Silent Saturday Football

Silent Saturday Football er et konsept som vi i MFK Bredde har adoptert fra det store utland (bl.a FC København).

Konseptet baserer seg på viktigheten av lystbetont, egenstrukturert fotballaktivitet for gutter og jenter mellom 10 og 13 år. Uten involvering fra voksne, annet enn generell oppførsel, da eierskap til egen utvikling er en nøkkel for vedvarende deltagelse.

En kultur for egentrening er for oss i MFK verdifull, og det er mye læring for barna å organisere og prioritere fokus for økta selv. Her skal barna selv få organisere egentreningen, bestemme sine egne øvelser, hvem de vil spille/leke med, og lære av hverandre. Ofte foregår god aktivitet oppdelt i ulike grupper ut fra hva de selv ønsker å øve på, derfor holder vi av to hele baner lørdag formiddag: Langmyra for jentene, og Tosten for guttene.

Silent SF Gutter 290820

Gjennom initiativtager Bjarte Skuseth i veggspill med sportslig leder Jonas Hoem så ble den første lørdagsøkta rullet i gang i februar 2018, og tilbudet er høyst oppegående per 2020: Sist lørdag talte vi 17 jenter på Langmyra og 20 gutter på Tosten. Herlig!

Vi håper enda flere ivrige lokale gutter og jenter mellom 10 og 13 år finner veien til et felles samlingssted for fotballtrening om lørdagsmorgenen! For mer informasjon, kontakt: [email protected] 


 

Annonse fra Eliteserien: