad, Arnvid Sannes, Monrad Lange, Bjørn Legernes, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes. Magnar Årøe.

MFK SIKRER PLASSEN I LANDSDELSERIEN

8.juni var det sluttoppgjør i landsdelserien i Molde. Motstander var Braatt, og lagene delte poengene etter 0-0.

Mange kristiansundere hadde tatt turen til Molde, og de fikk se en kamp preget av sterkt forsvarsspill. Banen var regntung, det ble mye polespill og det ble slurvet med avleveringene.

Kåre Holen stilte fra start, og Bjørn Legernes var ute av laget fra forrige kamp.

Kjell Sandberg kom inn da Tor Hammervoll ble skadet.

MFK endte tredje sist på tabellen. Hødd vant foran Ålesund, og Braatt og Rollon rykket ned.

OG SÅ VAR DET CUP!

15.juni gikk første runde i norgesmesterskapet. MFK overbeviste med 5-0 over Clausenengen. MFK ledet 1-0 ved pause. Andre omgang ble skikkelig cuppreget, og det virket som om lagene konsentrerte seg om å rive i stykker spillet for motparten. MFK-forsvaret spilte en fin kamp, spesielt Terje Mjåseth som var allestedsnærværende.

MFK stilte med samme lag som avsluttet forrige kamp.

Målscorere: Kåre Elvsaas (2), Magnar Årøe, Kåre Holen og Arne Legernes.0

Det ble storseier også i 2.runde for de blå-hvite. På Rivalbanen slo de Hødd 5-1. Målscorere denne gangen var Kåre Elvsaas (3) og Monrad lange (2). Seieren kunne godt vært større, men det skal ikke underslås at også Hødd hadde sine sjanser. En gang var tre Hødd-spillere alene med Sigurd Moe, men han løp ut og avverget et opplagt mål. MFK stilte med samme lag som i forrige cupkamp.

B-LAGET BEST I BYEN

16.juni spilte MFKs B-lag privatkamp mot Træff og vant hele 6-0 med følgende lag: Sigurd Kolmannskog, Alf Bækkelund, Kåre Kvalheim, Gunnar Talsethagen, Harry Elvsås, Edvin Pedersen, Per Staurseth, Magnar Bugge, Birger Karlberg, Bjørn Legernes og Olav Næss.

Målene ble scoret av Birger Karlberg (2), Bjørn Legernes (2), Olav Næss og Per Staurseth.

3.juli slo B-laget til igjen, denne gangen med 4-0 over Rival. Laget denne dagen: Harry Elvsås, A.Holst, Kåre Kvalheim, Edvin Pedersen, Alf Bækkelund, Jon Berg, Olav Hatlen, Magnar Bugge, Kjell Røsok, Bjørn Legernes, Per Staurseth

8.juli var det det duket for nok et lokaloppgjør. Det ble et skikkelig ferieoppgjør mellom MFK og Træff, og kampen endte 2-2. MFK scoret i 1.omgang, Træff i andre. Isitt avisreferat fra kampen skrev Farst: -Det bør vel kunne sies at når et lag ikke gidder å lage en større innsats, bør det unnlate å still til kamp-varmen til tross!

Og dette var de som ikke gadd i varmen: Harry Elvsås, Kåre Kvalheim, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Birger Arnestad, Kjell Sandberg, Monrad Lange, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes, Odd Legernes

MFK møtte KFK under innvielsen av den nye gressbanen i Batnfjorden, og det ble tap 0-1 for de blå-hvite. Dette var en pokalkamp, og begge lagene hadde forpliktet seg til å spille der inne til ett av lagene hadde vunnet pokalen til odel og eie (3 ganger).

Disse tapte for KFK: Edvin Pedersen, Birger Arnestad, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kjell Sandberg, Arnvid Sannes, Monrad Lange, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes, Magnar Årøe

UT AV CUPEN

27.juli sluttet MFKs cupevenetyr. De møtte Freidig på Lerkendal, og måtte reise hjem med tap 2-5. Trønderne dominerte kampen, men Molde hadde brukbart press i første kvarter av andre omgang. I referatet fra kampen fremheves centerhalf Kjell Sandberg på Molde-laget, og det ble også nevnt at MFK var et sympatisk lag.

Cuplaget til MFK: Sigurd Moe, Birger Arnestad, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kjell Sandberg, Arnvid Sannes, Odd Legernes, Kåre Holen, Kåre Elvsaas, Arne Hemnes, Magnar Årøe.

15-1 PÅ TRE LANDSDELSERIEKAMPER

Bare 300 mennesker så MFK slå Langevåg 4-0 på Rivalbanen 3.august. Nydelig vær med utfart til holmer og badestrender hadde skylden for at så få fikk se en av de mest velspilte kamper på lang tid. MFK lot ballen gå fra mann til mann i 5-6 trekk, og avslutningene var også gode Keeper Edvin Pedersen gjorde et solid inntrykk, og Magnar Årø arbeidet energisk og målbevisst.

-Ingen ball er tapt for ham så lenge den befinner seg på banen, skrev ex animo i Romsdals Budstikke.

Målscorere: Odd Legernes (2), Kåre Holen og Kåre Elvsås.
Laget: Edvin Pedersen, Birger Arnestad, Terje Mjåseth, Arne Legernes, Kjell Sandberg, Arnvid Sannes, Kåre Elvsaas, Kåre Holen, Odd Legernes, Arne Hemnes og Magnar Årø

Neste kamp i landsdelserien gikk mot Ørsta, og her ble Molde-seieren enda mer overbevisende. 6-1 ble resultatet. Vi tar med en episode skildret av Sunnmørsposten:-Like før slutt hoppar Ørsta-keeperen opp og tek ein ball, kjem ned på hovudet, uvitar og blir liggjande ved sida av ballen. Ein Molde-spelar oppfattar situasjonen og spring fram og nettar: 6-1 og full tid..

Målscorerne: Kåre Holen (2), Odd Legernes (2), Magnar Årø og Arne Hemnes. Laget var det samme som mot Langevåg, bortsett fra at Fridtjof Ødegård erstattet Edvin Pedersen i mål.

I neste kamp fikk Clausenengen stryk på Rivalbanen. 5-0 ble det til hjemmelaget, og de blåhvite spilte en meget god kamp. Farst i Romsdals Budstikke skrev etter kampen:-Løperrekken har sluttet med det tøyset den drev i vårkampene- å stoppe ballen og danse rundt den før de var i stand til å levere videre..I Arne Legernes har laget fått en virkelig storhalf. Han er en glimrende stopper, en god ballbehandler og kan drible og føre ballen slik at det er en fryd å se.

Hele laget fikk topp kritikk etter storseieren.

UAVGJORT MOT TRÆFF

Etter storseirene over sunnmøringer og nordmøringer, ventet de fleste at også Træff ville få stryk. De blå og de grønne møttes på Rivalbanen 27.august. MFK dominerte de første 10 minuttene, men så jevnet spillet seg ut.

Ifølge avisreferatene hadde det ikke vært noe å si på om Træff hadde ledet ved pause. Dessverre for MFK ble Arne Legernes skadet i slutten av omgangen. MFK tok ledelsen i andre omgang, men 12 minutter senere utlignet Træff. Flere mål ble det ikke, men kampen var allikevel underholdende

7.september kom igjen sunnmøringer til Molde for å kapre poeng fra MFK. Det var Ålesund denne gangen, og det gikk ikke bedre for dette laget enn for de andre sunnmørslagene. De måtte returnere til Ålesund med tap 0-3. I avisreferatet heter det:-Seieren var for liten. Angrepene kom som perler på en lang rad, og ÅFK-spillerne ble for en stor del springende imellom. At Molde måtte nøye seg med 1-0 i første omgang må skrives på uhellets konto.

Kåre Elvsaas scoret to mål og Magnar Årø ett.

Laget som fikk toppkarakter: Fridtjof Ødegård, Birger Arnestad, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Kjell Sandberg, Arnvid Sannes, Arne Hemnes, Kåre Holen, Odd Legernes, Kåre Elvsås og Magnar Årø.

SEIER OG TO TAP. . . OG SEIER TIL SLUTT

Det ble en heldig seier til MFK i Ulsteinvik 14.september. Hødd ble slått 2-1 eetter at Arne Hemnes scoret ett mål og Hødd laget et selvmål. Ifølge avisreferatene hadde det etter spill og sjanser vært mer rettferdig med 2-1 til Hødd. Keeperen var MFKs bestemann.

Men så kom nordmøringene Et innsatsvillig KFK-lag erobret Molde-publikummets beundring ved å snu 0-3 til 5-3. Hele 100 mennesker var møtt fram på Rivalbanen for å se MFK slå nordmøringene, og etter første omgang virket det som om hjemmelaget hadde full kontroll med ledelse 3-1. Laget: Fridtjof Ødegård, Birger Arnestad, Terje Mjåseth, Bjørn Legernes, Kjell Sandberg, Arnvid Sannes, Arne Hemnes, Kåre Holen, Odd Legernes, Kåre Elvsaas og Magnar Årø.

Moldes målscorere: Odd Legernes, Kåre Holen og Kåre Elvsås.

Så reiste MFK til Kristiansund for å hevne tapet i Molde. Men her gikk det enda verre. De blå-hvite returnerte til Molde med tap 1-5. Best kritikk av Molde-spillerne fikk Fridtjof Ødegård, Bjørn Legernes og Kåre Elvsaas.

-Kampen samlet om lag 1300 mennesker pluss heimevernet, heter det i Romsdalspostens referat.

MFK stilte med samme spillere som i forrige kamp. Dommer Hans Sogge dømte sin siste kamp, og han fikk gaver fra begge lag. I dag ville kanskje gaven fra Molde vært noe annet enn det Sogge fikk den gang. Moldes kaptein overrakte nemlig et sølv sigarettetui med initialer og Moldes klubbmerke!

12. oktober spiltes siste kamp i landsdelserien på Rivalbanen. De to tapene mot KFK hadde gjort at bare 500 tilskuere møtte opp til kampen mot Hødd. MFK vant kampen 4-2, og hadde dessuten to annullerte scoringer. Hele laget fikk god kritikk, best kritikk gikk til Kåre Elvsaas, Odd Legernes og Kjell Sandberg.

Målene til Molde: Magnar Årø, Kåre Elvsaas, Odd Legernes + et selvmål.

Moldes lag var det samme som mot KFK, bortsett fra at Edvin Pedersen voktet målet, og Monrad Lange erstattet Kåre Holen.

Publisert: 08.05.2017, oppdatert: 07.11.2017
Skrevet av: Olaus Brunvoll