1947

Molde FK klar for 1.divisjon

Bak f.v: Per Merringdal, Arnvid Sannes, Kjell Sandberg, Arne Thoresen, Arne Legernes, Helge Rødseth. Foran f.v: Karl Hammerbach, Arne Melsæther, Sigurd Moe, Alf Bækkelund, Gunnar Talsethagen.

Formann: Thor Michelsen
Nestformann: Einar Larsen
Sekretær: Sverre Kosberg
KassererOddvar Sandberg
OppmannJohan Furseth
UK: Bernhard Hestad, Arne Aarøe
JunioroppmannMikal Fosseide

Klubben stod foran en meget spennende sesong. Ville Molde FK rykke opp i 1.divisjon? Klubben ledet etter høstsesongen med to poengs forsprang til Træff.

MFK hadde 6 poeng, Træff hadde 4 og ÅFK 2. Et opprykk ville være av stor økonomisk betydning, og håpet var at man fikk beholde de fleste av fjorårets spillere.

Da treningen begynte 27.januar, var Ivar Melsæther og Ulf Møller på militærtjeneste, og Henry Andersen var plaget av en bensykdom.

Fremmøtet til den første treningen i Utstillingshallen var dårlig. Det skyldtes den bitende kulden man hadde på den tiden. Dessuten var dårlige forhold med hensyn til vask og renhold en årsak til det dårlige fremmøtet. Det ble bedre med oppmøtet etterhvert, men det ble aldri helt tilfredstillende.

Juniorene trente imidlertid godt.

Midt i april startet utetreningen, Med vår og varme kom lysten til å spille fotball, og økt oppslutning om treningen ga håp. Formannen, Thor Michelsen. hadde vært plaget med gikt gjennom vinteren, men med vårvarmen kom også han i form , og treningen gikk bedre.

Sportsklubben Olymp oppløste sin fotballavdeling, og dermed fikk MFK den gode burvokteren Thormod Mjelve som nytt medlem. 24-åringen fra Olymp viste lovende takter i målet, og han ble en god tilvekst til laget.

FØRSTE KLUBBAVIS

I 1947 fikk MFK sin første klubbavis. På årsmøtet i 1946 var det blitt nedsatt en komite som skulle vurdere utgivelse av medlemsavis. Tanken var å lage en håndskrevet avis, for så senere å vurdere muligheten for trykking. Komiteen gikk utover sitt mandat og smelte til med avis trykt hos E.K.Hansens trykkeri.

Det første nummeret som var redigert av Arthur Forness og Ragnvald Sele, ble sendt ut gratis til medlemmene i februar 1947.

1947 Nytt Medlemsblad
1947 Nytt Medlemsblad

I det første nummeret var det naturligvis intervju med formann Thor Michelsen. Han var ikke helt fornøyd med høstsesongen og sa at B-laget burde ha vunnet pokalmesterskapet, men forspilte sjansen ved å neglisjere treningen på ettersommeren og høsten.

Formannen kommenterte den pågående innetreningen på denne måten:

- På grunn av et dårlig bakben så har jeg dessverre ikke hatt høve til å være til stede enda...noen av guttene synes kanskje det er tidlig, men når vi har gått glipp av den vanlige skitreningen i år, er det best at en nå begynner med litt oppmykning innendørs. Noen driver jo på med bandy, men litt ledighetsgymnastikk ved siden av er allikevel ikke av veien. Alle skulde nå ha fått øynene opp for den betydning forhåndstreningen har for konkurranseformen. Det er fysisk sett helt forkastelig å begynne treningen bare et par uker før første kampen. Muskulaturen og i særlig grad hjerte og lunger må gradvis vennes til å tåle den harde påkjenningen som 1,5 times kamp er. Synder en mot dette bud, er straffen meget ofte senestrekk, muskelbrist, forstuvninger eller andre mere alvorlige skader som en kanskje aldri blir kvitt. Dette er nok de fleste oppmerksomme på, så jeg regner med fullt hus på treningskveldene fremover.

( 12.januar spilte et bandylag fra Olymp og et lag fra MFK en bandykamp på Idrettsplassen. MFK vant 5-2. 2.februar spilte juniorene fra de to klubbene bandykamp. Her ble det uavgjort 2-2. Så guttene trente da....)

Til klubbavisen fortalte formannen at MFK, KFK og Ålesund FK hadde gått sammen for å få til kamper mot lag utenfor fylket.

Og formannens ønske:- Gressbane-herlig grønt gress med en trillrund lysegul lærkule på midten, og et begeistret, men saklig publikum på en fullt besatt tribune.

Hvor mye trente man egentlig i 1947? En annonse i klubbavisa forteller at damene trente hver mandag fra kl.18 til kl.19.30. Juniorene hadde trening samme dag fra 19.30 til 20.30. Herrene trente to dager i uka, mandag etter juniortreningen og torsdag fra kl.18.30 til 20.30.

OBLIGATORISK LEGEKONTROLL

I 1947 vedtok Romsdal Idrettskrets at man skulle gjennomføre obligatorisk legekontroll av alle idrettsutøvere tilsluttet kretsens idrettslag. Alle aktive idrettsutøvere skulle gjennom legekontroll en gang pr.år. Stevnearrangørene ble pålagt å kontrollere at alle deltakerne hadde gyldig kort for konkurransedyktighet. Om stevnearrangører hadde mistanke om at en deltaker ikke var frisk, pliktet de å la stevnedeltakeren undersøkes av lege på ny.

Fra det første nummeret av MFK's klubbavis er vi nødt til å ta med følgende lille påminnelse:Alle medlemmer som har i forvaring noen av klubbens eiendeler, f.eks. strømper, må være forsiktige med tingene. Husk det er en del av klubbens formue du forvalter.

FIN SESONGSTART

Sesongen startet 4.mai med en vennskapskamp mot KFK i Kristiansund. Etter en vår med dårlig trening, var det ikke den mest optimistiske gjengen som drog nordover.Men på en strålende varm vårdag vant Molde-guttene 2-0. Det var første gang på 21år at MFK slo KFK på deres hjemmebane. Målene ble satt inn av Kåre Holen og Oddvar Berg. Den som kanskje husker denne kampen best, er høyrebacken Ole Silseth, som skadet ankelen og ble sykmeldt i seks uker.."noget som er helt beklagelig" noterte oppmannen i sin protokoll..

Laget: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen (kaptein), Jon Berg, Birger Arnestad, Arne Hemnes, Odd Legernes, Kåre Holen og Oddvar Berg.

11.mai gikk en meget viktig kamp på hjemmebane mot Veblungsnes. Etter høstsesongen ledet MFK serien med 6 poeng, to poeng foran Træff. Skulle MFK ha sjanser til opprykk til 1.divisjon, måtte tabelljumbo Veblungsnes slås. På grunn av konfirmasjon ble kampen lagt til søndag middag. I en sjenerende varme slo Molde-guttene til med seier 6-0.

Målscorere:Odd Legernes (2), Thor Michelsen, Kåre Holen, Arne Hemnes + et selvmål.

Nå så det lyst ut for opprykk: 8 poeng og 12-1 i målforskjell.

Laget som nå lå på tabelltoppen: Thormod Mjelve, Jan Indbjør, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Odd Legernes, Thor Michelsen (kaptein), Oddvar Berg, Arne Hemnes og Kåre Holen.

12-0 OVER GOMA

I første kvalifiserende runde til Norgesmesterskapet møtte MFK Kristiansundslaget "Goma". Det ble som ventet lett match for Molde-guttene, og de kom seg videre i NM med hele 12-0. På laget var Thormod Mjelve, Jan Indbjør, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Odd Legernes, Thor Michelsen, Oddvar Berg, Arne Hemnes og Kåre Holen. Reserver:Birger Arnestad, Kjell Sandberg og Henry Johansen.
Målscorere:Oddvar Berg (6!),Arne Hemnes (2), Kåre Holen (2), Odd Legernes, Thor Michelsen.

18.mai spilte Molde-juniorene 2-2 mot Ålesund. Disse juniorene var med: Sigurd Moe, Alf Bækkelund, Arne Melsæther, Karl Hammerbach, Gunnar Talsethagen, P.Meringdal, Arnvid Sannnes, Arne Thoresen, Arne Legernes og H.Rødseth.

Samme mannskap slo Træff 5-1 18.juni. Samme dag spilte MFK's guttelag mot Træff og vant 2-0. Ungguttene var: R.Aandal, I.Outzen, Kåre Kvalheim, Ulf Myhre, B.Sønslien, Harry Elvsås, Øyvind Bækkelund, F.Moldenæs, Kåre Elvsaas, Bjørn Legernes og Kjell Røsok.

2.pinsedag drog MFK til Langevåg med et sterkt redusert lag. Kåre Harrang og Thor Michelsen ble skadet i cupkvalifiseringen, og kun fem spillere fra 1.laget var med. Det ble som ventet tap 1-3. Målet ble satt inn av Kåre Holen. Laget: Thormod Mjelve, Harry Gjerde/A.Holst, Terje Mjåseth, I.Aarø, Kjell Sandberg, Jon Berg (kaptein), Birger Arnestad, K.Ukkelberg, Arne Hemnes, O.Rødseth, Kåre Holen. Reserver: K.Hammerbach, Arnvid Sannes.

Dette var en privatkamp, været var strålende og turen skapte ifølge oppmannen godt kameratskap ... så man tok ikke tapet så tungt.

MFK BEST I BYEN

28.mai var det klart for årets første lokaloppgjør, MFK mot Træff, og et tallrikt publikum var møtt opp for å se hvilket lag som var best i byen. Kåre Holen scoret kampens eneste mål, og de blå-hvite var på god veg mot 1.divisjon.

Skadede spillere var tilbake igjen, og laget til MFK så slik ut: Thormod Mjelve, Kjell Sandberg, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Odd Legernes, Thor Michelsen, Oddvar Berg og Arne Hemnes.

Fredag 30.mai var de to klubbenes lag i aksjon igjen, men denne gangen var det klasse B i reservelagsserien. I kaldt og surt vær tok MFK en klar 4-0 seier med følgende lag: Sigurd Moe, Jan Indbjør (kaptein), A.Holst, Rolf Solstad, Harry Gjerde, Karl Hammerbach, Monrad Lange, Birger Arnestad, K.Ukkelberg, Ole Rødseth og Rolf Høgseth.

En komfortabel seier, men kampen ble preget av sparking med adresseløse baller og poling fra begge parter.

Målene:Kåre Holen, Arne Hemnes, Oddvar Berg + selvmål.

CUPEN: 4-0 OVER BRANN

2.kvalifiserende runde i Norgesmesterskapet ble spilt søndag 1.juni. Denne gangen var det Sportsklubben Brann som var på besøk. Det var ikke bergenserne,men et lag fra Kristiansund.

Mot dette laget stilte Tormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Odd Legernes, Thor Michelsen (kaptein), Oddvar Berg, Arne Hemnes og Kåre Holen.

Reserver:Henry Johansen, K.Ukkelberg og Kjell Sandberg.

I en sjenerende varme og med mange tilskuere gikk MFK videre i cupen med seier 4-0. Kåre Holen, Arne Hemnes og Oddvar Berg laget hvert sitt mål, og så plusset kristiansunderne på med et selvmål.

I dagene 11.juni til 15.juni var det engelsk flåtebesøk i Molde, og sammen med Træff arrangerte MFK kamper mot gastene. I den første kampen stilte MFK med følgende spillere: Thormod Mjelve, Terje Mjåseth, Jon Berg, Hans Jacobsen, Kåre Holen, Arne Hemnes og Odd Legernes. Kampen endte med Molde-seier 4-1.

Den andre kampen mot de engelske gastene endte med Molde-seier 2-1. I denne kampen deltoK følgende MFK-spillere: A.Holst, K.Ukkelberg, Monrad Lange og Birger Arnestad.

FARVEL TIL CUPEN

Så begynte alvoret igjen med cupkamp, og denne gangen var Clausenengen motstander. Det ble tap 1-2 og farvel til cupen dette året.

Molde ledet 1-0, og æren for målet delte Oddvar Berg og Arne Hemnes.

Kåre Harrang brente et straffespark, og Clausenengens mål kom etter rot i forsvaret. Oppmannen legger skylden for tapet på for lite trening og for dårlig matching mot sterkere lag.

Cup-laget: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, John Berg, Odd Legernes, Thor Michelsen, Kåre Holen, Odddvar Berg,Arne Hemnes.

En langt viktigere kamp ble spilt søndag 22.juni. Det var kampen om å komme opp i 1.divisjon som fortsatte, denne dagen bortekamp mot Åndalsnes .Keeper Thormod Mjelve spilte sin beste kamp i MFK-trøya, Kåre Holen laget fire mål

og Odd Legernes hadde to fulltreffere. 6-1-seier ble det av dette, og oppmannen hadde sikkert rett da han skrev i sin protokoll:-Vi er langt overlegent det beste lag som kan og bør representere kretsen i 1.divisjon.

Disse spillerne slo Åndalsnes: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Monrad Lange, Odd Legernes, Kåre Holen, Thor Michelsen, Arne Hemnes.

Reserver:Sigurd Moe, K.Ukkelberg, Kjell Sandberg

Samme dag tapte B-laget sin andre kamp i reservelagsserien 2-3. Manglende kamptrening, kondisjon og fravær av flere faste spillere er forklaringen på tapet

På B-laget spilte denne dagen: Svenn Erlandsen, Jan Indbjør, A.Holst, O.Aarøe, H.Gjerde, J.Sandberg, Rolf Solstad, K.Ukkelberg, Birger Arnestad, O.Rødseth og J.Leine.

Juniorlaget var også i aksjon denne dagen, og de slo Åndalsnes 5-0. På juniorlaget denne dagen: Sigurd Moe, Arne Melsæther, Alf Bækkelund, Karl Hammerbach, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, P.Meringdal, Arnvid Sannes, A.Thoresen, Arne Legernes og H.Rødseth

FERIETID OG 40 GRADERS VARME!

Så var det ferietid, og ferietiden ga ofte mange interessante besøk av fremmede fotball-lag.

Fredag 26.juni kom Drammen Ballklubb til Molde. Det ble en lærerik og morsom kamp for moldenserne. Gjestene var hurtigere og farligere foran mål enn Molde-guttene, og de vant 2-0. Oppmannen hadde følgende hjertesukk etter forestillingen:-Tanken om å skaffe en trener hit, kommer mer og mer tydelig frem hos de ledende av vår klubb.

MFK tok seg godt av gjestene sine, og etter kampen ble lederne i Drammens Ballklubb invitert til festlig samvær på hytta til Einar Larsen. Kampen mot Drammen var årets siste for Od Legernes som nå måtte inn til militærtjeneste.

Årets varmeste kamp gikk i Sykkylven søndag 29.juni. Det var så varmt at kampen ble avbrutt ut i andre omgang. Ifølge oppmannsprotokollen var det 40 varmegrader! MFK spilte godt i varmen, men effektiviteten foran mål var dårlig. Sykkylven vant 3-1.

29.juni var det juniorenes tur, og de slo Åndalsnes 5-0 med følgende unggutter:Sigurd Moe, Arne Melsæther, Alf .Bækkelund. Karl Hammerbach, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, P.Meringdal, Arnvid Sannes, A.Thoresen, Arne Legernes, H-Rødseth..

Søndag 6.juli fikk MFK besøk av Frigg,Oslo. Frigg lå plassert som nr.4 i Osloserien, så dette skulle bli en fin målestokk for hvordan Molde-laget lå an i forhold til østlandsklubbene. Nå var det ferietid, og noen av spillerne hadde allerede reist på tur. Dessuten var keeper Thormod Mjelve skadet, og oppmann Johan Furseth måtte stå i mål. Med seg hadde Furseth følgende mannskap: Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Hans Jacobsen, Jon Berg, Monrad Lange, Kåre Holen, K.Ukkelberg, Oddvar Berg og Arne Hemnes. På reservebenken satt O.Rødseth og A.Holst. K.Ukkelberg ga MFK ledelsen, men Frigg tok over spillet og vant 3-1.

7.juli fikk juniorene prøve seg mot et Østlandslag. Det ble seier 3-2 til MFK over Fremad fra Lillehammer.

Det ble tap 0-1 mot Lyn, Gjøvik to dager etterpå, men 11.juli slo Molde-guttene til igjen: 6-3 mot Hamarkameratene. I alle disse tre kampene stilte MFK med det samme laget, nemlig: Sigurd Moe, Arne Melsæther, A..Bækkelund, K.Hammerbach, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, P.Meringdal, Arnvid Sannes, A.Thoresen, Arne Legernes og H.Rødseth.

BORTE BAK EN HØYVOGN

Neste feriekamp gikk mot Walemarsvik Idrottsforening. Mot dette laget stilte MFK opp et reservespekket A-lag:Tormod Mjelve, A.Holst, Jan Indbjør, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Jon Berg, K.Ukkelberg, Monrad Lange, Rolf Høgseth, Kåre Holen og Arne Hemnes. Etter flott spill vant svenskene 4-0, og oppmannen har notert følgende kommentar til eget lags spill: Sjelden ble vårt lag spilt frem til farlige stillinger, og dessuten var de i den grad borte bak en høyvogn at bevare meg for en gjentakelse. De mest opplagte sjanser på lukespill ble ikke benyttet, nei, et blindt forsøk på å sparke ballen var alt.

Den siste feriekampen gikk mot Idrettslaget Mysen fra Østfold, I denne kampen fikk fem juniorspillere prøve seg. Det ungdommelige laget, som tapte 1-4, var slik sammensatt: Sigurd Moe, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Kåre Harrang, Kjell Sandberg, Jon Berg, A.Thoresen, Arne Legernes, Kåre Holen, Oddvar Berg og Arnvid Sannes. Av disse fremheves Kjell Sandberg for spill av klasse.

27.juli skulle Vågane Idrettsforening innvie ny gressmatte. VFK, Træff og ÅIF var invitert til innvielsesspill. MFK stilte dette laget i de to kampene de spilte: Thormod Mjelve, Jan Indbjør, Terje Mjåseth, Thor Michelsen, Ulf Møller, Jon Berg, K.Ukkelberg, Monrad Lange, Oddvar Berg, Arne Legernes og Arne Hemnes.

Den første kampen til disse guttene gikk mot ÅIF, og det ble seier 3-0 i en cup-preget kamp med mange morsomme episoder.

I finalekampen mot VFK,som gikk bare to timer etter den første, var det f lere som fikk problemer med kondisjonen. Men MFK vant denne finalen 4-2 og beviste hvilket lag som tilhørte 1.divisjon.

BRUTALT MOLDEPRESS

Søndag 10.august begynte kampene i 1.divisjon. MFK's første motstander var Clausenengen, laget som satte MFK utenfor i 1.runde i cupen. Nå ble Clausenengen totalt rundspilt i perioder, og ifølge oppmannen var presset mot nordmøringenes mål helt brutalt. Oppmannen var sannsynligvis partisk, men resultatet forteller også hvem som var best. MFK vant sin første 1.divisjosnkamp 4-2 i en fryktelig varme.

Disse spillerne tok de første høstpoengene: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller, Jon Berg, Ukkelberg, Kåre Holen, Oddvar Berg, Thor Michelsen og Arne Hemnes. På benken:Kåre Harrang, Jan Indbjør, Monrad Lange og Sigurd Moe.

Utpå ettermiddagen samme dag var det MFK's andrelag som skulle i ilden i 2.divisjonsoppgjør mot Eidsvåg. Det endte med 5-2 seier til de blå-hvite, men spillet var ikke noe å glede seg over. Disse slo Eidsvåg: Sigurd Moe, Kåre Harrang, Jan Indbjør, Jan Sandberg, Kjell Sandberg, Karl Hammerbach, Rolf Høgseth, Birger Arnestad, Arne Thoresen, Rødseth og Pedersen.

17.august var det duket for 2.divisjonsoppgjør på Veblungsnes. MFK-spillerne var statister, og de tapte 0-5. Juniorene ble for svake og greide ikke påkjennningen mot de mer robuste karene fra VFK.

-En får gå kampen forbi i taushet, skrev oppmannen.

Laget: Sigurd Moe, A.Aarø, Jan Indbjør. Jan Sandberg, Kjell Sandberg, Karl Hammerbach, Rolf Høgseth, Arne Legernes, Thoresen, O.Rødseth og Birger Arnestad.

Juniorene ble for svake da de prøvde seg på B-laget. Men dagen etter, 18.august, slo ungguttene til med målfest mot mannskapet på "Statsråd Lehmkul." Et par nye navn finnes i lagoppstillingen, og her er de som stod bak 10-0 seieren: Sigurd Moe, Arne Melsæther, Alf Bækkelund, K.Hammerbach, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, Kåre Elvsaas, Rolf Huseby, A.Thoresen, Arne Legernes, H.Rødseth

Tap ble det også i 2.divisjonskampen mot Træffs A-lag 19.august. De som måtte gå av banen etter 0-3, var følgende: Henry Johansen, Aarø, Jan Indbjør, I Aarøe, Kjell Sandberg, J.Sandberg, Karl Hammerbach, Kåre Harrang, O.Rødseth, Arne Gravningsmyr og Rolf Høgseth. Reserver: Pedersen, Rolf Solstad, Sigurd Moe.

MFK's andre kamp i 1.divisjon ble spilt som kveldskamp lørdag 23.august i Kristiansund. Et stort publikum fikk se en kamp i stor fart og med full innsats. KFK var favoritter, så Molde-laget var fornøyd da de kunne gå av banen med 1-1. Dette laget hadde satt seg i respekt i fylket: Thormod Mjelve, Ole Silseth,Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller, Jon Berg, K.Ukkelberg, Kåre Holen, Thor Michelsen, Arne Hemnes og Kåre Holen. Reserver: Jan Indbjør, Henry Johansen og Kjell Sandberg.

2.DIVISJON, JUNIOR OG GUTTER

Det ble seier 2-1 over Vågstranda i 2.divisjonskamepn 24.august da følgende MFK-spillere var i aksjon: Sigurd Moe, A.Aarøe, Jan Indbjør, I.Aarøe, Kjell Sandberg, J.Sandberg, Rolf Solstad, Arne Gravningsmyr, Arne Legernes, Hammerbach og Birger Arnestad.

Guttelaget møtte Vågstranda 24.august og vant 3-0 med dette mannskapet: R.Aandal, I.Outzen, K.Kvalheim, Ulf Myhre, B.Sønslien, Harry Elvsås, F.Moldenæs, Kåre Elvsaas, Kjell Røsok, Bjørn Legernes og Øyvind Bækkelund. Målløst ble det da juniorene til MFK og Træff møttes 29.august.

MFK stilte med følgende juniorer: Sigurd Moe, Arne Melsæther, A.Bækkelund, Arnvid Sannes, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, P.Meringdal, Kåre Elvsaas, A.Thoresen, Arne Legernes og H.Rødseth.

SEIER I BADEVÆR

Over 1500 tilskuere var på plass da MFK møtte Rollon i "forferdelig varme" 31.august. Bra interesse når været mer fristet til bading enn til fotball. Uflaks får ta skylden for at MFK i denne kampen vant med bare 2-1. Ifølge MFK-patrioter burde det vært et par Molde-mål til. Thormod Mjelve stod i mål, og på laget ellers var Ole Silseth, Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller, Jon Berg, K.Ukkelberg, Kåre Holen, Oddvar Berg, Thor Michelsen og Arne Hemnes.

Det ble tid også til en vennskapskamp mot Sykkylven. Den gikk 6.september og endte med 5-1 seier til MFK. Ifølge oppmannen " fant spillerne hverandre gjennom det mest strålende oppvisningsspill som her nogen gang har vært levert.
De som fant hverandre: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller,Jon Berg, K.Ukkelberg, Ivar Melsæther, Kåre Holen, Thor Michelsen og Oddvar Berg.

-Masse av sjanser som en kunde få grå hår av å se på og resultatet er helt misvisende.

Det skrev MFK-oppmannen etter at MFK tapte 0-6 i 2.divisjonsoppgjøret mot ÅFK 7.september. Spillerne som ga oppmannen grått hår: Henry Johansen, Harry Gjerde, Jan Indbjør, I. Aarøe, Kåre Harrang,Jan Sandberg, Rolf Solstad, Ivar Melsæther, Birger Arnestad, Arne Gravningsmyr, O.Rødseth.

Det var ingen grunn til å få gråe hår for moldensere da MFK's juniorlag samme dag møtte Åndalsnes og vant 7-0 med følgende spillere:Sigurd Moe, Arne Melsæther, Alf Bækkelund. K.Hammerbach, Kjell Sandberg, Arne Legernes, Rolf Huseby, P.Meringdal, A.Thoresen, Arnvid Sannes og H.Rødseth.

1947: Arne Melsæther, Arnvid Sannes og Helge Rødseth

FAVORITT-TAP

MFK var forhåndsfavoritter før 1.divisjonsoppgjøret mot Ålesund , men gikk på et fortjent 0-3 tap på Sunnmøre. Laget: Thormod Mjleve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller,Jon Berg. K.Ukkelberg, Ivar Melsæther, Kåre Holen, Thor Michelsen og Oddvar Berg. 
Reserver: Jan Indbjør, Henry Johansen og Arne Hemnes.

Stort bedre gikk det ikke i hjemmekampen mot KFK i 1.divisjon. Det ble 0-2-tap etter at MFK leverte et heller dårlig spill uten mening.

-Men til våren blir det nok bedre, sukket oppmannen.

Laget denne dagen: Thormod Mjelve, Ole Silseth, Terje Mjåseth, Hans Jacobsen, Ulf Møller, Jon Berg, K.Ukkelberg, Thor Michelsen, Kåre Holen, Oddvar Berg og Arne Hemnes.

SEIER I ORKAN

Det gikk bedre alt i neste 1.divisjonskampen. Den gikk mot Nordlandet i Kristiansund, og MFK vant 2-0. Skal vi tro oppmannsprotokollen, så blåste det orkan under kampen, og da var det jo ikke så enkelt å få til skikkelig spill. MFK var best, og seieren burde ha vært større.

En av de mest krevende sesongene var dermed slutt. Mange var tvilende til klubbens lag foran sesongen, for flere av de gamle spillerne var borte. De spillerne som var igjen i A-stallen, var så jevne at det ofte var vanskelig å få tatt ut det beste laget.

JUNIORENE DISTRIKTSMESTRE

Juniorlaget vant distriktsmesterskap, og fra denne stallen ville det sikkert komme forsterkninger til A-laget om ikke så alt for lang tid.

De tre siste kampene til ungguttene endte slik:

14.september: 1-1 mot Langevåg med følgende mannskap: Sigurd Moe, Arne Melsæther, Alf.Bækkelund. K.Hammerbach, Kjell Sandberg, Gunnar Talsethagen, Rolf Huseby, Arnvid Sannes, A.Thoresen, Arne Legernes og H.Rødseth.

21.september slo de Langevåg 3-2 med nesten samme mannskap. Eneste endring var at P.Meringdal hadde kommet inn for Rolf Huseby.

Siste kamp gikk 5.oktober, og den gav seier 2-1 over KFK med samme mannskap som mot Langevåg i forrige kamp.

Juniorene 1947: Bak f.v: Rolf Huseby, Arnvid Sannes, Kjell Sandberg, Arne Thoresen, Arne Legernes, Helge Rødseth. Foran f.v: Karl Hammerbach, Arne Melsæther, Sigurd Moe, Alf Bækkelund, Gunnar Talsethagen
Annonse fra Eliteserien: