TRENERTEAM I UTVIKLING

Gjennom vinteren er det gjennomført to delkurs Grasrottreneren, samt oppfølging på feltet med mange av trenerteamene for våre nå 24 treningsgrupper. Ytterligere er fire påmeldt forkurs/inntak til UEFA B, og tre klare for trenerveilederkurs med NFF. Klubben stilte også med ni representanter på Cupfinaleseminaret i Oslo i desember, samt en med gjennomført på etterutdanning UEFA A.

Nå som alt endelig har åpnet opp igjen så viser responsen fra mange at lysten og motivasjonen for kursing er der – det vil gi positiv effekt for lagsaktiviteten på anleggene!

Før jul kjørte vi Grasrot del 1, men pandemi-innstramminger både i for- og etterkant vanskeliggjorde stort mer aktivitet for lengre perioder. Forrige mandag var vi oppe i salen igjen, med AkerAkademiets demoøkt med presentasjon og diskusjon for deltagerne på Grasrot del 3.

image0.png

Søndag morgen var det deltagernes egen tur gruppevis å gjennomføre praksis med Stig Arild Råket, Jonas Hoem, Kjell Inge Vågen og Rune Opstad som veiledere. Samtlige grupper klarte seg fint, og allerede neste kveld var det samme konseptet i utfoldelse hos MFK Gutter 11 (2011). Herlig!

Påfølgende onsdag var det tid for kursing på skadeforebyggende basistrening for jente- og guttegruppene på 13 og 14 år. I MFK Bredde er vi heldige som har med oss fysioterapeutene Gabi Hasselgård og Reidun Skjelsvik, som har kjørt ukentlige økter med alle fire gruppene fra desember og fram til siste økt i går.

4.jpg

Siste økt ble kjørt etter møte med trenerne, og det blir videre oppfølging fra instruktørene på felt for å hjelpe til med å implementere verdifull skadeforebyggende trening minst to ganger ukentlig for ungdommene i vekstspurten. Vi får gode tilbakemeldinger på våre ekstratiltak som Basisonsdagene og Keeperskolen fredager, og håper at tilbudene benyttes av så mange som mulig.

Vi gleder oss til en normal sesong 2022, og fortsettelsen!

Annonse fra Eliteserien: